Új hozzászólás Aktív témák
-
elf_Lord
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1237 üzenetére
A GoogleSync ment nekem BIS/BES nélkül is rendesen...
-
elf_Lord
csendes tag
válasz
rootkiller #1167 üzenetére
Opera mini, Nimbuzz megy simán natúr Vodás mobilnettel.
Ha valakinek gondja van Vodánál "sima" mobilnettel, akkor az APN-hez az "internet.vodafone.net" helyett a "standardnet.vodafone.net"-et írja be. Vodafone műszaki segítségnyújtás menüpont alatt ajánlott egy barátságos férfi hang (aki le is beszélt az 1000 Ft-os 500MB-s mobilnetem helyett történő 2900 Ft/50MB-s BIS szolgáltatásról).
Ennek az APN-nek azért van szerepe, mert az "internet"-es verzió már alapból a Voda saját tömörítését használja, viszont a "standardnet" az tömörítetlen, így nem "ütközik" össze a BB esetleges tömörítésével (ezt mondta a srác, bár szerintem logikátlan, hiszen BIS nélkül nem nagyon tömörítget a BB, bár ehhez annyira nem értek).Én standardnet-tel használom, megy az opera mini és a nimbuzz is, kivéve FB és Twitter, de nálam speciel ki sem kell kapcsolni a telefon részt ahhoz, hogy wifin menjen ez utóbbi kettő menjen, csak ugye magamnak kell FB-ben az értesítéseket frissíteni, ami nem nagy gond szerintem. Amikor SIM nélkül használtam csak wifin, akkor viszont ment szépen.
@rootkiller
Az lenne a kérdésem, hogy a Te AppWorld programod BIS nélkül megy-e, és ha igen, akkor honnan lehet beszerezni? Ingyen cuccokat böngészgetnék. Köszi előre is! -
elf_Lord
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy tud-e valaki értelmes, BIS nélkül is használható mail klienst 8520-ra? LogicMail van most fent, nekem annyira nem jön be, mert egy 1,5-2 MB-s képet képes akár 6-8 percig is töltögetni/mentegetni, még 10MB-s sávszélességű netre kötött wifi routeren keresztül is.
GMail-hez kellene. A Google gmail programját próbáltam, a mellékletek letöltésével nincs gond, viszont manuálisan kell frissítgetni.Olyan is érdekel, aminél esetleg be lehet állítani, hogy mondjuk 5 vagy 10 percenként lessen rá a fiókomra.
Tudom, hogy BIS-nél nincs jobb, de jelenleg az 500MB-s mobilnet mellé feleslegesnek tartom további közel 3000 Ft-ért vodabától az 50MB-s szolgáltatást megrendelni...
-
elf_Lord
csendes tag
-
elf_Lord
csendes tag
Sziaszokt megint!
Olyan "amatőr" kérdésem, lenne, hogy egy "BIS vs LogicMail" versenyben melyiknél bírja tovább a készülék 1 szusszal?
LogicMail esetében ugye folyamatosan fent van, BIS esetében ténylegesen folyamatos a kapcsolat, vagy amikor jön valami, akkor arra a fél pillanatra létesít kapcsolatot amíg letolja a cuccot a szerver?
A másik kérdés, hogy gyári BB mail programmal jól kezelhetőek-e a mellékletek? LogicMail alatt nagyon nyögvenyelős vodás GPRS-sen mire lemászik egy 1,5 MB-s kép vagy bármi.Gondolkodom erősen a BIS-en, mert tegnap (igaz elég sokat beszéltem) estére csutkára lemerült úgy, hogy előtte egész éjjel töltöttem.
Ja, meg a másik nagy "szívfájdalmam", hogy egy hosszabb telefonbeszélgetés után újra kell csatlakoztatni a LogicMailt... BIS-sel ez hogyan megy?
Olvastam a cikket itt, de ezekre inkább tapasztalatok alapján várnám a választ...
Köszi szépen!
-
elf_Lord
csendes tag
válasz
rootkiller #1132 üzenetére
Igen, lehet, hogy rájött!
Csináltam egy "Master reset"-et szép csendesen. Minden kipucoltam, a smartmovie-val konvertált cuccokat meg áttoltam BB standard mp4-be. Minden megy gond nélkül.
Végre tettem bele SIM-et is egy 500MB-s "korlátlan" mobilnettel.
Na most...
A youtube így megy rajta a gyári böngészőn keresztül, de wifin eddig soha nem sikerült életre kelteni. Nem tudom, hogy mi lehet az oka ennek.
APN-nek engedélyeztem az "internet.vodafone.net"-et, LogicMail, Nimbuzz, Operamini és GoogleSync gond nélkül megy így is meg wifin is, viszont a youtube nem. Erre van valami megoldás?
GPRS-en kicsit nyögvenyelősen töltöget, "pufferel", aztán kiírja, hogy megszakadt a vezetékes kapcsolat, meg volt, hogy kiakadt és "A készülék médiaprocesszora foglalat" üzenetet dobta.Youtube csak otthon érdekes a wifi mellett, de gyakorlatilag nem működik. Minden mással eddig meg vagyok elégedve és ezt leszámítva még a 3G sem hiányzik az E71 után. Max egy értelmes poker játék BB-re, ami működik is (Midnight Holdem Poker és WSOP Holdem Legend előnyben
).
-
elf_Lord
csendes tag
Sziasztok!
Pénteken meglett a 8520.
E71 után kicsit furcsa, elég brutál módon rezeg, de amúgy tetszik. Egyelőre nincs benne SIM, wifin küldöm. BIS/BES nem lesz mostanában, LogicMail-lel próbálgattam, megy szépen.Van viszont két gondom:
Ráküldtem egy 300 MB-sre konvertált (SmartMovie, E71 profil, 320x240 felbontás) avi filmet. El is kezdte lejátszani szépen. Beletekertem, ekkor sokáig gondolkodott, majd kiakadt. Azóta nem hajlandó még az elejétől sem elkezdeni lejátszani a filmet és folyamatosan "A készülék médiaprocesszora foglalt" hibaüzenetet ad. Kikapcsoltam, újraindítottam, de semmi változás.
A másik gond/kérdés: Hogyan tudok java játékot feltenni? Már kb 3 órája vergődök különböző megoldásokkal eddig sikertelenül.
A "WSOP Hold'em Legend" nevű pókerjátékot szeretném feltenni (más, ezen a készüléken játszható normális hold'em pókerjáték érdekel), illetve a BeamExplorert (de ez sem fontos, inkább a póker).
A második probléma élvez prioritást...
Köszi szépen!
-
elf_Lord
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1118 üzenetére
Kimerítő válasz volt, nagyon szépen köszönöm. A 8520 papíron nem viszi a divx-et, A trackball miatt viszont inkább ezt választanám, mert ahogyan a joystick-pucolást, úgy a trackball pucolást sem nagyon szeretem. Még gondolkozom. 39eFt-ért megérné a 9000? 47 a 8520 új, független verzióban. Tud annyival többet a 9000, hogy "nyeljek" a trackball miatt. Arról nem is beszélve, hogy a 9000-hez nincs gari ezért az árért, a 8520-hoz meg van. Nekem ez is fontos.
Köszönöm mégegyszer!
-
elf_Lord
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1116 üzenetére
@Lajdzsi
Nem vagyok akkora spíler szerintem, csak szeretem kicsit körbejárni a dolgokat, mielőtt nekivágok. Akkor kevesebb pofon érhet... Szerintem is jó döntés, most a 8520 és 9000 között elmélkedem. Ha a közeledben mindenkinek az van, szerintem a BBM miatt jobban jársz/jártok, ha neked is ilyen lesz. Én megkedveltem, bár még nincs egyik sem a kezemben.
Angliában mikor kint voltam tavaly ilyenkor, 2 készüléket láttam általában (bár 1-2 alkalommal mást is): Blackberry orrvérzésig és iPhone. Szóval akkor inkább a BB (akkor iPhone 2G-m volt).@lezerpiramis:
Na azt gondoltam, hogy nem egy "multimédiakirály" meg táblapc a kicsike, csak azért nem árt, ha éppen nem vagyok gépközelben és lehetőséget biztosít arra, hogy gyorsan megnézzek valamit. Arra gondolom elég.A 8520 és a 9000 közül melyiket tartod jobbnak. A képességeik miatt értem én, hogy a 9000, de engem a Te konkrét véleményed érdekel, mivel mindkettőt használtad/használod egy huzamosabb ideje, így van kézzel fogható összehasonlítási alapod.
8520-at láttam függetlenül, újként 45ért, vodánál kártyásan 50, a 9000-et meg lehet, hogy használtan, de BIS/BES reg nélkül, elég korrekt állapotban meg tudom szerezni 36eFt-ért. Trackball vs trackpad része érdekelne a legjobban, illetve a jobb használhatóság.
Amúgy egyáltalán nem összehasonlításképpen írtam a Nokia Messaging-et, tudom, hogy a BB megoldása fényévekkel jobb.
"Social networking" cuccokat (esetleg alapból van rajta FB, Twitter, MSN?), BB Maps-et meg Gmaps-et honnan lehet a 9000-hez bányászni? A divx/xvid cuccokat mennyire viszi?
Trackball mennyire koszolódik? Hogyan lehet takarítani?Vodán min használod? 3G vagy GPRS (lévén nincs Edge). Mennyit bír az akku?
Amúgy olvastam neten, vagy talán egy youtube videóban éjjel, hogy van googlesync, ami lehúzza a naptárt meg a kontaktokat is. Ez jó, legalább nem kell bepötyörészni mindent. Ja, és nem vállalati rendszerbe kell, csak otthonira. A naptár meg leginkább az asszonnyal van összekapcsolva, mert ha ketten látunk egy eseményt, akkor biztosabb, hogy nem felejtünk el semmit sem...Más:
Még mindig nem jött válasz arra a kérdésemre, hogy ha most kérek a Vodától BB szolgáltatást, de mondjuk 2 hónap múlva lemondom, akkor van-e lehetőség (lévén független a készülék) arra, hogy egy másik, külföldi kártyára a külföldi szolgáltatótól újra igénybe vegyem a BB cuccokat? Vagy ha egyszer regeltem, akkor kalap-kabát?
Ez azért fontos lenne... Nem gond, ha nem, de azért megnyugodnék, hogy nem kell a kijutásom után rögtön beruházni egy 8520-ra az O2-nél!Köszi szépen....
-
elf_Lord
csendes tag
válasz
Lajdzsi #1112 üzenetére
Nem létkérdés, de azért mondjuk ha van natív youtube kliens, akkor nem árt...
Viszont annyit tényleg nem ér, hiszen pont az a BB lényege, hogy keveset "eszik", ha levelezésről van szó. Ami inkább zavaró számomra, hogy jelenleg Vodás vagyok, nekik meg nem nagyon van Edge hálózatuk. Így marad a GPRS, ami levelezésnél nem lenne gond, de mondjuk egy operamini-vel már szinte halál...
E71-ben az tetszik, hogy van benne 3G, viszont marhára nem csípem, hogy ha folyamatos gmail szinkronizációra van állítva a NokiaMessaging, akkor naponta kell tölteni. Te miért választanád mondjuk a 8520-at? Megérné E71-et cserélni BB-re?Na meg a másik "gyönyör": BB-re van bármilyen (főként OTA) szinkronizációs lehetőség Gmail fiókkal? Itt a névjegyzék és a naptár oda-vissza szinkronizáció érdekelne első sorban. SG3-ról váltottam vissza E71-re és nagyon idegesít a naptár és a kontaktok hiánya (persze amire SOS szükség volt azt beleírtam ebbe "manuálisan"). De a naptár katasztrófa, mert többünk naptára van összehangolva, így viszont csak neten látom a többiek bejegyzéseit. Ez meg gáz...
-
elf_Lord
csendes tag
Sziasztok!
A képbe került számomra is egy BB, első körben egy 8520-as. Eddig használtan néztem, de aztán lehet, hogy ú lesz belőle, független vagy max egy vodás. Persze BIS/BES-sel együtt (ha nagyon muszáj) Ez így jó lenne nekem szerintem.
Viszont van egy dolog, amihez nem értek, ez pedig pont ez a két rövidítés. Azt, hogy mit takar, tudom, elolvastam az itteni cikket meg az egész herce-hurcát ezzel kapcsolatban!
Az lenne a kérdésem, hogy ha megveszem (akár független, akár vodás verzióban, bár inkább a független tetszene) a 8520-at, és itthon a Vodánál kérek rá szolgáltatást (ezt tudja valaki, hogy mennyi? csak mert nem nagyon leltem rá), viszont lemondom 2 hónap múlva (azt sem kérdeztem még meg Vodabától, hogy van-e minimum idő, amíg igénybe kell venni), mert Angliába megyek és az ottani O2-es kártyámra kérek BB szolgáltatást, akkor fogom majd tudni használni? Lehet valahogyan az itthoniról "un-regisztrálni"? Vagy ha ez nem járható út, akkor hogyan tudok rajta addig is itthon a Vodás mobilnetem "kárára" emailt fogadni (gmail) és netezni (opera minivel)? Persze azért úgy, hogy ne kelljen manuálisan vadászni a leveleket... Most 500 MB-s netcsomagom van, szóval egy darabig elég lenne.
Átmeneti készülékről lenne szó, egy Nokia E71-et váltana (megérné 8520-ra cserélni?) addig, amíg nem jön össze a BB 9900-ra való!
Köszi szépen mindenkinek a segítséget!
ps.: esetleg ki milyen más alternatívát ajánl BB fronton? 9300-val, 9700-val, esetleg 9000-rel kapcsolatban mik a tapasztalatok? Azért a divx téma jól jönne, de olyan sokat nem akarok elsőre költeni egy később másodkészülékként használt telefonra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest