- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic V2 - origami
- Android szakmai topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
lord.lakli
őstag
válasz
Quqesz #14151 üzenetére
huaweies-es 2m? Arra azért kíváncsi lennék. Valami "félkatonai" készülék? A mai gps-ek még a cél eszközök is kb. 10 méter pontosak a megnyitott publikus gps lehetőség miatt. Amikor megnyitották még 20 méter felett volt a pontosság. A szoftverek javítanak nagyon sokat. Régebben pont ez volt az igo nagy előnye a konkurensekkel szemben, hogy 2elég jó" volt az úton tartó algoritmusa. Nagyon sokat fejlődtek a szoftverek és a gps-ek is.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Quqesz #14151 üzenetére
koszi a tippeket, kiprobalom nfc alapbol ki van kapcsolva. gps nekem azert volt sokkolo mert milestone 2.2 alatt hajszal pontos volt a navi, erre a nexus azt jelzi ki hogy nem is az uton megyek, meg a dunan haladok, nem a hidon... nevetseges. mondom kicsit olyan mintha el lenne kariblava a gps de en meg ilyennel nem talalkoztam. remelem az ics-ben ezt javitjak mert igy hasznalhatatlan navigaciora a telefon.
mas: az uj 7.0 opera mini kegyetlen jo lett, le a kalappal a fejlesztok elott.
-
saviola55
tag
válasz
Quqesz #13944 üzenetére
Nem baj jöjjön csak, mondjuk szeritnem a nexus s-en ősznél előbb nem lesz belöle semmi se. Ezt még mindenképpen meg kell kepni a nexus s-nek, ha abból indulok ki, hogy a nexus kapott Froyo-t, Ginger-t és ics-t is. Ez igy korrekt támogatás, Valaki megvette 2 éve a sima nexus-t és még 1-2 évig tulajdonképpen egy friss szoftverres telója van.
-
saviola55
tag
válasz
Quqesz #13936 üzenetére
Persze, tapsikoltam már én is zte skate-et, teljesen rendben van, nem beszélve ezekről az új 2 és 4 amgos szörnyekről, csak azért az emberek számára nokia jobban csengő név és marad is szerintem még egy darabig.
De szerintem wp8 megjelenésével samu és lg is támadásba fog lépni. -
hippo0315
senior tag
válasz
Quqesz #13863 üzenetére
Ez tipikus viselkedés olyan cégeknél, akik azt hiszik mindent megtehetnek a vásárlóközönségükkel, túl nagy arcot növesztenek, lesz@rják a felhasználókat. Ilyenekből lesz a nagy pofára esés, lásd NOKIA, vezető volt és most erősen vergődik, köszönhetően a felhasználók igényeinek magasról való leszarásának.
-
saviola55
tag
válasz
Quqesz #13836 üzenetére
Én is csalódtam a támogatottságban. Az hogy 3 hónappal a friss verzió után sincs még sok usernak ics a telóján, hát több mint botrány. Jó a telefon úgy is, nem erről van szó, de, hogy lehet elvárni többi gyártótól, hogy gyorsan dobják ki a frissítéseket, ha a referenciakészülékre se sikerül...? Nem tudom sima nexus-sal mi újság ics terén.
Én azért bízom benne, hogy a jelly bean-t is meg fogjuk még kapni, egy referenciakészüléknek két főverziót minimum kapnia kell, hardver bírja még az tuti.
Amúgy a frissítések miatt is wp irányába húzok, szeptemberben 1 hónapon belül az összes készülék megkapta a mango-t. Nagy + ezért a microsoftnak! Google példát vehetne róluk. -
kolosanyi
veterán
válasz
Quqesz #13832 üzenetére
Szerintem nem "mintha", hanem ténylegesen is... Csak mondom, az a baj, hogy novemberben direkt azért tettem le a voksom emellett a készülék mellett, mert nem rossz a hardver, nem rossz az ár, és úgy gondoltam, hogy lesz normális support, mert így referencia, meg úgy. Nos ennyiből rakhattam volna máshová is azt a 70 rugót. Persze nem bánom, mert így is az egyik legjobb egymagos készülék, csak kicsit zavaró a kugli hozzáállása. Na mindegy, elvileg ebben a hónapban jön a frissítés, majd talán akkor rendbejön minden.
-
válasz
Quqesz #13719 üzenetére
Wolfson WM8995. Ugyanaz, mint a legtöbb almás cuccban, kivéve az újakat. De a hírek szerint az Iphone 5-nél megint visszatérnek a Wolfsonhoz.
A legfontosabb feature-ök, ami nem EQ:
- Az analóg erősítő rész állíthatóvá válik, ami alaphelyzetben konstans volt. Innentől nem digitális a hangerőszabályzás, így megmarad a dinamika. Képes lesz komolyabb fejeseket is meghajtani. Nálam elboldogul AKG K500-zal, és Sennheiser HD580-cal is. Az analóg részt valószínűleg biztonsági okokból korlátozták, mert egy érzékenyebb fejest elképzelhető, hogy haza lehet vele vágni.
- A saját belső órajelét használja a digitál-analóg konverzióhoz (anti-jitter), a rendszer órája helyett. Precízebb lesz a konverzió.
- 128x túlmintavételezés (Hi-fi play)
- Kikerüli az analóg mixert (DAC direct), ami elvileg alacsonyabb torzítást eredményez.
Ezek vannak alapból aktiválva telepítés után. Ha valaki csak feltelepíti, és nem állítgat, már nagyon sokat nyert vele. -
Toobee
veterán
válasz
Quqesz #13573 üzenetére
Minden ki van kapcsolva, live háttér alapból törölve. Igen, nekem volt. Az már megszűnt, de az okát csak sejteni tudom (Launcher fagyás). Amit tudtam le van már tiltva. Térkép, meg ilyesmik, amit engedett az OS. A napokban többször is szinte teljesen lemerült (3%-ig lement). Sajnos nem okés így, mert folyamatosan elérhetőnek kell lennem. Gingert nem szeretném visszarakani.
-
csabibmx
tag
-
Toobee
veterán
válasz
Quqesz #13379 üzenetére
Miota volt ez a reggeli full lemerules, azota jo. Most, az elmult par nap, a minuszokban jott velem O is, de nem hiszem, hogy ez az oka. Igazabol kb 1 honapja nem volt teljesen feltoltve, csak mindig ratoltottem, amennyi idom volt. Lehet, hogymeghulyult tole. Most jo a kijelzes es a % is csokken szepen. De sajnos megint csak annyi idom volt, hogy felig feltoltsem. Van 3 tartalek akksim, lehet beizzitom oket, ha ujra elojon a hiba.
-
csabibmx
tag
válasz
Quqesz #13348 üzenetére
Alapon nem zavarna de mivel reggeli töltés után este 50% akksival tettem le és reggelre 1-3%-ra esett 2. éjszaka így azért aggasztó.Szóval nem az átlagosnál magasabb OS használat a gond az nem zavarna ha 1%-ot merülne óránként mint a sajátom.A páromé a problémás.Mint láthatod nála pont az 50% második fele fogyott el gyorsan.
MMA87:Nem tudom mi lesz ebből de előbb talán az ICS-t kéne rendbe tenniük.
Addig amíg ők is leállítják a frissítést mert annyi a negatív visszajelzés...ne várják,hogy más gyártók majd elkezdik frissíteni a készülékeiket egy bizonytalan működésű rendszerre. -
Sifre
senior tag
válasz
Quqesz #13301 üzenetére
Nekem is eszembe jutott ez, de ha megnézed kikapcsolt wifinél nincsenek vonalak. Direkt 2G-re állítottam az adatkapcsolatot, majd beraktam a rádió mellé és hallom hogy úgy is szinkronizálgat időnként, de mégse ébred fel a telefon.
Asbee:
Kikapcsolt szinkronizációval is csinálja sajnos. De ha nem lehet semmit kezdeni vele, akkor megszokom, csak előfordult hogy így szűkösen bírta nap végéig az akku.Meg tudnátok nézni esetleg hogy ICS-en vagy MIUI-n, vagy a gyáritól eltérő kernellel is csinálja-e?
Köszi!
-
Nordorn
tag
válasz
Quqesz #13277 üzenetére
Igazándiból a ciripelés csak annyiban zavar, hogy csendes környezetben hallom. Gondolok itt arra, hogy az ágy mellett áll a dokkoló, és éjszaka, ha nincs benne telefon, akkor engem idegesít. Kénytelen vagyok kihúzni a konnektorból a töltőt (így viszont csökken a dokkolónak a haszna).
A hátlap rendesen rá van pattintva, az nem mozog. Egyszerűen a kijelző kerete "mozog" egy minimálisan jobb és bal oldalon, és ebből fakad nálam a recsegés (az is csak a bal oldalon). Azért kérdeztem, hogy ez nálam "működik" így, vagy esetleg úgymond ez egy általános jelenség. -
válasz
Quqesz #12799 üzenetére
Hogy ne lenne manuális opció? Automatikus frissítés elől pipa kivesz.
Utána ha ráböksz a widget-re automatikusan frissül. Vagy arra gondoltál hogy nem tudsz megadni saját frissítési időközöket?
Recon: Nem tudom kaptál-e választ, de a radio rom az konkrétan olyan mint iPhone-nál a baseband. Az felel a hálózatért. Full romoknál általában a radio is frissül.
Milyen 4.0.4-et telepítgettek? Valami portolt cucc még?
-
Dzsuri89
őstag
válasz
Quqesz #12248 üzenetére
Gyári böngészővel menj fel a mobilarénára és néz be ebbe a topikba. Garantáltan idegrohamot kapsz.
A hívó képe nem kockás hívásnál?
-------------------------------------
Elhatároztam, hogy főzök magamnak a konyhán olyan aski kijelzést, amilyet szeretnék. Mindent hibátlanul megcsináltam, meg is kaptam a művelet végén a .zip-et. Felraktam telefonra, aztán a következők vártak.
- A Lockscreenek csak a fele volt meg, örültem, hogy ki tudtam oldani a zárat.
- Aksi kijelzés maradt a gyáriSajnos nem ICS kompatibilis a konyha ezek szerint.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Quqesz #12243 üzenetére
Én meg már kezdem megunni, hogy a böngésző szarakodik. Tetszik az egész, csak újabban az Opera nem kezeli jól a Flash tartalmakat, meg csomószor szétesik az oldal, a többi (gondolom a stock böngésző motorját használók) meg egyszerűen fos. Ma vissza is akartam rakni Slukkica Carbon ROM-ját, de sajnos a fájlmegosztókról eltűnt...
-
csabibmx
tag
válasz
Quqesz #12154 üzenetére
Nekem összességében nincs bajom vele.Szerintem az aksi se fogyasztása rosszabb drasztikusan,ha rosszabb egyáltalán.Igaz sok appot letiltottam de ezeket GB alatt sem használtam,ha futottak is csak feleslegesen.Illetve a Google szinket állítottam le úgy,hogy csak a maileket szinkeli folyamatosan,címjegyzék,képek ilyesmi nem.Az Android OS fogysztása magas de ezt állítólag megoldja a képernyő forgatás kikapcsolása.Bár próbáltam nem vettem észre érdemi változást meg ugye ez szerintem komoly kompromisszum.
Ami garantáltan rossz az a gyári böngésző.De az Opera teljesen jól fut helyette.
Állandó (amikor elérhető) wifi kapcsolaton használom,már 3G-n mert így se merül le estig.2G-n meg tehettem töltőre este 40%-on vagy felette.Jobb szeretem ha jobban lemerül töltés előtt.
Automata fényerőn van ami sötétebb minimumon mint GB alatt,többek szerint ez már kevés,nekem elég.Valahol többet vártam az ics-től bár nem tudnám megmondani mit.Viszont az új funkciók,megoldások tetszenek.
Ami zavar,hogy nem lehet körbe lapozni a főoldalakat,persze ez másik launcher-el megoldódik de akkor meg az ics kinézet vész el.
Szerintem együtt lehet vele élni a mostani mivoltában is amíg nem jön a javítás.
Ugyanakkor nem érzem azt,hogy annyival többet adna az ics mint a ginger,hogy megérje mindenáron kipróbálni.Más szóval.
Amikor kijött szinte azonnal feltettem manuálisan mert nagyon érdekelt milyen.
Most,hogy látom,ha lesz javítás is tuti kivárom az OTA-t.
Egyrészt mert annyira a mostani sem rossz,hogy mindenáron le kelljen cserélni újabbra,másrészt meg annyira nem fogott meg a mostani,hogy egyből feltegyem az újat akár manuálisan is.
A páromén is fent van neki OTA jött de mint tudjuk ugyanazt lehet manuálisan is feltenni.
Nála is letiltottam pár dolgot de az övé még jobban működik mint az enyém.
Nálam az esti fogyasztás kb 1%/óra (GB alatt sokkal több volt,bár nem is volt letiltva semmi) de neki a minap 2%-ot merült 8 óra alatt.
Szerintem ha felteszed se bánod meg de ha 100%-ra akarsz menni akkor várj türelmesen.
ui:páromé és az enyém is full gyári root nélkül.Dzsuri:Rendben akkor passz
havri1:próbáltam a kilépés gombot én is de szerintem ha simán Home-ot nyomsz is ugyanannyira lép ki.
-
válasz
Quqesz #11804 üzenetére
Teljesen jogos az elvárásod. De azért ez egy nagy verzió váltás volt, így hogy összeolvasztották a tabletes és telefonos verziókat. Az SGS II sem egy fáklyás menet, mindenféle kiszivárgások, béta, nem béta, tele van bugokkal stb... Követhetetlen.
A transformeres tapasztalatokra kíváncsi leszek. -
válasz
Quqesz #11800 üzenetére
Ki az a mindenki?
A Huaweinél a CES-en bemutatott telefonra gondolsz? Mert azt még sokára tudjuk megvenni...
Egyébként nekem csak fogyasztási gondom volt az ICS-sel, más hibát eddig nem tapasztaltam. A képernyőforgatás kikapcsolása egyelőre megoldotta a gondot. Nem a legkényelmesebb, de ezzel még bőven tudok együtt élni. Máskülönben nagyon tetszik. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Samsung Galaxy A56 5G 256Gb Dobozos 24 hónap garanciával
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest