- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondőr
addikt
A beépített vírukeresőt vagy malware removert próbátad? Legfrissebb QTS van fent? Nem lehet, hogy pont egy ütemezett vírusellenőrzés fut le akkor? Sajnos nincs egy helyen össze szedve minden ütemezés, a különböző appokban kell kutakodni, hogy mi mikor fut.
Lehet keresni a Qnap supportot is, hátha ők jobban tudnak segíten. -
Gaben92
őstag
Azzal se leszel előrébb szerintem mert valami lecserélte az eredeti manarequest-et a kriptobányászra és előbb-utóbb vissza fogja pakolni.
crontabot mindkenképp megnézném legalább, hogy nincs-e benne valami külső .sh fájl, sanszos, hogy az futtatja az installert, ha szerencséd van egy kézi pucolás talán megoldja de én tuti újrahúznám az egészet.
-
Laca0
addikt
Átneveztem a manaRequest.cgi fájlt, csak így tudtam kilőni. Egyből életre kelt a NAS.
De ez így nem maradhat, valahogy pótolnom kell a fájlt, mert amúgy ez pont az erőforrások monitorozását végezné.
Esetleg valaki elküldené nekem ezt a fájlt?
/home/httpd/cgi-bin/management/manaRequest.cgi
TS228, QTS v4.3.6.2441 -
Gaben92
őstag
A manarequest maga beépített, egy soha internetre nem kötött NAS-on is fut, de kriptobányász vírusok azt szeretik támadni/eltéríteni. Nézd meg a crontab-ot szerintem a manarequest (vagy valami más) cron job pont minden este 7-re van ütemezve és az fekteti le a rendszert. Én mindenestre simán adnék neki egy full inicializálást.
-
cigam
titán
ott a súgó...
Beállítod az ütemezőt, hogy minden nap mentsen, itt pedig azt, hogy az utolsó 14 nap mentéseit őrizze meg:
Megőrzés hossza napban: 14 – Minden nap végén az adott napon létrehozott legkorábbi biztonsági mentés lesz a naponkénti biztonsági mentés. A biztonsági mentést a rendszer 14 napon keresztül őrzi meg, majd eltávolítja.Amikor ráböksz a "például" linkre, ott vizuálisan szemlélteti, hogy mi fog történni.
-
cigam
titán
Az nem lehet, hogy valamit arra az időpontra időzítettél?
Malware Remover, Scan és update
Víruskereső, Scan
Tárhely és pillanatképkezelő, Pillanatkép
HybridBackup, mentés/szinkronizáció
Frissítés, Értesítő
Security Counselor, Biztonsági ellenőrzés
+
Vezérlőpult -» Megosztott mappák » Egyebek -» Beállítások
A megosztott mappa mérete, valamint a mappa- és a fájlszám napi frissítésének engedélyezéseSajna itt-ott szétszórva vannak, nincs egy egységes felület, ahol mutatja mi mikorra van időzítve.
De az is lehet hogy valamelyik kliens matat rajt valamit pl. egy növekményes mentés nézi át mit kell mentenie.
-
Biga123
addikt
Bocs hogy belevau, de ha fel is maszírozzátok az ookla speedtestet az szerintem a te problémádat nem fogja megoldani hiszen az a nas és külső szerver köztt mér (vagy be lehet paraméterezni?) nem pedig pl egy wifis kliens és a nas között, mert kb én is pont a wifi sebesség tesztelésére használom LAN on a qnapclub os speedtestet .
De ahogy nézem kb 2017 óta nem frissült, lehet csak újra kéne raknod , mert pl nálam hiba nélkül fut. QTS 5.0.1.2376 , ugye nem https el próbálod?
nekem 4.5.0 van fenn szerintem rakd vissza azt -
cigam
titán
MIndegy, az a lényeg hogy Linux, és ARM processzor. Nálam a TS231-en az aarch64 verzió futott le.
- Letöltöd, és kicsomagolod a .tar fájlt
- pl winscp-vel felmásolod a fiókodba a bináris fájlt (speedtest)
- belépsz egy terminálemulátorral, pl. putty
- futtathatóvá teszed: chmod +x speedtest
- elindítod a mérést:
$ ./speedtest --progress=noSpeedtest by Ookla
Server: ZNET Telekom Zrt. - Zalaegerszeg (id: 9744)
ISP: Vodafone Hungary
Idle Latency: 14.61 ms (jitter: 1.19ms, low: 13.52ms, high: 18.16ms)
Download: 509.45 Mbps (data used: 581.5 MB)
195.20 ms (jitter: 56.36ms, low: 15.16ms, high: 345.04ms)
Upload: 21.03 Mbps (data used: 26.6 MB)
32.66 ms (jitter: 3.56ms, low: 12.50ms, high: 106.98ms)
Packet Loss: 0.5%
Result URL: https://www.speedtest.net/result/c/c2752801-c4f6-4adb-a681-231943df1a30 -
cigam
titán
engedélyezed az SSH-t, és terminálból lefuttatod, csak a megfelelő verziót töltsd le.
-
cigam
titán
Miért nem elég a gépen megmérni? Vagy közvetlenül kitetted az internetre?
Ha nem írod le pontosan/fotózod le a hibaüzenetet? Konkrétumok nélkül miből/hogyan találjuk ki mire panaszkodik?
-
szjoci
őstag
Szia!
Írtak már egy páran előttem az ügyben, segíteni sajnos én sem tudok. Nálam is csak az akku kapacitását írja ki, valamint megjelenik a külső eszközként az UPS. Néha csinál viszont olyat hogy eltűnik... Ilyenkor ha észreveszem, újra csatlakoztatom az usb kábelét, és ismét megjelenik a qnap UPS menüjében és külső eszközként is.
-
Addel
senior tag
Az pontosan mit jelent, hogy nem ismeri fel ?
Én nem rég vettem jó olcsón egy njoy cadu 650-et, itt írta valaki, hogy működik. Szépen kikapcsolja a nas-t a beállított idő után, de fel nem ismeri az ups-t, védelmi időt sem ad meg.
De összességében hasznos, már élesben is áthidalt egy áramszünetet mióta megvan. -
-
blakey
titán
Nem tudom, hogy a képen te hogy láthatod jobban a fehér vezetékek extravékony csíkszínét, mint én a valóságban... - én meg azt nem tudom, hogy hogyan várhatod el, hogy megfelelő választ adjunk ha olyan képet teszel be ami szerinted nem feltétlenül a valóságot tükrözi. Megkérdezted, hogy mindenki olyat kapott-e, ha nem jók a fehér madzagokon a csíkozások akkor azt máskor jelöld és egyből megkapod a választ, nem 20 kört fogunk futni egy pontatlan meghatározás miatt. Én kérek elnézést, hogy nem megfelelő a kérdés és a kép.
Ha nem jó akkor vegyél másikat.
Tedd be jelölésekkel és akkor mindenki látja, hogy milyen kábeled van. -
citkar
addikt
Szerintem szabványos az a kábel, aminek a képét linkelted. Annyira nem ástam bele magam a dolgokba ezzel kapcsolatban, mert nagyon régen (kb 15-20 éve) számított, hogy keresztezett-e vagy nem keresztezett a kábelem (amire én használom), mert egy idő után az eszközök felismerték és úgy kezelték ahogy kell, így nem is figyelem már, hogy milyet használok. Mondjuk én elég alap felhasználó vagyok, szóval más biztos tud okosabbat mondani ezzel kapcsolatban.
(#4287) Laca0 :
Ha megnézem nálad a képet ezt látom: fehér-narancs-fehér-kék-fehér-zöld-fehér-fekete.
Szabványos:
RJ45 Szín
(T568B) 10Base-T
100Base-TX 1000Base-T
1 fehér
2 narancs
3 fehér
4 kék
5 fehér
6 zöld
7 fehér
8 barna (nálad ez feketének tűnik) -
Geth
veterán
Hogy jön ide a csavart érpár? Az a T bötű az UTP-ben (twisted), arra vonatkozik, hogy a 8 ér csavarva van a kábelben.
Amit leírtál az valóban az A szabvány szerinti bekötés.
A kábel pedig B szabványúnak tűnik. Igazából édesmindegy, így hogy mindkét vége ugyanaz, tökéletesen működik arra mire adták.
Az senkit nem érdekel, hogy te másra akarod használni, a kábel szabványosnak tűnik, szerintem a lakásban nekem is mindenhol B végűre van kötve minden. -
Laca0
addikt
Úgy néz ki, hogy ezt a külső Sharkoon házat nem szereti a qnap.... Több éve megvan már nekem, még semmi gond nem volt vele. Évente 2x 3x van bekapcsolva, menteni szoktam rá. Most rákötöttem a nas-ra, hogy erre állítsak be ütemezett mentéseket.
Először az előlapi usb3 portba dugtam és mentés közben egyszercsak lecsatlakozott. Gondoltam nem baj, bedugom hátra, ez úgyis csak usb2-es eszköz. Ott nem ismerte fel. De nem csak ezt, hanem mást sem. Kiderült, hogy már az előlapi usb port sem működik.
Újraindítottam a nas-t, most már látta a hátsó usb-n a sharkoon-t. Másolgattam.
Ma reggel nem volt elérhető sem web-es felületen, sem mobilalkalmazásból a nas.
Látszólag működött, villogtak a ledek, pingre válaszolt.
Fizikai gombbal lekapcsoltam.
Most működik, de már nem merem bekapcsolni a sharkoon-t... megint meg vagyok lőve... -
-
blakey
titán
Én annak használom, tehát ha van több eszközöm amin Kodi fut akkor a MySQL a közös adatbázist biztosítja, pontosabban a mariadb, hasonló mintha Plex szerver futna a NAS-on és a Plex-et/Embyt futtató kliensek onnan "táplálkoznának", azért jó, mert a látott, törölt, frissített dolgok minden eszközön ugyanazok, tehát mindegyik naprakész. Ha a Kodiban van csatornalista is ami adatbázisba mentődik akkor van, egyébként egy üres valami.
-
Laca0
addikt
Mivel a windows-os (free) programokkal nem mentem semmire, elővettem a jó öreg linux-ot.
Ubuntu 14 LTS. Egy kis mókolás és már látok is mindent a nas hdd-n!sudo mdadm --assemble --run /dev/md0 /dev/sdxx (nálam sda3 volt)
sudo vgchange -a y
sudo mount /dev/md0 /mnt
előtte kellhet még:
sudo apt-get install mdadm
sudo apt-get install lvmEltávolításhoz először a tálcakidobó gombbal el kell távolítani a fájlkezelőben, utána:
sudo vgchange -a n
sudo umount /dev/md0
sudo mdadm --stop /dev/md0Vagy csak simán kikapcsoljátok a gépet.
Volt egy másik qnap lemezem is, ami átmenetileg volt a nas-ban. Próba képpen rákötöttem azt is a gépre. Legnagyobb meglepetésemre ezt már automatikusan mountolta
-
delig
tag
A kérdéskört én indítottam.
A NAS-om még mindig a szervizben, ha visszakapom, akkor okosabbak leszünk, hogy ha berakom a lemezeket, akkor mi lesz.
De tény, hogy amikor megnéztem több programmal a lemezeket, akkor a RAW particióról az adatokat nem tudtam megnyitni.
A fentebb felsoroltak közül lehet még megnézek 1-2-t, amíg várok.
Ha pedig gondjaim lesznek, mikor visszajön a NAS (régi javított, vagy új), akkor a support-nak írok, hogy tök jó lenne azért az adataimat viszont látni.
Ha lesz érdemben bármi, akkor megoszton veletek -
Mr Bond 007
őstag
Igen, mert azokat sarcolják akik nem gondolkodnak előre. A raid nem backup, mindig kell offline és vagy offsite backup a legfontosabb dolgokról esetleg felhő ha nem sok. (ha tényleg fontosak) Ez már évtizedek óta alap.. Lehet hazárdírozni, lehet nem lesz bajod, de ha beüt a gebasz akkor nem lázongani kell, hanem nyelni egyet és tudomásul venni hogy most nem adta ki.
Szóval igen, tökéletesen normális hogy vannak akik ebből csinálnak pénzt.
Másrészt meg utána kéne menni kicsit jobban, és ahogy fentebb is írták meg lehet ezt olcsóbban is oldani. -
Geth
veterán
Hát akkor ez a baj, én (live) linux alatt próbálnám meg, de ott se várd, hogy sima ext4 és rögtön minden ott van
Az említett remote gondolom a qnappal azonos alhálón lévő gépet jelenti. Hogy mi a pontos menete, nem tudom, lehet hogy ilyenkor küldenek egy custom portable teamviewer appot. Előtte meg csinálsz neki az adott gépen egy korlátozott usert és mehet a menet
De ha tényleg maga a qnap halt be, akkor marad az első verzió, vagy megvárod amíg megjön a csere/új/stb. -
Geth
veterán
Csak a lényeget nem írtad le, hogy hogyan próbáltad csatolni, stb.
Úgy tudom már egy jó ideje nem sima ext4-et használnak, lvm-et tolnak már single disknél is.
Ez az egyik. A másik, hogy jó tapasztalatok vannak a supporttal is, több postban írták a qnapnál, hogy be-remote-olt a qnapos arc, és simán felhúzta az adatokat, ez is egy opció, ha nem megy és ingyen van
Harmadik apróság: backup, backup, és a raid nem backup -
pikar
tag
Azért, mert QNAP-ban nincs kivehető raid kártya és így azt nem tudják a szervizben kicserélni. Valamint esetünkben a hardver ugyan azonos lesz, és ha alkatrész szinten tudják javítani, akkor talán nem piszkálnak a flashbe (de azért erre nem számítanék) és így akár működhet a korábbi kötetekkel az amit visszakapsz.
DE, szerintem garanciában minimum lesikálják a flasht és nyomnak egy gyári tesztelést rajta, ha csak nem cserélik kapásból az alaplapot (azt, hogy pontosan mit művelnek odaát a gyárban azt idehaza senki sem tudja). Így aztán amit visszakapsz az olyan lesz mit egy új készülék.(szerintem)
Ez után, ha a visszakapottba, mint akárcsak egy újba, beteszel egy-két-három single lemezt, ami a korábbi QNAP-os konfigodban volt, akkor a bekapcsolásnál
1. vagy működik minden rendben és örülsz,
2. vagy új telepítéssel indul a készülék.
Új telepítésnél, minden bizonnyal észleli a korábbi lemezeket és megkérdezi, hogy szeretnéd e azt helyreállítan, mert ilyet elvileg tud.
NA, akinek ez után sikerrel visszaállítja a korábbi köteteket, az jelentkezzen!!! Mert én próbáltam már ilyet, de nem ment. Igaz, az másik típus és így másik flash verzió is volt.
Ugyanakkor tudtommal a QNAP nem támogatja a lemezek hordozását, mint ahogy asszem az Asustor igen.Ilyenkor pedig az pont jó lenne. -
delig
tag
Én is ebben bízom, remélem, mikor visszakapom a NAS-t, akkor nem lesz gond, mert elég sok adat lenne az enyészeté. Elég szar is lenne az egész NAS téma, ha így működne.
Egyébként próbáltam az adatokat Win10-en kiolvasni, de nem jött össze. Az Ext4-es adatokat kiolvasta, de azon nem az volt, amire szükségem lenne. Minden más lényeges RAW formátumú partíción volt.Minden esetre meglátjuk, de pár hétbe biztos beletelik, mire visszakapom. Addig se sorozat, se film, se semmi
-
citkar
addikt
A ready media dlna lejátszót én is próbáltam, de sehogy sem frissitette a listat az új file-okkal. Plex-szel is hasonló bajom lett egy idő után. Megint feltettem a gyárit, mintha vmi változott volna benne, mert az most jó 😀
Transmissiont remote guirol érem el, tökéletesen, de a webes felület megnyitasaban hasonló bajom volt nemrég, de ezt olyan ritkán nyitom meg, hogy nem is foglalkoztam vele.
-
Geth
veterán
Ne vedd magadra
Az SMB-s hozzászólásokat nem vitának szántam, tényszerű tévedésekre hívtam fel a figyelmet. Szerintem ez nem félremagyarázás.csak a saját használati szokásaitokból, eszközeitekből indultok ki
Hehe, ezt pont Te tettedÉn árnyaltam a képet, azzal, hogy rávilágítottam egy-két problémára, use-case-re (amik egy része vagy igaz rám is, vagy nem).
-
blakey
titán
A legtöbb mai hálózati eszköz támogatja az NFS-t is, senki nem írta, hogy SMB ugyanaz mint az NFS, valójában nagyon hasonló csak más rendszerekhez és minden tartalmat megostanak a hálózatban nem úgy ahogy a DLNA. SMB is tökéletesen megbízható.
Megjegyzem én mindhármat használom, szóval tudom, hogy melyiket mire és ha minőségi lejátszás kell akkor NFS/SMB, nem kérdés.#3345) Geth
A Windows csak tavaly állt neki az SMB1 korlátozásának, macOS-en 6 éve tíltva, de néha kénytelen vagyok SMB1-et is használni ezért telepítenem kellett egy programot, pl. az Androidos telefonom csak az SMB1-et szereti és úgy csatlakozik a Linux, macOS rendszerekhez. -
blakey
titán
Szerintem nem érted amit írtam, DLNA-t felejtsétek el médialejátszásra, nagyon erősen korlátozott. NFS vagy SMB a jó hálózati lejátszásra. Használd a DLNA-t, szíved joga de ne írd, hogy az a jó, mert nem az.
Az SMB1-et korlátozza a Win, helyesen, jó későn tért át az SMB3-ra, 6 éve nem érhető el macOS alatt az SMB1 csak trükközés árán, de ez az elavult SMB1 miatt van és nem amiatt, hogy az SMB elavult lenne.
Szóval nem kell semmilyen szakember, aki számítógépet használ, az tanulja meg használni.(#3340) Laca0
Ha te pl. a LibreELEC (Kodi) eszközödet DLNA-ról "eteted" akkor ne haragudj, de nem vagy képben a médialejátszás valódi lényegéről, egy Kodit bűn DLNA-n etetni, ennek a töbszörösét tudnád kihozni SMB/NFS-en, az SMB/NFS megosztáshoz képest a DLNA egy "nulla", tulajdonképpen neked felesleges a LibreELEC, semmi értelme, hiszen maximum az 50%-át használod ki a valódi tádásának.Továbbá sok eszközön az SMB sávszélessége korlátozott.
Tányleg? Gigabit nem elég? Nekem ennyit tud SMB-n és a kábel a korlát, mert csak CAT5e.Nem az SMB korlátozott hanem az eszköz hálózati elérése, az DLNA-tól kezdve bármi lehet, az annyit tud amennyit az eszköznek engedélyeznek, ha meg így közelíted meg a dolgokat akkor valószínűleg előszeretettel használsz transzkódolást ami erősen rosszat tesz az anyaggal, arról nem beszélve, hogy feleslegesen terheled a procit, egy pl. a NAS-on fut egy Servvio és mellette SMB/NFS, Serviio munka közben 15-25% terhelléssel dolgoztatja a NAS-t, SMB/NFS 2-3% és nincs semmilyen transzkódolás, mert tíltom DLNA-n keresztül, az még több lenne, pedig Inteles NAS-som van. -
Geth
veterán
Pl. hogy a windows 10 már egyáltalán nem támogatja.
Akkor ide is:
SMB 3.1.1 was introduced with Windows 10 and Windows Server 2016.Az SMB1-es verziót teljesen tiltja.
Nagyon helyesen. Egyébként nem, visszakapcsolható, ha valakinek muszáj/szeret veszélyesen élni.Kevés eszköz tudja az SMB 2-es vagy 3-as verzióját.
Hát ezvan. Azért akad (pl. QNAP, ha már ebben a topikban vagyunk)
Újabb hálózati kártya driver-ek már nem ismerik azokat a protokollokat, amikkel névvel lehet az SMB szerverre hivatkozni.
Totális képzavar. Semmi köze az SMB-nek a névfeloldáshoz.
DNS rekordok megvannak, vígan működik névvel, gondolod én IP címeket használok a hálózaton?(ezt személyesen kellett megtapasztalnom nemrég. leveleztem a Realtek fejlesztőivel is)
Nem érthet mindenki mindenhezRealtek hálókártyák vannak a gépekben, teljesen más rétegben történik a névfeloldás, semmi köze a hardverhez/driverhez.
-
Geth
veterán
Én meg mindent HDMI-n keresztül játszom le (SMB megosztásról), nincs olyan hogy ezt most így, azt most amúgy
(#3338) Laca0:
Szerintem te is tudod, hogy az SMB már egy nagyon régi, elavult protokoll.
vs
SMB 3.1.1 was introduced with Windows 10 and Windows Server 2016.
Réginek régi (legalábbis a gyökerei), de elavultnak nem mondanámWindows-os környezetben már csak trükközéssel, megszorításokkal használható.
Erről forrást plz, mert akkor lehet valamit rosszul csinálok, Win/*nix vegyes környezetben használom, 0 trükközéssel/megszorítással, de akkor lehet kellene trükköznöm?A TV nekem marad elsősorban kijelző, amíg raknak rá valami értelmes bemenetet, felőlem lehet akármilyen okos, hamarabb butul (avul el firmware frissítés hiján), mint bármi más a hálózaton.
Ehhez nem kell trükközés, nem kell IT szakembernek lenni a használatához.
Egészen addig amíg nem kell pl. Serviio alá renderer profile-t hekkölni, mert persze a gyártó szeretett volna valami egzotikusatHála égnek a HDMI-hez nem tudtak hozzányúlni.
-
Biga123
addikt
Az első "smart" tvk szintén ismerték az smb t .
De sajnos a DLNA irányba ment el a dolog, ami erősen bekorlátoz.
Egy normálisabb hálózati media player szintén smb t használ és ehhez sem kell "szakembernek" lenni.
Sztem kicsit el vagy tévedve."Windows-os környezetben már csak trükközéssel, megszorításokkal használható." azért ezt kifejthetnéd.
-
Geth
veterán
Van ahol meg a DLNA-val vannak problémák.
Például nem támogatja az adott codec-et a DMP/DMR.
Vagy csak marhanehéz kideríteni, hogy mit támogat egyáltalán.
Vagy ha nem támogat valamit, akkor alapvetően a DMS fog transzkódolni.
Ha olyan codec kerül elő, amit pl. a TV nem támogat, akkor nem úszod meg a transzkódolást.Az SMB-t valóban elsősorban filemegosztásra találták ki, de helyi hálózaton ennek egy részhalmaza a média megosztás (nem lejátszás!)
Arra viszont teljesen jó, a kettőt hasonlítgatni alma-körte.
-
blakey
titán
Egy kicsit így sántít a dolog ugyanis a DLNA erősen kompromisszumos dolog és több összetevője van valamint minden esetben proci terhelő szolgáltatás, ha lehet akkor kerülni kell, SMB/NFS a hibátlan megosztás médialejátszásra, hiszen olyan mintha USB-n csatolnád az eszközt és minden az eszközre van bízva, DLNA esetén a DLNA szerverére van bízva a megosztás és azt mindig futtatni kell.
SMB/NFS az ideális hálózati megosztás médialejátszásra, több, mint 10 éve azt használom, nagyjából 35 médialejátszó esetében így történt. Egyes TV-k és Blu-ray lejátszók nem képesek csak DLNA-n kommunikálni így ott csak arra lehet hagyatkozni. -
davidsz
senior tag
Én 4x futottam neki.
Először keresztbe kasul kereszteztem a mappákat, majd a usereket.
Másodszor nem tette photo stationt. Akkor ment.
Aztán más miatt újra tettem... Akkor megint csomót kötöttem a dolgokra...
Sokadszori nekifutásnál már észreveszed hol, hogy csináld másképp.
Azóta csak használom a NAS-t. Néha rákukkantok, hogy logban mi újság, azt ennyi. -
davidsz
senior tag
Pakold teljesen újra.
Elöször vegyél fel admin user mellé még egy rendszergazdát.
Az új rendszergazdával csináld meg a megosztási mappákat home könyvtárban.
Qsinc aztán következő lépésben. Csak akkor csináld a következő lépést ha ez lefutott.
Majd így tovább a Photostationnal is.
A legvégén ha minden lefutott és megy, akkor vegyél fel csak usert olvasásra.Ui: qsinc és photostation mappa ne legyen egymásban, ne legyen keresztezve.
-
davidsz
senior tag
#3133 hsz-ben a valasz. Olvasd és értelmezd figyelmesebben!
A kereszthuvatkozásokat és jogokat semmi nem bírja. "Csomó"
Qsinc és photo és vudeo stationt egy mappába teszed, és még user jogokkal is belekavarsz, pont ez történik.
Photo és video stationt nem is használom, mert sima Windowson keresztül is elérem a mappákat, és azzal amivel akarom. Ergo semmire nem jó, max telefonról...
-
davidsz
senior tag
Szia!
Photo Station fent van?
Az lapvető mappa szerkezeten és jogokon változtattál?(valószínüleg igen) Nálam is volt ilyen. Az alapvető gond, hogy vagy kötöttél egy "csomót" a mappaszerkezetre - megosztásra, vagy a jogosultságokra.
Megoldás:
Újra kell tenni az egészet full nulláról!
Home mappát használni.
QSync-et ha használsz szintén vigyázni a mappa jogokkal és megosztással. Itt is hamar csomót lehet kötni!
Erre felveszel egy külön megosztott mappát.
Ne komplikáld túl első körben a megosztásokat, akkor nem lesz baj.Példa:
Home mappa: Onedrive, Googledrive ide van szinkronizálva almappákban - külön user
Qsinc gyökérben létrehozva külön mappa - külön user - csak szinkronra.A mappa a mappában megosztások és hasonlók usere jogok keveredése adatbázis összeomlást eredményez.
-
shtirley
tag
Régen én is azt használtam, csak az a baj ezekkel a custom fw-kel, hogy nincs bennük rendes hardveres támogatás. Nekem egy Linksys routeren volt, de onnantól nem ment gigabiten a net, és az 5 gigás rádióhoz lévő driver sem volt az igazi, állandóan fagyott. De legalább volt hozzá. A ddwrt nem is működött csak a 2,4-es rádióval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest