- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-csabesz
csendes tag
válasz
kamumailcim #1436 üzenetére
(Nem kifejezetten neked szánom, de reagálnék rá...)
Kritikai megjegyzés következik Mr. Heins:
a baj a 320x240-es kijelzőfelbontás... a 9220 gyakorlatilag a 7-es os-en kívül zéró innovációt és termékfejlődést mutat a 8520-ashoz képest, gyerekek ezt így nem lehet... és ti akartok talpra állni... igenis látványos fejlődést kell produkálni... feature, feature, feature, appok, appok, appok^3...
Az OS egymagában kevés (FM rádiót szándékosan nem említem, mert az egyszerűen vércicki, hogy ezt a RIM 2012-re bírta beépíteni a készülékeibe... filléres dolog), valódi termékfejlődés kell, versenyképes ár... és már látom magam előtt, hogy túl lesz árazva a két ifjú Curve. Ilyen speckók mellett a 9320-as 3G-s GPS-es modell árát max 50-55e környékén (nem mégsem, az is túl sok) tudom elképzelni.
Van egy ingyen ötletem a RIM felé... adjátok ingyen a BIS-t (ha már úgyis a vállalalti ügyfelek felé fordultok... jójó vegyétek ki belőle a vállalati feature-öket), majd durván rá kéne nyomulni a fiatalok (a fiatalok hozzák meg a kritikus tömeget) médiafogyasztási szokásaira... social network (OK az os7-el ez talán kipipálható), széleskörű fájlformátumtámogatás, video/youtube-letöltési képessség linkküldési lehetőség (integrálva az os-be), minden olcsó kategórás mobilba autofókuszos kamerát mégha csak 3 megapixeles is, de autofókuszos legyen...
Ha így folytatják visszaszorulnak a vállalati szférába, majd ott is idővel csökken a részesedésük, mert a többiek utolérik a vállalti szolgáltatások területén ill. egy idő után ha nincs (elég jó és elég látványos) termékfejlődés, akkor egy idő után ciki lesz BBvel mászkálni és már a vállalatvezetők sem bólintanak rá a RIM készülékeire és szolgáltatásaira... és a következő felirat a RIM R.I.P. lesz Kanadában amit gravíroztatniuk kell.
Nagyon kár lenne, mert a szakma tudja, hogy a rendszer jó, a (magán)felhasználók egy része tudja, hogy jó, de kéne szélesíteni a felhasználói bázist. Érzékenynek kell lenni a piac változásaira és szinte azonnal reagálni rá, stabil és hosszú terméktámogatást, még sokkal jobbra csiszolni a DM-t, fontolóra venni a linux-os kliens elkészítését (ha csak csökkentett funkcionalitással is, de legalább el lehetne mondani, hogy ... "mi senkit sem hagyunk figyelmen kívül, nekünk mindenki fontos"... blabla, erre a ugrik a nép)... Készüléket és szolgáltatást szeretnétek értékesíteni? Akkor be kell csalogatni a usert a featurebarlangba, na de ha ti fel sem festitek a barlangrajzokat, nincs sztori ami pörög a médiában, a szociálisdróthálón...
Remélem RIMhez eljutnak a felhasználók panaszai és a piac igényei, és ott éles fülekre vm. okos vezetőre találnak... mert így nem veszek még egyszer BB-t, de RIM részvényt sem.
-
k-csabesz
csendes tag
Hogyan tudom leellenőrizni, hogy a BB-m független-e?
-
k-csabesz
csendes tag
válasz
Damien. #1318 üzenetére
Semennyire... vagy esetleg talán, mondom talán, amikor fényképeket néznél rajta (Fb-on)... ott lehetne gyorsabb, de lehet, hogy egyébként (mondjuk pl. wifin) is komótosabb.
Ha meg csak szövegelsz rajta akkor meg aztán, hogy azt a 100 bájtot edge-en vagy 3G-n tolja... nem veszed észre. -
k-csabesz
csendes tag
válasz
rootkiller #1313 üzenetére
Én használtan vettem (min. 1 éves lehet most), a hátlapja... háát karcos, de a hangminőség, a szoftveres dolgok teljesen jók, nokiához képest meg pláne.
Nyúzom rendesen: szoftverek fel/le (leginkább mondjuk csak az AppWorld-ből, de volt pár egyéb webáruház is)... aztán megunom és maradnak a jól bevált stabil cuccok... egy idő után a témákat is elhagyom, mert a gyáinál egyszerűen nincs jobb.
Mondjuk az appok főleg a RIM saját szoftverei (FB, Twitter kliens, BBM), de van WifiFiletransfer, BBSSH, FancyTran, DropBox, FileScout, BeWeather, Vlingo, ICQ, Nimbuzz stb...
Bírni fogja a srtapát, ez egy BB :-) -
k-csabesz
csendes tag
válasz
RandomGosu #1312 üzenetére
Szia!
Sajna csak ez a három van (mellékinfo: BIS-em is van):
Internet Browser
web'n'walk
Hotszpot-böngészőmindegy, nem vészes... azért köszönöm!
-
k-csabesz
csendes tag
válasz
RandomGosu #1309 üzenetére
Kösz!
Újabb kérdés: lehet-e valahogy alapértelemezetté tenni az Opera Mini-t (bármilyen http kérés kezelésére)?
-
k-csabesz
csendes tag
Egy szokatlan kérdés:
Ha rendelnék eBayről BB-t akkor azt tölthetném a hazai töltővel (110 V # 220 V)?
-
k-csabesz
csendes tag
válasz
boros.denes #1199 üzenetére
Ezt a DM-el tudod orvosolni, mármint akkor, ha az a készülékszoftver amit letöltöttél tartalmazza a magyar nyelvet, a multilanguage verzióban én találtam nyelvet.
Nekem is angolul indult el, de a készüléken az erre szolgáló beállítások (settings) közt át tudtam állítani.
A DM-ben pedig a programok kezelésénél lehet machinálni, hogy pl. a készülékszoftverben benne lévő programok közül mi települjön (akár utólag is)... -
k-csabesz
csendes tag
válasz
boros.denes #1196 üzenetére
Még egy kis info:
A vendor.xml fájlról:
http://pdaplus.hu/content/view/5604/73/
a frissítésről:
http://pdaplus.hu/content/view/4213/73/gondolom a driverek fent vannak (a DM.el együtt azok is felmennek)
-
k-csabesz
csendes tag
válasz
boros.denes #1194 üzenetére
Erre a problémára válasz az 1. pont: vagyis aktív BIS szolgáltatás nélkül a Desktop Manager nem engedi felrakni a készülékszoftver frissítést... ergo ki kell venni a SIM kártyát és úgy próbálkozni...
Gondolom a készülékszoftvert letöltötted már és fel is telepítetted... (nem önállóan szedi le a frissítést mint a pl. a Nokia frissítője).
-
k-csabesz
csendes tag
válasz
boros.denes #1192 üzenetére
Idézem egy másik fórumról a kapott infót ami alapján nekem sikerült:
[...]
"Tobb lehetőséged is van:1:/ Vedd ki a SIM kártyát a blekiből, mert BIS nélkül az új Desktop Szoftver nem engedi fülkínálni a frissítést és így próbáld meg!
2./ Töröld a BB Desktop Szoftvert a PC-ről, majd így próbáld meg az AppLoaderből telepíteni
3./ Telepítsd a BBSAK alkalmazást a desktopra és próbáld meg azzal: http://http://crackberry.com/bbsak-updated-version-1-9-now-available-8-languagesA három közül bármelyik célravezető lehet...
A flesselés megkezdése előtt ne feledd újraindítani a desktopot!Ha sikerült, telepítsd újra a BB Desktop szoftvert!"
[...]Én a 3-as lehetőséget ajánlom (http://bbsak.org/download.php), miután feltelepítetted a PC-re a kívánt SW-t.
A Vendor.xml fájlt természetesen ilyenkor is törölni kell.
Nekem SIM nélkül felment, jelenleg a 5.0.0.1067-es van fent (magyar nyelv is van benne). -
k-csabesz
csendes tag
3.
Ha a WiFi-d jól be van állítva, akkor menj a beállításokba, majd mobilhálózatot válaszd, s végül az adatszolgáltatást "Be"-re állítsd. Nekem ez után ment a youtube. (még valami: én a beállítások/Spec. beállítások/böngészőnél az Alapértelmezett böngészőkonfigurációt "Hotszpot-böngésző"-re állítottam)
Mellékinfo: BB 8520,
szoft: v5.0.0.681,
BIS/BES: nincs -
k-csabesz
csendes tag
válasz
rootkiller #1185 üzenetére
Igen.
server: imap.gmail.com
Use secure connection: SSL
port: 993
username: ertelemszeruen@gmail.com
password: ********kimenő:
server: smtp.gmail.com
Use secure connection: SSL
port: 465
Authantication: PLAIN
username: ertelemszeruen@gmail.com
password: ********
Connection method: Auto
[x] Use WiFi if available -
k-csabesz
csendes tag
válasz
k-csabesz #1175 üzenetére
...most megyek nyomogatom kicsit... :-)
Nem tudom, hogy van-e szerepe, de a probléma akkor szűnt meg amikor a wi-fi beállításokban szereplő két választási lehetőség mindegyikét kikapcsoltam:
"Emlékeztessen, ha manuális kapcsolódást vagy bejelentkezést kérnek"
a másik pedig:
"Egyszerű profilkeresés engedélyezése"
(de az is lehet, hogy még más is szerepet játszott)
sok youtube és dokument. olvasás, de végre megy :-) -
k-csabesz
csendes tag
válasz
rootkiller #1174 üzenetére
MEGY a WiFi... BIG LÁJK, BIG SMILE, and very thank you
-
k-csabesz
csendes tag
válasz
rootkiller #1167 üzenetére
hogy csináltad ??? légyszi mond el...
kikapcsoltam a "mobilrészt", de nem megy semmilyen progi wifin... mint eddig...
most még megpróbálom a routert átállítani... nyitottra (egyébként MAC szűrésem sincs) -
k-csabesz
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1163 üzenetére
BIS-em nincs csak mobilnetem, így tudtam felrakni opera mini-t, appworld-t...
de azért ugye van olyan progi ami meg BIS nélkül wifin (T-mobile a szolg. ha számít)? -
k-csabesz
csendes tag
válasz
rootkiller #1161 üzenetére
a beállítás stimmel..., de nem megy a wifi...
a kapcsolat kezelésnél ott van a hálózat neve (mintha kapcsolatban lenne), de nem zöld pipa van ott hanem vízszintes fehér vonal... -
k-csabesz
csendes tag
válasz
lezerpiramis #1159 üzenetére
Hi. Megtört a jég BB tulaj lettem... (8520)
Van kérdésem (mint kezdő BB-snek). :-)
Nekem nagyon furcsa, hogy bár be van állítva a Wi-Fi, de semelyik program nem használja..., hogy lehet megmondani a Facebook, Opera mini és a többi és a többi appnak, hogy Wi-Fi-t használjon, nem értem... -
k-csabesz
csendes tag
válasz
lezerpiramis #975 üzenetére
Hálás köszönet az infókért.
Ami "lejön" a válaszokból az az, hogy a Bleki kifejezetten üzleti szegmensbe szánt megoldás (tudom, hogy ezzel nem mondtam újat csak saját magam számára is összegzem a lényeget), vagyis a lehetőségek teljes kihasználásához további "befektetés" szükséges: a BIS/BES szolgáltatás költsége, további appok vásárlása a készülék tudásának kiszélesítésére, amit többnyire a vállalati szféra engedhet meg magának. Az azonban igaz, hogy ezek a költségek a használhatóságot szolgálják. Az Androidnál több ingyenesen használható megoldás van, ami az átlagfelhasználó igényét is képes kielégíteni azért cserébe, hogy az appok reklámfelületet rabolnak a készülék kijelzőjéből.
A fő különbség a Bleki és az Android között, hogy míg az Android inkább egy élménykészülék (azonban fejlődéstörténetét is figyelembe véve óriási üzleti potenciállal), addig a Bleki az üzleti szféra igáslova, a teljesítményorientált munka "eszköze" (szándékos a különírás), a rá jellemző költségvonzattal együtt.
A bajom az, hogy nekem a kettő keresztezésére lenne szükségem: a Bleki billenytűzetorientált kezelőfelületére, a képernyőn való közlekedést segítő trackpad-re (attól még lehet a kijelző érintős is akár), az Android szabadságára, a sok ingyenes, de mégis kielégítő minőségű appra, a széles árspektrumon megjelenő készülékkínálatra.
Mostanában a HTC ChaCha is tetszik, csak én nem raktam volna rá az ArcKönyv gombot, hanem trackpaddal ellátva azonnal a business class vonalon versenyeztettem volna a HTC helyében (így egyébként magasabb vételárat is kérhetne érte a HTC, de ez már az Ő bajuk).Mégegyszer hálás köszi.
-
k-csabesz
csendes tag
Sziasztok!
Régóta szemezgetek a Blekikkel, de valahogy mindig visszatáncoltam...
Most sincs, de kérdéseimet mégis feltenném, hátha több információval eldől végre a kíváncsiságom tárgya, vagyis kell-e nekem Bleki vagy sem. (folyamatosan írom az eszembe jutó kérdéseket...)1. Meg lehet-e oldani a névjegyzékem szinkronizációját a gugli-s fiókommal (vagy esetleg fájlból tud-e importálni [egy fájlból])? Ebből ugye következik, hogy jelenleg Androidos felhasználó vagyok..
2. Lehet-e offline html oldalakat olvasni a telefonnal bármilyen hálózat (wifi vagy adatra gondolok) nélkül? Lementett weboldalakat szoktam olvasgatni, mert nem mindig vagyok wifi közelben és fel sem akarok menni stb...
3. Több dokumentációt is olvasgatnék pdf formátumban... Gördülékeny-e a kb. 4-5 MByte-os pdf-ek kezelése?
4. Lehet-e a készüléken található szoftverben lévő office (Doc to Go és tsa-i ha jól tudom) programcsomaggal szerkeszteni vagy létrehozni doc, xls, ppt fájlokat vagy csak nézegetni?
5. Megoldható-e ingyenes programmal, hogy BIS előfizetés nélkül hozzáférjek gmail-es fiókokhoz (e-mail elsősorban, de a Google Docs is vm. a naptársync. is hatványozottan érdekelne).
6. Magyarországról milyen a Bleki szoftverellátottsága: (a piactérre gondolok) az ingyenes és a fizetős appok egyaránt elérhetőek? (Bevallom, még sosem költöttem mobilappra, a feladatok megoldására mindig ingyenes alternatívát választok... ez androiddal többnyire sikerül is.)
7. A kérdés inkább topikon kívüli, de azért felteszem: jelentkezik-e valamilyen érezhető hátránya annak, hogy a 8520-asra nincs és nem is lesz 6-os OS? (vagyis ezt az tudja aki már használt 9300-t vagy 97xx-es boldot is) Ha jól láttam leginkább a webkites böngésző a legnagyobb előnye (ami 5-ös OSnél kiváltható Operával), valamint a kezelőfelületet csiszolták "át"... más vélemény/OS6 tapasztalat?
8. Sok minden a DM-el csinálható meg (pl. szoft update, backup, stb.), de ez leginkább Win-re van (meg talán Mac-re?)... milyen Bleki linux-os támogatottsága?
9. Kezeli-e problémamentesen a készülék az olyan wlan hálózatokat amelyek nem szórják az SSID-jüket (vagyis rejtettek)? Azt meg sem kérdezem, csak leírom, és majd megcáfoltok ha nem így van, hogy ismeri a TKIP és AES titkosító algoritmusokat is.
10. Van-e Skype v. "skype-kompatibilis" online csevegő (beszélős és nem gépelős) program Blekire?Plusz infó: most a telefon szerepét egy ZTE Blade tölti be. Az Androidra tényleg elképesztően sok app van (meglepően sok magyar vonatkozású is)... DE
Az érintőképernyő kezelése az én meglehetősen izzadós (de tényleg) kezeimmel rémálom. A Blade előtt Nokia E63-at használtam (még meg is van), de ugye a dokumentációk böngészése és a rengeteg app vonzott az Android felé és hát ár/tudásban per.pill. a ZTE Bladenél egyszerűen nincs jobb az én meglátásom és szempontrendszerem szerint.
A Blekiről viszont süt a profizmus, a célszerszám jellege is tetszik, a készülékek egytől-egyig (kivétel nélkül) tetszetős darabok, minőségiek, a trackpad is profi, az OS stabil mint a .... na jó nem a forint inkább a CHF... Meg úgy egyátalán a készülékeknek van stílusuk, egységes márkaarculat stb...Bocs, hosszú voltam, köszönöm ha elolvasod és megosztod véleményedet/tapasztalatodat!
Csabesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged