Új hozzászólás Aktív témák
-
riszter
senior tag
válasz
szabekala #3711 üzenetére
Persze nem nagyságrendi különbség 0,3" az Idolhoz képest. Az Idol plusz 0,4"-os mérete sem nagy különbség a 997D-hez képest. Csak a sok pici, apró méretnövekedések után már lassan tényleg ott tartunk, hogy IPad-del telefonálunk, mászkálunk zsebben hordva...
Ne érts félre nem támadni akarlak, csak nekem az 5" az már tényleg sok. Lehet az Idol is az lesz a 4,7"-lal, nem tudom. Lehet késöbb még visszasírom majd a 4,3"-os 997D-t.
A gondok ugye ott kezdődnek, hogy a gyártók elfelejtettek új, gyors telókat készíteni 4,7" alatt. -
riszter
senior tag
válasz
Maxximus #3706 üzenetére
Na most csakezért bemegyek egy szolgáltatói üzletbe és megleskelődöm az iphone-t.
Azt szeretném tőled megkérdezni, hogy érzetre mennyivel nagyobb a 997d-nél? Érezni azt a +3mm-t, illetve nem zavaró a 8mm-es vastagság?
A másik ami érdekel, hogy nem túl könnyű ez a 110g egy ekkora mérethez? Én azért szeretem érezni a telefon súlyát a kezemben, főleg amióta ekkora "tepsikkel" rohangálok, nem szeretem dobálni a telefonjaimat és ha ennyire könnyű egy teló akkor szerintem ez sokkal hamarabb bekövetkezik...
Szerintem nem rossz az az Imak tok amit linkeltél. Bár kicsit furán hat nekem hogy áttetsző, de azt a 4 fontot megéri szerintem.Akit esetleg érdekel egy összehasonlítás, 6030D vs. 997D.
És eladó lett az én készülékem is!
-
riszter
senior tag
válasz
ooooobi #3097 üzenetére
Ezt az appot szedd le: Multipicture live wallpaper és ezzel tedd ki a kívánt háttérképet! Nagyon jó app, rengeteg beállítási lehetőséggel! És így nem kell külön emiatt másik launchert használnod.
-
riszter
senior tag
válasz
riszter #2962 üzenetére
Na, azért szépen lassan megválaszolgatom magamnak.
Az történt, hogy 3 napja véletlenül rányomtam a gyári akkukímélő appra és az azonnal az optimálisra vette a beállításokat. Amivel ki is nyírta az összes szinkronizációt. Persze azonnal kikapcsoltam az appot, de azt nem tudtam hogy a szinkronizációhoz is hozzányúl a beállítás.
Most már tudom, meg esetleg más is aki hasonlóan jár majd mint én. -
riszter
senior tag
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy a gmail elfelejtette egy 2 napja frissíteni a leveleimet a telefonon?? Jobban mondva nem is látom a telefonon az új maileket, csak a gépen. Most tünt fel, hogy mintha 1-2 napja nem is jönnének a gmailes jelentések a telefonra hogy beérkező levelem van. -
riszter
senior tag
Az biztos, hogy ha az ember túlzottan óvatos, abból még nem lett baja senkinek.
Sajnos tényleg rengeteg ilyen sötét "team" van, akik kihasználják az ilyen könnyelműen kiadott infókat az "utca emberétől" és hasznot szerez belőle olyan módon, amire az egyszerű, hétköznapi ember nem is gondol! -
riszter
senior tag
Ez engem is érdekelne! Unom már hogy minden üzenetem 3x sms-sel megy el.
-
riszter
senior tag
válasz
fornettisuti #2143 üzenetére
Ezt hol állítom be, hogy átitányítsa a freemailem a gmail címemre a leveleket?
És hogy müködik? Gondolom csak az újonnan kapott leveleket fogom látni a gmailen.
A freemailen is megjelennek ettől még az új beérkező levelek? -
riszter
senior tag
Másnál is sz@rakszik a köpönyeg app?? Úgy emlékszem jött rá egy frissítés most vaamelyik nap, nem emlékszem hogy feltettem vagy sem, de pénteken teljesen leállt és semmit nem akart kijelezni a widget! Csak az újratelepítés segített rajta.
És nem tudom hogy lehet-e összefüggés a két dolog között, de ugyanezen a napon és órában a telefon fogta magát és a sim kezelést újragondolta... nélkülem! Először egy hívás kezdeményezés elött rákérdezett h melyik kártyát szeretném használni holott ez be volt állítva a 2.simre, majd amikor 10 perccel később újra hívást kezdeményeztem automatice a mobilnetre használt simről kezdeményezte és ezt csak a hívás befejezése után vettem észre, hogy a 10perces hívás a privát kártyáról ment! (persze céges beszélgetés volt....) -
riszter
senior tag
válasz
nemserultnem #1986 üzenetére
Ilyet életemben nem láttam! Ez valami hatalmas szoftver hiba lehet, vagy valami szoftveres fagyás! Hard reset vagy/és szerviz!
-
riszter
senior tag
Másnak is feldobta a system updates a firmware frissítést?
De szerintem ez van fenn jelenleg is nekem 4.0.4 01001. -
riszter
senior tag
válasz
nemserultnem #1681 üzenetére
Köszi a választ! Én soha nem jöttem volna rá...
-
riszter
senior tag
Háhá, nekem ilyenem van. Az olcsóbbik verzió. Teljesen megfelel nekem, nem remeg, csak kicsi oldalmozgása is van ha belerakod a telót, mert ugye oldalra is el lehet forgatni pl pna-khoz.
Ja,és magyar termék. Asszem Somogyi??? 2k volt az euronicsban.Más. Nem értem miért reklámoz a magyar alcatel egy mobilboltot. Lehet kap egy kis $....
-
riszter
senior tag
Fb-on reklámozza az alcatel hogy megjelent a 997d! 70k.
-
riszter
senior tag
Mi van srácok, behalt a topik? Ennyire unalmas lett a teló?
-
riszter
senior tag
-
riszter
senior tag
Arra van valakinek ötlete hogy hogyan tudom néha-néha újrainditani az androidot a telefonon? Mert ugye jót tenne neki üres rammal újrainditani az appokat. Az akku ki-be játszik eddig nálam, de ez elég körülményes megoldás.
-
riszter
senior tag
válasz
fornettisuti #1424 üzenetére
Nekem van Adobe flash a telefonon!
-
riszter
senior tag
A telefonom nem képes megjegyezni a beállított csengőhangokat! De csak azt amit én állítottam elő ezzel a ringdroiddal. Meg a memkarin lévőket. Bezzeg a gagyi gyárit nem felejti el már egy hete... Valakinek hasonló tapasztala?
-
riszter
senior tag
Köszi a tippet, mire elolvastam tegnap este már feltettem!Gyerekek,full profi vagyok! Elsőre teljesen hibátlanul sikerült feltenni úgy hogy már volt bennem egy üveg Holsten. Kurva jól néz ki rajta a fólia! Nem is tudom hogy eddig hogy tudtam elnézegetni a rossz gyári buborékos fóliát.
Szóval hozhatjátok hozzám a telefonokat 400ft-ért felfóliázom!
Mondjuk megviccelt a végén mert azt hittem hogy már nincs még egy védőfólia a fóliát, de van! Erre ti is figyeljetek oda ha esetleg bele mertek vágni. Amúgy szerintem csak remegés mentes kéz kell hozzá meg precizitás. Ajánlom a start gsm-et. Ja és teljesen pontos a fólia és ott van kívágva ahol kell. -
riszter
senior tag
Mi a f@szért nem enged a Facebook képeket feltölteni??
-
riszter
senior tag
válasz
Autómatás #1163 üzenetére
Én úgy tudom és a logikus is az (részükről úgy éri meg csak), hogy saját szervízzel javíttatják a beküldött hibás telókat. Aztán hogy ez most a telemax vagy valami sufni szervíz, illetve hogy kifizetik a javíttatást vagy "baráti áron" van, vagy "zsebbe megy a pénz" számla nélkül, ez már a Kft dolga, hogy hogyan intézi.
-
riszter
senior tag
-
riszter
senior tag
Ne haragudj, de nem jól tudod! Vagy nem tudom lehet a te sim kartyaiddal így működik, nekem nem. Most próbáltam ki. Letöltés közben volt a YouTube a sim1-es telenor kártyáról és felhívtam magam vagyis a sim2-ben lévő voda kártyát a feleségem telefonjáról és bizony kicsengett! A YouTube megallt és megjelent a hivó fél képe. Szóval neked ez nem így működik? Próbáltad? Ha nem működik akkor vagy a telefonoddal van gond, vagy a kartyaid nem szuperálnak.
A lényeg hogy aki emiatt nem vette volna meg a telefont, az megnyugodhat, működik a kettes kártya akkor is ha az egyes kártyán netezik a user!
-
riszter
senior tag
Az új szofttal is ez van. Bekapcs után első belépéskor picit lassabb, aztán a többi alkalommal már fénysebességgel szakít a launcherbe.
Szerintem frissíts mindenképp! De elötte szépen mentsd le a kontaktokat, képeket a tel.memóriából, mindent amit gondolsz...és óvatosan nyomj egy gyári visszaállítást. Én ezt csináltam a sony solámmal és ott nem jött elő az, ami az alcatelnél elő-elő jött egy darabig. Én másodszorra már így tennék az alcával is. És ha megvan a hard reset, jöhet a szoft.friss! És faxa lesz, főleg mert másodszorra amikor pakolgatod vissza a progikat a telóra rájössz h rengeteg tök felesleges progi volt fenn és azokat még1x már nem fogod feltelepíteni...
-
-
riszter
senior tag
Srácok, nekem az antutu 4899 pont. Még a szoft frissítés elött 5850 volt. Ez elég kínos nem? Ti hogy álltok ezzel? Illetve másnak nincs gondja a gyári forgalom számlálóval csak nekem?
-
riszter
senior tag
válasz
DarknessHope #910 üzenetére
Igen. Ez a szó nem jutott az eszembe, launcher. Fekszik a főképernyő és a launcher is, mint baba az ágyba.
-
riszter
senior tag
Igen, ezt én is így tudtam, hogy a gyári visszaállítás nem bántja a firmwaret, és hogy elvileg nem kellene gyalulni a rendszert firmware frissítés elött. De akkor miért csinálják ezt sokan és ami fontosabb miért akadozik a rendszer, miért fagy azóta egy-két program?
Mellesleg reggel óta helyre pofozta magát a rendszer, nem akad a főképernyő, hasonlóan gyors az alkalmazások között görgetni, vagy ugyanolyan gyors csak bebeszélem magamnak?
És tényleg szebb képeket készít, bár ma nem volt olyan időjárásunk hogy a szabadban is kipróbálhassam a technikát. Ezen kívül az elfekvő menün kívül (nem érdekel, nem is szeretem használni) van más látható újítása a frissítésnek, vagy minden más számunkra láthatatlan?
-
riszter
senior tag
Hát én nem csináltam gyári visszaállítást. De frissítettem a 4.0.4_01001 es verzióra. Sajnos kár volt szerintem mert mintha döcögősebb lenne a főképernyő görgetése. A menü még hagyján az annyira nem rossz, de ott is lassult szerintem érzésre. Az antutu így 5750ről 5100ra esett vissza. Ha most nyomok egy rendszer visszaállítást akkor újra tudom húzni a frissítést?
-
riszter
senior tag
válasz
Edemking #872 üzenetére
Nagyon jók a képek!! Ezek milyen beállításokkal készültek? hozzányúltál valamihez vagy defaulton volt minden? A fókuszálás ugyanúgy müködik, hajlamos elugrani a fókuszpontról? Bemozdulásokra érzékeny? Az új szoftnak valami hátránya sebességben? Vagy bármi másban? Van ami nem tetszik az új szoftban? Mi a száma a frissítésnek?
Hú basszus, ne haragudj a millió kérdésért de ez mind érdekel, nagyon szépek a színek a fotókon!
Elötte ugye neked sem csinált ilyen minőségű képeket?
mediumgecso: Kösz, a dícsérő szavakat!
-
riszter
senior tag
Ember, mik ezek a programok??
Mi az az országos kék csíkos? Egérút? Snapszer?
Azt én is ismerem. Amúgy ezt az akkukimelő progit én nem is használom. Nekem ne kapcsolgassa a mobilnetet össze vissza. A mérettel teljesen egyetértek. Ez után a teló után már csak 4,3"-os kell semmi más. Annyira megszoktam és annyira használható.
-
riszter
senior tag
Kedden Kolontár mellett jártam a "szentkútnál". Löttem pár képet. A 3. és 5. kép HDR móddal készült, szerintem sokat tud javítani egy esetlegesen rosszul sikerült kép minőségén, "fényerején". A többi kép gyári beállításokkal készült. Szerintem egyáltalán nem rosszak. De mondjátok ha igen...
http://kepfeltoltes.hu/view/121102/IMG_20121030_105800_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/121102/IMG_20121030_105859_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/121102/IMG_20121030_105957_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/121102/IMG_20121030_110139_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/121102/IMG_20121030_110238_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
-
riszter
senior tag
válasz
retesz147 #803 üzenetére
Szia!
1. A kamera nemhogy néma de még hangos állapotban sem ad ki semmiféle hangot. Ezt nem is tudom hol lehetne elállitani.
2. A viberről az én tapasztalatomat ismered. Nekem működik a hívás, nem is szakad meg csak éppen zavaróan késik. Tudod ez az a szitu, amikor egyszerre beszéltek aztán nagy csönd és újra egyszerre beszéltek! Eléggé gáz.
3. Erről már én is akartam kérdezni hogy van-e értelme egyáltalán feltenni a frissítést, mert számomra az jön le hogy nagyon nem. Ennek a telefonnak az egyik nagy előnye a sebessége, ezt ha elb@ssza az új szoft akkor nem szabad feltenni! Szvsz. Én biztos sajnálnám ha belassulna! Nem érdekel semmilyen forgó menü semmilyen GPS fejlesztés! Nekem tegnap 5mp alatt talált jelet a navi. 5mp!! Fehérvárról Pécsre tökéletesen elnavigált. A címet úgy mondtam be neki szóban és ráadásul öt mp-re már mutatta az utat.
Ja, és a Fb app tökéletesen működött eddig is nem értem
mi a baj vele... -
riszter
senior tag
Nagyon remélem h én nem fogok így járni a fóliával ahogy te! Én itthonról rendeltem a startgsm-től. Kb szerda környékén érkezik. De most hogy lehet hírdetni egy fóliát egy adott telefontipushoz ami végülis nem passzol a kijelzőhöz?? B@sszák meg, már elnézést...
Más. Az miért van, hogy a gyári ICS adatforgalom számlálóm nem számol?? Már két hete meg akarom kérdezni, azóta próbálkozok vele állítgatom, de semmi. Teljesen kaotikusan müködik, néha kiírja hogy 7mb forgalom összesen mikor alatta ott figyel a facebook pl. 30mb-al, böngésző 25mb-al! Néha meg kiírja nagyvonalúan h 0mb az adatforgalmam. Persze közben nem állítottam semmit, csak nőhetett a forgalmam. Így elég nehéz lesz belőni a havi 500mb keretemet. Most leszedtem a Playről a Traffic Monitor progit, ami eddig müködik és be is lehet állítani hogy a hónap melyik napjától kezdődjön a ciklus.(persze a gyáriban is be lehet ezt állítani, de semmi jelentősége így nekem.)
Valakinek hasonló probléma? -
riszter
senior tag
Gratulálok a telefonhoz! Még persze mindenkinek aki megszerezte a 997D-t. Annyi hsz. re reagálnék szívem szerint, de egyszerűen az embernek nincs annyi ideje!
Szóval nekem a sim1ben telenorról megy a mobilnet, a sim1ben Vodafone céges kártya van és többségében Székesfehérváron működik a telefon.Megrendeltem a fóliát én is, jövő héten érkezik!
-
riszter
senior tag
Visszavonom azt amit a viberről irtam a minap, eléggé késik a hang. Vagyis nagyon késik a hang. Mondjuk ezt csak egy hívás után mondom. Lehet még lesz jobb is.
Más. Ez a fólia engem is érdekelne, de ne kelljen már németből rendelni egy pi*ányi fóliát. Vagyis kettőt. Nagyon macerás egyet méretre vágni? Végülis ott van a gyári nem? Azt lehetne sablonnak használni. Valakinek ötlet? A gyári eléggé gáz már, buborékos, zavaró.
-
riszter
senior tag
Tapasztaltátok már azt a problémát hogy elfelejti a beállított csengőhangot és visszaáll az előzőre illetve használja valaki a köpönyeg programot másnak is fagy?
-
riszter
senior tag
válasz
Samanbacsii #503 üzenetére
Megjegyzés rovatban oda írod h milyen szint szeretnél.
-
riszter
senior tag
Hát ez a viber regisztráló SMS csak nem akar jönni. De ahogy olvasom a Play oldalán van baj mostanában a rendszer stabilitásával.
-
riszter
senior tag
Nincs kékes vagy zöldes árnyalat. Az szürke amire te godolsz és amit szeretnél is. Csak egyes képeken érdekes fényben tényleg kissé zöldes beütése van ennek a szürkének. De sosem lilás, vagy kékes...
Tudtommal és az alcatel 997D dobozán is 4féle variációban lehet majd kapni: narancs, mélyvörös, fehér (ami szvsz elölről fekete) és a szürke. -
riszter
senior tag
válasz
GuruZone #431 üzenetére
Viszik, mint a cukrot!
Azt hiszem itt fentebb alakult ki egy kis parázs vita arról, hogy nem képes a telefon sim kártya szempontjából más-más csengéssel müködni. Nos, én sem találtam még ilyet, de az biztos hogy személy (kontakt) szerinti csengőhang beállításra van mód. Valószínű h kártya szerint nem tud más hanggal csörögni.
-
riszter
senior tag
Várom a kérdéseket!
Viccet félretéve szombaton délután 13 órakor találkoztam a mobilexpresszessel teljesen korrekt számlát adott mellé kinyomtatva névre szólót, és mellé garancia papírt amin szerepel a számla száma. 64k forint. Megspóroltam a kiszállítás díját!
A telefon eddig nagyon tetszik, sok időm nem volt a hétvégén nyomkodni, nem is akartam festékes kézzel (lakás felújítás), de mostanra egész jól belaktam. A képek a mem.karin kicsit megviceltek mert szombat este még rajta voltak a telefonon, de vasárnap már nem látott semmit a 2 gigányi esküvői fényképekből. Most átneveztem a mappát picturesről photora és így már látja.
A sebesség olyan amit nem lehet elmondani szóban ezt látni kell, szerintem nincs olyan user a földön akinek ez picit is lassú lenne. A képernyő hatalmas, mondom ezt egy nokia e72 és egy xperia sola után. Szerintem mind a kettő megy eladásra... A 997d tökéletesen kiváltja mind a kettőt.
A képernyő felbontást azért elsőre észrevettem h nem egy sola a 300 körüli ppi-jével, de még mindig élvezhető, főleg h ekkora kijelző- hatalmas betűméret és ezért kicsit távolabbról is kell olvasnom mert közelről nem látom át a kijelzőt.
A simek beüzemelése 2 perc volt, a telenorosnak adtam egy tényleg telenor kék színt a vodafonos simnek vörös híján egy narancssárgát. Hanghívások - vodafone, videohívások - telenor, sms - vodafone, adatforgalom - telenor, nálam ez így néz ki. Ja, igen a kontaktokat simán felismerte a mem.kariról úgyhogy nyugodtam lehet így másolni. Mondjuk eltartott neki egy jó pár percig a vcf-ek átmásolása de ezt betudtam a 760 kontaktnak...
Anyagminőség teljesen megfelelő, massív, nem recseg, pedig én érzékeny vagyok erre, de sehol semmi nyekkenés. Van súlya hál' istennek, végre egy telefon ami nem "repül" ki a kezemből. Pl Sony Sola.
A kamera nekem teljesen megfelelő arra amire kell munkában, nekem a lényeg h legyen autofókusz ami meg is van és müködik. Gyorsan fényképez, hang nélkül, szóval még kémfotókat is lehet vele nyomni.Minden másra nekem is ott van a pentax dlsr-em meg a fuji ultrakompaktom.
Az a helyzet h nem tudok róla negatívumot írni. Nem fagy. Nem lassúl, minden müködik, ha megy a youtube közben kicsörög a telefon, masszív, egyben van a telefon. 64k-ért szerintem nincs ennél jobb vétel jelenleg, főleg úgy hogy 40k-ért eladtam már a solát és kb 20ért eladom a nokiát. Így 0 forintért van egy ilyen 2in1 2 magos androidos telefonom. míindenkinek csak ajánlani tudom aki szenved a két, céges és magán telefonjával!
-
riszter
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest