- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Magisk
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
lezerpiramis
őstag
-
rootkiller
őstag
válasz
elf_Lord #1131 üzenetére
Szerintem rájött, hogy át akarod b*szni az avival. Konvertálj rá valami mp4-et, akár ugyanezt, próbáld meg azzal.
Arra viszont számíts, hogy mire vége a filmnek, az akku is lemerül.
Idle állapotban baromira bírja, viszont amikor nekem megy a netradio plusz egyéb dolgok (lényeg, h világít), be van dugva, és nem tölt, tehát annyi áramot vesz fel amennyit el is használ azonnal.
-
lezerpiramis
őstag
válasz
elf_Lord #1117 üzenetére
Alkalmazások:
Igen, közben rájöttem, hogy van valami Google-sync, az m.google.com/sync oldalról lehet leszedni a készülék böngészőjével, bár én nem használom, mert ez a céges telóm BES-sel. A másik egy Galaxy Mini, az pedig nyilván le tudja szedni a kontaktokat
Ugyaninnen van a Google Maps is: m.google.com/maps
A Twitter, a FB és az MSN is leszedhető a browserrel (ezek csak BIS-sel mennek), illetve az App World-ből is. A BB Maps megjelenik a telón, ha megrendeled a BIS-t, és megjönnek a szolgáltatáskönyvek a telóra.
8520 vs. 9000:
Nekem mindkét készülék bejött, tudás tekintetében valóban a 9000-es a jobb (felbontás, GPS, 3G/HSDPA stb.).
A trackball-t jobban szeretem, mint a trackpad-et (a 8520-ason lötyög is egy kicsit, de a 9780-ason pl. igen korrekt), de az tényleg helytálló infó, hogy hamar koszolódik. Én vettem anno még három trackball-t, ebből egyet már "felhasználtam".
Ami miatt a 8520-as jobb választás, az az, hogy nagyobb az alkalmazásmemóriája. A 9000-esnek kicsi + szivárog is néha a memória, így OS 5-öt sem érdemes rátenni (én egy ideig azzal használtam, van egy csomó előnye, de aztán a fenti okból visszaraktam a 4.6-ot). A 8520-asra simán mehet az OS 5.
3G-t néha használom (bár böngészni nem szoktam, szerintem még mindig csak kb. 4-5 telefon van a világon, amelyekkel tényleg érdemes böngészni...). Divx/xvid általában megy a BB-ken, a Storm-omon és a 9000-esemen biztos. Ha kell, kipróbálom a 8520-ason is.
Az akku GPRS-en teljesen jó, 3-4 napig is elmenne. Otthon mindig felmegyek Wi-Fi-re, és hát napi 120 levél biztosan jön/megy a készüléken. Akksi tekintetében a 8520-as talán jobb, de ez érthető is.
Összességében a 9000-est jobban szeretem, szerintem még mindig ez _A_ BlackBerry, a RIM leginkább eltalált modellje (a 8900-as mellett, de a 8520-as is teljesen jó, aztán jön a 8800, a 8310 stb.):
-Elképesztően kényelmes a billentyűzet, simán megírok rajta hosszabb leveleket (az ékezetek beírása körülményes, de nem is használok ékezeteket ilyenkor).
-A chatprogramok nem szakadnak, jól használhatók.
-A trackball (ha épp nem koszos) remekül működik.
-Mivel viszonylag nagy kezem van, a méret pont megfelel.
-Sztereó, kihangosítva igen jól szól.Regelhetőség:
Ha független a telód, és később lemondod a BIS-t a Vodánál, akkor töröltetni kell a PIN és IMEI alapján történt regisztrációt, és máris regelheted más szolgáltatónál, sőt már láttam olyat is, hogy ha belekerül egy regelt BB-be egy olyan SIM, amely más szolgáltatótól van, de azon is van BIS, akkor törli a PIN-t és az IMEI-t az előző account-ból, és a teló ismét regelhető lesz, de maga a fiók PIN és IMEI nélkül megmarad az előző szolgáltatónál. Szerintem azért inkább töröltessed majd a reget.
-
Lajdzsi
tag
válasz
elf_Lord #1113 üzenetére
Ismétlem, én nem vagyok ekkora spíler - mint írásod alapján te.
Csak gyorsan átolvastam mit írtál, és elsőre nem is értettem mindent belőle.
Végülis leírhatom miért választanék én 8520-t:Szeretem a stabil, egyszerű, kényelmes, hosszú üzemidejű telefonokat.
Eddig mindhárom stimmel rá.
Nem vagyok nagy érintő-barát, így szintén adja magát, hogy qwerty billentyűzet. (bár: pár napja néha taperolok egy Galaxy Mini-t amit éccsanyámnak vettünk, és annyira nem is szörnyű)
Van benne wifi!
Három-négy ismerősöm is ilyet használ, pár alkalommal már próbáltam, tetszik.
A billentyűzete, bár biztos van jobb nála, kényelmesen használható.
Meg hát, bár nem erős érv - de szerintem: Cuki -
lezerpiramis
őstag
válasz
elf_Lord #1113 üzenetére
BB-n tudomásom szerint nem tudod szinkronizálni a Gmail-fiókod kontaktjait. Van Gmail-kliens (megy BIS nélkül is), illetve BIS-en is mehet a Gmail (és bármilyen más internetes email).
A Vodánál 2900 Ft/hó a BIS, 50 Mbyte-ot ad, én is a Vodánál használom a BB-met.
Röviden a két szolgáltatásról:
BIS: ezzel tudod használni a gyári email-klienst (max. 10 fiókot állíthatsz be), a BB Messengert, a legtöbb klienst (Facebook, Windows Live Messenger), a BB Maps is ezzel megy, illetve néhány esetben MMS is csak akkor van, ha van BIS-ed (ez szolgáltató-, készülék- és szoftverfüggő). Emellett ezzel böngészhetsz is a gyári böngészőben a BB APN-nel (természetesen megy Wi-Fi-n és valamilyen módon mobilneten is a gyári browser, de utóbbi is szolgáltatófüggő néhány apróságot illetően).
BES: ezzel a vállalati levelezést éred el - természetesen csak akkor, ha a vállalatodnak van BES szervere. Ez jellemzően drágább minden szolgáltatónál, mint a BIS.
A YouTube működik sima mobilnettel is. BIS-sel csak akkor, ha van sima mobilneted, mert a streaming csak netes APN-en megy, BB APN-en nem.
-
Lajdzsi
tag
válasz
elf_Lord #1111 üzenetére
Egyáltalán nem vagyok nagy szakértő, én is csak a vásárláson vacillálok, így a fenti kérdések közül csak egy apró részlethez tudok hozzászólni:
9300-t csak akkor vegyél, ha a 3G neked létkérdés. Üzemidőben rosszabb, és sokkal drágább. Mindezért cserébe van 3G. Ennyihh - nem éri meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest