Hirdetés
- Kisebb kivágás, középen kamera: így nézhet ki az iPhone 18 Pro előlapja
- 100 wattos töltést és 27 wattos fordított töltést kap a Redmi Turbo 5 Max
- Másfél millió forintért már haza is vihető a Huawei aranyozott csúcsórája
- Gyártási gondok a BOE-nél: Samsung kaphatja az iPhone 17e kijelzőit is
- Mágneses hordozható töltővel készül a Samsung a Galaxy S26 mellé
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Vége lehet a OnePlusnak? Állítólag az Oppo bezárná a márkát
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Nothing történelmet emleget, közben új logót mutogat
- Komoly kihívót küldött a konkurenciára a Honor
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
CJ4567
üzenetére
Amúgy igen, ilyen erőlködő, dsp, dac, stb vonalon nagyon feljöttek a kínaiak. Pláne ár-érték arányban. Csak nagyon észnél kell lenni, hogy melyik csingcsung chinesium cuccot szabad megvenni és honnan, mert egymást is szeretik hamisítani házon belül is.

De ha ezt elkerüli az ember, zseniális mit ki lehet hozni, milyen kevés pénzből.
-
Gyuri27
félisten
válasz
CJ4567
üzenetére
550-es lapoknak jobb a vrmje alapból. Egyébként meg minek vettél Asus lapot? Asusnál a tud minőségileg a és mindenben középkat alja. Csak nem sikerül oda árazni. Bár voltak elég jó akciók. Az MSI jobb. Bár én az MSI biosal sose kötöttem barátságot. Asusnál a Prime a belépő szint. Az is túl van árazva.
-
-
-
-
-
Pikari
veterán
válasz
CJ4567
üzenetére
Itt az amd hivatalos listája, hogy mikhez ad wraithot: [link]
"járt gyári hűtő" - a járt múlt időben van, egyébként pontosabban a 7600hoz/stb még mindig jár, mert fel van sorolva a weboldalon.
Az amd teljes temékpalettájából összesen kb 16 db processzor van, amihez hűtést lehet kérni, ez kb a processzorainak 5%-a lehet. Ezek közül kettőhöz lehet kérni a nagy wraithot, a többihez (ami mind low end / középkategória alja) a kicsi/közepes csavaros wraithokat lehet kérni.
Az összes többi processzorhoz megszűnt a hűtő melléklésének gyakorlata.
Az összes többihez a listában alul található partnerek modelljeit (cooler master, corsair, noctua, akármi) ajánlja az amd, amik a weboldalon fel vannak sorolva (vagy egyszerűen veszel valami noname kínai cuccot 3000ért, és letudtad a problémát).
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
Azért az RX6600-ban már van mesh shader, az jobb választás. Ez az öngerjesztő folyamat
Én anno mikor a 3GB-os HDD-met adtam el, akkor jártam hasonlóan, 5.1 vagy 6.4GB volt az elképzelés, de a 8.4-es alig drágább, akkor már legyen az, kicsit drágább de van 10.2-es akkor, és egyszercsak azt vettem észre, hogy egy 20GB-os HDDvel sétálok hazafelé
Bő 1 hónap múlva pedig 2db 20GB-os HDD volt a gépemben. Közel 30GB szabad hellyel ami akkor felfoghatatlanul sok volt (mégis meglepően hamar betelt), lévén a legtöbb haveromnak 3-6GB HDDje volt, és nekem is csak 3GB-os korábban.3060Ti vagy 3070 témájához meg annyit, hogy eredetileg én is abban gondolkodtam. De mivel HD4850-emből azért lett HD4890 mert az előbbin kevés volt az 512MB VRAM. A HD4890-ből (amivel még tökre ellettem volna) azért lett GTX950, mert kevés volt az 1GB VRAM a HD4890-en. A GTX950 2GB-ból azért lett RTX 3060 12GB és nem RTX 3060Ti/3070 8GB, mert GTX950 ereje is elég lett volna, csak kevés volt a VRAM. Szóval legutóbb már hatszoroztam duplázás helyett. Már 2021-ben úgy voltam vele, hogy 8GB alatti kártya szóba sem jöhet, sőt, inkább majd felette. (2020-ban még GTX1660S 6GB-osat akartam, de hamar rájöttem, hogy a 6GB VRAM lehet kevés lesz, pedig akkoriban minden fórumon agyon volt hypeolva a kártya. Na meg ugye a cripto lázas emelkedés miatt nem lett belőle semmi).
Jah, az az RX580 ki lesz hajtva, és majdnem egy GTX950 2GB került bele
Az RX580 azért lett, mert az volt a régi gépében. (ami egy nagyon korai 1000-es szériás Ryzen volt amúgy). -
KROK640
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
Igen, sokszor érdemes a nagyobbra váltani ha már úgyis cserél az ember. Én is eredetileg anno 10100F-re akartam váltani, 32GB RAMmal, de rábeszéltek, hogy 10400F + 16GB jobb kombó lesz, (végül aztán lett 10400F + 32GB RAM
) és nagyon örülök neki, hogy 6C12T procit vettem inkább. Plusz magot és szálat nehezebb belerakni mint plusz RAMot 
Mi ezen a héten pattintottuk össze havernak ezt :
GIGABYTE B650 EAGLE AX, AMD Ryzen 7 9800X3D, 64GB DDR5 RAM, Radeon RX580 8GB GDDR5, Samsung 990PRO 2TB M2, WD Red Plus 8TB HDD, FSP VITA GM 1000W
Brutál egy jószág. Bár talán feltűnt neked, hogy ezt a VGA-t biztosan kihajtja a proci, de kerül majd bele egy RX 9070XT vagy valami hasonló, mikor jön az új monitorja is.
De a barátod gépe is nagyon komoly. -
KROK640
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
Tehát a 3000-es széria az, ahol még gond a 2CCD később már nem. De a 16 mag miatt kell a 2CCD, mert nem fér elég mag a CCX-re, amire itt még kevesebb fér.
Igen, azt hallottam, hogy méretes hátrány ezeknél a régi Ryzeneknél a túlsok mag. Ettől még a 16C32T 4700MHZ eléggé impresszív paraméter (tudjuk, anno a Bulldozeres FX prociknak is igen menő paraméterei voltak, de leginkább csak fűtésben jeleskedtek).Az 5800X3D jól tartja az árát, és a játékokban is az értékét. Én épp tegnap láttam 9800X3D-t, na az se semmi

Ha most váltanék tuti AM5-re mennék, maximum akkor AM4, ha valahonnan nagyon olcsón kapnék deszkát, meg sok DDR4 RAMot (ugye nekem 4×8GB van a gépben most, ami AM4-nél nem túl ajánlott) -
Pikari
veterán
válasz
CJ4567
üzenetére
Annak, aki főleg dolgozik a gépen, nem különössebben lényeges faktor, hogy egy játék 100 vagy 120 fps-el fut. Ellenben nem mindegy az, hogy egy kukászsáknyi VHS videót 10 nap alatt, vagy 3 nap alatt deinterlacelsz. A 3950x és 5950x féle processzorokat nem azért veszik, hogy játékokban fps rekordokat döntögessenek velük. Persze a legtöbb emberben a játék, és a tartalomfogyasztás merül fel először. Ez a használtpiaci árakat is befolyásolja, mert kevesen dolgoznak a géppel, mindenki játszani, meg tartalmat fogyasztani akar, így a munkára való processzorok ironikus módon olcsóbban beszerezhetőek.
A belső felépítés meg nem különösebben érdekes, mert bármennyire is optimizálják az összeköttetéseket, ahol a magok közötti rapid kommunikáció meghatározó faktorrá válik, ott érdemes minden reménnyel felhagyni.
-
NvidiaRTX
őstag
-
KROK640
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
Na meg volt egy kis inflác... gazdasági fellendülés is kishazánkban azóta.

Egyébként most kellett nézegetnem ügyfélnek 5700X3D-t, és azt mondom, hogy mesebeli processzor
Mindenki látott/hallott olyanról, aki már látott ilyet, de senkinek sincs, ha mégis akkor Dáriusz összes kincsére árazza. Még boltban is 100+ K, használtan nyilván drágább, mert szeretni is kellett, meg ugye tesztelni. -
-
KROK640
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
Na, az pl ha csak játszol meg átlag felhasználsz egy kényelmes mennyiség

(Az más dolog, hogy ez a két SSD együtt kb 100-105K lehetett, ami amellett, hogy azért már lélektani ár is, belépő a 12-14TB-os HDD-k világába. Itt már azért szépen látszik az a bizonyos különbözet)
Nálam most egy Samsung 980Pro 1TB M2 van, a rendszernek meg pár programnak, aztán egy SATA Adata SU650 a játékoknak, és 2+4TB HDD minden másnak (de régebbi a játékok is azon vannak)
-
HoaryFox
őstag
-
Alusky
senior tag
válasz
CJ4567
üzenetére
Veszteségmenteseket leginkább, meg a 320-as MP3-at. A többieknek marad a Youtube elindítása meg a blokkoló feltelepítése és úgy van zenéje.
Már olyanra is volt példa, hogy reklámmal együtt hallgatták a zenéket a melósok a BT hangszórón.
Olyan közeggel se dolgoznék együtt...
Meg nyilván a streaming, de ez itt kelet európa még mindig, szerintem az a legritkábban használt megoldás.Rogyásig van a Google online downloaderekkel, a jobbak képesek a lejátszási lista letöltésére is, akkor albumonként is leszedi, nem kell egyesével mindent, ezek szerint van rá igény és sokan szerzik be így a zenét.
Mondjuk aki ezeket tudja kezelni, az a torrentet is tudná, ugyanannyi fáradtságért jobb minőség, de valószínű se füle, se igénye, se eszköze nincs arra, hogy a 2-3x tömörített 192-es MP3-nál jobbat akarjon. Vagy azt se tudja mi az a 192 Kbps, mert az már egy szinttel feljebb van a downloader és torrent kezelésénél. -
szebe
addikt
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
A lecsatlakoztatható kábel miért jó? (az enyém is olyan, de nem látom előnyét).
Egyébként melyik a tied? Mert googleben rákeresve van numpados és anélküli is. Nekem a numpad nélküliek helyből kiesnek.Egyébként ez egy kicsit hangos mecha, ráadásul előfordul, hogyha a gép mellett matatok akkor lenyomódik az esc vagy a prntscrn/scroll lock, mert eléggé kiállnak a billentyűk, de ez van. Igazából több mint félév keresés után azt mondom, hogy messze ez a legjobb amit beszerezhettem.
-
KROK640
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
Hát ez nálam extra kiesős lenne még ígyis. Ezt a legújabban hódító elöl tápot még úgy nem tudom megérteni mint az alsó tápot, a reset gombot meg szerintem évek óta nem nyomtam meg, de az akkor is jó ha van, anno a C64-emre is szereltem resetet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Rákerestem a házra, és már az arányiaval is bajom van, de az tök jó, hogy egy nagy mesh az egész, így sokkal sűrűbben kell takarítani a gépet![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BiP
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
Háát, nekem annyira nem volt hangos. Na jó, volt már halkabb kártyám, de nem volt vészes az XC3, volt már hangosabb is.
mivel tudtommal a FE cserélte le a referencia dizájnt.
Valamelyikünk valamit félreért. Én eddig azt hittem, az NV által gyártott Founders Edition MAGA a referencia dizájn. Amit senki nem használ
-
KROK640
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
Igen, a founders lett az új referencia design. A Gainward RTX 3080 is bitang hangos ám, ha jól meghajtom, de én 3080-ból halkat még nem találtam. Ezrt is van a fő gépben most az RTX 3060 12GB, hűvösebb, halkabb, több VRAM. Az RTX3080 FHDhoz egy kicsit már overkill is.
#113732 homerhamm : fiatal vagy mint zöldparadicsomon a gyártási szám, így már nem csoda, hogy nem emlékszel a floppy hangokra, hiszen 2000 környékére már szinte minden gépből kikopott, az már nagyon a CD időszaka volt.
-
válasz
CJ4567
üzenetére
Nálam a 1660 TI VRAM-ján, meg a Vrm-ain sincsen semmi, ez a leggagyibb hűtős asus modell van nekem:
Ez itten
OC-t nem nagyon bír emiatt, de alap órajeleken 80 alatt van nagyjából, plusz tapogatásra a Vrm-ek nem tűnnek nagyon forrónak terhelés alatt, azoknak a hőfoka a nanya RAM-moduloknál számomra érdekesebb volt. Furmark is lefut rajta egymás után többször is (a 2 perces stresszteszt-verzió).
szerk: mondjuk most elbizonytalanodtam, a kép szerint a RAM-okon van valami hőpad, de meg fogom már a gépben nézni, mer kajak nem létezik, hogy egy extrudált alu hűtő felé lepadozták a RAM-okat. Mennyi hőt ad az a vele kis apró, tűéles felületeken érintkező hűtőnek? nem sok semmit szerintem?
-
KROK640
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
Nekem most is zárt házban van (az alaplapom is RGB-s) de hátul a táp rácsán kivetíti a színes fényeket a falra, és tök jól néz ki

Ráadásul mivel amúgy zárt házban van, nem tereli el a figyelmemet sem, meg nem zavar, nem furakszik az ember látó mezőjébe ha kell, ha nem. -
Pikari
veterán
válasz
CJ4567
üzenetére
Mostmár igen, de amikor még elemükben voltak, akkor se sűrűn rakták rájuk egy lednél többet, a későbbi cd írókon is már csak egy led volt. A blu ray írókra szintén csak egy ledet pakolnak. A nagyon régi cd írók még két ledesek voltak, de már ott is kibkott a lábon kihordott agyhalál 1999től kezdve, amikor néhány modellen az olvasás volt a piros, az írás a zöld (ezúton gratulálok az lg mérnökeinek).
-
-
-
-
Pikari
veterán
válasz
CJ4567
üzenetére
Nem, mivel régebben az 1000w-osak másfélszer hoszabbak voltak a sima atx méretűeknél. Ahogy a képen látható, a funkcionalitás egy részét áttették felfelé ágaskodó panelekre, ami lehetővé tette a méretcsökkentést, így gondolom belefér a szabvány atx méretbe. Illetve nagyobb bordákat kaptak a fetek. Ezen kívül olyan nagyon egetrengető újdonságokat nem látok.
-
válasz
CJ4567
üzenetére
Fene emléxik, hogy van ez, de talán a minSDK nincs kőbe vésve, csak ne lepődj meg, ha nem működik a cucc. Néha jön ilyen a Google-től, hogy változnak a feltételek, szóval updateld az appod megfelelő BillingClient-re, meg mi legyen a target SDK, meg a minimal. Viszont alacsonyabb verzión akár működhet is az app.
Illetve, az alkalmazás minimuma Android 8, de egy régebbi droidon futó alkalmazás még lehet, hogy eléri a Juhtyúk szervereit.
-
Cs1csó
titán
válasz
CJ4567
üzenetére
Nem összehasonlítható. Nyilván lehet egy nyers számítást végezni, hogy pl. egy konzolba (ugye az AMD szállítja a VGA-át) egy RX 580-asnak megfelelő kártya van de mivel ez egy játékgép, nem Windows-os rendszer fut rajta máshogy van optimalizálva és ami a legfontosabb konkrétan az adott konfigra írják a játékokat ezért kvázi "röccenésmentesen" kell futnia.
Azt se feledd hogy az életciklusa vagy 8 év lehet több tehát ez idő alattt minden mókolás nélkül mindennek futnia kell.
Nekem egy GTX 970-em van ugye 2014 végén jelent (2015 tavaszán vettem) meg 9 éve de már jó pár éve sem biztos, hogy futottak volna rajta az AAA-s címek. (tippre 2018-2020 volt a vége amikor még minden futhatott rajta.)
Jelenleg úgy érzem hogy a játékgyártók (több a konzolos cím, a PC csak "port" (vagy hogy mondják amikor a konzolost átalakítják ) iszonyatos ára van a hardvernek.A konklúzió, hogy nem lehet pálcát törni egyik felett sem.
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
... És ODD hely sem gondolom. Na épp ezekről beszélek, amikor azt írom, hogy ósdinak kikiáltott, ám roppant hasznos dolgokat hagynak el a gépházakról. Nem véletlen, - ez az egyik oka - amiért most is egy 2008-as gigabyte házat használok. (A másik meg az egyedi Airbrush ami rajta van)
-
KROK640
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
A régebbi winyók felhangosodhatnak, de most itt arra gondoltam, hogy egy irodában, vagy városban nyitott ablak mellett, kétlem, hogy a HDD darálása lenne a legzavaróbb zajforrás.
Egyébként én 500GB-os és azalatti HDD-kkel mér 2012ben sem foglalkoztam, sőt nekem már 2009-ben sem volt 1TB alatti HDD a gépemben
-
KROK640
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
Akkor meg pláne jól jártál vele. ha megnézem, az én VGAm is veszített vagy 40 ezret az értékéből, de nekem annyit bőven megért, hogy már féléve játszok vele

#103243 Trailblazer : Én pontosan valami ilyesmire gondoltam, és szerencsére meg is történt
De ez gyönyörűen mutatja azt is, hogy mennyire igazam volt, hiogy a cripto miatt ment fel a VGA ára, és nem a chiphiány, covid, gyenge ft stb. miatt, mint ahogy sokan próbálták azokra fogni. -
mancer7151
aktív tag
válasz
CJ4567
üzenetére
Én bekapcsoltam lesz ami lesz alapon és azt jelzi hogy megy, reméltem eltűntet stuttert 1-2 (rosszabbul megírt) játékban. Nem jelentős a különbség de érződik.Hivatalos weboldal még mindig nem írja hogy supported lenne de megy. Firmware, driver kellett hozzá és a biosos turkálás.
Pont a FH5ön filóztam "kellene valami részinges" mondjuk azzal eddig se volt gond de ha már emlitetted megnézem. Mondjuk ahhoz kell majd az épp garizott ramom.
-
válasz
CJ4567
üzenetére
Anno 2003 fele volt egy amd barton (athlon xp) 2500+ (@3200+) procim, meg ha jol emlekszem mellette egy radeon 9200se, ami talan 9500-asitva volt (reg volt mar, javitsatok ki, ha nagy hulyeseget irtam, valami ilyesmi volt az atjaras akkoriban ha jol emlekszem). Na ez az utobbi ez ontotte magabol a hot. A dolgon nem segitett, hogy az egeszet egy 400W-os codegen tap etette. Akkoriban nem lattam ebben problemat, ma mar tudom, hogy nem volt bolcs otlet, de az van, hogy bo 10 evig biztosra tudom, hogy mukodott, mert haver vette meg tolem.
Nade a lenyeg, hogy szegeny codegen nagyon szenvedett ott fent a melegben, vegul az segitett rajta, hogy testreszabott, egyedi muanyaglapokkal (akkoriban fillerekert lehetett ezeket beszerezni 30*30cm-es meretben, aztan olfa kessel nekiestem) szelcsatornaztam a hazat, igy echte kulon legkorbe kerult a vga. Haz elejet is szetcincaltam, hulye nem szellozo elolapot lemutottem, szetfurtam, haz hatuljat is szetbuheraltam, igy lett a vegeredmeny az, hogy:
Felul elol-hatul egy-egy 12cm-es venti, ezek megoldottak a vinyo+cpu+ram+tap levegojet, meg alul, kulon legterben ugyanez, de ugy, hogy volt meg egy harmadik, 8cm-es venti, ami extraba, direktbe fujta a levegot a VGA hutojere. Ez a gep aljan volt, ferden, ragasztopisztollyal a gep aljahoz erositett hurkapalcak tartottak a levegoben.
Gyakorlatilag a ventiken kivul nem volt a dolognak extra koltsege, de amint megcsinaltam, hirtelen siri csend volt a gepben, minden szepen, faszan, halkan mukodott.Azota jobban tudom a mivant, ez volt az utolso olcso tapom, soha tobbe nem sporoltam tapon, minimum chieftec lett belole, de altalaban inkabb fsp/seasonic/hasonlo.

-
válasz
CJ4567
üzenetére
Ne is mond. 55e volt 4x8gb Patriot 4133 B-Die használtba. Ennyit még nem adtam ki ilyen kevés ramért de kellett a sávszél a procimhoz. És még egy rohadt hőszenzor sincs rajta!! Mondjuk alapból nem is melegszik 1.5v-on sem. [link] Viszont vért izzadtam mire beállítottam, iszonyat nehéz és a felét sem értem amiket állítanom kellett. Most sem hiszem hogy jól lenne beállítva.
Viszont a procim ezeket sem képes kihajtani és van bennük még bőven tartalék. (4000-en használom, ez felett elfogy az IMC, skylake ennyit meg csak) -
válasz
CJ4567
üzenetére
Igen, ilyen szempontból nem szerencsés. Bár még most sokan építenek ddr4 rendszert, szerintem jövőre, amikor már mindkét gyártó ddr5 only rendszereket fog nyomni, fog még esni a jobb ddr4 ára. Vagy nem, franc tudja, ezek most elég speciális idők, nem biztos, hogy simán a régi tapasztalatokra lehet támaszkodni...
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
Persze, én is emlékszem erre
Sőt, már 18-20 FPS-el játszható volt, alaposan visszavett grafikával.
Anno a GTA5-öt először 1024×768-ban próbáltam ki minimum grafikán a minimális neki még jó HD4890-es VGAval.Ha már itt tartunk a CPU bottleneckről nekem is van jó storym :
régen volt egy Phenom 9500-asom + HD3870X2. Ezt a VGA-t lecseréltem egy HD4850-esre, és legnagyobb meglepetésemre semmit sem lassultak és nem gyorsultak a játékok, kb ugyanúgy futottak. Megmagyaráztam, hogy végülis a 2 magot alig használta valami, a HD3870 végülis kb 4850 szint stb. Ezután ahogy telt-múlt az idő lecseréltem a HD4850-et egy HD4890-re. Legnagyobb meglepetésemre kb semmit sem javultak a játékok ugyanúgy futottak. Ezt már sehogy sem tudtam megmagyarázni, csak azzal, hogy CPU bottleneck van méghozzá eléggé durván, valószínűleg még a HD4850 is vissza lett fogva. Ez be is bizonyosodott, mikor megjött a Core I3 4330-asom akkor a HD4850-el verte a Phenom 9500 + HD4890-es kiépítést de nagyon bőven. A HD4850 kb kétszer lett gyorsabb az I3-as mellett a HD4890 meg még ennél is több gyorsulást mutatott fel.De nagyonszép példa a GTX950-esem is, ami miután az I3 4330-at egy 10400F-re cseréltem mellette (meg DDR4 stb) szószerint megtáltosodott. Ami nem indult el vele, az ugyanúgy nem ment, viszont ami ment abban közel 2× annyi FPSt hozott ugyanaz a kártya!
Az általad említett C2Q Q9550-nek megfelelő Xeon mindamellett, hogy nem is igazán játékra készült darab (attól még jó rá a maga köreiben), mégiscsak egy C2Q, szemben egy negyedik generációs I alapú procival, ami csak 2C4T de mégis gyorsabb. Én is aggódtam a 4 magos Phenom 9500 után, hogy jajj egy 2C4T proci biztos lassabb lesz, de nagyon nem így volt.
-
válasz
CJ4567
üzenetére
Valami 3 ventis, talan a megboldogult evga-tol (mar nem mai darab), viszont a hutese mar picit meg van menve. Nem lenne ezzel semmi gond, de nem sajat cumo, par honapon belul ugyis megy vissza a ceghez, igy nem eri meg rakolteni meg azt a ~10khuf-ot sem, hogy megcsiholjam.
@hcl: Aha, az az. Nagyon kiraly cucc, bar vannak gyerekbetegsegei, sima monitor modban pl olcsmany kepe van, egyszerre csak egy ember nezheti, kulonben megorul a tracking, stb.
Gondolkoztam rajta, hogy irok rola erdekessegkent valami kis logout cikket par keppel/videoval, de meg nem vitt ra a letezes, hogy idot is szanjak ra.
-
válasz
CJ4567
üzenetére
Ha mar vinyo a tema, az masnak is feltunt, hogy az utobbi ~4 evben semmit nem csokkentek a vinyok arai? Kapacitas ment feljebb, ma mar 16TB az elerheto plafon, nem 12, de 8TB az majdnem tok ugyanannyi, mint kb 4 eve, mikor vettem.
Lassan kezdek kifutni belole, mondom megnezem mar, mi merre hany meter, es az arcom leszakadt, hogy kb zero fejlodes van vinyoknal. Nem lenne ezzel baj, ha meglenne az ssd-hdd GB/$ paritas, de az meg meg nagyon nem igaz.
Mondjuk ahogy fejlodik az ssd, meg 5-10 ev, es tenyleg semmi ertelme nem lesz a hdd-nek, ha igy folytatjak. Lealltak a fejlesztesekkel a gyartok, mindenki ennyire az ssd-kre koncentral, vagy bealudtak vagy mi van?
-
Chaser
legenda
válasz
CJ4567
üzenetére
nekem anno vmelyik ac rakta fel az i-re a pontot, 2600-nál durván microlagolt, 3600-tal semmi...mondjuk akkor az éppen duplájába került, de megérte
persze minden másban is jobb volt, ennyit a magok/szálak viszonyáról, mindkettő 6c/12t, de mégis más világ
aztán a forzánál megtapasztaltam, hogy kell a 3800x
sztem nem a 8 mag miatt, hanem ott már 2x4 mag van, 3600-nál 2x3, utóbbinál nekem nem volt zizzz mentes a game, de 3800-cal már nagyon alacsony órajelen is az volt - és nem placebo -
az 5600 meg ugye már 1x6 mag, ha most vennék gamelni gépet 5700x 75e körül, 1x8 mag, jó ipc, jó órajel, vga árak mellett eltörpül az ára - sajnos -, vagy 5800x3d, de az sztem nem ér annyit, majdnem duplájába kerül mint az 5700x, persze gyorsabb csak nem annyival -
Gyuri27
félisten
válasz
CJ4567
üzenetére
A lényegen nemigen változtat ahogy tanult sárga cetlis cimbim irta.

Csupán annyi volt vele a célom, hogy a népek lássák mikor használt árakat néznek, hogy jobban járnak az esetek 90%-ban a bolti originállal.

És akkor még szót se ejtettem a win 11 supportról. Ami tud fontos és érdekes lenni.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
No igen, 12-t nem tudtak volna rátenni, 16-ot sajnálták rá, így maradt a 8GB. Viszont valahol olvastam, hogy valami orosz modder készített belőle 16GB-osat

Egyébként az NV eléggé igyekezett spórolni a memóriával, gondoljunk csaj a 3GB-os 1060-ra (WTF volt számomra megjelenésekor is), vagy arra, hogy rendszerint 6GB-ot pakolásztak a kártyáikra, mikor az AMD csak simán 4-ről átállt 8GBra.#98634 Chaser : jó, hogy elküldted az adataidat, de kinek? Mert ide ugye nem jött

A 3060 12GBja nekem egy pozitív WTF, aztán csináltak is gyorsan belőle egy sokkal gyengébb 8GB-osat is, ami erősen kerülendő. Tiszta mák, hogy volt elérhető 12GB-os 3060, mert amúgy eléggé nagy bajban lettem volna, hogy mit is vegyek... Na ehhez képest most 10GB-ás 3080 is itt van
-
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
Igen, ebben tuti van valami, hiszen ugyanazon a beállításokkal több játék is kb dupla annyit is elfoglal a VRAMból. A Just Cause 9GB-os foglalásán meg csak lestem. A látvány abszolút nem indokolta, pláne, hogy kb ugyanúgy nézett ki a játék, mint 2GB VRam mellett.
Az csak jó, ha a 12GB VRam minél tovább jó
-
Csupingo
veterán
válasz
CJ4567
üzenetére
Jahh. 100 éves saját cod iw mentés, 4GB-os kártyával 1600x900-as komoly felbontással.

-
KROK640
nagyúr
válasz
CJ4567
üzenetére
Ezt már mástól is hallottam amit leírtál. Viszont egyrészt azért is hangsúlyozom ki, hogy 12GB, mert véletlenül sem a 8GB-os 3060-ra gondolok, ami egy ... ipari hulladék.
Másrészt az előző két és a jelenlegi VGAmnál is a VRAM miatt kerül sor a cserére (de kár, hogy ezekbe nem lehet plusz RAMot tenni mint a gépekbe), valamint azt látom, hogy a 4GB ma már abszolút belépő a 8GB pedig az általánosan elterjedt, és jó lenne valamivel kissé hosszútávosítani a kártyát. Ma még talán nincs ami kihasználja a 10+ GB VRAMot (UT 5 engine kivételével), de szeretnék relative hosszútávra vásárolni VGA-t, úgy 3-5 évig ne kelljen ezzel a kérdéssel foglalkoznom (nyilván egy idő után már az új címeknél nyilván levett részletességgel). Néztem teszteket amúgy a 3060-ról és elég erős kártyának tűnik nekem a mostani procim mellett is, hogy egy darabig elég legyen. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- TCL LCD és LED TV-k
- Kecske és káposzta lenne a Gamdias új háza?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kész, vége, ennyi volt: eladja tévés üzletágát a Sony
- Klaus Duran: Panelkérdés.
- RGB-s, LCD-kijelzős VGA-tartó olcsón? Hol kell aláírni?
- További aktív témák...
- Precision 3591 15.6" FHD IPS Ultra 9 185H RTX 2000 Ada 32GB 512GB NVMe gar
- Lenovo L13 G3 i5-1235u 16Gb 256Gb NVMe, Magyar bill, számla, garancia
- Hp 830 G8 i7-1185G7 16Gb ram, 512Gb NVMe, 12 hó garancia, Magyar
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / RX 580 8GB / 500GB SSD + 2TB HDD / 16GB RAM
- Macbook Air M3 15" 8GB 512GB 100%
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Rampage SHIVA Adata 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Legion 5 pro
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(lévén a földön van az asztal mellett)