Új hozzászólás Aktív témák
-
lacix76
őstag
Sziasztok fiuk,lányok.
Nem semmi,hogy még mindig van új felhasználó ehhez a telóhoz. -
josik
aktív tag
válasz
Sterilzona #22097 üzenetére
Ha elakadsz szólj. Nem olyan könnyű téglázni ezt a telót!
-
Sterilzona
senior tag
Nekem elszált a teló. előzőleg volt illetve valamit csináltam már vele, mert raktam rá egy vmilyen romot, a gyári helyett.
Viszont, most kirpóbáltam, hogy bejön e a recovery menü. Nem jött, semmi, csak egy Felkiáltójel és a robot. Akkor, nincs rajta ügye?
Most töltöm. De holnap megpróbálom, felrakni rá a recoveryt, úgy, ahogy az előző kommentbe mutatja a videó. Valamint, utána felrakom, a romot is [ ha sikerül]
-
halkow
őstag
nekem mostanában semmit nem akar letölteni a play-ről pedig minden stimmel az elvárásokal szemben :'(
nektek jó? -
halkow
őstag
86.89mb download
www.mediafire.com/download/xd5mq5h26zk3v0l/JB_OT990.zip
van egy videó is ami sokat segít lent
m.youtube.com/watch?v=2gE2JSpuEo4&ctp=CAEQpDAiEwjb5c__8Le9AhVBoHAKHRNtAL0%3D&guid=&client=mv-google&hl=hu&gl=HU
ha nem lenne jó a link
youtube> Alcatel OT-990 (Android 2.3.4)
Root + Jelly Bean rom telepítése!az appok rajta elég régiek lesznek play áruház meg quick pick ezeket frissíteni kell és jó egyedül nekem a play áruházat kellet letőltenem a google ról mert azt nem tudtam frissíteni sok sikert
-
josik
aktív tag
válasz
Sterilzona #22091 üzenetére
Üdv.
Visszahozható a gyári ROM. Az alcatel oldaláról letöltöd a frissítő progit, azt elindítod, és követed az utasításait(magyar nyelven "beszél"), remélem a micro usb aljzat jó a telón. Ugyanis kábelen keresztül frissíti a telót. Minden adat törlődik!!!. Linkelni most nem tudom, mert telóról vagyok. Írj ha valami nem ok. -
Sterilzona
senior tag
sziasztok.
olyan gondom lenne, hogy a telenor logó betöltése után, meg áll a telefon. Nem történik semmi. Nem jön be android. Mi lehet a baj ? Ez a hiba egyszer egyik pillanatról a másikra jött elő. Lehet valamit csinálni ?
Egyszer már réges régen, tettem rá egy romot. De meg nem mondom hogy mit és főleg, hogy hogyan.
Sajnos semennyire nem értek az ilyen dolgokhoz, akkor is csak azért tettem fel másik romot, mert a gyárija használhatatlan lett.
Vagy, hogyan tudom, azt a romot vissza hozni ? Újra Telepíteni.
Nagyon megköszönném ha valaki tudna egy kicsit segíteni ... Köszönöm szépen. -
G.FeT
tag
Sziasztok!
Kipróbáltam a QME 1.0, majd a 2.0-s ROM-ot, utóbbi van fent most is. Eddig meg vagyok vele elégedve, de egy dolgot hiányolok belőle, ez pedig a prediktív szótár. Ezt valahogy bele lehetne tenni utólag? -
halkow
őstag
eladó? engem érdekel ?
ludla: az a rom amit linkeltél magyar nyelvű? és milyen jobb mint a jelly bean-es holo-s
josik: ilyen is van " típus
betegsége" lekopogom nálam még semmi baja pedig eset már anyiszor tőltés közben .
neked nem szokott beporosodik az előlapi kamera? én már 5x szétkaptam emiatt legutóbb félig meghalt a hangerő fel sz. gomb kisebb lett a nyomás pontja de használható még szerencsére -
josik
aktív tag
-
soos94
csendes tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne mit tegyek ha a számítógép nem ismeri fel, nem tudok se fájlokat át küldeni semmi nem látja..
Próbáltam usb portot cserélni meg minden félét de nem jön össze.
Köszi -
Aucor
senior tag
Búcsúzom a topiktól, összetört a telefonom. Esett 2 emeletet. Sajnálom, pedig nagyon megbízható volt, dehát amúgy is cserére szorult már.
-
loogan
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült rootolnom a telót, feltettem recoveryt is, de nem sikerül telepítenem semmit.
A recovery indításánál kidob egy csomó hibaüzenetet.
E: Can't mount/cache/recovery/log
E: Can't open/cache/recovery/log
E: failed to find "cache"partition to mount at "/cache"
E: Can't mount/cache/recovery/last_log
E: Can't find misc
E: failed to find "cache"partition to mount at "/cache"Találkoztatok már ezzel a problémával?
formáztam már mindenhogy az sd-t, win7-el, androiddal, recoveryvel, mindegy, mindig ez a válasz. -
PACSA75
őstag
válasz
gyik14 #22057 üzenetére
Figyi, ha csak a rootolassal van gondod, ajanlok egy masik megoldast. A vroot egy kinai aplikacio amivel 2 perc alatt barmilyen telot lehet rootolni pc rol. Ez egy nyomorult kinai aplikacio kinai karakterekkel de a celnak megfelel, utanna pedig leszeded a supersu t es telepiteskor megkerdezi hogy lecsereled e a kinait adsz neki egy ok es marad a jol bevalt supersu a telon.
-
xhusi
újonc
Sziasztok érdeklödnék melyik a legújabb és stabilan müködö rom a telefonhoz, honnan tudom letölteni és telepittési utmutato is kellene ! Elöreis nagyon köszönöm a segítséget .((van ezeknek a romok-nak olyan mellékhatása hogy a telefon kártyafügetlen lesz csak a garancia miatt kérdem ! ))
-
monalala
aktív tag
válasz
krichd1 #22069 üzenetére
A QME romok és azt hiszem a gyári is szokott hibázni a hangokkal. Pl. csak egyszer játsza le stb.
Én inkább a Perfomix-et ajánlanám, nem a gyárit, mert az elég sz@r. Lejjebb kicsivel linkeltem a romot, ha érdekel. Ha már gyárit akarsz mindenképp használni, akkor root után rakd fel a Newker2-őt is, azzal jobb az aksi stb. -
krichd1
addikt
válasz
monalala #22067 üzenetére
Köszönöm, ha lelkileg ráveszem magam, kipróbálom.
Most a következő hibát fedeztem fel: amikor sms-t kapok nincs semmiféle hangjelzés, rezgés, hívásnál jó. Be van állítva értesítési hang, hangerő is be van állítva. Mi lehet a gond ? 2.2.2 verziónál nem volt ilyen probléma.
-
krichd1
addikt
2.3.4-es verziójú rendszer van a telefonomon, eddig nem csináltam rajta semmiféle kézi beavatkozást, csak pá frissítést. Mivel kezd elfogyni a hely, sok programot nem tudok áthelyezni SD kártyára, illetve törölni felesleges dolgokat (nem ismerem az Android lelki világát, tehát azt sem tudom biztosan mit lehet törölni), így megoldás keresése végett találtam erre a topikra. Első hozzászólás elolvasása után kicsit leblokkolt az agyam, de már körvonalazódik a megoldás.
Szóval keresés után találtam egy ilyen hozzászólást:"ROOT jog telepítése qltsar által megadottak szerint
Akkor, hogy mindenkinek teljesen egyértelmű legyen, szájbarágósan:
-1.
Indítsd el a telefont fastboot módban: Hangerő LE gomb nyomva tartása mellett nyomd meg és tartsd lenyomva a bekapcsoló gombot a rezgés után még 5-6 másodpercig. Akkor jó, ha csak a kapacitív 3 gomb világít0. dugd rá a számítógépekre és telepítsd a driver-t
1. USB Debugging / USB Hibakeresés : BE!
2. qltsar zip-jét tömörítsd ki a számítógépen.
3. A telepítő az install.bat file-al indítható (a kitömörített mappából) az előző feltételek megléte után.4. A telefon magától újraindul (a telepítési folyamat látszik egy console ablakban)
5. Örülj!"Ezzel kapcsolatban:
Biztos hogy működik ez a módszer ?
Milyen drivert kell telepíteni ? -
ludla
őstag
lennének még kérdéseim, a gyári firmwaret akarom rajta hagyni, de vala hogyan lehet törölni az előre telepített alkalmazásokat? Root már meg volt sikeresen.
-
ludla
őstag
OTU frissítés menetét valaki leírná nekem mert nem akar össze jönni
-
gyik14
újonc
válasz
monalala #22052 üzenetére
igen, ezt már próbáltam. Átolvastam milliószor, és semmit nem hagytam ki. Mindent úgy csinálok, ahogyan az le van írva, és minden úgy is történik, ahogyan le van írva, mindaddig, amíg nem rebootolom a telefont. Amikor bekapcsol minden a régi, pedig a recovery-ben az összes telepítés ,,completed". Ezért állok értetlenül előtte. (OTU frissítésen már átesett, természetesen)
-
monalala
aktív tag
válasz
gyik14 #22051 üzenetére
Root csomag PC-ről
Ez tuti müxik, OTU frissítés után. Leírást olvasd el figyelmesen. Már többször megcsináltam és mások is. -
gyik14
újonc
Sziasztok! A rootolással küzdöm már, vagy fél éve. Ott tartok, hogy felrakom PC-ről, fastbootban a superuser-t és a CWM-ot az SD-re, de miután recoveryben telepítem ezeket és utána újraindítom a telót, semmi változás. Minden ugyan úgy marad, de a telepítéseket sikeresnek írja, még a recoveryben. Nem kellene már a superusernek befigyelni a menüben? Mit rontottam el, vagy hagytam ki? Tudnátok segíteni?
-
monalala
aktív tag
Lehet még nem frissítetted hivatalosan 2.3- ra a telot, azért nem indult el a teló. Frissitsd mindenképp.
-
Huhawei
újonc
Sziasztok!
Valakinek megvan a PC-ről telepíthető (fastboot-tal), eredeti gyári, telenoros ROM? Amit itt a fórumon találtam az csak CWM-ből volt telepíthatő, és telepítés után nem akart elindulni a teló. Eddig egy szerb ROM-ot találtam ami szépen fel is ment PC-ről fastboot-tal, csak a magyar mégis csak jobb lenne
A zip tartalma ez volt:
adb.exe
AdbWinApi.dll
AdbWinUsbApi.dll
boot.img
custpack.img
data.img
Downgrade.bat
fastboot.exe
FOTA.img
FOTAFLAG.img
recovery.img
system.img
Uputstvo.txtelőre is köszi!
-
borshow
csendes tag
Tudnátok benne segíteni hogy hogy tudom kikapcsolni a repülőgép üzemmódot? Próbáltam rom cserével, gyári 2.3.4 OTU-val. De semmi és így nem tudom használni.
Valami ötlet? -
Danesz94
senior tag
Távozok köreitekből
további sok sikert a telóhoz!
-
polaroi8d
csendes tag
Függetlenítés megoldható?
-
josik
aktív tag
válasz
jupp008 #22034 üzenetére
Igen. Mi is lecseréltük. Y300- at kapott a gyerek. :-) Sajnos ennyit bírt nála(14 éves, más az igénye...). Én sajnálom, mert jó kis teló. Nagyon kellemesen csalódtam az Alcatelben! A kissebbik fiam rá is csapott, és használja is! :-)
Szerk.
A hibáival együtt is jó kis teló szerintem. -
jupp008
senior tag
Sziasztok,
úgy néz ki tönkrement a hangszóró a telóban. Még lehet hallani a hívó felet, de eléggé recseg és zajos már.
Garancia nincsen rá, ezért elgondolkodtató, hogy érdemes -e megcsináltatni, bár nem hinném, hogy a hangszóró csere olyan nagy összeg lenne. Esetleg volt már valakinek hasonló javítása ? Nagyságrendileg mennyibe kerülhet ? -
ludla
őstag
még egy érdekesség kikapcsolt telefont ha töltőre teszem teljesen bekapcsol
valami nem jó ezzel a rendszerrel -
PACSA75
őstag
Èn a kernelt nem cserèltem le. Mivel jobb az újabb? Mi célt szolgál egyáltalán?
-
ludla
őstag
Az FM rádiót le lehet cserélni benne? Mert az nagyon nem akar jól működni hol szól a fülesen hol nem
-
PACSA75
őstag
Èn felraktam úgy kölön kölön, ès müködik minden. Nèha kiírja hogy a google szolgáltatás leáll, de mükszik.
Köszi a feltöltèst. -
Aucor
senior tag
Sziasztok!
Annak, aki kérte a romot: [link]
Ehhez persze még kell az előzőből a google apps. És még telepítés után a playről egy quickpic vagy hozzá hasonló képnézegetőt le kell tölteni, mert azt valamiért nem sikerült megoldanom. -
PACSA75
őstag
Feltettem, tenyleg szuper ez a rom, azonban nallam jelentkezik egy hiba, sms vagy kereses uzemmodban ha elforditom a kepernyot bar elfordul a billentyu de nem latszik mit irok. Sott eloszor elfordul de kisebb a billentyuzet es a balfelso sarokba eltolva jelenik meg, majd ha elkezdek irni kinagyitja de nem latszik mit irok. CM7 ben masnal is megjelenik ez a hiba?
-
Aucor
senior tag
válasz
PACSA75 #22016 üzenetére
Én most a legfrissebb cyanogenmod7-et használom, a legújabb perfomix kernellel, és stock gingerbread launcherrel. Ez nálam eddig a leggyorsabb.
ROM
Közelségszenzor javítás a romhoz.
A kernel ebből van, maga a rom lassabb mint az előbbi, de a kernel újabb, ezért ebből kiszedtem.
Google apps (ezt úgy telepítsd, hogy felrakod a romot, aztán bekapcsolod a telót, utána recovery és telepíted ezt, különben nem fog meni.)
Ez pedig a launcher amit használok.De ha gondolod feltöltöm az összegyúrt romot, bár az nekem a negyedmegabit feltöltéssel szarügy...
-
PACSA75
őstag
A data: 158 ból 48,59 üres a system: 115 böl 3,5 mb üres. Nem tudom, inkább kérdezem, hogy ezèrt lassúl igy le? Nekem legalábbis lassúnak tünik. Van másik telóm is, az is ilyen gyengèbb felszereltségü
, igaz hogy 1000 megás a procija de csak 256 mb ram van benne ès az repül ehhez képest. Az alcatelen már kipróbáltam minden custom romot, de mindegyikkel laggol még a fökèpernyö lapozás is. Egyedül a qme 2 vel fut szèpen, de azzal is csak míg friss. Egy-kèt nap ès nèhány aplikáció telepítése után már azzal is laggol
. Help!?
-
PACSA75
őstag
Van valami lehetöség hogy átparticionáljam a belsö memóriát? Idegesítö hogy bármelyik romot teszem fel, a belsö memóriában 3% marad üresen, igy nagyon hamar elkezd laggolni.
Erre senki nem panaszkodik, így lehet èn csinálok valamit rosszul. Írjátok meg pls nektek mennyi üres hely van a belsö memóban? -
himi
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a készülékhez. Valaki lenne oly rendes, hogy a telefonhoz szükséges programokat és egyebeket felrakná valahova? Az első hozzászólásban szereplő linkek nem jók már.
Megköszönném a segítséget. -
PACSA75
őstag
B.Ú.É.K
-
Szabiq
tag
BUÉK
-
Danesz94
senior tag
SZiasztok, eladóvá vált a telefonom!
A kijelző jó, az aaplatról fel van szakadva a microusb!
Békéscsabán személyesen átvehető! Postázással nagyon nem akarok foglalkozni!
AZ ár 3000 FT!
Köszi -
Csaki97
csendes tag
Sziasztok valaki feltudná rakni a qme 1.0-át? vagy valami gépről telepíthető romot?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megérkezett szerkesztőségünkbe az Alcatel második androidos készüléke, amely a színvilágával és a formatervével leginkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 12 Mini 64GB Vodafone/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4224
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest