- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rootkiller
őstag
Na én pont a BlackBerryvel jártam úgy, hogy kiakadt a Facebook vagy a Twitter automatikus frissítése párszor, és délután 4-kor le akart merülni. A 8520-ban pont a 3G hiánya növeli az akku élettartalmát. Én chateltem vele orrba szájba wifin, általában 1 napot bírta a cucc, néha lájtiba kettőt, de a hármat is kinézem belőle ha csak telefon sms megy, majd most az új tulajnál kiderül.
-
rootkiller
őstag
Neked egyébként mik az igényeid?
Nekem ameddig nem volt mobilnetem, megelégedtem azzal hogy WiFin 1-2 dolgot megnézek a neten, facebook, twitter, és legfőképpen chatelés. Persze sokszor éreztem, hogy vannak a telefonomnak korlátai, de a fő igényeimet amilyen szinten ellátta, kárpótolt a hiányosságokért.
Amúgy úgy tűnik, hogy Galaxy S II lesz a következő, egyik barátom barátjának van egy remek állapotú, és fontos hogy ez helyben van, nem kell postázgatni. Amúgy HTC Sensation XE lett volna a befutó, de az előbbi nagy erény, és mivel hasonló kaliberű a két telefon, így majdnem mindegy.
-
rootkiller
őstag
Ahol az akkut vettem, direkt akkumulátorra specializálódott cég. Azt mondta a csávó, hogy ezek az akkuk a gyártás után csak 30-50%-os teszt töltést kapnak, és ha nem formázza az ember az akkut, akkor könnyen lehet hogy az lesz a 100% ami akkor volt a töltöttség. Szerintem nem nagy dolog estére lemeríteni, majd éjszaka kikapcsolva tölteni.
-
rootkiller
őstag
-
duo
addikt
nagy +1
amúgy felpiszkáltál ezzel a 9320-al. nem kizárt hogy ilyen lesz. mert bár módjával azért multimédiafogyasztó vagyok, most qvga 2,8" rezisztív odanyúlósón elvagyok csak a belassulások zavarnak amik nem is a net meg a játék (az a néhány amit elvisz a cucc) hanem pont a telefonálás meg sms írás közben jönnek elő. kikeresni egy számot egy droidos telefonkönyvből kínszenvedés. pedig névre keres ha a tárcsázóban nyomkodod a gombokat. de mégis. és a napfényben olvashatóság is. na. szeretem a droidot, szeretem a linuxot (debian netinstall+xfce van desktopon meg vagyok elégedve vele, de mégis zavar hogy a tartalomfogyasztás elsorvasztja a telefonálást, a segítőtárs fogalmát. bizonyára vannak kivételek a felsőkategóriában, ill felső középkategóriában, de az 100+ezer. és azon is ugyanazok a seggfejek hívnak.
ez a telefon a zenét ha lejátssza, egérmozit elindítja (konvertálok én ha kell) le tudok fotózni egy rendszámot, bicikliző majmot, az ír nyugdíjasszövetség évi rendes pennyhajító versenyét, már boldog vagyok.
kérdéscsokor1: 9320, vagy használt 9700? (a nagyobb kijelző miatt? vagy ekkora méretben nem annyira számít a felbontás. melyiknek jobb/tart tovább a terméktámogatása? igaz h a 9700 régebbi de nem a belépőszint)a szoftveres ellátottság időtállósága bizonyára kiegyensúlyozottabb mint más platformoknak, mert még 2-3 év múlva is elindulnak az alá írt programok, míg a többi okostelónál duplázódik a ramigény erősen, rövid idő alatt.kérdéscsokor2: akkor mégegyszer mondja már el valaki gyógypedagógiai szintem, legyenszíves, hogy azon túl h. a BB spéci szolgáltatásait nem tudom használni ha nincs(biztos nem lesz/lenne) BIS. email, facebook, twitter, meg amiről nem tudok és nem is fáj, tudok operával rendesen böngészni, appworld megy? van direktletöltési hely a neten bb szoftverekre? nem baj ha nincs többszázezer program; szerintem (úgy képzelem) ha egy ember 30-40 jól megírt appot összeválogat akkor nem nagyon van olyasmi amit egy bbn ne tudna megtenni. (Desktopon ~60 at használok, de ebben játék és néhány rendszerösszetevő is van ha szigorúan a telepített programokat nézem akkor 45-50.)
javíttatás pótakkumulátor, kijelző, hangszóró. mint mondtam bő 3-4 inkább 4 évre tervezek, de mindenkit érhet baleset ha javíttani kell a vasat lesz lehetőségem rá?Elnézést a talán túlírt kérdésekért de muszáj alaposan tájékozódnom, most lesz az első komolyabb telefonom, a második okos de ez egy merőben új platform (versenyben van még egy középkat. droid bármennyire is vannak fenntartásaim a tapasztalatok alapján, illetve egy nokia e6 (használtan) szóval ha bb mellett döntök szeretnék minál magabiztosabban kezdeni. türelmeteket és segítséget előre is köszönöm.
-
glutamin
őstag
Én meg pont, hogy azt látom a környezetemben, hogy csajok azért vesznek BB-t mert trendi. A 8520-as meg a legolcsóbb. Na most pont ők az a célcsoport, akik csalódni fognak. Amire nekik kellene a telefon, arra pont nem jó. (lefotózni valamit, majd megosztani gyorsan FB-n. Ehhez szar a kamera, nincs GPS a foursquare-hez, hogy milyen trendi helyen vagyunk éppen, BIS nélkül meg nem megy az FB kliens stb stb) Az irodai területet (exchange, levelezés stb, amire ki van hegyezve a készülék), amiket írtál is kb hallomásból sem ismerik. Ha az összes h*lye celebnek van egy BB-je a szifon mellé, akkor sokan fognak venni.
-
lezerpiramis
őstag
Ez így van. Szerintem is azt kell eldönteni, hogy mire akarja a user használni. Írásos kommunikációban (levelezés, messengerprogramok) és hangminőségben szerintem nincs párja a BB-nek. Persze vannak hiányosságai (BIS-nél nincs mappakezelés stb.), de az a gördülékenység, az az elegancia és logikusság egyszerűen nincs meg máshol, ami a BB-t jellemzi - még akkor is, ha a 8310-esemet nyomkodom.
-
duo
addikt
köszönöm!
játékok nélkül tudok élni, ebook olvasó tán van a mobi pocket reader, egérmozira meg jóez.
cimborám egy 2,2" zárt soniericcsonon nézi a battlestar galacticát míg tömegközlekedik.
de az érveidet értem. egy 9700 vagy egy 9780 mindkettő használtan bizonyára jobb választás lenne. az ár azonban sokat nyom a latban. a telefon megbízhatósága meg egyedülálló az általános vélekedés szerint. Inkább az aggaszt hogy felemások a tapasztalatok afelől hogy mennyire lehet wlanon netezni. mit enged nem enged a cucc BIS hiányában... -
lezerpiramis
őstag
Szvsz a 8520-as még GPS és 3G nélkül is jobban sikerült, mint a 9300-as. Láttam sok 9300-ast, amelynél alig reagált a trackpad, a hátlap illesztése meg vicc... Sajnos a 8310-es és a 8900-as óta tényleg jó Curve nincs, a 9360-as az lenne, ha nem 1000 mAh-s akksi lenne benne...
A 9320-asra én is kíváncsi vagyok, az akku mérete optimizmusra ad okot, de állítólag ez a modell sem bírja sokáig szuflával... Meglátjuk, a berryblogon már elindult az 1 hetes tesztelés
-
-
lezerpiramis
őstag
Igazad van, rosszul fogalmaztam, viszont hogy full netelérést BB-n normál mobilinternettel nem kapsz, az biztos (ahogy te is írod). Mobilhálózatról beszélek most, nem Wi-Fi-ről.
Kb. két dolog van, amely BB APN-nel nem működik, de netes APN-nel igen: a YouTube és mindennemű internet tethering (most a szolgáltatói wapos/netes oldalak elérésével nem foglalkoznék...) - ellenben jó sok olyan funkció van, amely netes APN-nel meg sem nyikkan. Lévén a mobilszolgáltatók általában mobilnettel együtt adják a BIS-t, így az előbbi mondat első fele nem is lényeges.
Melyik szolgáltatónál vagy? Mert tudtommal a BB Maps és a RIM limited WLM (az eredeti kliens) nem megy BIS nélkül (előbbi meg sem jelenik egyes készülékekben BIS nélkül).
-
stbtamas
aktív tag
Igen ám, csak azért itt az életszínvonal a béka segge alatt van, édesapám előfizetése is 14 euro, édesanyámé 3, így ez összesen elég sok havonta..
Valami kiskapu nincs hogy BIS nélkül is lehessen facebookozni/twitterezni/messengerezni mobilneten? Esetleg valami alkalmazások amihez ez nem szükséges?
-
hann
tag
5.0.x-re sikerült a frissítés a 450-es hozzászólás alapján, minden jól megy.
Elindítottam a BDS-t, mielőtt recovery-t nyomtam volna, felugrott egy ablak, hogy van újabb verzió, 5.2.x. Azt is mindjárt befejezi.Miket érdemes először beállítani indulás után? pl. ne legyen adatkapcsolat.
-
lezerpiramis
őstag
Anno én is használtam a Telenornál 8520-ast (150 MB blackberry.net APN-en, 100 MB wap APN-en), sosem volt túlforgalmazásom. Nyilván OTA nem szabad frissíteni a telefont + ne használja az ember modemként, de hát 2G-s a teló, úgyhogy egyenlő lenne a halállal mindkét folyamat...
-
rootkiller
őstag
Vásárláskor fizetett: 9910 Ft
Részletek: 12x1590 Ft = 19080 Ft
Kötbér: 40000 Ft
Hivatalos függetlenítés: 10000 FtKvázi a telefon van 80ezerbe függetlenül hűség nélkül. Illetve még nincs, majd csak lesz ha visszajön a szervízből.
Egyébként nekem a soproni magenta szervízzel jók a tapasztalataim. Az E51-el rendszeres probléma volt, burkolatkopás hegyek, mindig cserélték. Az, hogy az egy "év után mintha elvágták volna" fagyásokkal nem tudtak mit kezdeni, nem az ő hibájuk. Még el is küldték a telefont pestre a Nokiának, ott sem tudtak mit kezdeni vele.
-
lezerpiramis
őstag
-
lezerpiramis
őstag
OS 5-nél nincs ikon sem hozzá, csak akkor, ha jelszavas zárat állítasz be. Az A gombot nyomva kell tartani, és akkor lezár a billentyűzet.
Ha megadsz jelszót (én mondjuk mindig szoktam, még akkor is, ha nincs BES), akkor viszont megjelenik választható opcióként a gyorsgomboknál.
-
rootkiller
őstag
Egyszerűen sokszor úgy érzem hogy be van lassulva, a Nimbuzz szórakozik, nem akar bejelentkezni a Facebook chatbe, ilyesmik. GYakrabban kell újraindítanom, gyengébbnek érzem a "felhasználói élményt", mint mondjuk fél éve, vagy mikor megvettem.
Voltak alkalmazások telepítve app worldből, majd törölve, az állandóak frissítve, szóval kopott maga a rendszer. Ugyanazt érzem, mint egy Windowsnél, mikor felraktam ezt-azt, majd esetleg töröltem mert nem terszett, stbstb, hogy ezt újra kéne rakni.
Attól félek, hogy mivel egy éves lesz a cucc a hónap végén, hogy ugyanolyan rossz második évem lesz mint anno az E51-el és meg fogom utálni a BlackBerryt is, ezt szeretném elkerülni. Ez egy olyan telefon, ami ha rendesen, normálisan működik, akkor maximálisan kielégíti az igényeimet.
-
Benőke
őstag
Na felhergeltem a BB 8520 -ra azOS5 -t.
Trükkös volt. Mert a fórumban talált leírások nem mentek.
Sőtt a BBSAK sem akart működni, nem látott egy OS -t sem telepítve. Lehet hogy a W7 64bit miatt. Így azzal sem voltam kisegítve, 32 bites OS meg nem volt kéznél.Olvasgattam tovább és találtam egy frankót
Tehát alapvetően a sorrend:
1- Destop Software telepítése. Nem a legfrissebb!!! 6.x -el nekem nem ment. 5.0 -val igen.
2- OS telepítése a gépre
3- vendor.xml törlés.
4- Desktop Software indítása.Ezen belül Apploader, és frissítés. Itt már látnia kell a telepített OS -t. El kell indítani hogy frissítse... Elkezd molyolni majd kiírja hogy sorry de nó BIS/BES bye bye...
5- Most jön a trükk. Ablakot nem bezárni, nem kilépni hanem itt hagyni. Apploader start manuálisan c:\program files (x68)\common files\Research In Motion\AppLoader\Loader.exe
Így egyből felkínálja az OS telepítését. Míg ha Desktop SW és azon belül elindított frissítés nélkül meg nem. Hát vicces...Illetve ha ez így nem működik akkor háló nélkül is ki kell próbálni. Meg sem próbáltam hálóval, már elegem volt a sok próbálgatásból. Biztosra akartam menni.
A Hercehurca végén a Desktop SW -t felhúztam 6.1 -re és már fel is kínálta hogy telepíti a hivatalos OS -t 5.0.x -et ami szerinte a hivatalos valamivel alacsonyabb verzió mint amit feltoltam előtte, nem rinyált a BIS/BES hiánya miatt...
Ami viszont hiányzik, az az AppWorld, a beállításokon belül az alkalmazások alatt mutatja, de egyébként nem tudom elindítani, és a menüben sem érhető el sehol a progi. Majd erre is kell keresni valami megoldást.
-
lezerpiramis
őstag
Hát nem tudom... a T-s wap APN ugyanúgy proxy-zva van (már az is fura, hogy a mostani Opera Mini wap-ot használ, bár a T-s APN-eket nem ismerem), nem biztos, hogy a Gmail-t el lehet érni ezen keresztül POP3/IMAP segítségével...
A bajok akkor tűnnének el, ha rendelnél BIS-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Formula-1
- Milyen autót vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged