- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
Biga123 #11481 üzenetére
Egyedül DDNS-en keresztül van engedélyezve az SSL-es webadmin, ráadásul custom porton. Visszaállok a VPN+local ip-s elérésre, és akkor nem lesz gond.
Az elmúlt 2 évben egyszer sem találtak be, most a tegnapi napon 550+ próbálkozás történt. Hála égnek mind az admin user-t próbálgatta.
-
aleister
veterán
Most néztem rá az emailjeimre...pontosan hajnali 3:00-tól kezdve folyamatosan próbálnak admin userrel belépni a NAS-omra. Na többek között ezért kell a default user-t letiltani.
Érdekes, mert pár nappal ezelőtt, március 19-én frissült a Geo IP állomány a tűzfalon. Lehet, hogy köze van a kettőnek egymáshoz, mert eddig nem voltak ilyen problémák.Csak gondoltam szólok, hogy nézzetek rá a logjaitokra ti is.
-
-
aleister
veterán
OpenVPN-t használsz és én vagyok amatőr?Itt egyedül te személyeskedsz és kötekszel. Olyan nyilvánvaló dolgokba kötöttél bele, mint hogy a Wireguard gyorsabb-e, mint az őskövület OpenVPN, ahol leragadtál 20 éve.
Innét kezdve folyamatosan kiragadsz dolgokat, és belekötsz. A linkelt tesztet láthatóan el sem olvastad, csak osztod az észt a levegőbe (régi vas/új vas, SMB megosztás, stb-stb); szövegértelemzés nulla, a hirtelen felhozott x példából egyet kiragadsz, majd abból bárminemű következtetést vonsz le, a kérdéseket figyelmen kívül hagyod.
Gratulálok!Radarr ...teljesen életszerű. Megy a duma meló közben a munkatársakkal, és valamelyikük említ egy szerinte jó filmet. Te ahelyett, hogy leszednéd just in time távolról pár kattintással, inkább már megérezted előre ezt a beszélgetést, és "előre el szoktam dönteni, hogy az érkező filmek/sorozatok közül mik érdekelnek és otthon beállítom a monitorozásukat.".
Hát a prekogok hozzád képest kispályások öcsém.Ne fáradj a válasszal! Inkább beszélgetek Zuzu Petals-szal.
-
aleister
veterán
Az ugye megvan, hogy ezek példák voltak. De mondjuk az ad-hoc filmeknél, új sorozatoknál, RSS első felvételénél mi van?
De gratulálok, hogy mindössze ennyit tudtál felhozni. Kb ennyire is számítottam. Legalább bizonyítást nyert, hogy csak egy unatkozó, kötekedő user vagy. -
aleister
veterán
"Ki az a hülye aki százezrekért vesz egy nast, amit el akar érni távolról, és arra használja, hogy "kattintson kettőt a nason" és ezért nem számít neki, milyen gyors az elérés ?
Ilyen csak a mesében van "
Mondjuk munkaidőben ellenőrzi az illető, hogy kijött-e az aktuálisan nézett sorozat, és ha igen, akkor letölti a NAS-sal?
Esetleg bármit állítani szeretne, mert otthonról szól az asszony, hogy nem ér el valamit?
Talált valamit az APP centerben, amit ki akar próbálni?
Egyszerűen csak állítani szeretne valamit mondjuk QVR-ben?
Millió és egy oka lehet.Magát az értetlenkedésed nem tudom hova tenni, már amennyiben több puszta kötekedésnél , de szerintem szimplán ez utóbbi.
Leírtam, hogy érdemesebb Wireguardot használni, mert az gyorsabb, mint a Tailscale, de egyben felhívtam a figyelmet, hogy ez a két kattintásos műveleteknél úgyis másodlagos, tekintve, hogy ilyenkor tök mindegy mit használ a user. Ebből mindenki ki tudja választani, hogy számára melyik elégséges, s melyik nem. Egyedül te pörögsz itt a semmin.Ott a linkelt teszt. A NAS-nál nem erősebb vason, ugyanúgy Linuxon készült. De rogyásig van a net VPN sebességtesztekkel. Ha már annyira oda vagy a Syno-ért, itt egy konkrét Syno NAS-os SMB-n, ahol csak kb 7-8x gyorsabb a Wireguard az OpenVPN-nél. 116/113.4 vs 14.5/17.5 MB/s
De használd nyugodtan az elavult OpenVPN-t. A te dolgod. -
aleister
veterán
"Nem utolsó sorban mindkettő processzor érzékeny, egy mai pc-n szépen hasít, de a gyengébb nas hardvereken botladozik."
Butaság.
Másodjára bizonyítottad be, hogy nem olvastad el a cikket. Világosan leírták benne a tesztkörnyezetet, ami egyáltalán nem a "mai PC" kategória."Amúgy meg te hoztad fel, hogy a wireguard milyen gyors... aztán meg "nem kardinális ez a sebesség kérdés" ?
"
Értelemezed is, amit a másik ír, vagy csak az általad beleképzeld dolgokat látod bele? Kiragadtál egy részt a szövegkörnyezetből. Világosan leírtam, hogy "egy sima távolról-kattintok-kettőt-a-NAS-on tekintetében" nem lényeges. Gondolom ezt helyén tudod kezelni, hogy mit jelent.
A túlhype-olt Syno NAS-ok problémáit meg kezeljék csak ők. Itt QTS-ben alapból integrált a Wireguard, és működik is szépen.
-
aleister
veterán
Az idézett cikkben van "How did we run the tests"? fejezett. Abban benne van minden.
Ha elolvastad a cikket, akkor látható, hogy annyira nem szupergyors a Tailscale, sőt.
Az első teszt a lényeges jelen esetben.
Egyébként egy sima "távolról kattintok kettőt a NAS-on" tekintetében nem kardinális ez a sebesség kérdés. -
aleister
veterán
válasz
morfondőr #10095 üzenetére
Itt egy teszt a sebességbeli különbségekről.
-
aleister
veterán
válasz
Throme #10047 üzenetére
Írta, hogy ilyenkor nagyon be is lassul a rendszere.
"Pl a PC-is használja a memóriát, ha többet teszel bele, többet használ."
Ezt kifejtenéd?
Nem akkor használ több ramot a PC, ha több van belőle, hanem ha több memóriaigényes alkalmazást indítasz. Ha kevés ramod van, akkor is pont ugyanannyit használ, max a lapozófájlból pótolja a hiányzó mennyiséget. -
aleister
veterán
A Raid 0 szabvány úgy van, ahogy Biga123 kolléga írja. Itt egy cikk a témában.
"A RAID 0-hoz minimum két darab, azonos tárolóra lesz szükségünk. A vezérlő ebben a módban párhuzamosítja a tárolók elérését, így nő az olvasási és írási teljesítmény is. Az összefűzés során ugyan elveszítjük a hibatűrést, cserébe eltérő kapacitású lemezeket is használhatunk, de a tömb mérete a kisebb kapacitású tároló duplája lesz – a fennmaradó helyet tömbön kívül, vezérlőtől függően még felhasználhatjuk."
Szóval feltehetően ezt a QTS lekezeli, oly módon, hogy lesz a tényleges Raid 0 tömb, meg egy kvázi virtuális a fennmaradó helyből, és ezt a kettőt logikailag egyként kezeli.
De ez csak feltételezés. -
aleister
veterán
Mert a legkisebb méretű disk duplája lesz a raid kötet mérete. Ha vagy egy 500 és egy 750 MB-s lemezed, akkor 1 TB-s Raid 0-ás tömböt fogsz kapni. A fennmaradó 250 MG cserébe nem vész el, felhasználható másra. Pl csinálhatsz egy önálló, nem raid-ben lévő kötetet belőle.
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
válasz
KisBundi #9944 üzenetére
Pont erre utaltam, hogy te az Elite esetében írtad a licenszek számát, viszont ugyanannál a NAS modellnél, Pro esetében több a felvehető kameraszám.
szeva000:
Most ránéztem én is. Olyan, mintha ez a sor egyszerűen kimaradt volna a TS-233-nál.
Szerintem kérdezz rá a support-nál. -
aleister
veterán
válasz
wandor0930 #9937 üzenetére
Egy hálózatban vannak? Nézd meg, hogy milyen IP-t kapott a PC és milyet a NAS.
-
aleister
veterán
válasz
Devilstudio #9901 üzenetére
Én bepötyintettem a HTTPS kényszerítését is, de ez nem hibaok.
Ez esetben a routeren kell NAT-olni a NAS felé a https-re kijelölt portot.
-
aleister
veterán
válasz
Devilstudio #9894 üzenetére
A Vezérlőpult/Rendszer/általános beállítás/Rendszerfelügyeleten belül engedélyezd a HTTPS-t, valamint az URL után írd oda a portszámot.
-
aleister
veterán
válasz
Speeedfire #9873 üzenetére
A QuLog Centerben nézd meg az Elérési naplót, azon belül a bejegyzéseknél, hogy mi volt a Hozzáfért erőforrás.
-
aleister
veterán
válasz
Speeedfire #9866 üzenetére
Nézd meg, hogy milyen porton próbáltak bejönni!
-
aleister
veterán
válasz
Speeedfire #9862 üzenetére
Ez elég drasztikus megoldás. Tényleg érdemes lenne körbenézned valami custom fw irányába.
-
aleister
veterán
válasz
Speeedfire #9859 üzenetére
Igen, de a router nem a NAS-t fogja "lelőni", mert nem ő DOS támadja.
-
aleister
veterán
Nem kell kapcsolgatni semmit. Beállítja az ember egyszer, oszt jóidő.
Nekem ott van a 12 kW-s HMKE a tetőn, úgyhogy alapvetően nem érint az ilyen az anyagi oldalról, de mint környezettudatos ember, teljesen meg tudom érteni ezt a mentalitást. Ha 8 milliárd ember így járna el, és nem a napi "3 forint" oldaláról közelítené meg a dolgot, akkor egy szebb világot élnénk.
-
aleister
veterán
válasz
Speeedfire #9727 üzenetére
Akkor NAT-olj minden QNAP szolgáltatást a NAS-ra.
-
aleister
veterán
válasz
Speeedfire #9722 üzenetére
Van magának a QNAP-nak is DDNS-e. Egyszerűen használd azt.
Kereső ikon -> beírod, hogy DDNS -> kiválasztod a myQNAPcloud-ot -> My DDNS fül -> engedélyezés. -
aleister
veterán
Szia!
A DS alkalmazás jobb oldalán van 3 pötty, katt rájuk -> beállítások -> BT fül -> sávszélesség korlát -> globális max egyidejű letöltések és a kapcsolatok max számát emeld meg szerintem.
morfondőr:
Ha már egyszer lent van, nem zavar, hogy 2 nap helyett 4-et van seedben, legalább végre elérem az legend rangot. -
-
aleister
veterán
válasz
Qtya123 #9655 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor lesz stopped (persze azon kívül, ha ténylegesen leállítod manuálisan), ha úgy érzékeli a torrent kliens, hogy visszaosztottad már és nincs seedelési kötelezettséged. Sajnos elég buta ez az app, így ha menet közben változtatsz a beállításon, akkor ez nem fejti ki a már felvett torrentekre a hatását, csak azokra, amiket a módosítás után vettél fel. Mi több, én arra sem jöttem rá, hogy miképp lehet újraellenőriztetni egy torrentet. Nem véletlenül használnak a többiek rtorrentet, qbittorrentet, stb-t dokkerben.
Én hozzászoktam ehhez a fapados megoldáshoz, így nem váltottam másra.
Szerintem próbáld ki azt, hogy most adsz hozzá pár torrentet a klienshez, majd ha azok seedben vannak (szolgáltatás státusz), akkor nyomsz egy restartot. Szerintem az új torrenteknél már jó lesz ez.
-
-
aleister
veterán
Na akkor kezdünk már egyetérteni.
"...a default accountok atnevezese sehol nem segitett volna"
Ezt nem tudhatjuk. Lehet, hogy a Qlocker a HBS 3 sérülékenységet az admin fiókon keresztül vezényli le. Vagy bármilyen parancs injekció esetében, ahol fontos a futtató user személye, lehet ennek létjogosultsága.
Összességében továbbra is az előző kommentem utolsó mondatát hiszem: ha minimális időráfordítással (max fél perc) biztonságosabbá tehető valami, akkor tanácsos meglépni.
-
aleister
veterán
válasz
Qtya123 #9640 üzenetére
Igen, semmi egyebet nem kell állítanod.
Nekem valamiért szimpatikusabb, ha az eszközön állítja be az ember IP-t.emvy:
"Az, hogy az emailcim az usernev, es azok lenyegeben publikusak. "
Dehogy az.
Amikor a domain forest-ben felveszi a rendszergazda a tartományt, akkor eldöntheti, hogy mi lesz a domain, és ez lehet bármi. Maga a felhasználónév ettől független. Te kevered azzal az esettel, amikor valamiért a DC nem tudja beléptetni normálisan a usert, és emiatt ki kell egészíteni a tartomány nevével.
Pl legyen az AD felhasználónév kiss.pista, a tartomány prohardver.local. Ekkor a tartományba léptetett gép esetén elég a felhasználónévhez megadni a kiss.pista-t. Ha gebasz van, akkor jöhet a kiss.pista@prohardver.local vagy ha szimpatikusabb a SAM formátum, akkor prohardver\kiss.pista.Persze ez nem zárja ki, hogy az AD tartománynév ugyanaz legyen, mint az adott cég weblapjának a domain-je (jelen példával élve prohadrver.hu), így lehet olyan eset, hogy az email címmel megegyező string keletkezik. Ettől függetlenül a felhasználónév továbbra is csak a kiss.pista marad.
Továbbá egy tartományi gépnek nincsenek publikusan delegált szolgáltatásai WAN irányba, szemben egy NAS-sal, valamint az admin jogokkal bíró fiókról volt szó, ami az esetek nagy részében megint csak nem lesz igaz a kiss.pista account-ra.
"Larry Page Google accountja a larry@google.com. Fel tudod torni? Nem."
Továbbra sem érted. Írtam már, de ismétlés az anyja, komoly esetben manapság fiókot már nem brute force-szal meg heurisztius metódussal tőrnek, hanem sérülékenységet használnak ki. Nem egy-egy fiókot törnek meg, hanem a megszerzett jogosultság révén az összesét.A NAS-okra vetítve ez annyit tesz, hogy ha zero day sérülékenységet kihasználva egy támadó robot script futtatásra lesz jogosult, akkor nem mindegy, hogy próbálkozván a default admin névvel betalál, és értesíti a hackert, hogy sikeresen eltérített egy eszközt, vagy a felhasználó neved nem ismerve továbbáll.
Kismillió szakmai oldal javasolja a default fiók letiltását, megváltoztatását, de ismétlem, tőlem úgy használod, ahogy akarod. Ha nem szánod rá azt a fél perc a plusz védelemért cserébe, akkor ne szánd.
-
aleister
veterán
Nem ez a baj, Sokkal egyszerűbb sérülékenységeket támadni, ahol a jelszónak nem is jut szerep. Hogy mást ne mondjak, ott a Windows rendszereknél a ZeroLogon sérülékenység, vagy bármilyen CMS rendszernél a php injekció, ahol az adatbázisban rögtön az admin user jelszóját írják át. Ha nincs admin user, nem szereznek jogosultságot
Hivatkozol az MFA-ra, de azt is törik már egy ideje. Simán eltérítik az autentikációs tokeneket. Csak szólok...
Persze én is használok erős jelszót meg MFA-t, de manapság ez sok esetben placebo.Két dologgal lehet elébe menni a kibertámadások 99%-ának: ha használsz GeoIP alapú szűrést és ha letiltod a hálózati eszközök default fiókjait. Ha te nem így csinálod, az a te bajod.
-
aleister
veterán
válasz
4Grider #9587 üzenetére
Mi a cégnél (IT support) csak Synology-kat ajánlunk, de kizárólag IT sznobságból, és mert nem mi fizetjük meg az árát, hanem az ügyfél.
Mivel a QNAP kb háromnegyed áron adja ugyanazt a teljesítményt, otthoni felhasználásra én azt szoktam javasolni. A leggyakrabban előforduló igényeket bőven kiszolgálja. Nekem is az van. -
aleister
veterán
Nem tűnik túl valószínűnek, hogy ha akkor rögtön kikapcsolta, akkor ilyen kis idő alatt tönkrementek volna.
Nálam alap a WOL. Este kikapcsol a NAS, amikor én is alszom. Ha meg esetleg mégis nézném a tévét, akkor a WOL segít. Igaz szokni kell a hosszú boot időt. Ez az egyetlen, amit eddig negatívumként fel tudok hozni.
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
QTS 5.0.1.2248 build 20221215
[Security Updates]
- Applied multiple security updates to further enhance system security.[Fixed Issues]
- Fixed an issue where users could not obtain correct values of NAS CPU usage via an SNMP monitoring tool.
- Fixed an issue where users could not open a share link if the password contained the € (Euro sign) character.
- Resolved an issue where users could not join an ARM-based NAS to an Active Directory domain of Windows 11 22H2.
- Fixed an issue where users could not join a NAS to an Active Directory domain under certain circumstances.
- Fixed an issue where QTS would occasionally keep displaying warnings about unclean file system after users restarted the NAS.
- Fixed an issue where users could not restore settings with a BIN file (binary file for backing up system settings) if the current firmware version was different from the firmware version in which the BIN file was generated.[Known Issues]
- QTS may sometimes report abnormal fan speeds on the QM2 expansion card after a firmware update to QTS 5.0.1.2234. We will soon fix this issue in an upcoming release. Meanwhile, if you encounter this problem, you can contact QNAP Technical Support to implement a workaround.
- QTS and QuTS hero with newer kernel versions do not support ATTO Fibre Channel adapters. If you have already installed an ATTO Fibre Channel adapter on your device, we do not recommend updating the firmware to QTS 5.0.1 or QuTS hero h5.0.1 for the time being.
- Thunderbolt connection between the NAS and Mac sometimes cannot automatically resume after users restart the NAS.
- Network connection issues may occur when users add both 10 GbE ports of the QXG-10G2SF-CX4 network expansion card to a virtual switch.
- The TS-453D cannot detect the TL-WN823N wireless USB adapter. -
aleister
veterán
Nem a Synot szaroztam le, hanem arra próbáltam rávilágítani, hogy attól, hogy valamit sokan használnak, szeretnek, az nem jelent az ég világon semmit. Más példával élve, ezek szerint a legjobb műsor a megasztár, mert biztosan többen nézték itthon, mint mondjuk a Nebula díjas Expanse-t.
"Nem használják a beépített btrfs RAID funkciót, pont a múltbeli gondok miatt."
Akkor miért is hiányozzon nekünk a Btrfs?Ismétlem tesztek alapján, bizonyíthatóan jelenleg lassabb az ext4-nél. Ha majd megoldódnak a problémák, gondolom bent lesz a QNAP következő fw-jében is.
-
aleister
veterán
Amire hivatkozol Phoronix cikk, valójában egy kőkemény sebességmérési teszt, amiben a Btrfs csúnyán elvérzik. Ezzel szemben, amit linkeltél az egy pár napos hír, miszerint sokat fejlesztettek a Btrfs teljesítményén meg a Raid 5/6 kezelés hibáit orvosolgatják. Egyrészt ha már szóba hoztad, hogy mi releváns otthoni körülmények között, sem a Raid5, sem a Raid 6, nem az. Valamint, ha majd publikálnak konkrét mérési eredményeket, akkor lesz értelme komolyan venni az ilyet.
"Eközben több millió Synology felhasználó boldogan használja."
Egyen Ön is szart! Több milliárd légy nem tévedhet! -
aleister
veterán
válasz
Speeedfire #9267 üzenetére
Nincs.
A Redhat felfüggesztette a BTRFS támogatását. -
aleister
veterán
Ha 2 HDD-vel ennyi, akkor eggyel kb 13 watt. Vannak olyan tévék, amik már csak standby-ban ennyit esznek.
A kérdésedre a válasz, van egy rakat alkalmazás, ami időközönként lefut. Vírusirtás, biztonsági tanácsadó, indexelés, stb.
Ha biztosra akarsz menni, akkor be tudod állítani, hogy kapcsoljon teljesen ki egy bizonyos időpillanatban (mondjuk este amikor lefekszel), majd kapcsoljon be, amikor hazaérsz a munkából. -
aleister
veterán
Ezek közül egyik sem lesz szvsz jó. A Be quiet-nek kevés a légszállítása. Másrészt mindkettőről elmondható, hogy sokkal alacsonyabb fordulatszámon üzemelnek, mint a gyári ADDA. Ebből kifolyólag csendesebbek is mondjuk cserébe.
A probléma, hogy nem tudom, hogy miképp van megoldva a hőmérséklet függvényében a venti szabályozás. Mivel a gyári venti 2500-öt is képes pörögni, ezek meg 1500-1700-et, ezért lehet, hogy nem lesz ideális az egész hőmérséklet/RPM görbe.Én a biztonság kedvéért a gyárit venném. Esetleg kérdezd meg a ventis topikban.
-
aleister
veterán
válasz
Pyttawrx #9132 üzenetére
Hmm. Akkor passsz! A smart URL meg a DDNS-es elérésnél a szolgáltatások publikálásával lehetett volna gond, de ha közvetlenül ip-vel éred el, akkor szerintem nem.
A helyedben azért tesztelném a port forwardot, hogy ténylegesen működik-e.
-
aleister
veterán
Xeams mail szervert használt már valaki?
Esetleg bármilyen működő smtp/imap szerver van QNAP-ra? -
aleister
veterán
válasz
Frontiner #9071 üzenetére
Van rajta egy reset gomb. Synology-n úgy működik, hogy ha 3-4 mp-ig nyomod, akkor csak a felhasználókat reseteli. Ez egy csippanás után következik be. Ha tovább tartod lenyomva, akkor meg visszaállítja alapra a NAS-t.
Szerintem ugyanígy van a QNAP-oknál is. Keress rá a konkrét típus manualjában. -
aleister
veterán
-
aleister
veterán
Végül MariaDB 10 került fel. Mivel alapvetően integrált már félig a QTS-be, úgy gondoltam ez lesz a jobb megoldás.
Maga a csomag telepítés rendben és gyorsan le is zajlott. Ezt követte a phpMyAdmin, amiről ugyanezt tudom elmondani.
Aztán megpróbáltam csatlakozni az adatbázishoz.
...ami már nem sikerült. Némi guglizás után kiderült, hogy át kell írni a config fájlt. Ez kb fél perc lett volna, viszont a saját admin jogú felhasználómmal telepítettem a csomagfájlokat, valamiért a tulajdonos az eredeti admin nevű fiók lett, ami alapból le van tiltva a NAS-on. Ezt követően hiába állítottam át a fájl jogosultságait, egyszerűen nem tudtam az administrators csoport tagjaként szerkeszteni. A végén már mindenkinek megadtam minden jogot rá, ám a Text Editor ...pontosabban a QTS továbbra is megtagadta a hozzáférést.
Így aztán újraaktiváltam az admin fiókot, abban megcsináltam a módosításokat, visszaléptem a saját fiókba,, és deaktiváltam az admin usert.Így most működik szépen, de erre szoktam azt mondani, hogy hátulról mellbe.
Az Apacha-ra szintén volt a QTS-nek hála égnek megoldása (webkiszolgáló/virtuális állomások), ahová pillanatok alatt felvettem a domaineket. Már frissültek is a domain regisztrátornál a DNS beállításai, így ha hazaértem melóból, akkor tesztelem is.Holnap megküzdök a levelezéssel is.
Remélem egyszer valakinek ez hasznos lesz!
-
aleister
veterán
-
aleister
veterán
Email szervert és webhostingot (Apache, PHP, mySQL) használ valaki?
Két elhanyagolható és egy kis látogatottságú domaint kellene hosztingolnom vele. -
aleister
veterán
Download Station-nál ki lehet valahogy kapcsolni a letöltött torrent átmozgatását? Hiába adom meg ugyanazt a mappát az ideiglenes fájloknak, abban létrejön e egy temp könyvtár, és onnét átmozgatja a végleges helyre a progi a fájlokat.
Érdemes egyáltalán ezt a torrent klienst használni, vagy tegyek fel helyette valami népszerűbbet?hsirfer
Szívesen!
Esetleg, ha fizikálisan elérhető mindkét NAS és Raid 1-ben vannak benne HDD-k, akkor a forrásból kiveszed az egyik merevlemezt, és átteszed a másikba.
Nyilván mindkettő mellé kell egy üres vinyó, és létre fogja hozni az eszköz az új tömböt. -
aleister
veterán
Pontosan. Arról nem is beszélve, hogy a késleltetés is beleszól a végeredménybe.
sirfer:
Ezt nézted? -
aleister
veterán
Szia!
Lehet, hogy szoftveresen is van rá mód, én simán kivettem fizikálisan a NAS-ból.
Több videóban is láttam, hogy a 2400 MHz-s DDR4-eket használják a TS-251D-hez. Leginkább Adata-t vagy Cruxial-t, de gondolom jó a többi gyártó is.Rémlik olyan is, hogy egy oldalasnak kell lennie, de erre nem vennék mérget.
-
aleister
veterán
Kis adalék, hátha valakinek hasznos. Alapból ugye 2400 MHz-s DDR 4-et használ a NAS. Úgy tudom, hogy többeknek működik 2666-on ketyegő modullokkal. Én kipróbáltam egy 3200 MHz-s Cl22-es Kingston 8 GB-t (KVR32S22S6/8). Na azzal meg sem mukkan.
-
aleister
veterán
válasz
4Grider #8974 üzenetére
Nem arra gondoltam, hogy kivett a 4GB-ből 2-öt, hanem, hogy kivette a 20.000 forintos QNAP ramot, és betett helyette egy 3000-es Adatát.
Láttunk már szürkeimportos cumók esetén különbet is.
Lehet egyébként létjogosultsága a +2 GB ram bővítésnek.AiRLAC
Oksa, köszi a választ!
Nem akartam én sem gyári ramokat tenni bele. Korábban futottam már itt ezzel egy kört. Csak a pontos technikai adatokat akartam megtudni (mHz, időzítés, stb), és ekkor tűnt fel a turpisság.Köszönöm a többieknek is a visszajelzést!
-
aleister
veterán
Szépen össze volt csomagolva. A doboz kívülről nem volt ilyen feszülős celofánszerű cumóval légmentesen lezárva, csak a nikecell tartókban lévő NAS volt egy neylonban. Ez utóbbi gyárinak tűnt, ráncolásmentes volt. Celluxszerű szalagokkal volt leragasztva. Ezt nem lehetett úgy kibontani, hogy ne maradjon nyoma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motoros topic
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged