Új hozzászólás Aktív témák
-
nyaki01
tag
válasz
zizidor #6901 üzenetére
Üdv!
Talán azért, mert még mindig használni tudom arra, amire nekem szükségem van és lehet más is használja még ezt az "erőművet"?
Az, hogy valami "régi", az még nem jelenti azt, hogy használhatatlan. Én speciel az elektronikai hulladékhegyek ellen vagyok és mindent megjavítok, ami még használható, de nyilván vannak olyanok is, akiknek ez nem sokat nyom a latba. A mai fiatalok zöme a fogyasztói társadalom szerves része lett és nem érdekli semmi tradíció, csak a trendi és a nihilizmus, amibe lehet, hogy egy család is belerokkanhat, de hát ugye követni kell a "tutit". ...tisztelet a kivételnek. -
nyaki01
tag
válasz
zizidor #6838 üzenetére
Üdv!
Ha jól gondolom, akkor ez egyfajta "BIOS" és ha ezt felteszem a telóra, akkor gyakorlatilag olyan, mintha 2 különálló "BIOS"-a lenne, ahol az egyik a gyári, a másik meg ez?
...úgy érzem, hogy nekilátok, bár még soha nem csináltam ilyen dolgot. Remélem nem qrom el.
Egyébként a gyári Recovery-t hogyan fogom elérni ezután? ...vagy az már nem is kell emellett?
Köszi -
nyaki01
tag
válasz
zizidor #6816 üzenetére
Üdv!
- Megcsináltam a Speedtest-et mindkét telóval:
1. OT-995 46ms, 16,71Mbps, 3,17Mbps
2. OT-997D 21ms, 17,19Mbps, 2,77Mbps
- Igen, mindig ilyen a hangminőség.
- Úgy gondolom, hogy a mikrofon tökéletes, mert SIM-es hívásnál tökéletesen működik, valamint hangfelvételt ugyan nem próbáltam, de videó felvételnél is tökéletesen működik.
- Milyen alkalmazásra gondolsz? Igazából semmi extra nincs a telón, a root-ot kivéve. Tűzfal a gyárilag telepített AVG-ben szerintem nincs. Ez a feleségem telója, így semmi értelmét nem látom a különleges appoknak, meg aztán mint írtam, szűz telónál is ue. a hibajelenség. Pl. Skype-nál tökéletesen megy, de a csak a Viber ilyen szar.
Köszi -
Slem
tag
válasz
zizidor #6762 üzenetére
Szia, köszönöm az időt, amit a problémámra fordítasz! Ugyanez a telefon a régi akkuval, ugyanazzal a kábellel és töltővel tölthető bekapcsolt állapotban. Másik usb-s töltőn szintén tölthető a régi akkuval bekapcsolva, illetve nem tölthető az új akkuval bekapcsolva, csak kikapcsolva. Laptopról is töltöttem egy harmadik kábellel, persze csak kikapcsolva.
Az a mulatságos, hogy mindkétféle akkuval szállították a telefont, és mindkettőre van olyan eset, amikor bekapcsolva tölthető. Leginkább valami hardver profil különbséget tudok elképzelni.
-
zizidor
őstag
válasz
zizidor #6731 üzenetére
Na, ezt csak úgy emlékeztetőnek, a korábbi kérdésemhez, ugyanis rájöttem a titok nyitjára.
Az adatforgalom leállás oka, a 2 SIM kártya. Illetve valószínűleg az, hogy időnként mindkét hálózat felé kommunikál. Ennek a technikai részleteit nem ismerem, de ha a 2. SIM-kártyát kikapcsolom, akkor simán, akadás nélkül hasít. Gond nélkül lejött az iGO is, a maga 170 MB-jával.
Így persze megkérdőjeleződik a duál SIM-es mobilok használhatósága.
-
Slem
tag
válasz
zizidor #6750 üzenetére
Szia,
Köszönöm a gyors választ.
A gyári töltőt használom. Ezek szerint a TLiB32E és a TLiB5AF akkuk egyformán használhatóak is lehetnének.Mi volt tanulsága a kétféle töltési mód dolognak?
Ez egy root-olt telefon, illetve a kábel nem gyári. De a kábel használható a TLiB32E töltésére bekapcsolt állapotban.
Van-e megoldás a bekapcsolt állapotú töltésre a TLib5AF esetén?
Előre is köszönöm.
-
Hanky
csendes tag
válasz
zizidor #6740 üzenetére
Akkor ez mi?
Kamu?
http://www.lollipop-roms.org/mp3-0/alcatel-ot-997d-5110.html -
grafnet
veterán
válasz
zizidor #6731 üzenetére
Gondolom folyamatos használat mellett, nekem olyankor nem csinál ilyet.
Nekem akkor csinál ilyet, mikor "alszik". "Ébredés" után nehezen talál magára, s csak ekkor jönnek meg az üzenetek is.
Elégé háló szélen vagyok, úgyhogy az is kavar nekem, hol ide-hol oda lépked a tornyok között.grafnet
-
imiadmin
őstag
válasz
zizidor #6587 üzenetére
simán elállhatnál... interneten vásárolt terméket (amit nem láttál) 8 napon belül visszavihetsz, hogy adják vissza a zsát.. főleg, ha a "kiírásban" nem az szerepel miat ami a valóság...
sőt, 2014 júniustól 14 nap!
http://net-jog.hu/2014/06/13/itt-a-14-napos-elallasi-jog/ -
zizidor
őstag
válasz
zizidor #6576 üzenetére
Hát kérem, megtörtént, lecseréltem a mobilt.
Leírom mekkora balek vagyok, tanuljatok az én káromon!Olyan telefonra gondoltam, amit nem feltétlenül kell 1-2 év után lecserélni. Tulajdonképpen 4 fő szempont volt: normális méret, normális képernyő (nem TFT), és mivel ezek is kezdenek már terjedni, legyen LTE és NFC támogatás. Miután a 997D-re is a telefonguru segítségével bukkantam, most is ott kezdtem keresgélni.
A találatok közül az Idol 2 mini S 2-simes változata nem bővíthető, az LG F60 még meg sem jelent, a Galaxy S5 mini meg szimpatikus, bár nem éppen olcsó, gondoltam ezt úgysem fogom olyan hamar lecserélni. Több helyen is utánanéztem a műszaki paramétereknek. Volt ahol megjegyezték, hogy csak az LTE változatban van NFC, ezt nem egészen értettem, mivel az is fel volt tüntetve, hogy van LTE. Szóval minden stimmelt, sima ügynek tűnt. Megrendeltem, másnap hozta is a futár. Kellemesen gyorsan frissítette az alkalmazásokat, aztán használatba vettem. Minden ment rajta simán, de sem az LTE-t, sem az NFC-t nem tudtam előcsalogatni, még a letöltött kézikönyv alapján sem.
Google, keresgélés, olvasgatás, aztán anyázás. Nem is kicsit, ugyanis rá kellett jönnöm, jól megvezettek, ebben a típusban ugyanis egyik sincs, hiába írták annyi helyen. Gyakorlatilag összekeverték a G800F és G800H típusokat. Előbbi 1-sim kártyás és van benne LTE+NFC, utóbbi a dual simes LTE és NFC nélkül. Hát kurvára köszönöm, ez azért nagy pofátlanság volt. Gyakorlatilag vettem egy S4 minit, kicsivel jobb kijelzővel, jó drágán.
Azért utólag lementettem a forgalmazók weblapját, hogy legalább a tükörbe tudjak nézni, és elmondhassam hogy csak 50%-ban voltam barom. A G800H egyébként szép és gyors, jó képeket csinál, van jó nagy tárhely, szóval összességében tök jó, csak hát nem ennyiért!!!
Ja, a tanulság: Attól hogy sokan leírnak egy hülyeséget, attól még nem lesz igaz...
-
imiadmin
őstag
válasz
zizidor #6580 üzenetére
Ha én lecserélem, akkor valami dúrvát fogok venni kb ebben a méretben, mert nagyobb nem kell...
Én ezekben gondolkodom:THL5000 - az akksi miatt
Nubia z7 mini - mert dual sim mellett tudja az LTE-t
Huawei hunor 6 - mert dual activePersze ezek mind $300 körül (vagy felette) mozognak... na de a 997D is ennyi volt amikor megjelent...
-
nsban
tag
válasz
zizidor #6507 üzenetére
Factory resetet róbáltam... telefossa I/O error / Failed writing / Can't mount / Can't open hibákkal a képernyőt.
Rom flasht most próbálnám, TWRP felrakásnál már megakadok azon, hogy nem tudom driverezni az Ismeretlen eszközt az eszközkezelőben...aszongya nem talál a megadott helyen kompatibilis drivert..
A Flash tool így meg nem ismeri fel a telefont..
-
rolcsie
tag
válasz
zizidor #6499 üzenetére
Hát én erre a megoldásra nem jöttem rá, de nekem is sok gondom volt a BT-szal és a kihangosítóval.
Nálam a ki és bekapcsolás ill. az újra párosítás oldotta meg a problémát.
Nekem azóta nincs ilyen gondom amióta kikapcsolom a Wi-Fit mielőtt bekapcsolom a BT-t.
Ameddig nem így csináltam addig sem volt állandó a probléma, de viszonylag gyakori. -
Logitech
aktív tag
válasz
zizidor #6483 üzenetére
A chrome-nak most távolítottam el a frissítéseit, majd play-ről úrja lefrissítettem, így "csak" 63,5 MB-ot foglal, előtte 165 volt nekem.
Több google programnál is eljátszottam már ezt, így lehet egy kis helyet nyerni, de lehet más programot is eltávolítasz és újratelepíted az is kisebb méretű lesz.
Beállítás - Alkalmazások - Kiválasztod a programot majd frissítések eltávolítása -
Logitech
aktív tag
válasz
zizidor #6475 üzenetére
Nekem is ezzel van bajom, minden nap bekapcsolja a google+ szinkronizálást. Az adathasználatban meg 12 nap alatt 36 megát elfogyasztott a google play szolgáltatás ami fogalmam nincs hogy mi, mert van külön google play is, az 14 mega mert letöltöttem egy alkalmazást. És azt írja hogy a háttérben használta, előtérben 0.00B
-
imiadmin
őstag
válasz
zizidor #6464 üzenetére
nekem olyan groblámám volt a GMAIL klienssel, hogy számmal mutatta, hogy van új üzenet, de nem jelent meg az új levelek közt semmi...
A frissítések leszedése és az uninstall sem segített, mert attól az app adatai még ott maradnak a készüléken/sd-n.
Viszont a gyorsítótár ürítése és az adattörlés segített... egy próbát megér, ha még nem nem próbáltad... -
zizidor
őstag
válasz
zizidor #6463 üzenetére
Kész, feladom. Mentem amit lehet, aztán factory reset, de lehet hogy mindent törlök róla, és újraírom az egész romot. Az a leginkább agyzsibbasztó, hogy egy csomó módszerrel sikerült már (IDEIGLENESEN) helyrehozni az autistává változott Gmailt, de minden módszer csak egyszer működik, másodszorra már hatástalan. Ebből a szerencsétlenkedésből elég volt.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #6461 üzenetére
Valszeg nem szerver, és nem Gmail kliens hiba a lentiek alapján. Nem telepítettél mostanában valamit, ami gátolhatja a szinkronizálást? Az is lehet, hogy nem új program, csak valaminek a frissítése. Ha automata frissítést használsz, talán fel sem tűnt, hogy felszaladt.
-
zizidor
őstag
válasz
zizidor #6459 üzenetére
Sajnos korai volt az öröm, nem is tartott sokáig. Ma reggel ismét elkezdte a szívatást. Próbáltam a korábbi módszert, törölni az adatokat és újra szinkronizálni, de nem csinált semmit, nem volt adatforgalom. Töröltem a Gmail-t, illetve csak a frissítéseit, ezáltal visszaállítottam a stock verzióra, és lőn világosság - elindult, szinkronizált, működött. Na, ez így jó is lesz nekem, gondolta a paraszt (én). Egészen estig működött is, aztán ismét jött a hülyeségével, hogy nincs kapcsolat. Pedig van.
Legalább valami értékelhető hibaüzenetet produkálna, de így csak a sötétben tapogatózom.
-
-
zizidor
őstag
válasz
zizidor #6422 üzenetére
Ha nem a tárhely miatt akarod törölni, akkor elég ha jegeled ami nem kell.
Pl. ezzel: App Freezer -
Samanbacsii
őstag
válasz
zizidor #6410 üzenetére
Hali, minden ok.
Persze, először sikerült vmi teljesen más fájlt bemásolnom ROM gyanánt, úgyhogy már a "Restore"-nál jártam amikor ez kiderült... Küzködve az agyvérzéssel és a szívrohammal, sd ki, gépről ROM megkeres, sdre fel, TWRP nem látja...sd mount opció keresése, megvan, látja ok! Aztán már minden ment magától...
Viszont nem százalékban jelzi a töltöttséget... Be kell állítani külön? -
grafnet
veterán
válasz
zizidor #6316 üzenetére
Na, nekem nem megy.
WiFi bekapcs, mobilnetről tudok netezni, vagyis tutira él a kapcsolat. De semmi több.
Megnéztem az IP címet, de nem tudok rá kapcsolódni. Megcsináltam a megosztást is, a tűzfalat is kikapcsoltam.
A FileZilla servert is feltettem, de semmi.
Win8.1, de attól még menni kellene.grafnet
-
Ocsy
aktív tag
válasz
zizidor #6276 üzenetére
Bekapcsolás után nekem is 100-ról indul, most 3 óra alatt esett 92%-ra úgy, hogy beszéltem is rajta, meg navigáltam is, meg BT kapcsolat is volt, meg pár sms, szinkronizálás. Csak annyi a bajom vele, amit Logitech is írt, hogy a led nem kapcsol ki valami miatt 100%-nál, ha ki van kapcsolva a telefon. Mondjuk az, hogy 1,5 óra után 98%-on kapcsol be, az sztem simán lehet úgy is, hogy feltölt 100%-ra mondjuk fél óra alatt, majd abbahagyja, és 1 óra alatt esik 2%-ot álltában, nem?
Nekem most éjszakára bekapcsolt állapotban volt töltőn, reggel 100%-kal húztam le, majd újraindítottam, akkor 98%-kal bootolt be. Ekkor kikapcsoltam, visszatettem töltőre kb. fél órára, majd visszakapcsoltam, és 100%-kal indult. Ez csökkent mostanra 92%-ig, ami normális. -
samger
csendes tag
válasz
zizidor #6271 üzenetére
Azóta sikerült. Párszor újratelepítettem a legújabb verziót és egy cache törlés meg néhányszori újraindítás után nagy nehezen sikerült. AutoHide Softkey nagyon szépen szuperál. Teljesen új telefon érzésem van ^^ Nemtudom mi lehetett a gond. Sőt a GEL is működik. Bár néha megkérdezi az alapértelmezett Launchert. Valami harmadik láthatatlan dolog van a háttérben mert pár hete felraktam egy programot ami kijelzi a launchereket és egy jrd vagy valami hasonlót mutatott már nem emlékszem.
-
Logitech
aktív tag
válasz
zizidor #6233 üzenetére
Ki akartam próbálni én is ezt a kikapcsolva töltést. Bekapcsolt állapotban feltöltődött, lehúztam töltőről, kb 2 perc után már 98%-on volt. Ekkor kikapcsoltam, rádugtam a töltőt, de több mint 1 óra elteltével még mindig világított a fehér led, hogy tölt. Itt meguntam, visszakapcsoltam a telefont, ugyan úgy 98%-in állt.
Kikapcsolt állapotban csak a led jelzi a töltést? Kijelzőn nem kell semminek megjelennie?Ha feltöltődött bekapcsolva, ne húzzam ki a töltőt, csak kapcsoljam ki a telefont?
-
imiadmin
őstag
válasz
zizidor #6183 üzenetére
Jajj, ne csináljátok már... egy akksi töltetsége sok mindentől függ... az sem mindegy, hogy mikor milyen töltővel töltöd... és az sem, hogy mennyi idős... az akksikat max 1 évre tervezik.... mint az közismert...
emiatt nagy felelőtlenség ezt ennek a telefontípusnak a számlájára írni... más telóknál is lemerül...
-
püki
aktív tag
válasz
zizidor #6017 üzenetére
Nekem ma 6óra 39perc alatt 60%-ra zuhant le a töltés. A mai menü 2-3 óra zenehallgatás, kb. 1 óra wifi, a "Zájgó" is ment egy jó órát, plusz az asszony is szókeresőzött vagy 1,5 órát
telepítgetések, telefonálás, stb. Ha nincs nagy igénybevétel akkor 1,5-2 napot simán elketyeg, de volt már hogy 2,5 nap után jelzett hogy most már illő lenne tölteni. Nem használok semmilyen task managert vagy akku kímélő alkalmazást. Egyedül a JB-s processzor korlátozó akármi van bepipálva.
-
Wolflaci
csendes tag
válasz
zizidor #6017 üzenetére
Az én töltőm ami a telóhoz járt csak 1A-es. Mondjuk ha kevesebbel töltöd mint 1A, azt hallottam jót tesz a telefonnak, mert lassabban kapja a kakaót és tovább tudja megtartani.
20% volt a telóm 3 órakkor. 3 órán át nem vettem elő azaz alvóban volt és 6 kor még mindig 20% volt kicsit használtam és átment 19%-ra. Ez most akkor nem 1% 3 órára? De lehet, hogy pont amikor alvóba tettem a telót akkor eset le 21% ról 20%-ra és így csak 1%-ot merült amikor 3 órával később előhívtam alvóból. Ezt a dolgot amúgy is csak arra értettem amikor alvóban van a teló. De lehet hogy más töltötségi állapotban (ha nem 20% hanem mondjuk 95%) akkor gyorsabban merül alvóban is, nemtom. -
Wolflaci
csendes tag
válasz
zizidor #6007 üzenetére
Átlagos használat mellet nekem az aksi 2 és fél napot bírja max.
Az én menetem a kövi:
Általában este teszem fel töltőre és teljesen reggelig rajtavan, így mikor leveszem a telót tuti 100% az aksi.
Ha leveszem és alvó módban van a teló akkor kb 3 óránként megy le 1%-ot. nekem úgy van beállítva a teló, hogy alvóban a wifit is kikapcsolja, és egyébként mobilnetett soha nem használok.
Viszont észrevettem azt, hogy ha reggel ugye 100%-osan elkezdek mondjuk wifin videót nézni, de nem veszem le a töltőről és úgy nézek vidit, akkor ez után amikor levettem jobban bírja a teló.
Ja és még mindig lemerítem a telót 5 százalék alá, és csak akkor teszem töltőre.
És még valami:
Próbáljátok ki úgy a fogysztást (én sokszor ezt csinálom), hogy mielőtt alvóba külditek a telefont nyomjátok meg azt a gombot ami előhozza az ezelőtt megnézett dolgokat. Remélem érthető... szóval a három fő gomb közül a jobb oldalit (a bal ugye a visszalépés a középső a mindenből kilépés). És amikor megjelennek azok a dolgok amiket megnéztél akkor jobbra vagy balra ki lehet húzni ezeket. Ha nem húzod ki őket akkor a ramban maradnak és így -gondolom én- az aksit is eszik.
Szóval az én aksimmal meg vagyok elégedve nagyon, ja és az aksim ~5 hónapos akárcsak a teló, ez is számít. -
SaGa59
őstag
válasz
zizidor #5998 üzenetére
Furcsák ezek az "akku töltöttségi százalékok". Nekem most 63, este 9 körül vettem le töltőről, éjjel csinált egy TB feltöltést a dropboxra WiFi-n át vagy fél óráig, azaz volt terhelése rendesen.
Van egy gyanúm (még a nokia 5800-asnál tapasztaltam de ennél is úgy látom, hogy valós lehet), miszerint nem az akku töltöttségét mutatják az okos telefonok, hanem azt, hogy egy "etalon" készenléti időhöz képest az aktuális fogyasztással hogy is áll az akku. Azaz ha egyidőben több app is fut, azaz nagyobb a fogyasztása, akkor kevesebbnek mutatja az "akku töltöttséget", míg ha épp kevesebb a fogyasztása, akkor többnek. Emiatt lehet pl az, hogy ki-bekapcs után közvetlenül (amikor még nem indult el ezernyi app a háttérben), többet mutat, mint kikapcsolás előtt.
-
hawkfoto
tag
válasz
zizidor #5975 üzenetére
Nekem ICS alatt kb. három hét alatt érte el a 70% környékét. Általában két naponta töltöm, mindig este, ahogy hazaérek melóból, 22 óra körül veszem le a töltőről, wifi, mobilnet lekapcsolva. Először kb. 95%-ra esett, utána fokozatosan lett egyre kevesebb. Ha elérte a 70%-ot, kikapcsoltam, akku ki, ismét be, visszaugrott 90%-ra, és kezdődött elölről minden.
Múlt héten raktam fel a JB-t, erre minden töltés után leesik reggelre 70% alá. Ki be kapcsolás semmit nem ér, akku kivesz, visszaugrik 90%-ra. Idegbaj...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN 16 Brutális teljesítmény gamereknek és profiknak!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest