- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
-
Mobilarena
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Scoobyka
addikt
Hello!
Kéne egy kis segítség.
A táblám töltő/adatábele megserült es vettem helyette egy masik noname 1,8m-es mico usb kábelt,de ezzel a kábellel nagyon lassan akar tolteni a tablet...tudtok ajanlani egy jo biztos kábel tipust amit edigitalba mediaba mobilx-be megtudok venni es biztosan gyorsan tolti? Koszi.
-
csepanyi
csendes tag
Sziasztok!!
Egy nappal a garancia lejárta után az Asus nexus 7 tablettem elromlott!
Nem kapcsol be és a recovery menü sem jön elő.
Próbáltam sokáig tölteni,a töltő melegszik,de a kijelző nem éled gfel.
Láttam itt többen is panaszkodtak ilyen jellegű problémára.
Én elküldtem egy szervízbe és azt mondták ,hogy állítólag megsérült a bootloader fájl.
Sajnos visszaküldték,hogy az asus nem adja ki ezt a fájlt,pedig én a google oldalán megtaláltam a gyári bootloadert.
Érdeklődnék, hogyan lehet ezt a fájlt újratelepíteni, kell e hozzá valamilyen program, kábel, vagy csak a sima usb kábellel menne-e a dolog?
Hálás lennék, ha leírnátok a menetét, vagy adnátok egy linket ami segítségével sikerülne használhatóvá tenni a tabletet.Előre is köszönöm szépen a segítségeteket!!!
-
Duma3214
tag
Es ezt hogy tudom feltenni? N7 toolbol? Vagy kell ra cwm?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
#76144018 #16184 üzenetére
Számomra valahogy ez élvezi a legmagasabb prioritást egy frissítés esetében. Sokszor lebarmoztak már ezen a fórumon, amikor leszóltam azt a gyártói magatartást, hogy késve vagy sohasem adnak ki frissítéseket... de engem nem az zavar, hogy ilyen-olyan funkciókat nem kapok meg, hanem a biztonsági rések foltozásának elmaradása fájó pont.
Nem tudom te hogy vagy vele, de én vásárolgatok alkalmazásokat, használom a PayPal-t és nem óhajtom biztonsági réseken át kiadni illetékteleneknek ezeket az adataimat.
BTW már nyomom is fel neki a frissítést.
-
Cyrin
addikt
válasz
Stauffenberg #16178 üzenetére
nexus 4 topikban volt már róla szó.
-
vtomi2
őstag
válasz
Stauffenberg #16180 üzenetére
lehet, hogy csak azok kapják, akik otán frissítettek, mert csak azok szoktak panaszkodni lassulásra.
-
vtomi2
őstag
válasz
Stauffenberg #16178 üzenetére
Nekem még nem jelez semmit, otán vagy factory image-ből frissítetted 4.3-re?
-
Stauffenberg
nagyúr
Kidobott nekem a keszülék egy OTA frissítést ami 1.7 Mb méretű. Már eddig is 4.3 volt rajta és az új verziószámot is 4.3-ra adja meg (még nem frissítettem). Próbáltam itt visszakeresni, meg Google-ben is kutatni, de semmi infó erről. Valaki tud róla valamit? Changelog?
-
lacfy
csendes tag
válasz
Duma3214 #16174 üzenetére
Nem tudom, valami tegra sajátosság lehet, pláne ha még appot is csináltak ennek a kikapcsolására. Valaki annó biztos úgy volt vele, hogy kell ez a feature, mert hogy jobb lesz a videó képe, de szerintem pont hogy rosszabb tőle, mert kivilágosodik a kép.
@SpeaK: Nálam akkor is tölt, ha be van kapcsolva, és használom. Fura, hogy már 2x volt szervizben és még nem tudták megjavították.
-
SpeaK
tag
Sziasztok!
Van egy Nexus7-esem, 2x lett már visszaküldve szervízbe de még mindig megvan a probléma. A probléma az hogy, ha hálozati töltőről van rádugva tölteni, akkor bekapcsolt módba nem tölt semmit... csak akkor ha elmegy "alvó módba" vagy kivan kapcsolva...
Ez egyedi eset, vagy nálatok is így van?
Köszi előre is!
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz
Grillo #16166 üzenetére
Ha visszaolvasod a HSZ-eim, nekem is ugyan ez volt pont 3 napja. Azóta sokadik próbálkozásra sikerült bekapcsolnom, és azóta se produkálta a hibát a szemétje
Így most sajnos nem is tudom legariztatni, pedig 1 napig be sem kapcsolt.
Valaki tudja amúgy az asus email címét? Az ugyfelszolgalat@asus.com címre írtam emailt 2 napja, de azóta se válaszoltak (bár lehet csak az ünnepnap miatt nem...). -
bigsee
addikt
válasz
Duma3214 #16171 üzenetére
más megoldást fentebb írták: 16165. HSZ
-
Chosen
addikt
Ez csak nálam bug, ha valaki YT linket küld messengeren, akkor nem ajánlja fel a a YT appot? Még böngészőt se ajánl fel, hogy legalább onnan meg tudnám nézni, csak videólejátszó appokat amik persze nem tudnak vele mit kezdeni.
A másik, hogy a beágyazott videókat (akár yt akár vimeo) csak sd-ben hajlandó lejátszani. Nem lehet valahol beállítani, hogy HDra legalább opció legyen? (Chromre perpill, de mással is ez volt a helyzet)
-
Grillo
őstag
Na azt hiszem meghalt a gép. Este felraktam töltőre, reggel azzal fogadott, hogy látszott az enyhe háttérvilágítás, mint amikor bekapcsoláskor felébred, de a szöveget még nem jelenítette meg.
Hosszú powerre csak annyit értem el, hogy kikapcsolt, tehát már e háttérvilágítás sem kapcsol be. Meg semmi. Sem hosszú, sem rövid powerre, töltőn vagy anélkül.Ötlet?
Teljesen gyári rendszer volt, még 4.2.2-vel. Gari természetesen van rá. -
lacfy
csendes tag
válasz
Chosen #16161 üzenetére
Az NV Prism bugot eddig is lehetett orvosolni: Developer tools > Disable Hardver Overlays [pipa].
Bár igaz, hogy újraindítás után újra be kell kapcsolni de speciel én nem szoktam kikapcsoni, vagy újraindítani. Nem tudom jelent-e valami hátrányt ha ez be van pipálva. Én eddig nem vettem észre semmi negatívumot.
De azért kipróbáltam az új youtube-ot úgy hogy kivettem a pipát a HO-nál, és tényleg nem jelentkezett a hiba. Egyébként elég jó lett az új YT. A régi nálam sokszor kiírta hogy nincs kapcsolat, próbálja újra. Remélem ennél nem lesz ilyen gond. -
faham
aktív tag
XBMC info
A legfrisebb xbmc-20130819-es (13.0 beta) már támogatja a Nexus7et (Gondolom a tegra3at) és már nem akadnak a fullHD-s filmek se vele hálózatról se -
Chosen
addikt
Na ez érdekes.
Új Youtube frissítés, amivel már nem jön elő az NV Prism bug. 2-3 vidivel is teszteltem és eddig nem jött elő egyáltalán. (playben még nem jelzi az update-et, de apk-ból frissítve is magyar lesz)
-
cselt
senior tag
válasz
Duma3214 #16159 üzenetére
Elvileg a toolkit tudja telepíteni a szükséges drivereket. Valamelyik menüpont az elején a driver telepítése.
De ha az nem megy, akkor használd a Google USB Driver-t. -
Duma3214
tag
mivel tud többet a főzött rom? Tudtok egy-két hasznos alkalmazást amihez kell root jogosultság?
-
-
goranje
tag
válasz
assemble #16145 üzenetére
Helló!
Penge ez nagyon. A kijelző az ég és föld azokhoz képest amit eddig láttam. Van még Samu Tab 2 7.0 is itthon,
na annak olyan a képe mintha fátyolos lenne, és egy kicsit sárgás tónus is jelen van.
A fényképeim nem valami természetes színekkel jelennek meg, pedig nekem ez az egyik fő kritérium a taboknál. Na itt semmi probléma nincs.Viszont az érdekes hogy amikor quickpic-ben lapozok a 4.-5. kép után már csak másodperecek múlva jelennek meg a képek. A Samunál ez teljesen folyamatos volt.
Egyébként tényleg smooth.
Na még annyi hogy vékony a keret, kényelmetlen fogni, mert egyből kijelzőt taperolod, oszt mindenféle hülyeséget indítasz el. De a vékonysága, a hátlap tapintása szuper. Olyasmi mint a Sony telóké.
A GPS először nekem is szutykolt, de egy restart után most jó. (Kopp-Kopp).
Hát kb. ennyi.
-
goranje
tag
válasz
Drachoo #16140 üzenetére
Köszi Mindenkinek a segítséget.
Olvasnám hogy mi van rá írva, csak nem látom. Be kell újítanom egy nagyítót.
nagypasztor: Én is erre gondoltam, még kisilabizálom a Samu adatait, az hátha többet ad le.
Egyébként néztem azokat az adaptereket amit is Phoenixy ajánlott, de inkább rákérdeztem mielőtt
pirítóst csinálok belőle.A roothoz mit szóltok: lehet akkor így neki esni, vagy inkább várjak vele.
Üdv: L.
-
FearTomi
őstag
válasz
belavagyokbp #16135 üzenetére
Az a baj, ha nincs hiba, ki is fizettethetik veled a szállítási költségeket. Viszont, felvetted videóra, szóval ha felhívod a szervizt, ahogy mondtam és megbeszéled velük, elküldöd nekik a videót és az alapján látni fogják a hibát.
-
cselt
senior tag
válasz
GabeTheWhite #16143 üzenetére
Egy évig idehaza is boldog lehetsz a globális garival, legalábbis eddig ez volt a bevett szokás. Itthon vásároltra 2 év gar, kintire csak 1.
-
GabeTheWhite
tag
Üdv kedves fórumozók!
Igyekeztem böngészni előző oldalakon, de konkrét kérdéseimre sok idő lenne ennyit átnézni, így igyekszem rövidre fogni hátha segíthet valaki.
Nexus 7 32GB II. (2gen.) a vágyam, utána jártam, augusztus vége az angliai megjelenés, idehaza később jelenik meg, valamint lehet ebay-en már rendelni a vám meg száll. költs. megfizetése után. Ha megjelenik Angliában és ott élő ismerősöm megveszi helyben, majd repülővel hazautazik és ideadja az működő megoldás garancia szempontjából? Ismerve a hazai állapotokat idehaza drága lesz mint a fene, csak kérdés, hogy ha Angliában megveszi, akkor globális garival idehaza is boldog lehetek e vagy megérné inkább itthon megvenni?
Üdv
Gábor -
Phoenixy
senior tag
válasz
goranje #16139 üzenetére
Amerikába 110V van, de ez semmit se számít, a töltőt csak azért nem tudod használni, mert más a töltőfej.
850mA-s töltővel nyugodtan töltheted, csak lassabban fog tölteni, mint a Nexus 7 töltőjével, ami 2A.
Egyébként vannak ilyen átalakítók is. (az első 3 találatot nézd csak)
-
goranje
tag
Sziasztok !
A segítségetekre lenne szükségem. Beújítottam egy ÚJ N7-esre, most hozták meg usákiából.
A kérdésem a következő: a gyári töltőfej helyett használhatom a telóm (talán 850mAó. vagy egy S. Tab2 7.0)
töltőfejét? Foggalmam sincs hogy ott kint hány volt szaladgál a vezetékben. Megsütni meg azt nagyon nem szeretném, mivel így gari az nincs.A másik pedig az lenne hogy ha rootolni akarom az első hozzászólás használható, vagy pedig az eltérő proci és egyebek miatt az nem megy.
Köszi előre is.
-
cselt
senior tag
Újabban elkezdett merül a tab nekem is mintha muszáj lenne neki. Egy éjszaka alatt esett 30%-ot. Megnéztem az Android rendszer nem hagyja aludni szegény gépet. Wakelock detector szerint ezen belül a StartingDockService az ami folyamatosan megy, de mi a fene ez? Használok dokkolót, ezek szerint valahogy beragadt és végig azt hiszi, hogy dokkolón van? Deep sleepbe egyáltalán nem ment.
-
belavagyokbp
aktív tag
Na, tegnap este végül valahogy sikerült bekapcsolni a tabletet, rengetegszer próbálkoztam, majd egyszercsak feléledt a kijelző, és üres akksi ikont mutatott. Felraktam töltőre, és sikerült újraraknom a szűz 4.3-as romot, majd vissza is zártam a bootloadert. Szóval mostmár ebbe nem tudnak a szervízben belekötni, most így teljesen gyári
Viszont, tegnap feltöltött 12%-ra, bekapcsolva hagytam, hogy majd úgyis megint kikapcsol reggelre. Hát nem így lett, még mindig működik.
A kérdésem az lenne, hogy most ha nem jön elő a hiba újra hétfőig, és én beküldöm gariztatni, nem fogják visszaküldeni érintetlenül, hogy "ennek nincs is baja"? -
FearTomi
őstag
válasz
havri1 #16133 üzenetére
4x visszaküldtem ugyan azzal a hibával és egyszer sem gondolkoztak el rajta, hogy adnak egy újat
Ki van cserélve kb. az egész tabletem, de halál komolyan, csak az aksi a régi benne, meg az előlapi kamera, de újat nem akartak adni
Az Asus-ról mint cégről, meg van a véleményem, de inkább nem írom le, mert permanent ban-t kapnék...
Amúgy egy kérdés. Nem akarja felismetni MTP módban a tabletet a gép, elvileg minden driver installálva van. Valakinek volt hasonló problémája?
-
havri1
félisten
válasz
steveboy86 #16132 üzenetére
Én úgy tudom, hogyha 3x ugyanazzal a hibával, akkor kérhetsz egy újat. De meg kell kérdezni a szervizt. Sokszor sokkal engedékenyebbek, mint más cég, vagy fordítva.
Pl nekem az Auchan előtt le a kalappal. Tegnap vettem egy Myaudio series 7 tabot, gyerekeknek. Annyira fos, hogy ma viszem vissza. Hívtam őket, azt hittem cserélik másikra max..erre visszaadják a pénzt..
Szerintem kérdezd meg, Asus nagy cég.. -
steveboy86
tag
Na újabb probléma jött elő nálam, vagy csak nem vettem eddig észre. Múltkor ugye a jack csatlakozóval volt a gond, meg is csinálták, bár szerintem most sem szól olyan hangosan, mint mikor megvettem, de ez van. Most meg filmezek rajta és észreveszem, hogy sötét háttérnél oldalt mintha átszűrődne a fehér fény vagy nem tudom. Lehet kijelző hiba vagy csak rosszul rakták össze, a lényeg, hogy filmezésnél elég zavaró, szóval másodszor küldöm el szervizbe, nyáron...
Valaki tud esetleg abban segíteni, hogy régebben hallottam olyat, hogy ha 3-szor el kell küldeni szervizbe egy műszaki cuccot, akkor lehet kérni cserét. Ez mennyire valós?
Mert ez így már elég gáz, hogy havonta szervizbe küldök szerintem egy nem alsó kategóriás gépet. Persze tudom, hogy mindenhol ki lehet fogni egy rossz darabot, de hát mégis... -
Chosen
addikt
Gyári bill-en meg lehet oldani, hogy legyen "popup"? Ez a kékre váltás kicsit kevés nekem, alig látom, hogy mit nyomok le, jó lenne ha felugrana amit leütök, mint pl itt: [link]
-
belavagyokbp
aktív tag
Valaki tudna adni egy email címet, vagy egy telefonszámot, amin megtudom tudakolni, hogy van-e még garanciám? Megkeresném én is, de az asus.com-on semmit sem találok.
-
Drachoo
senior tag
válasz
belavagyokbp #16122 üzenetére
Amikor kitöltöd a hibabejelentőt leírják mit kell tenned, csomagolnod.
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz
bigsee #16117 üzenetére
Akkor úgynézki ez tényleg elég gyakori hiba. Viszont most eléggé parázok, hogy a nyitott bootloader + a root miatt nemfogják gariban javítani :/ Amúgy mennyire kell majd becsomagolnom? Nem elég, ha berakom a gyári dobozba, azt'jóvan? Tartozékokat, papírokat is küldjem, vagy csak a készüléket?
-
cselt
senior tag
válasz
Chosen #16118 üzenetére
Itt egy röpke leírás a toolkit nélküli telepítéshez. Ez sem bonyolult.
1, Leszeded innen a factory imaget (vigyázz, nem mindegy, hogy wifi (nakasi) vagy mobile (nakasig) verzió).
2,Utána ha van fent android sdk akkor azon belül a platform-tools mappába bemásolod a letöltött állománynak a tartalmát kicsomagolva (6 db fájl).
Ha nincs, akkor letöltöd innen a szükséges fájlokat, csinálsz nekik egy mappát, ahova bemásolod az image fájlokat is.
3, a tabletet kikapcsolod, majd a fastboot módban indítod (hangerő le + power). Itt ellenőrizheted, hogy megfelelően van-e fent a driver, ha nyitsz ebből a mappából egy parancssort és beírod, hogy fastboot devices. Ha kiír valamit válaszként, akkor jó, érzékeli a tabot. Ha nem ír semmit, akkor valami nem jó, tedd fel újra a drivert.
4, Ezután már nincs más hátra, mint elindítani a flas-all.bat-ot és szépen megcsinál neked mindent. (Azt persze ne felejtsd el, hogy ez töröl mindenféle adatot a tabletről!)Röviden tömören ennyi lenne az egész. A végén kapsz egy szép tiszta telepítésű 4.3-at.
Előtte ha kell csinálj backupot a szükséges appdatákról. Ha kell ebben is tudok segíteni. -
Chosen
addikt
Sziasztok!
4.3-ra szeretnék a lehető legtisztábban frissíteni. Gondolom toolkittel kellene, de sose csináltam még azzal. Tudna valaki adni/linkelni egy step-by-step tutorialt?
-
bigsee
addikt
válasz
belavagyokbp #16111 üzenetére
Én ugyanezért küldtem vissza most pénteken, már Lipcsében van a csomag... se kép se hang nem tölt, viszont melegszik a töltőfej, mintha töltene, de nem reagál...
-
artiny
őstag
Helotok,tapasztalatokat varok ,hogy mennyit bír valojaban az aksija ,uzemidot netezéssel,jatekkal stb, és a memoria mennyire eleg egy 16gb verzioval?
-
belavagyokbp
aktív tag
válasz
belavagyokbp #16104 üzenetére
Nagyszerű, ma reggel már az fogadott, hogy teljesen ki volt kapcsolva a tablet, és semmire nem reagált. Hiába dugom töltőre, nem csinál semmit, a képernyő sem villog úgy, mint tegnap.
Muszáj lenne bekapcsolnom, hogy vissza zárjam a bootloadert és eltávolítsam a rootot, nem lenne szerencsés, ha így küldeném el javíttatni. Valakinek valami ötlet, hogy mit tudok most így vele kezdeni? Ha töltöm, nem történik semmi, viszont az adapter melegszik... -
lacfy
csendes tag
válasz
belavagyokbp #16102 üzenetére
Nekem is volt ilyen egyszer, még 4.2-es volt akkor rajta. Ugyanezt csinálta, mint amit neked a videón. Rajtahagytam töltőn, kb fél óra után már be tudtam kapcsolni. Még annó ide is írtam akkor ez ügyben.
Azóta se jött elő ez a probléma. Nem vitettem én szervizbe, nem akartam nélkülözni. -
belavagyokbp
aktív tag
válasz
sto1911 #16101 üzenetére
Értem, köszönöm a segítséget, neked is FearTomi
. Hétfőn akkor az első dolgom lesz felhívni őket a gari ügyében.
Még egy olyan dolog van, hogy már az elejétől fogva a kijelzőn fekete képnél ilyen "felhők" vannak bizonyos helyeken, ha jól tudom ez is tipikus hiba. Ezt is hozzácsaphatom a garihoz, ha már úgyis beviszik, akkor cseréljenek kijelzőt is benne?
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Micro Four Thirds
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elektromos autók - motorok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3335, 94% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 1 i5-10310U 16GB 256GB 1 év garancia
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest