- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mumk
tag
Na, ma reggel ismét sikerült az usb brick, viszont meg van hogy milyen konstelláció szükséges hozzá.
Clockworkmod 2.5.0.7 backup és S-OFF data++ partició a nyerő párosítás, nálam garantált brick.
Lehet hogy a kis cache méret lehet az oka?
A helyreállítás már rutinból 5perc.
Minden esetre ha valaki tisztában van vele hogy mit csinál, esetleg kipróbálhatná hogy általános hiba, vagy csak én tudom összehozni.
-
-
mumk
tag
Egy kis tegnapi MIUI hír.
-
mumk
tag
válasz
james008bond #16131 üzenetére
S-OFF, de ezzel csak óvatosan. A táblázatban láthatod, hogy a data++ partició milyen system/cache/data méreteket eredményez.
-
mumk
tag
válasz
premete #16128 üzenetére
Minden MIUI többet zabál, ezt már észrevettem én is. Pont a hétvégén döbbentem rá, amikor pzoley HD romját tesztelgettem, hogy egész szombaton csesztettem és alig merült valamit. A MIUI már rég töltőért sírt volna.
Viszont engem nem izgat, ha merül töltöm. Cserébe baromi gyors, stabil, most már telepakolva minden földi jóval.
Most data++ partícióra pakoltam, hely hegyekkel.
-
mumk
tag
válasz
premete #16108 üzenetére
Ha más nem, azért a [screen off animáció] az ott van.
Mint egy képcső hibás ff tévé a 70' évekből.
-
mumk
tag
válasz
james008bond #16096 üzenetére
Próbáld ki, én most nem ezt használom. Ha megy nélküle is akkor nem fontos. Egyébként ezt a radiot írja hozzá: 32.44.00.32U_5.09.05.30_2
-
mumk
tag
válasz
james008bond #16084 üzenetére
Ezt használja, e mint eevek.
-
mumk
tag
AdamG összerakott egy már egész jó Gingerbread romot. Szinte minden működik benne, a sebessége még nem az igazi és néha bevillan egy fehér kép, de használható.
-
mumk
tag
válasz
james008bond #15972 üzenetére
Nem, a RIL csak azért kell, hogy a MIUI kernel és a radio között megfelelő kapcsolat legyen.
-
mumk
tag
válasz
james008bond #15963 üzenetére
Ugyan úgy kell, először a radio, utána újra recovery és mehet a RIL.
Radio Interface Layer (RIL)
-
mumk
tag
válasz
james008bond #15933 üzenetére
-
mumk
tag
válasz
pzoley #15903 üzenetére
Pedig lehet hogy jobb alapanyag lenne mind a HD.
Egy-két apróságot már találtam a romodba. A widgetek telepítés után nem jelennek meg a widget listába, csak teljes restart után. Most hogy már teleraktam a 7 képernyőt, kezd belassulni (ezt nem neked címeztem) gondolom ennyit tud egy HD rom a sima desirén.
Azért még tesztelgetem.
Van csík, csak menüből kapcsolod be. -
mumk
tag
válasz
pzoley #15861 üzenetére
Na, gondoltam egy próba erejéig megnézem valamelyik romodat.
Kár hogy nincs N1 table kompatibilis is, de gyanítom ekkora gyomlálást már nem bírna a HD
A HD 2.1-t választottam, úgy sem használtam már HD romot, csak amikor megjelent, de annyira lassú volt hogy hamar kiábrándultam belőle és csak 2 napig volt fent. Kipróbáltam az extended dual scriptet is, annyit esetleg majd írjál hozzá, hogy a leírásod alapján csak ClockworkMod Recoveryből lehet aktiválni, legalább is nekem AmonRe alól nem sikerült. Eddig rendben megy, pár napig próbálgatom, szép munka.
-
mumk
tag
válasz
james008bond #15671 üzenetére
Semmi gond, mehet arra is, akkor a szokásos 130-140MB helyed marad, viszont akkor érdemes előtte belefőzni azokat a progikat amiket használni szoktál.
-
mumk
tag
válasz
james008bond #15668 üzenetére
Nekem az S-OFF és az N1 partició mellett, úgy néz ki, hogy kb. 103MB a ROM mérete, ebbe még beleteszek kb. 40MB appot amit gyakran használok, ez vidáman elfér a 149MB-os particion és így még marad 200MB helyem ha valamit fel akarok tenni menet közben.
A videón még az első változat van, már sokkal többet tud, aki még nem próbálta és szereti az újdonságokat, mindenképp próbálja ki, lehet hogy nem vágyik vissza a sense romokhoz. -
mumk
tag
válasz
james008bond #15664 üzenetére
Persze, tudok ajánlani, Csak vigyázz vele mert függőséghez vezet.
Minden pénteken jön frissítés, szombaton már van fordított változat. Most az eevek féle változatod preferálom, ez a változat szinte tökéletes.
Full wipe és mehet is fel. Ez a változat kicsit hosszabb ideig megy fel, de várd ki türelmesen. Ha akarsz tegyél bele saját appokat ugyan úgy mint más romba /data/app.
-
mumk
tag
Itt van egy flashelhető Gingerbread keyboard, MIUI-val próbáltam, hibátlanul működik.
-
mumk
tag
válasz
pzoley #14759 üzenetére
Na jó, csak azt írtad a MIUI 12.3 tetszik a legjobban, gondoltam próbáltad.
Különben tényleg a legjobb, legstabilabb változat, nagyon sok új extrával. Itt van néhány téma, de már nagyon sokat lehet hozzá találni, szinte minden nap újat rakok.
Nincs kétségem hogy jól megcsináltad. -
mumk
tag
-
mumk
tag
válasz
pzoley #14058 üzenetére
Péntek estig nekem sem volt bajom vele.
Pedig volt használva rendesen, nem tudom milyen bolygóállás kellett még az összedőléshez.
Eszem ágában sem volt felrakni a 2.5.1.2 verziót, pláne hogy írtad, nem kompatibilis a korábbi mentésekkel.
Igen, visszaraktam az AmonRE-t, a rom managert meg elástam jó mélyre.... -
mumk
tag
válasz
pzoley #14016 üzenetére
Persze, leírom hátha más is beleszalad. Az USB-BRICK tüneteket könnyű lesz észrevenni,
a készülék nem látja az SD kártyánkat sem recoveryben sem bebootolva, az USB csatlakozás csak fastboot alatt működik. A leírás csak rootolt telóval fog működni, gyári készülékkel irány a szervíz!!!
1. Inditsuk el a dezit fastboot-ba. (elötte a pzoley oldalán az S-OFF-hoz való driverek legyenek feltelepítve!)
2. Csatlakoztassuk a dezit a géphez, majd sdk parancssorba írjuk be: 'fastboot oem enableqxdm 0' (ezzel már nagy előrelépés történikmert recoveryben már látható a kártya, sőt ha működő rom van fent, vidáman el is indul. Viszont a bootolt rom alol nem lehet mountolni a kártyát, tehát még nem vagyunk kész.)
3.Maradjunk csatlakozva, majd írjuk be a következő sdk parancsot: 'fastboot oem boot' a kapott listában keressük meg ezt a sort: #INFOCID is HTC__E11 (itt az E11 érték mindenkinek más és más lesz, ezt gondosan irjuk fel. nekem pl. 011 volt)
4. Szedjük le ezt és ezt (xda melléklet regisztráció kell hozzá)
5.Mindkettőt csomagoljuk ki és a mtd0.img-t szerkesztenünk kell egy HEX editorral. A 00000000 sorban javítsuk ki a HTC__E11 arra amit az előbb felírtunk, majd másoljuk fel az SD gyökerébe a másikkal (flash_image) együtt.
6.Indítsuk el a telefont. (Ha összedőlt a ROMunk akkor a szokásos módon recoveryből tudunk flashelni, itt már minden működni fog, a mount is.
7.Tegyük fel a telefonra a Terminal emulatort és a Root Explorert. A Root Explorerbe engedélyezzük az R/W-t és az SD-ből tegyük át a módosított mtd0.img és a flash_image a /data könyvtárba.
8. Terminal emulátorba írjuk be a következőt "/data/flash_image misc /data/mtd0.img"
Ha mindent jól csináltunk lehet örülni.Én is azt tettem.
-
-
mumk
tag
Na, tegnap sikerült beleszaladnom egy jó kis USB brick-be.
A leírásokból végül is sikerült símán megoldani a problémát, de pusztán kíváncsiságból érdekelne, hogy akinek volt már ilyen, milyen helyzetben jött elő. Részemről egy sima ClockworkMod backupot csináltam és a mentés után már nem látta többet az sd-t.
-
mumk
tag
válasz
pzoley #13878 üzenetére
Amiknek tegnap postoltam a cache méretét. Egy 11.12.-es MIUI és egy 2.1-es Oxygen. Telefonálgatáshoz, sms, e-mail, ami a napi melóhoz kell ezek váltak be legjobban. (eddig
)
A 2.2-es Oxygen például már nálam csinál érdekes dolgokat, amit nem tudtam megfejteni. A böngésző pl. egy idő után egyszerűen leáll és nem csak a gyárival, hanem bármelyikkel próbáltam.Úgy hogy gyakran visszarakok korábbi mentéseket amikkel nem volt gond. Sajna annyi időm nincs hogy magamnak rakjak össze valamit, pedig kedvem lenne hozzá.
-
mumk
tag
válasz
premete #13207 üzenetére
Ok, köszi. A particionálás már menni fog, csak ebben nem voltam biztos. A fogyasztás nem izgat, vagy kocsiban vagyok, vagy gép mellett, ha kell töltöm. Szerintem csak azokat izgatja ez a téma akik sokat járnak kirándulni.
Már csak egy szabad hétvége kellene megcsinálni, csak holnap megint meló.
-
mumk
tag
válasz
premete #13201 üzenetére
Különben jól látod. Azaz igazság, hogy az eredeti kinai változat bizonyult eddig a legjobbnak. Volt hogy egy hetet toltam fordítás nélkül.
Aki ki akarja próbálni, annak azt javasolom, hogy azzal kezdje, kínai ROM fel, majd csak angol nyelvi csomag telepítése hozzá. A fodított teljes romokkal sok gondom volt eddig, de lehet hogy csak az én készülékemben van a hiba.
-
mumk
tag
Elvtársak, hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!
-
mumk
tag
Az attól függ melyik verzióra gondolsz. Minden pénteken jön ki új verzió, a mai a MIUI 0.11.05 amihez leghamarabb ma este felé lesz fordított változat.
A korábbiakhoz persze már van.
-
mumk
tag
Kijött egy új böngésző a MIUI-tól, szerintem nagyon jól sikerült. Megy vele a flash, a dupla klikkes laptördelés, gyors, akit érdekel próbálgassa.
-
mumk
tag
válasz
kosturica #12385 üzenetére
Természetesen bekapcsolja.
Viszont ez nem hiba, hanem szolgáltatás!
Különben tényleg jó ez a verzió, úgy vettem észre hogy még fogyasztásban is kellemesebb az előzőekhez képest.kerlas :
Ha úgy van beállítva hogy a hálózatról frissíti a dátumot, időt, akkor átállítja. -
mumk
tag
válasz
SharpSA #12361 üzenetére
Ma jelent meg és még nagyon friss a cucc!! MIUI 0.10.29., szinte teljesen lefordítva angolra. Nagyon gyors volt a fordító társaság.
Különben ma már próbáltam a kínai és ezt a változatot is. Összegezve: bitang jó!!!!
Javították a 22-ben lévő hibákat, megy a rom manager, jó a fotóalbum és mintha még gyorsult is volna valamit. (persze eddig sem volt egy lassú rom!
)
-
mumk
tag
Ma érkezik az új MIUI 0.10.29.
-
mumk
tag
válasz
Daanika #12193 üzenetére
Ha neked szempont a hosszabb support, akkor tényleg jobb választás a HTC. Még he nem is kapja meg hivatalosan a 2.3-t (újabban már nem 3.0
) a Desire, amire ugye semmi garancia nincs, habár ennek ellent mond az, hogy hardveresen megüti a Google előzetesen kiadott minimum követelményeit, akkor is lesz hozzá frissítés, csak xda verzióban.
Az N1-re, mint a Google hivatalos eszközére elsőként lesz elérhető a frissítés és ugye az eddigi tapasztalat az volt, hogy az AOSP romok átportolása Desirére csak napok kérdése volt.
-
mumk
tag
Vagy használhatod a Call Log Calendart. Igaz hogy csak a fizetős változata menti az smseket is, így viszont mind a call logot mind az smseket folyamatosan menti a google naptáradba, ami ha szinkronizálva van a telefonnal akkor mindig meg lesz.
Szerk:
Eladáshoz már nem javaslom.Ha csak nem veszel másik androidos telefont, habár ahogy néztem ebből iphone lesz.
-
mumk
tag
válasz
kosturica #11939 üzenetére
Hát ezt nem tudom hogy sikerült elérned?
Már vagy 2x tettem fel úgy hogy még a wipe-t is kihagytam és még azzal sem sikerült kiakasztanom. Azt próbáltad amit linkeltem? Mert ahhoz nem kell már fordítás, teljes angolt tartalmaz. Különben egyre szebb a felület, végre nem famintásak a folderek
. Nagyon bejövős kis ROM ez.
Akkor sem szabadna neki. Szerintem tedd fel újra, megéri.
Régebbi verzíókban egy hibát találtam, ha sms-t két számra küldtem el és utána ezt az üzenetet meg akartam nyitni, akkor dobott egy FC-t.
-
mumk
tag
Akit érdekel és használja, már van új angol fordítás a MIUI 10.22 -höz.
-
mumk
tag
Én használtam már több ROM-al is a freemailt. Bejövőnek: típus POP3 , mail.freemail.hu, port 110, Kimenőnek a gmailt javaslom hozzá az kéznél van, smtp.gmail.com, port:465, SSL (kell hozzá), név, jelszó. Nekem így MIUI-n hibátlanul működik. A citromail az viszont tényleg egy rakat kutyapiszok, azt még nem tudtam soha életre kelteni.
-
mumk
tag
válasz
LouiS22 #11633 üzenetére
Azért lehet néha próbálkozni, mert bejöhet wipe nélkül is a dolog. Persze nem teljesen más ROM esetén, de pont vasárnap próbáltam ki a MIUI-val, hogy mivel nem ment sehogy sem az OTA frissítés (gondolom a kinai nyelv miatt), az új ROM teljes verzióját simán rátoltam wipe nélkül és hibátlanul elindult, minden a helyén volt, no FC.
-
mumk
tag
Valaki használja már a MIUI 0.10.15 verziót? Melyik angol fordítás van használható állapotban?
-
mumk
tag
Enyém is az elsők közül való és semmi gondom vele. Persze, tény és való, hogy mindig az első generációs készülékekkel van a több gond mind szoftveresen mind hardveresen, de nekem nem voltak rossz tapasztalataim a HTC-vel és szerintem messze az átlag fölött van minőségben. Mondom ezt úgy, hogy az eddigi telefonjaim 90%-ban Nokiák voltak. Nincs is ezzel semmi gond, amíg szó nélkül cserélik az alaplapokat és ezzel meg is oldódik a hiba.
-
mumk
tag
A Clean LP ( LauncherPro-val) változatot használtam csak.
Irja, hogy mik vannak még a HTC-s változatban (HTC Feature like FriendStream, Facebook, HTC Facebook) nekem ezek nem kellettek. Elég rég volt már fent, de úgy rémlik nem az alap android tárcsázóval van hanem a HTC-s Tulajdonképen úgy képzeld el mint egy LeeDroid ROM lecsupaszítva, szerintem abból is csinálta a srác. -
mumk
tag
Jönnek az első 2.2.1-es FRG83 ROM-ok. Holnap beszámolok hogy mit tudnak, ha érdekel valakit.
-
mumk
tag
válasz
#59816064 #10150 üzenetére
Szerintem, ha a ROM Managerrel meg tudod csinálni, csináld meg nyugodtan az 512MB ext-et. Én is annyit használok, van fent 3 navigáció (de minek
) sok játék, rengeteg app és még 294MB szabad most is. Szerintem nagyon elvetemültnek kell lenni ahhoz hogy kevés legyen.
Másrészt, amit egyébként is át lehet mozgatni manuálisan a FAT particióra, azt nyugodtan megteheted bármikor, menet közben.
kosturica: Talán csak a HTC Diamond volt a kakukktojás, mert az úgy laggolt, hogy öröm volt nézni.
-
mumk
tag
válasz
#59816064 #10141 üzenetére
Ha beléptél a HBOOT menübe (bekapcsoló+hang le), a hangle gombbal rámész a recovery menüpontra és nyomsz egy bekapcs gombot, igy jelenne meg a piros háromszög. Ez után kell rádugni a gépre. Így próbáltad?
(ja, és én nem nézek hülyének senkit, ha tudok, szivesen segítek mindenkinek)
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest