- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silveradoo
csendes tag
Sziasztok!
Kb. fél éve van meg az OT-990, de az állandóan elfogyó belső memória miatt mostanra gurult el a gyógyszerem annyira, hogy beleássam magam a témába. Ismerős kirootolta a telefont. Azt hittem, ez már elég lesz ahhoz, hogy rendszergazdaként garázdálkodhassak. De még a camera_click.ogg-ot sem tudom letörölni. Se Astro-val, se a QtADB-vel. Pedig a Root Check Basic szerint sikeres volt a rootolás. Van valakinek tippje? -
mkRoland
senior tag
válasz
qltsar #13594 üzenetére
Egy v845 vagy egy Galaxy ACE esetében azért ez kevésbé körülményes. Nem arra gondoltam, hogy nem lehet belépni, de lehetne kockázatmentesebben is.
"When the phone vibrates, keep holding the Volume Up button, release the Power button, and immediately press and hold the Home button.
Continue holding both the Volume Up and the Home buttons until the Android logo disappears, and you see a black screen with the keypad light turned on, then release both buttons.
(...)
WARNING: If you forget to press the Home button, or release it too early, a hardreset will be performed instead of entering the recovery — it will wipe all user data from the phone memory (but files on the microSD card will not be affected).""Amikor a telefon vibrálni kezd, tartsd még lenyomva a Hangerő FEL-t, de ereszd el a Power gombot, és azonnal tenyerelj rá a HOME-ra.
Nyomd egyszerre a Hangerő FEL és a HOME gombot mindaddig, amíg az Android logo eltűnik, és egy fekete képernyőt látsz magad előtt, valamint az érintős gombok háttérvilágítása bekapcsol, majd engedd el mindkettőt.
(...)
NA DE VIGYÁZZ! Ha nem nyomod közben a Home gombot, vagy túl korán felengeded, minden adatot töröl a telefon memóriájából - a microSD kártya kivételével" -
Gardoni
aktív tag
valaki nem tudna feltölteni egy két fotó-t és videót amit a telóval készített és hogy mivel?
igazából az érdekelne hogy ki mennyit tudott kihozni a kamerából! -
mkRoland
senior tag
válasz
qltsar #13592 üzenetére
Nekem tetszett az egész ACE, úgy, ahogy van, de valóban egyetértek veled, hogy nem ér annyival többet, mint amennyi a kettő között difi (viszont ha a két OT990-emért adnának egy DualSIM-es ACE-t, gondolkodás nélkül belemennék). A kijelző frissítési rátája szerintem az Alcatelen idővel már zavarólag hat (pl: szürke háttérnél lapozom oldalra a kezdőlapokat, amin ott van a piros Opera Mini ikon, akkor egy csóva még ott marad), Recovery-be billentyűkombinációval csak a 2.2.2 B-s vagy H-s verzióval sikerült belépnem anélkül, hogy FR-elne, míg a Galaxy ACE esetében csak a HOME gombot kell pluszban nyomni, autós tartók kamerakivágással fillérekért vannak az ACE-hez, TocuhWiz alapból tartalmazza a notification/status baron a toggle-ket (bár ezt a Custom ROM-odban jobban megcsináltad), autofocus gyorsabb, LED erősebb, az ACE-szel rögzített videók képfrissítési aránya és a készített fényképek minősége nekem jobban bejön.
Gondolkoztam, hogy OFF-ba rakom az előző hozzászólásomat, de végül is úgy döntöttem, hogy jobban kötődik a fórum témaindító írásához (ami egy teszt a telefonról, melyben más, kategóriabeli készülékekhez is hasonlítják), mint egy Launcher-kéréses hsz.
-
qltsar
veterán
válasz
mkRoland #13591 üzenetére
ha már offolunk akkor off-ba
Miért is ennyivel jobb mint ez a készülék???
ugyanaz az utasításkészlet: armv6, msm7227 helyett 7227T váo
320x480 mellett nem igen veszed észre a különbséget.
memória: 256MB, na ezt észreveszed, tapasztalat, volt nálam ilyen telefon, használtam aktívan, csúnyán betud akadni, ha annyi widget kintvan mint amennyit használok jelenleg
gorilla glass: nagyobb a füstje minta lángja
szoftver: hát igen...na itt elhasal az Alcatel
dehát idővel majd csak előbbrejutunk.
és mind ezek mellett az ára szvsz nevetséges
[link]
-
mkRoland
senior tag
válasz
istvan47 #13579 üzenetére
Gratulálok a választáshoz! Szerintem is a Galaxy ACE ebben a kategóriában (kijelző felbontás-méret-processzor-memória) a legjobb választás (igazából erre az Alcatelre úgy tekintek, mint annak a kicsivel
gagyibbköltséghatékonyabb koppintására)! Ráadásul azon kevéske Samsungok egyike, amelyik külsőre is tetszik! -
Krisz79
őstag
Az Én mobilom,szervizben megkapta a 2.3.4-et.
De lassú nagyon.
Gondolkodik pl: ha hivást fejeznék be,stb.
Illetve az aksim üzemideje is zuhanórepül.
Mondhatom egyenlőre rosszabb mint a 2.2.
Abszolút mókmentes a telem.
Mivel kellően lemaradtam az elmúlt 2 hónap "döcögése" miatt.
Aki nem tudná:
/vártuk a 2.3.4 wifi-rissitést,usb hiba miatt./
Végül szerviz javitotta a problémát.
Igy nem is tudom milyen irányba induljak.? -
jopont
senior tag
Lehet. Csak akkor tényleg az a kérdés, hogy a downgrade megoldható lenne-e? Mert a nélkül nem sokat ér. Na majd az idő megmondja. Azért jó, hogy mindig van min bosszankodni és szidni az Alcatelt. Nem tudom, hogy így hogy akarják befuttatni a 995-öt. Na mindegy, végülis nekem ez az első androidos telefonom és meg vagyok vele elégedve. Igazából nem is tudom, hogy egy CyanogenMod mivel tudna többet? Nekem, ami kellett, azt most is tudja qltsar romja. De biztos jó lenne, ha másért nem, gondolom jobban le lenne optimalizálva a hardverhez.
-
jopont
senior tag
válasz
istvan47 #13579 üzenetére
Grat hozzá. Arra, ha jól tudom, van CyanogenMod 2.3.5. és egy kicsit jobb a procija. De én személy szerint nem cserélném le ezt arra, ha egy forintba is kerülne. Már akkor kicsit többet szánnék rá és egy komolyabb vasat vennék. Nem hiszem, hogy lényegi a különbség. Mondjuk ingyenért elfogadnám e helyett
Egyébként vissza a 2.2-őt én semmiképp nem akarnám. Nekem nagyon bejött qltsar új romja. Már az akku időre sem panaszkodom, szinte semmivel nem rosszabb, mint volt a 2.2-vel. -
istvan47
senior tag
Sziasztok!
Váltottam Galaxy Ace-re
További sok sikert a Romok fejlesztéséhez! -
Lordus
senior tag
válasz
JázminCsenge #13565 üzenetére
hali, a link2sd tud ilyet! a "második partíció törlése" minden felesleges dolgot töröl!
-
qltsar
veterán
Pár embernek sikerült ezzel nagy örömet okozni
:
-
imi0424
senior tag
sziasztok, most hogy megcsináltam a 2. patrícíót mi a következö lépés hogy oda mentse a link2sd egy program adatáját....?
-
Fenton
tag
válasz
steveboy86 #13569 üzenetére
Nálam is előfordul ez a jelenség időnként. Konkrét megoldással nem tudok rá szolgálni. Elég idegesítő. De az újra indítás sem segít rajta. Egy idő után magától megjavul. Legalábbis nálam.
-
steveboy86
tag
Most komolyan akkor ezek szerint senkinek nem volt ilyen problémája rajtam és rolmillione kollégán kívül, hogy nem lehet megnyitni az akksi használatot? Nem akarom újrarakni a telót (újfent), de ha nem tudom megnézni, hogy beragadt-e valami program vagy nem, az azért így nem túl jó.
-
qltsar
veterán
-
JázminCsenge
tag
válasz
qltsar #13564 üzenetére
Köszi!
Még egyszer. Nem akarok másik kártyát rakni egyik telefonba sem, hanem lepucolni a kártyákról a felgyülemlett szemetet, magyarul olyan mappákat stb, amik egy adott progi törlésével nem szűntek meg s utána visszarakni a telókba őket. Ezt megcsináltam szoftveresen 1-2 appal, de szinte semmit se radíroztak le. S mindenre azért van szükségem, mert eddig a 2 gigás kártya is elég volt mindenre, s most meg az SD Fat32 partíció tartalma kb 2.5 gigánál tart. Ennek az app-nak akarnám a dolgát megcsinálni magyarul: [link], csak manuálisan.
-
qltsar
veterán
szerintem nézd meg a routert, lehet, hogy filtereli a MAC címét valamiért a telefonnak, bár akkor is látnia kellene elvileg, vagy hát passz... nem tudom milyen routered van.
nagy meló lenne, ha azt is leresetelnéd?
@JázminCsenge: ha csak átlinkelve vannak, akkor nincsenek pluszban adatok, de arra készülj fel, hogy lehet, hogy beakad majd a telefon, ha mindent átlinkeltél az ext-re, egyrészt nekiáll csinálni a cache-t a /data-ra, /custpackra, mivel, ha másik sd kártyát teszel be akkor a programjaid nem lesznek meg ugyebár...
-
oszy
veterán
légy szíves segítsetek!! az otthoni hálózatot egyáltalán nem látja wifi-n a készülék. az E72 gond nélkül csatlakozik ez a ... meg nem is látja. már kétszer visszaállítottam a gyári állapotot, de hiába.
a routeren a security type: wpa-psk/wpa2-psk.
wifi hálózat hozzáadásával sem megy. eddig működött. egyébként oda adtam a szomszédnak. az beírt vmi kódot amivel előjött egy 5 pontból álló menü. ebből az utolsó a wifi information. ezt nézegette. na most én ezután csináltam a gyári visszaállítást. de most sem jó. -
JázminCsenge
tag
-
qltsar
veterán
válasz
JázminCsenge #13560 üzenetére
nem fogja hazavágni a formázás, de ha valami olyan dolog van a telefonodra telepítve amit áthelyeztél az sd-re, vagy az mnt/asec-ben, vagy az mnt/secure/asec-ben lévő fájlokat törli, de akkor sem hal meg a rendszer, hanem az általad feltelepített programot nem tudod majd használni.
-
JázminCsenge
tag
-
mkRoland
senior tag
válasz
JázminCsenge #13558 üzenetére
1. Beállítások => SD-kártya => SD-kártya leválasztása, majd ugyanitt SD-kártya formázása
Ez nem oldja meg? Ha nem, akkor tedd be egy kártyaolvasóba, dugd rá PC-re és formázd le. Ennek módja az általad használt operációs rendszertől függ. Ha van Ext partíciód, akkor használj valami partícionáló progit, és töröld az Ext partíciód tartalmát is/formázd egybe a kártyát, attól függően, hogy mire akarod ezt követően használni. -
JázminCsenge
tag
Sziasztok!
Bocs az off-ért, de meg tudná nekem mondani valaki, hogy milyen szisztema alapján tudnám OT 990-ben az SD kártyákat az lepucolni manuálisan? Próbáltam szoftveresen is, de jóformán semmi eredményre nem jutottam sajna
Köszi előre is!
-
qltsar
veterán
válasz
pity02 #13554 üzenetére
Látja az az ext-et is csak nem csatolja fel
viszont ezzel láthatod Windows alatt is az ext filerendszerek tartalmát: [link]
Nemtudom, hogy csak nálam van e, de bekapcsol USB debuggingal windows alatt nem mountolja fel az SD kártyát, linux alatt semmi baja sincs, nem emlékeztek melyik verziós OTU-ba volt még normális driver?
-
-
rolmillione
tag
válasz
steveboy86 #13535 üzenetére
Én tegnap Marina-rá álltam át, úgyhogy tesztelni sem tudom.
-
andaxin76
aktív tag
Sem pdf readert sem ebookot nem tudok telepíteni.Azt írja érvénytelen csomagfile . M.E 1.3 Milehet a gond?
-
steveboy86
tag
Az én problémámra valaki ötlet?
-
dkarcsy95
tag
Volna egy kis problémám: Minimal Edition 1.3-mat hazsnálok,és valamit szerencsétlenkedtem a rom managerrel.Most sehogy, és tényleg Sehogy nem tudom előhozni a recovery.Eddig ez nem nagy para, de szükségem lenne rá a links2sd patch feltelepítéséhez.Kérlek segítsetek.
-
imi0424
senior tag
Akkor vissza kell állnunk a fro-yo ra?
-
qltsar
veterán
Most hívtak a Veletech-ről, megkérdezték a forráskódos dolgot...hát
nem lesz forráskód de legalább megmondták...akkor mostantól rákell állnunk a downgrade-re process-re, ha ez valóban igaz...Mondjuk nem ez lenne az első haknizás Parádi Attilától sajnos
persze ez nem az ő hibája...de mégis ő a szóvivő - country manager.
-
steveboy86
tag
válasz
rolmillione #13533 üzenetére
Akkor szerintem valami tegnapi progifrissítés vagy nemtom mi zavarhat be... bár már azt sem tudom, hogy tegnap milyen appokra jött frissítés, ami rémlett annak az upgrade-jét letöröltem, de még mindig fennáll a probléma...
-
rolmillione
tag
válasz
steveboy86 #13531 üzenetére
Nekem is tegnap kezdte ugyanezt. Lehet péntek 13 vírus
-
qltsar
veterán
válasz
///Krisz\\\ #13527 üzenetére
Én is ki szerettem volna menni, de tegnap behalt a bokám...
Ha már kint vagy, megkérdeznéd a nagy fehér varázslótól, hogy mikor publikálják a GB forráskódját?
Köszi!
-
steveboy86
tag
Sziasztok,
nálam tegnap óta egy olyan probléma jött elő, hogy ha meg akarom nézni az akku használatot (hogy pl. milyen progik ragadtak be), akkor legtöbbször azt a hibaüzenetet kapom, hogy a Beállítások (process com.android.settings) alkalmazás váratlanul leállt. Kérjük próbálja újra... Szóval ez mitől lehet? Ha újraindítom a telót, akkor egy ideig jól szokott működni megint, aztán egy idő után újra hibát ír ki. Eléggé idegesítő, hogy most már azt sem tudom megnézni, hogy mi ragad be, újrarakni a rendszert meg nem nagyon szeretném, remélem van valami megoldás,
előre is köszi
Ja és Minimal 1.3 van rajta -
andaxin76
aktív tag
Miért lehet az hogy mielött nem volt fent a M.E addig jó volt a Need for speed shift,most meg csak nagy fehérség meg pixelhibák?
-
0xmilan
addikt
válasz
///Krisz\\\ #13522 üzenetére
Szerintem meg nem nagyon foglalkoznak már ezzel a telefonnal. Megkapta a nép a 2.3-t, innentől pedig szrnak az egészre. Mostantól a 995 körül van a hype, arra lesz "support", azt viszik veletechre is.
Ha Te a 990-re való frissítés/javítás után érdeklődsz majd, kb. annyi lesz a válasz, hogy vegyél 995-t. -
handrash
őstag
válasz
///Krisz\\\ #13522 üzenetére
LOL
-
///Krisz\\\
senior tag
Ma megyek le Veletech-re, kint lesz az Alcatel is, megyek megérdeklődöm, hogy mikor jön végre frissítés a telóhoz.
-
Bagira01
veterán
Valami nagyon nem kóser a telefonommal. Kb 1 hónapja még marina 5-el elment 2 és fél napot is, aztán felraktam az xda-ról az angolt, azzal már csak 1 napot. Most felraktam a ME1.3-at és 13 óra alatt kifingott. Lehet, hogy beszart az akku a szivargyújtó töltőtől?
-
cseke94
csendes tag
Üdv!
Felrakattam a Onetouch-omra a Minimal 1.3 ROM-ot...
Felraktam egy egész jónak tűnő launchert,az alapot töröltem...
Az egész jónak tűnő launcher(sajnos elfelejtettem a nevét) a telefon újraindítása után nem indul,így a cuccos indításánál csak fekete képernyő fogad,meg felül az állapotsáv...
Van jobb megoldás,mint újrarakatni a Rom-ot? -
imi0424
senior tag
Sziasztok
A recoveryt le lehet törölni?
Mert szerintem én letöröltem, nagyon nem akarja behozni. :/ -
mano59
csendes tag
Sziasztok
Függetlenitett Telenor ot990 a gltsar1.3ME felrakása után megmarad függetlennek? -
Krisz79
őstag
válasz
szoszo1973 #13510 üzenetére
Én is szivessen elbibelődök.
Bármilyen androidot használ az ember,mind be kell "lakni".
A töltés probláma sajnos nem az Én hibám volt.
Hiszen nem Én kötöttem be az alaplapra. -
lacix76
őstag
válasz
szoszo1973 #13510 üzenetére
Szerintem meg egyedül az aksi kezelés a gyenge pontja.
Ja és ez egy alsó kategóriás telefon
[link]
Ez egy mai teszt.Hasonlítsd össze a kettő árát.
Igaz hogy ez kétkártyás de akkor is -
szoszo1973
aktív tag
válasz
Krisz79 #13509 üzenetére
Egyébként tényleg az van, hogy ez a telefon ahogy kijön a boltból úgy használhatatlan.
Rengeteget kell vele szenvedni mire használható állapotba lehet hozni.
Én is azt javaslom, hogy add el minél előbb.
Nekem megérte mert 5900-ért vettem és szeretek bíbelődni vele. De szerintem nem ér többet.
Ha valaki olyan veszi meg ezt a telót aki nem ért hozzá, annak szüksége lesz pár doboz xanaxra az biztos. -
Krisz79
őstag
válasz
szoszo1973 #13508 üzenetére
Értem.
Ezt észre vettem Én is,hogy gyorsan merül. Belassul.Gondolkodik.
Legalább olyan gyorsan,mint amilyen gyorsan el fogom adni!
Igyhát egyenlőre a téma adott. -
szoszo1973
aktív tag
válasz
Krisz79 #13507 üzenetére
Sajnos a 2.3.4 egy rakás sz@r. A szoftverfejlesztés szégyene.
A marina lite gyors, akku idő is normális. Nekem közepes használattal 2-3 napot megy.
Egy baja van, nincs magyar nyelv. Angolul lehet használni, mondjuk csak akkor zavaró ha egy egész oldalas hibaüzenetet ír ki.
Én már próbáltam mindent, nálam a marina lite 5.1 vált be. Ennél még egyszer sem ragadt be alkalmazás. A többinél mindig gyors akkumerülés volt a beragadó alkalmazások miatt. -
Krisz79
őstag
Sziasztok.
A telómon alapból 2.3.4 van.
De rettentő sokat gondolkodik 1-1 művelet-nél, után.
A 2.2 sokkal gyorsabb volt Nekem elötte.
Mitől lehet?
Rootolva nincs a tel,lehet nem is lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megérkezett szerkesztőségünkbe az Alcatel második androidos készüléke, amely a színvilágával és a formatervével leginkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 128gb, független, vadonatúj,aktiválatlan.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Villámgyors memória, ami megváltoztatja a játékot! RENDELÈSRE!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest