Új hozzászólás Aktív témák
-
püki
aktív tag
válasz
Bferibörs #5926 üzenetére
Dominger! A Go-val - többek között- az a baj, hogy csilli-villi, tele animációkkal, és pont ezért sok memóriát foglal, zabálja az akksit, plusz ha minden kiegészítőt telepítesz hozzá több száz megát foglal.
A Nova ezzel szemben egyszerű, letisztult, alig foglal helyet mind a tárhelyen, mind a memóriában. Az ingyenes verzió is nagyon jó, fizetős meg nincs ezer Ft. ( Illegálkodva még annyi sincs...)
Bferibörs! Nálam eddig sem csinálta. Egy évvel ezelőtt beállítottam alapértelmezettnek azóta is tudja hol a helye
-
SaGa59
őstag
válasz
Bferibörs #5664 üzenetére
Az a gond, hogy a JB a bekapcsolás után elég sokáig "inicializálja" az SD kártyákat. A telefonban lévő, SD kártyaként használatos "Telefon tárhely" nwvű memóriablokkot a bekapcsolás után 4-5 perccel éleszti fel csak, de néha még akkor sem és kézzel kell "bekapcsolni". Ha ott vannak pl a csengőhangok, akkor következik be a korábbról ismert "elfelejti a beállított csengőhangokat" probléma. Én már ode nem is teszek semmit, marad a 8 GB-s tényleges SD kártya, azt mindig felismeri és kezeli ahogy kell.
Más: honnan tudok olyan Autohide Softkey verziót szerezni, amit nem kell kézzel ki-be kapcsolgatni telefonindulás után? A mostani 1.3-as verzió ilyen. Már külön tasker profilt is csináltam neki, hogy fél perccel a supersu után induljon, de az sem javított rajta. A telefonon JB van.
-
zizidor
őstag
válasz
Bferibörs #5664 üzenetére
Az oké, hogy nem mindent lehet sd-kártyára áthelyezni, de olyankor nem is ad rá lehetőséget. Ezek viszont megjelennek az áthelyezhető alkalmazásoknál, a nyomógomb sincs kiszürkítve, látszólag csinálja is az áthelyezést amikor megérintem, aztán meg visszaáll bármilyen hibaüzenet nélkül, áthelyezés nélkül.
Újabb furcsa eset, hogy frissült az Angry Birds, de nem bírta telepíteni. SD-kártyán volt, visszaraktam a telefonmemóriába, ott simán frissítette, de most azt sem lehet áthelyezni kártyára. A kártya amúgy hibátlan, leellenőriztem.
-
Hanky
csendes tag
válasz
Bferibörs #5414 üzenetére
Mar jo ideje volt tema a Nova, direkt irtam is, hogy a megoldas mukodott. Olvass picit vissza. A Google Search volt a ludas. Frissits legujabbra vagy ha meg mindig rossz, tavolist el az osszes frissiteset, ahogy le lett irva korabban. Ezek utan a Nova mar mukodik alapertelmezettkent barmilyen hekkeles nelkul.
-
coolpet
senior tag
válasz
Bferibörs #4433 üzenetére
Nem lepik tul a hataskoruket, amit csinalnak belefer az adasveteli szerzodesbe, csak a hozzaallasuk es segitokeszseguk nem eri el a customer support szinvonalat.
nem akarom vissza a vetelarat, mert mar egy csomo posta es futarkoltsegembe van a telo, es ha vissza is kapnam amit nemfogok, akkorsem lenne telefonom, es a sok hercehurca utan is csak buktam az egeszen.
-
coolpet
senior tag
válasz
Bferibörs #4398 üzenetére
En is csinaltam egy gyari visszaallitast a keszulekkel, ami benn van alapbol es boot utan nyelv, one touch help stb, mint elso setup..
A hiba megmaradt.
Lehet ok ratoltak a romot ujra, azt bekapcsoltak, lattak jo, es kesz.
Teny es valo, hogy a telefon mindket esetben akkor valt mukodeskeptelenne, ami utan megkapta a wifi eleresemet, de a masodik esetben en semmit nem frissitettem a play-rol amit akart.
Masodik alkalommal meg sim sem volt benne.
Visszakuldom, de megirom nekik, hogy ha megegyszer visszajon es rossz akkor ujat kuldenek.
-
Bferibörs
addikt
válasz
Bferibörs #4330 üzenetére
Alcatel One Touch Magyarország
"Kedves ALCATEL készülék tulajdonosok!
Szeretnénk még jobbá tenni a szerviz szolgáltatásunkat, de ehhez rátok is szükségünk van.
Kérünk titeket, amennyiben volt bármilyen pozitív vagy negatív tapasztalatok a szervizeléssel kapcsolatban bármelyik szervizben vagy átvevő ponton, küldjétek el nekünk, a facebook.hungary@alcatelonetouch.com -raKöszönjük."
-
Bferibörs
addikt
-
viralmind
aktív tag
válasz
Bferibörs #4006 üzenetére
koszi azert a segitseget nem akarnam szetoffolni a topicot csak ugy emlekeztem volt itt valakinek mar ilyen probelemaja,de a keresoben meg nem talaltam meg ,igy gondoltam beirom.
Egyebkent mukodott ez regen ,es sajnos nem emlekszem ra hogy nagyjabol mikortol nem mukodik ,de joideje mar ,eleinte nem zavart ,mert gyakrabban ultem gep elott es megneztem de mostmar eleg zavaro hogy mindig gep kell ahhoz ,hogy egy kuldott kepet meg tudjak nezni.
Vegso megoldaskent egy factory reset lessz ,csak ahoz meg nincs lelkierom ,es legfokepp 1 napom mire mindent ugy visszaallitok ahogy szeretnem :-)
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Bferibörs #3927 üzenetére
A BT és a GPS nem csoda, hogy horpadtra szívja az akksit. A BT-nek ráadásul az sem kell, hogy használatban legyen, elég, ha be van kapcsolva (ellentétben a GPS-szel, ami tényleg csak akkor zabál, ha kommunikál is). Ha a BT-t bekapcsolod, és semmit nem csinálsz, akkor a két készenléti üzem (telefon és hálózat) és a BT kb. 1/3-1/3-1/3 arányban használja az energiát. Ezért álltam neki a Taskerrel bíbelődni, hogy kapcsolgassa a BT-t, mert egyszerűen túl sok power megy pocsékba, ha folyamatosan megy. Érdekes, mert a régi vacak Nokiával nem volt ilyen gond, ott is állandóra volt kapcsolva, de egyáltalán nem volt érezhető hatással az akku merülésére.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Bferibörs #3923 üzenetére
A telefon A2DP profil segítségével tud stream-elni. Az eszköznek is kezelnie kell ezt, amire a hangot át akarod irányítani. Pl. léteznek olyan BT adapterek, amik tudnak párosodni a BT telefonnal/médialejátszóval, és normál hangszórókat lehet rájuk kötni. Vagy mostanában a legtöbb BT kihangosító, headset is tudja mindezt, így lehet rajtuk a telefonon tárolt zenéket hallgatni.
Vannak BT appok, amikkel a BT-n átadott hangot tudod állítgatni, de mindenképpen kell egy A2DP-képes eszköz hozzá. -
Ocsy
aktív tag
válasz
Bferibörs #3916 üzenetére
Nem, nem a háttérvilágítást variálom, az fixen valahol közép alatt van (ha lehúzod az értesítési sávot, ott három állásban + automatikusra lehet állítani a fényerőt, na, ott nekem a 2.-on áll), hanem ahol van olyan lehetőség, hogy az alkalmazásban megadhatom a világos hátteret, ott arra állítom (Pansi SMS, K9 Mail, ASK billentyűzet). Ez azért jó, mert a fekete alapon fehér betűk erős napsütésben nem látszódnak túl jól még max fényerőn sem, a fehér alapon fekete betűk viszont jól kivehetők normál fényerőnél is.
A navigáció hangereje tényleg halk alapból, de nekem a BT kihangosítóról jól vezérelhető, és megfelelő az ereje.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Bferibörs #3914 üzenetére
Hanghívások és sms-ek (nem lóg a fülemen a telefon egész nap). BT és WiFi csak akkor megy, ha kell is - Taskerrel vezérelve. GPS folyamatosan aktív, de az nem eszik sokat, csak ha pozíciót is próbál fogni. Adatforgalomban alkalmazásfrissítések, időjáráswidget, e-mail szinkronizálás, böngészés, Youtube, néha WiFi-n Viber. Az alkalmazásoknál, ahol lehetett, világos hátteret állítottam be, így erős napsütésben is elég a kisebb fényerő az olvashatósághoz. Nagyjából ennyi. Játékra én egyáltalán nem használom. Hogy miből mennyi megy időben, azt nem tudnám pontosan megmondani, de mondom, nem vagyok telefonfüggő, csak akkor használom, amikor kell. A frissítéseket, szinkronizálást meg folyamatosan végzi.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Bferibörs #3837 üzenetére
Hát... Kitartás. Az élességgel lehetnek gondok: én is feltettem a CameraMX-et, amiben ugyan tizedannyi beállítási lehetőség sincs, mint a gyári kamerasoftban, viszont próbaképpen csináltam mindkettővel ugyanarról a statikus témáról egy-egy képet (belső térben, gyenge fénynél ráadásul), és ami a gyárival kivehetetlen maszatnak tűnt, az a CameraMX-szel tökéletesen olvasható felirat nagyítás nélkül. Szóval pont az élesség lehet az egyik fő gondja a gyári softnak.
-
grafnet
veterán
válasz
Bferibörs #3747 üzenetére
Ezt már korábban is néztük, de ez csak a keretprogram PCre.
Nekem és Ceree kollégának is a FW frissítés kellene. Csakhát arról síri csend van.
Na, majd csak lesz valahogy, de ez sajna előre vetíti, hogy ha valaha is kijön a 4.1-es frissítés, azt sem fogjuk megkapni...
grafnet
-
zizidor
őstag
válasz
Bferibörs #3632 üzenetére
Szerintem ezt próbáld:
http://mobilarena.hu/tema/re_alcatel_ot-997d_ket_mag_ket_sim/hsz_2109-2109.html -
Ocsy
aktív tag
válasz
Bferibörs #3611 üzenetére
A navigációnak simán mennie kéne, ha a navigációs szoftver és a BT eszköz is támogatja az A2DP-t. Nálam legalábbis így megy, a régi Nokiámmal szintén működött. De pl. haver régebbi gyári Toyota kihangosítójával nem működik, ami valószínűleg még nem ismeri ezt a szabványt. De az Egérút hangja nálam sem megy át, valszeg azért, mert abba sem építették bele ezt a fícsört.
-
válasz
Bferibörs #3591 üzenetére
Nem úgy fogalmaznék,hogy szar,hanem ott ahol az s3-mal,még alig érthetoen(ok,tudom,hogy ennek a beszélgetésnek így nem sok értelme van) ,de kapcsolatban maradt a telefon,az Alcatel nemes egyszerűséggel megszünteti a hívást. Egyébként a net ha 2G-n van stabilabb,ez tény. Az is igaz , hogy ez csak azoknak lehet gond akik jarkálnak ilyen szolgáltatók által elhanyagolt,világvége helyeken. (Mint én is). Városban,főútvonalon nincs semmi gond térerővel. Akik így használják biztos nem értik az egész felvetést.
-
sysrq
őstag
válasz
Bferibörs #3486 üzenetére
Amíg volt a nokia töltő és a samsung töltő stb. korszak, addig a gyártóknak nem kellet túl nagy figyelmet fordítani a töltőkre, esélyed sem volt más töltőt rádugnod a telefonodra. Most ne vegyük ide az utángyártottakat. A szabvány usb-vel már sokkal szerteágazóbb lett hiszen a gyártók töltői már passzoltak egymás között, és nem volt meghatározva a mA értékileg.
Ezért van hogy a 997-ben is, van belül töltés szabályozás. A lehetőségein belül fogja védeni magát.
Az meg hogy ne töltsd 500-al mert melegszik, miért? Hol mondták ezt? -
sysrq
őstag
válasz
Bferibörs #3479 üzenetére
Minél nagyobb a töltőáram annál hamarabb végez a feltöltéssel. Az élettartam rovására, (melegszik). Hogy ez a csökkenés megéri a töltési időben keletkezett előnyt, na ezt mindenki saját igény szerint kezelje. Én inkább a fele annyi időt választom, (vagy az ugyanannyi idő alatti kétszeres töltést), mert nem tudom mikor leszek ismét áramforrás közelében. A fele annyi persze barokkos túlzás.
-
-
válasz
Bferibörs #3389 üzenetére
Köszi. azért kérdezem, mert egyre világosabb számomra, hogy a térerőt gyengébben kezeli, mint más (mondjuk az SGS3) telefonom. Olyan helyeken nem tudok már végképp telefonálni ahol még a másik telefonokkal szar minőségben , de nem megszakadva lehetett. Illetve azt vettem észre, hogy a wifi rádiója is gyengébb, mint mondjuk a SGS2 vagy SGS3-nak.
Hátha a frissítés segítene.(Bár lehet ez inkább hardver)
JB ha jól emlékszem azt írtátok, hogy júni környékén várható?
Illetve az XDA-n mennyire érdemes kuakodni romok,modok,után? Mert ha már ti ezen túl vagytok (vissa olvasgatva nem nagyon találtam erre utalást),nem esek neki feleslegesen. -
válasz
Bferibörs #3311 üzenetére
Azért még vannak kétségeim, hogy marad e a telefon, mert ma du-án elég gázos volt vele a beszélgetés az 1es számú sim-en. Többször megszakadt a hívás (olyan helyen ahol az S3 még bírta ), úgy hogy a térerő jelzés még 2-3 pálcika volt. 1-es SIM és T-mob-os kártya. Van jelentősége,melyik slotba melyik kártyát teszem stabilitás szempontjából? Illetve emlékeim szerint (majdnem végig olvastam a fórumot) csak az 1-es slot-on elérhető a 3G a 2-esen csak EDGE van ugye, jól emlékszem?
-
imiadmin
őstag
válasz
Bferibörs #3186 üzenetére
én meg inkább a Bluetooth on call progit használom... ha csörög a teló, pik-pak aktiválja a Bluetooth-ot és kapcsolódik a kihangosítós autórádiómhoz... hívás végeztével pedig kikapcsolja a BT-t...
persze ezt akkor is megteszi, ha nem az autóban ülök, így aki sokáig szokott telefonálni, annak ez nem lesz akkukimélő.... (de ez is kombinálható a fent említett scheduler-rel...)
-
Ocsy
aktív tag
válasz
Bferibörs #3183 üzenetére
A BT az zabál akkor is, ha nincs rajta csatlakoztatott eszköz. Ezért én csak akkor kapcsolom be, ha kell, meg magától kapcsolgatja a Phone Schedule azokban az időintervallumokban, amikor általában vezetek (munkába-ból), és kell a kihangosítóhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest