- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
variari
újonc
válasz
GuruZone #1658 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a szuper leirást a root-hoz. Nekem Alcatel 992d-m van, de megpróbáltam, mert egy másik 992d-s fórumozó mondta, hogy neki is bejött.
Minden simán ment, de, letöltöttem az sd maid-et hogy letakaritsam a telefont, mire "ő" azt irja ki, hogy nem rootolt a telefon. Rájöttem, hogy az upgradet kihagytam, még egyszer megcsináltam, de ennek ellenére ugyanez történt.
Az sd maid a béna, vagy ...?
köszi
variari -
Ocsy
aktív tag
válasz
GuruZone #4393 üzenetére
Én megkérdeztem tőlük email-ben, hogy elfogadják-e a német számlát, azt írták, igen. Az email-t jól eltettem, ha esetleg javíttatni kellene, akkor majd lobogtatom, ha ilyennel próbálkoznak. Bár az enyém is jóképű első szériás, novemberben lejár a vállalt 1 év gari (az már csak 3 hónap, rohan az idő...), utána meg már úgyis mind1. Remélem, azért nem lesz vele gond.
-
Fire_Vire
tag
válasz
GuruZone #4121 üzenetére
Az nagyon gáz hogy én még nem vettem le a gyári fóliát? Most múlt 3 hónapos.
Vagy az nem is rendes fólia? Azért hagytam rajta mert sehol sem akart még lejönni róla. Nincs rágányolva cellux-szal meg ilyenek, Ilyesmiben hordom. -
válasz
GuruZone #3787 üzenetére
És a Dialer One és a Rocket Dial is.
Más.
tudtok javasolni egy jó kis alcatel (kínaiakkal és duálosokkal foglalkozókat) szervizt? Kifektettem az egyik sim slotomat ( a 2-eskét...)amikor rosszul tettem bele a kártyát. Valszeg ez nem garanciális ügylet...Ha gond lesz a javítással el fogom adni 1 sim-esként az IDOL-omat. Mennyit lehetne kérni így ezért szerintetek? 60-at esetleg?
-
grafnet
veterán
-
Ocsy
aktív tag
válasz
GuruZone #3618 üzenetére
Tudná. A GPS sebességjelet tudja figyelni, és a hangerőt is tudja állítani. Csak ahhoz, hogy a GPS-t folyamatosan figyelje, gyakorlatilag annyi energia kell, mint a navigáláshoz. A folyamatos figyeléssel sajnos gyorsan ki lehet írtani az akksit, emiatt úgy néz ki, nem fogom tudni a wifi vevő automatikus kikapcsolását sem megoldani a hálózat elvesztésekor. A bekapcsolás nem gond, ha a wifi körzetébe ér, bár annak is kell némi power, viszont a kikapcsolást csak egy időzített ciklus közbeiktatásával tudnám megcsinálni, ami mondjuk percenként ránéz, hogy van-e még kapcsolat. Ennél viszont valszeg még akkor is kevesebbet fogyaszt, ha simán állandóra teszem a wifit.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
GuruZone #3607 üzenetére
még mindig belekeveredek a típusokba
Én a Samsungokkal vagyok így. Csak ott nem a nevekkel, hanem ránézésre sem tudom megkülönböztetni őket. Hogy ez mér' jó a Samunak... Persze az Audi sem magyarázgatja, miért készíti az összes autóját egyetlen kaptafára. Ettől függetlenül mindkét cég elég jól megy, úgyhogy biztos azért van ez, mert mi, vásárlók ezt igényeljük...
Más: egy kis programajánló (a szó mindenféle értelmében, mert a kérdéses szoftver nyomogatása időtöltésnek is elég jó...
). Említették itt többen a Taskert, úgyhogy én is kipróbáltam. Hát... nem semmi. Igaz, hogy nem árt hozzá némi alapszintű programozói tudás, vagy legalább érdeklődés a téma iránt, de innentől fogva szinte bármit meg lehet csinálni még egy rootolatlan telefonnal is. Ez tetszik az Androidban: a telefon tudását nem elsősorban az határozza meg, hogy mennyit költöttél rá, hanem az, hogy mennyire van kedved és időd foglalkozni azzal, hogy jobbá tedd. Ha valamire nincs app, az a Taskerrel nagy eséllyel még mindig megoldható, vagy kiválthatók vele drága fizetős vagy reklámokkal telepumpált ingyenes alkalmazások is. Nem beszélve arról a helyzetről, ha az ember egy bizonyos funkciót akar megvalósítani, amire csak olyan appot talál, amiben 120 másik is van, számára feleslegesen, amik csak az erőforrásokat pazarolják.
Csak legyen az embernek ideje és türelme kísérletezni vele...Én elsősorban a Bluetooth vezérlésére használom, mivel szeretném visszaszorítani az energiafelhasználását úgy, hogy közben használható marad, mivel minden nap kell az autós kihangosítóhoz, de csak ahhoz. Eddig időzítő appot használtam, hogy bekapcsolja a BT-t azokban az időszakokban, amikor leginkább kocsiban ülök, de vannak nem tervezett utak is, az időszak egy részében pedig feleslegesen megy (amikor már nem vezetek, de a megadott intervallum még nem járt le).
Amiket eddig megoldottam:
- Természetesen a kijelző telefonálás közbeni villogása, ahogy korábban már elhangzott: ezt baromi egyszerű beállítani a Taskerrel, és végre én is használhatom az auto fényerőt anélkül, hogy hívás közben folyamatosan villogna, ami engem annyira idegesített, hogy inkább fix fényerőre tettem.
- A BT automatikus kikapcsolása, ha leold az autós kihangosítóról (mert kiszálltam a kocsiból).
- A BT egy kézmozdulattal történő bekapcsolása, anélkül, hogy bármit nyomogatni kéne a kijelzőn.
- A BT bekapcsolása kimenő vagy beérkező hívásnál. Ez különösen beérkezőnél hasznos, ha úgy ülök kocsiba, hogy előtte elfelejtettem bekapcsolni a BT-t. Lehet, hogy a kihangosítónak nem mindig van ideje beolvasni a hívó fél nevét a telefonkönyvből, mert a kapcsolódással van elfoglalva, miközben már csörög a telefon, de legalább észreveszem, hogy keresnek, és fel is tudom venni. Azt is tudom kezelni egy változó közbeiktatásával, hogy ha a hívás közben a kihangosító nem csatlakozott (mert mondjuk pont nem a kocsiban ülök) akkor a beszélgetés befejezése után kapcsolja ki a BT-t, hiszen nincs rá szükség. Ennek fejében a BT minden hívás közben be van kapcsolva, de ez még mindig kevesebb energiát fogyaszt, mint ha órákig menne feleslegesen.
- A rezgő mód bekapcsolása egyetlen kézmozdulattal, a kijelző és a hangerőgombok taperálása nélkül: jól jön, ha egy megbeszélés kezdetekor gyorsan le kell halkítani a telefont.
- Még a WiFi-t akarom beállítani úgy, hogy csak akkor kapcsolja be a vevőt a telefon, ha van a közelben elérhető hálózat, hogy az se menjen napközben feleslegesen (mert a melóhelyen nincs), és időzíteni se kelljen (hogy este, meg hétvégén azért otthon működjön). Elvileg ez is egy 5 perc alatt végrehajtható dolog, majd este vacakolok vele.Amit pl. nem tud:
- Automatikusan bekapcsolni a kijelzőt (korábbi Android-verziókon állítólag ment, bár az általam használt Pansi SMS ICS-en is képes rá, amikor SMS-em érkezik), szóval a fentiek közül a kihangosító leoldásán kívül mindhez meg kell nyomni a bekapcsológombot, ha éppen nincs bekapcsolva a kijelző (nyilván pl. hívásnál ez magától megy), de utána működik minden. Ja, a WiFi-t is tudja szkennelgetni kikapcsolt kijelző mellett, és az is megadható, hogy milyen időközönként tegye. Tulajdonképpen a kézmozdulatos vezérlést is tudná, csak túl sűrűn kéne ellenőriznie a mozgásérzékelő szenzort hozzá, ami sokat fogyaszt.
- Ki-bekapcsolni a GPS vevőt (korábbi Androidokon állítólag ez is működött, de aztán a Google kitalálta, hogy ne lehessen a GPS-t macerálni a felhasználó beavatkozása nélkül, így már nem lehet automatikusan vezérelni). Mondjuk a GPS nem fogyaszt olyan szörnyen sokat, ha egyébként éppen nem használja semmilyen app, azaz nincs kapcsolatban műholdakkal, és nem is próbál vadul csatlakozni (főleg épületeken belül), így nálam marad állandóan bekapcsolva.
- A hangerőszabályozó gombokat figyelni. Kár, mert lehetett volna más funkciókat pakolni rájuk. Egyébként azt tudja nézni, hogy megnyomtuk-e a gombot, de csak áttételesen, a hangerőadatok változásának figyelésével.Mindenkinek ajánlom a Taskert, aki jobban ki akarja aknázni az Android képességeit, és akinek egy hangyányi affinitása van a programozáshoz (igazából nem kell programozni - bár lehet, csak az már sokkal magasabb felhasználási kategória - de ismerni kell a használatához legalább azt a logikát, ami alapján egy egyszerűbb algoritmus felépül). Mindez jelenleg kb. 700 Ft-ért szerintem baromira megéri, tekintve, hogy némely appokért 1000-2000 Ft-okat is elkérnek, amiket ki lehet váltani pár perc szöszmötöléssel a Taskeren.
A lehetőségei gyakorlatilag határtalanok, de érdemes elolvasni a fejlesztő honlapján a bazi hosszú, de informatív és részletes felhasználói leírást. Persze a programban is van minden egyes funkcióhoz Help, de sztem a monitoron kényelmesebb olvasni és keresgélni benne. Ja, sajnos magyar nyelven nem tud sem a program, sem a leírás, az angol erősen ajánlott hozzá.
-
BrianDK
tag
válasz
GuruZone #3561 üzenetére
Szép ez a telefon, de sztem a 997-et nem kell még temetni. Nyáron jön a JB frissítés, biztos vagyok benne, hogy a project butter segít majd a sebességen, bár nekem nincs gondom a jelenlegivel sem.
Én úgy sejtem, hogy akinek megvan a 997D csak ezért nem fogja eladni. Ahogy páran már megemlékeztek az Idol X-ről, én is inkább arra tenném a voksomat, ha másért nem is, a 4 magos proci miatt feltétlen.
A múltkor volt pont egy kérdőív, amiben benne volt a kérdés, hogy milyen telefont használok és elégedett vagyok-e? Hát, még mindig azt mondom, hogy a legjobb telefonom eddig. -
Ocsy
aktív tag
válasz
GuruZone #3561 üzenetére
Én már hetek óta mondogatom, hogy ha most vennék, ez kéne. De hát nem lehet mindig a következő modellre várni, mert akkor sosem lesz az embernek telefonja...
Én meg nem vagyok az a hetente csereberélő típus. Remélem, a 997D bírni fogja egy darabig, addig nem kell másik.
-
Logitech
aktív tag
válasz
GuruZone #3561 üzenetére
Külsőre jobban bejön, mint a 997d, hogy nem a kijelző alján van a három gomb az is nagyon jó, 997-ben az alsó üres rész nem tetszik, akkora helyen csak a led, bőven elfértek volna ott is a gombok. Ami nem szimpatikus, hogy kilóg a kamera, és azon támaszkodik a telefon, így asztalra lerakva nem lehet normálisan használni, mert össze-vissza billeg (gondolom, még nem próbáltam).
Másik nagy problémám a micro sim, egyik kártyám se az. Mind a kettő flottás, nem csak olyan egyszerűen bemegyek és cseréltetem ügy lenne.
Na meg semmit nem kapnék a "régi" telefonomért. -
fantomas01
csendes tag
válasz
GuruZone #2619 üzenetére
Best Byte-nál karácsony előtt benézett 60 ropi alá. Eddig az volt a legjobb ár. Most tényleg ME-nél a legolcsóbb, utána GuruZone (amíg nem viszi le 62800-ra
). Ajándék fóliával meg már egészen jól hangzik. 997d-hez passzol a fólia? Még az érdekelne, hogy Mo-on hol érvényesíthető a garancia?
-
Renato1993
tag
válasz
GuruZone #2590 üzenetére
Na, az szuper, már épp nézegetni kezdtem volna hogy honnan lenne érdemes beszerezni , de most már megvan.
Esetleg tokokat nem tervezel árulni a telókhoz(ilyen rá húzható fajtát, amiről szó szokott lenni a topikban)?Szerintem arra is lenne igény , legalábbis részemrol biztos! -
püki
aktív tag
válasz
GuruZone #2362 üzenetére
Az alap gyári launcherem van, és a widgetek is a gyáriak. Akku kímélő, analóg óra, Antivirus pro, beállítások, email, energia ell., és így tovább abc sorrendben.
A Play-en ha megkeresem az alkalmazást nincs ott a szokásos "Megnyitás - Eltávolítás" páros, csak az "Eltávolítás". Egyedül az Uninstaller app. látja, de ott csak törölni tudom, megnyitni nem -
Ocsy
aktív tag
válasz
GuruZone #2345 üzenetére
Hehehe, kíváncsi vagyok, ebben a dual active az tényleg active lesz-e, vagy csak a TCL-nél is feltalálják a csövön a lukat ahhoz hasonló megoldásokkal, amit az Acer és a Samu használ (automatikus átirányítás a két kártya között, de attól még ugyanúgy passzív). Nem mintha nekem nem lenne tökéletesen megfelelő az, ahogy a 997D-nél a passzív működik.
-
Ceree
senior tag
válasz
GuruZone #2304 üzenetére
Mint írtam, használat közben nekem sincs baj. Csak akkor jött elő eddig a probléma ha rákapcsoltam, és nem volt se hívás semmi. De ekkor se mindig... Még azt sem tudom mondani, hogy fél óra ilyen "standby" kapcsolat mellett jön elő, mert az is változó. Nem figyeltem meg rendszert benne, eddig összesen 4x fordult elő az egy hónap alatt.
-
CsendesGoti
csendes tag
válasz
GuruZone #1989 üzenetére
Bluetooth: sajnos többszöri próbálkozás ellenére /kikapcs/bekapcs. gyári adatok vissza állitása/ sem müködik a készüléken a bluetooth-os adatátvitel.Már kezdek aggódni.Nem vagyok egy nagy ász,de nem hinném hogy sima adatátvitel közben egyszer csak megadja magát,ezt én okoztam volna.Csak a régi telóról küldtem át a névjegyeket. Kérnék valami ötletet mert igy megint két telót kell hurcolnom. SOS.
-
Pjoe69
tag
válasz
GuruZone #1985 üzenetére
Köszi, végülis sikerült a ROOT procedúra.
Ami tapasztalatom volt:
- a root procedúra megkezdése előtt kétszer kellett "újracsatlakoztatni" a telefont. Természetesen Power módban. Gondolom ez egy biztonsági ment, hogy nehogy valaki "véletlenül" indítson el olyan műveletet, amit nem akart...
- a "pár perc alatt root-olt telfonod lesz" --> hát ez nekem eltartott vagy fél óráig. Kicsit őszültem azért, hogy sikerüljön. Nem szerettem volna brickesíteni a telefont.A lényeg, hogy sikerült.
Még egyszer köszi a leírást, és a telefon beszerzést. Amint megjön a kártya, beteszem, és töltöm fel progikkal.. -
nemserultnem
csendes tag
válasz
GuruZone #1943 üzenetére
Ezt cáfolnám, itt pihen egy fehér mellettem, néha rámkacsint, néha én rá. (napszemüveges smiley)
Gyönyörű.
2 hete vettem a Geomobilnál, akkor náluk és a Gigatelnél is volt fehér raktáron, azóta ha jól láttam, egyiküknél előrendeléses, a másikuknál nincs. Kár, hogy a németeknél vmiért még mindig nincs, különben én is GuruZone-vásárló lettem volna.
-
nemserultnem
csendes tag
válasz
GuruZone #1714 üzenetére
...ezt csak én nem találom?! Kezdem azt gondolni, hogy vagy irgalmatlan láma vagyok, vagy valami más verzió van fent belőle.
Nálam a lehetőségek a facebook appban:
- settings jobb alul a három pöttynél - na itt nincs ilyen, csak general és notification settings (utóbbinál hiába lövök ki kb mindent, így is jön értesítés az üzenetekről, pedig a fb messenger sincs fent...)
- bal felül három párhuzamos vonal, ami a menübe visz, itt legalul az account-on belül account és app settings, de egyiknél sincs ilyen.Mit csinálok rosszul?
-
Ocsy
aktív tag
válasz
GuruZone #1661 üzenetére
Ez OK, csak ha a hanghívásra mondjuk a SIM1 van beállítva, és egy telefonszámhoz mégis a SIM2-t állítod be (nekem is van ilyen számom), akkor az összesnél kérdés nélkül a SIM1-et fogja használni, kivéve azt az egyet, annál viszont mindig rákérdez (attól függetlenül, hogy a SIM beállításainál ez nincs bejelölve), elsődlegesként a SIM2-t felajánlva. Ezt én sem igazán vágom, hogy miért, mert ha egyszer arra a számra külön beállítom a másik kártyát, akkor azt azért teszem, mert arról akarom hívni, tök feleslegesen kérdezget rá.
-
Pjoe69
tag
válasz
GuruZone #1658 üzenetére
Nagyon köszönjük a részletes leírást. Mind már előttem is többen, én is hálás vagyok áldozatos munkádért, és főkémt, hogy úttörőként bevállaltad a root tesztelését.
Két kérdés:
-midegyik szoftververziónál működik ez a dolog? Vagyis lehet frissíteni a telefont a root procedúra előtt, vagy érdemesebb az alap szoftverrel kezdeni?
Ha jól emlékszem, Te frissítetted a telefonod a tesztelésed alatt, de azért erősítsd meg kérlek.-van-e arra vonatkozó információ, tapasztalat, hogy a root-olt telefonon a következő frissítés mit okoz? Pl. hazavágja a root-ot, stb...?
Mégegyszer köszönjük a részletes leírást.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
GuruZone #1505 üzenetére
Ha már úgyis itt tartunk, én is adok egy kisebb összefoglalást a jövendő vevőknek, mielőtt teljesen meghal a topic. Előrebocsátom, hogy én még mindig a gyári szofttal nyomom, nem frissítettem.
Általános
Szerintem a külső kidolgozása remek, semmi csicsa, a fogás jó, a gumi-érzetű hátlap is tetszik. A szétszerelést megoldhatták volna jobban is, más készülékek elcsúsztatható vagy retesszel oldható hátlapjához képest ez a körben patenttal záródó cucc elég nehezen kezelhető, mindig félő, hogy kárt tesz benne az ember, amikor lefeszegeti. A fényes fekete előlapi keret gyűjti az ujjlenyomatokat. A kijelzőt nem tudom, fólia nélkül nem használtam. A készülék maga nem egy kicsi, könnyű darab, az én lapáttenyeremmel egy kézzel is kezelhető, de egyébként inkább kétkezes. Ha valaki hordtokot keres hozzá, a SGS3-hoz ajánlottak között nézelődjön méretben.
Arról, hogy más telefonokhoz képest milyen gyors vagy nem gyors, nem tudok referálni, nekem ez az első okostelefonom. A sebessége használható, ez biztos. Nem tartok tőle, hogy bármilyen szoftverhez lassú lenne... A Launcher app-listában történő említett döccenése csak a bekapcsolás utáni első alkalommal jön elő, addig nem tölti be az alkalmazáslistát. Ez pl. az sms-eknél is így van: bekapcsolás után egy pillanatig üres az üzenetlista, amikor belépünk, csak utána jelennek meg az üzenetek. De ezek a finom akadások nem zavaróak, és az adott alkalmazás bekapcsolás utáni első használatát követően nem jönnek elő ismét.
A felhasználói felület semmi különös, sima Android ICS. Volt a kezemben Samsung és HTC készülék, azoknak jobban átvariálják az UI-ját. A TCT (nevezzük nevén a gyártót, hiszen az Alcatel csak egy felvett, licenszelt név, ami a francia Alcatel-Lucent tulajdona, de nekik ehhez a telefonhoz semmi közük) nem a csillivilli kezelőfelülettel akarta eladni a készüléket, hanem inkább az ár/teljesítmény arányra helyezték a hangsúlyt. Nekem ezzel nincs is semmi bajom, sőt.
Az előre telepített szoftverlista baromi hosszú, de Play-ről is bármi lehúzható. Nem sok app-ot próbáltam eddig ki, de azok mind gond nélkül futottak rajta. A fájlkezelő béna, én a TC-vel váltottam ki, de médialejátszót, kameraszoftvert még nem tettem fel. A kameráról sem tudok érdemben nyilatkozni, de amire nekem kell, arra megfelel. A böngészés gyors wifin és mobilneten is.
BT-t használok autós kihangosítóhoz, jól kezeli. A wifit otthon használom. a fájlcserélést is wifin oldom meg kábel helyett, nem volt gond vele. A wifi antenna lehetne jobb, bár nem tudom, a kijelzőn lévő térerő-jelzés mennyire tükrözi a valós állapotot. Azért a lakáson belül el lehet vele lenni.
A két SIM kezelésében nem tapasztaltam semmi problémát, nem dobja el a kártyákat: hívások, net, minden OK.Hibák
1. Villogó kijelző hívás alatt: nekem is előjött. Korábban már kiderült, hogy az automata fényerő-szabályozó okozza. Átraktam fix közepes fényerőre, ennyi. Annyira nem gáz, automatán is lehet hagyni, csak idegesítő, amikor a szeme sarkából látja az ember a villogást beszélgetés közben. Talán egy frissítés megoldja, bár lehet, hogy hardveresen van elcsehelve valami a szenzoroknál.
2. Elfelejtett csengőhangok: ennek néztem utána a legalaposabban, mert baromira idegesített. Kiderült, hogy ez egy általános androidos probléma, nem a készülék hibája. Ahogy már többen írták előttem, az SD kártya mount-olásával van összefüggésben, ez PC-s kapcsolódásnál megszakadhat, illetve ki-bekapcsolás után néha lassabban jön létre, ezért a készülék nem látja az ott tárolt hangokat, vagy nem mindet. Olyan, mintha a boot során egy adott pillanatban nézne rá a kártyára, és ha akkor látja a hangokat, akkor onnantól a következő kikapcsolásig a beállítások szerint kezeli (tehát azzal a hanggal csörög be az adott kontakt, amit beállítottunk rá), ha nem, akkor meg visszaáll alapra. De a beállításokat ilyenkor sem felejti el, tehát, ha a következő ki-bekapcsolás után a kártya időben "feljön", akkor megint érvényesek lesznek a kontaktok saját csengőhangjai. Olyan is előfordul, hogy látja ugyan boot közben a kártyát, de valami mégsem kerek, vagy csak részben húzza be a memóriába a kártyán lévő csengőhangok adatait, vagy nem tudom, de ilyenkor teljesen más hangokat rendel a kontaktokhoz, mint ami. De a helyes beállításokat ekkor is tárolja, és a következő boot után ilyenkor is helyrejöhet. Ennél még extrémebb eset, amikor "menet közben" veszti el a rendszer a kártyán lévő hangokat. Ezt onnan lehet észrevenni, hogy egy adott kontakthoz éppen hozzárendelünk egy hangot, elmentjük, majd visszamegyünk erre a kontaktra, és az alapértelmezett hangot látjuk beállítva, azaz nem veszi tudomásul az egyéni beállításokat. Ilyenkor csak az újraindítás segít.
Én két dolgot tettem a csengőhang-mizéria elkerüléséhez. Először is, átpakoltam a csengőhangokat a belső tárhelyre. Nem foglalnak olyan sokat, elférnek. Ehhez érdekes lehet tudni, hogy az Android a média-fájlokat adott könyvtárstruktúrában találja meg akár kártyán, akár belső tárhelyen kell keresnie: vagy a kártya/tárhely gyökérkönyvtárban nyitott Music, Ringtones, Notifications, Pictures... könyvtárakban, vagy a gyökérben nyitott Media könyvtáron belül lehetnek a fentiek (a pontos strukturát meg lehet találni droidos fórumokon, vagy ha valaki kéri, bemásolom szívesen ide is). Másodszor: letiltottam a gyors indítás funkciót. Ehhez pedig az az infó lehet érdekes, hogy a telefon a belső tárhelyet is SD-kártyaként kezeli (ez jól látszik egy root-os filekezelő segítségével), illetve az SD-kártya (vélhetően mindkettő) előkészítése jóval tovább tart a boot során, mint azt a készülék a kijelzőn a bekapcsolás utáni "SD-kártya előkészítése" értesítés felvillantásával az orrunkra köti (magyarul nem akkor végez az előkészítéssel, amikor az értesítés eltűnik, azután még akár fél percig is elbénázik vele). Ezzel több idő jut a kártyá(k)hoz való hozzáférésre a boot során.
3. Az előző pont végéhez kötődik a boot-fagyás, ami nálam intenzív beállítgatás közben kétszer fordult elő (értsd: nyomogattam a telefont vagy egy fél órán-órán keresztül folyamatosan, majd gyors kikapcs-bekapcs, és bekapcs után a boot-nál lehalt). Ez konkrétan a rendszerindítás közbeni teljes fagyást jelentette a Droid-képernyőnél. Csak az akksi kivételével oldódott meg. Valószínűleg az azonnali visszakapcsolást nem lájkolja a fast boot-tal súlyosbítva, ezért is iktattam ki a gyors indítást.
4. Drasztikusan lecsökkent térerő az akksi töltése közben: nem tapasztaltam. A hálózati töltőhöz én egy standard 2.0-s 180 centis USB-kábelt használok a gyári töltőfejjel, mert a telefonhoz adott kábel túl rövid. Utóbbit bevittem az irodába, ahol az asztali PC-ről történő töltéshez használnám (ahhoz elég hosszú), de még nem kellett.
5. Alacsony akkuteljesítmény: használatfüggő. Az okostelefonok többségéhez hasonlóan ha reggel leveszik a töltőről, egész nap letölt-navigál-szinkronizál-kékfogaz-wifil, akkor nyilván mehet vissza a töltőre aznap este. Ha elsősorban telefonként használják, időnkénti e-mail szinkronizálással, esetenkénti böngészéssel, éjszakai (automata) kikapcsolással, akkor a 4 napot is ki lehet vele húzni. A 4x ennyibe kerülő Iphone 5 sem bír ki intenzív használattal 16-18 óránál többet egy töltéssel...Végül pár szó még a fóliákról:
A hsw3000 (német) által forgalmazott a fullgagyi kategória, semmit nem ér, még a közelségszenzornak sincs lyuk kivágva rajta.
A pf24-ről (német) én az olcsóbbik, kétdarabos kiszerelésű 3M fóliát rendeltem. Igaz, hogy kb. 1 munkanap alatt ide is ért, ami elképesztő volt, és a fólia is egész szépen van kivágva, de vacak, 1+1 rétegű vékony fólia, amit lehetetlen szépen feltenni, legalábbis nekem nem sikerült. Csíkos, foltos marad, ami lehet, hogy kirúgja magát pár nap alatt, de kétlem.
A StartGSM-nél rendelhető lengyel gyártmányú MyScreen Protector az idétlen csomagolástól (1 átlátszó+1 antireflex) eltekintve jó minőségű (adnak hozzá törlőkendőt és kis kemény papírlapot az egyengetéshez). Azt nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen egyszerű lekerekített téglalap-kijelző formáját miért nem lehet pontosan levenni, de ez sem illeszkedik tökéletesen. Viszont maga a fólia jó, vastag, 1+2 rétegű, légbuborék nélkül könnyen feltehető darab, ha szépen le van takarítva alatta a kijelző. A másik finomság, hogy a két külső réteg lehúzó füle semmire sem jó, én legalábbis simán letéptem mindkét (alsó/felső) védőrétgeről anélkül, hogy azok magáról a fóliáról leváltak volna. Ezt ragasztószalagnak a letépett fül helyére történő többszöri ráragasztásával-letépésével próbáltam orvosolni, és egy idő után engedett az erőszaknak. De nem volt egyszerű, és igen hosszú, cifra káromkodásokat generált. Viszont az eredmény jól néz ki, szép a kijelző, a színek, és alig látható a fólia.Hamarjában ennyi... Köszi, hogy elolvastátok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Silver- Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest