- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #52977 üzenetére
Sajnos van amikor a vitapartner értelmi szintje olyan magasságban van, hogy teljesen felesleges vele tovább foglalkozni.
Most értem el újra ide.
Részemről lezártam.
Utoljára írom le:
Az eladás teljesen legális, adózott. A termék használt, így teljesen mindegy, kinek a neve szerepel a számlán, ami újkorában került kiállításra. Semmilyen törvény nem tiltja, hogy bármilyen ingatlannak/ingóságnak akár több tucatnyi tulajdonosa is lehessen az élettartama alatt. Kocsit is csak attól veszel, akinek a nevére szóló számlája van???
Azt meg végképp nem látom, hogy az újabb homályos kitalációdat honnam veszed ( élet császára) -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #52942 üzenetére
Pontosan ahogy írod. Haverja mindenkinek van. Nekem a kedvencem a ki mond nehezebb kutyát, nekem van, neki van, Jóskának van, és a végén már 90+ Kilónál járunk. A krimós kevert decis társalgás kategóriája ez is.
Nálunk a jégverte tetőre azonnal fizettek, nem szórakoztak egy másodpercig se, de nagyon nem is lehetett min, mivel az egész települést elverte a jég.
Bár el tudom képzelni, hogy belekötnek a tetőléc távolságába, vastagságába akár, hogy amiatt tört a cserép, mert amúgy bírta volna. Ez Magyarország. De nem volt ilyen, fizettek egyből. -
Chaser
legenda
-
Balinov
titán
válasz
Gyuri27 #52834 üzenetére
Envagyok történetét alatamasztva. Sajat story, ugy 10 éve vettem dabs.co.ukrol egy 22es viewsonic monitort, 3 év gyártói garral. Elektronikus számla, s/n-el, garpapir nulla. Kb 2.5 évre rá beszart. Nézem a gyártó emea honlapját, email cím, semmi más. Írom mi a szitu, s/n, pdf számla, másnap email, rma dokuval és 2 kérdéssel. Mikor tudja a futár felvenni és hol. Mondom melohelyre, (észak Dublin) h-p 8.30tol 4-ig.
Órán belül a válasz, 2 nap múlva ott a futár, hozza a vatta újat, legyek szíves a kinyomtatott rma-t kikesziteni, az újat vegyem ki a dobozból, ellenőrizze hogy minden rendben és tegyem bele a lekotlottat.
Visszajeleztem, ok, de akkor tényleg csak ennyi? Igen volt a válasz. 2 nap múlva ebédidőben jött a ups, hozta vitte a cumot.
Szóval amikor ilyet tapasztal a külföldről vásárló, akkor minimum elgondolkozik, hogy akar-e egy sufniboltos Péceli kiabolttal szopórollert.
Persze ezek előbb utóbb kuhullanak, a normális kereskedő többnyire rugalmasan áll a dolgokhoz.
B
-
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #52836 üzenetére
Miért nem?
A garancia az garancia. EU-ban élünk, fel kellene ehhez nőnöd agyilag.
Komolyan mondom ez már ovis szint.
Inkább szórakozol magyar garival hetekig hónapokig?
Te tudod.
Nekem a wd-t és a Gainwardot sikerült hamar gyorsan olcsón rendezni.
Biztos vagyok benne, hogy az msi-vel is ugyanúgy menne.
Itthon eleve majd mind számtech üzlet áfacsaló, bármikor lehullhat a NAV pallosa rájuk. Aztán ha megszünnek lehet velük intézni a háztól házigot.
A Ditech Ausztriában már vagy 20 éve nyomja.
Itt meg jönnek mennek a cégek. -
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #52834 üzenetére
Gainwardnál, Western Digitalnál futár vitte.
XFX-et azonnal cserélték. Ennyi a külföldi tapasztalat.
Szerencsére több gondom nem volt, pedig több száz hardver megfordult nálam.
Ha valamiről tudod hogy előbb utóbb beszarik, akkor meg minek vennél olyat? És mi van ha gari lejárta után fosik be? Ez pont nem jó példa volt.
Amúgy egy rossz ventit előbb cserélnék le én otthon, mint intézném a gariztatást vele. 1000Ft Aliről kb és 5 perc alatt elkészül. Nem kell küldözgetni, kibírni vga nélkül pár hétig, stb
Egyébként pont nemrég sírta el magát vki ph-n, hogy rtx2080 gigabyte-ot vett vadiújan, itthon. Berakta, rögtön szarakodott a venti, visszaküldte gariba, és nem fogadták el, mert szerintük megnyomta beépítés közben. Tessék magyar gari...Gari, biztosítás, és társai mind úgy vannak megalkotva, hogy azt te szívod meg.
Eleve a gari be van építve az árba bőven haszonnal.
A biztosítások is ugyanígy mennek.
Nem éri meg kötni, mert nem te jársz jól.
Rövid távon lehet szívni, de hosszú távon kicsi az esély. -
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #52832 üzenetére
Akkor leírom újra:
Az msi oldalán található infó szerint bármelyik hivatalos msi viszonteladón keresztül érvényesíthető a garancia.
De ha mindenképp postázni szeretnéd, szerintem Németországba, de soha nem kellett MSI-t gariztatni még. Gainward esetén Németország, München ha jól emlékszem azt ragasztotta a küldött futár a csomagra.De komolyan, ezt tényleg nem értem itt egyeseknél.
Olyan dolgokról beszéltek, amire kb 1-2% esély van.
Meg nem történt, és 99%-ban később se megtörténő dolgok miatt problémáztok.
Mindenesetre én tartom magam ahhoz, hogy inkább egy EU-s gari mint a magyar. Nekem mind2vel volt intéznivalóm, sokkal gyorsabb, korrektebb a külföldi intézés a tapasztalataim szerint.
Részemről a történet itt lezárva. -
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #52825 üzenetére
Még mindig jobb, mint mondjuk Záhonyból mondjuk egy Nagykanizsai kisker céghez utazgatni.
De ha postázod külföldre, az is megvan 3000 forintból, azaz olcsóbb mintha 30km-re mennél el gariztatni 2x. (egyszer viszed, egyszer hozod)
Nem értem mi ez a magyar garis fétis nálatok.
Szárazabb tisztább jobb érzés külföldön gariztatni, mint a Magyarokkal szenvedni, baszakodni, várni hónapokat.
Itthon abból indulnak ki, mindenki zsiványkodni akar (amit mondjuk nem is csodálok, nem 1 helyen olvastam már emberkéktől, hogy hogyan kell a még éppen garis 1080ti-t tönkretenni, hogy gariba cseréljék rtx2080-asra, újra), kint meg ez meg se fordul a fejükben.
Amúgy az msi oldalán található infó szerint bármelyik hivatalos msi viszonteladón keresztül érvényesíthető a garancia -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #52355 üzenetére
az s-nél úgy akartam, de pakolgassa a fene
felrakom 100-ért, aztán v viszik v marad
sajnos már annyira nem érdekelnek a játékok, h nagyon ( : legtöbb unalmas, béna, forza4 jó, de azt majd jáchatom' pc-n is, meg az új gearst is, kb ennyi érdekelszerk:
vettél 570-et? küldd el a 2600-om mellé, jól mutatnának a szekrény tetején -
Astroboy
őstag
válasz
Gyuri27 #52253 üzenetére
Jó kis megzaminálás, erről ismét ez a remekmű jutott eszembe.
Kalandor: Nem úgy megy az, ma már egy könnyed vasárnapi lincselés is gyülekezési törvényt sért, amúgy is asszem bejelentés-köteles.
-
envagyok
veterán
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #51967 üzenetére
Ha hiszed ha nem Veszprém megye is ugyanez vagy minimálisan több, pedig ez gazdagabb, nyugatabb, balatonabb. Én kicsit a jobbak közé tartozom, de anno még én is 500-as órabérért dolgoztam. Illetve vannak felettem is bőven, én középfizetés alatt vagyok valamivel, ha átlagos melósokat nézünk.
Ez országos, ez a realitás. A 400-500ezer az elszállt gondolatmenet. Az, hogy egy kicsi régióban aminek felpörgött a termelése felmentek így az árak az szép, de ez sehogy sem igaz az egész országra. Még Budapesten is masszív. Ottani ismerőseim is 300-ért tolják max 350-ért.
Jobban ki kéne nyitni a szemet néhány embernek. -
seniman
veterán
válasz
Gyuri27 #51765 üzenetére
Nekem az volt a lényeg,hogy itt volt helyben,nem kellett az aprós bohócokkal kínlódnom a postázással.alig pár ember küld utánvéttel,de nekem pont sikerült egy okostojásba belefutnom.Így maradt a jól bejáratott helyi forrásom,sok mindent vettem már tőle,sosem ért csalódás.Külföldi garis amúgy a kártya.
-
szebe
addikt
válasz
Gyuri27 #51745 üzenetére
Az ASUS-os beszámítós cikk alatt is megy ám a szakértés, hogy a kalkuláció szerint ~26k-t érne a 1050Ti, aztán mennyire nem éri meg mert aprón 35-40 között megy. Ja, a 1060 3G is, akkor melyiket érdemes vajon?
Telefon témára meg, múltkor valaki le lett hurrogva az almás topikban, mert MM-ből akart telefont venni (hivatalos partner egyébként a bolt, és közel 20%-kal a store-os ár alatt lett volna), mert minek vesz olyan drágán, van aprón olcsób...
-
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #51728 üzenetére
azt felejted ki a matekból, egy dolog a hivatalos listaár, másik dolog a cdkeys, instant game és társai
nem beszélve aprós árakról, ott is sokszor van korrekt tagoktól jóval listaár alatt gp, gold, pár ezret biztos megér hó is, de messze nem 10-et, jobb ajánlat volt a két játékos, amiket a boxhoz kaptam erőlködés nélkül adtam el itt 14e-ért
fene se érti mi jó abban annak aki megveszi, mind gp-s hozzáférésű volt, ms is szokta akciózni, volt 100ft/hó, 300ft/hó, elsőt 300-ért vettem tőlük 3 hónapra ( : én letettem róla, ha lesz is pc igp nélküli cpu-val, csak valami lowend vga-val, kivéve ha videós melóhoz nm jobb egy diszkrét, de ha olyan meló lesz akkor veszek vga-t mellé, ram meg ssd meglegyen, többi részletkérdés, drukkolj h beesen 40e alá a 2600 ára, akkor abból is veszek egyet a fiókba
- ha 5 évig nem használom fel, nem adom el, akkor a tied ( : -
-
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #51723 üzenetére
Gp mostanaban nem sokat er, egy ev goldot 12-13 vettem amit 300ft-ert valtottam ultimatere, ami gp+gold, pontosabban ket evet vettem, gratiszokkal majdnem 2,5 ev ultimatem van 30e alatt, ha minden igaz meg mindig el az akcijo'
Brand ruhaert en fillert nem adnek, max akkor hordanam ha jol megfizetik ( : de masnak lehet ertek -
cbmfan
senior tag
válasz
Gyuri27 #51502 üzenetére
műholdas TV mellé is lehet előfizetésed mobilra, csak nem mindegy, hogy hol laksz. itt a térkép lefedettségről. plusz kell egy telefon Oreo-val mert az alatt nincs VoLTE/VoWIFI, mert anélkül nem lehet érteni egymást.
-
SUPREME7
őstag
válasz
Gyuri27 #51471 üzenetére
Volt olyan, hogy jóval piaci ár alatt hirdettem valamit ami szinte új volt, mert nem volt rá gari (a hozzámgari meg ugye nem gari
) és mindenki azt kérdezgette miért ilyen olcsó .... 3 nap alatt többszázan megnézték, de semmi, töröltem, felraktam 5K-val drágábban, 1 nap alatt elvitték
-
törölt tag
-
válasz
Gyuri27 #51407 üzenetére
Ha nem bánod, nem piszkálom meg a cuccot. Jó nekem defaulton is. A kedvetekért megnéztem, és a GPU fogyasztása valóban kevesebb. 114W volt a peak (GPU only power draw), nyilván ettől a kártya többet fogyaszt valamivel. De hogy a bánatba jutottunk el a vicces hirdetésektől oda, hogy egy raklapnyi hozzászólás az RX570 fogyasztásáról szól? Van céltopik, ezt szerintem ott kellene intézni...
-
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #51386 üzenetére
Ott a képen a 1050ti fogyasztása, ahhoz képest 120w-al több az rx570. Akkor ha igazad lenne, a 1050ti nem fogyasztana semmit, a levegőből vonni ki az energiát
Pedig fogyaszt, kb 70 wattot. Ezeket összeadom, ki is jön a 190 Watt. Egyébként van fogyasztásmérőm, és igen, kíváncsiságból szoktam mérni.Igen, egy hd6990 fogyaszt 300W körül, és picivel az rx570 alatt teljesít.
A 2db hd6990 valóban 6-700 wattot fogyaszt, viszont már jóval erősebb az rx570-nél.
Lásd a gpu erőviszonyokról az előzőleg belinkelt oldalt. -
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #51382 üzenetére
Ezt elég rosszul tudod.
A GTX1050Ti konkrétan 70W körül eszik, mivel van tápcsati nélküli verzió, ott pedig 75W a max.
Ahhoz képest ha megnézed az rx570 rendszer fogyasztását, egyből kiderül, mennyi az annyi.
De a te linkeken is kiderül az idle vs furmark teszt köszi különbségből. A furmark a cpu nem igazán és csak 1 Magon terheli.
Nálam megfordult kb 8 fajta 1060 és 2 fajta 570, saját szememmel láttam, mi mennyit eszik.
Te is?
Az általam linkelt táblázatból is kiderül, hogy a max 75w-ot fogyasztó 1050ti-nél 120W-al eszik többet az rx570. Akkor hogy a fenébe ehet összesen 120w-ot???
Már bocs, de ennyire sötét nem lehet valaki.@sentiman: a hd6990 kb 300-350w
A teljesítményeket itt tudod hasonlítani:
[link] -
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #51358 üzenetére
Egyébként halál egyszerű:
Mikor lemegy a boltban a ram ára, azért nem megy le használtpiacon, mert drasztikusan csökken a kínálat, hiszen "kótyavetyélni" senki se szeretné, viszont a kereslet megnő, hiszen mindenki bővítene occsóért, bolti ár alatt.
Ha meg felmegy a ram ára, akkor hamar előkerül sok ram a fiókból.
Van egy haver, aki ezen a hullámzáson lovagol.
Ha lemegy a ram ára, telerakja a gépét, 32GB is van akkor benne. Mikor felmegy ,akkor elad 24et, és csak 8.
Simán kompenzálja vele a gépe amortizációját -
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #51355 üzenetére
Nekem is van 16 giga ddr4 itthon amit nem használok, sokan szóltak, akik jöttek hozzám, hogy megvennék.
Mondtam nekik, hogy minek? 20 alatt van új a boltban, en biztos nem adom 10-14 között oda, vegyenek inkább újat, mert párezer forintért kár szarrágóskodni.
De ha tudok szerezni 700ft körül/gb, veszek is párszáz gigát.
Használtpiacon egyébként a drágulás gyorsan beárazódik, viszont az áresés sokkal lassabban.
Bukni senki se bukik feleslegesen. Nemrég 50-60k volt 16gb jó ddr4, most meg 20. -
Chaser
legenda
válasz
Gyuri27 #51332 üzenetére
igen, csak ez új volt, amiből még a játékokat valszeg 1-2 nap alatt eladod 8k-ért, kijön a vége 33k-ra....pffffffff
xbox játékokat pár napon belül elvitték, pedig gp előfizetéssel elérhetőek, mostanában azt meg apróért lehet lőni
azt kellene szankcionálni, ha van gar, azt is írja ki a kedves eladó h _kihez_, mert legtöbbnek saját kútfőből nem megy kiírni, persze esetek többségében azért, mert vagy gané nimand bolt, v mutyis, v nagykeres, csak ehhez külön rá kell kérdezni... -
válasz
Gyuri27 #51337 üzenetére
"Gyorstárcsázón" vagyunk az összes fantasztikus hivatalnál, ha cseszegetni kell bennünket, de ez eddig még nem merült fel.
Igazából mindegy is, mert kapacitás úgysem lenne rá, hogy ezeket mind előzetesen átnézzük, az emberek maguktól pedig a keres/kínál kapcsolót is nehézkesen tudják használni. Szóval egyelőre marad az egész, ahogy van.
-
válasz
Gyuri27 #51316 üzenetére
Ha jól olvastam a csalós topikot ezekből a "garis" termékekből volt néhány probléma.
Ritkán van vele gond a többihez képest.Gondolom készül az iromány a leendő vásárlóknak a ne utalj mellé arról, hogy mi az a jótállás. Meg miből lehet később kára, mi az ami nem faja bár jótállásként van feltüntetve.
Ha valaki azt írja a hirdetésben, hogy a termékre 1 év garancia van, és átadáskor kiderül, hogy csak Jóskához, azt szankcionáljuk.
Ha valaki azt írja a hirdetésben, hogy a termékre 1 év garancia van Jóskához, azt nem szankcionáljuk.
Én nem igazán emlékszem olyan esetre, amikor valaki nem tudta megérteni, hogy a Jóskához típusú garancia az nem igazi bolti garancia, és ő azt hitte, hogy Jóska mögött Jóska Kft. áll valójában. -
Speed®
titán
válasz
Gyuri27 #51316 üzenetére
Az,hogy szerinted törvénysértéshez asszisztálunk, mégis mi a rosseb? Ha te nem érted, amit leírsz, nekem miért kéne? Irománynak ott az ÁSZF, ha valamit hiányolsz belőle, ill. építő jellegű gondolatod támad, amit megosztanál, itt megteheted. A világot megváltani most sajnos nincs időm, be kell érned ennyivel.
-
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #51316 üzenetére
Nekem pl megvan az ausztriai számlám minden cuccról, amin fehéren feketén ott van, hogy egy év gari.
Az mégis mivel ér kevesebbet, mint mondjuk egy hazai akár holnapután bezáró it cég garija?
Amúgy a garanciát felkötheted a gatyádra még hazai kisker boltnál is, ugyanis, sok minden kizáró tényező van.
Én pl akkor vettem itthon újan boltból utoljára it cuccot, mikor az új p3-am otthon nem indult. Aztán hónapokig baszakodott velem a Győri bolt, a végén kitalálták, hogy lesarkaztam. AHA, persze. Buktam 80k-t
Utána csak Ausztriában vásároltam, és mikor beszart a 8800GTS videókártyám 1 hónap után, kivittem a boltba, és egy kérdés, szó nélkül vettek le a polcról egyet, és adták rögtön cserébe.De persze a tapasztalatlan okosok tolják ezerrel a fals infókat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest