Új hozzászólás Aktív témák
-
FrankóStein
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos tönkrement a kijelzőm.
Ha van valaki akit érdekelne a magyar nyelvű dokkolóm, kérem írjon privátban, árajánlattal együtt.
Aki legtöbbet ad érte, annak adom.Üdv!
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
engels105 #2532 üzenetére
Sziasztok!
Csak most kukkantottam be ide, és látom, hogy van pár hozzászólás.
A Supersu az alapból nem teljesen jó a ROM telepítés után, de ha letöltitek az oldalon található linkről és recoveryből ezt is telepítitek, utána semmi hibája nem lesz.http://forum.xda-developers.com/transformer-tf300t/development/rom-t2932783
vagy közvetlen:
http://download.chainfire.eu/696/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v2.46.zip
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
sanikak #2507 üzenetére
Hát ha mástól nem kapsz ötletet, akkor végső esetre volna egy valahol olvasott ötletem, de egyáltalán nem biztos, hogy igaz, én még nem próbáltam:
Állítólag a MicroSD alatt 3-4 cm-re lévő pici lyuk azért van, hogy ilyen esetekben egy tűt bedugva visszaálljon a bootloader. De ismétlem: ez lehet, hogy hülyeség, mert akár mikrofon lyuk is lehet, bár az mintha a tetején lenne... -
FrankóStein
aktív tag
válasz
weareinluck #2502 üzenetére
Ha azokra a dolgokra használnád főleg amiket leírtál, akkor javaslom, hogy inkább maradj a notebooknál.
Erre nem lehetett és a jövőben sem lehet windowst tenni sajnos (legalábbis eddig a pillanatig senki nem foglalkozott vele), pedig szívesen kipróbálnám én is. -
FrankóStein
aktív tag
válasz
bostone #2494 üzenetére
Aháá. Szóval nem ennél volt probléma az SD kártya írás, hanem a hivatalos KitKat-el rendelkező telóknál-tableteknél..., mivel erre már eleve csak roottal lehetett feltenni, ezért nem volt gondom vele.
A 8.1-el sem kéne hogy gond legyen, de azért mindenképpen 32 bites legyen, ha már nem win7-el próbálkozol...
Nem tudom, de engem azért kirázna a hideg, ha más oprendszerrel kéne csinálnom - lehet, hogy csak paranoiás vagyok, de elég sok dolog nem ugyanúgy működik 7 és 8.1 alatt... -
FrankóStein
aktív tag
MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGRE!
Annyit tudok segíteni, hogy ha valaki valamelyest ért hozzá, akkor sorrendben le tudom írni a teendőket, de minden mozzanat nagyon fontos! A legveszélyesebb művelet az új recovery felrakása. Ha itt gebasz lesz,
akkor igencsak tégla lesz a gépből.
Én a TWRP recoveryt favorizálom, és csak 32 bites Win7 alól csináltam! (csak megjegyzés volt)
Tehát:Elsőként töltsük le a legfrissebb Lollipop ROM-ot és a GAPPS-ot innen: http://forum.xda-developers.com/transformer-tf300t/development/rom-t2932783
Másoljuk fel microSD-re és dugjuk be a tabletbe.Másodszor (nagyon fontos!):
A jelenlegi hivatalos ROM-ot a Beállítások menüben frissítsük fel a legfrissebb hivatalos verzióra!
(ha már az van fent, akkor jó)
Asus honlapról http://www.asus.com/Tablets_Mobile/ASUS_Transformer_Pad_TF300T/HelpDesk_Download/
letölteni a Version V8_For Andorid 4.2 Unlock Device App-ot, kitömöriteni és a tableten elinditani. Egy sor kérdést tesz fel, hogy "biztos?", ... Ha úgy döntünk, hogy biztos, akkor a tabletet unlockolja, onnantól kezdve nincs többé garancia, de innentől már lehet mókolni is.
PC-re letölteni egy Android SDK csomagot és telepiteni pár részét, nekünk a fastboot és ADB shell fontos.
Ha települtek, tegyük a fastboot mappát a C:\ -be.
Töltsük le a legfrissebb twrp recovery-t (https://www.androidfilehost.com/?fid=95784891001602443) és kitömörítve ezt is másoljuk be ebbe a mappába (csak a recovery.img -t).
És jön az izzasztó rész:
PC-be a tablet USB kábelét bedugni.
Start menü-Programok-Kellékek-Parancssor (jobb klikkel Futtatás rendszergazdaként)
Be kell lépni DOS parancsokkal a fastboot mappába.
Be kell irni:
fastboot -i 0x0b05 flash recovery recovery.img (még nincs ENTER!)a tabletet kivenni a dokkolóból és Hang- és Bekapcs gomb együttes nyomásával előjön egy 3 ikonos kezdő oldal. Az RCK ikon fog villogni.
Az USB töltő másik végét rádugni a tablet aljára és a PC-n most jöhet az ENTER.
Pár pillanat és felmásolódik az új recovery. Ha végzett nincs tűzijáték, de a PC-n írja hogyha kész és minden rendben. Ezután kihúzható a kábel. A tabletet kapcsoljuk ki, majd bekapcsoláskor ismét menjünk be a recoverybe (Hang- és Bekapcs egyszerre, majd RCK-ra nyomjuk meg a Hang+). Ha minden rendben van, akkor már az új TWRP recovery fogad majd.
Itt Wipe-ra menni, Factory reset, majd advanced Wipe és ott a felső 4 dolgot bejelöljük (Dalvik, Cache, System, Data) majd elhúzzuk a csúszkát. Ez elég sokáig tart. Ha végzett
utána Installra menni, kiválasztani a MicroSD-t, onnan pedig magát a ROM zipjét, majd another zip-ként a GAPPS zipjét is. Ha megvan, utána indulhat a telepítés. Ez is sokáig tart (kb 7-10 perc) Ha kész, akkor még ott lesz egy gomb a bal oldalon Dalvik/Cache Wipe - nyomjunk rá mégegyszer. Ha ez is kész, akkor Reboot....
És pár perc múlva jön az új felület. Wifi legyen, google fiók beállításnál vigyázni, ha dokkolóról írjuk a jelszót, kezdetben fel van cserélve a z és az y! De ha felállt a rendszer, mindent átállíthatunk kedvünkre.Jó szórakozást, jelezzétek ha valakinek sikerült ez alapján megcsinálnia, esetleg pontosítani akar.
Köszi! -
FrankóStein
aktív tag
válasz
bostone #2486 üzenetére
Az SD kártyás mizériára mit értesz? Nálam eddig se volt gond vele, és most sincs.
A dokkolót támogatja, eddig a verzióig csak dokkoló akksi kijelző nem volt, de a legfrissebb
már mutatja azt is. Minden jó, működik, telepítésnél van egy-két dolog, ami úgy tesz, mintha nem lenne
jó (exchange, és fiók beállítás), de egy vissza gomb, majd újból és más működik is utána minden.
Nem mellékesen gyors mint a villám, van szinkronizáció a google-ról, szóval szuper. -
FrankóStein
aktív tag
Sziasztok!
A legújabb Android (Lollipop - 5.0.1) csodákat művel szeretett masinánkkal.
Érdemes váltani!Többek között Antutu: 21889 pont.
OC 1500-on, de akár 1700-ig lehet pörgetni.Gyorsabb, mint a KitKat (CM) volt.
Ajánlom mindenkinek, aki érti hogy kell csinálni:
http://forum.xda-developers.com/transformer-tf300t/development/rom-t2932783
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
Carlx70 #2454 üzenetére
Szia!
Csak most néztem bele újból a fórumba. (jó régen jártam itt)
Nekem asszem van egy régebbi leírásom ebben a fórumban. Keress rá, régebben írtam ide.
Tavaly óta használom a Kitkatet, kezdetben mindenféle ROM-mal próbálkoztam, volt amelyik tuningolt
volt és amikor észrevettem, hogy a magokat 1700 MHz-en járatja majd szívinfarktust kaptam.
Próbáltam Omniromot is, de az a dokkolót nem látta, ezért jó ideje csak a Cyanogenmodot használom.
Eleinte naponta cserélgettem a ROMot, de mostanában már csak 1-2 hetente rakom fel az újabbakat
(szinte minden nap jön frissítés).:http://download.cyanogenmod.org/?device=tf300t
Nagyjából mindennel meg vagyok elégedve, a sebességen szokott látszani inkább kisebb-nagyobb változás.
A legutóbbi hozott egy elég nagy sebességbeli ugrást (legalábbis az eredmény Antutuban a megszokott ~14000 körüliről hirtelen 18200 -ra változott, bár az Antutu is verziót ugrott, és először arra gondoltam, hogy amiatt, mert teljesen más a teszt mint a régebbinél, de aztán a telómon is lefuttatva azt láttam, hogy ott meg egy jottányit sem változott az eredmény, úgyhogy lehet, hogy a ROM lett jobb....
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
Gabeboy74 #2374 üzenetére
Ajánlani tudnám (mivel még nem Kitkat-olsz :-) ) a Cromi-X ROM-ot. Tiszta gyári kinézet, gyors mint a villám.
Persze ha már belaktad, akkor kicsit kellemetlen megint váltani, de nekem anno nagyon bejött az a ROM.
Mondjuk én nem birtam várni a RC-ra sem, nightly-kat csereberélek, így downgrade már nem játszik nálam, de annak aki még előtte áll, érdemes kipróbálni szerintem. -
FrankóStein
aktív tag
válasz
Gabeboy74 #2370 üzenetére
Nos a legfrissebb gyári androiddal indultam. A bootloadert nyitni kell, abból a legfrissebb verziót használtam szintén az ASUS oldaláról.
A twrp-t használom, kicsit szenvedtem vele, mire megtaláltam azt, amelyik működött a megfelelő JB verzióval.
Ha jól rémlik, akkor a 2.5-ös volt jó, de azóta már a 2.6.3-as van fent. Szerintem ennek működni kéne a 4.2.1-től kezdve a 4.4.2-ig is. Amúgy én blob-ot tettem fel a fastboot-al, de ez mindegy is.
Nem bánom, hogy twrp-t használok, kezelése baromi egyszerű, és nagyon kézreálló.Ja igen, volt már egy motochopper root rajta.
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
_Flood_ #2365 üzenetére
Lehet témákat változtatni. Szerintem meg lehet oldani, hogy ASUS téma legyen rajta.
Alapból Cyanogenes téma van, és lehet élő háttérképek közül is válogatni.
Nem is tudom már, hogy milyen volt az ASUS, olyan rég volt. :-)
Én Nova launcherrel használom a tabot, kicsit sem hiányzik az ASUS kinézet, és akadozás.
Jelenleg is gyorsabb, smooth-osabb (de szép kifejezés :-) ), mint az ASUS frissen telepitve, pedig
még mindig csak béta verziók vannak.Ha meg kiköpött ASUS kinézetre vágysz, akkor ott van a Cromi-X, ezerszer jobb kivitelben mint a gyári ROM, igaz nem 4.4-es, de gyors mint állat.
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
Avicularia #2357 üzenetére
Pedig most kezd izgalmas lenni, mert a Cyanogen gőzerővel csinálja a Kitkat-ot.
Eddig még csak béta verziók vannak, de szó szerint majdnem minden nap jön belőle frissebb.
És már jelenlegi állapotában simán veri a gyári ROMot. -
FrankóStein
aktív tag
válasz
Stereopheis #2320 üzenetére
Hányas verzió?
Nekem csak az 1.0.1 működik normálisan, az újabbak leállnak a seedeléssel. -
FrankóStein
aktív tag
válasz
bostone #2284 üzenetére
Igen az XDA-ról is szedtem. A legeslegfontosabb a twrp fájl. Nekem az első nem volt jó, ki is vert a viz, a második viszont már simán felment. Ezt nem tudom honnan szedtem, de szerintem a twrp weblapján találhatsz megfelelőt, csak nagyon vigyázz, hogy az android verziódhoz valót tegyél fel, mert ellenkező esetben tégla lesz. A ROM-ot (Cromi-X) XDA-ról töltöttem,. Többféle ROM-ot is próbáltam, jók is voltak, meg nem is, de ezt találtam a legjobbnak, mert itt megmarad minden olyannak, mint a gyári rendszerben, és a progik is szinkronizálódnak az Asus-ról, úgyhogy szinte hozzá se kell nyúlni és máris a korábbi rendszeredben találod magad, ráadásul fürge, és hibamentes (legalábbis eddig :-) )
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
bostone #2282 üzenetére
CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!
Én ezt a netről okoskodtam össze, segítség nem volt, tehát minden lépést megfontolni:
Mielőtt nekifogsz, összeszedni az összes szükséges fájlt, programot, és betenni pl a C:\Fastboot nevű mappába, kivéve a ROM-ot, azt a microSD gyökerébe.Szükség lesz:
1. Asustól a bootloader nyitó alkalmazásra
2. Recovery programra
3. Fastboot nevű programra
4. Mondjuk Cromi-X modraBootloader nyitás (nekem kb 1,5 óra alatt sikerült, vagy 50x próbáltam, mire sikerült)
Én a TWRP recoveryt favorizáltam.Csakis a megfelelő verziójú fájl letöltése!!! Ha Tf300t-d van és 4.2-es Android a jelenlegi verziód, akkor kimondottan ehhez való blob fájlt keress! Itt lehet téglásítani a
tabletet, ha ez nem megfelelő!!! Ha korább 4.1-es van a tableten, akkor meg ahhoz valót kell letölteni.Fastboot telepítése C:\Fastboot -ba
C:\Fastboot –ba, másolni a letöltött twrp.blob –ot (ez a recovery fájl)Tablet Vol- Bekapcs egyszerre
RCK-n hagyniUSB rádug
Parancsablak Rendszergazda joggal
C:\Fastbootba menni
fastboot -i 0x0B05 flash recovery twrp.blob
Imádkozni kb 20 mp-ig...
ha végzett: Vol- Bekapcs
Ismét Vol- Bekapcs
RCK Vol+ -Recovery elindul
Install (SD kártyán lévő ROM (zip) telepítése)
Nagyjából ennyi.
-
FrankóStein
aktív tag
Egy tapasztalat:
Ha valaki normálisan szeretné használni a tabletjét, cserélje le a gyári ROM-ot.
Pár nap után mondhatom, hogy össze sem lehet hasonlítani használhatóságban a
gyárit és a főzöttet.
Jelenleg Cromi-x fut az enyémen, teljesen olyan mint a gyári kinézet (mivel gyáriból csinálták)
minden funkciója a megszokott. A legjobb, hogy indítás után automatikusan szinkronizált
az ASUS-ról, így a volt programok mind visszatelepültek.
Gyors mint a villám (Antutu ~13000 körül), nincs akadás, nem esik szét a kép egyes weboldalakon,
és gördülékeny minden.Persze ha valaki rászánja magát annak ugrik a gari a bootloader nyitás miatt...
-
FrankóStein
aktív tag
Aki már cserélt ROM-ot: nekem miért nincs bootoláskor USB ikonom, mint régebben a 4.1-ig volt?
Hogy tudok így custom recoveryt telepíteni? Unlock bootloader megvolt, most rootoltam de csak a motochopperrel. Hogy a francba lehet elinditani a fastbootot, ha nincs USB ikon? -
FrankóStein
aktív tag
Cyanogenmod-ot nem próbált még ki valaki az új telepítő cuccal? (egy apk végigvezet a mod cseréjén)
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
MaCS_70 #2190 üzenetére
Típushiba a készülék maga. :-)
Na jó ez túlzás, de néha kiborít. Gépelek kb egy-két mondatot, felnézek a képernyőre, és akkor látom,
hogy egy árva betű sincs a képernyőn abból, amit írtam. Rájöttem, hogy ilyenkor gyári böngésző bezár,
majd megnyit, utána megint jó.
Aztán a másik: böngészőben (nem tudom, hogy mindben-e vagy csak a gyáriban) több linket megnyitok, elolvasom, újabbat látok, megakarom nyitni és egyszerűen átszúrhatnám a képernyőt - SEMMIT nem hajlandó csinálni, lefagy a böngésző 1-2 percre , csak a bezárás segít ha mégis akarom azt a linket...
Minden oldal lassan nyílik, ha nyílik, mert van ami csak homokórázik, de van, hogy percekig mint a villám, minden OK.
Szóval kiszámíthatatlan, idegesítő, sokszor csak az önuralmam menti meg (csak az ára miatt) attól, hogy földhözvágjam. -
FrankóStein
aktív tag
Ennek nem a RAM mennyiségével van gondja. Nálam alig 440 MB-ot foglal, van vagy ~550 MB szabad RAM, mégis szaggat, lefagy, stb. Az egész egy nagy kaka, olyan mint a WIN XP SP3-nál volt/van az svchost.exe probléma, ami proci foglaltságban eléri a 95-99%-ot, a user meg agybajt kap, és nincs rá megoldás, csak az update off... Ez pont ilyen, az ember a haját tépi, mert lövése sincs, hogy egy 4 magos procival szerelt gép hogy lehet ekkora szar.
A 2 magos telefonom ugyanolyan felbontással, kevesebb RAM-al hasít, pedig az Android is "csak" 4.1.2. -
FrankóStein
aktív tag
válasz
geccoblaze #2183 üzenetére
Helló!
Ahhoz, hogy sticket és USB elosztót használhass, rootolni kell a kütyüt. Nyomtató necces, szerintem azt ezzel nem lehet, mert nincs driver, de erről majd mások irnak.
Viszont ha én vennék ma tabletet, ezt nem venném meg még1x.
Rettenetesen idegesitő néha, hogy olyan akadásai vannak minden ok nélkül, hogy legszívesebben
földhözvágnám. -
FrankóStein
aktív tag
Sziasztok!
Mitől lehet, hogy a tabletem a frissítéseket letölti, újraindul, elkezdi a frissítési metódust, de kis idő
múlva a droid hanyatt vágja magát és hibát ír?Amúgy motochopperrel rootolva a ketyere.
Ötlete van valakinek? -
FrankóStein
aktív tag
Hát jó, bár nem hiszem, hogy itt lenne olyan, aki a két szép szememért ezt megtenné. :-)
Tehát:
Ha nagyon szépen megkérlek benneteket, akkor valaki a gyári appokat kimásolná nekem valahová?
Pl www.box.com , vagy www.dropbox.com -ra?
Köszönöm szépen előre is!:-)
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
mgTerminator #1928 üzenetére
Hát az már egy másik történet...
Már tökmindegy, mert ha igaz (márpedig igaz), ahhoz bootloadert kell nyitni, hogy visszaállíthassam a gyári ROM-ot, de visszazárni ugye nem tudom, tehát mostmár mindegy... :-) -
FrankóStein
aktív tag
Nnnna. :-)
Végre kiderült, hogy a múltkori igyekezetem a gyári ROM visszatételére felesleges pánik volt. Akkor azért akartam, mert korábban próbálkoztam egy ismerősöm mobilnetjét életre kelteni a TF300T-n, de a tárcsázás után mindig visszaállt alaphelyzetbe és nem csatlakozott. Azt hittem, hogy ez valami gyári progi hiánya miatt van, amit a rootolás után kitöröltem.
Ma alkalmam volt új próbára, és kiderült, hogy PIN kód kérés van beállítva és ennek hiánya miatt nem csatlakozott, most ahogy beállítottam, azonnal sikerült. :-)
A progi amivel sikerült a PPP widget.
Az ismerősöm stickjét nem ismerte fel a tabletem, de van nekem független E220, ami gond nélkül csatlakozott.
Van ennél jobb stickem is, de az Voda függő: K3765. A SIM pedig T-s, így azt nem tudtam kipróbálni. :-( -
FrankóStein
aktív tag
válasz
mgTerminator #1917 üzenetére
Nos, egy fórumban a fórum admin azt mondta, hogy mindenképpen nyitott bootloader kell ahhoz is, hogy a recovery működjön. Így nem teszem inkább próbára, félek a garivesztéstől.
Bár mostmár nem tudom, vajon elvileg az, hogy nem nyitott a bootloaderem, de a root mégis rajta van, és kitöröltem jónéhány gyári alkalmazást, az minek számít - garivesztésnek? A rootot mondjuk eltudom tüntetni, de a hiányzó appokat már nem tudom feltenni. :-) Az ASUSnál pedig a garancia vesztésnél egyértelműen a bootloader nyitást említik... -
FrankóStein
aktív tag
válasz
mgTerminator #1915 üzenetére
Látom, de az nem a root hiánya miatt van, hanem más miatt, ami lehet, hogy a bootloader miatt van, de lehet, hogy nem - nem tudom. Ezért tettem fel a kérdést, hátha valaki tud valamit rá mondani.
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
mgTerminator #1913 üzenetére
Rootolva van. Van már olyan 1 klikkes root, amihez nem kell nyitni.
-
FrankóStein
aktív tag
Tegnap megint próbálkoztam más recovery-kkel. Semelyik nem működik, valamiért mindig a gyári indulna el, ami persze rossz. Kipróbáltam a ROM Managerrel és a ROM toolbox-szal is recoveryt telepíteni, de egyik sem jó. Ilyenkor számít a bootloader állapota?
Vagy más baj lehet? pl: hiányzik rendszerfájl, vagy megsérült valami partició?
Szerintetek? -
FrankóStein
aktív tag
válasz
mgTerminator #1908 üzenetére
Bocsi, tegnap este óta nem volt netem, most csinálták meg.
A Box-ra töltöttem fel, PC-ről semmi gondot nem okoz megnézni, tableten viszont lennie kell flashplayernek, igen. Nekem van, nem gondoltam, hogy van olyan akinek nincs. Akkor hagyd, ha ez az akadálya a megnézésnek. Jobb ötletem nem volt/nincs, mint onnan megosztani a képeket. -
FrankóStein
aktív tag
válasz
MrPetya19 #1905 üzenetére
Igen az van. Azért mondtam, hogy jó lenne ha most jelenne meg frissítés, mert akkor lehet, hogy azzal már lehetne valamit kezdeni. Ez a mostani, mivel ugyanaz a verzió, ami telepitve is van, nem akarja "frissíteni" mert nincs mit frissíteni. Csak az a kérdés, hogy a frissítés tenne-e fel más appokat is, vagy csak a már telepítetteket venné figyelembe és csak azokat frissítené-e.?
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
mgTerminator #1904 üzenetére
https://www.box.com/s/xw71xdql4ou1b2tvns8y
Ezek vannak. -
FrankóStein
aktív tag
válasz
mgTerminator #1901 üzenetére
Csomagtelepítő, és Csomaghozzáférés segéd van az összes folyamatok között. De mindkettőnek "droid" ikonja van, és mindössze 4 kb-osak. Lehet, hogy sérültek?
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
mgTerminator #1895 üzenetére
Esetleg nem tudod, melyik alkalmazás hiányozhat kb?
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
mgTerminator #1895 üzenetére
Biztos. A belső zip neve: WW_epad-user-10.6.1.15.3.zip
Próbáltam már a belső tárra, külső tárra, így ahogy a neve van, sőt ezt is kicsomagolva a blob fájlt is mellétéve, de semmi. Hibát ír az RCK-ból.
Amúgy a nyitott bootloader nélkülözhetetlen, vagy anélkül is sikerülnie kéne? -
FrankóStein
aktív tag
válasz
mgTerminator #1892 üzenetére
Ez feltétel? Mert eddig csak a twrp oldalon olvastam, hogy nyitni kell.
-
FrankóStein
aktív tag
Eszembe jutott még:
1. rootolva van a tablet
2. bootloader nincs kinyitva. (ez nem lehet a gond oka?) -
FrankóStein
aktív tag
válasz
mgTerminator #1886 üzenetére
Letöltöttem a megfelelő (4.2) twrp-t. A fastboottal az a bajom, hogy mindenhol azt írja, hogy az USB-s jelű menübe kéne indulni a rendszernek, de az nincs már egy ideje, a 4.2 frissítés óta. Csak RCK - Android - és Wipe data van. Igy meg a fastboottal sem megyek sokra.
Amúgy milyen blob fájl ez a twrp lapján? A gyári ~800 MB, ez meg alig 6,2.
Az img is kell? Vagy megpróbálhatom az RCK menüt indítani ezzel az (szintén 6,2 MB-os) img-vel? -
FrankóStein
aktív tag
válasz
mgTerminator #1884 üzenetére
De az RCK menüben miért vágja hanyatt magát a kis droid, mikor ott volt a belső zip a belső táron (is)? :-)
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
mgTerminator #1882 üzenetére
Próbáltam úgy is. Tettem a belső tárra és külső SD-re is, így is, úgy is. Az RCK választása után a kis droid megfekszik, és azt írja HIBA. Azt nem tudom számít-e, hogy az USB hibakeresés be van e pipálva, bár azt is próbáltam mindkét módon. Már próbálkoztam az android SDK letöltéssel és fastboot-tal, de azokkal sem tudtam mit kezdeni.
-
FrankóStein
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy teljes gyári visszaállítást csinálni a tableten.
Jelenleg a gyári progik egy része törölve van a ROM-ból. Hogyan tudnám a hivatalos
gyári ROM-ot (ami az ASUS honlapról tölthető le és legbelül blob fájl van) visszatenni fullosan?
Recoveryt próbáltam, nem indul, gondolom azért mert valamilyen img kiterjesztésű fájlra vágyik, olyanom viszont nincs.
Köszi az ötleteket! -
FrankóStein
aktív tag
válasz
Darko_addict #1805 üzenetére
"1GB RAM-ból mennyi használható?"
Én nemrégiben rootoltam a tabletet. Addig-addig buzeráltam, amíg sikerült egy kritikus folyamatot is lefagyasztanom, azt hittem vége, állandó reboot lett.
Végső megoldásként wipe data-t csináltam, életre kelt, újrakezdtem minden "takarítást".
Mostmár ott tartok, hogy 387 MB lett a foglalt RAM. (előtte 450-580 között volt).
ennél alább nem nagyon hiszem, hogy lehet menni, ebben benne van a Ttorrent és az Avast is.Fürgébb lett, de azért néha vannak bugok, pl a Beállításokban egy-két módosításnál egyszerűen hibával kilép, de hál istennek olyanoknál, ami nem számít.
-
FrankóStein
aktív tag
Hello!
CWM recovery ROM Manager 5.5.2.3-al tudok ROM-ot cserélni? (root van)
A támogatott listában nem szerepel a tf300t, kissé szkeptikus vagyok emiatt. Kezdetnek a gyári ROM-ot letöltöttem az ASUS-tól, hogy azzal próbálhassam ki először,
majd ha minden jól megy, utána próbálnék másikat. De kicsit megijedtem (konkrétan a hideg kirázott :-) )
Inkább megszakítottam a műveletet. Ezzel már lehet téglát csinálni, ha valami nem kóser, ugye?
És ha elkezdem a folyamatot a Dalvik cache törlést mikor kell csinálni? Telepítés kezdése előtt, vagy utána?Köszi a választ!
-
FrankóStein
aktív tag
Igo Primo-t és/vagy Sygic-t ajánlom. Egyszer mentem vele, rendben volt. Én csináltam egy tartót a Fiestám rádiója elé, oda tudom tenni a tabot, de a tartó még néha kicsúszik a szellőzőből, egyelőre nincs olyan utam, ami miatt megérné, hogy kitaláljam, hogyan rögzítsem rendesen. Majd egyszer... :-)
Ezzel a megoldással semmi nincs kitakarva a szélvédőből, viszont a rádiót nem lehet kezelni miatta, de a kettő amúgy sem igazán szólhat egyszerre... -
FrankóStein
aktív tag
válasz
mgTerminator #1750 üzenetére
Köszönöm a választ. Itt tényleg betudom állítani a modem tárcsázását, és a szolgáltatót.
Mivel nincs élő előfizum most mobilnetre, csak később tudom kipróbálni, hogy csatlakoztatni
tudom-e valamelyik szolgáltatóhoz.
Köszi mégegyszer! -
FrankóStein
aktív tag
Próbált már valaki 3G sticket használni? Egy független E220-at próbáltam ki T mobile kártyával, feltelepitve a stickmount pro és egy másik progit, de addig se jutottam, hogy legalább a szolgáltató beállítását megtudjam tenni. Van 5-let?
Köszi -
FrankóStein
aktív tag
válasz
Avicularia #1744 üzenetére
Még nem merem a ROM cserét. Hallottam néhány hibáról, és félek, hogy nem lenne jó nekem. (pl. GPS gondok)
Másik, hogy tuti elrontanám a cserét.
Ha meg mégis, letöltöm a gyári kernelt, akkor azt hogyan lehet visszaállítani? -
FrankóStein
aktív tag
válasz
Avicularia #1742 üzenetére
Apropó:
most, hogy megvan a root, a CPU sebességet (nem akarom húzni - csak ha már van lehetőség, akkor érdekelne) hol lehet állítani?
Van progi erre, vagy menűből állítható? -
FrankóStein
aktív tag
válasz
Avicularia #1740 üzenetére
Öööö, arra gondoltam - elnézést :-)
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
2ofthem #1736 üzenetére
Rootolás menete:
Másold fel a PC-re is a motochopperből a fileokat.
Superuser-t telepitsd fel a tableten.
Kösd össze OTG kábellel a gépet és a tabletet.
Tablet-Beállítások-Tabletről-Build számra 7-szer ráböksz.
A megjelenő új menüben bejelölöd az USB hibajavítást
PC-n elinditod a *.bat file-t.
1 perc és kész.
Remélem nem felejtettem ki semmit.Nekem 1 napomba telt, mire ezt összeraktam, senki nem írta így le.
Maga a megoldás kb 2 perc. -
FrankóStein
aktív tag
Nos csak sikerült összehozni a rootolást.
Ezek után mit érdemes csinálni? Most arra gondoltam, hogy a Titanium Backup-al mindenről készítek mentést.
Még van valami, ami fontos lehet, vagy valami tanács esetleg?
Köszi! -
FrankóStein
aktív tag
válasz
MrPetya19 #1728 üzenetére
Tehát legtöbben akkor azért rootolnak, hogy backupot csinálhassanak?
A backup amúgy miért olyan fontos? (bocs az ismét láma kérdésért). Azért, amiért pl.
win7 alatt csinál az ember image-t a rendszerről, hogy újratelepités után minél hamarabb legyen újból
kész rendszerem? Viszont akkor az nem is olyan fontos, mivel az ember azért nem állítgat vissza hetente
rendszert, legalábbis én 6 hónap után csináltam a tableten csak.
Néhány user és pw beirást kellet csinálni, de pár óra és készen voltam mindennel.
De mindezek ellenére nagyon utálom a korlátozásokat, ezért is szeretném a rootot.
Viszont nem tudom, hogyan is kell.
Segitene valaki?Köszi!
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
Avicularia #1725 üzenetére
Ahha. Értem. És ha modot nem akarok cserélni, akkor a root mire lenne még jó azokon kívül, amiket írtam? (antitheft) Tudom, hogy úgy már lehet "okosítani" jónéhány progit is, igazából ez lenne a fő ok, amiért sokan rootolják a cuccaikat, vagy van még valami ennél is jobb dolog? Ha csak ennyi lenne az ok, akkor is szeretném megcsinálni. Ellehet baltázni a gépet egy ilyen rootolással, vagy ezzel nem, csak a bootloader nyitással?
-
FrankóStein
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon láma vagyok Androidból.
Volna pár kérdésem, szívesen utánaolvasnék bárminek, ha találnék (de nem találok) közérthető
leírásokat, hogy mi mivel függ össze, mihez milyen dolgok szükségesek, ill. milyen következmények várhatók.
Mi az a bootloader, illetve mire szolgál. (talán firmwaret jelent Androidra?)
Ha nyitjuk azzal mit érünk el?
Nyitottnál milyen extra funkciókhoz férünk hozzá? Ha zárt marad, az jár-e hátránnyal?Root jog:
ha van root jog, akkor többek közt az "op.rendszert" tudom csereberélni, pl Cyanogen modra?
Azt tudom, hogy van néhány progi, ami akkor működik teljesértékűen, ha van root jog. Pl antitheft progik.
És úgy tudom, hogy a gyári progikból lehet szelektálni, ha megtartjuk a gyári rendszert.
Van még valami, ami megéri a rootolást? (mondjuk ez sem kevés)És a végén: feltelepítettem a Superusert, de működni nem működik, mert hiányol valamit.
Látom, hogy a mappában vannak windowsos fájlok is, úgyhogy itt elvesztettem a fonalat,
jó leírást sehol nem találtam, de abban biztos vagyok, hogy valamit csinálni kell PC-n is, de hogy mit, azt nem tudom.
Meg ezek a recoveryk sem tudom mik, és mire valók, amikor az inditásnál belépünk a menübe, pedig a videókban mindig szóba kerülnek és csinálnak valamit benne.
Amúgy a rendszerem a lehető legfrissebb, kísérletező típus vagyok, PC-hez nagyon értek, tudom mi hogyan működik, szervizelek gépeket, de androiddal még csak a tf300-ammal találkoztam, és még nagyon homályos nekem, viszont elég drága a kütyü ahhoz, hogy tönkrevágjam egy hibás hozzállással.
Ha tudtok linkeket, vagy elmagyarázzátok, akár részletekben is, azt megköszönném. Üdv! -
FrankóStein
aktív tag
válasz
ace_ventura #1633 üzenetére
Törlőkendő van hozzá. A töltőn rajta volt még a védőfólia? Mert az eredetileg be van csomagolva, és az USB vége is, ami belemegy a töltőbe.
-
FrankóStein
aktív tag
Nincs valakinek megoldása arra, hogyan lehetne párhuzamosan futtatni több fület a böngészőben, vagy akár programot is a háttérben? Itt van a 4 mag, én meg olyan egyszerű dolgot nem tudok megcsinálni, hogy egy fülön menne a háttérben egy youtube-os zene, a másikon meg böngésznék. Annyira alapvető lenne, és mégsincs megoldva. Vagy mégis? Tud valaki erre egyszerű megoldást, vagy ez csak egy vágyálom?
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
FrankóStein #1556 üzenetére
*akarom mondani: tf101-300
-
FrankóStein
aktív tag
Nekem úgy tűnik, mintha sokkal jobban merülne standby módban. Valami jobban eszi az energiát...
-
FrankóStein
aktív tag
válasz
Avicularia #1514 üzenetére
Ja. Nálam sincs.
-
FrankóStein
aktív tag
Gyári böngészőben néhány oldalnak görgetéskor "leszakad" a bal oldala.
-
FrankóStein
aktív tag
Nekem is lejött az új. Gördülékenyebbnek tűnik, mint az előző verzió.
Remélem az I/O is gyorsul, majd meglátjuk. -
FrankóStein
aktív tag
válasz
mgTerminator #1314 üzenetére
Nem tom, most raktam fel, és nyúzom, hogy mi változott.
-
FrankóStein
aktív tag
Új firmware jött!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel topik
- Milyen széket vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- 3D nyomtatás
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Drón topik
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest