- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Magisk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
HawerKing
őstag
válasz
lezerpiramis #1817 üzenetére
Koszi szepen
erdemes frissiteni? Van valami szemmel lathato kulombseg? Megmondom oszinten nekem ez igy ahogy most van nem jon be (a szoftra ertem, maga a telo formalya es osszeszerelesi minosege nagyon popec) s gondolkodom azon, hogy meghirdetem...
-
HawerKing
őstag
válasz
lezerpiramis #1815 üzenetére
Alk verzio: 4.6.1.314 (465)
Forgalmazó azonosító 603 -
rootkiller
őstag
válasz
lezerpiramis #1812 üzenetére
Hát telenoros...
-
rootkiller
őstag
válasz
lezerpiramis #1775 üzenetére
Nem neztem egyiket sem. Az a lenyeg, hogy meg kivarhato sok oldal eseteben a dolog.
Viszont jelentem 2 napos a telefonom akkuja! Kb pentekrol szombatra ejfelkor kerult le a toltorol, es jelen pillanatban 20%-on all az akkuja! Egyebkent facebook twitter iktatva lett, es nem is hianyzik.
Egyebkent valaki leirhatna hogy kell beallitani a logicmailt hogy mukodjon a sima egyszeru mobilnettel...
-
rootkiller
őstag
válasz
lezerpiramis #1773 üzenetére
Szerintem is. Viszont az benne a furcsa, hogy nem érzem netezgetésre lassúnak!
-
rootkiller
őstag
válasz
lezerpiramis #1764 üzenetére
Hát nekem van egy olcsó nagyvállalati előfizetésem, aminek 1270 forint lebeszélhető havidíja van, valamint Orbán Viktornak és az ő telefonadójának hála idéntöl 500MB net is benne foglaltatik, cserébe állambácsinak perkálnunk kell. A telenort ismerve a BIS ára valahol úgy 2500 környékén van havonta, kvázi ha lenne BIS-em, a háromszorosát fizetném havonta telefonra. Ennyire nem létkérdés a dolog, szóval szerintem ez most kontra, de egyébként meg speciális eset.
-
Bandika1987
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1761 üzenetére
Köszi most már okosabb lettem
-
rootkiller
őstag
válasz
lezerpiramis #1754 üzenetére
Összeraktam, köszi!
-
rootkiller
őstag
válasz
lezerpiramis #1750 üzenetére
Igen, arra is két év van tudomásom szerint.
-
ficere
aktív tag
válasz
lezerpiramis #1741 üzenetére
Hát igen hanghívás nélkül nem viber a viber.
-
Sperafico
aktív tag
válasz
lezerpiramis #1732 üzenetére
A PIN-t azt lehet ellenőrizni valahol, hogy mi van aktiválva hozzá?
Mikor megvettem, én tettem rá 5-ös OS-t, meg a magyar nyelvet is. Semmilyen alkalmazás se volt rajta.
Most is kb 5-6 van rajta -
Sperafico
aktív tag
válasz
lezerpiramis #1728 üzenetére
Nem, általában fizetősöket ajánl, nem ingyenest!
-
rootkiller
őstag
válasz
lezerpiramis #1715 üzenetére
MAC cím szűrés kizárt. Ez valami nyilvános WiFi ott, bár nem tudom mi az értelme.
-
rootkiller
őstag
válasz
lezerpiramis #1711 üzenetére
Nyert!
-
rootkiller
őstag
válasz
lezerpiramis #1707 üzenetére
Ez így van itt is! Bár én tökéletesen megvagyok a 8520-al, minden igényemet kielégíti, nem is fogom lecserélni ameddig ez nem változik és működőképes a telefon!
-
rootkiller
őstag
válasz
lezerpiramis #1704 üzenetére
Ismerősnek van ilyen Xperia, alapvetően nekem nagyon nem szimpatikus a SE android felülete, és a 3" érintőképernyőt sem tartom túl használhatónak.
-
lezerpiramis
őstag
válasz
lezerpiramis #1704 üzenetére
Egyébként a 8520-as alapvetően a jól sikerült Curve-ök közé tartozik, bár nálam a 8310-es az etalon, illetve a 8900-as (amennyiben utóbbit Curve-nek tekintjük
). A 9300-as eléggé elbaltázott dolog volt szerintem, hiába a 3G/HSDPA és a GPS, a 8520-as szerintem jobban sikerült. A 9360-as nagyon frankó lenne, ha abban is legalább egy 1230-as, esetleg 1450-es akksi lenne...
-
rootkiller
őstag
válasz
lezerpiramis #1702 üzenetére
Ezek közül a Nokia E6 ér valamit, de ugye azon is egy leáldozott OS van meg drága is, úgyhogy egy BB Curve szerintem sokkal jobb választás.
-
ildi_92
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1698 üzenetére
Nincsen sajnos. De ha beviszem a T-mobileba és van még gari a telefonra, akkor nem csinálják így már meg, igaz?
-
ficere
aktív tag
válasz
lezerpiramis #1694 üzenetére
még nem.
-
duo
addikt
válasz
lezerpiramis #1684 üzenetére
Köszönöm a részletes infókat!
-
lezerpiramis
őstag
válasz
lezerpiramis #1683 üzenetére
Ezek az eszközök alapvetően még mindig arra szolgálnak, hogy a főnök rendelhessen belőle 100-200 darabot a beosztottaknak, akiket aztán a budin ülve is el tud érni levélben/telefonon, ők pedig kb. csak a levelezést/kontaktelérést/naptárat/intranetet használhassák (BES, IT policy), a készülék pedig 10 másodperc után záródjon le jelszóval, hogy ne legyen gond, ha ellopják/elvesztik. Ebben verhetetlen, és azért erre a fajta megoldásra szerintem még bőven van igény a nagy cégeknél.
Emellett van egy olyan szféra is, amelyben egyéb dolgokra is használják a BB-t (csetelés, Facebook, multimédia stb.), ezt viszont a RIM csak módjával tudta eddig követni - lásd a BIS árazását (hiszen a funkciókhoz kell BIS), a kamera minőségét, a Skype és a normális Viber hiányát stb. Ezt is "egyszerűen" meg lehetne oldani a szolgáltatók bevonásával: akinek BB-je van, és rendel egy mobilnetes csomagot, az kapja meg hozzá felár nélkül a BIS-t. Sajnos ettől még messze vagyunk
-
duo
addikt
válasz
lezerpiramis #1681 üzenetére
(Szerintem BIS nélkül továbbra sem érdemes BB-t venni. Egyszerűen olyan, mint venni egy Al Di Meola Signature PRS-t, aztán rádugni egy 10 ezer forintos erősítőre...).
kiváló példa. Az én esetem azonban olyan hogy kizárólag wifivel netezek mobilnet letiltva( jó akkor minek okostelefon. hát a többi dolognak) szóval szóval ha 300 HUF lesz a BIS akkor nyilván meggondolom. de én menetközben a netet nem használom. otthon meg munkahelyen, meg hotspotoknál meg igen. szóval ezek az én netes felhasználói szokásaim/igényeim ÍGY SEM érdemes? (droidra is azt mondták többek hogy mobilnet nélkül mindek. és 3 éve teljesen jól elwifizek.)
-
fgth
tag
válasz
lezerpiramis #1667 üzenetére
a RIM minimalis penzt ker a szolgaltatoktol. A szolgaltatok mar nem az ugyfelektol.
mondjuk MO-n nem igazan elterjedt a BB ( errol leginkabb a szolgaltatok tehetnek)
kozepeuropaban a leggyengebbek a mutatok ! -
fgth
tag
válasz
lezerpiramis #1664 üzenetére
a RIM mar kotelezi a szolgaltatokat ! megunta,hogy azert veszit ugyfelet mert bonyolulta tettek a BIS lemondasat a szolgaltatok. es nagyon sok ugynevezett olyan keszulek van amit nem lehet beregisztralni.
sajnos van olyan tulaj aki lusta lemondani ( es fizeti a BIS-t ) es ugy ertekesiti a BB-jet.
persze ezeket addig nem lehet BIS-re regelni mig a "lusta" elozo tulaj le nem mondja!
ha nem mondja le ,akkor ugy jart az uj tulaj. -
lezerpiramis
őstag
válasz
lezerpiramis #1664 üzenetére
És ugye egy független BB-nél nem kizárólag a három magyar szolgáltató játszik...
-
fgth
tag
válasz
lezerpiramis #1661 üzenetére
szolgaltatoktol lehet eltero de alltalanos es bevett szokas ( mobilszolgaltatoknal),hogy amint lemondod a BIS-t torli automatikusan a keszuleked PIN-jet a rendszerbol igy azonnal atadhato (ertekesitesnel) a keszulek. a kovetkezo tulaj beteszi es mar regisztralhato is !
felgyorsultak mar
-
lezerpiramis
őstag
válasz
lezerpiramis #1661 üzenetére
Szóval ugye a két lépés:
1. Regisztráció a vezeték nélküli hálózaton: megrendeli a user a BIS-t, megkapja az APN-t hozzá, berakja a telóba a kártyát, az feljelentkezik, megkapja a regisztrációs üzenetet. A user örül, használja a böngészőt stb., majd elkezdi beállítani a levelezést, tehát:
2. Regisztrálja a készüléket vagy a telefon menüjéből, vagy a szolgáltatói felületen PIN és IMEI alapján + beállítja szépen a fiókjait.
Na, a 2. lépés törléséhez nem elég a szolgáltatás (opció) lemondása. Láttam már olyat, hogy amint beleraknak egy BIS-sel ellátott kártyát másik szolgáltatótól egy már regelt (2. lépés, tehát accounttal rendelkező) BB-be, és a PIN + IMEI felszabadul, tehát törlődik az előző szolgáltatótól, de olyat is, hogy nagyon nem törlődött... Ezért vannak szép számmal olyan független BB-k, amelyekre ugyan a regisztrációs üzenet megérkezik, de a saját szolgáltatójának oldalán a user már nem tudja beregelni (hiába van BIS-e), mivel valahol máshol már regelve lett...
-
fgth
tag
válasz
lezerpiramis #1659 üzenetére
automatikusan torli a regisztraciot a keszulekrol. nem kell kulon kihagsulyozni
-
doorah
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1656 üzenetére
Koszonom. Hat.. Nem mondanam tok hulyenek magam a temaban de azert egy fokkal erthetobben erdekelne ez a valasz :$
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1652 üzenetére
Nem.
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1650 üzenetére
Ennyire nem mentem bele. Sorry.
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1612 üzenetére
Telenor.
Szerintem OS függő is mi megy és mi nem sima mobilneten.
4.6 -al az FB Wifi -n sem akaródzott menni.
5OS -el megy. -
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1610 üzenetére
Nézd egyértelműen kijelenteni hogy BIS/BES nélkül nincs net az egy nettó baromság. (Tudom a szoláltatók is ezt hazudják de ettől még hazugság) Lévén van net. Korlátozásokkal. A Windows Live Messenger megy Mobilneten is és a Térkép is.
Ez persze nem garancia arra hogy másnak is megy, no de az hogy nincs net Az egészen egyszerűen nem igaz. Amolyan Magyar Politikai hozzá állás. Féligazságok, meg társai csűrés csavarás kozmetikázás magyarul mondva átverés. Mért kell hülyíteni állandóan mindenkit hülyeségekkel?Van net és egy csomó mindent lehet használni, egy halom minden csak Wifi -n megy egy másik nagy adag meg egyáltalán nem. Ez a kő kemény valóság.
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1606 üzenetére
Mért kell ekkora marhaságokat írni?
Nincs BIS/BES a telefonon de van net még is.
-
stbtamas
aktív tag
válasz
lezerpiramis #1595 üzenetére
Elsősorban telefonálás/sms, egyetem + munka miatt 2 e-mail cím folyamatos szinkronizálása, twitter/facebook alkalmanként. Na és persze az is lényeg hogy legalább 1 napig bírja ki az akksi ilyen körülmények között folyamatos 3G/Wifi kapcsolat mellett..
Nekem már van hűségem, csak ilyen BIS nincs..
-
stbtamas
aktív tag
válasz
lezerpiramis #1593 üzenetére
Mondjuk ez így elég öngól.. mert nem sokan vannak akik csinálnak előfizetést egy olyan rendszerre amit még sose használtak és nem biztosak benne hogy jó lesz nekik és szeretni fogják. Csak azért pedig nem fogok 2 évig havi 5 eurot fizetni mert ki akartam próbálni a BB-t, főleg akkor ha 1 hónap után azt mondom hogy nem tetszik és váltok másra. Az előfizetést pedig fizethetem szépen tovább..
-
stbtamas
aktív tag
válasz
lezerpiramis #1591 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ
Egyébként félek a BlackBerrytől.. de ha találok kiskaput és megtetszik a telefon, akkor később talán aktiválnám a BIS-t.. de így kezdetnek nem szeretném mert nem biztos hogy maradok a rendszernél.. -
stbtamas
aktív tag
válasz
lezerpiramis #1586 üzenetére
Akkor számomra felejtős a BB.. ígyis fizetek már 12.5 euro előfizetést. Ahogy nézem még kellene +5 euro/havonta akkor.
Köszönöm az infót! -
boros.denes
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1556 üzenetére
Köszönöm, a probléma megoldódott, miután újraindítottam a BB-t.
Nagyon köszönöm a segítséged. Egyetlen kérdésem maradt: hogyha be vna kapcsolva a mobilnet és a wifi is, akkor mindig és kizárólag a wifiről fog netezni? Még ha hotspot böngésző van beállítva, akkor is?
-
boros.denes
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1558 üzenetére
Nem próbáltam ezt a socketes dolgot, de most megpróbáltam, és hát így sem megy. És korábban nem volt BIS/BES a készüléken, elvileg első tulajdonosa vagyok a készüléknek.
-
boros.denes
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1556 üzenetére
Igen, próbáltam már ezt a fajta megoldást, sajnos eredménytelen. :\
-
Ulaci
tag
válasz
lezerpiramis #1529 üzenetére
Rendben van akkor. Csak mert a facebookra vagyok bejelentkezve és a mailomat szinkronizálja ugye bizonyos időnként mással nincs gond, de akkor megnyugodtam
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1527 üzenetére
Droidon is csak EDGE -t használok. 3G mellett gyorsabb lenne, de egyáltalán nem annyival, hogy a plusz üzemidőt ne érné meg kihasználni. Rengeteg esetben a 3G és variánsai között kapcsolgat a telefon és megszakad a net, nem tudja letölteni ... stb. Edge -en nem csinál ilyet.
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1525 üzenetére
Mondjuk volt egy hónap mikor a 100Mb ból sikerült napi hírolvasással levelezéssel egyebekkel majd 90mb -ot összeszedni. Hó közepén megnéztem az adatforgalmat hogy még is mit sikerült nehogy túl lépjem, bár max lassítottak volna, és akkor még 40mb se volt meg. Szóval 250Mb igen sok egy BB -n De a neten lehet követni mennyit használod. Nem találtam olyan programot ami mérné mint pl droidon.
-
ramrit
tag
válasz
lezerpiramis #1490 üzenetére
Nem tudom még mikor lesz rá idöm,de rá fogok próbálni.Mindenesetre köszi.Ha van vmi,jövök újra.
Benöke: neked is thnx a leirást,már le is mentettem.Reméljük hasznos lesz.
-
ramrit
tag
válasz
lezerpiramis #1488 üzenetére
Kicsi az edge felirat:-)
Már csak az a kérdésem hogy a magyar nyelv benne van ebben a legújabb szoft.verzióban? -
ramrit
tag
válasz
lezerpiramis #1486 üzenetére
Köszi a választ.
Ezt a 2 frissitö progit le kell tölteni valahonnan vagy rajta van a cd-n amit a telóhoz adtak? Ha jol emlékszem van hozzá.
Amugy bonyolult frissiteni? Vagy ez is olyan mint a samu Kies hogy megöli a gépet:-)
Az apn-t beállitottam az jó,BIS tuti nincs mert nem megy 1-2 dolog,pl.mail,FB... -
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1465 üzenetére
OS frissítéssel, ami persze nem a szolgáltatóé, ez lényegében maximalizálja a lehetőségeket nem?
Legalábbis lecseréltem az OS -t egy szolgáltató független os -re aztán csókolom... 5.0
-
ocsesz
aktív tag
válasz
lezerpiramis #1420 üzenetére
Eladtam a blekit és ezért kellett.
Azért köszönöm az infót!! -
rootkiller
őstag
válasz
lezerpiramis #1387 üzenetére
105,7mb szabad
-
rootkiller
őstag
válasz
lezerpiramis #1381 üzenetére
Nincs újabb. 5.0.0.681 van rajta mióta megvettem.
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1362 üzenetére
Basszus. Így meg megy
Pedig direkt megkerestem mi az apn és az a wap volt
THX...
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1360 üzenetére
Az majd lesz, de nem ezen, majd ha megjön a Privát BB -m. Ezen csak próbálkoztam ezzel a progival.
Szóval azt mondod nézzem meg van -e másik APN? Hátha azzal megy? Megnézem... Egy próbát megér.
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1358 üzenetére
Mondom netezni lehet vele a gyári böngészőn is Opera minivel is... Sőtt a Gmail fiókba is be tudok lépni, facebook is megy... Szóval APN tuti rendben T nek "wap" van beírva.
Direct TCP -vel is néztem (Unable to open connection). Szerintem öreg lehet az OS. Erre a készülékre ugyan ez a legjobb, de lehet kipróbálom a logicmail 1.1 -et vagy a betat...Olyan furcsa üzenet ez nekem. Tegnap még 4.2OS volt a masinán de akkor még a böngészés se ment viszont a térkép az igen neten keresztül. Frisítettem 4.5 -re és azóta a böngészés is megy
Öreg cucc szóval lesz itt bohóckodás...gondolom 5-6 -OS el nem lenne ennyi bajom...
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1356 üzenetére
Elvileg ugye anélkül is kéne mennie. Az most nincs a telón. Illetve ezen nem is lesz már, kicsit öreg már a jószág (8800). Csak ki akartam próbálni, hogyan működik.
-
RandomGosu
senior tag
válasz
lezerpiramis #1346 üzenetére
és a 8520curve-re rá megy a 7.1-es OS? vagy gondolkozhatok egy új bb-n?
-
Damien.
tag
válasz
lezerpiramis #1316 üzenetére
De nem hinném hogy a 8520-at kifejezetten csak üzletemberek használhatják. Nem?
És a 3G hiánya mennyire észrevehető? Akár twitternél, facebooknál, böngészésnél?! -
guzmics
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1297 üzenetére
Közbe rájöttem mi volt a probléma. Teljesen kikapcsoltam a WiFi-t, és akkor elindította a videókat, viszont ha be van kapcsolva, akkor abszolút nem megy. Amúgy OS: 5.2.0.67, T-mobile
-
guzmics
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1295 üzenetére
Van mobil internetem is, es megse mukodik a dolog. Viszont regebben lejatszotta a videokat, szoval nem ertem, hogy mi tortenhetett. Mar újra is raktam a rendszert, de az se oldotta meg a problemat.
-
rootkiller
őstag
válasz
lezerpiramis #1291 üzenetére
Nálam 5ös szoftveren megy: Opera Mini, Nimbuzz, Facebook alkalmazás, Twitter alkalmazás, LogicMail, TuneIn Radio. Gyakorlatilag minden amit akarok működik rajta WiFin! Egyébként T-függő a telefon.
-
lezerpiramis
őstag
válasz
lezerpiramis #1283 üzenetére
Van, hogy nem kell beírni az APN-t, mert megjön egy streaming-ért felelős szolgáltatáskönyv, de ez is OS-, valamint szolgáltatófüggő (+legtöbbször BIS esetén jön ez meg, de ettől még kell a mobilnet is).
-
a.t.t.i.
senior tag
válasz
lezerpiramis #1280 üzenetére
nem tudom,de az kiderült hogy nem gyári volt az akksi.
Ma vettem rá 9300as fényes keretet,uj plexit,gyári akksit.. -
Lune
tag
válasz
lezerpiramis #1276 üzenetére
Most csak ideiglenesen kell, mert a másik telefonom épp nem áll rendelkezésemre...
-
elf_Lord
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1237 üzenetére
A GoogleSync ment nekem BIS/BES nélkül is rendesen...
-
hati
addikt
válasz
lezerpiramis #1248 üzenetére
Mert nincs is.
-
Safari
tag
válasz
lezerpiramis #1245 üzenetére
akkor azok a videok amiket én kiraktam néhány hszel ezelőtt?
-
lezerpiramis
őstag
válasz
lezerpiramis #1236 üzenetére
Meg BIS esetén pl. megy a Gmail-féle kontakt- és naptárszinkron (bár ez a szolgáltatótól is függhet).
-
a.t.t.i.
senior tag
válasz
lezerpiramis #1229 üzenetére
Kösz
nemsokkal később észrevettem a hasonlóságot -
rootkiller
őstag
válasz
lezerpiramis #1208 üzenetére
OS 5 van nalam, itt nem mukodik...
-
hm_guesswho
tag
válasz
lezerpiramis #1159 üzenetére
az előfizetés nem változott csak a telefont cserélték ki
ahogy említettem (mivel ugyanabban a flottában vagyunk) az előfizetésünk teljesen ugyanaz
nekem nincs net csak wifivel, neki pedig mindenhol wifi nélkül
arra merünk gondolni,hogy mivel blackberry-ről van szó lehetséges valamit véletlenül nem tiltottak le -
k-csabesz
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1163 üzenetére
BIS-em nincs csak mobilnetem, így tudtam felrakni opera mini-t, appworld-t...
de azért ugye van olyan progi ami meg BIS nélkül wifin (T-mobile a szolg. ha számít)? -
k-csabesz
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1159 üzenetére
Hi. Megtört a jég BB tulaj lettem... (8520)
Van kérdésem (mint kezdő BB-snek). :-)
Nekem nagyon furcsa, hogy bár be van állítva a Wi-Fi, de semelyik program nem használja..., hogy lehet megmondani a Facebook, Opera mini és a többi és a többi appnak, hogy Wi-Fi-t használjon, nem értem... -
rootkiller
őstag
válasz
lezerpiramis #1149 üzenetére
Viszont WiFin ingyenes...
-
glutamin
őstag
válasz
lezerpiramis #1149 üzenetére
Oksi, így érthető nekem is a dolog. Köszi!
Másik kérdésem is lenne. A kezdőképernyőn fent megjelenik egy 7f felirat is, ahol a szám voltázhat, de utána a kis facebook-os f betű van. Ez mit jelent? Mi az a szám elöl? A facebook-ból kiléptem, de magát az alkalmazást nem tudom, h bezártam-e. Egyáltalán hogy működik ez a rész?
-
rootkiller
őstag
válasz
lezerpiramis #1098 üzenetére
Közbe felraktam, működik Wifin is, tényleg sokkal jobb.
Amúgy nem tudjátok, mekkora MicroSD-t kezel a telefon? a 2GB elég kevés a zenéimnek...
-
elf_Lord
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1118 üzenetére
Kimerítő válasz volt, nagyon szépen köszönöm. A 8520 papíron nem viszi a divx-et, A trackball miatt viszont inkább ezt választanám, mert ahogyan a joystick-pucolást, úgy a trackball pucolást sem nagyon szeretem. Még gondolkozom. 39eFt-ért megérné a 9000? 47 a 8520 új, független verzióban. Tud annyival többet a 9000, hogy "nyeljek" a trackball miatt. Arról nem is beszélve, hogy a 9000-hez nincs gari ezért az árért, a 8520-hoz meg van. Nekem ez is fontos.
Köszönöm mégegyszer!
-
elf_Lord
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1116 üzenetére
@Lajdzsi
Nem vagyok akkora spíler szerintem, csak szeretem kicsit körbejárni a dolgokat, mielőtt nekivágok. Akkor kevesebb pofon érhet... Szerintem is jó döntés, most a 8520 és 9000 között elmélkedem. Ha a közeledben mindenkinek az van, szerintem a BBM miatt jobban jársz/jártok, ha neked is ilyen lesz. Én megkedveltem, bár még nincs egyik sem a kezemben.
Angliában mikor kint voltam tavaly ilyenkor, 2 készüléket láttam általában (bár 1-2 alkalommal mást is): Blackberry orrvérzésig és iPhone. Szóval akkor inkább a BB (akkor iPhone 2G-m volt).@lezerpiramis:
Na azt gondoltam, hogy nem egy "multimédiakirály" meg táblapc a kicsike, csak azért nem árt, ha éppen nem vagyok gépközelben és lehetőséget biztosít arra, hogy gyorsan megnézzek valamit. Arra gondolom elég.A 8520 és a 9000 közül melyiket tartod jobbnak. A képességeik miatt értem én, hogy a 9000, de engem a Te konkrét véleményed érdekel, mivel mindkettőt használtad/használod egy huzamosabb ideje, így van kézzel fogható összehasonlítási alapod.
8520-at láttam függetlenül, újként 45ért, vodánál kártyásan 50, a 9000-et meg lehet, hogy használtan, de BIS/BES reg nélkül, elég korrekt állapotban meg tudom szerezni 36eFt-ért. Trackball vs trackpad része érdekelne a legjobban, illetve a jobb használhatóság.
Amúgy egyáltalán nem összehasonlításképpen írtam a Nokia Messaging-et, tudom, hogy a BB megoldása fényévekkel jobb.
"Social networking" cuccokat (esetleg alapból van rajta FB, Twitter, MSN?), BB Maps-et meg Gmaps-et honnan lehet a 9000-hez bányászni? A divx/xvid cuccokat mennyire viszi?
Trackball mennyire koszolódik? Hogyan lehet takarítani?Vodán min használod? 3G vagy GPRS (lévén nincs Edge). Mennyit bír az akku?
Amúgy olvastam neten, vagy talán egy youtube videóban éjjel, hogy van googlesync, ami lehúzza a naptárt meg a kontaktokat is. Ez jó, legalább nem kell bepötyörészni mindent. Ja, és nem vállalati rendszerbe kell, csak otthonira. A naptár meg leginkább az asszonnyal van összekapcsolva, mert ha ketten látunk egy eseményt, akkor biztosabb, hogy nem felejtünk el semmit sem...Más:
Még mindig nem jött válasz arra a kérdésemre, hogy ha most kérek a Vodától BB szolgáltatást, de mondjuk 2 hónap múlva lemondom, akkor van-e lehetőség (lévén független a készülék) arra, hogy egy másik, külföldi kártyára a külföldi szolgáltatótól újra igénybe vegyem a BB cuccokat? Vagy ha egyszer regeltem, akkor kalap-kabát?
Ez azért fontos lenne... Nem gond, ha nem, de azért megnyugodnék, hogy nem kell a kijutásom után rögtön beruházni egy 8520-ra az O2-nél!Köszi szépen....
-
lezerpiramis
őstag
válasz
lezerpiramis #1114 üzenetére
Egyébként a BB nem böngészésre/videónézésre való leginkább, és a navigáció sem túl nagy élmény. A 8520-asban nincs GPS sem, ebből a szempontból a 9300-as jobb, de mivel nincs túl nagy választék a navigációs programok terén, így emiatt szerintem felesleges 9300-ast venni.
Nokia E71-ről váltottam én is. Előbb 8520-asom volt, aztán most egy 9000-est nyúzok (van Storm-om is). Stabilabb - és szerintem gyorsabb - az E71-nél, jobbak rajta a messenger-programok (pl. a Windows Live Messenger E71-en állandóan szakadt). A 3G és a navigáció nem érdekel (ha néha kell útvonaltervezés vagy helykeresés), megoldom a BB Maps-szel, illetve Google Maps-szel).
A Nokia Messaging pedig egy vicc a BIS-hez képest, a BES lehetőségeiről és paraméterezhetőségéről pedig ne is beszéljünk...
-
rootkiller
őstag
válasz
lezerpiramis #1096 üzenetére
Minek a facebook kliens? Csinálsz az opera minibe egy könyvjelzőt, és kész. Vagy esetleg más lenne alkalmazással?
-
doorah
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1091 üzenetére
éértem, akkor azt már megcsináltam
viszont nem értem igazán h miért tudok letölteni máris app wolrdről mikor még nincs is bisem..
azt olvastam csak azzal megy
-
Idiofil
aktív tag
válasz
lezerpiramis #1072 üzenetére
Halló!
Köszönöm. Igen, a Gmail kliensét leszedtem, de az is csak 1 fiókot figyel. A mobilnternet megy rajta, úgyhogy azzal nincs gond, csak gondoltam meg lehet oldani BIS nélkül is egy sima 2-3 fiók 10-15percenkénti frissítést. De akkor összehúzom 1 címre és kész
Köszi a helpet
Üdv -
MIFtIli
aktív tag
válasz
lezerpiramis #1054 üzenetére
Ahan, értem. Logikus meg minden. Köszi
Azt viszont nem, hogy ez miért nincs leírva a vodafone oldalán és miért a havidíjból kell megtudnom. -
lezerpiramis
őstag
válasz
lezerpiramis #1053 üzenetére
Ugyanígy pl. Opera Minivel sem lenne ingyenes szerintem, mert ott az adatok az Opera szerverén is átmennek. Ugyanez lehet a BB-k böngészőjével is, vagy pl. egyes gyártók Facebook-kliensével.
T-nél pl.: "Fontos, hogy a díjmentesség a képek megtekintése mellett nem terjed ki a Facebook Opera Minivel történő használatára, ahogy a BlackBerry mobilok beépített böngészőjével sem érhető el a szolgáltatás." - http://www.technet.hu/telefon/20110519/hosszabbitas_ingyenes_marad_a_facebook_a_t-mobile-nal/
-
MIFtIli
aktív tag
válasz
lezerpiramis #1051 üzenetére
Miért?
-
doorah
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1042 üzenetére
hát csak sima kikapcs-bekapcs, de kérdésedtől eszembe jutott h az az igazi ha kiveszem aksit is :$ és így jó szóval köszönöm
-
hati
addikt
válasz
lezerpiramis #1038 üzenetére
van:
BB browser
internet browser
web'n'walk
hotszpot-böngésző -
hati
addikt
válasz
lezerpiramis #1036 üzenetére
Internet van a bb-n, de azt hittem az is a BES szerverünkün megy keresztül.
-
lezerpiramis
őstag
válasz
lezerpiramis #1035 üzenetére
Valószínűleg neked is van BIS-ed, csak nem használod, mert a legtöbb szolgáltatónál a BES-hez BIS is tartozik (nemrég tudtam meg, hogy a Telenornál állítólag nem így van...).
-
hati
addikt
válasz
lezerpiramis #1033 üzenetére
Tulképpen mi a BIS? A BES-t értem, az van nekünk cégen belül.
-
hati
addikt
válasz
lezerpiramis #1031 üzenetére
Kipróbáltam így is történt, csak attól féltem, hogy ha van mobil háló, akkor azt részesíti előnyben. Pl. a yahoo messenger megy mobil hálón és wifin is, de remélem, ha van wifi, akkor azon megy.
-
hati
addikt
válasz
lezerpiramis #1029 üzenetére
Köszi, megnéztem és wifi-n megy a BES. A cég policy-t én szabályozom, azzal nincs gond.
-
hun2005
tag
válasz
lezerpiramis #1014 üzenetére
köszi
-
Damien.
tag
válasz
lezerpiramis #1008 üzenetére
Értem!!Háát nem tudom akkor mi legyen...Mert jól néz ki a telefon..de nem tudom 100%ra hogy volt e regelve vagy nem..Anélkül meg nem az igazi..
-
doorah
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1000 üzenetére
köszi a választ! szóval akk csak előfizusra lehet.. mert most nézem h hülye vagyok, azt nem írtam h dominos vok és h arra lehet-e :$ pedig az lett volna a kérdés -.-"
-
Damien.
tag
válasz
lezerpiramis #996 üzenetére
Értem!Hát viszont lehet jobban járok ha veszek majd egy új készüléket.Az a biztos!
Szerintem akkor az lesz hogy elpasszolom a x10 mini-t és hozzárakok és megveszem a BB-t!!!Ez a legjobb sztem!Átrakom a mostani előfizus kártyám hozzácsapatok egy BIS-t és ennyi!!!
Köszönöm a segítséget! -
lezerpiramis
őstag
válasz
lezerpiramis #996 üzenetére
-nek
-
lezerpiramis
őstag
válasz
lezerpiramis #994 üzenetére
Mondjuk aki mobilnettel akar ezen YouTube-ozni, az eléggé mazochista lehet (GPRS/EDGE)...
-
Damien.
tag
válasz
lezerpiramis #985 üzenetére
Értelek!Köszönöm szépen a segítséget!
Hát szerintem megéri azt a havi 2000ft-ot a BIS.azt hiszem annyi a t-mobilenál!
Mindenki irja ezt hogy üzleti célra a legjobb de annyi fajta embernek látok ilyen telót kortól nemtől függetlenül..És nekem nagyon megtetszett!!
Amiket irtam azokra használnám semmi extra...meghát külsőre nagyon tetszik!
És ha még megbízható is akkor meg szuper!
Gondolom nem szokott ezekkel a telókkal gond lenni ha az ember vigyáz rá!
Szóval érdemes egy ilyen telót venni akkor?Jóformán csak jót hallottam róla..
Köszi a segítséget!!! -
k-csabesz
csendes tag
válasz
lezerpiramis #975 üzenetére
Hálás köszönet az infókért.
Ami "lejön" a válaszokból az az, hogy a Bleki kifejezetten üzleti szegmensbe szánt megoldás (tudom, hogy ezzel nem mondtam újat csak saját magam számára is összegzem a lényeget), vagyis a lehetőségek teljes kihasználásához további "befektetés" szükséges: a BIS/BES szolgáltatás költsége, további appok vásárlása a készülék tudásának kiszélesítésére, amit többnyire a vállalati szféra engedhet meg magának. Az azonban igaz, hogy ezek a költségek a használhatóságot szolgálják. Az Androidnál több ingyenesen használható megoldás van, ami az átlagfelhasználó igényét is képes kielégíteni azért cserébe, hogy az appok reklámfelületet rabolnak a készülék kijelzőjéből.
A fő különbség a Bleki és az Android között, hogy míg az Android inkább egy élménykészülék (azonban fejlődéstörténetét is figyelembe véve óriási üzleti potenciállal), addig a Bleki az üzleti szféra igáslova, a teljesítményorientált munka "eszköze" (szándékos a különírás), a rá jellemző költségvonzattal együtt.
A bajom az, hogy nekem a kettő keresztezésére lenne szükségem: a Bleki billenytűzetorientált kezelőfelületére, a képernyőn való közlekedést segítő trackpad-re (attól még lehet a kijelző érintős is akár), az Android szabadságára, a sok ingyenes, de mégis kielégítő minőségű appra, a széles árspektrumon megjelenő készülékkínálatra.
Mostanában a HTC ChaCha is tetszik, csak én nem raktam volna rá az ArcKönyv gombot, hanem trackpaddal ellátva azonnal a business class vonalon versenyeztettem volna a HTC helyében (így egyébként magasabb vételárat is kérhetne érte a HTC, de ez már az Ő bajuk).Mégegyszer hálás köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- HDD probléma (nem adatmentés)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Horgász topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged