- Telekom mobilszolgáltatások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szjoci
őstag
válasz
kalolaci #10480 üzenetére
Szia!
Itt meg tudod nézni hogy át lehet-e pakolni adatvesztés nélkül a hdd-ket az új nasba. -
bandigyerek
senior tag
válasz
kalolaci #7162 üzenetére
Mit jelent, hogy max 15 torrentet tud? Nekem 29 db van "Szolgáltatás" állapotban. Az utolsó négyen valamiért nincs visszatöltés. Most, hogy a tracker miatt, vagy mert a szolgáltató IP-t váltott (úgy tűnt, mintha NAT mögé raktak volna, de a IP cím néző weblapok szerint is az a publikus IP-m, szóval nem az lehet a gond) vagy én b**am el valamit az új felhasználóval, tűzfal, akármi. Még nem jöttem rá.
-
GBR1988
csendes tag
válasz
kalolaci #6969 üzenetére
különösebb bajom nekem sincs vele, csak ha gondol egyet akkor leáll. folyton újra kell rakni (főleg ha áramkimaradás van) minden torrentet újra le kell tölteni és nem tudom csak simán seedbe állítani. Arról nem beszélve, hogy a letöltési sebesség abszolút nem megy 2.0 MB/s fölé. A feltöltés sem nagyon akar 100-150 KB/s fölé menni, pedig minden korlátlanra van állítva. A netem 500/25-ös.
Távoli eléréssel abszolút nincs bajom minden DS-re mind NASra vonatkozóan -
Biga123
addikt
válasz
kalolaci #6578 üzenetére
Szerintem meg nem biztos , mert a qfile és a qmanager elvileg tud qlinken keresztül is menni amihez nem kell natolást megszüntetni és nem kell portforward se .
nézd meg mit ad vissza egy cmd a qnapos dns címedre .. először,
nslookup "a dyndnscímed"
és azt hasonlíst össze ezzel pl : [link] -
iceQ!
addikt
válasz
kalolaci #6573 üzenetére
Transmission helyett pakolj fel egy qBittorent klienst. Én most cseréltem le, egész jól működik. (Csere ok az volt, ogy a Trans-ba nem működött megfelelően a Schedule download) Amúgy ha nem éred el távolról a Trans-t, nyomj egy service stop majd indítást. Az segíthet sok esetben.
-
-
divan
őstag
válasz
kalolaci #6500 üzenetére
A feletted lévő két hozzászólásban minden el van magyarázva. Biga123 linkjén a ddns létrehozása is el van magyarázva.
Utána nem az ip címet írod be, hanem a linken megadott ddns címet, ami mindig frissülni fog az aktuális ip-dre. -
daninet
veterán
válasz
kalolaci #6480 üzenetére
nem teljesen értem hol írod át az IP-t és miért.
Ha transmission a qnap eszközön fut akkor a webgui IP-je megegyezik a helyi hálón a NAS IP-jével.
Ha kívülről akarod elérni akkor pedig a myqnapcloud ad neked egy saját ddns-t amivel elérheted az eszközt, és nem kell az IP-t használni. -
-
gahor72
aktív tag
-
Geth
veterán
válasz
kalolaci #4878 üzenetére
Huhh, lesz itt teendő
Azt írtad két kábellel van összekötve a routerrel. Ez sajnos rettentően bonyolítja a dolgot mert a jelek szerint nincs rendesen konfigurálva a trunk-olás, tehát nem adódnak össze a sávszélességek, hanem van két egymástól független linked. Első körben ezt szüntetném meg.
Tehát kihúzod az egyik UTP kábelt és elteszed emlékbe/tartalékba.
Így a NAS-on 1 db. belső IPv4 címmel kell csak dolgoznod, tehát a screenshotok alapján 1 db. mappingnek kell léteznie.
Ebben a mappingben kell felvenni a portokat.
Jelenleg a mappingben (mindkettőben, de ez egyiket mostanra már megszüntetted) ezek vannak:
* 8080: elterjedt portszám valamilyen webes (http) elérésre, Te tudod mi van mögötte
(Ha tényleg webes szolgáltatás és kell, akkor érdemes lehet csak TCP-re átállítani a protokollt.)
* 9091: talán ez lenne a transmission felület portja? Az egyik kommented erre utal.
(Szerintem erre is elég a csak TCP protokoll.)
* 443: a https elérés standard portja, Te tudod mi mögötte a valós szolgáltatás.
(Ha tényleg webes szolgáltatás és kell, akkor érdemes lehet csak TCP-re átállítani a protokollt.)Ez önmagában kevés, hiszen torrent esetén szükséged lesz még egy portra hogy ne legyél passzív torrent szempontjából. Ehhez válassz és vegyél fel plusz egy portot (TCP/UDP protokoll), ahol a portszám legyen egy a 30000-65535 intevallumból.
Nagyon fontos: a mappingben az External Source IP address NE legyen kitöltve, hiszen ezzel azt mondod hogy csak saját magától jővő forgalmat irányítson saját magához. Ez teljesen értelmetlen, ezért ezt a mezőt hagyd üresen, tehát bármilyen címről jővő forgalmat irányítson a NAS egyetlen belső privát IPv4 címére.
A NAS egyetlen belső privát IPv4 címét lehetőleg már fixáltad statikus DHCP beállítással a routeren. Ha nem, erre is szükséged lesz. Ha ugyanis statikus DHCP hiányában megváltozna a NAS belső IPv4 címe, írhatnád ád a mappinget minden ilyen alkalommal.
Továbbra sem írtad hogy mivel kezdődik a routered külső (WAN) IPv4 címe, ez csak a CGNAT ellenőrzés miatt szükséges infó.Ha ezzel megvagy, ezután jön az a lépés, hogy ellenőrzöd a transmissionben, hogy valóban a 9091-es porton várja a bejövő kéréseket távoli eléréshez, illetve hogy a 30000-65535 intervallumból korábban választott porton várja a torrenthez szükséges kéréseket (emiatt nem lesz passzív torrent szempontjából).
A végére marad a QTS-ben a myqnapcloud.com DDNS szolgáltatás bekapcsolás, hogy ne kelljen Qfile-lal vagy máshogy rájönnöd az aktuális külső IP címedre.
-
gahor72
aktív tag
válasz
kalolaci #4876 üzenetére
Olvasgatom pár napja a hozzászólásaidat,kérdéseidet.
Minden tiszteletem Geth-é,kitartóan próbál segíteni,de nem hagyod.
Megpróbálom én is,hátha...
Kevered a dolgokat!
A szükséges portokat amiket a routerben forwardolni(megnyitni)kell,a Nason a settings.json file-ban találod!
Ha azt akarod,hogy tudjanak hozzád kapcsolódni,tehát AKTÍV legyél és menjen a visszatöltés,az a "peer-port sorban találod.
Ez alapból egy db port.Ha port tartományt szeretnél kinyitni akkor az alatta lévő két sorban találod."peer-port-random-high" illetve "peer-port-random-low".
A két érték közötti portokat nyitogatja.DE engedélyezni is kell egy sorrel lejjebb:"peer-port-random-on-start: enable!!!!!!
Ha elég egy port is akkor "false"!!Ekkor fog a TM port próbája sikert vissza jelezni,persze a véletlenszerű port választás NE legyen kipipálva!!
A TÁVOLI ELÉRÉS portját ugyanott lejjebb találod a "rpc-port" sorban!
Ezt is forwardolni kell a routerben!Majd a telefonodra letöltött alkalmazásba ezt kell beírni,hogy el érd távolról!
A feltételek: a portok forwardolva vannak.
távolról a nas-ra az általad választott qnap DDNS címmel tudsz bejelentkezni.PL::: http://mackomisi.myqnapcloud.com:123456 -ez lenne az rpc port!!
Már csak a nason használt felhasználó neved és jelszavad kell,hogy be is tudj lépni.
üdv
-
Geth
veterán
válasz
kalolaci #4876 üzenetére
Azért talán Te is érzed, hogy ennyi infó édeskevés lesz ahhoz hogy bárki segíteni tudjon.
Mit csináltál amikor azt írod hogy a port nyitva a routeren?
Hogyan jelzi a transmission hogy zárva?
Távoli elérésről beszélünk még mindig vagy a torrent-re használt portról (a kettő két különböző dolog)?
Mivel kezdődik a routereden a WAN IP cím (első szegmens, azaz az első pont előtti szám micsoda)?
Ha nem írsz több infót (sőt screenshotokat is mellékelhetsz), sanszos hogy marad így ahogy van -
Geth
veterán
válasz
kalolaci #4859 üzenetére
Vesszek meg, de nem az előbb írtad hogy az most nem opció, mert nincs??
Hagyd a 'csába az UPnP-t, néhány kattintás és megy minden. Vagy nem is akarod megoldani?Az UPnP sok eszközben úgy lett implementálva, hogy kívülről érkező portnyitási kéréseknek is eleget tesz, ami nagyon nem cool. Kerülni kell, ahol lehet, legalább egy helyen lesznek a port forwardok, csak azok lesznek amiket Te felveszel. Beállítás után általában nem kell hozzányúlni gyakran, szóval cseppet sem nehézkesebb, ha egyszer megtanultad. Az meg sosem árt
-
Geth
veterán
válasz
kalolaci #4856 üzenetére
Akkor máris változott az előző mondatomban a kérdés, amit a másik topikban fel kell tenned, mégpedig úgy hogy "hogyan kell beállítani?". Mindenképp írj pontos típust, a diginél többfélét is adhatnak!
Te is láthatod hogy nincs veszve dolog, kitartás -
-
Geth
veterán
válasz
kalolaci #4837 üzenetére
Ebben "csak" IPv6-ot találtam, ez gondolom ugyanaz mint az IPv4, csak egy újabb változat.
Szándékosan igyekeztem mindenhol IPv4-et írni, először az működjön, a v6 egészen más történet, első körben én azt hanyagolnám a helyedben.
Elvileg a router amit írtál tud static DHCP-t, így amit írtam szerintem elég kiindulásnak, nem baj ha nem értesz hozzá, kérdezni lehet, tanulni soha nem késő(#4836) qnadam: SSH után:
[~] # command -v md5sum
/bin/md5sum
[~] # md5sum --help
BusyBox v1.24.1 (2019-04-09 02:23:42 CST) multi-call binary.
Usage: md5sum [-c[sw]] [FILE]...
Print or check MD5 checksums
-c Check sums against list in FILEs
-s Don't output anything, status code shows success
-w Warn about improperly formatted checksum lines -
Geth
veterán
válasz
kalolaci #4834 üzenetére
Húha, ez kicsit kaotikus, ráadásul sok dolgot összekeversz az alapján amit írsz.
Fogalmam sincs milyen a hálózatod, vegyünk egy egyszerű esetet. Valószínűleg van egy routered ami betárcsáz (most hogy ez szolgáltatói vagy a szolgáltatóit bridge módba kérted és saját az mindegy). Ez a router egyben DHCP server is, azaz aki kér, annak ad egy belső IPv4 címet a belső hálózatodon. Ezt alapvetően egy poolból (tól-ig IP címhalmaz) "véletlenszerűen" osztja.
Legalább azokra a gépekre ahol szükség van port forwardra (kívülről elérhetőnek szeretnéd) érdemes a routerben statikus DHCP kiosztást rögzíteni, tehát hogy az adott gép MAC címe alapján (ami alapvetően nem változik) adja mindig ugyanazt a belső IPv4 címet.
Ezt azért érdemes megtenni, mert a következő lépés hogy létrehozol egy tűzfalszabályt (port forward), hogy a bárhonnan kívülről érkező csomagok amik beesnek a router X portjára, azokat tolja az immár fix belső IPv4 cím Y portjára (X lehet ugyanaz mint Y, ha az még nem foglalt). Tehát azért kell a statikus DHCP, hogy a port forward szabály ne mozgó célpontra lőjön.
Ha ez megvan, akkor kint van a port a nagyvilágban. Ahhoz hogy ne kelljen megjegyezni a külső (remélhetőleg publikus) IPv4 címedet, ami ráadásul időnként változikérdemes valamilyen DDNS szolgáltatást használni. Egy ilyen például a QNAP által biztosított myqnapcloud.com-os domain, ez a QTS-en belül bekapcsolható. Viola, elég az akármi.myqnapcloud.com címet és egy portszámot (ami a példában X) megjegyezni, a külső IPv4 címváltozást kezeli a DDNS, belül meg a statikus DHCP+port forward kombó miatt mindig elérhető lesz.
-
csikimara
csendes tag
válasz
kalolaci #4524 üzenetére
Igen, 2016-ban vettem a Nas-t, akkor még gyarilag benne volt, azóta szépen ment. A gond ott kezdődött amikor megvettem a Himedia Q10 Pro-t, és nem sikerült a a Kodival elérni a Nast Nfs-n keresztül. Elkezdtem állítgatni az engedélyeket, de már annyira belezavarodtam, hogy úgy döntöttem, hogy gyári
visszaállítás után megint megpróbálom. Akkor még nem tudtam, hogy a Transmission kikerült a qnap applikációi közül. Miután mindent elindítottam a nulláról, elkezdtem a Transmissiont újra rakni. Szerintem annyit állítgattam és próbálkoztam SSH-n, hogy már nem indult el a Nas. 1 nap után kiderítettem, hogy a vinyóval van valami gond, és az a megoldás, hogy vinyó nélkül indítom el a Nas-t, és csak azután rakom bele. Ekkor a formázás közben fagyott le. Vinyók kivenni, windóz alatt leformázni, és megint előröl az egész. A végén minden rendben volt...csak hát megint a Transmissionnál tartok. Mivel a legtöbb támogatás Linux alól történik ,most létrehoztam egy pendrive-ról indítható Ubuntut, jelenleg a Terminal használatát olvasom, merthogy nem emlékszem már,hogy milyen parancssorral lehet elerni a Nast. Ma itt hagytam abba...és akkor ezek után azt mondják az emberről, hogy nem olvas utána. Szép, mondhatom...de majd megoldom ezt is. -
csikimara
csendes tag
válasz
kalolaci #4517 üzenetére
Szia. Érdekelne,hogy mennyire ismered a Transmission beállításának menetét? Mivel már gyárilag nem tartalmazza,így az SSH-n keresztül nekem nem igazán megy...ráadásul sehogyan nem tudom szerkeszteni a jsoin fájlt . Jól jönne egy "step by step" segítség.
Köszi előre is. -
allein
addikt
válasz
kalolaci #4377 üzenetére
Amúgy csak egy gondolat volt. Néha hirdetelen felindulásból szoktam vásárolni, ez egy rossz tulajdonság.
(#4375) Zizi123 - nincs gyerekem, nem vagyok családos ember. Ebben az esetben egy kicsit könyebb az én helyzetem. Más lenne a dolog ha mondjuk lenne 1-2 gyerek, akkor nem a NAS lenne a prioritás
(#4378) citkar - pontosan milyen beállításra vagy kíváncsi?
(#4379) Mr Bond 007 - nem gond. Nyílván ha nem tudnám megvásárolni akkor nem venném meg, ennyire egyszerű
Szerk: megtanultam azt is, hogy nem irigykedem senkire, sőt örülök ha valakinek jó sorsa van és megenged magának egy drága elektronikai dolgot. Miért lenne jó ha irigykednék?
-
blg
senior tag
válasz
kalolaci #4035 üzenetére
köszi, közben megtaláltam én is, mondjuk a 2.94-es, amit fölraktam. ez már tölt is rendesen. két problémám van vele:
- a nas-t távolról elérve nem nyílik meg a felülete
- a mentés helyénél csak az egyik hdd mappáira tudok hivatkozni. nem tudom, hogy kell hivatkozni a másikra hdd-reja, és a beállításait sem találom: To configure the app, you can edit the file /opt/QTransmission/etc/settings.json
ez hol van? -
Geth
veterán
válasz
kalolaci #3508 üzenetére
Az utód két lan vezetékes, kell a használatukhoz portot nyitnom?
Wtf? A két mondatrésznek mi köze van egymáshoz?Még az eredeti op rendszer van rajta, frissítések nélkül.
Most akkor gondolkodsz rajta, vagy már le is cserélted?Először célszerű a transmission-t telepíteni, amennyiben lehetséges, majd azután frissíteni?
Logikusan én előbb az alaprendszert tenném rendbe, utána telepítenék és konfigurálnék további programokat, de valójában mindegy.
Az "amennyiben lehetséges" mit jelent? Van olyan, hogy nem lehetséges transmission-t telepíteni? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest