- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
Throme #12016 üzenetére
C:\Users
Minden felhasználónak létrejön egy saját mappa, ahol az user beállításait, fájljait tárolja.
_nehogy töröld, mert hazavágod a rendszered_Wlac
Ha ugyanolyan modellt küldenek, csak bele kell tenni a lemezeket. Biztos ami biztos még most készíts egy mentést a fontos fájlokról. (külső lemezre, felhőbe, PCre, ahol van annyi szabad helyed) -
cigam
titán
válasz
Throme #12010 üzenetére
az általam szükségtelennek ítélt könyvtárakat
Rossz az ítélőképességed. Attól, hogy neked nincs rá szükséged, a rendszernek még igen. Az összes felhasználó fiókja ott tárolódik, beállításostul adatostul, mindenestül. Amin zúztál (mint egy metál zenekar), azon próbáld meg törölni és újra létrehozni a felhasználó(ka)t, vagy húzd újra nulláról. -
morfondőr
addikt
válasz
Throme #11876 üzenetére
Azzal én is úgy vagyok, hogy ami működik azt nem kell megjavítani (bár a munkahelyemen is így gondolnák
)! Az meg hogy eljut-e a te eszközödre nem releváns, mert minden user választhat, hogy melyik op. rendszert teszi fel, a fejlesztésük meg párhuzamosan zajlik.
Egyedül a ZFS fájlrendszer, ami érdekes lehet, nem mélyedtem bele annyira (mert ugye egyelőre nem tudja a NAS-om), ezért nem tudom, hogy egy mezei user mennyit profitálhat belőle.Szerk:
cigam: hát nekem több dolog is szimpatikus innen, mint pl. a deduplikáció, csak olvasható snapshot, hibafelismerés. -
aleister
veterán
válasz
Throme #10047 üzenetére
Írta, hogy ilyenkor nagyon be is lassul a rendszere.
"Pl a PC-is használja a memóriát, ha többet teszel bele, többet használ."
Ezt kifejtenéd?
Nem akkor használ több ramot a PC, ha több van belőle, hanem ha több memóriaigényes alkalmazást indítasz. Ha kevés ramod van, akkor is pont ugyanannyit használ, max a lapozófájlból pótolja a hiányzó mennyiséget. -
nem hülyeség. a géped nem fogja tudni megmondani két, számára ismeretlen oprendszerű gépnek, hogy intézzék el egymás között, ha te azt mondod neki, hogy a két hálózati meghajtó között csinálja meg a másolást.
van eszköz, ami usb-n szépen megmutatja a tartalmát minden jogosultságkezelés meg ilyesmi nélkül, csak azt nem nasnak hívják.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Pontosan ahogy Biga írta...
Ha egy Win PC-n indítod a másolást két NAS között az úgy néz ki, hogy A-ról letöltöd a PC-re majd a PC feltölti B-re. És ott már a wifi lesz a szűk keresztmetszet.Fel kell csatolni a megosztást egyikről a másikra és akkor lesz közvetlen kommunikáció.
-
Biga123
addikt
Ha közbeiktatsz gondolom egy win pct a másolásba akkor ne csodálkozz. A pc lehúzza magához wifin az adatot utána áttolja a másik nas ra szintén wifin.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Miért kellene wifin másolni 2 NAS között? UTP-vel összekötöd őket a routerrel, switch-csel aztán hadd szóljon gigabiten. Ha gigabites mind a 2 NAS, akkor 125 MB/s lesz az elméleti sebesség, és az is lehet, hogy nem a hálózati sebesség, hanem a lemezek írási sebessége lesz a korlát.
-
KerryVTR
tag
Akkor SZERINTEM itt valami rendszer gebasz lehet inkább... Bár én sem vagyok profi! 😊
Én próbálnék még egy olyat, hogy létrehozni egy másik felhasználót ugyanolyan jogokkal, és ott megnézni, mi történik.
Olvasgattam kicsit fórumokban, és a qnap-nél megoldásként egy resetelést javasoltak ilyesmi problémára.https://www.qnap.com/hu-hu/how-to/knowledge-base/article/after-a-firmware-upgrade-i-can-no-longer-seeaccess-my-shared-folders-how-do-i-fix-this/
-
-
Throme
veterán
telefonon ha böngészőt nyitok és abban lépek be a nas-ra, ott sem látszódik a megosztott mappa, pedig jogosultság kiosztásnál láthatók, és mindegyik RW státuszt kapott.
Csak android app-al megy a dolog... nemszívesen reset-elném a nas-t, mert újra beállítgatni hosszadalmas...
és még azt szerettem volna elérni, hogy ha a nasra csatlakoztatok vinyót, akkor azt is lássák a dlna eszközök... Gondoltam ez is alap, de hát nem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AliExpress tapasztalatok
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest