- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bostone
addikt
válasz
FrankóStein #2498 üzenetére
A játékok futásteljesítménye mennyiben változott a lalipoppal? Gyári 4.2 alatt kifejezetten zavaró, hogy negyed óra múlva összef.ssa magát a rendszer.
-
bodaszolo
újonc
válasz
FrankóStein #2492 üzenetére
A leírás alapján egy Windows 7 64 bites gépen egy érintéspanel hibás Transformer-en megcsináltam. Egy kis gondot okozott a panel hiánya, de a dokkoló touchpad közepén lévő kb 2x2 cm-es rész felelt meg a képernyőnek. Vakon kellett eltalálni a recovery módban a menüvezérlést.. De sikerült szerencsére.
-
kaciokos
őstag
válasz
bostone #2494 üzenetére
Szerintem a 32/64-bit nem fog galibát okozni, és én megpróbálnám Win8.1 alatt is. Sok olyan esetről hallottam, hogy Win8 és Win 8.1 alatt nem ment a fastboot, meg az adb, mert nem látta a készüléket, de olyanról egyszer sem, hogy látta, és rosszul írta volna ki a recovery-t, magyarán téglásította volna a cuccot.
(#2492) FrankóStein - köszi a korrekt leírást, ez alapján nekem is megjött a kedvem a ROM cseréhez.
Juteszembe, azt tudja valaki, hogy ezek után vissza lehet-e térni gyári FW-re ha mégsem jönne be?
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
bostone #2494 üzenetére
Aháá. Szóval nem ennél volt probléma az SD kártya írás, hanem a hivatalos KitKat-el rendelkező telóknál-tableteknél..., mivel erre már eleve csak roottal lehetett feltenni, ezért nem volt gondom vele.
A 8.1-el sem kéne hogy gond legyen, de azért mindenképpen 32 bites legyen, ha már nem win7-el próbálkozol...
Nem tudom, de engem azért kirázna a hideg, ha más oprendszerrel kéne csinálnom - lehet, hogy csak paranoiás vagyok, de elég sok dolog nem ugyanúgy működik 7 és 8.1 alatt... -
bostone
addikt
válasz
FrankóStein #2489 üzenetére
Kitkat alatt (hivatalosan) nem lehetett írni az sd kártyára. Rootolt készüléknél nem jelentett gondot.
Az általad felvázolt eljáeás 8.1 alatt is működhet?
-
FrankóStein
aktív tag
MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGRE!
Annyit tudok segíteni, hogy ha valaki valamelyest ért hozzá, akkor sorrendben le tudom írni a teendőket, de minden mozzanat nagyon fontos! A legveszélyesebb művelet az új recovery felrakása. Ha itt gebasz lesz,
akkor igencsak tégla lesz a gépből.
Én a TWRP recoveryt favorizálom, és csak 32 bites Win7 alól csináltam! (csak megjegyzés volt)
Tehát:Elsőként töltsük le a legfrissebb Lollipop ROM-ot és a GAPPS-ot innen: http://forum.xda-developers.com/transformer-tf300t/development/rom-t2932783
Másoljuk fel microSD-re és dugjuk be a tabletbe.Másodszor (nagyon fontos!):
A jelenlegi hivatalos ROM-ot a Beállítások menüben frissítsük fel a legfrissebb hivatalos verzióra!
(ha már az van fent, akkor jó)
Asus honlapról http://www.asus.com/Tablets_Mobile/ASUS_Transformer_Pad_TF300T/HelpDesk_Download/
letölteni a Version V8_For Andorid 4.2 Unlock Device App-ot, kitömöriteni és a tableten elinditani. Egy sor kérdést tesz fel, hogy "biztos?", ... Ha úgy döntünk, hogy biztos, akkor a tabletet unlockolja, onnantól kezdve nincs többé garancia, de innentől már lehet mókolni is.
PC-re letölteni egy Android SDK csomagot és telepiteni pár részét, nekünk a fastboot és ADB shell fontos.
Ha települtek, tegyük a fastboot mappát a C:\ -be.
Töltsük le a legfrissebb twrp recovery-t (https://www.androidfilehost.com/?fid=95784891001602443) és kitömörítve ezt is másoljuk be ebbe a mappába (csak a recovery.img -t).
És jön az izzasztó rész:
PC-be a tablet USB kábelét bedugni.
Start menü-Programok-Kellékek-Parancssor (jobb klikkel Futtatás rendszergazdaként)
Be kell lépni DOS parancsokkal a fastboot mappába.
Be kell irni:
fastboot -i 0x0b05 flash recovery recovery.img (még nincs ENTER!)a tabletet kivenni a dokkolóból és Hang- és Bekapcs gomb együttes nyomásával előjön egy 3 ikonos kezdő oldal. Az RCK ikon fog villogni.
Az USB töltő másik végét rádugni a tablet aljára és a PC-n most jöhet az ENTER.
Pár pillanat és felmásolódik az új recovery. Ha végzett nincs tűzijáték, de a PC-n írja hogyha kész és minden rendben. Ezután kihúzható a kábel. A tabletet kapcsoljuk ki, majd bekapcsoláskor ismét menjünk be a recoverybe (Hang- és Bekapcs egyszerre, majd RCK-ra nyomjuk meg a Hang+). Ha minden rendben van, akkor már az új TWRP recovery fogad majd.
Itt Wipe-ra menni, Factory reset, majd advanced Wipe és ott a felső 4 dolgot bejelöljük (Dalvik, Cache, System, Data) majd elhúzzuk a csúszkát. Ez elég sokáig tart. Ha végzett
utána Installra menni, kiválasztani a MicroSD-t, onnan pedig magát a ROM zipjét, majd another zip-ként a GAPPS zipjét is. Ha megvan, utána indulhat a telepítés. Ez is sokáig tart (kb 7-10 perc) Ha kész, akkor még ott lesz egy gomb a bal oldalon Dalvik/Cache Wipe - nyomjunk rá mégegyszer. Ha ez is kész, akkor Reboot....
És pár perc múlva jön az új felület. Wifi legyen, google fiók beállításnál vigyázni, ha dokkolóról írjuk a jelszót, kezdetben fel van cserélve a z és az y! De ha felállt a rendszer, mindent átállíthatunk kedvünkre.Jó szórakozást, jelezzétek ha valakinek sikerült ez alapján megcsinálnia, esetleg pontosítani akar.
Köszi! -
_Flood_
aktív tag
válasz
FrankóStein #2490 üzenetére
Kitkat-et (cm) használok, csak érdekelne a nyalóka.
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
bostone #2486 üzenetére
Az SD kártyás mizériára mit értesz? Nálam eddig se volt gond vele, és most sincs.
A dokkolót támogatja, eddig a verzióig csak dokkoló akksi kijelző nem volt, de a legfrissebb
már mutatja azt is. Minden jó, működik, telepítésnél van egy-két dolog, ami úgy tesz, mintha nem lenne
jó (exchange, és fiók beállítás), de egy vissza gomb, majd újból és más működik is utána minden.
Nem mellékesen gyors mint a villám, van szinkronizáció a google-ról, szóval szuper. -
_Flood_
aktív tag
válasz
FrankóStein #2484 üzenetére
A tf700-asra is fel lehet tenni?
-
damo
csendes tag
válasz
Azt én is megköszönném,ha valaki leírná részletesen,(úgy szájbarágósan egy amatőrnek),hogy miként is kell ezeket a ROM-okat feltenni.
Másik kérdésem ez a ROM pl. jó a TF300TG-re is?
-
bostone
addikt
válasz
Az sd kártyás mizéria mennyire jellemző, illetve a dokkoló használatát támogatja?
-
ystuc
aktív tag
válasz
Az a baj, hogy nem értek hozzá. Ha valaki segítene, hálás lennék.
-
FrankóStein
aktív tag
Sziasztok!
A legújabb Android (Lollipop - 5.0.1) csodákat művel szeretett masinánkkal.
Érdemes váltani!Többek között Antutu: 21889 pont.
OC 1500-on, de akár 1700-ig lehet pörgetni.Gyorsabb, mint a KitKat (CM) volt.
Ajánlom mindenkinek, aki érti hogy kell csinálni:
http://forum.xda-developers.com/transformer-tf300t/development/rom-t2932783
-
zsoltix
tag
Köszönöm a válaszokat. Nem szoktam koszos kézzel, hozzá nyúlni, de van rajta egy elég rossz állapotú fólia akkor lehet, hogy az a gond. 4.4.4 romhoz nincs leírásotok véletlen? A 4.2.1 kezd vérszegény lenni sebességre.
-
lcee79
addikt
válasz
zsoltix #2479 üzenetére
Nálam az volt az egyik megoldás, hogy mivel nagyon érzékeny a kijelző, ha koszos akkor is előfordulhat
Amikor teljesen tiszta a kijelző nem érzékeli már.Nekem a 3 éves kislányom kajálás közben/helyett nyomkodja és ugye nem teljesen tiszta a keze és egy idő után szól hogy nem jó, eleinte újraindítottam 1x-2x aztán jó lett.... utána jött hogy tettem rá új rom-ot 4.4.4-es androiddal, mondjuk az javított rajt... talán, de egy idő után visszajött a probléma, aztán rájöttem hogy nálam azért nem jött elő, mert én nem kajás kézzel nyúltam hozzá hanem teljesen tiszta kézzel, és mindig töröltem is ha már ujjlenyomatos volt
és kipróbáltam, hogy akkor most megoldódik-e csak annyitól hogy tisztára törlöm mikroszálas törlőkendővel, és lőn csoda ez megoldja újraindítás sem kell
Azt nem tudom biztosan hogy a régi 4.2.1-es gyári szoftvernél is elég lett volna-e ennyi, de most elég.
Most csak akkor indítom újra, ha romot frissítek, mert az van elég sűrűn, persze 2-3 hetente szoktam csak minden nap nem hiszem hogy érdemes lenne -
válasz
MaCS_70 #2474 üzenetére
No, öt nap alatt vissza is jött a megjavított tablet. Őszintén szólva nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan fog menni.
Két egységnyi üröm azért keveredett az örömömbe:
1. A dobozt nekem is szétbarmolták. Nagyon vigyáztam rá, jó okkal -- most úgy néz ki, mint amit a kutya rágott meg,
2. A memóriakártyám a kicserélt foglalatban maradt a szerviznél.Mindezt jeleztem az ügyfélszolgálatnál, a kártya visszajuttatását megígérték, mint ahogy azt is, hogy megpróbálnak dobozt szerezni. Korrektek voltak -- meglátjuk, milyen eredménnyel.
Üdv: MaCS
-
zsoltix
tag
Tobben jeleztek, hogy erinteseket erzekel a tab amikor hozza sem ernek a kinelzohoz. Erre lett vegul valami megoldas?
-
drlovi
aktív tag
válasz
MaCS_70 #2474 üzenetére
A semminél jobb ,és már elegem volt belőle. Ez most a német vagy holland Asus szerviz. 0-12 hónapig 80% ot téritenek,12-24 ig 60% ot. Mivel én 2013 januárban vásároltam a távot, ezért elfogadom a 60% öt is.igy olyan 65k t kapok a parosert. Használt piacon sem érne többet.
ipad air lett helyette , azért égés föld a kulonbseg.persze árban sem egy kategória a kettő. -
Ezt azért korrekt ajánlatnak annyira nem nevezném, de ha elégedett vagy vele, akkor jó.
Nekem szerdán vitte el a DHL a 300-ast garanciális javításra, pénteken már arról jött az email, hogy megkezdték a javítást.
A kártyaolvasó lett egyirányú (illetve vélhetően eleve az volt), meg a dokkoló akkuja merült le még teljesen kikapcsolt állapotban is elég gyorsan.
-
drlovi
aktív tag
Véget ért a kálváriám. Az Asus vissza veszi a Tabletot , ill. a dokkolót is. Az eredeti vételár 60% -át kapom vissza. 2013 Januárjában vettem a tabot , és a kijelző csere után már nem működött megfelelően. 2x cserélték a kijelzőt , vagyis összesen 3x. Nem hagytam magam , és egy idő után elfogadták hogy nem akarom újra és újra javításra beküldeni a tabot. A dokkoló tökéletes volt , hibátlan. Azt nagyon sajnálom. Az utód egy ipad air 2 lett. Kicsit sajnálom hogy nincs már transformerem. Majd lesz egy alu házas készülék , akkor talán ujra bizalmat szavazok az asusnak.
-
drlovi
aktív tag
Üdv.
Mit gondoltok mennyit érhet egy használt magyar kiosztású garanciális dokkoló ?
-
lcee79
addikt
válasz
csonti70 #2467 üzenetére
Hát ez érdekes, akkor nem tudom
akármit is nyomott a kisfiad nem szabadna szerintem jó esetben ilyeneket csinálnia a gépnekÉn mióta feltettem az OMNI rom-ot azóta kb 2 hetente (minden nap lehetne
) lefrissítem, és működik jól...
De az elég jól meg van oldva, nem kell csinálnom annál többet, mint egy rendes frissítésnél kellene...Szóval én is csak 1x csináltam, akkor belemerültem annyira hogy jó végeredményt kapjak (és egyáltalán végeredményt kapjak
Azóta nem kellett vele foglalkoznom szerencsére...De ahogy ezt frissítik szerintem még Lollipop is lesz hozzá
Előbb mint a telefonomhoz
(ami már gyárilag 4.4.4-el jött ki)
Ez a fórum nem nagyon pörög, próbáld meg más fórumokon is esetleg, hátha van ahol jobban képben vannak
Az utóbbi időkben szerintem elég sokat javult az android ahhoz hogy ne kelljen minden eszköznek nekiesni és egyből rootolni... Szerintem, azért vannak már kevesebben ilyen témában jártasak
Első telefonoknál szinte bűn volt meghagyni a gyári rendszert, de ha egyszer elkezdted, akkor nem volt megállás
Most már kevésbé fontos így vettem észre, magamon is másokon is.
-
csonti70
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, asus tf300t-m van, pár hónapja frissítettem cm10.2-re. Minden szép és jó volt eddig, most szerettem volna a cm11-et felrakni elindítottam a TWRP 2.7.0.1-et. Csengettek,kimentem, közben a 6 éves kisfiam segített nyomott egy vipe feliratú gombot majd sikerült rányomnia a format data feliratúra.
Mire bementem ez virított a képernyőn:
Formatting Data using make_ext4fs function.
Közben "homokórázik". 20 perc után kikapcsoltam,majd vissza de semmi. Próbáltam feltenni a cm11-et de csak az indító képernyő megy cyanogen felirat+ fej és nem tölti be a cm-et.Valaki tud segíteni ,hogy lehet működővé varázsolni?
-
Érdekes ez a tápügy.
Most vettem csak észre, hogy a gyári tápnak van egy 15 voltos üzemmódja is.
Még a nyáron panaszkodtam arra, hogy csak a saját tápegységéről hajlandó tölteni magát. No, ez most annyival egészült ki, hogy arról is csak közvetlenül. Beiktattam ugyanis a táp és a gép közé egy USB-s feszültség-/árammérőt -- és bizony meg sem nyikkant, nem indult be a töltés!
-
MucsMDR
csendes tag
Hali!
Elromlott a dokkolóm. Az akku jó, a tapipad is, de mintha beragadt volna valami bill. , nem a lütést veszi.. pl. a-ra kikapcsol...
Tipp esetleg? -
juszqg
újonc
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség. Bele akartam vágni egy ROM telepítésbe, de sajnos mindjárt az elején el is akadtam.
Kinyitottam a bootloadert, feltettem a PC-re a fastboot-ot, majd dugnám rá a tabletet a PC-re, és semmi. A problémám tehát az, hogy amikor a tabletet összedugom a géppel (2 PC-n is próbáltam, több USB porton) nem történik semmi, azon kívül, hogy a tableten felébred a kijelző. A PC eszközkezelőjében sem látni a tabletet, hogy legalább drivert tudnék hozzá adni. Az asus oldalról feltettem a sync programot (gondolván, az rak fel drivert) de az sem érzékeli a tabletet. Már csináltam egy factory reset-et is, de nem változott a helyzet. Már arra gondoltam, hogy esetleg a kábellel van valami, viszont a hálózatról tölt. Van valakinek ötlete? -
FrankóStein
aktív tag
válasz
Carlx70 #2454 üzenetére
Szia!
Csak most néztem bele újból a fórumba. (jó régen jártam itt)
Nekem asszem van egy régebbi leírásom ebben a fórumban. Keress rá, régebben írtam ide.
Tavaly óta használom a Kitkatet, kezdetben mindenféle ROM-mal próbálkoztam, volt amelyik tuningolt
volt és amikor észrevettem, hogy a magokat 1700 MHz-en járatja majd szívinfarktust kaptam.
Próbáltam Omniromot is, de az a dokkolót nem látta, ezért jó ideje csak a Cyanogenmodot használom.
Eleinte naponta cserélgettem a ROMot, de mostanában már csak 1-2 hetente rakom fel az újabbakat
(szinte minden nap jön frissítés).:http://download.cyanogenmod.org/?device=tf300t
Nagyjából mindennel meg vagyok elégedve, a sebességen szokott látszani inkább kisebb-nagyobb változás.
A legutóbbi hozott egy elég nagy sebességbeli ugrást (legalábbis az eredmény Antutuban a megszokott ~14000 körüliről hirtelen 18200 -ra változott, bár az Antutu is verziót ugrott, és először arra gondoltam, hogy amiatt, mert teljesen más a teszt mint a régebbinél, de aztán a telómon is lefuttatva azt láttam, hogy ott meg egy jottányit sem változott az eredmény, úgyhogy lehet, hogy a ROM lett jobb....
-
kaciokos
őstag
válasz
Vismajor01 #2457 üzenetére
1. Browser -> Settings -> Advanced -> Dim the screen while website loads-ból pipa ki. Bocs, de én angolul használom, nem tudom, hogy fordították magyarra, de szerintem megtalálod.
3. Ilyennel még nem találkoztam.
-
Vismajor01
addikt
válasz
kaciokos #2456 üzenetére
1. Amikor betöltődik az oldal leveszi a fényerő, és csak akkor rakja vissza ha betöltődött
2. ez sajnálatos
3. nem, de telómon pl nem is kell, ha "kívülről hozott" alkalmazást akarok feltelepíteni akkor kiírja, hogy ez nincs engedélyezve és beállításokban állítsam át, de ez azt írja csak simán, hogy "nem támogatott fileformátum" -
kaciokos
őstag
válasz
Vismajor01 #2455 üzenetére
1. Bocs, de nem értem, milyen oldal betöltésekor sötétül el?
2. Én nem tudok ilyen funkcióról, igaz, hogy nem sokat használom a dokkolót.
3. Bekapcsoltad a "telepítés ismeretlen forrásból", vagy valami hasonló nevű opciót? -
Vismajor01
addikt
Sziasztok
En is beruhaztam egy ilyen szepsegre!
három kérdésem van egyelőre:
Hogy lehet kikapcsolni, hogy oldal betöltéskor elsötétüljön?
Hogy lehet bekapcsolni a scrollozast touchpadon?
Milyen android progikat lehet felrakni ra? .apkra azt irta ismeretlen fajlformatum..
koszi! -
lcee79
addikt
A 4.3-ban kitalálták, hogy amíg az eszköz nyugalmi állapotban van, addig átpakolja a fájlokat letörölje a maradványokat stb, és ez ugye a tf300-ra hivatalosan sosem jött el.
Egy gyári beállítást mindenképp megér, vagy ha akarsz kísérletezni akkor egy főzött rommal jelentősen meggyorsítható.Én amúgy (mivel már 2012 augusztusban volt vásárolva a tablet, garancia egy szál sincs rá, így nem volt veszteni valóm...) tiszta rendszerrel,(mivel csak 2 napja csináltam a rom-olást
) nova launcherrel használom 4.4.4-es androiddal, jelentősen gyorsabb mint a gyári. De ahogy néztem xda-n még vannak tuningolt rom-ok is amikkel még sokkal gyorsabb lehet, de azt még nem próbáltam ki.
Kb úgy megy most hogy amire rákattintok abban a pillanatban betölt és már használhatom is. -
Zéé
csendes tag
Olyan problémám van a TF300T tablettel, hogy nagyon lassúnak tűnik. Minden érintésre, műveletre lassan reagál.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy hogy lehet kideríteni, hogy mitől lehet ez a lassulás?(Nincs rootolva, gyári szoftver van rajta, és a Facebook, Viber, Chrome megy rajta legtöbbet.)
-
válasz
MaCS_70 #2438 üzenetére
No, visszajutottam a gyári töltőhöz, és vele tölt is szépen a dokkoló -- ez tehát nem hiba, hanem tulajdonság.
Nem fizikai (áremerősségbeli), hanem valami logikai megoldás lehet az ok, mivel próbálkoztam nem ASUS, de 3 A-es töltővel is, és arról sem fogadta el az elektronokat.
-
lcee79
addikt
Na feltettem a 4.4.4-es Omnirom-ot a transformers-re (gondoltam ennek olyan egyszerű a leírása... de mondjuk úgy hogy csak a leírás volt egyszerű
)
És eddig még nem jött elő a bolondulás, gyorsabb is lett szerintem, mondjuk nova launchert használom, visszatelepítettem rá mindent amit akartam...
Ha így marad akkor nagyon megérteA leírások amik voltak hozzá, azokkal viszont nem voltam megelégedve
Minimum 2 órámba telt még értelmeztem és kb 10 helyről szedtem össze (és persze angolul) az infót...
Pedig így utólag belegondolva, hogy már kész, nem is lett volna nehéz -
lcee79
addikt
Akkor senki sem használ 4.4-et?
Ha lesz időm bele kellene ásni magam, mert az elmúlt 3 évben nem csináltam ilyen rom-olást... -
lcee79
addikt
Nekem meg egyszer csak jött, nem tudom semmihez kötni, nem pont akkor amikor kijött a 4.2 meg nem is pont a legutolsó firmware frissítés után, de talán az előtt nem volt (annak is van már egy éve is ha nem több...)... természetesen miután már lejárt a garancia, és garancia nélkül mondtak nekem egy (alkatrész költség, irreális munkadíj költség stb-vel együtt) 100.000 körüli összeget, amit kiröhögtem és nem foglalkoztam vele, de ha nem kijelző hiba akkor legalább megnézném a 4.4-es androiddal... (ha kijelző a probléma akkor gáz, mert nem oldja meg a 4.4-es meg semmi más sem
)
Igazából mivel csak az előbb leírt dologra van használva így nem sok elvárásom van az új rom-tól,
de annyit viszont tudjon!De az is lehet hogy időre be voltak állítva, hogy mind megdögöljön valamiben...
2 androidos eszközöm van és mindegyik tegrás....
Meg vagyok áldva -
lcee79
addikt
Hi!
Van fenn valakinek 4.4-es android?
Nekem (most már lassan fél éve) a 4.2-es gyári (vagy valami mástól) néha fogja magát és megbolondul mintha mindenre rákattintanék egyszerre és gyakorlatilag használhatatlan lesz 1-2 újraindítás (egy restart nem is mindig elég...) után megjavul, de elég idegesítő, és van hogy fél órát jó és kezdi....
A factory reset semmit nem segít rajta..., mindent leszedtem már és próbálgattam úgy is akkor is csinálta...Most eddig a legjobb eredményt másik launcher (Nova) értem el, azzal müxik a legtöbbet hiba nélkül.
Nem tudom hogy hardverhiba is közrejátszik-e, de azért nem gondolom, hogy igen, mert amikor jó akkor meg megy rendesen...Visszalépni nem akarok régebbi verzióra, inkább előre ha lehet
Főleg a kislányom használja és főleg youtube-on videó nézésre, szóval ennyi amit kellene tudnia anélkül, hogy megbolondulna..Szóval ha valakinek van 4.4-es android kiváncsi lennék a tapasztalatokra...
találtam több leírást is (egy, kettő, három), de majd otthon nézem meg, addig nem amíg nincs valami tapasztalat... De legalábbis még haza nem érekElőre is köszi!
-
Na, engem is utolért valami nyavalya.
Történetesen a dokkoló nem tölt. A tablet külön igen, de ha a dokkolóba van dugva a kábel, akkor bedugáskor villan kettőt a LED, aztán semmi. Ilyenkor a tablethez sem jut el a delej, merül is szépen, a dokkoló meg 0%-on áll.
Érdekesség, hogy a két LED-villanás csak akkor mutatkozik, ha bedugom a csatlakozót a gépbe, ha a túloldalon dugom be az adapterbe vagy az adapter dugom be a konnektorba, azaz a gépbe bedugott kábelnek csak feszültséget adok, akkor nem villan, azaz mintha a mechanikai csatlakozást érzékelné.
Ami nehezíti a helyzetet, és ami miatt nem biztos, hogy hardverhiba (bár szerintem az), az az, hogy nem a gyári töltővel próbálkozom, hanem egy 1500 mA-essel.
Tapasztalt már valaki ilyet?
-
zsoltix
tag
Sziasztok! Meguntam a gyári 4.2.1 et és a várakozást is a 4.3 ra. Milyen romot ajánlotok amit szerviz esetén vissza tudok úgy állítani, hogy a gari megmarad?
-
janika1988
tag
válasz
stopperos #2434 üzenetére
MaCS_70, stopperos, kaciokos: köszönöm a részletes válaszokat, neki is esem a factory resetnek, mondjuk pont ma nem bootolt újra random
A billentyűzetet keresem tovább egyelőre, csak ebayen találtam angolt, az is pezsgő színben, nem fehérben, de ez legyen a legkisebb baj. A magyar billentyűzetet viszont akkor ahogy elnézem, sehol sem forgalmazzák már
Ma vettem viszont BT billentyűzetet, és a gyári asus billentyűzetre való beállítással már mentek is az ékezetek, még a kiegészítő program sem kellett
Köszönöm még egyszer a tippeket és tanácsokat, egyébként egy i7es gépet váltok le, egyelőre olyan helyzetbe kerültem, hogy nincs időm játékra, filmet ez is visz elég jól, netezni pedig még kényelmesebb is. Max később egy win7es transformer (book) a cél, addig megnézem mit lehet ebből kihozni.
-
kaciokos
őstag
válasz
janika1988 #2432 üzenetére
Tudtommal az ASUS dokkolós billentyűzetek nem kompatibilisek egymással, vagyis a sajátját kell vedd.
-
stopperos
senior tag
válasz
Amikor mi vettük, akkor az volt a lényeg, hogy kis méretű, billentyűzetes eszköz legyen. A dilemma pedig a netbook és ez között ment. De miután már volt tapasztalatom Atom processzorral, így a TF300-as mellett döntöttünk és nem bántuk meg.
Böngészésre, tartalom fogyasztásra kiváló. A magyar billentyűzettel pedig nagyon jól lehet szöveget bevinni (polars office). Természetesen vannak limitálások, pl nincsenek ablakok, és lassú az alkalmazások közötti váltás. De a 10 órányi akksi idő ezért simán kárpótol.Nekünk a fagyást a frissítés után a factory reset oldotta meg.
-
válasz
Szerintem kiváltható a notebook, de ez azért elég szubjektív és igények kérdése.
A billentyűzet szabadon konfigurálható az External Keyboard Helper nevű programmal.
-
janika1988
tag
Sziasztok!
Üdvözlet a fórumtársaknak először is, én is beruháztam egy ilyen gépre, szeretnék is kérdezni párat a masinával kapcsolatban.
Hol tudok magyar nyelvű dokkolót (fehéret lehetőleg) venni ehhez a tabhoz?
Most vetttem egy 3g-s változatot egy hete és szeretném kipróbálni, hogy a dokkal (és rákötött vinyóval) ki tudja-e váltani a laptopom. Az is érdekelne, hogy ha angol kiosztásút veszek, akkor be lehet-e állítani úgy, hogy a ; helyett pl. É karaktert mutasson, mint egy külföldi laptop magyar területi beállítású Windows-zal. Volt a hardveraprón egy mat0303 nevű tag, aki hirtelen le lett tiltva (5 éve tag volt), és tudott gyári számlával dokkolót. Csak már válaszolni nem tudtam neki. Esetleg valakinek van itt eladó dokkolója, vagy tud arról, hogy, melyik bolt forgalmazza? És a tf300tg-hez melyik dokk kompatibilis/melyikkel néz ki jól? A prime-éval is?Másik a random újraindulás; 4.2.1-re frissítettem, de kb ha elalszik és pár óráig nem nyúlok hozzá, nagy döcögősen elindul, és van, hogy random beakad és újraindul, akár egymás után 2x is. Szinte mindig a Chrome alatt. Van erre megoldás, vagy esetleg a beígért 4.3 segít?
Elnézést a sok kérdésért, de bújom a fórumot pár napja, és ezekre nem láttam választ.
Köszönöm a válaszokat előre is! -
ystuc
aktív tag
1 hétig nem volt nem volt bekapcsolva a tabletem. Teljesen feltöltöttem, 1 hét alatt 30%-ra merült le. Ez mitől lehet? Korábban ilyet nem tapasztaltam. 1-2% előfordult, de 70% még sosem.
-
drlovi
aktív tag
válasz
maszatka77 #2423 üzenetére
Én kicseréltettem, és sajnos nem olyan mint előtte volt. Ha vissza mehetnék az időben , inkább eladnám.
A készülékház recseg ropog. Ami nagyobb probléma hogy , pár naponta 1-2 percre beakad a tablet és a kijelző nem jól reagál az érintésekre.
-
maszatka77
újonc
Sziasztok!
Segitségeteket szeretném kérni-kérlek aki tud segitsen.
Van egy Asus Transformer Tf 300 notepad-m,aminek az érintöpanelje megrepedt.
Mivel nagyon drágán vettem bő 1 éve,(130 ezer ft).ezért keresem hol lehetne olcsón lecseréltetni az érintőpanelt.Tudtok szervizeket ,esetleg boltot ahol lehet ilyet kapni olcsón és be is szerelik?
Nagyon várom a válaszokat!
Köszönöm mindenkinek!
Szép napot! -
-
bostone
addikt
Milyen üzemidőt tudtok kisajtolni a szerkezetből? Az enyém lassan két éves lesz, úgy tűnik, mintha az akksi picit fáradtabb lenne, de pontos információim nincsenek, mivel többen is használjuk. (Családi kedvenc)
-
zsoltix
tag
Igen, amiatt. En a 4.2 vel nem vagyok annyira elegedett.
-
kaciokos
őstag
Én már azt is hatalmas pozitívumként értékelném, ha késve is, de megkapnánk a 4.3-at. Lassan két éves lesz a modell, nemigen tudok olyan gyártót, aki ennyi idő után még Android frissítést adna ki.
Más kérdés, hogy nekem annyira nem hiányzik a 4.3, egyetlen olyan újdonsága nincs, ami számomra jelentene valamit.
-
zsoltix
tag
asus elfeledkezett rólunk!
-
bostone
addikt
válasz
MaCS_70 #2410 üzenetére
Én is ezt gondoltam.
De nem fértem hozzá az automatikus szinkronizációhoz, csak annyit tudtam tenni, hogy az adott pillanatban tehettem meg azt. A chrome böngészőn keresztül sikerült aktiválnom, mikor felugrott egy ablak. Érdekes... Most már ott a négyzet, és kipipálhatom, amire szükségem van.
-
bostone
addikt
Valaki lenne olyan kedves és elmondaná, hol tudom ki-be kapcsolni a szinkronizálást?
-
bostone
addikt
válasz
zsoltix #2404 üzenetére
Óh, annyi van, mint égen a csillag és mindenki mást fog ajánlani. Opera, Firefox, Maxthon, Boat... A gyári is elég jó egyébként!
A chrome szövegtördelése elég gáz egy régi jó operához képest és itt aláhúzom, hogy régi, mert lassan tényleg sikerül teljesen elk.rni a kedvenc mobil böngészőmet. -
bostone
addikt
A gyári beállítások visszaállítása mindent legyalul a belső memóriából?
Sajnos úgy tűnik, meg kell válnom szeretett gépemtől és nem szeretném rajta hagyni a maradékokat. -
ystuc
aktív tag
válasz
Keresztapper #2400 üzenetére
Mennyit érne meg neked?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- Asus Rog Strix Gamer laptop makulátlan állapotban
- ThinkPad T14 Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- XPS 13 9310 13.4" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged