- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
riszter #3707 üzenetére
Szia. Nem zavaró a méret növekedés annyira( noha nekem ez már a max méret amiben hajlandó vagyok telefont cipelni), talán a vékonysága és könnyű súlya miatt.
Igen sztm is könnyen kieshet az ember kezéből ,ebben jobb volt a 997D, főleg a tapadós hátlap miatt (alsó közép sáv), itt ilyen sajna nincs. Aki használt Galaxy S1-et annak mondom, hogy pont olyan a hátsó kiképzése,csúszós műanyag.
Veszek hozzá egy ilyen IMAK Cowboy -t is valamelyik majd bejön. -
Ocsy
aktív tag
válasz
riszter #3110 üzenetére
Egyetértek. Én is figyelem a dualsim piacot lassan egy éve, de a 997D-nek szerintem csak egyetlen igazi kihívója van: a 992D... Akinek elég a kisebb memória és kijelző, annak utóbbi a legjobb választás, mert a többi hasonló készülék mind ugyanerre az architektúrára épül (MT6577/PowerVR SXG531/512 MB), de vagy az összeszeszerelés/anyagminőség, vagy a kijelző, vagy a kamera, vagy mindegyik gyengébb, mint a 992D-é. Az Evolve a gyárilag telepített JB miatt szorongathatja meg, akinek mindenképpen JB kell, az úgyis azt veszi.
-
riszter
senior tag
válasz
riszter #2962 üzenetére
Na, azért szépen lassan megválaszolgatom magamnak.
Az történt, hogy 3 napja véletlenül rányomtam a gyári akkukímélő appra és az azonnal az optimálisra vette a beállításokat. Amivel ki is nyírta az összes szinkronizációt. Persze azonnal kikapcsoltam az appot, de azt nem tudtam hogy a szinkronizációhoz is hozzányúl a beállítás.
Most már tudom, meg esetleg más is aki hasonlóan jár majd mint én. -
Sznómen
tag
válasz
riszter #2727 üzenetére
Zuglóban az ikea mögött ond vezér utcában készült. Az elsö meg ikeaban, a jégcsapos meg vidéken.
És tényleg korrekt, óvatosan kell vele bánni. Majd rakok még ki képeket...
Az ébreszto eleinte nekem is kaka volt. Ringtones mappaba kell tenni a csengohangokat, vagy en pl total commanderrel választom ki mi legyen a csengohang (mert rakérdez a rendszer ) és az is marad.
Már csak egy tok kell majd rá :-) -
Ocsy
aktív tag
válasz
riszter #2546 üzenetére
Nekem van egy olyan furcsa fixaideám, hogy ha valamit csinálok, akkor azt jól akarom csinálni. Ez még önmagában nem lenne gond, de ugyanezt várom el másoktól, és egyszerűen el nem tudom képzelni, hogy egyáltalán mi a francnak ül ott valaki, ha a munkaidejét azzal tölti, hogy sz*rik bele az egészbe. De ez az én betegségem, tudom, viszont nem nagyon lehet ellene tenni.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
riszter #2339 üzenetére
Ha normál ékezeteket használsz ("jobbosakat"), akkor az 90 karaktert levesz az üzenetből (gondolom, a kódoláshoz szükséges többletinfó miatt kell). Nem az egyes karakterek foglalnak többet, hanem a karaktertábla. Azaz, amikor beütsz egy "á"-t, akkor azt a 90 karaktert lefoglalja az sms szoftver, utána már minden újabb "á" vagy más ékezetes betű csak 1 karaktert vesz el az összmennyiségből. Tehát, ha egyetlen ilyen ékezetes betű van az üzenetben, akkor is max. 70 karakter lehet egy sms hossza, meg akkor is, ha mind a 70 ékezetes. Annyit érdemes még tudni, hogy az "é"-ből nincs balos, a jobboshoz viszont nem kell a kiterjesztett kódtámogatás. ő-ből és ű-ből pedig egyáltalán nincs kevés helyet igénylő változat, ezek használatához mindenképpen kell a plusz 90 karakter. Én ö-t és ü-t használok helyettük.
Ja, egyébként ez az egész ékezetkezelési mizéria nem készülék, és nem is Android-sajátosság, a régi Nokiáimon is mindegyiken így működött. Szabvány.Nem a fillérb*szás miatt, de általában én úgy szoktam írni az sms-eket, hogy 160 karakterből meglegyen, végülis azért rövid üzenet, hogy tényleg rövid legyen, egyébként írjon az ember email-t...
Ezért is kerestem olyan megoldást, hogy az ékezetek ne vegyék el a helyet. Az én helyzetem annyiból egyszerűbb, hogy én konkrétan hülyét kapok minden ilyen ajánlgatós-prediktív műsortól, én magam szeretem írni azt, amit akarok.
Mindezeket figyelembe véve én végül az AnySoftKeyboard (ASK) mellett döntöttem (korábban itt is ajánlották már nekem). Két magyar nyelvű csomag is van hozzá, ezek közül nekem a Magyar AnySoft Keyboard jött be. Több kiosztás közül lehet választani (én még használom az angol 16 gombosat is, ha az kell, hogy ne takarjon sokat a képernyőből; a váltás csak egy húzás a space-n). A magyar 4 soroson az ékezetes betűknek külön gombja van, a hosszú "balosakat" gyors dupla (tripla-kvadra...) koppintással lehet előhozni (sajnos alapértelmezettre nem lehet állítani a balost, először a jobbosakat adja ki). Van prediktív szótár is, de én nem használom (valószínűleg nem annyira fejlett, mint a SwiftKey-é vagy akár a gyárilag telepített TouchPal-é). Az is jó tulajdonsága, hogy fekvő módban is be lehet úgy állítani, hogy mutassa, mennyi van még hátra a 160 karakterből (ezt a különböző billentyűzet appok véleményezői közül sokan hiányolni szokták a Play-en, ahogy olvasgattam keresés közben; a gyári ICS sem tudja), csak a gombok magasságát kell csökkenteni hozzá (setup-ban állítható). Egyébként ezen kívül rengeteg funkciója van, pl. külön kiosztás a szimbólumoknak, számoknak stb. Skinezni is lehet, én az alapprogramhoz adott Gingerbread stílusút használom, mert ez támogatja az alternatív karakterek megjelenítését a gombokot. Külön lehet hozzá a gyári ICS billentyűzethez hasonló skint is tölteni, de az nem tud alternatív megjelenítést.
Ajánlom mindenkinek, aki nem akar 10 sms-ben elküldeni egy két soros szöveget az ékezetek miatt, és akinek nem létszükséglet a prediktív szótár (persze tanítgatni ezt is lehet). -
viralmind
aktív tag
válasz
riszter #1996 üzenetére
jah ezek szerint a folian keresztul hasznalom
,de nem zavart amig meg nem tudtam hogy elvileg van meg1 akkor
teljesen jol hasznalhato igy is a cucc,nem karcos nem poros ,teljesen ok.
Az elozo pf24-es foliahoz kepest igy is teljesen fasza,abba meg beletorodtem hogy brando nincs hozza egyenlore.
Na de majd akkor lehet megprobalok meg1 reteget lehantani csak egyenlore nincs hozza idegzetem -
Ocsy
aktív tag
válasz
riszter #1573 üzenetére
Én sem azért vettem a másikat jóval drágábban (edigital 5000, de én a Compmarktól elhoztam 3900-ért), mert nem felelne meg az olcsóbbik, csak azt már azután találtam, hogy emez megvolt. Neten kutakodtam olyan tartó után, amibe egy 7 centi széles készülék is berakható, és ezt sikerült. De nekem is elég lett volna az olcsóbbik.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
riszter #1297 üzenetére
Nálam nincs ilyen gond. Szoftvert még nem frissítettem, a gyári van rajta.
Más: Megjött ez a sz*r fólia, hát... A tapasztalatok alapján nem számítottam semmi jóra, nagy kár, hogy korán beleugrottam. Ráadásul amit kaptam, minden várakozásomat alulmúlta. Az egy dolog, hogy több, mint 2 hét kellett hozzá, hogy megérkezzen, de legalább valami normális cucc lenne. Basszus, ennek még csomagolása sincs, egy nylontasakban van (önzárós, de nem lehet bezárni, mert nem fér bele a fólia), és ordít róla, hogy valami nagyon kisipari módszerrel készült. Sehol nem passzol, a mérete sem, a sarkoknál (OK, lekerekítéseknél) még csak véletlenül sem követi a kijelző szélének vonalát. Sőt, sarkosra van vágva (!!!), amiből én arra következtetek, hogy kézzel, ollóval vágták ki, vagy tapétavágó késsel, mittomén. A közelségszenzornak nincs lyuka, a kamerának is csak belenyomtak egy lyukasztót, azt' jóvan. Német minőség? Egy ötéves kínai kisgyerek a tyúkól mögött szebben kivágta volna egy nyúzókéssel. Nem gondoltam, hogy jó lesz, de ez... Kritikán aluli. Szóval: Senki ne vásároljon a hsw3000 nevű német (? lehet, hogy ázsiai vagy afrikai bevándorlók csinálják éhbérért, ki tudja) cégtől, a honlapjukat csak akkor látogassátok, ha elrettentő példára van szükségetek. A cég az eBay-en is jelen van, óvatosan az ottani vásárlással is!!!
-
Ocsy
aktív tag
válasz
riszter #1242 üzenetére
Nem olyan szörnyen nagy ügy, csak alaposan meg kell tisztítani a kijelzőt, mert a rajta maradt porszemek körül légbuborékos lesz a fólia. Elvileg van hozzá tisztítókendő. Azután lehúzod a védőréteget a fólia kb. 1/4-éről, rátapasztod a kijelzőre szépen igazítva. Arra kell ügyelni, hogy egyenes legyen, mert az egyik végén egy kis elmozdulás a másik végére érve már azt eredményezheti, hogy a fólia sarka lelóg a kijelzőről, a keretről meg mindig fel fog jönni. Ki kell nyomni a levegőt alóla, azután szépen elindulni a másik vége felé, óvatosan, egyszerre csak egy kisebb szakaszról lehúzva a védőréteget, rásimítva a kijelző felületére, a levegőt kiszorítva alóla. Sokan valamiféle műanyag vagy kemény papírból készült spaklit (van olyan fólia, amihez ilyet is adnak) vagy bankkártyát használnak a rásimításhoz, én kézzel szoktam. Elég macerás egyik kézzel fogni a fólia még fel nem ragasztott részét, a másikban a bankkártyát, a harmadikkal meg még igazgatni. A végére érve még egyszer ki kell húzgálni az esetleg bentmaradt buborékokat a szélek felé (ha valami porszem miatt púposodott fel, akkor nem fog sikerülni: vagy úgy hagyod, és olyan lesz, vagy kidobhatod a fóliát, mert a ráragadt porszemet nem fogod tudni levenni akkor sem, ha lehúzod a fóliát és elölről kezded), és kész.
Nem hülyeség az antireflexszel kezdeni, már csak azért sem, mert ha felrakod, az nagy valószínűséggel az összes kis port össze fogja szedni a kijelzőről. Csak utána az átlátszót gyorsan rá kell rakni, mielőtt újabb porszemek kerülnek rá a levegőből. Eléggé türelemjáték, és nem is egyszerű megfelelő rutin nélkül. A Speedshop-ban is 500 Ft-ot kérnek egy felrakásért.
Ja, egyébként jutyúbon is lehet találni videót a felrakásról. -
viralmind
aktív tag
válasz
riszter #1160 üzenetére
Viszont a feher ,az olyan mint colombo felesege
Mas: 3 betus navit heggesztettem vagy fel napon at ,vegre sikerult franko minden ,egy apro szepseghibaja van ,nagyon picit tulfut a kepernyon,gondolom a virtualis bill miatt ,akarhogy irkalom a sys.txt-t nem sikerul pont meretre beloni mert el sem indul ,csak ha nincs sys.txt es maganak hozza letre ,de akkor meg ahogy irtam picit tulfut a kepernyon,bar hasznalhato igy is.Nem tud erre vki megoldast?
-
mkRoland
senior tag
válasz
riszter #1144 üzenetére
Tehát akkor az állás eddig:
richte szerint működik a SIM1 3G hálózat és adatforgalom használat közbeni megszakítása, ha a SIM2-re hívás érkezik
Ocsy szerint viszont nem elérhető a SIM2, ha SIM1 aktívan adatot forgalmazMivel ez két, teljesen eltérő információ, hadd kérjek meg mást is, akinek van erre lehetősége, hogy tegyen egy próbát, és jelezzen vissza, ha ideje engedi. Eddig is Alcatelem volt (OT990, a nagyon-nagyon kicsi tesója ennek, és ár-érték arányban bőven megfelelt), de kiváltanám a 2 telefonomat 1-re, amivel még játszani is lehet. Márpedig ez a tulajdonsága döntően meghatározza a választásomat, ezért szeretném kérni, hogy valaki még tesztelje le (pl.: YouTube-letöltés vagy Play-es frissítés közben, amit SIM1 3G-n bonyolít SIM2-t megcsörgeti egy másik telefonnal), vagy valaki vonja vissza az állítását.
tuxihome: Alternatív program: LGCamera
Nekem az OT990-ben a Videokamera alkalmazás indítása után
kattintaniujjalni kell a kijelzőre, és akkor ott választani a beállításokat (legfelső ikon, egy Ó-betű szerűség), majd a VGA helyett mást választani (nálam a max. WXGA, ami 800x480). -
Ocsy
aktív tag
válasz
riszter #1061 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Én ezt csináltam a sony solámmal és ott nem jött elő az, ami az alcatelnél elő-elő jött egy darabig.
Jó, jó, de mi jött elő? Vagy nem teljesen értem, amit mondani akarsz, de szerintem én vagyok a hüjje.
Az a helyzet, hogy még teljesen időben vagyok a frissítéssel: semmilyen app nincs telepítve a gyáriakon kívül, kontaktok csak azért vannak fent, hogy meglegyenek, de le vannak mentve több helyen is, fényképet pedig csak próbaképpen csináltam. Azaz bármikor csinálhatok factresetet adatvesztés nélkül, nincs is ezzel gond. Csak nem akarok belefutni valami olyan hibába, amit nem tudok visszacsinálni. Én óvatos duhaj vagyok, inkább a "ha működik, ne piszkáld!" iskola képviselője, ezért pl. hardver firmware-t, BIOS-t is általában akkor szoktam frissíteni, amikor a régi verzióval valami már nem működik. Ez is valami ilyesmi. De előbb-utóbb biztos meglépem. Főleg, hogy navigációra még nem használtam, de kelleni fog, és írták többen, hogy a gyári szoftnak vannak vele gondjai. A kamera is jó lenne persze, ha javulna a frissítéssel, de amennyit én telefonnal fényképezek, ahhoz gyakorlatilag az a minőség is tökéletesen elég, amit a gyári tud.Hogy én is adjak a tapasztalatokból, bár viszonylag keveset nyomkodom, nem vagyok egy hardcore user:
Egy fagyást tapasztaltam, akkor viszont elég intenzíven volt használva előtte. Valamiért teljesen belassult, és újraindítás után a Droid logónál megállt, de odáig is nehezen jutott el. Akksikivétel kellett. De legalább rájöttem, hogy a hátlap leszedése annyira nem is vészes.Egyébként az indulás villámgyors, meg úgy általában, minden. Igaz, nekem kevés az összehasonlítási alapom, csak butatelefonjaim voltak eddig. Talán ezért van, hogy bármilyen, ennél kisebb darabot kézbe venni már totál furcsa. Mintha az összes többi gagyi lenne, pedig csak a kijelzőjük kisebb. Mégis, azért van benne valami egyedi elegancia, nemcsak a méret, hanem a dizájn miatt is. Bár azért jó tudni, hogy a nagy készülékházban nem egy őskövület dolgozik, hanem egy olyan hardver, ami röhögve lenyom sok jóval drágább divatcuccot.
Akksi: tegnap reggel vettem le a töltőről. Azóta mérsékelt használat, pár hívás, sms, böngészés, beállítások nyomkodása, időszakos wifi és folyamatos BT a kihangosítóhoz. Az automata kikapcsolást 00:00-06:00-ra állítottam. Mivel még a beállítgatós szakaszban tartok, nem akarom terhelni a keijelzővel az akkut, ezért a fényerő folyamatosan alacsonyra van állítva. Így most 74%-nál van a töltés. Szerintem teljesen rendben van, felesleges miatta aggódni. Ha egész nap rajta lóg az ember, akkor ne csodálkozzon, hogy minden este kanócra kell tenni. Normális használattal viszont sztem 3, szélsőséges esetben 4 napot is ki lehet húzni egyetlen töltéssel. Melyik hasonló tudású telefon akksija teljesít ennél lényegesen jobban?
Térerő: nem tapasztaltam szakadást, a másodlagosnak, csak beszédre/sms-re használt Tmobile időnként ingadozni látszik, de nem sokkal jobban, mint a vadiúj Vodkafon, amin az adatforgalom megy. Egyik sem vészes, de a 8 év körüli Tmobile (céges) SIM helyett már igényeltem egy újat, biztos, ami biztos alapon. A Tmobile nem elérhető adatforgalom közben, ezt átirányítással hidaltam át.
Összességében szeretem. Felüdülés a C5-ös után használni, de már csak ránézni is.
Az Androidot még szokom, vannak érdekes, nokiás szocializáció után fura logikájú megoldásai. Nem rossz, csak más. A Symbian-hoz képest viszont az ergonómiája ég és föld. Látszik, hogy direkt ilyen használathoz tervezték. A C5 tudása a 997D-ről nézve nem is látszik, a menürendszere viszont bonyolultabb, mint az utóbbié. Nem tudom, az új Nokiák mit tudnak (azt látom, hogy nekem nem tetszenek dizájnilag), de köszönöm, én inkább menni Droid.
-
-
-
Ceree
senior tag
Azért csinálják sokan, mert működik. Nekem Galaxy3 frissítés után (akár neked) pár apró dolog nem működött rendesen, bosszantott is. De ahogy csináltam egy factroy resetet, elmúlt. Tapasztalat mutatja, hogy ártani úgysem árt, néha viszont használ. Ha rendes mentéseid vannak a telóról, akkor a visszapakolással töltött időn túl vesztenivalód úgysincs vele.
-
Ocsy
aktív tag
A gyári alapértékre történő visszaállítás nem bántja az alaprendszer frissítését a kézikönyv tanúsága szerint (tehát hiába állítod vissza, a friss szoftver marad). Viszont frissítés előtt nincs túl sok értelme kézzel visszaállítgatni mindent, mert elvileg ezt a frissítés úgyis megteszi (a memóriakártyán lévő cuccokon és a korábbi frissítésen kívül mindent töröl és alaphelyzetbe állít, ha minden igaz).
-
Edemking
csendes tag
A beállításoknál minden teljesen eredeti, kivéve a fehéregyensúly mert az automata üzemmódban egyszerűen ebben a rózsaszín zöld színtartományban maradt
A fókuszálás csak akkor ugrált el mikor a macskát fényképeztem,de akkor gondolom azért mert a kandúr mozgott mindenfelé, a bemozdulásokra érzésre már kevésbé érzékeny mint régebben szerintem.
Hát a frissítések közül a második van fönt, az első lassított rajta érezhetően, még a lapozáson is érződött h lassult.A másodikkal már javult a helyzet visszaállt az ereti sebesség,bár az antutu még mindig csak 5200 értékeket mutat. -
sysrq
őstag
Pedig milyen jól jönne egy app ahol profilok lennének, pl.: Megy minden, nem megy csak az egyik kártya, ha a wifit ismeri és csatlakozik akkor off-ba rakja a 3G kártyát, stb. Lehet van, még nem találtam rá.
A mobilnetet nem összevissza kapcsolja hanem beállítás szerint. Ha ezen múlik hogy még egy órával tovább megy, de ezt döntse le mindenki magában.
Aki nem snapszerozik az nő. Ilyen egyszerű. A kék túra már rétegmodell, az egérút meg hasznos, már aki a fővárosban autózik. -
sysrq
őstag
Ez a frissítés is érdekes. Megkérdezte hogy akarom frissíteni? Okéztam, letöltötte majd jelezte hogy az akku 30% alatt (nem a letöltés miatt) tegyem töltőre. De nem vagyok biztos benne hogy telepítette is.
Most 4.0.4-01001 a verzió. Ez most az első második vagy harmadik?
badabum Most van hangja de a fényképező beállításainál ki tudom kapcsolni, te nem? -
badabum
tag
Az ÚJ firmaware frissítéssel LESZ hangja (klasszikus exponáló hang,videónál csippantás) a kamerának (ami eddig nem volt,némítás és rezgés esetén is van) viber nekem jó, csak torzítja a hangszínem, és nem ismernek a hangomra a túloldalon.Skype-on kifogástalan.Frissítés után leheletnyit lassult a menü.Az előretelepített Shazam-tól (bármelyik androidos telefonon megy) koppant az állam.Fb-al soha nem volt bajom.
-
ronar
tag
Több is veszett Mohácsnál mint ez a 4 euro, ha lesz kedvem megírom a fazonnak, hogy szar amit küldött.
Amúgy csak a kamera helye van kivágva a közelség érzékelőé nincs, érdekes a gyárin pont fordítva van.Az adatforgalom mérésére én a 3G watchdog-ot használom, eddig nem volt vele problémám, a beépítettet nem.
-
imiadmin
őstag
szerintem ez csak 2db Crystal fólia. Nem kétfajta, így nem is kell megmondani, hogy melyiket akarod...
(egyébként mikor megveszed az ebay-on, van egy mező ahova írhatsz az eladónak)most nézem, hogy van akciója az eladónak:
Action 3 for 2:
You order 4 screen protectors and we deliver 2 for free. You get then 6 screen protectorstehát 2x $6.42 + 1x $2.74 (mert Each additional item: Free) = $15.58 azaz ~3400HUF-ért kapunk 6 db fóliát... az 570HUF/db !!
-
Ocsy
aktív tag
Én szerintem meg fogom rendelni Németből a fóliát, nem nagy ügy. Ha levélként küldik, még az átvétellel sem kell bénázni, futárt várni, mittomén', ezt be lehet dobni a postaládába, azt' kész. Állítólag a szállítás is ingyen van, külföldre is, ez mondjuk fura.
Én anno PNA-ra vettem utánvágdosandó univerzális fóliát, kész szívás volt, és nem is lett szép. Persze lehet, hogy én vagyok a béna. De inkább a kész gyári. Azt sem egyszerű buborékmentesen feltenni. Speedshop-ban már 500 Ft-ot kérnek érte...
-
Logitech
aktív tag
Nekem is elfelejtette a csengőhangot, meg az sms hangot is. Meg a gyári kamera program a belső tárhelyre fotózott, amíg újra nem indítottam a telefont, az FV-5 továbbra is a kártyára mentett.
Arra gondoltam, az kavarhatta meg hogy gépre kötöttem, és total commanderrel másolgattam belső tárhelyről sd-re, pedig normálisan leválasztottam. -
Kulinger
tag
-
Ocsy
aktív tag
Biztos én vagyok színtévesztő,
de ez nekem határozottan kék (és a onetouch felirat is függőlegesen van rajta, nem vízszintesen, mint a dobozon lévő képeken):
Akkor ilyen nincs? De a mobilarénás tesztben meg ilyen van, nem?
http://www.mobilarena.hu/dl/cnt/2012-09/90019/alcaltel_997d_5.jpg
Ez meg inkább zöld:
A Mobilexpresszen egyébként pont ugyanezek a képek vannak fent, ott is lehet látni a különbséget.
A fehérnek meg az előlapja is fehér: -
retesz147
addikt
de jó is ez....
mert anno, ha GT540-es fórumban nem pörögtek volna az események és nem lett volna jópár kolléga a helyzet magaslatán, akkor még kb 1.6-al nyomulna a fél ország a másik felének meg servizbe kötött volna ki, kiégett alaplappal, amit a gyári frissítőprogi idézett elő
vissza is!
-
Ocsy
aktív tag
Majd számolj be lécci, hogy mi történt, mert ez a kontaktosdi engem is foglalkoztat, BT-n nem akarom egyenként átküldeni a 200+ névjegyet, meg bepötyögni sincs kedvem.
BrianDK-nak is köszi a hsz-t, nekem is C5-ről kell majd migrálni, de nem is tudtam, hogy ilyen funkció van benne. Ki is próbáltam: annyit tesz, hogy a memóriakártyára az Egyebek\Névjegyzék könyvtárba kiexportálja a névjegye(ke)t VCF formátumba. Az Outlook szintén tudja a névjegyeit VCF-be menteni, szóval, ha azzal van szinkronizálva a telefon, onnan is ki lehet másolni.
-
TGYI
csendes tag
Értem a lassulást. Nem tudok erre hamar válaszolni, pár hete még havi 8GB limitem volt a céges mobilneten, most a túlsó vgéglet: 30 MB. A Speedtest azt hsizem 20 megát elhasznál mérésenként, így ezt most halasztom. De egyébként is úgy tapasztaltam, hogy nagyon hektikus a mobilnet éppen elérhető sávszélesége. Volt kollegám drótos net helyett használta 2010-ig és sokszor a hakdani akusztikus modemek tartományába (33.6 kbit/s) csúszott le.
Utánvét, csütörtök telefon, kedd szállítás. Az idő azzal telt el, hogy a nagykerből várták az árut. Ha van raktáron, szerintem másnap örömmel küldik - kereskedők.
-
Ocsy
aktív tag
Szemfüles megoldás. Vasárnap várjuk a részletes beszámolót.
Még az jutott eszembe, olvasgatva a 993d fórumot, hogy a magyar Alcatel képviseletről tud valaki valamit? Konkrétan arra gondolok, hogy sokan morognak, hogy csak Fácebúkon elérhetők, ami tényleg fura. Viszont van az Alcatelnek magyar oldala is, a www.alcatelonetouch.com/hu, amin ugyan magyarországi elérhetőség nincs (meg persze a 997d sincs fent meg a 993d sem, pedig utóbbit elvileg hivatalosan forgalmazzák, de ez más kérdés), csak a szervizközpontoknál van ott a Telemax Kft. Szóval azt próbálom kinyögni, hogy azt tudja-e valaki, hogy a fb-on lévő oldalt a telemaxosok csinálják, vagy másik társulat (a Telemaxnak van saját e-mail címe, ami nem egyezik a fb-on lévő gmail-es címmel, ennyit tudtam kinyomozni). És vajon az ezt a topicot indító teszt alanyát a Mobilarena melyik társaságtól kapta? Ez csak azért érdekes, mert a videotesztben elhangzanak mindenféle utalások a mostani és jövőbeli bemutatókról, illetve konkrétan a 997d hivatalos bevezetőjéről (meg hogy a 993d már kapható a MM-ban), amely infók a készüléket biztosító cégtől származnak, de kik azok? A tesztek végén általában jelzik, hogy honnan van a tesztkészülék, de itt ilyen nincs. Kik ezek, a meninblack...?
-
Ocsy
aktív tag
HA tényleg lesz ilyen probléma a 997d-vel, és HA jól értelmeztem azt, amit odaát írtak a 993d-ről, akkor szerintem így van, ahogy írod. Szóval kell némi kompromisszum (kapcsolgatsz vagy lassulsz). De ne szaladjunk előre, várjuk meg, házi tesztfelelősünk hátha meg tudja mondani a tutit.
-
Ocsy
aktív tag
Én elolvasgattam, valóban érdekes, de ha jól értelmezem, ha fel is merül a probléma a 993d-nél, a sim2 tiltása ott is megoldja a tapasztalatok szerint. Tehát két variáció lehetséges (feltételezve a worst case scenario-t, azaz, hogy a bug (? nem biztos, lehet, hogy direkt ilyen) a 997d-ben is fennáll:
1. Net használatban sim1-en, mindkét sim aktív, a mobilnet lassú a sim1-en, sim2-n bejövő hívás esetén meg is szakad.
2. Net használatban sim1-en, sim2 tiltva, átirányítás be van kapcsolva, sim1-en hasít a net, a sim2-ről meg átadja a hívást, ha bejön, mivel a sim2 nem elérhető.
Nekem ebből az jön le, hogy ha a probléma valóban fennáll, és sebességigényes mobilnetezésbe kezd a user, akkor célszerű letiltani a sim2-t, mert az arra érkező hívásokat az átirányítás miatt amúgy is tudja fogadni, miközben a net is megy. Probléma megoldva. Ahogy odaát is szó volt róla, ez a dual sim inkább kényelmi szolgáltatás szerintem is, ami nekem is azért fontos, hogy ne kelljen két mobilt hurcibálnom magammal, de speciel én nem várom el, hogy minden funkció menjen egyidőben mindkét kártyán (tehát ad absurdum telefonkonferenciát folytassak a két kártyán két külön hívó féllel, miközben mindkét mobilnet két különböző alkalmazáson dolgozik, mondjuk az egyiken a böngésző megy, a másik meg épp fájlokat tölt le), erre nekem nincs is szükségem. Persze ez nem jelenti azt, hogy másnak ne lenne (csak ehhez kell 4 fül, 6 kéz és 8 szem, lehetőleg összetett rovarszemek.)
Nálam azért csúszik egyébként is kicsit margóra a probléma, mert a netet valszeg inkább wifin fogom használni, a mobilnet csak azért kell mellé, hogy wifi nélkül se legyek meglőve.
GPS tapasztalatokért újabb hála TGYI-nek (azt valahogy meg tudom érteni, hogy nem zuhanyozott még a vadiúj mobiljával, és nem is nagyon akar; aki vízálló készüléket szeretne, az szerintem vegyen valami hard duty cuccot, mint anno az emlegetett M45 volt; ami ezen van, az csak egy víztaszító bevonat, nem más; még azt is el tudom képzelni, hogy idővel kopik, de én sem tervezem búvárképek készítéséhez használni).
A C5-00 GPS-énél csak jobb lehet, ami szabad ég alatt is képes 5-10 percig keresgélni a műholdakat. Mozgó járműben meg esélytelen szegény, de ezt már más Nokiánál is megfigyeltem (egyszerűen nem fog pozíciót, amíg pl. egy hosszabb piros lámpához nem érek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest