- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyaki01
tag
válasz
imiadmin #6821 üzenetére
Üdv!
Ezt a JB-t megpróbálnám feltenni.
Rootolva van a készülék és a SU is fenn van.
Amikor belépek a Recovery menübe gyakorlatilag minden funkciót el tudom érni vele, amivel akár egy nagytakarítást is lehet csinálni.Már meg van a TWRP nevű mappa, amit az innen letöltött RAR fájlból csomagoltam ki.
A telepítési leírásban az van, hogy:
"Röviden leírom hogyan sikerült felvarázsolni a ROM-ot. A TWRP felrakását nem írom le, onnan induljunk, hogy az már fent van. A használata egyszerű: az érintőképernyős felület adja magát; a nyíllal mindig vissza tudsz lépni; a műveleteket az alsó csúszka elhúzásával tudod indítani.Előkészítés:
1. A rar-ral kicsomagolt ROM-ot felmásolod az egész mappaszerkezettel együtt az SD-kártya gyökerébe.
2. Telefont kikapcsolod, kiveszed az akkut pár pillanatra, aztán visszarakod.
3. Volume+ és Power gombokat hosszan nyomva behozod a recovery menüt.Mentés:
4. A "Backup" menüben csinálhatsz egy mentést. Nem muszáj, de jól jöhet. System, data, boot, custpack, uboot, nvram legyen kijelölve, "Set Backup Name" alatt adhatsz nevet a mentésnek.Most jön az izgalmasabb rész:
5. A "Wipe" menüben indítasz egy "Factory reset"-et és egy "Dalvik cache" törlést.
6. A "Restore" menüben kiválasztod a "997D02002" mentést, és elindítod. Pár perc amíg a 400 MB flashelése megtörténik.
7. "Reboot system"Kérdésem, hogy a kicsomagolt TWRP mappát kell a gyökérbe másolni vagy csak az abban lévő 997D02002 nevű mappát?
Hogyan kell kinéznie ennek a TWRP menünek, mert én nem tudom eldönteni, hogy az van-e rajta. A készüléket már rootolva vettem.
Köszi
-
fornettisuti
veterán
válasz
imiadmin #6644 üzenetére
ota online telon.
tegnap hardresetet nyomtam neki, aztán hagytam keresse a 4.1-et, reggel 7 kor még 27% volt, 9 után irta, hogy letöltötte.
ráengedtem
gyári visszaállitás
factory reset
wifi- 4.1.1 update fail
hard reset
reboot
rendszer 4.1.1-et ir
működik.másodlagos mikrofont zajszűréshez hol lehet bekapcsolni?
valahol láttam, de eltünt. -
zizidor
őstag
válasz
imiadmin #6589 üzenetére
Á, született balek vagyok, befürödnék egy újabbal is.
Pár napja pl. előfizettem a Spotify Prémiumra. Ma jött egy mél, amiben az előfizetők 1 havi díjért kapnak +2 hónapot. Az ÚJ előfizetők. Megpróbáltam, de én erre az akcióra már nem vagyok jogosult. Oké, nem egy nagy összegről van szó, csak az elv, hogy helyére legyen téve hogy ki a balek. -
imiadmin
őstag
válasz
imiadmin #6559 üzenetére
hoppá...
van egy kis érdekesség...
amellett, hogy megnöveltem a data méretét, megmaradt az 1 GB belső SD tárhelyem is...
Másoltam is rá 100mb adatot, hogy tényleg valós-e..
hihetetlen.. honnan lett +1GB hely???
ez csak akkor lehet, ha gyárilag nagyobb chip lett beszerelve a 997D-be, de nem lett használva... -
zizidor
őstag
válasz
imiadmin #6465 üzenetére
Sajnos ennél komolyabb az ügy. Meg sem tudnám számolni, hányszor töröltem a Gmail kliens összes adatát. Eleinte még segített, de a végén már ez sem.
Közben a factory reset megvolt, a fontosabb dolgokat újratelepítettem. Holnap kiderül hogy földhöz vágom-e az egészet, vagy nem.
-
Ocsy
aktív tag
válasz
imiadmin #6354 üzenetére
Majd meséld el...
Apropó, a sötét téma visszarakásával kísérletezett valaki? -
Ocsy
aktív tag
válasz
imiadmin #6287 üzenetére
A wifivel nekem sincs bajom, de pl. az időzített ki-bekapcsolásról azért szoktam le, mert JB óta megbízhatatlan lett az is. Konkrétan néha nem kapcsolt be. Valszeg összefüggésben áll azzal, amiért nehézkesen kapcsol be néha gombra is. Azt figyeltem meg, hogy ha a kikapcsolás is időzített volt, akkor általában vissza is kapcsolt időzítve, de ha kézzel kapcsoltam ki, akkor gyakran nem kapcsolt vissza az időzítőre.
Az akkutöltéssel kapcsolatos problémák sem egyediek egyébként, mert a németeknél is olvastam ilyet (JB után nem vagy baromi lassan veszi fel a töltést). De hogy mi okozza...
Érik egy újabb factory reset, asszem'. -
Ocsy
aktív tag
válasz
imiadmin #6263 üzenetére
Sztem azt mondhatjuk, hogy a jótállási kötelezettsége megszűnik a gyártónak, ha belepiszkálsz a telefonba, mert a root-olásra simán ráhúzhatják a nem rendeltetésszerű használat fogalmát, ami garanciavesztéssel jár, ugyanúgy, mint ha pl. fociznál vele. Azt, hogy a szerviz a) észreveszi-e a root-olás tényét, b) ha észreveszi, foglalkozik-e vele, az más kérdés. De alapvetően a kérdésre, hogy garivesztést okoz-e, arra a válasz igen.
Azt csendben jegyzem meg, hogy ha valaki nem tudja, hogy mire jó a root, akkor annak nincs rá szüksége, tehát inkább ne piszkálja szvsz. Mert ha a root-tal, főleg a Framaroot-tal önmagában nehéz kárt tenni a készülékben (azért nem lehetetlen), de az azzal nyert jogosultsággal hozzá nem értő kezek másodpercek alatt praktikus téglát tudnak csinálni az addig mesésen és bolondbiztosan üzemelő készülékből...
-
Sanya
nagyúr
válasz
imiadmin #6199 üzenetére
nem, az nem számít semmit.
Kb 1-2 havonta törölni kell a battery calibration file-t.
Menete:
1. rootolod a telefont.
2. maximumra töltöd a telefont.
3. letöltöd a battery calibration nevű programot. 300K
4. nyomsz neki egy battery calibration-t, ami törli az eddigi infókat az aksid merülési szokásairól.
5. letörlöd a programot, hogy ne fogja a helyet és örülsz, hogy tovább bírja a telefonod. A családban az egyik telefon 2x addig bírja, mint előtte.Mit csinál a program? törli a batterystats.bin-t
-
zizidor
őstag
válasz
imiadmin #6184 üzenetére
Oké hogy lemerül, az a dolga. De hogy 1-3 óra alatt 20-30%-ot esik hirtelen, az nem az elvárás szerint megy. Utána meg hirtelen lelassul és normál ütemben csökken. Egyébként igen, 1 évesnél már idősebb, de a kezdetektől fogva ezt csinálta.
Én a GSAM Battery Monitort használom, de nem jelez különösebbet. A nagy fogyasztó mindig a rádiós interfész (cella készenlét).
-
imiadmin
őstag
válasz
imiadmin #6184 üzenetére
egyébként a Battery Stats Plus progi mit mond mi miatt merül "extrém" módon?
-
Ceree
senior tag
-
imiadmin
őstag
válasz
imiadmin #6012 üzenetére
Na, megvan a bűnös...
A pro_info file tartalmazza a MAC és BT címeket...
Tehát a plusz teendő a következő:
Meg kell nyitni HEX editorral a német pro_info file-t és át kell írni benne a jelenlegi címeket... ezután mehet a telóra feltöltés és az OTU...Megosztom majd újra a német pro_info file-t úgy, hogy kinullázom benne a MAc és BT címeket...
-
imiadmin
őstag
válasz
imiadmin #5992 üzenetére
Közben már az egyik haver magyar 997D-jét is megfrissítettem Jelly Bean-re... szóval 2-ből 2 Siker..
Azt is mondhatnám, hogy megvan a megoldás...
Nagyon egyszerű: kell hozzá egy Flash Tool és egy német telóról származó pro_info image file.
A scatter és a német pro_info file-t felraktam ide: http://www.4shared.com/zip/Gef_ULiAba/997D_DE_pro_info.html
A FlashTool-ba be kell tallózni a scatter file-t, majd ott a pro_info file-t (csak azt!) és rá kell nyomni a Download-ra.
Ezután mehet az OTU ( ONE TOUCH Upgrade S 2.8.0 ).. és lám csodát.. már tölti is a hivatalos 4.1.1 -et!
FONTOS! Teljes Factory Reset történik a telón! Adatmentés szükséges (SuperBackup) ! (Az SD-n lévő adatokat nem bántja.)
Sok Sikert mindenkinek!
-
zizidor
őstag
válasz
imiadmin #5995 üzenetére
Nem erről van szó. Egyértelmű, hogy ha sokat használom akkor jobban merül. A kijelző, a wifi, a bluetooth, a mobilnet, a szinkronizálások mind-mind energiát igényelnek, ilyenkor gyorsabban merül. Ezzel sincs gond. Olyan is előfordult már, hogy valamelyik alkalmazás "beragadt" és nem engedte alvó módba kapcsolni, csak azt vettem észre, hogy használat nélkül is egész forró a telefon. De ez még mindig oké.
Az viszont nem, hogy teljes feltöltés után különösebb használat nélkül 20-30%-ot zuhan az akku szintje 1-2 órán belül. Néha akár 40%-ot is, ami azért nem kevés. A "2 naponta töltöm" itt már borul is, mert ezzel kapásból ugrott 15-18 óra. Az akku használatnál nem látszik semmi olyan, ami ezt indokolná. Ha ezek után még komolyabban használni is akarom, akkor nem 2 naponta kell tölteni, hanem naponta, de van hogy nem bír ki egy napot sem.
ICS-nél is ez volt, JB alatt talán kicsivel jobb a helyzet. Nem várom el hogy atom pontos legyen, de 20-30%-okat ne tévedjen már! Használni akarom a telefont, nem azzal foglalkozni, hogy megint miért röfög a töltő után. Érdekes, hogy a nagy szintesés után varázsütésre rendeződik a helyzet, onnantól normális ütemben csökken. A grafikonon ez éles törésként jól látszik. A túltöltés adna némi magyarázatot a jelenségre, de a lítium akkukat nem lehet túltölteni.
-
ctibor
senior tag
válasz
imiadmin #5979 üzenetére
Igen, utána megnéztem én is, ha igazak a képernyőfotók, akkor tényleg van magyar is benne.
Valóban, az Idol X+ kicsit túlárazottnak tűnik, viszont az Alcatel kiemelkedik a kínai gyártók közül minőségben. Ezt el kell ismerni. Jelenleg is három különböző van a családban (nekem Idol X, a fiamnak Scribe HD, a nejemnek 997D), úgyhogy ezt napi tapasztalatból állíthatom. Mióta megragadtam az Alcatelnél, valahogy még rootolni sem akarom a telót, mert minden működik rendesen, nincs szükségem módosítgatásokra...
Semmi szükségem a 8 magosra, az Idol X jelenleg kielégíti minden igényemet, de mégis el tudom képzelni, hogy pár hónap múlva -- ha jók lesznek a fórumtársak tapasztalatai --, akkor képtelen leszek ellenállni és beszerzem az X+-t.
-
ctibor
senior tag
válasz
imiadmin #5973 üzenetére
"Én nem tudom, hogy kibírom-e, míg megjelenik MO-n...
lehet, hogy megveszem TCL-ként..."Igen, valóban csábító a lehetőség, de ha magyar nyelvet szeretnél bele, az sajna sosem lesz a TCL változatban, csak az Alcatelben...
Ez a helyzet a négy magos Idol X-el is: gondolkodtam, hogy megveszem a TCL verziót, és majd később ráteszem az Alcatel ROM-ot. Végül megvártam az Alcatelt és jól tettem! Míg a TCL-hez beszerezhetők a neten ROM-ok (pl. needrom.com), addig az Alcatel op.rendszerek furcsa módon sehonnan sem tölthetők le. Csak az Alcatel PC-s frissítő szoftverével tudsz ROM-ot varázsolni a telefonodra. Az pedig csak akkor teszi fel, ha megfelelő a verzió (tehát a TCL-est nem fogadja el, hiába ugyanaz a hardver...)
-
püki
aktív tag
válasz
imiadmin #5824 üzenetére
Új animációt vélek felfedezni, más betűtípus (?), illetve a Beállítások->A telefonról menüpont alatt 3 új lehetőség ütött fel a fejét: (vagy csak nem tűnt fel eddig hogy ott van
)
-Speciális beállítások
-Hálózati frissítés ( System Update-t indítja el)
-Rendszerfrissítés külső tárolóról
Ja még annyi hogy, update előtt 50%-ot írt töltöttségi szintre, update után 60%-ot. (Nem töltöttem közben)
Root egy gombnyomás mint a 02001 esetében -
Pjoe69
tag
válasz
imiadmin #5741 üzenetére
Üdv a CWM-esek táborában...
Korábban én is feltettem már ezt a kérdést.
Odáig jutottam, hogy kell a gyári recovery.Te hogy tetted vissza az eredetit?
Megvolt, vagy letöltötted valahonnan?
Lehet, hogy nekem nincs is meg (nem emlékszem, mentettem-e a CWM előtt)
A tiedet át tudod dobni? Az működhet nálam?Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- Autós topik
- Asztalos klub
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen videókártyát?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Akvarisztika
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest