Új hozzászólás Aktív témák
-
zedok
őstag
Először is köszönöm a romot qltstar kollégának!
A kérdés, a GB launcherben az oldalszámokat hol lehet beállítani? -
mkRoland
senior tag
válasz
ghiottone #10095 üzenetére
Szerintem egyetlen (ráadásul az első) merülési adat még nem jelent sok mindent, bár valóban bizakodásra ad okot. 3-5 merülési-töltési ciklust kellene nézni, hogy pontos eredményt kapjunk. Nekem azon a 2.2-es a telefonomon, amit a legkevésbé használok, de folyton fent van a Telenor 2G hálózatán (éjszaka sincs kikapcsolva/repülőben), wifi, BT, GPS kikapcsolt állapota mellett 90 órája töltöttem (24-én 10:33-kor dugtam fel töltőre 23%-on, 13:45-kor húztam le 98%-nál - Battery Indicator PRO naplója szerint) és most van 52%-on (USB-adatkapcsolat sem volt azóta). Igaz, ez a tényleg alig használt telefonom, erre maximum a bankos SMS-eimet kapom, 2-3 naponta néha ezen hívnak, akik nem ismerik a céges számomat, és 2 napja húgomnak ezt adtam kölcsön fényképezni (5-10 perc erejéig).
-
wolfeinstein
csendes tag
A wifi problémám megoldódott.
Bár nem vagyok vele teljesen tisztában hogy mitől.
A lényeg hogy most minden remek. -
ghiottone
nagyúr
Viszont az új qltsar rommal szerintem jobb lett az akku. 1,5 óra intenzív használat melletti folyamatos telepítés, wifi, gps kipróbálás után is ösz-visz 9%-ot eset.
Ma reggel semmi nélkül produkálta ezt 1,5 óra alatt.
-
JázminCsenge
tag
Gyári Telenor ROM, alap progik telepítése s gyomlálás után, Link2SD-vel a szabad helyem kb 40 mega.
Qltsar Minimal Telenor ROM, ua eljárással: 112 mega.A telefon brutálisan gyorsan reagál minden műveletre.
Ja s SPB Shell van fenn a gyári Launcher helyett
.
Nagyon nagy köszönet a ROM-ért az iletékesnek !
-
Dyrg
aktív tag
válasz
JázminCsenge #10092 üzenetére
Aha, akkor jó, az úgyis idegesítene, hozzám ne beszéljen egy telefon!
-
Dyrg
aktív tag
Mi az a TTS? Nem akarok hülyét kérdezni, de írjátok, hogy nem megy utána kerestem de fingom sincs mi az? Text To Speech vagy mi?
-
JázminCsenge
tag
Restart után nálam is elindult rendesen a wifi.
A Beállítások/ Hang bemeneti és kimeneti beállításokban viszont ha kiválasztom a beszédszintetizáló beállításokat, akkor rögtön alkalmazás összeomlás van.Összességében nagyon gyors lett az új ROM.
-
lacix76
őstag
Nem tudom mi bajotok a wifi-vel tökéletesen működik,és hála istennek visszakerült a 2.2-böl az adroid billentyűzet
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
dobostorta #10084 üzenetére
Akku nálam ugyanannyit bír, bár mások már panaszkodtak (nem is kevesen), hogy jóval kevesebbet bír mint a 2.2-vel. Gyorsulás nálam nincs, kicsit röcög néha a kezdőképernyő-váltás illetve ha legördítem a menüt a legaljára akkor sem mindig folyamatos. GPS-t még nem próbáltam, de mások azt írták, hogy vegyes.
Most már egyáltalán nem bonyolult, az OTU jól működik, azaz nem kell a driver-ekkel szenvedni csak felteszed és kész, a frissítés meg szépen lefut (vasárnap próbáltam 13 perc alatt készen is volt).
-
JázminCsenge
tag
Sziasztok!
Először is köszi Qltsar-nak a jobbnál jobb cuccaiért.
Az elébb dobtam fel az űj minimal ROM-ot. A helyzet az, hogy szinte ua betegségekben szenved, mint az orosz ML ROM. TTS beállítás alapból összeomlik a beállításokban, WIFI használhatatlan. A kikapcsolás nagyopn lassú, szinte úgy érzem, mintha nem szabályos, hanem kényszerített leállítás történne.
Nekem személy szerint nincs szükségem WIFI és TTS használatra, s nem zavar a lassú kikapcsolás, viszont fontos a magyar nyelv megléte, s a belső tárhely kapacitása, s az, hogy nem kell külön a rootolást végrehajtani.
Gondolom a Mester úr, majd orvosolni fogja a betegségeit a ROM-nak. Nagyon örülök, hogy végre elindult ennek a nagyon jó ár-érték arányú telcsinek a privát csiszolgatása!
-
dobostorta
tag
Háj!
Aki használja már a 2.3-at letudná írni, h miben tapasztal javulást a 2.2.-höz képest?
Főleg akku időre gondolok, gyorsaságra, GPS jeltalálási időre....Csak mert elég bonyolultnak tűnik az updatelés, és h megéri-e egyáltalán.
-
wolfeinstein
csendes tag
Ez így nagyon nem jó. Mobilinternetem nincs úgyhogy csak a wifivel tudok a netre kapcsolódni de az nem akar rendesen működni. Se market se semmi. Még a google fiókot sem tudom beállítani.
-
Lordus
senior tag
válasz
lacix76 #10081 üzenetére
nálam nincs a 2.2.2-ben megszokott hományosodás kikapcsoláskor, csak "megfagy" a kijelző.
baromi lassan kapcsol ki, ráadásul ha kikapcsolt és pár másodperc múlva bekapcsolnám, akkor a kikapcsoláskor megfagyott képernyőt mutatja 3 másodpercig. utána elsötétül a kép és megint nyomni kell a bekapcs gombot és akkor nagy nehezen bekapcsol...
egyedi az eset? másnál nincs ilyen a 2.3.4-nél? -
lacix76
őstag
Furcsa,hogy milyen lassan kapcsol ki a telefon,ha ujra akarom indítani,de nem vészes.
-
Nenősüljmeg!
tag
Isteni! Örök hála qltsarnak!!! Tök jó ezt a minimal...
Király -
wolfeinstein
csendes tag
Most raktam fel. Minden rendben ment. Köszönet qlstar-nak érte. Nélküle sokkal nehezebb lenne az OT használók élete.
Nem tudom hogy egyedi probléma-e de nincs netem az otthoni wifin keresztül. Ugyan úgy mint eddig bármikor megadtam a jelszót, fel is csatlakozik csak nem tölt be semmit.
Valaki tudna nekem segíteni? -
ghiottone
nagyúr
-
Lordus
senior tag
bocsi, hogy nem a szerkesztésre nyomtam, de teljesen más:
a memkártyát particionáltam még régen. (8 gb, ebből 500 mb ext2)
namost ha frissítek, akkor néháűny dolog visszajön róla automatikusan, de egy csomó felesleges cucc rajta marad.
nem lehet valahogy hozzáférni és kitörölni a nem használt dolgokat? már majdnem tele vanremélem érti valaki, mire gondolok... nem akarom minden frissítés után formázni, de jelen esetben nem tudok más megoldást - tudom, láma vagyok...
-
Szokenesz
senior tag
Üdv.
2.3as droidnál is van értelme particionálni az SD-t és Link2SDvel szórakozni, mint a 2.2esnél? -
jopont
senior tag
válasz
qltsar #10041 üzenetére
Azta! Már alig várom, hogy délután hazaérjek és kipróbáljam! Köszi szépen a munkát, amit bele fektetsz ebbe a telefonba és ráadásul meg is osztod velünk
És még ráadásul, hogy mindezt elkészíted ilyen egy kattintás és kész változatban, ez valami hihetetlen!
qltsar minden elismerésem tiéd!Gyorsan le is kaptam, hogy tuti meglegyen
-
szaszapi
őstag
Köszi qltstar!
Megpróbálom én ezt a minimal edition-t, mert a setcpu-val +3 órát nyertem azaz 27 óra alatt lemerült,20 perc beszélgetéssel.rendszer 50%,hívások 45%-ban zabbantották az akku-t.
-
0xmilan
addikt
válasz
qltsar #10041 üzenetére
Huuu. Nagy köszönet érte előre is!!
pár kérdés:
ebben van "mély root"?? ML-ben ugye nincs, mert nekem egy csomó adb parancs nem ment, csak recovery-ben.
Ha a mostani data partíciót kimenteném ML alól, az ugye nem működne ezzel a ROMmal a dalvik cache miatt...??@csraji nem, semmi köze az SD-hez, nem kell particionalni...
-
csraji
csendes tag
Szisztok,qultsar romjánál a dalvik cache csak alkor kerül a memóriakártyára ha particionálva van?Ha igen valaki leírná, hogy hogy lehet?
-
Joci93
senior tag
Nekem tegnap teljesen lemerült a telefon, úgy, hogy éjszaka 40 szàzalèkot merült. Aztàn most 1 a szàzalèkot merült.
-
lacix76
őstag
Elfelejtettem írni,csak már nem tudom szerkeszteni,hogy nagyon gyorsan kb 1.5 perc alatt fel lehet rakni és rootolt maradt a telefon így is.
-
lacix76
őstag
Sikerült felraknom.Eltünt a pisilős droid akit nagyon zavart,megnyugodhat.151 mega szabad hely alapbol.Tudtam ,hogy valamire készülsz mester,mert az utóbbi pár napban csendben voltál.
Köszönet érte.
-
qltsar
veterán
válasz
///Krisz\\\ #10046 üzenetére
folyamatosabb, kevesebbet fogyaszt mivel nem a processzort hajtja meg minden grafikai műveletre a rendszer, igen a vinnyogás sincs benne, egyértelmű
-
Champy
csendes tag
Nekem miért nem indul el a one touch upgrader ?
Ezt írja hogy No mobile phone was detected , please power on your handset and connect handset by usb cable first...
az eszközkezelőbe sem jelenik meg driver ami ne lenne fölismerve szóval nemértem... valaki ötlet ?
-
qltsar
veterán
Telenor One Touch Minimal Edition v1.0
Jellemzők:
- root
- conservative CPU skálázás (ondeamand továbbfejlesztettje)
- dalvik-cache a custpack particióra helyezve --> 151MB szabad hely a felhasználói terület indulástól számítva
- Stock Gingerbread Launcher
- Stock Android Music Player
- RealCalc
- YaffsExplorer (Root filekezelő, segítségével tudtok készíteni mentést a custpack particióról)
##A fent említett alkalmazások _eltávolíthatóak_ mindenféle trükközés nélkül, helyük a /cusptack/app/removable##
- Dalvik-HEAP 64MB
- gpu renderelés a menuben, és a videólejátszáskor
- gapps frissítve
- számos build.prop tweak________________________________
A csengő és üzenetjelző hangok nagy része eltávolítva, mindegyikből 1db maradt. Alapértelmezetten _nincs_ beállítva csengőhang, figyelembe véve a felhasználók ízlesvilágát, így az első indítás után _szükséges_ beállítani mindegyiket!
A felhasználó védelmében a mobilinternet profil-t csak a Beállítások -> Vezeték nélküli kapcsolatok -> Mobilhálózatok -> Hozzáférési pontok nevei menüpont kiválasztása után elérhető.
A ROM magyar nyelvű, alapja a legfrissebb Telenor által publikált firmware.
Telepítés:
- letöltöd a zip file-t
- kicsomagolod egy tetszóleges helyre.
- megbizonyosodsz, hogy a telefonod driverei megfelelően felvannak telepítve az általad használt operációs rendszerre.
- engedélyezed az USB Hibakeresést
- install.bat-tal indítod a telepítőt
- sikeres telepítés után a készülék automatikusan újraindul, és elindul a kész rendszerMINDEN FELHASZNÁLÓI ADAT TÖRLŐDIK A KÉSZÜLÉKRŐL!
//A telefonban okozott károkért felelősséget nem vállalok!//
Visszajelzéseiteket ide írhatjátok!
-
qltsar
veterán
nem. a hardreset = fastboot erase -w -- ami törli a /data particiót, és a /cache particiót.
(más készüléknél sem a kernelben van a root
) a boot.img és a recovery.img-ben is ottvan a kernel, de mellette ott a ramdisk, aminek az init.rc file-jában van benne az, hogy rootot adsz e a telefonnak vagy sem. az, hogy utána nincs superuser, busybox, sqlite3 az már csak részletkérdés.
-
Dyrg
aktív tag
És sikerült!!! most először feltöltötte a telót 100%-ra, na a végére meggyógyul!
-
Dyrg
aktív tag
válasz
tpeti78 #10006 üzenetére
Kedves Peti!
Bocsi, hogy nem fejtettem ki mi a problémám az akksival, csak telóról írtam aztán lusta voltam odaírni, hogy nekem nem tölti fel 100-ra, 2.2-őn 95 százalékon beragadt, 2.3-on pedig 99%-on, volt, hogy szinte egy napot rajta hagytam tölteni, de hát semmi, viszont ahogy lehúzom a töltésről utána már kiírja hogy 100%, a másik bajom, hogy ha elérem az 50% ot onnan rohamosan elkezd merülni, szinte csak pár órám van én akár készenléttől is lemerül. Az üzemidejével nekem nincs bajom, mint írtam elmegy 2 napot, max 3 szinte már nem viszide amúgy is megetetem szinte minden nap (a halakkal együtt), csak az előbb említett 2 bajom van. Én az akksira gyanakszom, mert már csináltam kalibrálást is (egy párszor) de az sem segített.
De most ahogy olvasom Istvánnak is ez a problémája. 50% után ROHAMOSAN merül! A visszajelzéssel lenne a gond, vagy az akksi tényleg szar...
-
Aucor
senior tag
válasz
Giovanny75 #10028 üzenetére
Ha launcher, nem az a lényeg, hogy akadásmentes legyen?
-
Giovanny75
csendes tag
Én momentán az spb shellt használom.
-
Giovanny75
csendes tag
Érdekes dolog történt....
Sikeresen töröltem olyan progit amit nem kellett volna.Újra kell tegyem a szoftot de nemtom mért újra letölti.
Nem az a normális, hogy a letöltési mappából dolgozik?
Vagy frissebb javított szoft jöhet le? -
ggggggggg
csendes tag
*2767*3855#
ezt a factory format kód leszedi a rootot? tudja-e vki? -
wolfeinstein
csendes tag
Én most nem is tudom hogy vagyok az akkuval.
Root után egy éjszaka 70%-ról lemerült reggelre. Ezután bekapcsolva teletöltöttem, ment 1.5 napot de ebben volt szinte minden -videózás, zenehallgatás, törölgetés, installálás, telefonálás, meg elég sok játék. Szinte folyamatosan a kezemben volt.
Most töltöttem kikapcsolva egész éjszaka, reggel 8-kor húztam le a töltőről. Ma csak telefonálgattam vagy 20 percet, hallgattam egy kis zenét meg feldobtam 1-2 progit. Ebben a percben 89%-ot mutat az akku. Ez azért annyira nem horror. -
Bagira01
veterán
Így pár nap tapasztalat után, katasztrofális lett ez a 2.3-as frissítés, csak úgy zabálja az akkut. Marina roma van fent, de kitöröltem még belőle felesleges dolgokat, ma reggel szedtem le a töltőről 7 óra fele, és most 27%-on van az akku. Régen reggel kb 20 perc mobilnet, utána napközbe kb fél óra wifi, 2-3 hívás. És utána még kibírt egy szolidabb 2. napot is. Átlagba olyan 42-46 órákat elment, ez már csak álom marad, ha nem csinálnak valamit. Gyorsabb nem igen lett, szóval én egyelőre semmi előnyét nem tapasztaltam. Memóriába is bevackolja magát valami, mert 260Mb-nál többre nem lehet kiirtani, 2.2-nél ez olyan 280 körül volt
-
Danesz94
senior tag
Üdv.
Nekem az akku probléma mellet jelentkezett egy másik is.
Többször volt olyan, hogy ujra indult az akku.
Ezután viszont nekem kellet újraindítanom mert a wifi pl nem működöt.Holnap beviszem a telenorba.
Am arra kíváncsi lennék, hogy aki a boltból 2.3 hozza ki az is ilyen sz@r? -
maroskah
aktív tag
Valaki tud arra választ adni, hogy miért nem jó a bluetooth a telómon?
Se küldeni, se fogadni nem hajlandó. :S -
lacix76
őstag
Cseréljétek le a Zeam launcherre a gyárit,az direkt ilyen kis teljesítményü telefonokhoz készült.Én root joggal a gyári launchert is kigyomláltam.
-
v6
csendes tag
kedves profik használ a telón vki navigon navigációt,ha igen mi a véleménye?
-
ffjani
csendes tag
Sziasztok!
Bár ne frissítettem volna.
A 2.2 vel egész napos adatkapcsolat ment, 1 óránként nézte a mailfiókom, kb 1 óra telefonálás kb 20 perc rádió,esetenkénti gps de nem sok max 5 perc.. Reggel 7 kor huztam le töltőről, este 6 kor még 40% volt bőven.2.3:
Reggel 7 kor töltőről lehúz, nincs adatkapcsolat, kb 20 perc telefon és most 15:45 kor 30% !!!!
Mi a fenét csináltak ezek????A 2.3 ból miket lehet kigyalulni? nekem a maps ot nem lehet lelőni, állandóan futni akar, hanghívás állandóan megy tts is.
Custpak app ban mik ezek a removable, withlibs,withoutlibs könyvtárak? ilyenekkel még nem találkoztam.Ami nagyon jó, hogy a gps kemény 20mp alatt feláll. a 2.2 alatt volt hogy 3 perc alatt sem sikerült neki működnie.
-
tpeti78
senior tag
Szia.
" - az akku gondjaim megmaradtak, ezèrt szinte biztos, hogy rossz az aksim...
- az üzemidöm viszont nem rövidült,2max3 nap. "Ezt nem értem igazán, ne is haragudj....
Ha elmegy 2-3 napot, akkor mi a gond az akkuval?
Nem értem, mit vártok. Ez abszolút OFF lesz, és szigorúan az én véleményem, és nem szeretnék belőle flame-t sem!
Egy ilyen árú készüléktől nem kell túl sokat várni szerintem. Én is próbálkoztam vele, de közel sem tudta azt nyújtani, ami az elvárásom lett volna.
Előtte volt Pengém is, én azt sem isteníteném azért annyira. Bár ott legalább van support, még ha nem is a gyártó részéről. Rengeteg főzött rom, partícionálásra lehetőség, stb. Itt ez sincs, a gyártó és forgalmazó is csak szenved, ha ki is adja a 2.3-at, abban sincs túl sok köszönni való. A barátnőm a mai napig ilyen telefont használ, de neki bőven meg is felel, arra amire használja. Ezért is olvaslak benneteket!
Én meg lenyeltem a békát, és kiadtam több pénzt egy komolyabb készülékre, és láss csodát.... nincs gondom a gyári rendszerrel sem. Megy, teszi a dolgát, nem akad, vagy ilyesmi. A frissítésről értesít, és gép nélkül is megoldja, leszedi, és telepíti, majd újra indul, és kész is.De azért az akkuidő itt sem csoda, ahogy én használom, egy napot megy el.Tehát az elégedetlenkedőknek annyit mondanék csak, ez lenne a mondandóm lényege is:
Ennyi pénzért csoda nincsen....
szerk.: Sungoo, a szerkesztés gomb nem dísznek van ám ott! Két perc alatt három hsz., szerkessz légy szíves!
-
ggggggggg
csendes tag
éjszakára repülőn volt a telefon 64%-al. reggelre lemerült... megnéztem ezzel miért: *#*#4636#*#*
beragadt az age of conquest...
melyik app állítja le automatikusan kilépés után a fölöslegesen futó dolgokat? -
Dyrg
aktív tag
Hali! ki,milyen vàltozàst làt a 2.2 ès a 2.3 között? mert èn eddig a következöket tapasztalom :
- a fènykèpezö autofokusz idegesìtö hangja szerencsère megszünt
- frankòn megy a proci szabàlyozàs
- a hangeröszabàlyozàs is az egèsz halktòl indùl
- az akku gondjaim megmaradtak, ezèrt szinte biztos, hogy rossz az aksim...
- az üzemidöm viszont nem rövidült,2max3 nap.
- màr többször lefagytak programok, a 2.2 stabilabban müködött...
- sebessègben sem veszek èszre vàltozàst... kìvàncsi lennèk èn is a tuningra.
- gps... kicsit rhapszódikus, valamikor tetü, valamikor meg màsodpercek.egyelöre ennyi, összessègèben talàn többet vàrtam töle, de csak lehet azèrt, mert màr annyira vàrtam...
off: valaki nem tudja, hogyha öszekötöm usb-vel laptopra akkor hogyan tudok a laptopon netezni? sajnos nincs wifim a gèpben, meg ìgy nem merülne a vàntàccs. üdv.
-
jopont
senior tag
Most olvastam az Alcatel Magyarország facebook oldalán, hogy valaki állítólag Z4root-al rootolta a telefont és a set cpu-val felhúzta 710mhz-re. Ez létezhet?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Megérkezett szerkesztőségünkbe az Alcatel második androidos készüléke, amely a színvilágával és a formatervével leginkább a fiatalabb korosztályt célozza meg.
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Google Pixel topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- BMW topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független gyönyörű akku 97%!!!
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 13 256GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4223
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Lenovo Legion Slim 5 83DH002EHV Notebook AMD RYZEN 7 8845HS , 32 GB , 1TB , RTX 4060 , 16 WQXGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest