- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- MIUI / HyperOS topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- BlitzWolf termékek topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
grafnet
veterán
válasz
ktamas55 #5757 üzenetére
Nem értek a droidhoz, de szerintem ha nem tudod rendszerszinten programozni - a karakteres felületen -, akkor nem fogod tudni visszacsinálni csak valakinek a rendszermentéséből.
Például a JB-s mentésből: #5376
Ezzel legalább frissíted is egylépésben.U.i.: és szerzel egy csomó jó pontot a fórumozók magyar táborában lévőktől, akiknek egyenlőre nem érkezett meg a frissítés.
grafnet
-
Ocsy
aktív tag
válasz
ktamas55 #5216 üzenetére
Semennyire. Az adataidat elmented előtte, és kész. Az SD kártyát elvileg nem bántja, de arról is jobb biztonsági másolatot készíteni. Azoknál az appoknál, amelyek a beállításaikat az SD-n tárolják, újratelepítés után nem kell mindent újra beállítani (persze előfordulhat, hogy mégis). De magukat az appokat törli a belső tárhelyről, ahogy a névjegyeket, sms-eket, naptárbejegyzéseket, stb. A firmware frissítést nem állítja vissza (pedig mennyivel egyszerűbb lenne egy elcsehelt JB frissítés után egy sima resettel visszaállni...).
-
rezi69
csendes tag
válasz
ktamas55 #5093 üzenetére
Na nem értem. Letöltöttem a második frissítést is, most megnéztem mit ír. Jelenlegi firmware verzió: 4.1.1-02001.
Pedig másodszorra nekem is letöltötte és fel is telepítette a 093007 számút.
Firmware változat:
4.1.1Kernel változat: 3.4.0
Személyre szabott verzió
02001Neked is ezt írja?
-
Ocsy
aktív tag
válasz
ktamas55 #3766 üzenetére
Nekem erős a gyanúm, hogy nem melegszik jobban a szoftverfrissítés miatt, hanem az akku kímélése érdekében a frissítés keretében lejjebb vitték azt a hőmérsékletet, aminél elkezd rinyálni. Szóval nem melegszik jobban, hanem kisebb hőmérsékleten kezd riasztani, mint korábban.
-
válasz
ktamas55 #3510 üzenetére
Most kecskeméttól Szegedig végig pályán dumáltam (itt is szar szokott lenni) úgy,hogy levettem csak Gsm-re és jobb volt a hangmínóség. Csak egyszer ment el a térerő,de ott emlékeim szerint az s3-al is elment.
Próbáljátok ki ti is én még teszteltem,lehet hogy ez segítene valamelyest. -
grafnet
veterán
válasz
ktamas55 #2887 üzenetére
Ha a szolgáltató ezt tudja (a T- biztosan tudja, ha jól tudom a Voda is tudja, Telenorékat nem tudom, van-e ilyen szolgáltatásuk), akkor neked semmibe sem kerül.
Nekem így van beállítva mindkét kártyán: ha nem elérhető, akkor a másik szám, ha foglalt, akkor a központi SMS küldő szám.
Amikor beszélek az egyiken, a másikra érkező hívás átjön, de foglalt. Amikor leteszem és "aktív" lesz a másik kártya, akkor rögtön csipog, hogy SMS jött, s látom ki hívott. Bár nekem mindkét kártya T-s, de szerintem ez nem befolyásolja a működést, ha tudja a rendszer az SMS küldést.Most még a közelemben sincsen olyan valaki, akinek másik szolgáltatós telefonja lenne.
grafnet
-
grafnet
veterán
válasz
ktamas55 #2877 üzenetére
A Nokia is kiírja, illetve kirajzolja, hogy átirányított hívás. A 997D nem írja ki vagy rajzol valamit (másik ikont, amiből kiderül)?
Az a kártya fizet, amelyiket átirányítottad.
Erre a fizetésre lehet "olcsóbb" megoldás, ha nem kapcsolsz hívástartást-várakoztatást, hanem foglaltság esetén küldjön sms-t a rendszer. A hívónál foglalt leszel, tehát újra fog keresni, Te meg kapsz egy sms-t ami alapján el tudod dönteni visszahívod, vagy megvárod míg ő keres. Ezzel is Ft-ot spórolva.
Azért a céges számodra érkező hívókat csak megtudod különböztetni a magán hívóidtól.grafnet
-
baalco
tag
válasz
ktamas55 #2877 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az a kártya fizet, ahonnan átmegy a hívás. Tehát sim1 nem elérhető --> átirányítja sim2-re, akkor a sim1 szolgáltatója számol fel percdíjat (ha felveszed).
A magánszámomat aki ismeri az nem fog a cégesen hívni, így ha vki ilyen hív és a céges csörög ki, akkor látom, hogy ez egy "eltévedt" hívás. A céges számla meg elbírja azt az egy-két eltévedt céges percet..
Egyébként nekem feljön egy kis ablak hívás előtt, ha átírányított a hívás. ("Ez egy bejövő átirányított hívás")
Igaz, a mostani telómon még csak GB van, lehet hogy ICS-n már másképp működik.
Mindenesetre már nagyon várom, hogy megjöjjön a telóm. -
Logitech
aktív tag
válasz
ktamas55 #2801 üzenetére
Ezt a hálózat eldobálást lehet látni az akku használatnál? Bemegyek oda hogy akkumulátor, rányomok arra ahol az időt írja mennyit ment akkuról, ott van egy olyan hogy mobil hálózat jele, látszik egy piros csík vagy valami?
Nem nézem egész nap a telefont, így nem tudom ír e ki olyat hogy nincs hálózat, de eddig még nem panaszkodtak hogy nem tudnának hívni. Nekem két t-s kártya van benne, mind a kettőn telefonálok is, nem az van hogy az egyik mobilnetes kártya lenne. -
Ceree
senior tag
válasz
ktamas55 #2793 üzenetére
Egyedi problémákról beszélünk szerintem. Nekem soha sem dobta még el a hálózatot! (Két telenoros kártyával használom. A régebbi 2005-ös, azon megy a net is, az másik tavalyi.
Szerintem azért halt ki a fórum, mert a legtöbben - mint például én is -, csak használjuk a telefont, és olyan probléma nem merül fel, amire megoldást keresnénk, a jó tapasztalatokat meg nem írjuk le mindig. Pedig például imádom, hogy kiírja melyik országból érkezik a hívás (gyakran kapok telefont külföldről is). Ez nem tudom ICS feature-e vagy a telefoné, de akkor is tök hasznos.
Amire gondolsz egyébként az MTK (MediaTek) processzor, mert a TMK, az tervszerű megelőző karbantartást jelent.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
ktamas55 #2404 üzenetére
De ugye nem összerakva kaptad a dobozban...?
Szóval igen, ott ahol amúgy is van helye a körömnek. De ne pont a sarkot húzd, mert ahogy emelnéd le, úgy fog a rövidebb (alsó) és hosszabb oldal is ráfeszülni. A köröm-kivágásnak inkább a telefon rövidebb, alsó oldalán fekvő részét feszítsd (OK, csak pár mm a különbség, hogy pont a sarok, vagy beljebb, de mégsem mindegy), így könnyebben lepattan. -
sysrq
őstag
válasz
ktamas55 #2217 üzenetére
Tapasztalat már van.
Nem véletlenül javasolták már a kártyacserét.
Van akinek megoldotta.
Akinek meg nem az még nem válaszolt, vagy mert lusta(és belexarik) vagy Orbán Viktor.
A kártyacsere nem mindenhol ingyenes de lehet szerencséd, ha ingyen kicserélik egy próbát nem ér meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Autós topik
- Milyen routert?
- Reklámblokkolók topikja
- Gaming notebook topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Trollok komolyan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest