Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muki94
aktív tag
válasz
bAtt001 #20429 üzenetére
Van picike mágnesem, gondoltam felokosítom a tokomat.
Gyanús volt a dolog... a tokom kijelző védő párnácskáinál az egyiken volt egy kis horpadás. Meglepő módon pont a kijelző bal alsó sarkához illett. Na, kici kínaiak kifelejtették a mágnest. Szikével finoman kivágtam az anyagot, és valami picit marasztalni akarta a pengét. Be volt csúszva a mágnes a párnácskában!
Szóval, valóban smart case képes a tab, köszönöm szépen! -
Muki94
aktív tag
válasz
bAtt001 #20427 üzenetére
Komolyan?!
Sehol sem találtam erről infót. Hol van benne a kis érzékelő? Meglepett ez az infó!
kipróbálom -
Muki94
aktív tag
válasz
TripleB #20387 üzenetére
A 4.8 nálam nem hajlandó bootolni.
Van, hogy bootlopba kerül a Slimkat feliratnál, de előfordult, hogy a Google feliratnál beragadt.
Partition format után a 4.6 simán felmegy bármikor.
Nem tudom az okát, de semmiféle bug nem jött még elő, pedig amióta felhoztam az F2FS-témát, azóta használom. -
Muki94
aktív tag
válasz
G.Peter #20373 üzenetére
Konkrétan semmit nem hoz nekünk. A gyári romok szerintem nem túl jók, legalább is amióta megvan a tabom, az összeset kipróbáltam. Lassúak, furcsán érzékelik az érintést, és szűkösek a lehetőségeik.
F2FS-re átpartícionáljuk a kütyüt, és repkednek a jó kis custom romok!
Hab a tortán, hogy azok a "cuki" biztonsági finomítások között szerepel ez is.A gyári romok bénasága ugye nem csak nálam szúr szemet?
-
Muki94
aktív tag
válasz
beloadjoker #20357 üzenetére
Működik? Gondolom jártál már sikerrel...
-
Muki94
aktív tag
válasz
beloadjoker #20355 üzenetére
Nem találkoztam még ilyen kernel beállítással sajnos...külső szoftverrel nem hiszem, hogy ebbe bele lehet nyúlni, mert elég mélyen történik a töltésszabályzás, de lehet, hogy tévedek.
Miért kell wifi stick? Messze van a router? -
Muki94
aktív tag
válasz
beloadjoker #20350 üzenetére
Ez így működőképes. Ami a laptopba megy, az 4 vezetékes usb csati, ergo teljes értékű.
Ami szabadon van, az pedig csak táplálásra szolgál, minden gond nélkül menne.
Viszont figyelj arra, hogy a winyót csak úgy dugd az N7-re, hogy a töltő már csatlakoztatva van. Nem hiszem, hogy a tab szereti, ha az USB aljzat 500mA-rel le van terhelve.
Ellenben a töltő valószínűleg töltené a tabot is, bár nem tudom, hogy OTG használatakor mennyire életképes. Ki kell próbálni. -
Muki94
aktív tag
válasz
ittakary #20189 üzenetére
Próbálkoztam vele, nem hozott túl nagy áttörést. Talán maga az F2FS és a szemét-mentes Slim rom adottsága is, hogy az eszköz maximálisan teljesít, ezért nem észrevehető a gyorsulás.
Akármelyik készüléken, akármilyen rendszeren (aosp vagy CM) bekapcsoltam az ART-ot, előbb-utóbb mindig visszakapcsoltam Dalvikra. -
Muki94
aktív tag
Tévedsz.
Általam készített PCM2902 alapú hangkártyát meg tudja hajtani az S3 telefonom. USB-Audiot pedig az Android 4.0 óta támogatja. Más külső hangkártyát is támogat.
Hogy miért is akarok használni? A szintén saját készítésű DAC-om SPDIF jelet fogad. Azt pedig a pcm2902 állítja elő.
A kávéfőzőhöz kevés 5V 500mA -
-
Muki94
aktív tag
Slimkatet nem kell rotolni.
Belemész "Táblagépről" opcióba, nyomogatod sokszor a Build-számot, ekkor kiírja, hogy fejlesztő lettél.
A beállításokban kiválasztod az elérhetővé vált Fejlesztői lehetőségeket, ott pedig "Root hozzáférés"
Elég a "csak alkalmazások".
Angolul most nem írom le, megtaláljátok. -
Muki94
aktív tag
válasz
csaby9 #20101 üzenetére
Megértették, tisztában vannak vele. Csak amíg a nagy hírportálok és néhány komoly potenciállal rendelkező weblap nem áll át (youtube nemtán flasht használ?), addig maguk alatt vágják a fát a HTML5-tel. Pedig elé impozáns dolgokat lehet kreálni vele.
Újra fogom flashelni a KOT49H-t, és teljesen újrakezdem a romolást, valahogyan csak felhúzom a 4.8-at. Bár changelogot sem találok hozzá, mi változhatott a kernelen kívül.
huhuhuu...: a 4.6 is KVT49L alapú. -
Muki94
aktív tag
válasz
havri1 #20098 üzenetére
Pontosan ez, lépésről-lépésre megtörtént?:
"Reboot in new recovery
Flash FormatPartitions.zip
Reboot recovery (It's needed for some reasons..)
Flash ROM
Flash GApps
Go to Wipe Menu and Format Data (Not a simple wipe)"
Újra is indítottad?Egyébként a 4.8-as verziószámú nálam nem bootol be, de a 4.6 hibátlan.
A flashre szerintem nem lesz megoldás. 4.4 alapú romokban nálam semmilyen készüléken nem ment eddig rendesen. -
Muki94
aktív tag
Várom a véleményeket, úgy tűnik, többek fülében elültettem a bogarat.
-
Muki94
aktív tag
Amikor megvettem a tabletet, arra számítottam, hogy hasonló tempót fogok kapni, mint az áruházakban kirakott Nexus telefonok esetében.
Ezen is KOT49H futott, gyorsan rootoltam is, és felraktam az FSTRIM nevű appot. Semmit nem segített, plusz az érintések/görgetések is olyan hülyén, akadozva működtek.
Kipróbáltam több főzött romot is, pl. CM11, Liquidsmooth, Smoothrom, de egyikkel sem voltam elégedett.
Aztán flasheltem az előző stock romokat, azaz 4.4.0, 4.3, 4.2.2. De ezek sem hoztak akkora változást.
Már eléggé elkenődtem, hogy ez egy hulladék, látva, hogy az S3LTE telefonom gyári és CM alapú romokkal is köröket ver rá használati élményben.
Ekkor rátaláltam a Slimkat romra, ami ugyan 4.4.2 alapú, de F2FS fájlrendszert használ.
Amióta felraktam, öröm használni a kütyüt, nem is fogok másra áttérni, felesleges. -
Muki94
aktív tag
válasz
Muki94 #19871 üzenetére
Nem vizsgázott túl jól az ART ezen a romon. Igazság szerint akármelyik telefonon próbáltam, mindegyiken voltak hülyeségei.
Némelyik app gyorsabban nyílik meg, de van, amelyik akad, belefagy. A facebook kliens például elég hektikus...kikapcsolja a képernyőt, magától beugrik a lockscreen, megfagy az üzenőfal. Pedig újra is telepítettem Playről.
A Google is beismerte, hogy az ART most még csak egy lehetőség, éppen ezért kell külön bekapcsolni a fejlesztői menüben.
Talán majd az Android 5.0 ezen fog futni gyárilag... -
Muki94
aktív tag
válasz
l.skywalker #19864 üzenetére
Ebben van. Mindjárt kipróbálom, működik-e. Ezelőtt nem is gondoltam rá.
Jelentkezni fogok az eredménnyel, ha stabil. -
Muki94
aktív tag
Én is az előbb rootoltam és raktam fel recoveryt ezzel a segédprogrammal.
Windows 8.1 64bit alatt nem nagyon akart működni, szerencsére volt a közelben Win7-es gép.
Bár, a gépem MTP módban sem nagyon akarja látni a tabletet...
Nem nagyon olvastam utána a problémának, de 4.4.2 KOT49H alatt az érintő furcsán viselkedett. Mintha minden érintés késett volna, és a görgetés is zavaros volt.
Legfrissebb CM11 nightly alatt úgy tűnik, nincs ilyesmi hiba. -
Muki94
aktív tag
válasz
G4bi89 #19808 üzenetére
A YT és a 720p-s filmeken való eredménye örömteli. Ez a több órás hardverigényes játék nem az én pályám, szóval nem okoz gondot. A Chrome böngészőt kezdetektől fogva utáltam, nálam a Dolphin és a Boat a nyerő.
Szerdán megkaparintom a kütyüt, minden kiderül.
Erről a romról mi a tapasztalatotok? -
Muki94
aktív tag
válasz
markussandor #19803 üzenetére
Win alatt nem túl sűrűn használok ext fájlrendszert
plusz a körülöttem levők sem díjaznák annyira.
Mások tapasztalata az akku töltésről?
-
Muki94
aktív tag
válasz
markussandor #19801 üzenetére
Talán HWSW cikkben olvastam, hogy a kijelzőre panaszkodtak az alacsony fényereje miatt. Te pedig pont az ellenkezőjét említed.
Plusz ott 1,5órás töltési időt írtak. De a Mobilarena is hasonlóról számolt be.
A melegedés, sőt mi több forrósodás sajnos ismerős számomra is. A Tegra3 40nm-en akárhogy is nézzük, használat közben nem túlzottan energiahatékony. Bár nem tervezem a hosszas játszódást rajta, remélem 720p filmek alatt vagy épp flash tartalmas böngészés közben nem lesz sütős a kicsike.
30ezer Forintért a héten veszek egyet, remélem pozitív élményeket fog okozni.
Apropó! Van rá olyan stabil kernel, ami viszi az NTFS-t?
Notification ledje van? -
Muki94
aktív tag
Sziasztok!
Elérkeztem arra a pontra, hogy tablet után kelljen nézelődnöm... Utazás közbeni tanuláshoz és filmezéshez nagyon kényelmetlen a laptop.
Maximum 35 ezer forintos keretem van rá, így csak a használt termékek felé hajlok.
Láttam néhány ilyen árú tabot élőben is, de a kijelzőik szinte kivétel nélkül borzalmasak voltak. Még az IPS-nek kikiáltottak is.
Ezek után láttam meg, hogy az első kiadású N7 igen kedvező árkategóriába került.
Volt Tegra3 alapú telefonom (LG 4X HD), nem voltam megelégedve az iszonyatos hőtermelésével, és a használatkori üzemidejével sem.
N7 mellett még a Memopad 7 HD jöhetne szóba, de a jobb user-támogatottság miatt maradjunk a Nexusnál.
Kérdéseim a következők lennének:
- 1GB ram elegendő lazább multitasking esetén? Film, böngészés, pdf olvasás, esetleg ritkán játék...
-A kijelző fényereje elegendő napfényben olvasáshoz? (Gondolok itt vonatra/buszra)
- Volt valami probléma a Tegra3 eszközökhöz köthető lassulásokkal, nem emlékszem már a konkrét hibára. Ez 4.3 vagy 4.4 esetén fennáll még? ART elérhető?
-Akkuidő böngészéskor, 60-70%-os fényerő mellett wifivel körülbelül mekkora nagyságrendű? Rengeteg visszajelzés volt erről, de mindenki másképpen használja a kütyüt.
-S3 LTE-m van, CM11-et nyúzok rajta. Hozza ugyanazt a tempót? Ha az a bizonyos "Nexus experience" kielégít, lehet, hogy hozzá sem fogok nyúlni szoftveresen.Ebben az árkategóriában (használt) nézelődjek, kutakodjak még, vagy ez a típus a legkézenfekvőbb megoldás számomra?
Elnézést, hogy kicsit terjedelmesre sikeredett irományom, remélem nem probléma!
Elnézést, hogy kicsit hosszadalmasra sikeresett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A legújabb Android referenciagépet az Asus gyártja, a készülék Tegra 3 lapkakészlettel, IPS kijelzővel és Jelly Beannel érkezik.
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Gumi és felni topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- iPad Air 6 11" 128GB Cellular Újszerű/2025.10.04.Apple Gar./Akku 100%/p4200/
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest