- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
xcsaba1975
tag
Sziasztok.Németországban szeretném megvásárolni az új nexus7-est,a gyártói garancia érvényes Mo.-n? (Az Asus honlapján nem találtam infót)
-
assemble
addikt
válasz
csubakka2141 #16395 üzenetére
Ahogy latom, tamogatja JWR66Y-t, egyebkent sztem kb ugyanugy kell azt rootolni, mint a korabbi U vegu verziot, amik arra mukodtek, erre is fognak. Nagyobb rendszerfrissiteseknel van h elveszik a root/recovery, de tobbmindentol fugg, ha komolyabban belenyultal lehet h frissiteni sem fogod tudni (csak factory image visszaallitassal, ami mindig megy, de mindent gyalul, mindent visszaallit)
-
Vindex
tag
Olvastam, hogy ha 6x vagy 7x megérintem a Build-számot, akkor fejlesztővé válok. Ennek mi a lényege? Az új rendszerfrisítés után is érdemes resetelni a gépet?
-
csubakka2141
csendes tag
Sziasztok! Tegnap vettem egy nexus 7-et, és már frissítettem is 4.3-as androidra,a buld szám JWR66Y. Első kérdésem, hogy aki használja a Nexus Root Toolkit-et, hogy ezzel már lehet ezt a verziót is rootolni? És még az lenne a kérdésem, hogy ha rootolom a tabot, teszek rá custom recoveryt, akkor rendszerfrissítés után törlődik a recovery és a root is?
-
csabám
addikt
válasz
#41133696 #16392 üzenetére
Nem is azt mondtam, hogy garantálva van az ota frissítés után a zökkenőmentes futás...
Mtomasz81: Akkor szerintem még várok a frissítéssel, hátha jön valami javított változat ami simán felmegy. ---> csabám: Felmegy a mostani 4.3 is gond nélkül.
Én megfogadnám Cyrin tanácsát a telepítéssel kapcsolatban!
Mtomasz81: Factory reset, wipe cache/dalvik cache (recoveryből), majd toolkit-el fel a 4.3. Én így csinálnám, csináltam és nincs semmi gond a zökkenőmentes futással
-
Mtomasz81
tag
válasz
csabám #16391 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget! Szerintem nincs rootolva, mert nem igazán értem, hogy mi az.
Ennyire bensőségesen nem értek az android rendszerhez, csak használni szoktam ennyi.
Akkor rá lehet frissíteni nyugodtan a 4.2.2-re, ezek szerint minden gond nélkül felmegy? Egyébként a tiszta telepítés mit jelent? Gyári visszállítás és utána frissíteni, amikor megérkezik? Ha lehet akkor inkább maradok annál hogy most rá frissítek erre. Nem szeretnék megint maceráskodni a beállításokkal meg a programok feltelepítésével.
-
Mtomasz81
tag
válasz
#41133696 #16388 üzenetére
Köszönöm a válaszod! Akkor szerintem még várok a frissítéssel, hátha jön valami javított változat ami simán felmegy. Pár hónapja vettem a nexux 7-et 4.2.1-es szoftverrel és utána rá pár napra jött a rendszer frissités, ami 4.2.2 volt de ez simán felment. Remélem lesz majd olyan 4.3-as vagy valamilyen változat, ami szintén simán felmegy a 4.2.2-re.
-
Cyrin
addikt
-
Mtomasz81
tag
Lenne egy kérdésem megérkezett reggelre a rendszer frissítés (ez a 4.3-as lehet, mert most 4.2.2 van fenn). Szóval a kérdésem az lenne, hogy simán felmegy a 4.2.2-re a 4.3?? Nem szeretnék rendszer visszállítást csinálni ha valami balul sül el, illetve újból sem szeretnék beállítani mindent.
-
sto1911
veterán
HA radugjatok gepre, nektek mutatja egy ikon a felso savban, vagy csak akkor, ha lehuzzatok a savot?
-
envagyok
veterán
Most felajánlotta nekem is ezt a pár megás frissítést.
Rootolt a nexusom, az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne a legegyszerűbben megtartani a rootot..
Előre is köszönöm a segítséget :-) -
dombila
őstag
Én is gondoltam már erre, de sajnos a flash-all.bat-ban nem találom a wipe "kieditálását":
PATH=%PATH%;"%SYSTEMROOT%\System32" : Path-ba teszi a System32-t
fastboot flash bootloader bootloader-mako-makoz20i.img : Flash bootloader
fastboot reboot-bootloader : újraindítja a bottloadert
ping -n 5 127.0.0.1 >nul : vár 5 sec-et
fastboot flash radio radio-mako-m9615a-cefwmazm-2.0.1700.84.img : Flash radio
fastboot reboot-bootloader : újraindítja a bootloadert
ping -n 5 127.0.0.1 >nul : vár 5 sec-et
fastboot -w update image-occam-jwr66v.zip : fastboot-ból update-eli a ROM-ot
echo Press any key to exit...
pause >nul
exitA ROM ZIP-ben 4 image file van (boot, recovery, system, userdata).
Sehol egy wipe, egyszerűen felülírja a partíciókat az .img file-okkal.
Hogyan editálod ki a wipe-ot? (Az egyetlen ötletem a userdata.img eltávolítása a ZIP-ből, de még nem próbáltam. Ugyanígy a recovery.img kiszedésével lehetne megmenteni a CWM-et? De erre nem akad ki a fastboot, merthogy nem teljes a ZIP file?)
Szerk: Most látom a Nexus 4 flash-all.bat-ját tettem be példának, de ez most épp mindegy, csak a file-ok neve változik.
-
Edge
veterán
Én már leszarom OTA-t, gugli kiteszi romot már szedem is le és teszem fel flash-all.bat-al.(persze előtte megeditálom a dolgokat hogy ne wipeoljon és a cwm is megmaradjon)
-
CHIPman
nagyúr
-
Phoenixy
senior tag
2013-as Nexus 7 expansys-on, elég jó ár! (68 553 Ft)
-
sto1911
veterán
válasz
bigsee #16366 üzenetére
A fastboot parameter nelkul megmondja pontosan mit kell, de nagy valoszinuseggel az a parancs. Csak most nem tudom megnezni.
Nyugodtan rakuldheted, hisz az elezo hszeidben is kb. ezt csinaltad. Kb. 4 masodperc az egesz.Egyebkent meg ezert ne hasznaljatok toolkiteket, szerintem egyik sem irja ki a folyamat kozbeni hibakat, amiket azert jo lenne eszrevenni neha...
-
bigsee
addikt
válasz
Jano_023 #16364 üzenetére
Azért az se kutya, hogy a "napokban olvastam..."
Egyébként mindkét alkalommal nyitott bootloaderrel ment szervízbe a cucc. Sőt, továbbmegyek, a hivatalos 4.3 image is a nyitással kezd, amit nem is zár be, nyitva marad, mint a ... nem is folyatom
sto1911: ezt megint csak nem merem, most jó egyenlőre békén hagyom
-
bigsee
addikt
válasz
sto1911 #16362 üzenetére
Most úgy oldódott meg, hogy ezen topik leírása alapján:
- unpacking the .zip file
fastboot format system
fastboot flash system system.img
fastboot flash boot boot.img
fastboot format cache
fastboot format userdata
(optionally: fastboot flash userdata userdata.img)sikerült életet lehelnem bele, "booting failed" ellenére. Az eredmény: fenn van a 4.3, le lett sikálva az egész és nincs recovery-m... és van "booting failed" ... na bumm... nem recovery-zek max...
A szervízben egyébként szerintem JTAG-al feltolnak rá valamit oszt kész
-
bigsee
addikt
Kérdésemre, miszerint a szervízből 4.2.1-el megkapott táblagép nem bír frissíteni sem a 4.2.2, sem pedig a 4.3 verzióra - és a korábban ígértek szerint a szervízben sem frissítették fel a legújabbra - ezt a választ kaptam:
"Tisztelt Ügyfelünk!
Ezek szerint a szerviz csatornán a Google szerverei még nem a végleges verzióra frissítenek, mert a firmware frissítés egy zárt rendszeren keresztül zajlik. Napokban olvastam, hogy a Google elérhetővé tette a firmwareket a készülékekhez. Itt található egy részletes leírás, hogyan lehet gyári állapotú/érintetlen készüléket is manuálisan frissíteni.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2145848"
Ez noormális...?
Asszem befejeztem Asus-al a kapcsolatomat, eddig se volt gyöngyöző, de most... pfff... hááát...
szerk: a link a Nexus 4-re mutat BTW...
-
Dolphine
addikt
Nekem egyelőre még nem jött meg a frissítés!
Meddig érdemes várni? Mégis milyen metódusban jön az OTA frissítés? Vagy csak küldik és mindenki egyszer csak megkapja? -
sto1911
veterán
Aki most akar venni ilyen kutyut, az dokkoloval egyutt 62k-ert megkaphatja az Asustol a 16GB-s WIFI valtozatot.
-
sto1911
veterán
-
sto1911
veterán
-
CHIPman
nagyúr
Srácok, ti vennétek Nexus 7-et, annak figyelembevételével, hogy alapból nagyobb tabletre lenne szükségem, csak feladnám a megbízhatóságért cserébe, kéne minimum 32GB tárhely bele, és a 3G se ártana? Most ugye a refurb 32GB 3G dolog lenne 75-ért, de nem tudom, hogy vegyek-e egy kicsit kevésbé minőségit, vagy vegyem meg ezt.
-
dombila
őstag
válasz
sto1911 #16350 üzenetére
Más is futott már ebbe
De megoldás itt sincs... illetve a 66V-t használják helyette. -
sto1911
veterán
Ilyet latott mar valaki?
e:\nakasi-jwr66y>fastboot.exe flash bootloader bootloader-grouper-4.23.img
sending 'bootloader' (2100 KB)... OKAY [ 0.274s]
writing 'bootloader'... FAILED (remote: (InvalidState))
finished. total time: 0.406sA cucc bootol, minden jo, ez a verzios BL van rajta, megis ilyen hibat ir.
Szerk: signature mismatch, valszeg ez a ludas, mindjart rakeresek
-
Scoobyka
addikt
Hello! Az lenne a kerdesem,h az uj trikstermodnal a gpu fast responSe mit takar? Alapon 7700on van. 9900 a max.
-
törölt tag
Na pozitív példa, a korrekt tájékoztatásra:
-
sto1911
veterán
Egy legfrissebb rootot tudna linkelni valaki?
-
maxim01
aktív tag
Sziasztok!
Mi lehet az oka annak, hogy ha becsukom a tokomat akkor néha kikapcsolja a kijelzőt, ha kinyitom pedig bekapcsolja? A gond az, hogy ez csak 10-ből 1x működik leggyakrabban sajnos nem. Nem állítottam be semmit felraktam a kinyithatós tokot és működöt, még örültem is neki... -
Rocko007
aktív tag
Sziasztok,
Titkositottam a tablat, de az i/o teljesitmenyen jelentosen latszik, szeretnem visszacsinalni. Stock rendszer, 4.3.
Van-e ra lehetoseg adatvesztes nelkul?
Koszi!
-
fPApi
őstag
válasz
zuzu000 #16329 üzenetére
És pl. ez a bootloader nem az a bootloader? Mert mintha itt a 3G-s nexus 7-hez a bootloader felrakásához adnák az infót.
-
csepanyi
csendes tag
válasz
zuzu000 #16329 üzenetére
Köszi a segítséged!
Tehát akkor marad a márkaszervíz?
Nem vagyok teljesen képben ezekkel a telepítésekkel!
Esetleg ,ha újra tenném a firmwaret azzal nem menne fel az új bootloader?
Mert megtaláltam itt a hozzávalót:
https://developers.google.com/android/nexus/images#instructions
Mit takar az unlockolás? -
csepanyi
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok mondani egy linket bootloader telepítésről,mert sehol sem találok.
Nexus 7-re kellene bootloadert telepítenem,valaki tudna esetleg segíteni? -
fatty
aktív tag
válasz
Chosen #16303 üzenetére
Ezt probald ki, eredetit tudod lecserelni, eltuntetni, skinelni...
-
fatty
aktív tag
Köszi, sikerült a frissítés..
Annyit hozzátennék, hiába telepítettem (kb. hatszor) a supersu-t recovery-ből, nem jelent meg a programok közt. Recovery/Supersu zip telepítés, újraindítás után letöltöttem Gplayről is, és van supesrsu, van root jog, van JWR66Y, van örö é bódottá. -
XZoli
aktív tag
na eltünt 8 gb tárhelyen nem tudom mi van megy fel a factory image
-
realzidane
csendes tag
Végül nekem is sikerült az OTA frissítés, másodszorra a keretrendszer törlése után megtalálta
-
Duma3214
tag
válasz
belavagyokbp #16309 üzenetére
Én 3* vagy 4* és úgy történt valami
-
belavagyokbp
aktív tag
Én 2X próbáltam, nem történt semmi, úgyhogy ráküldtem sideload-al
-
L4Fleur
tag
Nekem 3. Google Keretrendszer adatainak törlésre letöltötte!
-
fatty
aktív tag
JWR66Y letoltheto zip formaban, nekem TWRP-vel nem ment fel igy sem. Nincs kedvem szorakozni vele, egyenlore marad a JWR66V
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó iPad 9th Generation + tok + digitális toll (nem Apple Pencil) kitűnő állapotban
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus ROG Flow Z13 WUXGA 120Hz 2in1 Touch i9-12900H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3050Ti W11 Garancia
- Apple Ipad Pro 13 256GB - Asztrofekete
- Samsung Galaxy Tab S8 ( SM-T706B ) 11" Wifi +CELLULAR 5G tablet + S Pen, Üzletből, garancia ,27%ÁFÁS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AKCIÓ! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest