-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slukkica
őstag
válasz
G4bi89 #25341 üzenetére
Én ezt a gapps-ot használom:
[link]log-ot kellene csinálnod mert nekem nem jelentkezik a home gomb és a lehúzási probléma.
(#25342) csuzso72:
linkeltemFebruári update:
Ezen a csatornán (pushbullet) mindig lehet értesülni a frissítésekről: [link]Gyorsnak tűnik, és eléggé le van csupaszítva
A More menüpont alatt vannak ezek a funkciók:De egyébb emnükben is lehet találkozni egy két jó dologgal
-
G4bi89
senior tag
válasz
G4bi89 #25221 üzenetére
Na közben fel is pattintottam és feltettem az appokat is, elsőre villámgyorsan tűnik a rendszer. Két probléma viszont akadt, az egyik, hogy nincs nfc opció a beállításokban. (ez a kevésbé zavaró mert nem szoktam használni). A másik, hogy nem lehet több felhasználót hozzáadni, ez azért baj mert a család is használja a tabot időnként.
Ja igen a kernelben esetleg lehetne engedélyezni az undervolt -ot ? Kitkat alatt nekem -90mV-al atom stabil volt, és az öregecske aksi miatt különösen örülők minden egyes 5-10 percnek.
-
sqpp
őstag
-
MartOOn
addikt
válasz
G4bi89 #23811 üzenetére
En is szetkaptam wd40 levegő volt minden. Csatit is megneztem. Akksit is raktam hűtőbe is... Ráolvasónőt is hivtam. De semmi. Áprilisban megyek haza, majd akkor szervizes haverral jol kitalaljuk mi a jo megoldas.
Reggel neztem egy videot a neten ahol a csavo azzal 'javitotta' meg hogy 5x ki-be dugdosta az usb kabelt a toltofejben miközben a tablat rajta logot es azt mondja furcsa de működik.kotve hiszem de azért kiorobaltam, csak kozben el kellett jonnom otthonról. Napok ota n3m tudom 80% fölé tolteni ugyhogy ha hazaerek es 100-on van akkor valamit csak segített.
-
törölt tag
-
bigsee
addikt
válasz
G4bi89 #22931 üzenetére
Annyival egészíteném ki ezt, hogy érdemes a PC-n létrehozni egy felhasználót - szabadon választott névvel és jelszóval -, amit csak erre használ. ES-ben be kell lépni, megjegyeztetni a név/jelszót és amint a PC-n megosztod a mappát - jobb egérgomb>megosztás ezzel>felhasználónév - akkor azt csinálsz a mappában amit akarsz, gy.k. olvashatod, írhatod. Amit ide beteszel, azt látod az eszközödön (tablet, laptop, akármi)
-
törölt tag
válasz
G4bi89 #22838 üzenetére
Tudod még a PC-s világból való elég régi beidegződés, hogy programokat, drivereket nem töltögetünk le mindenféle helyekről csak a fejlesztőktől, mert az biztos érintetlen - jó lehet MD5 vagy SHA1 Checksum értékeket nézni, ami biztos is, ha egyezik, de oka van annak ha valami eltér a fejlesztőitől, ami persze lehet ártatlan dolog is, például lecsupaszított driver a sallangtól stb, de lehet más is.
(#22840) sto1911: Neked ember mi bajod van?
Miről beszélsz ?
Bocs, hogyn em az általad favorizált ADB-s megoldást részesítettem előnyben
Mert itt mindenkinek csak az ADB-t nyomattad (kioktató stílusban).
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
G4bi89 #22691 üzenetére
Benne van a cikkben:
There has also been another fairly significant update to fstrim, the process responsible for pruning the filesystem of unused blocks to prevent lag when attempting to write to a location in NAND storage containing outdated data. This time the focus is set on scheduling with patch 4f868ed. Previously, fstrim was always called in a window of time shortly after midnight and with the requirement that the device is charging and idle, which was likely since most users would be asleep during these hours. However, this approach did not take into account the possibility that some people turn their devices completely off at night, which meant fstrim may never have an opportunity to run. To solve this, a more aggressive scheduling pattern has been created that ensures fstrim is run at boot-time after 3 days have passed without running it.
-
-
ghiottone
nagyúr
válasz
G4bi89 #22603 üzenetére
Nexus 5-re is csak tegnap tették közzé a factory image-t. Én még reménykedek...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
G4bi89 #22328 üzenetére
Nekem stock 4.4.4 alatt is 4 óra körüli kijelzőidő volt ugyan így 1,5 - 2 napos készenléttel, ez Lollipop alatt nem változott. De nekem a legelső JB óta nem sokat változott a dolog, amikor megvettem akkor csak spórolós módban jött össze az 5 óra, inkább csak 4,5 volt a jellemző. Ha az akku öregedését is beleszámoljuk, akkor korrekt az érték.
Akku és akku között is van minőségi különbség. Van akinek hosszabb üzemidőt tud teljesíteni a gépe, van akinek kevesebbet. Neked és nekem valószínűleg egy gyengébb akku jutott.
-
KPistike
aktív tag
válasz
G4bi89 #22104 üzenetére
.Üdv!
Jó, hogy felvetetted, el is feledkeztem, hogy volt telepítve Opera Classic - de kiderült, hogy nem működik, ezért repült.
Megkerestem, majd telepítettem Opera Androidra (verzió 25.0.1619.84037) változatot, és kipróbáltam ezzel a fórummal. Ki is vettem a tokból, de lapozgatás közben - kb. 15 perces nézegetés volt - a hátlap egy részén éreztem némi langyosodást (keresgélnem kellett, ha függőleges helyzetben felül van a kamera, akkor a bal alsó saroktól 45°-ban kb. 3 cm-re éreztem csak), de ennyi idő alatt nem lett forró.Annyit még meglestem, hogy Opera Software ASA még két böngészőt rakott ki Play-re, a régóta látott Opera Mini, valamint Opera browser béta.
Nálad melyikkel, és milyen használati idő után fordult elő a forrósodás? -
G4bi89
senior tag
válasz
G4bi89 #21918 üzenetére
Közben a feljebb linkelt CF-Auto-Root.... progival is megpróbáltam. Az fel is rakta rendesen, a Supersu is szépen elindul és úgy csinál mintha megadná a jogokat, csak éppen a rootot igénylő programok nem működnek Greenefy,Wakelock detector stb.
Sikerült már valakinek úgy rootolnia, hogy az azt igénylő progik tényleg működnek úgy ahogy kell ?
-
-
bAtt001
addikt
-
Muki94
aktív tag
válasz
G4bi89 #19808 üzenetére
A YT és a 720p-s filmeken való eredménye örömteli. Ez a több órás hardverigényes játék nem az én pályám, szóval nem okoz gondot. A Chrome böngészőt kezdetektől fogva utáltam, nálam a Dolphin és a Boat a nyerő.
Szerdán megkaparintom a kütyüt, minden kiderül.
Erről a romról mi a tapasztalatotok? -
Marcika80
tag
válasz
G4bi89 #18550 üzenetére
Sziasztok! A mainaptól én is google nexus7 felhasználó lettem, azaz megjött a póstás, Kerek 40.000ft-omba került, egyenlőre meglepődtem hogy a 7"os gép is lehet nagy mint a többi, az eddigi 7" tableteimnél nagyobb ez a gép, szép élénk színei vannak, 4magos processzor, 1gb-ram. 8gb háttértár, még ismerkedek vele, de fogok egy tesztet csinálni androidról, és egy ubuntu telepítésről, mert írják hogy még jobb a teljesítménye az ubin. Nekem még nem frissített az új androidra, most egy 3d benchmarkot fogok rajta futtatni, aksi még tele van, kapott egy szép tokot, itt van egy kép róla, én a csomagban, egy töltőt, usb kábelt, és egy otg kábelt találtam. származási helye Kína.Az itteni árak 50ezertől fölfelé vannak. így elég olcsón megúsztam.
kijelző sértetlen, pixelhiba mentes,
egy gyors kép a gépről:
http://kepfeltoltes.hu/131217/nexus7_www.kepfeltoltes.hu_.jpgmost nézem hogy bezavart a telefonom vakuja, majd csinálok egy másik képet vaku nélkül.
-
törölt tag
válasz
G4bi89 #17827 üzenetére
Az Android frissítés margójára
Ez a HP cucc magától települt...
a GSam Battery Monitor PRO ami eddig nem megy csak
-
Bozek
nagyúr
válasz
G4bi89 #17827 üzenetére
Gyárilag van ICS-től felfelé titkosítás az Android-ban, amivel az adatokat tudod titkosítani. Ezután egy PIN kódot kér minden indításkor az eszköz, így csak gyaluval lehet elindítani, ha elfelejtetted (vagy a tolvaj nem tudja), de akkor meg ugye az adatok elvesznek.
Igaz, ezt is feltörték, de persze csak bizonyos körülmények (fagyasztó
) között lehet hozzájutni a PIN-kódhoz: [link]
(#17842) Caaabi: Jesszus. Az, amit kiírt, a Fastboot súgója, hogy milyen paramétereket lehet adni a programnak... Szerintem inkább ne állj neki ennek... Vidd szervizbe...
-
AnonyX
tag
válasz
G4bi89 #17748 üzenetére
Tulajdonképpen azért nem rakom fel image-ből, mert még sosem csináltam olyat. Windows használok, de annyira sosem merültem bele a dolgokba amennyire kellett volna, hogy hipp-hopp feltelepítsem az imaget. Ha valami friss gyorstalpaló tanfolyamot tartana valaki, annak nagyon örülnék
-
Aethel
aktív tag
válasz
G4bi89 #14768 üzenetére
Nálam 4.2.2-es droiddal 67 Mb szabad hellyel is teljesen jól működik. Igaz folyamatosan rinyál hogy nincs elég hely meg random bezárja a háttérben futó appokat de semmit nem lassul a rendszer.
Természetesen nem így használom, csak kipróbáltam. Egy egész délelőttöt nyüstöltem és semmit nem "lassult". Úgy reagál mindenre mint mikor 10 giga hely van rajt. -
sto1911
veterán
válasz
G4bi89 #14781 üzenetére
Akkor ez vmi szoftveres elszabas lesz
Bar en nem vettem eszre soha lassulast, legalabbis nem olyat, amit ehhez kothetnek. Lehet a ram meretehez van koze, lehet csak valaki kitalalta, aztan elterjedt.
Egy linket tud valaki adni az xdas topichoz?@(#14782) tonerz: vigyed nyugodtan vissza
Az a jo, ha hibatlanod van
-
sto1911
veterán
válasz
G4bi89 #14777 üzenetére
Minden OS-nek kell valamennyi szabad hely, amit maganak fenn kell tartson mindenfele sajat celra. Ugy kell elkepzelni, mint az SSD-k eseteben, 128 G-bol csak 120G szabad, a tobbi is ott van, csak nem lathato a user szamara.
Bizonyos OS-ek, mint pl. a Sun Solaris ugy oldja meg, hogy van egy minfree kapcsolo, es annyit lefoglal, amit ott beallitasz. Nincs lassulas, nincs problema
Hogy ezt miert nem tudjak implementalni ide meg a tobbi OS nagyreszebe, az jo kerdes...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- GARANCIÁLIS, 100% AKKSI iPad Mini 7 128GB Asztroszürke
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest