- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
XP NINJA #2553 üzenetére
Ez a hatalmas visszalépés a kijelzőben szerintem elég relatív. A TF300 kijelzője egyáltalán nem rossz. Közvetlenül az iPad mellé téve, direkt a különbséget figyelve nyilván látszik az eltérés, de használat közben pár perc után már el is felejti az ember, mivel esetleges speciális igényektől eltekintve a kép felbontása és minősége teljesen rendben van.
MaCS
-
válasz
MaCS_70 #2474 üzenetére
No, öt nap alatt vissza is jött a megjavított tablet. Őszintén szólva nem hittem volna, hogy ilyen gyorsan fog menni.
Két egységnyi üröm azért keveredett az örömömbe:
1. A dobozt nekem is szétbarmolták. Nagyon vigyáztam rá, jó okkal -- most úgy néz ki, mint amit a kutya rágott meg,
2. A memóriakártyám a kicserélt foglalatban maradt a szerviznél.Mindezt jeleztem az ügyfélszolgálatnál, a kártya visszajuttatását megígérték, mint ahogy azt is, hogy megpróbálnak dobozt szerezni. Korrektek voltak -- meglátjuk, milyen eredménnyel.
Üdv: MaCS
-
Ezt azért korrekt ajánlatnak annyira nem nevezném, de ha elégedett vagy vele, akkor jó.
Nekem szerdán vitte el a DHL a 300-ast garanciális javításra, pénteken már arról jött az email, hogy megkezdték a javítást.
A kártyaolvasó lett egyirányú (illetve vélhetően eleve az volt), meg a dokkoló akkuja merült le még teljesen kikapcsolt állapotban is elég gyorsan.
-
Érdekes ez a tápügy.
Most vettem csak észre, hogy a gyári tápnak van egy 15 voltos üzemmódja is.
Még a nyáron panaszkodtam arra, hogy csak a saját tápegységéről hajlandó tölteni magát. No, ez most annyival egészült ki, hogy arról is csak közvetlenül. Beiktattam ugyanis a táp és a gép közé egy USB-s feszültség-/árammérőt -- és bizony meg sem nyikkant, nem indult be a töltés!
-
válasz
MaCS_70 #2438 üzenetére
No, visszajutottam a gyári töltőhöz, és vele tölt is szépen a dokkoló -- ez tehát nem hiba, hanem tulajdonság.
Nem fizikai (áremerősségbeli), hanem valami logikai megoldás lehet az ok, mivel próbálkoztam nem ASUS, de 3 A-es töltővel is, és arról sem fogadta el az elektronokat.
-
Na, engem is utolért valami nyavalya.
Történetesen a dokkoló nem tölt. A tablet külön igen, de ha a dokkolóba van dugva a kábel, akkor bedugáskor villan kettőt a LED, aztán semmi. Ilyenkor a tablethez sem jut el a delej, merül is szépen, a dokkoló meg 0%-on áll.
Érdekesség, hogy a két LED-villanás csak akkor mutatkozik, ha bedugom a csatlakozót a gépbe, ha a túloldalon dugom be az adapterbe vagy az adapter dugom be a konnektorba, azaz a gépbe bedugott kábelnek csak feszültséget adok, akkor nem villan, azaz mintha a mechanikai csatlakozást érzékelné.
Ami nehezíti a helyzetet, és ami miatt nem biztos, hogy hardverhiba (bár szerintem az), az az, hogy nem a gyári töltővel próbálkozom, hanem egy 1500 mA-essel.
Tapasztalt már valaki ilyet?
-
válasz
janika1988 #2432 üzenetére
Szerintem kiváltható a notebook, de ez azért elég szubjektív és igények kérdése.
A billentyűzet szabadon konfigurálható az External Keyboard Helper nevű programmal.
-
-
válasz
Gabeboy74 #2386 üzenetére
Hogy mi hozza vissza? Szimplán a vágy, hogy lássa a szomszéd tehenét is megdögleni.
Ha már neki nem volt szerencséje a készülékkel, akkor az a többség, akinek rendben működik, se érezze már jól magát!A fórumszabályzat ezt mondjuk még tényleg nem tiltja, de attól még nettó trollkodás. Van sokkal rosszabb is, de ettől még így se túl ízléses, és -- legalábbis számomra -- zavaró.
-
válasz
Avicularia #2382 üzenetére
Őszintén: nem unod még?
MaCS
-
válasz
Avicularia #2357 üzenetére
Mi meg szerintem örülünk, hogy megvan.
De most komolyan: miért van erre szükség?
MaCS
-
Hát, jelentősége most már ugye nincs, de érdekes módon éppen az amúgy elég vicces árképzésű Media Marktban oszották 130e-ért. Az enyém is onnan származott (amit akkor sikeresen vissza is vittünk), aztán ilyentájt kaptam észbe, de már elfogyott készlet.
Úgyhogy az a furcsa helyzet állt fenn, hogy a hagyományosan drága MM-ban fele annyiért lehetett kapni, mint pár "olcsó" helyen.A 120e persze baromi jó ár volt, még nyáron is 160-180e-ért láttam.
-
válasz
zsoltix #2345 üzenetére
Ez elvben minden üvegfelülettel megtörténhet, megfizethető áron nincs olyan technológiai/vizsgálati megoldás, ami kizárná. Éppen ezért ezzel a gyártók is tisztában vannak, és általánosan elfogadják azt, hogy az egyszeres repedés a gyártási feszültség következménye -- kis hazánkban azonban ezt sajnos egyszerűbb elutasítóan kezelni.
-
Valami az alapnál okosabb levelezőprogramot tudnátok ajánlani?
Esetleg ötlet arra, hogy a K9 miért nem telepíthető?Ja, és a bedugott SD kártyát hogyan lehet leválasztani?
Köszönettel: MaCS
-
Esetleg Windows RT-re lehet esélyed, de én még ilyen portolásról nem hallottam. Hogy őszinte legyek, igazán értelmét se nagyon látom.
Van azonban az Asusnak RT-s gépe, a 600-as (kb. 160e Ft), meg a T100-as (kb. 120e Ft), ami asztali w8.1-et futtat, nem is rosszul.
-
Hátha nem csak nekem új a hír: van magyar szerviz, nem kell a kütyüket Csehországig utaztatni.
-
Halihó!
Arra ismertek-e esetleg megoldást, hogy dokkolva, illetve tabletként automatikusan váltva más billentyűzetet használjon?
-
válasz
bostone #2275 üzenetére
A tablet akkuidejével nincs gondom, az wifivel, böngészővel 12-15%/órát fogyaszt, összességében 7-9 órát bír.
A dokkoló viszont elég szélsőséges adatokat produkál. Készenlétben rendben van, üzemben viszont fél óra alatt is képes 100%-ról 0-ra esni és nem mindig tölt.Üdv: MaCS
-
válasz
MikotiN #2273 üzenetére
Az a gond, hogy két akku között nem tudod csak úgy "kicserélni" a töltést. A potenciálkülönbség ki akar egyenlítődni, így a dokkolós akku (akárcsak a külső powerbankek) csak úgy működhet, ha eleve nagyobb a potenciálja, azaz még merülőfélben is rá tud segíteni a majdnem feltöltött akkumulátorra.
A lítiumcellák feszültsége viszont ugye meghatározott, nyilván valami elektronikai trükk kell ahhoz, hogy a mondjuk már 4 voltnál járó "töltő" oldal tölteni tudja a már 4,2 voltot elérő "töltött" oldalt. Egy ilyen módszer viszont nem mehet 100% hatásfokkal, úgyhogy a teljes töltés biztosan nem vihető át-De az ötlet jó, egy próbát megér -- kíváncsi vagyok a végeredményre, majd jól beszámolok róla.
-
Halihó!
A dokkoló akkujával van némi gondom.
Jól gondolom, hogy a stratégia az, hogy notebooküzemben elsőre a dokkoló akkuját próbálja használni, illetve erről tölteni a tabletet?
A problémám az, hogy a billentyűzetakku mintha nagyon hektikusan viselkedne, túl gyorsan merül le és gyakran mintha túl gyorsan (a technológia lehetőségeinél gyorsabban) töltődne fel.
Van ennek az ellenőrzésére/befolyásolására esetleg valami program?
-
válasz
kaciokos #2267 üzenetére
Nagyon nem nomane!
Szerintem ugyan nem gyártó, de jó minőségű cuccokat adnak ki. Nálunk van pár cuccuk a családban, a legrégebbi egy lassan négy éves netbook, ami a mai napig hibátlanul fut, nem látszik rajta semmi elhasználódás, az akkuja meg meglepő módon még mindig tudja a +6 órás üzemidőt.
Úgyhogy szerintem nagyon jó kis készülék lehet az, az 500 GB-os HDD-vel és a dupla akkuval nem is tartom túlárazottnak. A két hónapos visszavételi lehetőséggel lehet, hogy bele is vágok -- ha a T100 valamiért nem varázsolna el.
-
Van egy kis gondom.
A microSD kártyákat alig tudom kicsalogatni az aljzatból. Szépen bekattannak, működnek, de kifele csak kipiszkálós módszerrel jönnek, nem dobja ki őket a rugó, pedig érezhetően rugó ellenében pattannak be.Nálatok nincs ilyen gond?
Köszöi: MaCS
-
válasz
Aegnerys #2247 üzenetére
Elsőre egy jó hosszú, legalább 6 órás töltést javasolok, bármilyen nehéz is, használat nélkül. Ez az első és egyben az utolsó alkalom, amikor ezt meg kell tenni. (A lítiumos akkunak már a 100%-ra töltés sem esik jól, de ezt a két akku miatt a Transormernél macerás a továbbiakban megoldani. Úgy lehetne, hogy az ember mindig külön tölti a két részt, a dokkolón viszont eleve nincs töltöttségjelző, meg aztán mindig a dokk merül le először, szóval nehéz vigyázni az akkumulátorokra.)
-
válasz
Aegnerys #2238 üzenetére
Nekem bejött. Én alapvetően szöveges alkalmazásokat használok (SoftMakerOffice, OptiJus, újságok, Chrome, levelezés, stb.), meg fentvan kb. 100 kisebb alkalmazás. Filmet nem nézek, úgyhogy erről nincs tapasztalatom.
Ha venni akarsz, jó lesz sietni: egy hete az összesen (!) utolsó háromból hoztam el egyet az Edigitől. A MediaMarktban is láttam, de ott 120e Ft volt.
-
válasz
Aegnerys #2234 üzenetére
Szerintem jó döntés, ha még kapsz 100e Ft-ért.
Én hosszú szünet után egy hete nyúzom, elég komolyan dolgozom vele. Bevált. Nem akad, sokkal jobban használható, mint a jobbfajta netbookom.E-bookolvasónak viszont nem ajánlom, arra szigorúan e-inkes cucc kell, nagyon durva a különbség.
-
Köszönöm -- megoldódott.
Nem tudom, hogy ez most hiba vagy tulajdonság, de pontosan azt a forgatókönyvet kellett követnem, mint egy éve: elsőre se a rendszerfrissítés, se a Play nem működött, ment neki egy HR, amitől minden megjavult.
Fura...A Nova nálam alapkövetelmény, anno elsőre kicsit tartottam tőle a tableten, de szerintem is nem csak hogy sokkal okosabb, mint bármelyik gyári felület, de valóban gyorsabb is.
Kezd összeállni a rendszerem, jó lesz ez.
Egyetlen bánatom, hogy valamiért nem működik a Google Sync. Nem csak a 300-ason, de egyetlen készülékemen se.
(Meg ez a rakás gyári bloatware se kellene a fenének se...)
-
válasz
elfelejt #2202 üzenetére
Na, megvettem, és nagyon örülök neki!
A TF700 kétségtelenül jobb (bár a nagyobb felbontás pl. teljesen hidegen hagy), de nem közel kétszer annyiért. Százezer forintért szerintem jól jártam a 300-assal.
Frissíteni viszont nem hajlandó, szerinte folyamatosan foglalt a szerver.
-
válasz
bostone #2196 üzenetére
Nagyon köszönöm mindenkinek a tájékoztatást!
Használt készüléken azért nem gondolkodom, mert amint itt krisipapa ajánlata is mutatja, gyakorlatilag újat kapok alig drágábban mint a használtak -- én meg ráadásul munkához használnám, úgyhogy el is tudom számolni.
Egyébként nagyon nézegetem még a T100-ast is, de azt még nem lehet kapni, ergo ki se tudom próbálni. Némileg tartok a Win+Atom párostól, ugyanakkor a nyomtatás jól jöhet -- bár nem létszükséglet, mivel akad itthon egy netbook is Windowszal.
Milyen verziójú a gyári rendszer a TF300-on? 4.3 van már multiuserrel?
-
válasz
Avicularia #2191 üzenetére
Azért Te extrém sokat szívtál vele, valami hétfői/pénteki darabot foghattál ki.
Ezt egyébként hogy érzed: a konstrukció eleve rossz, vagy csak nem sikerült olyan jól, ami Hozzád került?MaCS
-
Halihó!
Én vagyok ugye az a hülye, aki anno még újonnan visszavitte a boltba készüléket.
Azóta folyamatosan azon töröm a fejem, hogy mégiscsak kéne egy, és most, hogy a bolti ára 100e Ft alá esett, vennék is.
Feltéve, hogy nem beszéltek le róla.
Ennek kapcsán két kérdésem van:
1. Van-e egyértelmű típushibája,
2. Éppen hol tart a gyári rendszer verziószáma és mire lehet számítani?Köszönettel: MaCS
-
-
Akkor legyen részletes válasz!
Egy 350e Ft értékű, pár hónapos notebookról volt szó, aminek a pénzes javítása egyértelműen nem lett volna rentábilis.
A bíróság 17e Ft ügyvédi költséget ítélt meg, ami szerintem nem volt éppen jutányos összeg a nettó 12 órás munkámért (3 tárgyalás volt és a számlaérték kb. 15-20%-a marad meg haszonként), úgyhogy az ügyfél +60e forintot fizetett, tehát ennyibe került neki a 350e forintos gép megmentése.
Az eladó cégnek így 17e Ft ügyvédi munkadíj + 50e Ft szakértői díj + 21e Ft perilleték volt a költsége a vesztes perért -- meg ugye a saját ügyvédje munkadíja.
Egy másik esetben egy 120e forintos PDA-ról volt szó, ezt kb. 50e Ft-ért javították volna. Itt a bíróság már egy kicsit józanabbul ítélte meg a munkadíjamat, úgyhogy az ügyfelemnek ez semmibe nem került, a forgalmazónak viszont kb. 150e Ft-ja bánta.
-
válasz
engels105 #1236 üzenetére
Halihó!
Szerencse, hogy ebben a kérdésben nem az Asus ügyfélszolgálata mondja ki a végső szót.
Mivel ez jogszabályban szabályozott kérdés, és szintén jogszabály szerint semmisek azok a feltételek, amik a fogyasztók jogszabályban meghatározott jogait csorbítják, az Asus egyoldalúan nem szigoríthatja a garanciális feltételeket.
A végső szót pedig vitás esetben a fogyasztóvédelem után a bíróság mondja ki.Az ökölszabály pedig a következő: a jótállás (aka garancia) hatálya alatt a kötelezett (értsd: Asus) akkor mentesül a jótállási kötelezettségei alól, ha BIZONYÍTJA, hogy a hibát a fogyasztó rendeltetésellenes magatartása idézte elő.
A bootloader kinyitása rendeltetésellenes? Igen, az, hiszen a felhasználási feltételek tiltják.
Okozhatja ez mondjuk a töltő meghibásodását? Aligha, de ha mégis, azt bizony a T. Asusnak kell bizonyítania.Üdv: MaCS (aki már nyert ilyen tartalmú pereket)
-
válasz
mgTerminator #1227 üzenetére
Halihó!
Pontosítsunk: csak az olyan hibákra veszhet el a garancia, amik összefüggésbe hozhatóak a szoftverbuherálással. Ez ugyan a hibák nagy része, de messze nem mindegyik -- az egyértelmű hardverhibákra nem vonatkozik.
A jótállásra kötelezettek ugyan nem ezt mondják -- a jog viszont igen.
-
válasz
MrPetya19 #1092 üzenetére
Megvolt.
Amit itt láttam, próbáltam. Az Általad írt módszert és a memóriakártyás telepítést is. Ezért vagyok gondban.Azt ugye jól látom, hogy az asus.hu-ról ide
http://support.asus.com.tw/download/download.aspx?SLanguage=hu-hu) linkelt oldalon elírás az, hogy a szövegben frissebb ROM-oknál a WW, JP és US verzióhoz is CN SKU-t kér?Chrome alatt az újabb ROM-okban is áll az, hogy a formokban dockon beírt felkiáltójelre a sor elejére ugrik, és jelre egy sorral feljebb, és úgy általában nem szereti az AltGr-es karaktereket?
Köszi: MaCS
-
Halihó!
A Jézuska meglepett egy 300-assal, úgyhogy bejelentkeznék köreitekbe.
Az első nagy kérdésem az lenne, hogy hogyan tudok JB-re frissíteni. A készülék 4.0.3-as ICS vel jött, a rendszermenü Firmwarefrissítési opciója szerint nincs rá frissítés.
A másik nagy kérdés meg az lenne, hogy ha csak a táblát használom, AnySoftKeyboarddal minden remek. Ha viszont dokkolóra teszem, a AltGr jelek használhatatlanok.@, #, stb.), amíg a rendszermenüben vissza nem állítom az Asus keyboardot. Hogyan lehet a billentyűzetek közt gyorsan váltani?
Köszi: MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Androidos tablet topic
- Mobil flották
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OpenMediaVault
- KONZOL beárazás
- További aktív témák...
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest