-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
godzsy2
senior tag
válasz
sto1911 #17177 üzenetére
Mikor hogy.
Első alkalommal mikor használtam sikerült bedugni rendesen. Pár alkalommal később vettem észre, hogy nem szól a jobb, azt hittem a kábelt törtem meg megint, mert vékony ez az agybadugós. De a telefonommal jól működött. Akkor vettem észre hogy nagyon ráfekszik a széle a tabra és hogy kattanásig kell tolni. De van úgy, hogy erőből kell tolni, hogy bemenjen, de ha már bent van, akkor stabil. Múltkor vagy 2 percig szenvedtem vele, mire belement úgy, hogy szóljon is.
De ritkán használom a fülest vele, mert itthonról még egyszer sem vittem el a tabot, zenét hallgatni meg máson szoktam, filmezni is... tulképp e-könyvek olvasásához vettem. A Trónok Harcát akarom kiolvasni, mert nem bírok várni míg kijön a következő évad.
A poén az, hogy még bele sem kezdtem, mert egyszerűen nincs időm olvasni. Még a Wolrd War Z-t sem fejeztem be, pedig az csak 500 oldal körül van, nem 7 kötetes olvasmány, mint a Trónok Harca.
-
godzsy2
senior tag
válasz
sto1911 #17173 üzenetére
Még van rá gari. Egyelőre nem akarom elküldeni, mert nem mindig produkálja a hibát. Mint fentebb írtam erősen kell bedugni, hogy kattanjon is és akkor szól mindkét oldala. Tartok tőle, ha elküldöm a szervízbe, náluk nem fog jelentkezni a dolog és ha szétszedik, utána nem fogják rendesen összeszerelni és kattogni/recsegni fog a kijelző. A BT fülest csak biztonsági megoldásként kérdeztem, hogy műxik-e.
KPistike: Köszi, hogy utánakerestél, de egyelőre nem áll szándékomban vásárolni. Értékelem a fáradozásod, lementem a linkeket, hogy ha kell, meglegyen.
-
godzsy2
senior tag
válasz
sto1911 #17159 üzenetére
Már miért szólna rosszabbul? És ha egy 75 ezer forintos BT fülest veszek hozzá? Nem vagyok egy vájtfülű zenebolond, most is egy agybadugós 3 ezer forintos Senheisert használok hozzá. Egyébként is, a kényelem oltárán nyugodtan áldozhatok annyit, hogy nem bajlódok a vezetékkel, pláne úgy, hogy az OTG kábel és a vezetékes füles is egy oldalon van, film nézés közben zavarják egymást. Nem áll szándékomban eladni, ha meg arra kerül a sor az értékén már nem fog változtatni a féloldalas jack-kimenet.
Egy BT - Jack adapterrel meg akár az erősítőmhöz is tudnám használni, nem kötne a 1,5m-es kábel ahhoz sem.
-
KPistike
aktív tag
válasz
sto1911 #17159 üzenetére
"es rosszabbul is szol"
Erre szántam egy kis időt, hogy ugyanazon dallal - Scorpions: The Future Never Dies, alap hangszín beállítással, Play Zene által hallgatva - kipróbáljam. Előre bocsátom, hogy átlagos hallásom van, valamint jobban kedvelem a fejhallgatókat. Hangerőt kb. 66% körülire állítottam.
Amikkel kipróbáltam: MyAudio Experience, Omega FH8999, Panasonic RP-HT161 és Sennheiser HD 201 - a Nokia bent maradt a melóhelyen. Mindegyik eszközzel ugyanolyannak hallottam a zenét, talán a MyAudio hangyányival jobban kizárta a külső zajokat.
Nem állítom, hogy ez objektív teszt, mérni sem tudom a hangzás jellemzőit, mindez a saját tapasztalatom csak, a saját Nexus-szal.
Azt sem állítom, hogy a Sennheiser, illetve a Panasonic a gyártók legjobb terméke lenne, nekem ezek tetszettek meg, mikor vásároltam. -
-
zolikaDB
veterán
válasz
sto1911 #16939 üzenetére
Koszonom!
Ja, youtube megoldodott... Trivialis. UPC kaka volt tegnap este kisse. De toroltem a youtube frissitest, a regi jobb, igaz az ujban a Kedvencek es a Tetszik videok is benne vannak.
Amugy jo kis muszer a Nexus, folyamatos csesztetessel, telepitessel, nettel, olyan 70%-os fenyerovel tobb, mint 7 orat ment.
Masik kerdes: az adatkabele teljesen jo, de a microUSB-s resznel van egy pici repedes a muanyagon. Ehhez direkt a Nexushoz valo kabel kell vagy van egy Moto U9-hez adott ugyanilyen kabelem, es hasznalhatom azt is? Jol tudom, h csak az a fontos, h a toltofej jo legyen?
Ti milyen bongeszot hasznaltok es mennyire vagytok elegedettek vele?
Dolphinbol hogy lehet gesture-t torolni? Jobb also sarokban levo torles gombra nem reagal adott gesture-nel. Ugy ertem, h pl nem akarom, h a facebooknak gesture-je legyen! -
zolikaDB
veterán
válasz
sto1911 #16934 üzenetére
1. Van-e valami alternativa a youtube-ra? Pl iOS-en bevalt a Protuber, sajna Playben nem lelem. Vagy tudjak ra es hatha jon javitas?
2. Vegulis igazad van, Mercury vagy Dolphin teljesen jo, elobbi tudja az asztali Chrome mentest is hasznalni.
3. Itt olvastam a topikban, h egy masik yt hibanal a fejlesztoi eszkozoknel kellett vmit babralni, ezt a menut hol talalom a beallitasokban? -
Rocko007
aktív tag
válasz
sto1911 #16833 üzenetére
Sajnos nem trivilias az eset. A security alatt van az encryption, engedelyeztem, de i/o-ban nagyon megfogja az eszkozt, ezert szeretnem megszuntetni, viszont nincs decrypt opcio.
A titanium backup-hoz root jog kell, nem? zart a boot loaderem, es nem rootolt 4.3-am van.
-
tvamos
nagyúr
válasz
sto1911 #16684 üzenetére
Igen azt hasznalom. (Mondjuk azt hasznaltam az elejen, csak valami oldal nem jelent meg megfeleloen, akkor visszatertem a chrome-ra, es mivel tetszett... mindegy is, jo a Dolphin!)
Ellenben wp-re nincs Dolphin... es mivel ott is csinalja, ezert batorkodtam feltenni ezt a kerdest. Nem kijelentes volt! -
bzoley
veterán
válasz
sto1911 #16588 üzenetére
Az, hogy elfelejtem ki-bekapcsolni, az egy dolog, arra nincs orvosság. Kikapcsolni is csak azért kell néha, mert hiába van engedélyezve, nem megy se youtube, se térkép. Droidwall-t megnézem majd, hátha ügyesebb, mint ami most fönn van. Leginkább csak böngészek, másra nem is nagyon használom. Felhő kizárva, semmi nem indokolja a többszáz megás forgalmazást. Amit lehet kikapcsoltam, letiltottam. Azt nem sikerült kiderítani, pontosan miből tevődik össza ez az adatmennyiség. Annó ez volt asszem XP-n, szintén mobilnet volt, csak még 100MiB-os havi limittel, akkor minden bekapcsoláskor elkezdte letölteni az msn-t, holott ez meg volt tiltva. Ezt sikerült akkor tempből azonosítani, és végül hagyni kellett letölteni.
Nem szeretem az ilyen titokban forgalmazunk doglokat. Ha nem engedélyezek valamit, az legyen is úgy. Biztos a gugli is sumákol valamit a háttérben, mint ahogy volt már rá példa korábban.godzsy2:
Nem élek a gugli+ lehetőségeivel, képeket meg főleg nem töltögetek fel. Ha mégis, az más helyre, amit véletlenül sem tud szinkronizálni.
A rendszer meg már elég rég be van lakva, és nem nagyon van mit szinkronizálni, max az appokat lehetne frissíteni, de ez is meg van tiltva.
A telefonon(ami a netet adja) a hétvégén frissítettem a rendszert, és laktam be újra, de még egy gramm adatot nem forgalmazott. -
bzoley
veterán
válasz
sto1911 #16585 üzenetére
Baszki, hogyne lennék idegbeteg, ha értelmetlen dolgokat írogatsz? Ezen a "magától" dolgon rugózol folyamatosan, holott ilyesmiről csak te írsz, én nem említettem. Valamit keresek, amivel szabályozni/korlátozni lehet az alkalmazások adatforgalmazását. Lényegében tűzfal, vagy hívd tweak-nek, csak a gugli szolgáltatásaira kihegyezve. Aztán lehet nem létezik ilyen,ezért kérdeztem, ismer-e valaki ilyesmit. Ha elolvastad volna amit írtam, látnád, hogy mindenféle szinkronizálás, frissítés ki van kapcsolva, mégis csak a tűzfal app használata segít, ebből keresnék okosabbat, gugli-specifikusat, ha létezik. Szóval hol is írtam olyat, hogy magától bármit is csináljon? Vagyis pont az a baj, hogy csinál. Senki nem kéri, mégis zabálja a százmegákat látható eredmény nélkül, és annál többet nem árul el, hogy google-szolgáltatások.
(tűzfal wifin is korlátoz, működik)godzsy2:
Az adatforgalmat tudom követni, ezért is látom, hogy nem úgy fogy, ahogy én használom. Rajtam kívül csak a gugli forgalmaz annak ellenére, hogy én az ellenkezőjére állítottam be. -
bzoley
veterán
válasz
sto1911 #16582 üzenetére
Szólj, ha értelmes hozzászólásod is lesz. Esetleg próbáld megérteni a kérdést.
Ettől függetlenül elvárható lenne, hogy ha ki van kapcsolva mindenféle szinkronizálás, stb, akkor ennyi elég legyen ahhoz, hogy ne bohóckodjon a háttérben. Vagyis magát tartsa kordában, ha már épp ez jutott eszedbe.
De a kérdés nem ez volt. -
Scoobyka
addikt
válasz
sto1911 #16507 üzenetére
Aosp-t elkezdtem hasznalni,hat gyerekek ez tisztabb szarazabb erzes chrome utan....sokkal jobban lekoveti az ujam es gyorsabb is. A chrome beta is gyorsabb mint a most forgalomba levo chrome. Remelem hamar osszehegeszti a google a bongetot,mert a synceonizalas hianyzik olykor hogy ott folytatom ahol abahagyom a bongetest,az aospbol.
Meg mindig talalok jo dolgokat ebben a tabletben ennyi ido utan is
-
-
válasz
sto1911 #16492 üzenetére
Ilyen az én formám...
Egyébként itt a kép a tegnapi bootloader-es bugról: [link] Nem vettem észre, hogy be van kapcsolva a vaku, ez a szöveg pedig szinte a kép lövése után azonnal eltűnt, nem volt sok lehetőségem újracsinálni. Alul látszik hogy kérné az újabb bootloadert 4.21 helyett és failed.
Más: Most visszaállítottam mindent gari-ready stockra. Itt minden rendben ha gariba kéne mennie? [link]
-
válasz
sto1911 #16490 üzenetére
Nem segített, minden uninstall megvolt. Rengeteg szívás után megtaláltam a megoldást:
"Plug the Nexus 7 in and make sure USB mode is set to MTP
Run devmgmt.msc
Locate the ADB driver, which may be under "Android Devices" or "ADB Devices"
Right-click on it and select "Update driver software"
"Browse my computer for driver software"
"Let me pick from a list of device drivers on my computer"
With "Show compatible hardware" checked you should see these two drivers under "Model":
"Android ADB Interface"
"MTP USB Device"
Select "MTP USB Device" and click Next.
Device should now appear as an MTP device."Ezzel újra elérhető MTP-ként.
-
csepanyi
csendes tag
válasz
sto1911 #16425 üzenetére
Eszközkezelőben az android phonenál érdekes módon Asus transformer prime Apx Interfacenek írja,amikor rádugom a gépre,de alatta van nexus 7 Adb interface és android ADB interface is szont ez az utóbbi kettő hibát jelez 10 hibakódot,az eszköz nem indítható el ,sárga felkiáltójelet.
És az utóbbi kettő mindig ott van még ha lehúzom a gépről a tablettet akkor is.
Tehát asus transformer -nek ismeri fel? -
csepanyi
csendes tag
válasz
sto1911 #16422 üzenetére
Ha jól gondolom akkor nincs mit tennem?
Adb módhoz és fastboot módhoz is el kellene jutnom a bootloaderig ugye?
Semmit sem tehetek,marad az Asus szervíz aranyárban!?
Mivel sajnos a garancia után egy nappal romlott el természetesen.
Pontosabban ők azt mondták,hogy pont lejárt,mert a garanciapapírom üres,gondolom a gyártási számból nézhették meg. -
csepanyi
csendes tag
válasz
sto1911 #16422 üzenetére
Légyszi írd már le kérlek picit számomra érthetőbben,hol van ez az ablak ahol 0 vagy egyet tudok írni?
Gondoltam toolkittel esetleg valahogy életet tudnék lehelni a tableTök fekete a képernyője,recovery menü sem jön be és bootloader problémával küldték vissza egy szervízből,
Viszont amikor feldugom a számítógépre hallatszik az új hardver hang,ezért remélem,hogy nem teljesen halott.Hát ezaz sajnos a bootloaderig sem jutok el
-
bigsee
addikt
válasz
sto1911 #16362 üzenetére
Most úgy oldódott meg, hogy ezen topik leírása alapján:
- unpacking the .zip file
fastboot format system
fastboot flash system system.img
fastboot flash boot boot.img
fastboot format cache
fastboot format userdata
(optionally: fastboot flash userdata userdata.img)sikerült életet lehelnem bele, "booting failed" ellenére. Az eredmény: fenn van a 4.3, le lett sikálva az egész és nincs recovery-m... és van "booting failed" ... na bumm... nem recovery-zek max...
A szervízben egyébként szerintem JTAG-al feltolnak rá valamit oszt kész
-
sto1911
veterán
-
dombila
őstag
válasz
sto1911 #16350 üzenetére
Más is futott már ebbe
De megoldás itt sincs... illetve a 66V-t használják helyette. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
sto1911 #16199 üzenetére
Az átfolyó áram számít (meg az, hogy a készülék mennyit vesz fel). A Nexus 7 töltője nekem például a telefonomat nem tölti gyorsabban, viszont a telefon töltője meg sokkal lassabban tölti a táblagépet. Ez az előző telefonomnál is így volt, pedig a Motorola Defy kábele is ugyan ilyen rövid volt.
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz
sto1911 #16101 üzenetére
Értem, köszönöm a segítséget, neked is FearTomi
. Hétfőn akkor az első dolgom lesz felhívni őket a gari ügyében.
Még egy olyan dolog van, hogy már az elejétől fogva a kijelzőn fekete képnél ilyen "felhők" vannak bizonyos helyeken, ha jól tudom ez is tipikus hiba. Ezt is hozzácsaphatom a garihoz, ha már úgyis beviszik, akkor cseréljenek kijelzőt is benne? -
belavagyokbp
aktív tag
válasz
sto1911 #16098 üzenetére
Ahhoz pontosan milyen papírok kellenek? Tavaly november végén vettem, egy Hardveraprós formától, aki ausztriából hozott be N7-eket, és jó áron adta tovább őket. Original, bontatlan csomagolásban volt, én vágtam fel a matricát a dobozról, garipapír viszont nem volt benne.
A pacek adott egy rendes pecsétes számlát róla, és azt mondta h regisztráljak be az asus.com-on, és úgy már él a gari. Én ezt meg is tettem még aznap. Ez így elég, vagy valami kell még a gariztatáshoz? -
-
bigsee
addikt
válasz
sto1911 #15917 üzenetére
Nem tudok FR-ezni, a tablet nem indul... fekete képernyő, töltőn volt már vagy 24 órán keresztül, több kábellel, több fejjel, meg se mozdul... A korábbi esetnél még látta a szgép, mint APX valami, most már az sem. Totál mintha az akku teljesen, koppra lemerült volna és nem töltene semmit sem.
Mondom azokat ismerem, aki 1/ átvette a DHL-től a csomagot 08.01-én (aláírása is megvan a DHL oldalán keresztül), egy aki a szervíz lapon szerepl, egy meg most írt Asus ÜSZ-től...
... még nem barátkoztam velük, de már keresek egy-két csúnya cseh káromkodást...
-
susu88
tag
válasz
sto1911 #15905 üzenetére
Ez milyen már, hogy a gyári tok nem támogatja ezt a "smartcover" funkciót... Nekem nem gyári tokom van, de elég márkás, és ennek ellenére fusiznom kellett egy mágnessel. (Szerencsére teljesen jól meg lehetett csinálni, de akkor is)
Akkor azt hittem, hogy ez valami licensz által korlátozott dolog, hogy ha ilyen tokot gyártasz, akkor fizetned kell érte X dollárt a tablet gyártójának... de ezek szerint nem erről van szó -
susu88
tag
válasz
sto1911 #15901 üzenetére
Csak azért tűnt fel és csak azért említettem, mert 4.2-nél sosem volt ilyen. A videó kicsit nehézkes lenne, mert nem mindig csinálja. Olyan sok mindent azért nem szoktam nyitva tartani, szerintem nem kéne ennyire elfogynia a RAMnak. Mondjuk 10-20 perc netezés vagy videózás után szoktam látni... De valóban nem olyan zavaró, kb néhány tizedmásodpercról van csak szó
-
törölt tag
válasz
sto1911 #15840 üzenetére
Igen a biztonsági mentésről jöhetett le...
Arra mi a hiavatalos megoldás, ha több felhasználó van a Nexus 7 -esünkön, akkor ne csak a tulajdonos - azaz én - tudjon futtatni automatikusan biztonsági programokat? Ugyanis a teljes verziós Norton M. Security a család másik két tagjának fiókján nem igen fut, az ikonja sincs kint az értesítési területen stb.
-
bigsee
addikt
válasz
sto1911 #15133 üzenetére
Ahogy mondtad kussban voltam
ma jött meg
idézem: "adaptor body error"
, ergó rossz a töttő
kicserélték és kész, pfff... ha ezt tudom (de akkor miért nem töltött USB-n). A többit hagyjuk...
Érdekes, hogy a "Rendszer naprakész", 4.2.1 van rajta, a Build szám pedig: JOP40D...
... időközben rendszer frissítés megérkezett, OTA
-
törölt tag
válasz
sto1911 #15792 üzenetére
Ezt majd mindjárt szépen végigolvasom : How to solve com.google.android.gsf.login has stopped problem for s4?? Please help me
Szerk: meg ezt: [Q] Problem with android. gsf login
-
törölt tag
válasz
sto1911 #15782 üzenetére
Nem gyalultam le teljesen, pont az a lényeg, hogy ilyenkor lokálisan megmaradnak az adatok, a PIN kód, a Google Naptár, a felhasználói fiókok - pl Nagyapám, és Anyukám esetében a Gmail cím is, az alkalmazások, az összes egyéb kapcsolt fiók: Facebook, Yahoo etc... Az asztali minialkalmazások, mappák minden. Azért nem akarok egy gyári alapvisszaállítást mert akkor ezek valószínűleg mind elszállnának, és az újra "belakás" sokkal több időt venne igénybe, mint beírni a két Google fiók jelszavát, illetve a hozzájuk a Google hitelesítő által generált kulcsot.
-
törölt tag
válasz
sto1911 #15779 üzenetére
Mind a kettőt engedte. Miután beloginoltam egy Google cím sem volt a fiókok szekcióban, és rinyált, hogy a biztonsági mentésnek szüksége lenne rá. Ezt evidensnek is vettem, és a frissítés után be is állítottam egyből. Azóta már egyszer tegnap eltávolítottam megint a fiókokat és újra hozzáadtam, de ugyanaz. Mondjuk csak akkor jön elő jellemzően ha Google Playen frissítek és a Play szolgáltatás a sikeres frissítés után néha megfekszik.
-
fabiandaniel
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Hibátlan Apple iPad 10 Wi-Fi 64GB Silver ! 3 Hó jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest