- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen GPS-t vegyek?
- Mobil flották
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1795 üzenetére
Haháá.. Jó lett
-
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1792 üzenetére
Örülök neki ha bejött. Nekem az már nagy lenne. Illetve Sajna Androidon az Exchange szinkronizáció botrányosan sz@r. Ráadásul igen finoman fogalmaztam. Ha nem használod, akkor viszont ezzel nem lesz bajod.
1Gb ram pedig jól jön a droidnak.
-
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1788 üzenetére
Okos teló legyen, de tulképp a e-mail elég és 1 napnál tovább bírja, olyan 3-4 magasságában... És ebben benne kéne hogy legyen a telefonálás is, nem pedig csak az asztalon hever 3 napig úgy hogy hozzá se nyúlok.
Hja és ne legyen nagyobb mint a jelenlegi 8520, vagy jelentősen nem nagyobb. Télen kabát zsebben elfér a Galaxy S de nyáron nincs hova aggatni, mert zsebben baromira kényelmetlen. Pedig ez még nem is igazi pingpong ütő.Nézegettem a Nokia zárt rendszerű telefonjait, de mail nál nem túl erősek, lassúcskák szegények... Bár a végén lehet még is képbe kerülnek. Vagy egy 9230 BB
Kis akkuval is jól bírja 1500 -as akkuval még jobban.
Galaxy S a (BB mellett cégesnek van) és egyre biztosabb vagyok benne hogy nem Androidos lesz a saját.
Elindul egy program véletlen csak úgy valamiért, aztán 1 óra múlva csontra lemerül a telefon. Ha leszedek minden progit, akkor meg nincs értelme a telefonnak... -
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1784 üzenetére
Ha egyszer lesz olyan teló a piacon ami majd teljesíti az igényeimet majd váltok, de jelenleg nem hogy itthon de egyáltalán nem is létezik.
-
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1770 üzenetére
Régi nikkeles akkukra ez jellemző. Litiumos akkunál a teljes lemerítés gyors halált hoz. Persze elvileg az elektronika védi és amit te 10% -nak látsz az lehet 35% így nem engedi 20% alá, de sosem kísérleteztem.
-
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1768 üzenetére
Hát szerintem ez a formázás felesleges. Ezt csak okoskodás a gyártók részéről. Persze csinálja mindenki belátása szerint. Egyébként neten nézegettem nagyobb akkukat. Van is néhány jelentősen nagyobb. Persze sokan azt mondják ezek kamuk, persze ebben lehet valami, de ha megnézek egy hasonló kapacitású akkut, akkor azt látom hogy jóval kisebb mint a BB akkuja. Másrészt nem régen valamelyik nokia telefonomhoz vettem 70% nagyobb akkut és tudja is, a különbség az annyi, hogy li-polimer ami kevesebb töltési ciklust visel el mint a li-ion... Lehet hogy teszek egy próbát
-
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1745 üzenetére
Hát a mai trendek mellett jó pár évig nem fogom lecserélni.
Az Új BB -k is mellék vágány felé hajtanak. Egy napot se bíró nagy tepsi. -
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1714 üzenetére
-
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1709 üzenetére
Pixel hiba?
Komolyan nem láttam még...
-
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1690 üzenetére
Nem fog változni.
6OS téma van csak piszok lassú.Amit nem értek igazán mert a 9300 -n meg fut a HW meg ugyan az csak van benne 3G modem és GPS...
-
Benőke
őstag
válasz
glutamin #1678 üzenetére
lefotózni valamit, majd megosztani gyorsan FB-n. Ehhez szar a kamera
Telefonon jelenleg egy olyan kamera van aminek a képe vállalható. Galaxy S képe tré. Lehet hogy az újabbak jobbak, de egy belépő fényképező képe übereli majdnem az összeset, egyet kivéve ugye.
Telefon méretben teljesen vállalható a fénykép.nincs GPS
Valóban, de ha ez ekkora hátrány, akkor 9300 -t kell venni.Ha az összes h*lye celebnek van egy BB-je a szifon mellé, akkor sokan fognak venni.
Valószínűleg így van. Sok cölöbnek van már/még BB -je.BIS -re építették fel az egészet. Emiatt sajna havi egy ezressel megrövidítik az embert. Szerintem vállalható szinten van. Persze feléért/harmadáért/negyedéért jobb lenne
-
Benőke
őstag
válasz
glutamin #1675 üzenetére
Nem mindenkinek az álma egy tapicskolós nagy tepsi.
(qwerty nélkül nem veszek telefont magamnak, nem fogok bohóckodni áll qwerty -vel ami valami virtuális bohóckodás. Olyan mint a citrom pótló. Ízre hasonló, csak ki tudja mi a francot iszik meg az ember. A kinyithatós qwerty is ide tartozik. Ha üzenetet kell írnom inkább előkapom a BB -t mert az SGS -en megírni bármit egy merő szopás.)Itt a céges Samu Galaxy S. Inkább hagyjuk kategória. Felét sem éri mint amennyibe kerül. HW ok, SW közel sem. Tény nagyobb szabadságot ad az biztos. Több alkalmazást és trendííííí. Nekem annyi is elég lenne ha mondjuk a droiddal nem lenne minden nap valami nyűg és csak úgy simán menne, és nem kéne romolni folyton. (Speciális felhasználásból eredően csak annyit kéne tudnia amit elméletileg tud, de gyakorlatilag csak ímmel ámmal. Céges levelezés, és Telefon/SMS. Gmail fiókomat olvassa frankón, exchange -el meg csak inkább bohóckodik.) Van egy határ a testre szabhatóságban, amit a droid már régen túl lépett és így nem hogy jó, hanem kifejezetten hátrány. Mondjuk a Javas környezet nem segíti elő a stabilitást az biztos. Hiába a stabil kernel alatta. Saját pénzből saját magamnak droidot csak akkor ha különben kivégeznek.
8520 -at meg lehet venni, csak nem modern trendi cucc és nem is lehet vele mindazt csinálni mint egy trendi felhasználásra szükséges.
Úgy megvenni látatlanban, hogy magasak az elvárások, semmit sem szabad és ebben az esetben én sem feltétlen a 8520 -at ajánlom hanem inkább a 9320 -at. De ez sem az a multimédiás cucc mint egy modern trendi telefon, bár jóval többet tud mint az 5OS.Élőben meg kell nézni, más telefon választásban nem tudok segíteni, mert nekem is nagy dilemma... Nincs sok olyan telefon a piacon ami megfizethető és használható.
-
Benőke
őstag
Most nézem de kifogyott a készlet. Bár nem tudom ez 10-100-1000db -ot jelent -e... Mert nem mindegy. Gondolom nem alap csomaggal már olcsóbb. Függetlenül 60k környéke.
Rózsaszín nél 38k. Egy 5k -s előfizu mellé 2 év láncra veréssel.
Mondjuk egyik szolgáltató sem szimpi. Rózsaszínnél már áttoltak a palánkon nem egyszer, oda nem szívesen mennék, mindegy milyen áron van mindegy milyen minőségű. Voda tól is félek, csak rosszat hallani. A Kéknél is romlik a minőség a magyar felső vezetés hatására. (BB -ből pedig csak kényszerből árulnak.)
Lassan úgy is olcsóbb lesz a roaming hívás szóval külföldi szolgáltatótól olcsóbban meg lehet oldani mint honitól. Úgy se magyar már egyik sem. -
Benőke
őstag
Wifi -n netelni tökéletesen lehet. Nekem legalábbis nem volt vele bajom. Igaz egyből úgy indítottam hogy 5OS felpakol. Mobilneten is ugyan úgy lehet böngészni. A BIS hiánya miatt egy csomó minden nem megy mobilneten. pl Facebook, gyári beépített mail kliens (Ez nagy fájdalom, de ez még érthető is). Fifi -n viszont megy a Facebook. App world megy Mobilneten is, szóval wifi -n is.
Jövőt állóságban a HW nem erős, de jelen esetben nem olyan gáz, viszont SW esetében lehet jobb egy 9320 -as. Már csak a 7.1OS miatt is. Bár függetlenül elég zúzós az ára, legalábbis a 8520 hoz képest. Szolgáltatóknál szerintem 40-45 körül már azt is meg kéne gondolni.
-
Benőke
őstag
Index csak álló képernyőn mutat jól ez fektetett, de megy. ebook? Nem tudom. Hup, időkép -et nem használom gyakran, szal nem tudom. Fb csak wifi ha nincs bis, gmail harmadik féltől származó programmal pl logicmail mobilneten is (más mail fiókot is kezel) ha nincs bis, vagy böngészőből minden megy. Zene nem gond, film hát ekkora kijelzőn eléggé meredek, de megy, hogy pontosan mik mennek és hogyan nem tudom.
Játékokról nagyjából letehetsz, nem egy játékos mobil, meg nincs is olyan bőség mint androidon., ill gyengébb is a hw jelentősen. Nem médiafogyasztásra kitalált gép. Sajna a droidos tesók többet tudnak. És nem is érintőkijelzős.
Így első olvasására neked nem javaslom. Menj el egy MediaMarkt -ba és nyomkodd meg... 3-4 évet ki fogja bírni de ez a modell már most is 3 éves. -
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1652 üzenetére
Nem.
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1650 üzenetére
Ennyire nem mentem bele. Sorry.
-
Benőke
őstag
válasz
hun2005 #1647 üzenetére
Csak olvastam róla, ill van egy ügyfelünk akiknél működik (Utóbbi helyről hallottam először). Nekünk nincs, mert nem férek hozzá az Exchange szerverhez, miután kiderült hogy Admin hozzáférés kell, feladtam, mert nincs és nem is lesz.. Külön gép kell a cucchoz, talán lehet virtuális is. Max 10 telefon csatlakoztatható ha jól tudom.
A Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről topicban szerintem lesz aki ismeri a mikéntet és a hogyan -t. Ha nem akkor a neten kell keresni. Ez egy hivatalos BB módi, tehát nem hekkelt megoldás! Viszont csak mail -t enged.
Találtam hekkelt megoldásokat is, de mindegyik esetében kell egy admin hozzáférés a mail szerverhez. Ezek már más levelezőket is támogatnak, ill egy saját levelező program is kell sok esetben a telefonra.
-
Benőke
őstag
válasz
hun2005 #1642 üzenetére
Szerintem nem sok, más kérdés hogy ha csak azt nézzük hogy a pusch e-mail máshol is van és ingyen akkor sok. Ha meg azt hogy mi mást kap az ember érte, nem sok. Bár tudom mindenki azt szereti ha minden ingyenes, de sokszor az ingyenes a legdrágább. Ebben az esetben viszont szerintem nem az ingyenes pusch e-mail tereli el az embereket a BB től.
Lakáskassza? Oké de abból csak a legrövidebb futamidővel és a magasabb kamattal éri meg. Majd minden áron a leghosszabb futamidőre és alacsonyabb kamatra akarnak rábeszélni. Azért ugyanis nagyobb a jutalék, mert a pénztár azon jobban kaszál.
-
Benőke
őstag
válasz
Mindy-Lee #1621 üzenetére
fizikai qwerty nélküli okos telefonon, egyszerűen letölt az ember egy újj alkalmazást és hipp hopp bármilyen bill van. Nos Fizikai qwerty -s telefonnál ilyen nincs. Azt kell használni ami van. BB -n kicsit bugyuta módon van megoldva. Úgyhogy telefonon egyszerűen nem írok ékezeteket és kész.
-
Benőke
őstag
válasz
capaporc #1619 üzenetére
A videók félig kamuk. Az csak téma, valójában marad 5OS.
Összeségében?
Minőségileg jobbnak tűnik mint amilyen valójában. Hátlap lötyögős, de ha buherálni kell könnyen lejön. 9300 jobb (+3g bár nem tudom mire lehetne kihasználni egy ilyen telefonban + GPS). A Gumi perem nem csúszik még izzadós kéznél sem, cserébe hamar kopik, és 2-3 év után cserélni kell. qwerty simogatós telefonhoz képest isten, bár itt nem lehet másik programmal ékezeteket varázsolni.
Üzemidő miatt sem elhanyagolható, az egy napos modern telefonok korában. Akinek nem az appok száma számít, annak elégséges lehet egy bb.
Egyel nagyobb felbontást elbírna. A többi ok. Média fogyasztásra és divat bohóckodásra alkalmatlan. BB szolgáltatás nélkül félkarú óriás. Szóval valszleg lecserélem egy újj bb -re BIS -el. Szerintem egyébként a 9300 ill a 9320 talán időt állób. Ez utóbbi 7.1 OS -el már kapható. Tesztek még nincsennek de mivel gyenge még mindig a HW és nőtt az aku így nem biztos hogy elvetendő ötlet. A Felbontás sajnos maradt... (E miatt napfényben tökéletesen olvasható, ami jobb felbonású telefonoknál nem mondható el...)Nem bántam meg, de persze ez csak én vagyok. Van akinek a modern hype a lényeg még ha nem is vallja be és az ilyeneknek ez alkalmatlan. Ha nincsennek nagy igényeid akkor jó lesz. Azért én javaslok mindenkinek egy tesztet élőben mert sokaknak a nyomkodós feeling és a teljesen más logika nem fekszik. Itt nem lehet buherálni, meg néha macerás ez vagy az. Ami pl droidon pik pakk. Viszont nem omlik össsze, nem laggol, az alapfunkciók gyorsak. Mondjuk szivesen váltanék 7.1 OS -re vannk hasznos dolgok amik a közel 3 éves 5OS nem tud. Eljárt felette az idő.
-
Benőke
őstag
válasz
capaporc #1615 üzenetére
Aktuális BB os a 7.1. A 10 lesz a messiás ugye
8520 maximum az 5 -re frissíthető. Azt hiszem 4.6 -al jönnek. Minimális a különbség.
Wlan megy sim kártya nélkül is.Leveleket BIS/BES nélkül böngészőből vagy harmadik féltől származó levelezővel tudod megnézni, pl logicmail. <- ezt használom én is. Nincs pusch mail de negyed/fél óránként ráolvas aztán az elég, de olvashat percenként is csak akkor merül az aku.
Nekem 3-5 nap között szór de már lassan 3 éves a készülék. Minden attól függ mennyit nyomkodod. 2-3 óra telefonálást tud jelenleg. Fénykorában lehet tudott többet is az aku.
Hangminőség? BB nél nincs jobb a piacon. Mindegy melyiket nézed
Egyébként teljesen jó a hangerő, és stabilan tartja a hálózatot is, mikor más más teló hálózatot sem (SGS) lát ezzel még vígan telefonálok.
Kihangosító kezelése nem frankó, de amilyen erővel jön a hang és ahogy a mikrofon veszi... Szoba közepén asztalra dobott telefonnal is szoktam telefonálni. A Funkció aktiválása/deaktiválása menüből történik....BIS/BES nélkül nem sok értelme van feltétlenül, ha csak nem a fizikai qwerty. Sok a korlátozás, de ha tetszik... Ezért vettem én is
NA meg Mail/qwery/üzemidő és ár...
Nos térkép software? Hát ő elméletileg nem (Nekem valamiért megy de elvileg nem kéne), meg hát GPS sincs benne, az a 9300 -ban van és már 3G is illetve 6OS. Minőségibb készülék ház... Ill most fog kijönni a 9320 hasonló paraméterekkel nagyobb akkuval és OS 7.1 -el.
Előbb menj el egy Mediaba vagy akárhova ahol van még kipakolva. Nyomkodd meg. Hamar ki fog derülni hogy tetszik vagy sem...
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1612 üzenetére
Telenor.
Szerintem OS függő is mi megy és mi nem sima mobilneten.
4.6 -al az FB Wifi -n sem akaródzott menni.
5OS -el megy. -
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1610 üzenetére
Nézd egyértelműen kijelenteni hogy BIS/BES nélkül nincs net az egy nettó baromság. (Tudom a szoláltatók is ezt hazudják de ettől még hazugság) Lévén van net. Korlátozásokkal. A Windows Live Messenger megy Mobilneten is és a Térkép is.
Ez persze nem garancia arra hogy másnak is megy, no de az hogy nincs net Az egészen egyszerűen nem igaz. Amolyan Magyar Politikai hozzá állás. Féligazságok, meg társai csűrés csavarás kozmetikázás magyarul mondva átverés. Mért kell hülyíteni állandóan mindenkit hülyeségekkel?Van net és egy csomó mindent lehet használni, egy halom minden csak Wifi -n megy egy másik nagy adag meg egyáltalán nem. Ez a kő kemény valóság.
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1606 üzenetére
Mért kell ekkora marhaságokat írni?
Nincs BIS/BES a telefonon de van net még is.
-
Benőke
őstag
válasz
Amalgam #1604 üzenetére
Ez a kettő a BB mail szolgáltatása.
BES a céges. Mail szerver mellé kell egy másik szerver és azon keresztül a komplett Exchange elérhető minden szolgáltatásával + amit még a BB nyújt. Kis cégeknek 10 főig ez ingyenes felette már fizetős.BIS hasonló a BES hez annyi a különbség hogy itt azt egyszerű felhasználók tudják beállítani a levelezésüket, hogy szinkronizáljon. Persze olyan szolgáltatások nem érhetőek el mint BES oldalról, de egy magán felhasználónak nem is kell.
Röviden.
-
Benőke
őstag
válasz
boros.denes #1577 üzenetére
Program függő.
pl LogicMail -nál be lehet állítani mi legyen a preferencia. pl ha van Wifi akkor inkább az ha nincs akkor mobil internet. (amivel előfizu nélkül lehet olvasni a e-mail fiókokat. Pusch e-mail nincs, de ráolvas a levelesládára az általad megadott intervallumban)
-
Benőke
őstag
válasz
boros.denes #1566 üzenetére
Magyarul használom nem tudom hogy fordították pontosan, de valszleg az lesz az
Más vodásat kéne megkérdezni. Persze lehetőleg BB -vel akinek nincs BIS/BES
BB topicban kérdezz rá a dologra. Passzolok.
Bár nekem az OS frisssítés eltüntette a furcsaságokat 4,6 -> 5
-
Benőke
őstag
válasz
boros.denes #1562 üzenetére
Ha be van állítva az APN és engedélyezve is van, valamint a böngésző hotszpot böngésző, az adatszolgáltatás is engedélyezett és ezek mellett sem megy a mobil net akkor ott gebasz van.
Voda lehet tiltja a sima mobilnetet a BB esetében? Tőllük vetted a készüléket? Ha fügetlen próbáld ki egy másik szolgáltató kártyájával. Telenornál biztos működik. T -t nem tudom.
-
Benőke
őstag
válasz
boros.denes #1559 üzenetére
Adatszolgáltatás be van kapcsolva?
-
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1541 üzenetére
Ezt kaptam én is
-
Benőke
őstag
Skype -ot próbálta már valaki?
Nekem települni települ csak nem indul el. -
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1538 üzenetére
Csak a saját magam nevében tudok beszélni: Link
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1527 üzenetére
Droidon is csak EDGE -t használok. 3G mellett gyorsabb lenne, de egyáltalán nem annyival, hogy a plusz üzemidőt ne érné meg kihasználni. Rengeteg esetben a 3G és variánsai között kapcsolgat a telefon és megszakad a net, nem tudja letölteni ... stb. Edge -en nem csinál ilyet.
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1525 üzenetére
Mondjuk volt egy hónap mikor a 100Mb ból sikerült napi hírolvasással levelezéssel egyebekkel majd 90mb -ot összeszedni. Hó közepén megnéztem az adatforgalmat hogy még is mit sikerült nehogy túl lépjem, bár max lassítottak volna, és akkor még 40mb se volt meg. Szóval 250Mb igen sok egy BB -n De a neten lehet követni mennyit használod. Nem találtam olyan programot ami mérné mint pl droidon.
-
Benőke
őstag
válasz
PiciKenny #1514 üzenetére
2. Egyáltalán nem zavaró. A felbontás annál inkább. Viszont a brutális fényerő nappal is tökéletesen használható. NEm tudom más BB -k nél ez mennyire van meg és tudjuk hogy a felbontás növelésével a fényerőt is növelni kell illetve veszít a tűző napon való használatból. Galaxy S Olvashatósága tűző napon fasorban sincs. Mert konkrétan azon nem lehet elolvasni egy mailt sem. BB-n minden probléma nélkül megy...
6. Nekem sokkal jobban tetszik mint a droidokon. Ahol csak a képernyő sarkában iciripiciri betűkkel van oda vésve. Itt nagyobb és középen van...
-
Benőke
őstag
válasz
PiciKenny #1511 üzenetére
1. Valahol lehet állítgattam is de már nem tudom hol.
2, Mi 16bit?
3. FB wifi -n is megy saját programmal. Böngészőből pedig sima mobilneten is megy. Persze értelem szerűen Opera Mini melegen ajánlott
4. Sose használtam a zenelejátszót
5. Típus függő és OS függő. Nekem 5OS -el * zárja a telefon tetején a lejátszás indító pedig nyitja, nem lehet változtatni. 4.6 OS melett ezt lehetett változtatni
6 . Van óra.+ Telefonálni is lehet már vele
-
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1500 üzenetére
Szervizektől eleve félek pláne ha rózsaszín vagy piros.
Ha hűségidőd van a telefonra, és a cég szolgáltatót vált és a telefonod a flottában volt, akkor egy átmeneti időszakot biztosítanak a dolgozós flottának, hogy akiknek hűségidejük van azok ne fizessenek feleslegesen, meg hát a szolgáltatónak is jobb ha addig maradsz.
Legalábbis a Telenor így dolgozik. Nem kell egyből váltani. Hagyják kifutni a hűségidőket.Illetve a gumis részek kopása szerintem egyén függő, de elkerülgetetlen. használtan vettem és nekem is kopottak voltak a gumi részek, hamar potyogtak is lefelé a gombok. 2k ért vettem középrészt, és megoldottam magam.
De mitől lesz 80k-ban a váltás?
-
Benőke
őstag
A Topicban mások is leírtak hasonlóakat.
-
Benőke
őstag
válasz
Anitaa82 #1476 üzenetére
Korlátozásokkal, a BIS -t jelenti amire elő lehet fizetni a telefonszolgáltatóknál. A BES -re nem lehet előfizetni, az a nagyvállalati rendszer. Így vannak funkciók amik nem működnek. Bár ez a legtöbb felhasználónak amúgy sem nagyon szükséges.
Nem ingyen mert a BIS is fizetős.Simogatós? A divatos érintőkijelzős telefonokra értettem.
Vannak játékok, természetesen, de nem olyanok és nem olyan sok mint a divat telefonokra. Kártya játékok, sudoku, meg hasonlók. Mások is vannak...
Egyébként aki a mai trendi dolgokat akarja vagy szeretné követni és ha BB telefonok tetszenek, akkor ne az alsó kategóriából válasszon magának, illetve BIS nélkül félkarú óriás.
Az alap BB alap funkciókra alkalmas, telefonálás, sms, plusz mail. Egyéb apróságokat nem mondtam, mert talán nem is lehet mindent felsorolni.Nem akarok lebeszélni senkit, de BIS nélkül nem olyan jó a telefon.
Ha pedig csak szimplán azért mert gyarló emberek lévén megtetszik a telefon, hát várj egy kicsit a vásárlással, ne kapkodd el, erre építenek a reklámok.
Nézd meg élőben, kérd kölcsön esetleg...Speciel a hiányosságai ellenére BIS nélkül is szeretem, igaz nem vagyok egy power júzer. Főként telefon és sms, és mail. Weböngészés, fb, és társai nem nagyon játszanak nálam.
-
Benőke
őstag
válasz
Anitaa82 #1472 üzenetére
Maga a szolgáltatás valóban üzletembereknek lett kitalálva. Pontosabban a céges felhasználóknak. Ettől függetlenül használható a pórnépnek is korlátozásokkal, de nem ingyen.
Fényképek? Mint az összes telefonon pocsék
Nem attól lesz jó a kép ha 8mp meg 10mp.
Egy kiöregedett 2 mp -s digitális fényképezőgép simán körberöhögi a 10-12mp optikával bíró telefonokat.
Ami különbség az optika minősége javult a modernebb vagy drágább telefonokon.
Aki akar kattogtathat vele, de sokszor ne nézegesse mert kiábrándul az ember. Telefon képernyőjén mindig elmegy majd de számítógépen nézegetve...Van mellette "simogatós" ami a céges. Nem bántom mert a cég jót akart és szerintük az akkori legjobbat vették meg de kimondottan utálom.
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1465 üzenetére
OS frissítéssel, ami persze nem a szolgáltatóé, ez lényegében maximalizálja a lehetőségeket nem?
Legalábbis lecseréltem az OS -t egy szolgáltató független os -re aztán csókolom... 5.0
-
Benőke
őstag
BIS/BES nélkül:
Semmi ügyeskedésre nincs szükség a netezéshez. Zökkenőmentesen megy. Mindössze a szolgáltató APN beállítását kell megfelelően elvégezni. Illetve érdemes letölteni a legutolsó Opera Mini -t.
Böngészőn keresztül minden működik! Anélkül már vannak problémás dolgok.Ha nem akarja az ember manuálisan ellenőrizni böngészőből a leveleit, akkor
csak 3 féltől származó programmal működik. pl logicmail.
(Nem olyan buta mint látszik, beállításával el kell babrálni, de aztán működik. Sőt értesítéseket is megfelelően kezeli. Egy hibája van, hogy ha a mail boxban is megnézi az ember a leveleit, akkor a progiban nem mindig az az olvasott és az olvasatlan mint ami valójában. Mondjuk Androidon is ugyan ez a katyvasz van.Egy manuális szinkronizálás, vagy program ki be kapcsolása megoldja a problémát.)
Facebook/Twitter csak wifin megy.
Appworld BIS/BES nélkül meglehetősen lassú. Mindegy hogy wifi vagy mobilnet.BIS/BES mellett sokkal egyszerűbb az élet természetesen, csak hát drága és macerás a beállítása. A szolgáltatónak sok esetben nincs ehhez semmilyen tudása, legalábbis azok között akikkel lehet beszélni. Kivéve a T-Mobil, de ott meg elküldenek melegebb éghajlatra ha fel mered őket hívni.
-
Benőke
őstag
Mostanában hogy kezd egyre naposabb lenni az idő, a BB -t használva kijön egy igen markáns különbség a Samsung Galax S -hez képest. Nevezetesen, nem kell 20-30 másodpercet várni hogy a fénymérő a fényviszonyokhoz igazítsa a képernyő megvilágítását mint a Samu esetében. Ami viszont igazán lényeges, hogy olyan iszonyat fényerő van a kis készülékben - gondolom a kis felbontásnak is lehet köze hozzá - , hogy tökéletesen olvasható napfényben. Ugyanezt a Samuról nem tudom elmondani. Az ugyanis max felbontásban is nehezen látható/olvasható, inkább csak szenvedés mert árnyékolni kell hogy egyáltalán lássak valamit...
Lehet nem prémium ez a 8520BB de igazán használhatóságra törekedtek.
-
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1447 üzenetére
Vaterán rendeltem, belsőt és előlapot (csak plexi) is.
Plexiből még van 2db egy malőr miatt... -
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1442 üzenetére
Nincs 3G ugye
Mit tudom én ennyit bír. KB...
Szerintem bírna többet is de már 2,5 éves az aksi... Néha mail de főleg telefonálgatás megy rajta. Mail nál hatalmas előny a qwerty így hamar leszoktam a droidról.
-
Benőke
őstag
válasz
akosvoda #1438 üzenetére
Média fogasztásra az olcsó BB -k nem annyira jók.
A QWERY vonzó nagyon, és iszonyú kényelmes...
Mobil net korlátozásokkal működik BIS/BES nélkül. Böngészőben bármi megy, flash nincs, de az inkább átok még PC -n is mintsem előny.Vannak olyan mail programok amikkel lehet mailezni sima mobil neten is, viszont nincs push mail csak BIS/BES -el. De időnként ráolvas a mail boxra. Logicmail...
3G hiánya? A feature listában nem mutat jól valóban, de aki nem érzi a hiányát mert amúgy is csak EDGE hálózaton lóg, annak tök mindegy. Aki szereti a 3g sebeségét és állandóan nyomkodja a telefonját annak kevés lesz az olcsó BB és főleg az EDGE. CSerébe a 8520 elzörög 5-6 napig is, ha használja az ember akkor is kibir 3 napot sok telefonálás melett...Gyári kliensek Facebook és társai csak Wifi -n vagy BIS/BES melett mennek.
Ill ami számomra hiány az a kicsit gyenge felbontás...Munkahelyi cim csak akkor ha POP3 vagy IMAP, ha Exchange és az előbbi protokolok tiltottak akkor BIS/BES...
GPS hiánya nem érint mélyen. Telefonokban amúgy is elég gyatra vevők vannak amik kritikán aluli teljesítményt nyujtanak még a drága telefonokban is... Egy 20-30k -s PNA körberöhögi vígan bármelyik telefont.
Az árban dula dolgot nem tudom hol láttad 5-10K val drágább... Használtan még ennyi különbség sincs.
8520 45-50 től van.
3900 55-60 között...Csak próba képppen vettem egy használtat, és azt hittem 1-2 hónap aztán max túladok rajta, de most valahogy nem akaródzik szabadúlni tőlle.
-
Benőke
őstag
Na szétszedtem a készüléket.
A gumi a gomboknál nagyjából morzsolódott. Ennek következtében az egyik gombot el is hagytam már. (Használtan vettem próbából, ugyanis nem akartam egyből 100k -s telefont próbálgatni)
Szóval vateráztam és vettem egy középrészt, igaz után gyártott, ez a 9300 -hoz is jó, sőt szerintem elsősorban ahhoz mert van benne GPS antenna is
2k ért teljesen jó. A szerelés végén a régi középrészből hulló gumitörmelékkel volt tele az asztal. Elöregszik a gumi, ráadásul használva is volt gondolom. Most megvan minden gomb és frankó a telefon.Ennyiért bőven megérte. Nem nagy kunszt szétszedni és összerakni, csak elsőre.
-
Benőke
őstag
Tegnap vettem észre hogy a 4.6 OS hez képest az 5.0 -ben nem tudom az oldalsó gombokat megadni mint bill zár gombok. Sőt nem találom hol lehetne átprogramozni mi legyen a bill zár és a feloldás.
Ezek szerint ez most be van betonozva mint a Nokia -nál ? -
Benőke
őstag
Felszuszakoltam az AppWorld -öt teljesen jól megy.
-
Benőke
őstag
AppWorld -öt hogyan lehet hegeszteni BIS nélkül?
-
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1392 üzenetére
Jééé tényleg megy de csak Wifi -n. Na de akkor is...
-
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1390 üzenetére
Nincs FB telepítve. Meg amúgy sincs jelenleg BIS úgyhogy nem is menne... Passz...
Egyéb programok nem csinálják, csak akkor ha megszakad a wifi egy rövid időre.. Ez viszont előfordulhat... -
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1384 üzenetére
Nem raktam túl sok progit (logicmail, opera mini), és még egy hónapja sincs meg. De egy újabb OS telepítés hátha kipucolja az agyából a felesleget.
Egyébként van újabb OS de minimális a verzió különbség. Nekem is az van fent mint neked.Esetleg aku kivételes restart?
-
Benőke
őstag
válasz
rootkiller #1380 üzenetére
Hogy érted hogy meg van rottyanva? Miben nyilvánul meg?
-
Benőke
őstag
válasz
olahdavid5 #1376 üzenetére
Hát nekem benne volt a memóriakártya. Sőt akist sem vettem ki, végig benne volt
Már csak az app world -hiányzik... -
Benőke
őstag
válasz
olahdavid5 #1370 üzenetére
Hát ő ha szolgáltató függő, akkor érdemes a megfelelő OS -t leszedni hozzá. A Voda/T-Mobile szolgáltató függő, a Telenorosok elvileg függetlenek. Bár a Telenornál már nem lehet kapni ezt a készüléket.
Fura az egész. Látom van DS, de pont olyan mintha nem lennének driverek a telefonhoz. Mondjuk az még fontos lehet hogy a gyári USB kábellel nekem sem ment a géphez való csatlakozás. Innentől kezdve azzal nem is kísérleteztem.
Keress rá a neten rengeteg fórumban van leírás mit hogyan lehet csinálni.
Illetve BBSAK lehet az egyik megoldás neked hátha neked működik...Azért a helyedben leszednék minden BB -s progit.
Majd sorban feltenném.
1- Desktop Manager
2- OSEzután próba.
Illetve ha rádugtad a telefonodat a Winfosra, akkor szól a Win hogy "van itt valami telepítek egy két drivert"
. Ha ez elmaradt akkor van valami bibi...
-
Benőke
őstag
Na felhergeltem a BB 8520 -ra azOS5 -t.
Trükkös volt. Mert a fórumban talált leírások nem mentek.
Sőtt a BBSAK sem akart működni, nem látott egy OS -t sem telepítve. Lehet hogy a W7 64bit miatt. Így azzal sem voltam kisegítve, 32 bites OS meg nem volt kéznél.Olvasgattam tovább és találtam egy frankót
Tehát alapvetően a sorrend:
1- Destop Software telepítése. Nem a legfrissebb!!! 6.x -el nekem nem ment. 5.0 -val igen.
2- OS telepítése a gépre
3- vendor.xml törlés.
4- Desktop Software indítása.Ezen belül Apploader, és frissítés. Itt már látnia kell a telepített OS -t. El kell indítani hogy frissítse... Elkezd molyolni majd kiírja hogy sorry de nó BIS/BES bye bye...
5- Most jön a trükk. Ablakot nem bezárni, nem kilépni hanem itt hagyni. Apploader start manuálisan c:\program files (x68)\common files\Research In Motion\AppLoader\Loader.exe
Így egyből felkínálja az OS telepítését. Míg ha Desktop SW és azon belül elindított frissítés nélkül meg nem. Hát vicces...Illetve ha ez így nem működik akkor háló nélkül is ki kell próbálni. Meg sem próbáltam hálóval, már elegem volt a sok próbálgatásból. Biztosra akartam menni.
A Hercehurca végén a Desktop SW -t felhúztam 6.1 -re és már fel is kínálta hogy telepíti a hivatalos OS -t 5.0.x -et ami szerinte a hivatalos valamivel alacsonyabb verzió mint amit feltoltam előtte, nem rinyált a BIS/BES hiánya miatt...
Ami viszont hiányzik, az az AppWorld, a beállításokon belül az alkalmazások alatt mutatja, de egyébként nem tudom elindítani, és a menüben sem érhető el sehol a progi. Majd erre is kell keresni valami megoldást.
-
Benőke
őstag
Nahh megvan a BB -m. 8520.
(Igazából kíváncsiság miatt vettem, ki akarom próbálni milyen és mit is tud egy BB, androidból már elegem van kicsit. Illetve csak a BB nek van használható qwery telefonja, ami nem merül le 1 nap alatt)
Még szenvedek a frissítéssel, mert az nem akaródzik menni.
Viszont feltettem a legutolsó logicmail -t. 2.2 valahanyas.
Elbohóckodtam vele mire rájöttem mi a jó APN, azóta megyeget is, de van egy érdekes dolog. Jön egy ablak hogy nem megfelelő a tanúsítvány. Felkínál 4 lehetőséget. Folytatás, bontom a kapcsolatot, megnézem a tanúsítványt, vagy beveszem a tanúsítványok közé. Folytatásnál állandóan felugrál, ha lezárom abba hagyja egy ideig, aztán újra kezdi. Ha be akarom venni a tanúsítványok közé, akkor meg nem engedi. Pontosabban felveszi, csak ettől függetlenül nem működik ... Időnként jön az ablak. Ettől függetlenül olvassa a mailboxomat Wifi -n vagy Mobilhálózaton is.
Ja a tanúsítvány természetesen a logicmail -hoz tartozik.Találkozott ezzel valaki?
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1362 üzenetére
Basszus. Így meg megy
Pedig direkt megkerestem mi az apn és az a wap volt
THX...
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1360 üzenetére
Az majd lesz, de nem ezen, majd ha megjön a Privát BB -m. Ezen csak próbálkoztam ezzel a progival.
Szóval azt mondod nézzem meg van -e másik APN? Hátha azzal megy? Megnézem... Egy próbát megér.
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1358 üzenetére
Mondom netezni lehet vele a gyári böngészőn is Opera minivel is... Sőtt a Gmail fiókba is be tudok lépni, facebook is megy... Szóval APN tuti rendben T nek "wap" van beírva.
Direct TCP -vel is néztem (Unable to open connection). Szerintem öreg lehet az OS. Erre a készülékre ugyan ez a legjobb, de lehet kipróbálom a logicmail 1.1 -et vagy a betat...Olyan furcsa üzenet ez nekem. Tegnap még 4.2OS volt a masinán de akkor még a böngészés se ment viszont a térkép az igen neten keresztül. Frisítettem 4.5 -re és azóta a böngészés is megy
Öreg cucc szóval lesz itt bohóckodás...gondolom 5-6 -OS el nem lenne ennyi bajom...
-
Benőke
őstag
válasz
lezerpiramis #1356 üzenetére
Elvileg ugye anélkül is kéne mennie. Az most nincs a telón. Illetve ezen nem is lesz már, kicsit öreg már a jószág (8800). Csak ki akartam próbálni, hogyan működik.
-
Benőke
őstag
A logicmail -t próbálgattam beállítani egy öregebb készüléken 8800. Az istennek se megy. Egyszerűen nem bírom belőni rajta a gmail -t.
Azt mondja nem tud csatlakozni. Mondjuk a telefonon nincs wifi ezért mobilneten próbálom, de opera minivel vagy a gyári böngészővel szépen megy. 4.5OS van rajta.Mondjuk a 2 logicmail -el próbálkozom. Gondolkodom rajta hogy egy bétára vagy egy öregebbre cserélem.
Valaki találkozott ilyen nyavalyával?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged