- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Slukkica #25707 üzenetére
Na végül feltettem ezt a romot a leírt módon, illetve még a megfelelő gapps csomagot. Sebességgel nincs gond, viszont root nincs.
Ez mennyire természetes, mi lehet a gond?Közben megtaláltam, hogy ez valószínűleg természetes.Amit még megfigyeltem, hogy egész sokszor jön az üzenet különböző appok leállásával kapcsolatban. Ez ismert hiba, vagy egyedi?
-
Slukkica
őstag
válasz
Slukkica #25645 üzenetére
NRD90U Szeptemberi frissítés:
nexus_grouper-7-S9Q3-Malloy-160920.zip
Parancsoljatok
Forrás: [NoiseProject]
-
válasz
Slukkica #25626 üzenetére
Nekem felment, köszönöm. Érdekesség, hogy nem volt nyelvválasztó menü, illetve amikor a Language and Input-ban beállítottam a Hungary-t, nem történt semmi. Viszont a morelocale2 telepítése és beállítása után, magyar lett a rendszer is. Szerinted feltétlenül szükség van a SuperSU-ra? Amikor én felraktam, rettenetesen belassult a rendszer (2.77 és 2.78-al is próbáltam). Most nélküle teljesen jó a sebesség és a root jogokat is kezeli valami beépített app, amit külön egyelőre nem találtam meg.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Slukkica #25191 üzenetére
Üdv!
Tudnál segíteni?
Jelenleg Kitkat alapú CM van fent a tableten, de nem túl acélos!
Neked ez a legfrissebb "fejlesztésed"? -> [link]
1, mindegy, melyik TWRP van fent?
2, ha a formázások megvannak és TWRP-ben vagyok, úgy fel tudom másolni kábelen a cuccokat gépről?
3, írod, h a következő verzióhoz nem kell külön kernel, ez netán készen van már, ha igen, hol érhető el? -
Tüske0614
aktív tag
válasz
Slukkica #25366 üzenetére
Akkor ez a tablet s.ar . Volt nexus 4 em szerintem sokkban nem különbözik egy rom csere vagy egy kernel, de javitsatok már ki mert földhözvágom. 2 napig töltöttem úgy hogy egy százalékkal sem emelkedett. Felraktam egy gyári rendszert 5.1.1. Franco kernellel ott megint nem vette a töltést. Vissza gyári és tölt. Mindamellett kijelzőidőmb2. 5 óra max.. akármilyen szoftverrel.
-
csuzso72
tag
válasz
Slukkica #25343 üzenetére
Szia!
Kösz! Tegnap csak gyors próbaképpen felraktam, de a fent leírt hibák miatt leszedtem. Most a régid van fent, egy 2016.02.02-es pico gapps-al, és a később publikált kernellel. Tegnap nagyon szépen repült vele a gép (facebook és a chrome is). Ha hazamegyek megnézem a merülését
Az új rendszert (mint írtam) csak gyors megszemléltem, de az alap váz egy kicsit csupasz volt nekem és mivel nem merültem el benne, sok minden hiányzott. Home gomb nekem ment, de lehúzós probléma nálam is előjött. Beállítás menüben hirtelen nem találtam a fejlesztői lehetőségeket. USB-n gépre dugva alapból nem jelent meg a tárhely, de ezt gondolom a menüben be lehetett volna állítani.
Amúgy a pár perc alatt nagyon gyorsnak és simának tűnt. De a régebbi du-alapú romod is döccenés nélkül ment/megy.
-
csuzso72
tag
válasz
Slukkica #25335 üzenetére
Szia! Este szerintem lesz egy kis időm felrakni. Most az előző romod, és kerneled van fent. Jó, végre rendben működik, de nagyon merül. Néha használat nélkül, repülőbe rakva is (pl tegnap) előjön a battery drain és kikapcsolásig merül. Igaz a FB és a Chrome fent van (szinte csak ezeket használom rajta, meg a Synology DS Videoját).
Cache és dalvik cache törlés elég a felrakáshoz? -
Slukkica
őstag
válasz
Slukkica #25304 üzenetére
Itt a legújabb rom-om
Teljesen "saját" fejlesztés
Aki kiprobálja jelezzen vissza legyen szíves. Én is ezt használom már eddig nagyon bejön nekem
UI.: Mehet f2f2 -re formázott data és cache-re is. Valamint sima ext4-re is!!
UI2.: Nagyon Stock közeli, azokkal a funciókkal amit és használok. + Layers. Szóval akinak root kell vagy busybox akkor azt fel kell tennie.
Chears
-
csuzso72
tag
válasz
Slukkica #25304 üzenetére
Szia! Felraktam tegnap a te romod mellé. Eddig nagyon jo... azt kell mondjam, egy istem vagy
A tabletem visszatért az élők közé
Még a készenléti fogyasztásra leszek kiváncsi, mert az eddig sok volt és most is annak tűnik, de pár nap alatt majd kiderül. Mindenesetre ismét hasít a gép (5.1 után hiába volt visszarakva a 4.4, szar volt, most megint egy csodának tűnik)
-
beloadjoker
őstag
válasz
Slukkica #25296 üzenetére
Köszönjük uram!
Én elkérném tesztelni légyszi leírnád hogy milyen romhoz ajánlod esetleg te hogy használod stb+how to install milyen wipe stb?
És erre esetleg valami?
+ha van alkalmazás amit preferálsz írd meg, köszönjük!És még lenne kérdésem stickmount+Paragon exFAT, NTFS & HFS-t használ mindenki vagy van ennél jobb módszer?
És külső hddre nekem elég fura a torrentezés, ezzel kapcsolatban van valakinek valami javaslata?
/konkrétan fagyogat a tablet letöltés közben, de ha a tab belső tárhelyére töltök akkor semmi gond csak ha külsőre akkor fura, pedig aktív usb hubbal próbáltam/ -
beloadjoker
őstag
válasz
Slukkica #25208 üzenetére
Szia!
A rom nagyon jó, viszont ha lehet lenne pár megjegyzésem, kérésem:
-a bluetooth fura:
összekötöttem egy bluetoothos egérrel működik is szépen viszont ha újraindítom a tabot akkor a bluetooth nem marad bekapcsolva így nem is csatlakozik ameddig be nem kapcsolom ez pedig a második kis bug, kétszer kell bekapcsolni a bluetootht hogy tényleg jó legyen, fura de tényleg.
Most ez nem létfontosságú dolog számomra azért lenne jó ha bekapcsolás után is bekapcsolva maradna a bluetooth mert az egyik n7em kijelzője egyáltalán nem érzékel tehát ilyenkor akkor otg kábel elő sima egérrel bluetooth bekapcs stb... Tehát ha ezt a kettőt ki tudnád javítani az nagyon jó lenne-otg y kábel nem működik esetleg ezzel tudnád bővíteni a kernelt? /otg y kábel a lényege az hogy egyszerre kezel otgn dolgokat és tölteni is lehet pl én usb hubbal használom így mehet rá külső hdd bill egér stb/
Köszönjük a munkád!
Most is arról írok
-
beloadjoker
őstag
válasz
Szia!
ext4en cwmel is megoldhato a telepites?
Van egy masodik tabom ami nem erzekel egyaltalan igy twrps telepites sajnos kiesik f2fsel egyutt.
Vagy esetleg van valami otleted hogy mikent tudnam igy formazni a particiokat f2fsre?
Letezik olyan twrp ami kezel egeret vagy hangero es bekapcs gombal lehetne iranyitani, vagy fastbootbol esetleg lehet e formazni f2fsre? -
pászka
tag
válasz
Slukkica #25200 üzenetére
Köszi, lehet hogy kipróbálom, bár rendesen működik a gép. Biztos nem töröl semmit? Csak simán másoljam fel és (Cache, dalvik-cache) után install? Vagy van vmi update opció is? Olvastam itt előrébb hogy nincs nfc, nos szétnyomkodtam pár napja mert szükségem lett volna rá de én sem találtam, ezen már működik az nfc?
-
G4bi89
senior tag
válasz
Köszi
Azt hiszem akkor teszek egy próbát ezzel a 6.0 -ás rommal. CM 12.1 után váltottam a kitkat-es romodra, ami két felhasználóval is tökéletesen működik. Néha a flash tároló megadja magát és olyankor lefagy, de 3 éves elmúlt a tab és eleinte nem volt kímélve. (na meg amúgy is szar minőségűt tett bele az Asus mint tudjuk)Doze itt is teszi szépen a dolgát ? Nexus5 -ön tökéletes éjszaka wifin 8 óra alatt alig merül, napközben ha melóban wifin van szintén.
Szerk.: Opengapps-hez nincs valami linked mert a hivatalos oldalról iszonyat lassan jön.
-
válasz
Slukkica #25210 üzenetére
2. próbálkozásra összejött (pedig mindent ugyanúgy csináltam mint először). D és C partíciók f2fs-el mennek. Első ránézésre elég gyorsnak tűnik és hihetetlen sok mindent lehet a DT-ben beállítani. Nagyon szívesen kipróbálnám a telefonomon is, sajnos a Moto G (1st Gen) nincs a támogatott modellek között.
Még egyszer köszönöm és gratulálok a munkádhoz. -
-
válasz
Először is köszi a linkeket meg természetesen benne a ROM-ot meg a kernelt. BIG LIKE.
Fel is raktam persze rögtön. Ami először furcsa volt, hogy nem a a DU boot logója futott, aztán, hogy ott voltak a korábban telepített appjaim. Pedig Data-t és Cache-t is formáznom kellett f2fs-re mert eddig ext4 volt és ezt persze meg is csináltam a zipek telepítése előtt. Aztán amikor megpróbáltam egy appot elindítani, reboot és újra elkezdte az appokat cachelni. bementem twrp-be és kiderült, hogy Data és Cache ext4-en van. Nyomtam egy format data-t (hogy biztos eltűnjenek a telepített appok) majd ismét konvertálás f2fs-re. Ezután reboot system és most már a DU boot animációja jött, aztán a rendszer is, újra nyelvet kellett választani és a többi gyors beállítás is jött. Most egy fura üzenetem van, nincs elég tárhely a rendszerhez csak 190 MB van. Győződjön meg arról, hogy rendelkezik 250 MB szabad területtel, majd kezdje elölről. Csak a pico.gapps és a rendszer van feltelepítve, nem tudom mitől lenne kevés a hely. És azt sem értem mit kellene újrakezdenem. Próbáljam meg esetleg twrp-ből wipe-olni a systemet és újra felrakni? Vagy esetleg van olyan is, hogy repair. -
pászka
tag
válasz
Slukkica #25157 üzenetére
Az előző hozzászólásomat el is lehet felejteni mert sikerült mindent falrakni. !
Mivel most tanulom a dolgokat volt benne hülység is mert leírtad hogy melyik Gapps-ot használod, de mivel nem állítottam az oldalon letöltött egy 500 megás google csomagot aztán rájöttem ha a picot jelölöm ki akkor csak az települ ami nekem is kell. Azt nem nagyon értem hogy a fájlrendszerek ext4 fat32 stb.... mi a külömbség és miért kellett ext4-re formázni a gépet.
-
pászka
tag
válasz
Slukkica #25157 üzenetére
Szia! Nekem az a TWRP van fent amit írtál, és most jelenleg egy cyanogen 12.1-20151117 fut rajta. Ezeket a fájlokat hova másoljam fel az N7-re? Valamint ha fel kell másolni akkor kicsomagolva egy közös mappába vagy külön külön egy-egy mappába? és az utolsó kérdés hogy nekem elég lenne a gépre a play áruház viszont látom a letöltött Gapps-ban hogy abban benne van minden. Ezt hogy oldjam meg?
-
Slukkica
őstag
válasz
Slukkica #25152 üzenetére
du_grouper-ota-eng.slukk_241215.zip
Gapps amit én használok:
arm 6.0 pico 25 December 2015Minden particióm ext4!
Chears
-
beloadjoker
őstag
válasz
Slukkica #25152 üzenetére
+1, és milyen a régebbiekhez viszonyítva? /sebesség akksi mennyire stabil stb/
/am elképzelhető hogy egy pár hétig gép nélkül maradok és csak tabok lesznek /2xn7 2012/ bill+egér kombóval hubal, gapps nélkül használnám őket majd jó lenne ha gyorsak is lennének meg stabilak is hasonló helyzetben te mit használnál /rom kernel páros?/ -
beloadjoker
őstag
válasz
Slukkica #25092 üzenetére
Köszönjük az új finomságot
mobilizmo
Igen, én legalábbis azzal próbálkoznék, vagy akár bekapcsolt állapotban ezzel is fel lehet tenni/tud cwmet és twrpt is/: [ROOT] Rashr - Flash Tool
-
beloadjoker
őstag
-
törölt tag
válasz
Slukkica #24825 üzenetére
Az is egy megoldás, amit leírtál. A magam részéről azt tapasztaltam, hogy bár itthonról is fórumozhatnék rajta - ezt legkönnyebben az Operával tehetném meg -, de PC-n sokkal gyorsabb vagyok, és ez nem azért van, mert táblagép, hiszen nekem van hozzá vásárolva Bluetooth-os billentyűzet és egér is, hanem mert gyári 5.1.1-gyel lassabb a böngészési munka mint PC-n.
Így aztán tekintve, hogy 3 éves, arra használom, amiben a legjobb. Internetes Streamet nézek, minden mennyiségben:
ott nincs ez a probléma egyáltalán jelen.
-
Dolphine
addikt
válasz
Slukkica #24701 üzenetére
Köszönöm szépen!
Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, kérlek ne kövezzetek meg érte, de hogyha a Google Szinkronizációt teljesen kikapcsolom, akkor a Naptár, a Gmail, a Keep hogyan fog szinkronizálni, amikor a tab a WiFi-re kapcsolódik és rányomok a szinkronra?
A Wifi és a Szinkronizálás kapcsolgatására az Elixir 2 Widgetet használom.
-
zolikaDB
veterán
válasz
Slukkica #24539 üzenetére
Köszi!
Pár kérdésem lenne:
1, manuálisan: a készülékre másolt *.img kiterjesztésű TWRP-t fel tudjuk flashelni a gyári recovery-vel?
2, ha lepusztítottuk a tabletet (wipe all), és TWRP-ben vagyunk, akkor USB-vel a gépre kötve, az nem látja a tabletet? Én letöröltem az SD-n csücsülő ROM-omat, TWRP-ben voltam, és mondom, egy életem-egy halálom, rádugtam gépre - külső meghajtóként látta. (Xiaomi Mi3) -
zolikaDB
veterán
válasz
Slukkica #24683 üzenetére
Az elso hsz-ben leirt bootloader nyitas es root kell a custom ROM telepiteshez? (es aktualis a leiras?)
Vagy eleg ez?
Nalam Xioamin annyi, h recoverybol felflashelem a TWRP-t, majd wipe cache/data/system (sdcard nem, ugye amugy nincs microsd slotom), es felflashelem a ROM zipjet es a gappsot. -
beloadjoker
őstag
válasz
Slukkica #24539 üzenetére
Hali!
Ezt a bulit lehet simán CWM-el is? Van most két repedt kijelzős nexusom amik nem érzékelnek, így a twrp-s flashelések bajosak
/van még donorom majd átpakolok egy szintén repedt kijelzőt ami asszem érzékel, ha igen akkor persze csinálom twrpvel/
ja és látom a zip végén hogy by-slukk.zip, az f2fs-en kívül van még változtatás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honda topik
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Üzleti vita és megbeszélés
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- iPad Pro 12,9 hüvelykes128gb wi-fi (4. generációs)+ üvegfólia
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Apple iPad Pro 11 (2021) (használt, Független, 128 GB, 8 GB RAM, ezüst)
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- MacSzerez.com - iPad Air M1 / 5. generáció / 64GB / Wifi / Pink / Garancia!
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Dell 7400 Intel Core i7-8665U
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest