Új hozzászólás Aktív témák
-
lacix76
őstag
válasz
dkarcsy95 #19173 üzenetére
Jobban jársz ha egy maszek kereskedésben csináltatod meg olcsóbban kijössz.
Szerintem a gari lejárta után jó kis pénzt elkérnek érte a "szakemberek".
Biztos felszámítja a Telenor ilyenkor már a szállítási költséget is meg egyebeket.
Nekem kétszer volt szervízben első hangszóró hiba miatt de harmadszor is előjött a gond vele.
3000-ért megcsinálta egy maszek azóta tökéletes. -
mkRoland
senior tag
válasz
dkarcsy95 #17891 üzenetére
Nekem NEMUS Launcher a bejövő.
-
qltsar
veterán
válasz
dkarcsy95 #17661 üzenetére
ha beleintegrálod a kernelbe a szükséges drivereket, valamint beszerzed a modulokat, és kompatibilissé teszed az eszközökkel akkor működni fog
Driverproblémásoknak:
Én a készülékhez készített ROM-okat, patch-eket, OTU-t 80%-ban Windows 7 64 Bit-es OS alatt teszteltem / tesztelem. Semmilyen probléma nincs, ha normálisan feltelepítitek a driverket, ezen kívül a készüléket teszteltem Windows XP x86, valamint Ubuntu, 10.04, 10.10, 11. 04, 11.10, és 12.04 valamint SLAX alatt is.
Mindegyik rendszer képes kommunikálni a készülékkel, linux rendszerek alatt természetesen driver telepítés nélkül, ezért nem értem, hogy valakinek, hogy nem sikerül. Még régebben ment egy nagyobb mizéria a driverekkel, akkor fogtam egy Win 7 64-Bite-s image-t, virtual box-ba feltoltam, szűz rendszerre ráraktam az OTU-t, nem csináltam semmit, és a készülék tökéletesen kommunikált adbn, illetve fastbooton keresztül, ezért lepődöm meg azon, hogy valakinél, hogy lehet ekkora "kínszenvedés" a driver telepítés.
-
imi0424
senior tag
válasz
dkarcsy95 #17603 üzenetére
a bootanimàció miben van?
zipben?
mert ha igen akkor egy bootanimation.zipet kell oda raknod ugy hogy a premission ne változzonde gondolom le van tiltva a bootanimàcio az init.d ben...
csak nem emlékszem hogy hol van mert màr nincs meg ez a telo, ugyhogy nem tudom de van egy tippem
system-> etc-> init.d ->01.prop kivàgod a "nobootanimation"-t vagyvteszel egy #t az elejére... -
quasimidi
aktív tag
válasz
dkarcsy95 #16417 üzenetére
Innentől kezdve nem szeretnék a témával tovább foglalkozni:
Van különbség egy "Hang-Zwu-Wang" és egy "Duracell" elem között. A logikai reláció érvényes az alcatel vs. akármi akkumulátorokra is. Vagyis: lehet hogy a ZTE akksija kisebb, de jobban bírja a strapát mint az alcatelé mert (itt a titok): *lehet* jobb minőségű. -
imi0424
senior tag
válasz
dkarcsy95 #16055 üzenetére
jah, de szálljunk ki a focis offból
kiesett az elsö darabka a kijelzö plexijéböl (a bal felsö sarok)
erre én: fagittel kitömtem, és lefestettem a növérem üveghatású fekete körömlakkjával...
Szinte alig lehet észrevenni
De majd veszek rá egy másik fóliát és az majd mégjobban takarna(ha a hülyeség fájna....)
-
gajdikuka
tag
válasz
dkarcsy95 #15925 üzenetére
1.
Én nem használok apktool-t, nincs rá szükség szerintem
Ja és már van rendes updater script-em, nem hásználom többé az uot kitchen-est2.
"Theme chooser requires CM framework to work"Szóval lehetetlen...
De lehet csak nagyon sok munkával járna (fél év) és még így se működne a legtöbb téma
-
gajdikuka
tag
válasz
dkarcsy95 #15918 üzenetére
Mintha valaki írta volna de szaggatott neki, bár az is lehet hogy nem itt olvastam
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
-!?!-Másfajta témára nem lenne igény csak ICS-esre?lllllllllllllllllll
----------------------------------------------------------------------------------------------------- -
randomarc
csendes tag
válasz
dkarcsy95 #15292 üzenetére
overclock gondolom setcpu vagy vmi hasonló program , amire marketen 2 perc alatt ráakadok.
de úgy akarom, hogy lehessen váltogatni mondjuk profilok között, és alapból úgy menjen, ahogy az 1.8-asban, tehát kikapcsolt kijelzővel alacsonyabban, de ha benyomom akkor 749.
-
qltsar
veterán
válasz
dkarcsy95 #15217 üzenetére
Reméljük a legjobbakat, az a baj, hogy a JRD Communications elég sok megszorítást eszközölt a frissítéseknél, szinte még mi is csak találgatunk, hogy hogy lehetne áthidalni a bootloader inkompatibilitást saját kernelt használva, hiszen jelenleg a manuális downgrade és upgrade is csak JRD-s fájlokkal kivitelezhető.
Minden esetre én is szorítok gulyuknak, hogy sikerüljön, nagyon sok időt öl bele mostanában ebbe a kernel dolgoba, de szerencsére sigprof amit tud segít neki.
-
jopont
senior tag
válasz
dkarcsy95 #15189 üzenetére
Hidd el, nem fogják többen fejleszteni. Te fejleszted? Mert én se. Még István volt a nagy király, de hát ő vett másik telefont
Na jó, ez csak vicc volt. Szerintem ez nem úgy működik, hogy adnak egy telefont ajándékba és mindenki elkezd romot építeni. Ne nevettess már. Én részemről le is zárnám az off-ot megint. Szegény admin nem győz majd törölni.
dinin az érdekes. Nem szabad lenne bejutnia. Esetleg extrém körülmények közt.
-
jopont
senior tag
válasz
dkarcsy95 #15186 üzenetére
Nem is értem. Tudtok róla, hogy az Alcatel kiírt volna valamilyen pályázatot? Szerintem csak egyszer volt Budán kutyavásár, ahogy mondani szokás. Most beindul a romgyártás? Hát nem hinném. Ahhoz azért jobban kell érteni hozzá, ahogy látjátok, Alcatel OT-990 tulajok közt csak 3-4 ember volt, aki valamit le is tudott tenni az asztalra (inkább csak 2). Azért egy más által megszerkesztett téma átalakítgatását nem sorolnám ide. Bár el se ítélem, mert gulyuk közzétette és nem írta szerintem, hogy nem módosítható. És ugye gulyuk romja is a gyári alapján van csinálva és nem hinném, hogy kért engedélyt
Viszont ezt ilyenkor úgy kell, hogy meg kell említeni az eredeti szerzőt. Na mindegy, azért jókat mosolygok néha
-
lacix76
őstag
válasz
dkarcsy95 #15017 üzenetére
Érdekes mert szerintem a fólia jobban karcolódik mint maga a sima kijelző.
Én két hónapja vettem le róla mert zavart,hogy a fóliának furcsa szivárványos színe van,de még karcot nem tudtam rávarázsolni,pedig a munkahelyen nem irodista vagyok.
Egy sima tokban tartom,és a pólómmal szoktam letörölni a maszatot róla. -
qltsar
veterán
válasz
dkarcsy95 #14938 üzenetére
Egyenlőre megtorpant a dolog nálam, mármint ha nem kapok ilyen jó híreket akkor is, néhány apróság lenne még amit lehetne csinálni GB-vel forráskód nélkül, de sajnos azt kell, hogy mondjam, hogy így egyenlőre ennyit lehet teljesítményben kihozni a telefonból.
Természetesen az apróbb változtatásokat közzéteszem majd patch, vagy újabb verziójú ROM formájában.
A 2.2.2 forráskódja ami sourceforge-n az Alcatel (JRD Comm.) oldalán, hibás. Több eszköz nem működik a telefonban, és kibarkóbázni, hogy melyik driver jó melyik és milyen eszközhöz, nem igazán jó.
Van egy config file a leforgatott kernelekbe amik futnak a ti telefonjaitokon is, de az is hibás...így gulyukkal ötletünk sincs, hogy a Jrd Comm.-nál a mérnökök, hogy tudták leforgatni a kernelt, ha már 2.2.2-nél is és 2.3.4-nél is malfunction error-ral indul a készülék
.
Egyenlőre ennyit tudok mondani.
-
quasimidi
aktív tag
válasz
dkarcsy95 #14083 üzenetére
Karcsi, általában a CM portolásokat lelkes fejlesztők készítik. Ha egy privát-projekt eléri azt a szintet, ami elég populáris, illetve megfelel a CM fejlesztői előírásainak (és sokan akarják hogy hivatalos legyen), akkor megfontolják hogy felvegyék-e a hivatalosan támogatott eszközök közé.
Őszinte leszek: erre csekély az esély az OT990 esetében.
Az OT990 esetében elég macerás a helyzet, mivel a jelenlegi kernelhez nem adta még ki az alcatel a forráskódot. Lehetőség lenne "átemelni" a 2.2.2-es rendszerből a változtatásokat, de az igen macerás és k*va sok időt emészt fel. Megvárjuk hogy mikor lesz kint a 2.3.4 forrása, aztán már csak az idő kell hogy legyen vmi.
Üdv,
-
quasimidi
aktív tag
válasz
dkarcsy95 #14073 üzenetére
Karcsi,
Minden készülékre és tipusra külön kell "legyártani" a ROM-ot legyen az AOSP (vanilla Android) vagy Cyano. De a lényeg leginkább a kernelben van, ami tartalmazza az adott telefon chipsetéhez, szenzoraihoz, kijelzőjéhez, stb a drivereket. Ezért aztán nem megodlható a felflashelése a P500-as CM romnak az OT990-re. Pontosabban megoldható, csak lenne egy nem működő telefon.
Üdv, -
rbence
senior tag
válasz
dkarcsy95 #12483 üzenetére
link2sd-vel,de előtte kell egy partíciót csinálni az sd kártyára,úgyhogy ments le róla mindent,clockworkmodban az advanced menüpontban kiválasztod a partition sd card-ot,beállítod a kívánt méretre,a cache size maradhat 0mb,reboot,akkor megkérdezi a link2sd hogy milyen fájlrendszerű legyen,ext4,újraindít,aztán beállításoknál auto linkelés pipa
-
zedok
őstag
válasz
dkarcsy95 #12479 üzenetére
Megtelt a dalvik cache része. Vagy a custpack, nem tudom hirtelen melyik
A lényeg a custpack/app/removeable -ból töröld ami már nem kell és menni fog elméletileg
más: már 1 nap és 2 és félórája megy a teló és 60%
Ebbe nem volt repülő mód, csak 2G, wifi, játék és zenehallgatás, pár telefon, smsek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Milyen széket vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Linux kezdőknek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged