- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaciokos
őstag
válasz
bostone #2494 üzenetére
Szerintem a 32/64-bit nem fog galibát okozni, és én megpróbálnám Win8.1 alatt is. Sok olyan esetről hallottam, hogy Win8 és Win 8.1 alatt nem ment a fastboot, meg az adb, mert nem látta a készüléket, de olyanról egyszer sem, hogy látta, és rosszul írta volna ki a recovery-t, magyarán téglásította volna a cuccot.
(#2492) FrankóStein - köszi a korrekt leírást, ez alapján nekem is megjött a kedvem a ROM cseréhez.
Juteszembe, azt tudja valaki, hogy ezek után vissza lehet-e térni gyári FW-re ha mégsem jönne be?
-
kaciokos
őstag
válasz
Vismajor01 #2457 üzenetére
1. Browser -> Settings -> Advanced -> Dim the screen while website loads-ból pipa ki. Bocs, de én angolul használom, nem tudom, hogy fordították magyarra, de szerintem megtalálod.
3. Ilyennel még nem találkoztam.
-
kaciokos
őstag
válasz
Vismajor01 #2455 üzenetére
1. Bocs, de nem értem, milyen oldal betöltésekor sötétül el?
2. Én nem tudok ilyen funkcióról, igaz, hogy nem sokat használom a dokkolót.
3. Bekapcsoltad a "telepítés ismeretlen forrásból", vagy valami hasonló nevű opciót? -
kaciokos
őstag
válasz
janika1988 #2432 üzenetére
Tudtommal az ASUS dokkolós billentyűzetek nem kompatibilisek egymással, vagyis a sajátját kell vedd.
-
kaciokos
őstag
Én már azt is hatalmas pozitívumként értékelném, ha késve is, de megkapnánk a 4.3-at. Lassan két éves lesz a modell, nemigen tudok olyan gyártót, aki ennyi idő után még Android frissítést adna ki.
Más kérdés, hogy nekem annyira nem hiányzik a 4.3, egyetlen olyan újdonsága nincs, ami számomra jelentene valamit.
-
kaciokos
őstag
válasz
Aegnerys #2241 üzenetére
Egyébként igaz, hogy egy e-könyv olvasó sokkal jobb e-könyv olvasásra, de ha a tablet másra is kell, és nem akarod az e-könyv olvasót pluszban megvenni, vagy csak még egy eszközt magaddal cipelni, akkor ezen is simán lehet e-könyvet olvasni, és az fbReader-t használom.
-
kaciokos
őstag
válasz
Keresztapper #2163 üzenetére
Mi a gond a legutóbbival? Nekem az van fenn, és nem tapasztaltam semmi problémát.
-
kaciokos
őstag
válasz
_Flood_ #2140 üzenetére
Alt+j és Alt+i nem működik? Általában az szokta helyettesíteni az í-t.
Ha nem jön össze, használhatsz olyan billentyűzet progit, ami megengedi a karakterek szabad átmappelését, és akkor bármelyik billentyűre rádefiniálhatod az ű-t. Én az External Keyboard Helper-t használom a telefonomon a Bluetooth-os billentyűzetemhez (ami szintén angol kiosztású), amikor csatlakoztatom, felugrik egy ablak, és át tudom váltani erre a megszokott billentyűzet programomról, amikor kikapcsolom, ugyanez visszafelé. Ugyan fizetős, de jó, és van belőle ingyenes verzió, kipróbálni az is megteszi.
-
-
kaciokos
őstag
válasz
FrankóStein #2101 üzenetére
Én még nem találkoztam vele, viszont a gyári böngésző egy másik furcsaságával igen: a képernyő jobb felső sarkában néha felvillan egy kb. 5 cm x 0,5 cm-es sötétkék téglalap. Nem zavaró, nem takar el semmit, mert abban a sorban csak a böngésző fülei vannak, csak fura. Esetleg más is találkozott már vele?
-
kaciokos
őstag
válasz
macskafogo #2094 üzenetére
Igen, jó. A két gép csak abban különbözik, hogy a TG-ben van 3G modem.
-
kaciokos
őstag
válasz
Avicularia #1963 üzenetére
Én azért megpróbálnám, hátha elismerik, hogy elhasználódás miatt van.
-
kaciokos
őstag
válasz
Avicularia #1871 üzenetére
A gyári böngésző valóban csinálja néha az 1-2 másodperces fagyást, de a Chrome nálam nem. Mondjuk más kérdés, hogy a Chrome nekem nagyon nem állt kézre, szóval inkább a gyárit használom, annyira nem gyakori nálam ez a lag, hogy zavarjon.
Dokkoló ügyben nem nagyon tudok nyilatkozni, alapetően anélkül használom, csak akkor rakom rá, ha egy sornál többet akarok gépelni, és akkor is lehúzom a gépelés után.
Ja, és az installálás utáni 5-6 másodperces leterheltséget én eddig minden Androidos eszköznél tapasztaltam, ami nálam járt. Ezalatt az idő alatt nagyon nehéz bármire rávenni.
-
kaciokos
őstag
válasz
bostone #1867 üzenetére
Egyetértek. Napi használatban van a cucc, de sosem volt fagyásom, újraindulásom, és lagolás is csak nagyon enyhe, abszolut nem zavaró.
Amúgy nem láttam még olyan Android-os eszközt, amin egyáltalán ne lett volna egy kis lag, beleértve a sógorom Samsung tabletjét és mondjuk egy HTC One-t is, ami múlt héten volt nálam, és amiben azért erősebb HW dolgozik.
-
kaciokos
őstag
válasz
Gabeboy74 #1855 üzenetére
Nekem mindkét helyen úgy van beállítva, hogy lője le, ha kikapcsolom a képernyőt, de ezt intelligensen teszi, vagyis ha hálózatos alkalmazás fut, pl. TuneIn netrádió, vagy torrent kliens, akkor nem kapcsolja ki. Mondjuk ezt lehet, hogy az adott alkalmazásnak kell jeleznie az oprendszer felé, hogy neki folyamatos netre van szüksége.
-
kaciokos
őstag
válasz
Carlx70 #1826 üzenetére
Sajnos meghajtóként nem, de amúgy igen. Nyomj egy Ctrl+F8-at (Tree nézet), ott egy dupla kattintás valamire (lehet meghajtó, könyvtár, de lehet más is, ugyanúgy, mint a Windows intézőben), és akkor a másik oldalon belelép. Ez egy kicsit bonyolult mergoldás, nekem az jött be, hogy a Computer-t elteszem a gyorsmenübe (Ctrl+D), és onnan már könnyen oda tudok navigálni a tablet tárhelyeihez.
-
kaciokos
őstag
válasz
Darko_addict #1799 üzenetére
Apró akadások vannak, de tényleg apróak, egyáltalán nem zavaró.
Az 1 GB RAM szerintem bőven elég, én gyakran elcsodálkozom azon, hogy elindítok egy progit, amit hetek óta nem használtam, és még mindig benne van a memóriában. Összehasonlításképp htc Sensation XE telefonom van, 768 MB memóriával, és ott nagyon is hamar kilő mindent. Persze azon még ott van a Sense, ami nagyon szép s jó, de zabálja a memóriát, a TF300T-n pedig eléggé memóriatakarékos ROM fut.
-
kaciokos
őstag
válasz
mgTerminator #1774 üzenetére
Az mindjárt más.
Amúgy is littlemole-nak akartam válaszolni, csak félrenyomtam.
-
kaciokos
őstag
válasz
mgTerminator #1772 üzenetére
Mint mondtam, az új frissítésben (10.6.1.15.3) HDMI hibákat is javítottak, várd meg, hátha segít.
-
kaciokos
őstag
Nekem épp most jött le egy frissítés a TF300T-mre, 17 MB, szóval nem hiszem, hogy túl sok változást hoz, a verziószáma 10.6.1.15.3. Próbáltam rákeresni, mi van benne, de nem találtam hivatalos infót, csak azt, hogy HDMI problémákat (is) javítottak, illetve az időt alul más betűtípussal írja ki.
-
kaciokos
őstag
válasz
mgTerminator #1716 üzenetére
Jaja, a uTorrent bétája eléggé gyermeteg, én is tTorrent-et használtam, amikor erről torrenteztem.
-
kaciokos
őstag
válasz
Avicularia #1681 üzenetére
A WiFi sávszélessége eléggé ingadozó, valószínűleg a laptop ezt jó cache-eléssel ki tudja korrigálni, de a tablet nem.
-
kaciokos
őstag
válasz
mgTerminator #1678 üzenetére
Én is kártyára töltök, és nem szaggat. Viszont néha előfordul, hogy ha kinyomom a kijelzőt, amikor megy a letöltés, nem tudom egyből visszakapcsolni, csak pár perc múlva. Ez sem túlzavaró, csak olyankor, ha miután kinyomtam, épp eszembe jut, hogy még akartam valamit.
-
kaciokos
őstag
válasz
kaciokos #1544 üzenetére
Tovább próbálgattam az Asus akku widget-et is, továbbra is nagyon lassan frissül, néha 5 mp. is eltellik képernyő feloldás után, mire a jó értéket mutatja. Tettem mellé egy Play-ről letöltött widget-et, az azonnal frissül, szóval valszeg widget hiba. Remélem, javítják.
-
kaciokos
őstag
válasz
Avicularia #1549 üzenetére
Tegnep este még próbálgattam az USB portot, néha megy benne a pendrive, néha nem.
Tanácstalan vagyok, gariztassam-e, vagy csak sw-es bug, és majd javítják? Azt sem tuom megmondani, hogy 4.2 upgrade előtt csinált-e ilyet, mert nagyon ritkán használtam.
-
kaciokos
őstag
Próbálta már valaki a dokkoló USB portját 4.2 upgrade óta? Ma reggel akartam valamit kimásolni pendrive-ra, de nem is érzékelte. Bedugtam egy másikat, amin LED is van, de azt se látta, és a LED se világított. Nem volt időm dovább mókolni vele, majd este, de ez elég zavaró.
-
kaciokos
őstag
válasz
mgTerminator #1546 üzenetére
Értem, köszi. Ez is hasznos, de engem egy olyan megoldás is érdekelne, hogy amikor felveszek egy torrent-et, be lehessen állítani, hogy állítsa le a seed-elését x óra múlva.
-
kaciokos
őstag
Na, egy dolog van, ami idegesít az új ROM-ban, most hogy a töltős képernyőkikapcsolós megoldódott: a beépített Asus akku-töltöttség widget nagyon lassan frissül. Miután feloldom a képernyőt, 2-3 másodpercig még egy régebbi értéket mutat, aztán vált csak. Még nem próbáltam, hogy más akku widget is így csinálja-e, de azért használtam a beépítettet, mert mindkét akku szintjét képes kijelezni, amit szerintem egy 3rd party widget nem tud.
-
kaciokos
őstag
válasz
mgTerminator #1542 üzenetére
Igen, és én is azt használom. :-) Hogy érted, hogy ha nem forgalmaz? Ha otthagyod, és fut a torrent, akkor úgy is marad. Esetleg egy időzítő jól jönne, hogy x óra után lépjen ki, és akkor a WiFi is automatikusan lebontana.
-
kaciokos
őstag
válasz
mgTerminator #1538 üzenetére
De gondolom a WiFi-t olyankor kikapcsolja. Ha úgy van beállítva, nálam is hasonló a fogyasztás gyári ROM-mal, de ez most egy olyan eset volt, hogy futott egy torrent, ezért folyamatos netkapcsolat kellett egész éjjel.
-
kaciokos
őstag
válasz
FrankóStein #1533 üzenetére
Szerintem pár héten belül úgyis jönnek javítások az apróbb hibákra, az ASUS eddig is elég gyakran szórta a bugfixeket.
-
kaciokos
őstag
válasz
Unbaised-Ben #1527 üzenetére
Na, előhpztam a fejlesztői opciókat, ki volt kapcsolva a képernyőtartás töltőn, bekapcsoltam, kikapcsoltam újra, újraindítottam a tablet-et, most úgy néz ki, hogy jó.
-
kaciokos
őstag
No, tegnap nekem is megjött a frissítés, az új felület nekem se jön be, szóval maradtam a réginél, még szerencse, hogy választható.
Viszont azóta olyat tapasztaltam, hogy ha töltőn van, soha nem kapcsolja ki a kijelzőt. Ez pláne azzal együtt zavaró, hogy ha kikapcsolt kijelzővel feldugom töltőre, 1-2 másodpercen belül bekapcsolja. Ez utóbbit eddig is csinálta, meg minden Android-os eszközöm csinálja, szóval ez rendben is lenne, de nehogy már ne kapcsolja ki a kijelzőt a beállított 1 perc elteltével, csak azért, mert töltőn van!
Nektek is így működik most?
-
kaciokos
őstag
Ez elég furcsának hangzik. Nem akarok látatlanba' ítélni, de kicsit olyan válasz ez, amilyeneket a htc ügyfélszolgálattól szoktam kapni, vagyis roppant segítőkész, de komoly szakértelmet vagy utánanézést nélkülöző...
Mindenesetre nekem gyári ROM-mal simán viszi a 32 GB-os Class 10-es Kingston kártyát.
-
kaciokos
őstag
válasz
littlemole #1396 üzenetére
Én Win7 alatt csatlakoztattam, és látja simán, ugyan nem meghajtóként, hanem MTP módban, vagyis a Computer alatt, ahol a meghajtók vannak, van egy ASUS Tab vagy valami hasonló nevű bejegyzés.
Most nincs nálam, ezért nem tudom ellenőrizni, de mintha a beállítások között kellett volna bekapcsolni az MTP módot.
-
kaciokos
őstag
válasz
mgTerminator #1388 üzenetére
Nem csak ez volt a célom, hanem az, hogy megvilágítsam, mit értek igényfüggő alatt. Az én igényeimbe a Dio3 és a GPS progi is beletartozik, ezért nálam nem váltja ki a PC-t. Azoknál válthatja ki, akik a PC-t amúgy is csak "alapdolgokra" használják. És most ne menjünk bele, mi az "alapdolog", mert ez megint lehet szubjektív.
-
kaciokos
őstag
válasz
mgTerminator #1376 üzenetére
Igényfüggő. A Diablo 3 mondjuk nem fut el rajta, szóval kell a PC.
De a Garmin túra GPS-em szoftvere is csak Windows-on fut, és még sorolhatnám.
-
kaciokos
őstag
válasz
Avicularia #1342 üzenetére
Köszi.
-
kaciokos
őstag
válasz
Avicularia #1337 üzenetére
Ezt a statisztikát amúgy milyen progival csináltad?
-
kaciokos
őstag
-
kaciokos
őstag
válasz
mgTerminator #1143 üzenetére
Nem mintha szidni akarnám a TF300T-t, mert szerintem bazi jó cucc, és nagyon meg vagyok vele elégedve, de az nem igaz, hogy jobb a Prime-nál. Az egyedüli előnye, hogy a műanyag ház miatt jó a GPS és WiFi vétel, ami meglehetősen tré a Prime-nál, ezzel szemben:
- a műanyag házban van fém helyett (ez a GPS és WiFi miatt jó, de amúgy a fém minőségibb)
- procija kicsit alacsonyabb frekvencián fut (elismerem, használatban nem nagy különbség)
- nincs rajta Gorilla Glass
- IPS+ helyett sima IPS kijelző, nincs vele baj, de a Prime-é jobbAsszem ennyi. Persze olcsóbb is, mint a Prime, és a fentiek szerintem nem érik meg az árkülönbsége. Ugyan én ajándékba kaptam, de ha én vettem volna, szerintem akkor is ezt választom a kettő közül. Ettől függetlenül árat nem számítva a Prime jobb és kész.
-
kaciokos
őstag
válasz
mgTerminator #1138 üzenetére
Amennyire én tudom, a TF300T procija 0,1 GHz-el alacsonyabb órajelen fut, de egy kicsit elbizonytalanítottál, szóval most rágugliztam, és elég ellentmondásos infókat találtam, nem tudom, mi az igazság.
-
kaciokos
őstag
válasz
@matthew@ #1132 üzenetére
Nekem kb. 3 hónapja van meg a cucc, gyári sw van rajta, és kb. Play-ről 50-60 telepített alkalmazás. Igazából soha nem volt vele problémám használat közben, és akadni se akadt soha ezzel a mennyiségű alkalmazással. Persze a hétvégén volt kezemben egy Prime, ami erősebb hardver, de agyon volt vágva több 100 alkalmazással, akadt is rendesen. Ha belegondoltok, ez valahol normális, ugyanígy viselkedik minden oprendszer. Jópár éve egyszer apósom panaszkodott, hogy lassú a Windows-os gépe, ami amúgy hardveresen elég erős volt. Leültem elé, és megnyitottam a Start menüt. Én ennyi programot egy gépen még életemben nem láttam, mondtam is neki, hogy újra kellene húzni, erre ő, hogy az nem jó, mert nem szeret programokat installálni. Na, ezt erősen megmosolyogtam. :-)
A dokkoló tényleg nagy okosság.
Amikor alkalmazást frissít Play-ről, az installálás végén valóban néha kicsit belassul 1-2 másodpercre, de nem zavaró. Amúgy htc Sensation XE telefont használok, és ezt a viselkedést az is produkálja, sőt, az előző droidos telóm is csinálta, csak az a jóval gyengébb hardvernek köszönhetően jópár másodpercig.
-
kaciokos
őstag
válasz
Avicularia #898 üzenetére
Szóval nem csinálják meg, és jófejségből nem fizettetik ki veled a bevizsgálási díjat. Hát, azért ilyenkor látszik, hogy nyugaton se kolbászból van a kerítés (Helsinki az már nyugat?
).
(igen, tudom, hogy Svédország észak, és nem nyugat, ráadásul Helsinki se ott van, de értitek, na
)
-
kaciokos
őstag
Ilyen tokot nem használ véletlen valaki? Kíváncsi lennék, milyen minőségű.
Vagy ha valaki tud frankó neoprén tokot, az is jó, nem baj az se, ha drágább.
Igazából pont azért gondolkodom neoprén tokban, mert rugalmas, és így talán pontosan fog illeszkedni annak ellenére, hogy nem kifejezetten a TF300T-hez készül.
-
kaciokos
őstag
válasz
Unbaised-Ben #864 üzenetére
10.4.2.17
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged