Új hozzászólás Aktív témák
-
csabibmx
tag
válasz
RAID 2 #20743 üzenetére
Pedig erre jobb az alma.Ismerősömnek (fuvarszervező,szóval telefonál eleget) volt BB-je (9800 Torch),kb 1 hónap alatt elege lett belőle mert megbízhatatlan volt.Után lecserélte egy Nokia N9-re de az meg kezelhetetlen volt és szintén gondja volt a hívásokkal is.Aztán rábeszéltem egy 4S-re...mert bár vannak hátrányai az almának és magamnak sem vennék de szerintem erre jó.Be is vált nála mert azóta is azt használja úgy 8 hónapja.
-
csabibmx
tag
-
csabibmx
tag
válasz
margithid #20304 üzenetére
Kár volt,ha bármilyen fórumon rákeresel mindenhol negatív tapasztalatokról írnak (az ilyen és hasonló aksiknál) akik próbálták.
De az is elég lett volna,ha megnézed az eladó negatív értékeléseit ami mind aksiból jött össze még ha nem is ezzel a típussal de ahhoz már nagyon naivnak kell lenni,hogy elhidd a Nexus aksija más,jobb lesz. -
csabibmx
tag
Nos egy érdekes hibára akadtam a stock JB-be.Miszerint a BT fájl küldés random működik.
Néha nem talál eszközöket,néha pedig végig megy a küldés mintha minden rendbe lenne és a végén kiírja,hogy sikertelen volt.Persze olyan is volt már,hogy működött rendesen de ez a ritkább és akárhogy is ez így ebben a formában megbízhatatlan.Nem tudom ha kihangosítóval van összekapcsolva akkor is előjön e a hiba vagy egyáltalán fájl küldésnél másnál is vagy ez csak nálam egyedi.?Bár ICS-ig semmi baja nem volt.A kábeles adatmásolás telefonra pedig még mindig siralmasan lassú (1,5Mb/sec jó esetben). Bár lehet ezzel nem tudnak mit kezdeni szoftveresen.
-
csabibmx
tag
válasz
RexpecT #18693 üzenetére
Megerősítem,hogy működik a módszer.Töröltem a Google szolgáltatás keretredszer adatokat aztán rányomtam párszor a rendszer frissítésre de semmi.Töröltem ismét de így se jött.Utána nyomtam egy check in kódot és újraindítottam.Semmi,megint keretrendszer törlés de gyengének tűnt a wifi mire helyet változtattam és rendszer frissítésre nyomtam már töltötte a JB-t.Nem hiszem,hogy véltelen lenne mert azóta próbáltam keretrendszer törlés nélkül check in kóddal is mióta elindult a JB Ota mizéria.Elsőre nekem határozottan gyorsabb és a wifi jel erősség is javult.Ahol 36% volt a letöltés előtt ott most 56%,ahol pedig nem fogta már ott 26-29%.Szóval nekem az első JB benyomás pozitív és tetszik.
-
csabibmx
tag
Sziasztok!
Egy nem teljesen ebbe a fórumba illő kérdésem lenne de hátha tudtok segíteni vagy tanácsot adni kit kérdezzek.?
Szóval elvileg az itthoni (európai) mobilok nem működnek Koreában.
Ettől függetlenül lehet vele sms-t küldeni/fogadni és hívást is tudtam fogadni (kezdeményezni még nem próbáltam).Az itteni mobil boltokba azt mondták működik helyi Sim-el a mobilom bár még nem vettem itteni Sim-et és nem is tervezem.
Ezek alapján nem tudom miért mondják,hogy nem működik az európai mobil itt az itteni Európában.?
A kérdésem az lenne,ha Koreában veszek mobilt az miért nem működik otthon vagy mire kell figyelni,hogy működjön,ha működhet.?
Gondoltam megkérdezem a szerkesztőket de nem tudom,hogy lehet velük kapcsolatba lépni a fórum tagok listáját meg nem volt türelmem végig görgetni,hogy megtaláljam őket.És lehet nincsennek is a listában.?
Aki tud kérem segítsen.
Köszi -
csabibmx
tag
Apex launcher-hez feldobott valami frissítési lehetőséget pár napja amit le is töltöttem 1.1.1 vagy valami ilyesmi apk fájl de nem a Playből (külső helyről) töltötte le.Feltettem de ezután a Playről is frissült mégegyszer.
Ezután kezdődött a mizéria.A heytell-es értesítés hangom ugyanaz mint az sms-é.
Beakadt és folyamatosan kb 10-15 percenként jelzett de nem jött semmi.
Újraindítottam,töröltem az adatokat heytell és sms is de az se segített próbáltam gyári launcher-el használva de úgy is jöttek a jelzések...majd végül töröltem a heytell-t is és újra telepítettem.
Így meg is javult.Sajna újra fel kell vennem mindenkit.
Viszont este feltöltöttem a telót és reggelre közel 30%-ot merült később néztem rá és az Android rendszer 78%-on állt azóta újraindítottam de nem sokat változott jelenleg 71%-ot mutat a képernyő 6%.
Valaki találkozott már ezzel a frissítéssel aki Apex-et használ.?
Lehet,hogy valami sz@r vírust töltöttem le Apex apk néven és az kavar be? -
csabibmx
tag
válasz
F_Gergely #15769 üzenetére
Nálam fb kép feltöltésnél meg bt fájlküldésnél volt ilyen probléma,hogy bent ragadt a jelzés.
Nem tudtam mit kezdeni vele így ki/be kapcsolás maradt ami eltüntette.De ha valaki tud jobbat az engem is érdekel.MÁS:A gyári 4.0.4 OTA óta sokkal jobban zabálta az aksit mint 4.0.3 alatt így meguntam és csináltam egy gyári visszaállítást ami sokat javított a helyzeten.Most már a korábbi 4.0.3 szintet hozza vagy talán némi javulás is tapasztalható.
Szóval akinek gyári rendszere van,hasonló problémája és nem akar ROM-olgatni annak ajánlom a gyári visszaállítás opciót! -
csabibmx
tag
Csináltam egy gyári visszaállítást a 4.0.4 alatt mert nálam is jobban merült a 4.0.3-hoz képest.Tegnap este több mint 9 óra alatt merült 7%-ot ami elsőre jónak tűnik.
Igaz még nem volt minden visszaállítva így az email szinkronizálás sem de a wifi meg mindig-en maradt.Mostanra beállítgattam és eddig biztató,rájöttem mennyi felesleges app. volt fent.Újraindulásom előtte sem volt és remélem ezután se lesz.
A gyári launcher-el sem laggol (nekem elég) de Apexet használok (jobban testre szabható) így minden kifér egy képernyőre és tuti nem laggol lapozásnál.
Live wallpaper-t nem használok.
Alapon smooth-osabb érzést kelt pedig a GPU gyorsítás sincs bekapcsolva.
Majd még írok mik a hosszabb távú tapasztalatok. -
csabibmx
tag
Az aksi nálam is gyengébben teljesít 404 óta.Ami javulást vártam pluszba az minuszba jelentkezik érzésem szerint.Bár mintha némileg javulna de összességében kevesebbet bír.Pedig már vagy 1,5 hete használom.Érdemes lenne megbeszélni esetleg ki,hogy tette fel akinél javult a teljesítmény.Wipeok vagy gyári visszaállítás.?
Nálam egyik sem volt a 403-at manuálisan raktam de nem volt vele bajom.404 Ota jött.Páromén mindkettő Ota jött és azzal se volt baj.Ahogy elnézem nála nincs nagy baj az aksival sem.1 napon túl és még 39%.Bár kevesebbet nyomkodja mint én.A reklámoknak lehet köze a merüléshez de mivel ugyanazokat az appokat használom/tam így nem gondolom,hogy ez esetben számít.Viszont az mms küldés-fogadás megjavult.
-
csabibmx
tag
Csak nekem van olyan érzésem 3-4 nap után stock 404 alatt,hogy jobban merül az aksi mint a 403-nál tette.?
-
-
csabibmx
tag
válasz
tibz03 #14975 üzenetére
Én viszont veled értek egyet!
A 4.0.3-al sem volt komolyabb bajom sokakkal ellentétbe de a 4.0.4-el eddig nagyon elégedett vagyok.Apex launcher fent van így lapoznom se kell de a gyárit is próbáltam és az én igényeimnek elég (nem akad).A böngésző is jó lett (Chrome,Opera törölve előbbit majd kipróbálom ha lesz végleges),külön tetszik,ha 1 lap van nyitva és bezárom akkor kilép.
Persze lehet eddig is így volt de eddig egyéb hibák miatt nem használtam és nem tűnt fel.
Az Android OS telepítés után leugrott 9%-ra...kíváncsian várom az üzemidő alakulását pár nap után.
Szóval én azt mondom,hogy már decemberbe így kellett volna kiadni az ICS-t!rerros féle módszert próbáltam a pároméval de nem sikerült.
-
csabibmx
tag
Csak egy buta kérdés?
Az OTA hova tölti le az update fájlt?Az is a gyökér mappába?
Ha ugyanoda tesszük az update fájlt ahova az OTA és onnan indítjuk stock recoveryből...akkor nem lehet "becsapni"? -
csabibmx
tag
válasz
Dzsuri89 #14721 üzenetére
Azt tudom,hogy elcseszték de arra gondoltam nem csak a láthatóságát hanem a funkcionalitását is.Bár van akinél látszik és mégis hibát ír ki.Ez egyre cikibb azért,hogy először kiadják,visszavonják,csöndbe vannak hónapokig,majd kiadnak egy javítást amit nem lehet normálisan feltenni.Így nem is kellett volna kiadni csak kizárólag OTA-n küldeni.Persze tudom akinek van CWM az nem így gondolja de ők meg (többsége) eddig sem a stock ICS-t használták hanem főzött ROM-ot.
Na mindegy ez van de egyre szánalmasabb ez a Google-ra nézve.Így nehéz lesz az ICS felhasználók számát növelni...persze lehet már mindenki a JB-n dolgozik.komment az androidpolice.com-ról:
"josh March 28, 2012 at 5:02 pm
I thought the original 4.0.3 update was incremental....A friend of mine got the ota last night without any problems and he used same 4.0.3 update i did in december.wierd..."
(most olvastam újra és rájöttem félreértettem nem 4.0.3-at kapott a srác OTA-n viszont neki úgy működik a frissítés és ezek szerint elindult)
illetve egy link:
-
csabibmx
tag
válasz
KillBorn #14705 üzenetére
Ezt nem tudtam és igen csak meglepő.
Feltételezem azért mert a 4.0.3-at is sokan sokféle képpen tették fel de mivel az OTA nem fog wipe-olni (gondolom) így gyakorlatilag ugyanaz mintha simán a megszokott módon tenné fel a júzer.Vagy ha CWM-ből teszi akkor meg már komolyabban bele kell nyúlnia.
Ráadásul mint már mondtam van aki 2 napja is a 4.0.3-at kapta OTA-n.
Esetleg arra tudok még gondolni,hogy annyira elcsesztek valamit a 4.0.3 stock recoveryn,hogy amiatt nem megy a hagyományos módon a kézi frissítés.
Na mindegy várunk! -
csabibmx
tag
válasz
i_said #14701 üzenetére
androidpolice.com-on olvastam hsz-eket de mindenkinek ugyanez a hiba jött fel 9020T-n és 9023-on is mindenféle országból,valaki írta,hogy nem kell átnevezni esetleg próbáld meg,ha úgyis felülre teszi a zip fájlt.Fontos hívást várok így nem akarom kikapcsolni az enyém.Ja és volt akinek tegnap ment ki OTA...kapaszkodjatok 4.03
-
csabibmx
tag
válasz
i_said #14696 üzenetére
Lehet,azt meg tudod erősíteni,hogy a leírt lépések megegyeznek a fényben elvégzettekkel,vagyis elvileg minden ott van ahol gondoljuk.?
A 160mb-os verzió elvileg csak flashelve működik.Esetleg arra tudok még gondolni,hogy a 18mb update-es előtt "kötelező" a wipe meg ilyesmi.?
De nem gondolnám. -
csabibmx
tag
válasz
molnarpeter #14659 üzenetére
Rémlik,hogy régebben valaki leírta,hogy lehet "vakon eltalálni" a recoveryt vagyis,hogy hányadik a listában.Rákerestem a recovery szóra átnéztem pár 100 kommentet de nem találtam meg.Esetleg próbáljátok meg más kulcs szavakkal hátha megtaláljátok.
-
csabibmx
tag
válasz
Gabócza #14590 üzenetére
Hát nem tudom de én az itt megosztott regisztrálj most és kapsz 50gb tárhelyet örökre próbáltam ki.És bizony 100mb a maximum amit feltölthetek.Ha upgradelnék valamilyen fizetősre akkor lehetne 2gb a határ.De annyira nem fontos csak így elég használhatatlan számomra.Én is ilyen jellegű megosztásra szerettem volna használni.Persze gondolom ez benne az üzlet nekik,ha normálisan akarod használni fizess és addig meg örülj az ingyen tárhelynek.
kolosanyi:A telefon bérlés nem rossz ötlet csak nem nálunk.
-
csabibmx
tag
válasz
molnarpeter #14586 üzenetére
Dropboxra mekkora a max. fájl méret?Mert a boxra én is megcsináltam ezt az 50gb-s tárhely akciót de a max. 100mb miatt elszomorított.
-
csabibmx
tag
válasz
kolosanyi #14565 üzenetére
Ezen felbuzdulva kipróbáltam a stock böngészőt,abból írok.Alapon gyors de amint ebbe a topicba lépek (nem mobil változat) kb. 25mp mire bármi megjelenik beleközelitek és onnan még 5mp mire kitisztul.Ha görgetek akkor újabb 3-4mp és akkor is ha vissza görgetek a korábban már kitisztult részre.
A wifivel semmi baj.Jelerőbe keveset mutat de amíg jól működik nem érdekel. GB-n is jó volt ICS-en inkább csak többet mutat de ténylegesen nem érzem erősebbnek.
-
csabibmx
tag
válasz
Toobee #13570 üzenetére
Páromnak volt hasonló esete a múlt héten.
Este 50% körüli aksival rakta le és két nap egymás után lemerült reggelre 1 és 3%-ra.
Megnéztem nála is 72% volt az Android OS a képernyő meg 5% vagy valami hasonló.
Nem emlékszem pontosan és nincs kedvem visszakeresni de nagyságrendileg ez volt.
Ki/be kapcsoltam és kikapcsoltam a képernyő forgatást.
Azóta úgy bírja mint előtte.Jelenleg 24/% az OS és 19% a képernyő.
De most,hogy szóba került vissza is kapcsoltam a forgatást,kíváncsi leszek mi változik.
Az enyémen be van kapcsolva december óta és 34% OS,26% a képernyő.forintuser: +1
Fóliám sose volt,tokot csak eleinte használtam.Zsebbe hordom ügyelve,hogy ne tegyek mellé olyat ami karcolhat.Biztos van aki azt mondaná omg
de úgy vagyok vele ez mégis csak egy használati tárgy.
-
csabibmx
tag
válasz
molnarpeter #13497 üzenetére
És azt hol találom?
-
csabibmx
tag
-
csabibmx
tag
válasz
Quqesz #13348 üzenetére
Alapon nem zavarna de mivel reggeli töltés után este 50% akksival tettem le és reggelre 1-3%-ra esett 2. éjszaka így azért aggasztó.Szóval nem az átlagosnál magasabb OS használat a gond az nem zavarna ha 1%-ot merülne óránként mint a sajátom.A páromé a problémás.Mint láthatod nála pont az 50% második fele fogyott el gyorsan.
MMA87:Nem tudom mi lesz ebből de előbb talán az ICS-t kéne rendbe tenniük.
Addig amíg ők is leállítják a frissítést mert annyi a negatív visszajelzés...ne várják,hogy más gyártók majd elkezdik frissíteni a készülékeiket egy bizonytalan működésű rendszerre. -
csabibmx
tag
ICS-el kapcsolatosan fura jelenséget tapasztaltam tegnap.
Az eddig is köztudott volt,hogy az Android OS sokat fogyaszt.
De az kissé aggasztó,hogy 73%-otamikor a képernyő mindössze 5%.
Megnéztem van e valami háttérben futó progi de semmit sem találtam.
Ki/be kapcsoltam és majd meglátom mi változik.
De gondoltam megkérdezem mit lehet tenni a képernyő forgatás kikapcsolásán kívül.Esetleg valaki a 13308-ra?
-
csabibmx
tag
Segítséget szeretnék kérni.
Ha jól emlékszem ICS-nél (lehet GB-nél is.?) lehet azt állítani,hogy ha hosszan nyomom a ki/be kapcsoló gombot akkor mennyi idő legyen ez a hosszan nyomás pl. 0,5mp vagy 2mp.
Vagy csak virtuális gomboknál van ilyen?Már nem emlékszem pontosan de egyszer mintha találtam volna erre vonatkozó beállítási lehetőséget de akkor nem kellett.Most viszont kéne de nem találom.Ha valaki letudná írni az elérési útvonalát azt megköszönném. -
csabibmx
tag
válasz
molnarpeter #13028 üzenetére
Köszönöm
Meggyőződésem volt,hogy a "speciális" karakterek (ő,í,ű,é) nélkül is 60 után vált de kipróbáltam és ha angol abc betűket használok akkor nincs gond. -
csabibmx
tag
Azt tudja valaki,hogy miért 60 karakter után kezd 2. sms-t írni az üzenet küldő.
Vagy hol kell átállítani,hogy 160 karaktert támogasson?
Nem mintha sokat használnám csak ma feltűnt mint az is,hogy itt már a gyári is számolja a karaktereket úgy 55-től.
Gyári üzenet kezelő,gyári billentyűzet.ICS 4.03 -
csabibmx
tag
válasz
molnarpeter #13001 üzenetére
Nálam sem telepíti: teljesen gyári 4.03
hallerlaller:+1
-
csabibmx
tag
válasz
kolosanyi #12975 üzenetére
A gyári ICS 4.03 van fenn semmi mókolás.A FB appot használom folyamatosan fut a háttérbe és nem érzem,hogy zabálna,este kb 1%/óra de néha még ennyi se.
A kettővel korábbi verziónál éreztem erős merülést de pár napja újra frissült azóta smooth-abb is lett.Az értesítések voltak kissé kuszák ezért ki is kapcsoltam de most,hogy szóba került vissza kapcsolom.Ha legyszer lesz megosztás gomb is akkor nekem tökéletes.
Az Android OS nálam is magas de így is elmegy 1,5 napot.
Már már "zavaró" is az átlagos 1,5 napos aksi idő mert így nem estére jön ki a töltési ciklus vagy direkt merítenem kell.Talán majd a javítással 2 nap lesz.?
Az egyedüli probléma nálam a gyári böngésző de arra meg ott az Opera.suti_88:Nem tudom milyen appokat használsz de a Vibert leszámítva nálam is minden fut ICS alatt.
Bár valaki írta,hogy SGS2-n meg fut ICS alatt is.
Szerintem ha ennyi bajod van vele tedd vissza a GB-t. -
csabibmx
tag
válasz
tibz03 #12747 üzenetére
janika1988 válaszából arra következtetek,hogy csak dollárba tudsz fizetni.?Ha csak nem nyitsz forint alapú kártyát az USA-ba?Eddig csak erről a 10 dolláros opcióról olvastam a fórumon.Feltételezem azért akarod hozzárendelni a kártyád a wallethez mert használni akarod a 10 dollár után is.?De lehet nem jól gondolom.
Engem is érdekel mit tud a telefonom de azt hiszem a telefonban rejlő képességek jó pár évvel előrébb járnak a hazai szolgáltatásnál így lehetnek benne olyan funkciók amit mi csak évek múltán tudunk maradéktalanul kihasználni.Volt már erről szó korábban itt is,hogy addig amíg a bankkártyás fizetés sem kellően elterjedt addig ne várjunk sokat az NFC alpú fizetés lehetőségétől.Persze próbálkozni ettől még lehet,ha másért nem a 10 dollárért.hallerlaller:Így már érthető számomra is.Bár ha külföldön (nem USA) is csak dollárba fizethetek akkor szintén bukok az átváltáson.?Mondjuk ez a kiadom a kártyát a kezemből is csak nálunk van,pl:Angliában bankkártyás fizetésnél sem kell átadnod a kártyát és persze nem is gondolkodik hosszú mp-eket a rendszer egy-egy tranzakción.
-
csabibmx
tag
válasz
tibz03 #12744 üzenetére
Ez most tényleg ennyire fontos,hogy egy nálunk hivatalosan meg sem jelent appot futtatni tudj.?Majd ha alkalmas lesz rá a hazai szolgáltatás akkor nyilván lesz itt is.Értem én menő a kor előtt járni és ha épp nem a Sparba próbálod ki a fizetést akkor talán tényleg működik is ahogy kell és akkor mindenki rádcsodálkozik..."húúú odanézz,hogy fizetett".
De ha lejár az ajándék 10 dolcsi ami lehet önmagában megéri a szenvedést,hogy elindítsd az appot. akkor kezdhetsz agyalni a feltöltés lehetőségén.Azért,hogy olyan dolgokat dollárba fizethess ki amit simán forintért vehetnél meg.
Ergó azért küzdesz,hogy drágábban vásárolhass.
Ne vedd személyeskedésnek (a többieket sem értem) csak mostanság te kérdezel ezzel kapcsolatosan sokat.Csak nem értem miért jó (kell) ezt erőltetni.?
Valaki elmondhatná miért jó ez? -
-
csabibmx
tag
Talán nem sikerült tökéletesre a port és pont az amcsi mivolta miatt nem megy a térkép.Persze nem értek hozzá csak tippelek és ez tűnik logikusnak mint ahogy még GB alatt is lehetett mókolni a gps-t átírva magyarra.De lehet tévedek.
Egy biztos én kivárom az Ota-t,annyira nem rossz a 4.03 sem. -
csabibmx
tag
válasz
fokukac #12543 üzenetére
talán még van
Kiállított darab biztos volt de talán több is...nem kérdeztem
Esetleg telefonálj oda,hátha hajlandóak átszállítani hozzád közelebb eső üzletükbe esetleg címre postázni.Egy próbát megér.?
Tudom nem 70k de mostanság sehol se ennyi ha egyáltalán lehet kapni. -
csabibmx
tag
A kecskeméti Auchanbe még van,itt állok előtte.81269ft.
-
csabibmx
tag
DonMedve:A widgetsoidba a gps-t is be lehet állítani,hogy ne dobjon fel ablakot?
Mert a wifi,bt,működik de gps-nél nálam ablakozik.Van tipped mi lehet a baj?
Kösziszerk: Persze más is adhat tippet akinek van.
-
csabibmx
tag
válasz
Dzsuri89 #12174 üzenetére
Követem a fórumot de erről lemaradtam korábban.
Viszont most pótoltam.A főoldalról el lehet tüntetni de nem sikerült más háttért adni neki.
Mármint a főoldalon változik a háttérszín de a notification-be lévőnek fix szürke marad.
Mondjuk nem rossz csak kicsit "szem rontó",fekete háttér jobb lenne.
Vagy változtathatnám az ikonok színét de akkor meg már nem megy az ics-hez.
Egyenlőre ez marad,ingyenér ez jár.Nem mintha 235ft sok lenne az Extended colors-ért.
Csak még sose vettem fizetős app-ot és még nem regeltem kártyát.
Most ez is megfelel,talán majd később.DonMedve:kösz a tippet
-
csabibmx
tag
válasz
Quqesz #12154 üzenetére
Nekem összességében nincs bajom vele.Szerintem az aksi se fogyasztása rosszabb drasztikusan,ha rosszabb egyáltalán.Igaz sok appot letiltottam de ezeket GB alatt sem használtam,ha futottak is csak feleslegesen.Illetve a Google szinket állítottam le úgy,hogy csak a maileket szinkeli folyamatosan,címjegyzék,képek ilyesmi nem.Az Android OS fogysztása magas de ezt állítólag megoldja a képernyő forgatás kikapcsolása.Bár próbáltam nem vettem észre érdemi változást meg ugye ez szerintem komoly kompromisszum.
Ami garantáltan rossz az a gyári böngésző.De az Opera teljesen jól fut helyette.
Állandó (amikor elérhető) wifi kapcsolaton használom,már 3G-n mert így se merül le estig.2G-n meg tehettem töltőre este 40%-on vagy felette.Jobb szeretem ha jobban lemerül töltés előtt.
Automata fényerőn van ami sötétebb minimumon mint GB alatt,többek szerint ez már kevés,nekem elég.Valahol többet vártam az ics-től bár nem tudnám megmondani mit.Viszont az új funkciók,megoldások tetszenek.
Ami zavar,hogy nem lehet körbe lapozni a főoldalakat,persze ez másik launcher-el megoldódik de akkor meg az ics kinézet vész el.
Szerintem együtt lehet vele élni a mostani mivoltában is amíg nem jön a javítás.
Ugyanakkor nem érzem azt,hogy annyival többet adna az ics mint a ginger,hogy megérje mindenáron kipróbálni.Más szóval.
Amikor kijött szinte azonnal feltettem manuálisan mert nagyon érdekelt milyen.
Most,hogy látom,ha lesz javítás is tuti kivárom az OTA-t.
Egyrészt mert annyira a mostani sem rossz,hogy mindenáron le kelljen cserélni újabbra,másrészt meg annyira nem fogott meg a mostani,hogy egyből feltegyem az újat akár manuálisan is.
A páromén is fent van neki OTA jött de mint tudjuk ugyanazt lehet manuálisan is feltenni.
Nála is letiltottam pár dolgot de az övé még jobban működik mint az enyém.
Nálam az esti fogyasztás kb 1%/óra (GB alatt sokkal több volt,bár nem is volt letiltva semmi) de neki a minap 2%-ot merült 8 óra alatt.
Szerintem ha felteszed se bánod meg de ha 100%-ra akarsz menni akkor várj türelmesen.
ui:páromé és az enyém is full gyári root nélkül.Dzsuri:Rendben akkor passz
havri1:próbáltam a kilépés gombot én is de szerintem ha simán Home-ot nyomsz is ugyanannyira lép ki.
-
csabibmx
tag
válasz
Dzsuri89 #12147 üzenetére
Widget rengeteg van de gondolom olyanra gondolsz ami az értesítési sávban jeleníti meg.
Én a Battery Status-t szedtem le.Mondjuk ics-hez nem megy a színe mert nem kék de cserébe zöldből,sárgán át pirosra vált ahogy fogy az energia.De lehet egyszínű is.MÁS:Ki mondta,hogy nagyon fogyaszt az ics...nálam egyenesen tölt
Emlékszem amikor legutóbb babráltam még 29%-ot mutatott...most,hogy újra hozzá nyúltam már 30% volt.
Nyilván a pillanatnyi fogyasztás változott de gondoltam megosztom mert jól hangzik. -
csabibmx
tag
válasz
orrlyuk #11858 üzenetére
Eddig azt hittem csak a Nexus S-en vannak bajok az ICS-el.
Egyértelmű,hogy előbb a Galaxy Nexus-ra adják ki de feltételezem akkor hamarosan lesz a miénkhez is valami javítás.
Bár az is tény,hogy az én tapasztalataim szerint sincs olyan óriási baj a mostanival sem.
Igaz egy csomó mindent kikapcsoltam benne (amit GB alatt sem használtam) így bőven elmegy 1 napot sőt este még extrába merítem,hogy ne 40%-on tegyem fel töltőre.
Így az esti merülés max 1%/óra de inkább kevesebb.
Az Android OS sokat elvisz (próbáltam a képernyő forgatás kikapcsolását de vettem észre jelentős javulást) de mivel így is kihúzza az 1 napot (GB is ennyi volt) nem zavar.
Azért kíváncsi leszek,hogy alakul az aksi idő,ha lesz javítás és az Android OS se eszik sokat.
Az egyetlen gondom a gyári böngészővel van de azt meg megoldja az Opera.
Valahol többet vártam az ICS-től (nem tudom mit) de valójában meg jó így.
A 4.03-at manuálisan tettem fel de ha lesz javítás tuti kivárom az OTA-t mert annyira nem rossz.Ezért sem tettem vissza a 2.3.6-ot.Asbee:+1...Én is olvastam de le se esett.
-
csabibmx
tag
Lehet nem mondok újat de ICS-en már működik ez a PC remote progi is.Tegnap feltettem és szerintem teljesen jól használható.
-
csabibmx
tag
válasz
molnarpeter #11297 üzenetére
köszi ezt én is feltettem
-
csabibmx
tag
A GPU gyorsítást kikapcsoltam mert nálam bekapcsolva tűnt akadozóbbnak.
Olyan hibát fedeztem fel,ha BT-n küldök képet és a küldés közben egy újabb képet akarok elküldeni akkor nem talál BT eszközöket csak,ha ki-be kapcsolom a BT-t.
Viszont maga a küldés szerintem gyors. -
csabibmx
tag
ICS tapasztalataim
Ami a gyors merülést illeti.
Tegnap előtt megcsináltam ezt "(#10858) zozo2001hu" sőt a google szinknél csak a gmailt pipáltam vissza mert a többit nem igazán használom.
A szabad memóriám drasztikusan megnőtt.
Ja és kilőttem a folyamatosan futó térképet is.
Feltöltöttem (91%) még este.Azóta eltelt két éjszaka és egy teljes nap (számomra átlagos használattal).Igazság szerint ma reggel abban a hitben nyúltam érte,hogy lehúzom töltőről de meglepve tapasztaltam,hogy elfelejtettem töltőre dugni......akkor most miért nem merült még le?Na ekkor készült a screenshot.
Szóval azt tudom mondani,hogy az éjszakai üzemidő nekem nagyon rendbe van és a nappali sem rosszabb így mint GB alatt volt (reggeltől estig vagy 1 este reggeltől délutánig).
A wifi állandóan megy,ha elérhető,auto fényerő és 2G (ha nem wifiről netezek és elérhető akkor 3G-t használok).Illetve a home hosszú megnyomása után felugró ablakból szoktam kihúzgálni a korábban használt alkalmazásokat.Bár nem tudom ez mennyit számít.
Nem mondom,hogy nem hibás az ICS de ha ezt még javítják akkor jó esélyem lesz a két napos üzemidőre.Amit még tapasztaltam,hogy a videót már mp4-be rögzíti a korábbi 3gp után.
A telefon számokhoz tartozó nevek sem jelennek meg mindig.A gyári böngésző nálam lassú és bugos bizonyos oldalakon.Ezért használom az Opera Mobile-t ami teljesen jó,elvileg a Dolphint is javították az ICS-hez de nálam ez továbbra sem működött. -
csabibmx
tag
válasz
hallerlaller #10895 üzenetére
Ott a jó megoldás. Köszi.
zozo2001hu:A tiedet is próbáltam de úgy is újra indult,azért kilőttem hátha az aksi meghálálja ezt is.
Köszi neked is.
-
csabibmx
tag
válasz
csabibmx #10871 üzenetére
Az már biztos,hogy a szabad memóriámra jó hatással volt,így már 120-130mb körül mozog a korábbi 60-70 esetenként 40mb-al szemben.Ginger alatt 180-200 volt.
Igaz a Google szinkronban nem is pipáltam vissza mindent csak a gmailt.A többit nem használom igazán.Kérdés:Hogy lehet kikapcsolni a futó alkalmazásokban a térképet.
Mert,ha leállítom akkor pár mp és újra indul.
Vagy mást,máshol is át kell állítani? -
csabibmx
tag
válasz
zozo2001hu #10858 üzenetére
Bár nem feltétlen csökkent drasztikusan az üzemidőm ics óta de azért megcsináltam a javallatod.Kíváncsian várom az eredményt.
-
csabibmx
tag
Nálam most mondhatni jól fut az ics.Az aksi időben nem vagyok még biztos,hogy jobb vagy rosszabb.Ami érdekesség,hogy barátnőmére OTA jött és híváslistában nem jelennek meg a nevek csak a számok,pedig a telefonkönyvbe szerepelnek és GB alatt működött is.
Nálam ilyen gond nem volt pedig manuálisan frissítettem.Mindkettő gyári állapotú.
Szóval nem biztos,hogy jobb az OTA. -
csabibmx
tag
válasz
ciceroo #10426 üzenetére
Eddig nem próbáltam én egyenként betettem a számomra érdekesebbeket az Operába de miattad igen.
Igen át lehetOpera megnyit/könyvjelzők/Android könyvjelzők és itt már megjelennek a Chromeból szinkronizál könyvjelzők is.Lent importálásra klikk.Kiválasztod ami kell (én egyesével csináltam nem sikerült többet kijelölnöm) ráböksz,itt tudod szerkeszteni és ha kész akkor importálás.A többit ugyanígy.
-
csabibmx
tag
válasz
Dzsuri89 #10400 üzenetére
Opera Mobile nekem is és másoknak is volt ilyen homály baja és valami miatt ez az egyetlen ami jól működik nálam is és ahogy hallom másoknál is.
Asztali (chrome) böngésző szinkronizálása a telóval:
home/beállítások/fiókok és szinkronizálás/klikk a gmail szinkronizálásra/böngésző szinkronizálása bepipál.
Ezután megjelennek a chrome-ba mentett néven a könyvjelzőid a teló böngészőjében -
csabibmx
tag
Én épp most teszteltem minden nevesebb és kevésbé nevesebb böngészőt.
Bár a legtöbb oldal simán bejön mégha kicsit lassabban is mint gingernél volt.
De pl. ez a topic asztali kinézetnél teljesen kifagy (10-20mp betöltés) az összes böngésző alatt és ha betölt is tapasztalható a homályosodás jelenség.Kivéve az Opera Mobile böngészőt azon minden hasít és nem is homályos,ezzel azt érzem gyorsabb mint a ginger alatt volt bármi.
Már csak az aksi idővel kell valamit kezdeni.
-
csabibmx
tag
válasz
lupus_l #10213 üzenetére
Akkor most,már azt nem értem,hogy miért tették vissza többen a 2.3.6-ot a manuális ics frissítés után ha ota-n keresztül is ugyanezt kapják meg.? Mert ami eddig nem ment akkor ota után se fog.Tudom nincs recovery (nem látszik csak napon vagy lámpa alatt) és gondolom így nehezebb rootolni meg egyedi romot tenni rá.
Bár engem a recovery egyenlőre nem érdekel eddig se volt rootom és reméljük lesz fix rá.
Ami miatt érdekel az egész az inkább a böngészős probléma bár x-scope egész jól megy.
Még mindig lassabb mint gingeren volt de ezzel már együtt tudok élni amíg nem lesz jobb.
Szóval azt hiszem ezzel le is teszek a további visszaállítgatásról...követem a fórumot és,ha majd lesz valami tuti megoldás akkor újra bekapcsolódok.premete:Bocs nem volt célom senkit összezavarni én is eléggé össze vagyok zavarodva.Tegnap is többen írták ezt az átnevezést és mint kiderült volt aki anélkül oldotta meg.
-
csabibmx
tag
válasz
lupus_l #10209 üzenetére
Ha jól értem ezt kellett volna feltenni a tegnapi helyett a 9023-ra.?
Elvileg ugyanazzal a módszerrel (update.zip-re átnevez) mint tegnap csak a tegnapi miatt nem látszik a recovery (csak napba tartva jó szögbe)
Itt azt írja a végén wipe,hogy biztos legyen.De azzal töröl mindent...vagy nem? -
csabibmx
tag
válasz
frisco #10194 üzenetére
Sikerült a screenshot de elég "véletlenszerűen" találom el...eddig vagy 30x lenyomtam különböző ütembe,hosszabban rövidebben de csak 2x sikerült.
A scope-ot leszedtem,az sokkal pörgősebben tölt be de ez alatt készült az alábbi screenshot is.De ugyanezt produkálja dolphin és gyári böngészővel is.
böngésző homályZozo:A flash nekem sincs alapon beállítva csak ha kell valami ráklikkelek.
Reggel jött meg a 11-es frissítés.
Kipróbálom még amit írtál,hogy alapra állítom,hátha.Bár most a scope kellően gyors,így nem zavar a homály sem.
-
csabibmx
tag
Akartam képernyő mentést csinálni a homályosodás jelenségről.
De nálam meg az nem megy.Se hangerő le+kikapcs,se hangerő fel+kikapcs.
Ezt be kell állítani valahol előtte?Vagy hova menti a képet?Egyéb tapasztalataim:
Több memóriát használ,(ami gingeren 180-200 volt az ics-en most épp 70-80,bár tegnap még olyan 130 körül volt.)bár ez alapvetően nem zavar.
Olyan mintha nem lenne multitask...eddig,ha böngésztem és home-ot nyomtam elindítottam egy másik progit vagy kettőt akkor ha ezután a böngészőre nyomtam akkor ugyanott folytatta ahol home gomb előtt...ehhez képest most újra kezd betöltögetni,ráadásul sokkal lassabban.
Illetve szerintem az aksi is jobban merül,pedig a bétás változatoknál ez volt az egyik amit nagyon dícsértek...a jobb aksi idő.
A menüben lépkedés folyamatos de a böngészés az idegesítően döcögős.
-
csabibmx
tag
T Nálam is van már homály a böngészőbe és borzasztó lassan tölt be minden.
Az egész teló lassabbnak érződik így.
Két kérdés.
Arra van esély,hogy így is jelez az ota ha már nem egy a két telefon?
Vagy majd akkor ha lesz 4.04?
Illetve ha vissza akarom tenni a 2.3.6-ot akkor mielőtt feltettem az ics-t kellett volna menteni (mert nem tettem) vagy le lehet szedni a már korábban linkelt oldalról és feltenni max ha ilyen muja voltam akkor elvesznek az adataim de lesz szűz gingerem.
Vagy a telo csinált mentést a rendszerről és ezt lehet visszatenni a recoveryből (ha látszik vagy vakon)? -
csabibmx
tag
válasz
palesz53 #9981 üzenetére
Beparáztattál...én is telenoron vagyok így gyorsan megnéztem nálam mi a helyzet de szerencsére megy az adat 2 és 3g-n is.
jackbacsi87:én is dolphint használtam most próbálom az ics gyárit de az előbbit is fent hagytam biztos ami biztos de eddig egyikkel sem tapasztaltam a leírtakat.
Ami nekem hiányzik az az adobe flash de majd csak kijön az is.
-
csabibmx
tag
ics-be sem lehet a gyári launcherbe körbe lapozni a fő oldalakon vagy csak én vagyok béna?
-
csabibmx
tag
Akkor íme.Bocs de nem bontom le a válaszokat név szerint.
Feltettem az ics-t ennek alapján.
Az első hozzászólást még olvasd el mert nem pontos a 6. pont fordítása.
Előtte gyári 2.3.6 volt fent root nélkül.Eddig én is csak OTA frissítettem korábban így tartottam tőle,főleg mert többen írták,hogy nem megy 9023-on.
De Nescafe után belevágtam és sikerült.Tényleg nem bonyolult.Bár 70%-on volt az aksi biztos ami biztos töltőre tettem mert máshol olvastam,hogy valaki ezen bukta el.
Nekem kb. 5-10 perc volt a teljes folyamat.
Előtte launcher pro volt fent a gyári helyett így nekem a sokat emlegetett google kereső meg sem jelent.igo fut rajta de mivel ez warez erről többet nem is írok csak volt aki kérdezte van e más navi maps-on kívül.A moboplayer pedig nálam nem indul,codec pack-ért reklamál (armv7_neon) de nem ajánlja fel automatikusan hogy honnan töltsem le.Illetve a moboplayer oldalát emlegeti. -
csabibmx
tag
válasz
Nescafé #9790 üzenetére
Szerintem igen de mivel még én sem frissítettem így ezért nem merem azt mondani,hogy igen,Várd meg még a nálunk okosabbak rábólintanak.Itt korábban azt írták megmaradnak a beállítások.
Donmedve: ez érdeke mert az AH-n,hsz-be direkt írják,hogy csak 9020-hoz jó mert másképp nem mennek bizonyos funkciók.?
Akkor még kivárok.
Van olyan akinek 9023-a van ezt tette fel és minden simán ment és megy is.? -
csabibmx
tag
válasz
Nescafé #9786 üzenetére
Én is ezzel tervezem feltenni,de ne a cikkben linkelt ics-t szedd le mert az csak 9020-ashoz jó,ha csak nem az van neked is de gondolom nem.Itt az előző oldalon valaki linkelte a 9023-hoz valót (hsz. 9719).Illetve biztos felfedezted de a 6. pontnak nem pontos a fordítása,lásd hozzászólás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mobil flották
- Hegesztés topic
- Witcher topik
- AI-alapú böngészőt telepítenének gyárilag az új mobilokra
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest