- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
imi0424 #19760 üzenetére
Nem ismerem a teljes történetet, de azért az várható volt, hogy egy fejlesztő kezei között sokkal (!!!) hamarabb tönkremegy egy teló mint egy átlag júzernél. Gondolj csak bele mennyit dugdosta rá és húzta le a gépről, csak a ROM-ok próbálgatása miatt, de nem csak az USB fáradhat el...
-
qltsar
veterán
válasz
imi0424 #17777 üzenetére
Igazából aktívan csak te, ezen kívül inkább nem véleményezném a fórumot, még kultúrált negatív jelzővel sem tudnám illetni, az az igazság, nem véletlen, hogy a fejlesztői brigád elmenekült XDA-ra, és privát fórumokra
.
Srácok, úgy néz ki lassan eljön a búcsu ideje, az egyik kollégámnak szüksége lenne az OT-990-esre, úgyhogy további frissítések a ROM-mal kapcsolatban nem várhatóak.
-
dobostorta
tag
válasz
imi0424 #17554 üzenetére
kössz az infót, így már nyugodtabban bütykölném a telóm...
erre a részre még tudna vki hasznos infókat írni:
plussz még az is érdekelne, h rootolt QME legfrissebb rommal milyen előnyöket tapasztalhatok a gyári 2.2 romos rootolatlan telómhoz képest?
itt főleg az akkuidő számítana nekem, sajnos azért is tartok laikusként a főzött romoktól, mert itt is elég sokat olvastam h nemhogy jobb de inkább rosszabb lett az aksi idő...
meg esetleg számíthatok-e sebesség növekedésre a QME custom rommal pl. a filmlejátszásoknál, mert ez elég ramaty jelenleg (mx player+armv6codec).
meg tényleg érdekelne mint laikust, h mivel lessz "jobb" a telóm pl. a QME rommal a gyári 2.2 romhoz képest, pl. gyorsabb lesz-e a rendszer?bocs a hosszú kérdésért, de ez nem egy egyszerű téma...
-
0xmilan
addikt
válasz
imi0424 #17440 üzenetére
(Az történt, hogy megírtam a választ, csak később küldtem el, mert elbambultam a TV-n. Aztán láttam, hogy már megválaszolták, ezért inkább töröltem.)
Igazából recovery nélkül is tudnád témázni. Elég, ha a kitchen által készített .zip-ből kiszeded az .apk-t és egy fájlkezelővel bemásolod a helyére. (én mindíg így csináltam)
Apropó.. Legutóbb, mikor 1.9+ICS-re próbáltam %-os akksikijelzést főzni, akkor bootloop lett belőle. Végül külső app-al megoldottam, de így nem az igazi. Azóta nem próbáltam újra, mert nem létkérdés, azért mégis jó lenne...
Valaki tapasztalt hasonlót az ICS téma főzésekor? -
Bagira01
veterán
válasz
imi0424 #16927 üzenetére
Én nem tudom, leszarom mit csináltak vele, csak működjön. Úgy nekem is működik, hogy beállítom, leteszem az asztalra és elhagyom a 2m-es körzetét, hogy még véletlenül se mozduljon el, de hát az nem normális, ha csak úgy megy
Elvégzett szolgáltatások:
Szoftver töltés
Tisztítás
Teszt
Alkatrész csere(jelen esetben usb kábel csere..) -
Babetta-X
senior tag
válasz
imi0424 #16645 üzenetére
Az a baj, hogyha így teszek azt hozza ki, hogy nem találhatók névjegyek a sim kártyáján. Pedig találhatóak ebben biztos vagyok
(esetleg ha számít ez valamit Telenoros volt a készülék és függetlenítve lett.)
Az amit linkeltem azalapján jó ha kirootolom, vagy van rá jobb módszer is? Köszi a tanácsokat, csak nem akarok mindenbe esztelenül beleugrálni majd csak szép lassan. Egyenlőre a nekem nem kellő alkalmazásokat akarom eltüntetni, és ami kell azt meg sd kártyára tenni. -
-
quasimidi
aktív tag
válasz
imi0424 #16472 üzenetére
Imi0424,
Amikor valaki készít egy ún. Custom Romot (egyedi Rom-ot), akkor általában egy boot.img, recovery.img és egy system.img fájlt generál.
A boot.img-be van 'beleforgatva' a linuxos kernel, ami tartalmazza a telefon összes hardverének a drivereit (pl. ez tartalmazza a overclocking-ot is), bár bevált szokás hogy WLAN (=Wifi) drivert külön készítjük el.
A system.img tartalmazza magát az android rendszert, programokkal, default beállításokkal együtt. A recovery.img-ben pedig a CWM (=ClockWorkMod) recovery partíció van.Az androidos telefonokat általában fastboot alól (is) szokták frissíteni, ami nem jelent mást, mint szimplán egy parancssorral "felprogramozzák" az új ROM image-eket. Az OTU semmi másra nem jó, csak hogy hivatalos (=gyári) romot fel tudj rakni, vagy ha elrontod a telefonodat, akkor még életet tudj lehelni bele. Hozzáteszem, hogy az OTU azért jóval több mindent frissít mint amit fent leírtam.
Még egyszer válaszolva kérdésedre: nem, nem kell OTU majd a frissítéhez - ha már a telefonodon van 2.3-as android.
Tehát az új kernel a boot.img-ben lesz (én magát a "core"-t készítem (zImage) illetve a releváns .ko modulokat), ezt majd Qltsar pajtásom készíti el, mert én lusta vagyok és nem akarok mindenhez érteni. Ezt fogod majd felrakni többek között egy .bat fáj elindításával (ami automatikusan frissíti az adott partíciókat).
Remélem tudtam segíteni, további szép napot neked!
-
-
Szokenesz
senior tag
-
al_age
senior tag
-
Smylei30
tag
-
gajdikuka
tag
válasz
imi0424 #16096 üzenetére
"telefonon keresztül" Azthiszem ez elég válaszként
Nyáron majd megcsinálom rendesen ezt az ICS témát, szóval minden feleslegest kiszedek csinálok egy másik updater script-et bár szerintem van akinek így is megfelel szóval nemtudom biztosra mondani hogy megcsinálom mert vannak jobb ötleteim
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest