- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
aurora
tag
válasz
bambano #13196 üzenetére
De, teljesen komolyan gondoltam. Mivel céges programról van szó, ezért írtam, hogy ha valaki komolyan tud segíteni, akkor megköszönöm, ha email-ben ír, nyilvánosan nem adhatom ki itt a programot. Gondolom te is tudod, hogy egy informatikus azért bizalmi állást jelent. Nagyon sok olyan megbízható és komoly IT-s van, aki tudna úgy is tanácsot adni és remélem lesz is.
Ezt az oldalt eddig is komolynak tartottam, még nem talkoztam szerencsére trollokkal, valószínű ezért itt kértem már tehetetlenségemben segítséget. -
bozsozso
őstag
válasz
bambano #13150 üzenetére
Köszi elkezdtem nézegetni, de egyelőre angol nyelvűeket találtam, az meg nem pálya. Na mindegy valamivel bepróbálkozom és hátha sikerrel járok. Szeretem a küzdelmet. Valószínűleg mysql-t választok illetve lazarusban megpróbálom "összedobni" a felületet, bár a webes felületet sem vetem el. A lazarusban az egyszerű objektum létrehozás tetszik és így a programnak is van egy kinézete, egyszerű megoldásokkal.
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat.
-
bozsozso
őstag
válasz
bambano #13146 üzenetére
A termékeknél az anyagfelhasználás is fix elvileg. Az anyag az teljesen fix csak bővülhet, de akkor bővülnie kellene a termék táblának is ezekkel az anyagokkal. Akkor szerinted amikor rögzítem a rendelt mennyiséget 1 termékre akkor azonnal ugyanebbe a táblába számolja is az anyagmennyiséget?
-
jattila48
aktív tag
válasz
bambano #13026 üzenetére
Vagy lehet, hogy a Linux-on csak egy átnevezés van a Windows-on meg kettő? Itt lehet a kutya elásva? Ahogy írtad a Linux-on i-node hivatkozásnak számít a nyitott handle, ezért akkor is folytatódhat az ezzel megkezdett olvasási művelet, ha egyáltalán nincs file név bejegyzés erre az i-node-ra? Windows-ban biztos, hogy keletkezik egy A.tmp név bejegyzés valószínűleg azért, hogy a már nyitott handlékkal folytatni lehessen a megkezdett olvasásokat.
-
jattila48
aktív tag
válasz
bambano #13026 üzenetére
Ez szerintem pontosan így működik Windowson is. Nem i-node van, hanem valami más struktúra, de Windows-on is csak annyi az átnevezés (ugyanazon a volume-on), hogy az új név bejegyzés a régi file-t leíró struktúrára hivatkozik. Ezt kipróbáltam, a régi file-ra megnyitott handléval zavartalanul lehetett folytatni az olvasást, természetesen a régi file-ból (ami A.tmp-re lett átnevezve). Az is igaz, hogy egy másik thread vagy az előző tartalmat, vagy az újat tudja olvasni, inkonzisztens file tartalom nincs. Az olvasásra történő file megnyitással lehet baj, amikor az első átnevezés már megtörtént, a második még nem. De ez logikailag ugyanúgy fellép a Linux esetében, hiába maradnak meg az i-node-ok. A Linux is két átnevezést kell hogy végrehajtson, ezek között pedig ugyanúgy köztes állapot van, amikor az A-t már nem lehet megnyitni, mivel már a neve nem létezik.
-
jattila48
aktív tag
válasz
bambano #13021 üzenetére
ha neked az a feladatod, hogy létrehoztad egy temporális fájlban az új tartalmat, amit a helyettesítendő fájl helyére kell tenni, azt linuxon lehet atomi műveletként csinálni, a temporális fájlt átnevezed az eredetire.
Pontosan ezt akarom. A kérdés az, hogy Windowsban lehet-e ezt atomi módon megtenni. Mert abban a műveletben, hogy "a temporális fájlt átnevezed az eredetire" lehet kívülről megfigyelhető köztes állapot (az eredeti file név nem létezik). Linuxban biztos, hoy nem lehet ilyen?
-
jattila48
aktív tag
válasz
bambano #13016 üzenetére
Ez nem jó megoldás, mert megnyitni ugyan meg tudja, de akkor már olvasni is szeretne belőle. A cél az, hogy ha meg tudta nyitni, akkor vagy az eredeti (még ReplaceFile előtti) állapotot lássa, vagy az újat, de sem megnyithatóság, sem olvasás szempontjából ne lásson köztes állapotot.
-
Dave Crank
senior tag
válasz
bambano #12994 üzenetére
Abszolút nem okoz szerintem problémát a kb 8mp..., legalábbis nekem nem, és szerintem a mérlegnél kint a gyakorlatban sem, ugyanis nem állnak sorba a kamionok mérésre várva....
Szerintem tök mindegy lenne, még ha 4mp-t is lehetne csökkenteni rajta...
A munkafolyamat annyi, hogy a mérlegre megjön a kamion, egy raktáros kimegy, kártyát lecsippantja, (eltelik a csippantástól számítottan ez a kb 8mp, de lehet ennyi sincs...) kiírja a súlyt a gép a monitorra, leolvassa, és megy a kamion tovább, rakodni.
Köszi!
Szerk.: Most láttam csak az első hsz-ed.
Úgy gondolom én is, hogy értelmetlen foglalkozni a dologgal, csak kb 1 hónapja vagyok itt, ezért persze amit csak tudok vállalok... bár eredetileg rendszergazdának vettek fel + marketing asszisztensnek, aztán nem is értem.... persze szívesen foglalkozok vele, mert érdekel, de feleslegesen nem akarom szívatni magam...
Egyébként "csak" annyit kellene a programnak tudnia, hogy az id-t, súlyt, időt letárolja egy adatbázisban.
Az adatbázisból webes alkalmazással pedig meghatározni bruttó, nettó súlyt, szállított termék típusát, km költség... de még teljesen nekem sem áll össze a kép.Egyébként az idővel kapcsolatban annyi jutott még eszembe, hogy a csippantás már mindig akkor történik, ami ugye elindítja a gépén a programban mért súly lekérdezését, amikor a kamion már rég áll rajta stabilan.
-
törölt tag
válasz
bambano #12946 üzenetére
"tehát abba a hibába lehet esni, hogy abból, hogy most isp-knél dolgozom, extrapolálod, hogy mindig is azt csináltam, de abba ne essünk, hogy téves hiedelemből extrapolálok?"
Jogos, akkor megkérdezem, dolgoztál Java-s webes projecten az elmúlt öt évben?
"hagy kérdezzem már meg, nektek hármótoknak van rendes helyen kiállított rendes diplomátok, vagy csak kibiceltek?"
Ha beleszámítok a háromba, akkor nem, egy év BME után sírva mentem a TF-re, mert elhittem, hogy a digit, papírra hibátlanul C-ben programozás meg a Kónya-féle analízis tényleg kell ehhez a szakmához.
-
törölt tag
válasz
bambano #12938 üzenetére
Ne csinálj úgy, mintha az egyetemi tudást hét lakat alatt őrizné a KGB, ami nem jut ki a campus szent falai közül. Sok dolog van az egyetemi tananyagban, ami a legtöbb helyre kell, de még több, ami nem. A matek az pont utóbbiba tartozik például. Ha jól rémlik olvastam tőled korábban, hogy egy isp-nél vagy rendszermérnök. Abba a hibába ne ess, hogy a szakma egy kis szeletéből extrapolálsz, ott elhiszem, hogy több minden hasznos. Az egyetemi tananyag gerince lemaradt jó 30 évet, ma már nem arról szól az ipar, hogy kell évente 20 végzős mérnökinfós, aki lemásolja a becsempészett COCOM listás nyugati számítógépet, meg 30 progmatos, aki gépi kódon programozik rá kicentizve a biteket.
-
válasz
bambano #12934 üzenetére
Erre rengeteg ellenpélda van (szuper programozó egyetemi végzettség nélkül, és alkalmatlan programozó ötös diplomával), szóval ez a szabály nem létezik.
Egyébként meg definiáld, hogy mi az a plusz, amit a kódkrampácsolóhoz képest a rendes programozó tud, amit csak az egyetemen lehet megtanulni. -
-
IMIIKE1998
őstag
válasz
bambano #12934 üzenetére
Inkább azt akartam hangsúlyozni, hogy nem elég megtanulni, hanem folyamatosan naprakésznek, tájékozottnak kell lenni, nem csak megelégedni azzal, amit az órán leadnak.(Legalábbis idegen nyelveknél ez így van.)
opr: Értem. :R
Hát így sajna felejtős, mert mindenképpen Mo.-on szeretnék maradni(szégyen-nem szégyen, de borzasztó erős honvágyam lenne, még az évente egyszeri családi(pár napos) utazást is alig bírom ki. -
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #12854 üzenetére
- a te megoldásod karbantartható?
Igen.
- lehet tesztelni?
Igen.
- megfelelő input kezelése van?
Igen.
- biztos vagy benne, hogy minden inputra lefut és megáll?
Mivel ez egy OS alatt futó program így nem lehetek biztos semmiben, nem látok tovább annál, amit a rendszer megenged (mondjuk nem is akarok).
Programozni nem otthon fogsz, meg az iskolában, hanem sok év ebben a szakmában eltöltött év alatt, ez a módszer arra jó, hogy elinduljál és ne menjen el a kedved tőle 2 óra után.
Aki azt hiszi, hogy otthon hobbiból is lehet olyan jól megtanulni kódolni, mint egy munkahelyen az végtelenül naív, szvsz.
kódolni könnyű megtanulni, programozni nem.
Lehet én vagyok a peches, de a 20 év alatt látott mások által írt kódok ezt nem támasztják alá.
Egyébként lehet dobálózni nagy akadémikus elméletekkel, ilyenkor szoktak létrejönni a 100 oldalas dokumentációk, soha be nem fejezett projektek és túlbonyolított kódok.
Ráadásul nincs olyan, hogy "A programozó", különböző emberek vannak különböző tudással és képességekkel, mindenkinek megvannak a maga korlátai és ha szerencséje van, akkor a munkáltatója is tisztában van ezzel.
Itt most arról beszélgetünk, hogy otthon ül valaki, aki jó eséllyel már látott közelről számítógépet és kicsit szeretne jobban megismerkedni ezzel a világgal anélkül, hogy egyetemet kéne végeznie. Szerintem lehetséges, az hogy hová jut, csak idő és elszántság kérdése.
És nem azt javasoltam, hogy nehéz feladatot kapjon, hanem azt, hogy találjon egy a maga szintjéhez mért célt, amin keresztül már meg fogja tudni határozni azt is egyáltalán milyen fejlesztőeszközt és nyelvet válasszon magának, ahelyett, hogy rögtön C-t kezd tanulni szerencsétlen.
Amikor én kaptam a PDA-s feladatot már 9 éve dolgoztam a cégnél és több, mint egy tucat bevezetésen voltam túl, amit én csináltam, nem akkor láttam először programozást közelről.
-
válasz
bambano #12821 üzenetére
A kolléga a #12810-ban vagy ötször leírta, hogy biztonsági jellegű aggodalmai vannak. Lehet, hogy egy cronatbbal és exporttal megoldható (mondjuk nem tudom az iptablessel mit csinálna), de szvsz pont azt akarja elkerülni, hogy bárki turkáljon az adatokban - persze lehet, hogy tévedek.
-
martonx
veterán
válasz
bambano #12816 üzenetére
Ezt írta: "Web service-t kerülném, mert bár van vele tapasztalatom, de úgy érzem, ahhoz kevés, hogy ne aggódjak a biztonság miatt. … Mindkettővel az a bajom, hogy inkább nem engednék mást az adatbázishoz/programomhoz."
Ebből a szempontból kérdeztem, hogy mi a baj a Web Services-el, mert az idézett problémák nem igazán védhetőek (semmi gond nincs se a hozzáférés szabályozással, se a biztonságával, vagy ha igen, akkor az bármilyen megoldásra elmondható
) az persze teljesen nyilvánvaló, hogy azt pluszban el kell készíteni. Ahogy szerintem az is nyilvánvaló, hogy ha egy megrendelő ilyet kér, akkor ki fogja fizetni a plusz munkát.
Na mindegy, nyilván, ha van egyszerűbb megoldás, akkor egyértelmű, hogy kár elkezdeni fejleszteni, ha valamit két kattintással is meg lehet oldani.
-
válasz
bambano #12811 üzenetére
Firebird3. Abban nincs még beépített tábla replikátor. 4-től van, de akkor meg végig kellene szaladnom rajta, mivel jár az upgrade. Persze biztosan vannak korábbi verziókhoz is megoldások.
Emvy: Nem vetettem el, meg alapvetően igazad is van. Illetve azt sem tudom még, ez az ügyfélnek elfogadható-e. ODBC-t kértek, azt én dobom vissza, aztán most szedem össze az infókat, milyen megoldás jöhet szóba.
Martonx: Az meg már legyen az ő bajuk, ha annyira balfaszok, hogy a belső hálójukon átengedik, sőt még a user - pass-t is kiszivárogtatják Pl. pont ez az egyik gondom. Persze lehet azt mondani, hogy ez nem az én hibám, de...
-
Ispy
nagyúr
-
válasz
bambano #12768 üzenetére
A videóban beszélő ember nem ezt állítja. Nem azt mondja, hogy két hónap alatt helyettesíthető, vagy akárcsak megközelíthető. Csak annyit mond, hogy ha az egész szakterületnek ennek az apró szegmensére fókuszál, akkor 3 hónap alatt ebből a szűk területből meg tud szerezni annyi tudást, amivel valamilyen kifejezetten erre a tevékenységre fókuszáló egyszerű pozícióra már felvételt tud nyerni valamilyen cégnél, 70-80.000 USD évi fizetést is el tud érni, ami nem sokkal van az átlagok alatt. És eközben képezheti magát, bővítheti a tudását, amihez több év kell, hogy teljeskörű legyen.
-
válasz
bambano #12765 üzenetére
Itt nem arról van szó, hogy perfektül elsajátítani a nyelvet, hanem legalább egy olyan szintet elérni, amivel már felvesznek valahova.
Neki könyvelő diplomája volt, nekem pl gépészmérnöki van. Ő 3 hónap alatt ezt véghezvitte.
Mondjuk ja, gazdasági vagy mérnöki területen szerzett matematikai alapok jól jönnek pluszba egy olyanhoz képest, aki középiskola után akarna nekilátni.
A színvonal meg olyan, hogy a munkahely nélkül otthon tanulás helyett a legalja is jobb, ott legalább fizetnek is azért, hogy fejlődsz.
A másik opció, hogy továbbra is dolgozik az ember a saját korábban eltanult szakmájában, és munka mellett egy kis ideje jut arra, hogy megalapozza a váltást a programozói pályára, de így nagyon lassan lehet csak eljutni arra a szintre, másféle munka mellett.
-
martonx
veterán
válasz
bambano #12754 üzenetére
Az hagyján, de hosszasan tudok beszélni a C# GC végrehajtási szintjeiről, sőt még az érték és referencia típusok közötti különbséget is el tudom mondani
Vagy mik szoktak még lenni a klasszikus hülye állásinterjús kérdések?Amikkel jól lehet szopatni, miközben a munkában 99.99% hogy nem fognak előjönni
-
-
válasz
bambano #12512 üzenetére
Pont fordítva. Persze kérdés, hogy mi számít rendes helynek. GMail, Outlook.com simán célozható MailChimppel. Ennek az az oka, hogy a MC elég sok energiát fordít arra, hogy ne spammerek használják. És bármilyen meglepő, az emberek nagyrésze számára az opt-in körlevelek nemcsak elfogadhatóak, hanem kívánatosak is.
-
ALFA
senior tag
válasz
bambano #12118 üzenetére
Ezt mondom en is nekik, de nem hiszik el, hogy nem jott letre egy kulon szervezet erre, es csodalkoznak, hogy az ujsagokban nincsen hir az ugyvednek latszo szervezetek altal beigert millios karteritesi perekrol, viszont tapasztaljak, hogy a keretlen levelek es reklamok jonnek toretlenul.
-
martonx
veterán
válasz
bambano #12115 üzenetére
Pedig de
Kint van a beállítási lehetőség a nyitó oldalon, mindenki számára elérhető, nincs rejtve, csak épp picit se érdekünk, hogy mindenki rohanjon az összes cookie-t letiltani a fenébe, ergo cél volt a legkevésbé látogatott (ez egyúttal válasz bikernek is, a látogatást elég szabadon értelmezem, ha valaki nem kötözködni akar, akkor érti, hogy miről beszélek
) helyre száműzni a beállítási lehetőséget. Amit csináltunk simán védhető.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
bambano #12039 üzenetére
Hát amikor egy kezdő zongorista elkezd Beethoven-t játszani, az is elég szarul hangzik, valljuk be. Üssem meg érte ?
A felvilágosítást viszont köszi.
De hogy ne rúgjak abba, aki "etet", az üzeneted 99%-a konstruktív volt számomra és tényleg köszönöm.
Igazából azért toltam be ide a témát és flame ON, mert így - egyelőre - kívülállóként az összes adatbázissal dolgozó ismerősömnek van valamilyen véleménye e kettőről (is) és elég szerteágazók. Próbálok valami kapaszkodót találni, mert a prog ha elkezdem, elég jól megy hálistennek, viszont a flexibilitás hiányzik belőlem: gyűlölöm, ha valami percenként változik, már nem úgy van, mint korábban, satöbbi. Ez most persze így nagyon kommerszül hangzik, hiszen IT-ban mozgunk mindannyian itt, ami elég gyorsan és hektikusan változik, de azért szeretem, ha van egy rendszerben, nyelvben némi következetesség, nem pedig ma jobbról fúj, holnap balról fúj a szél. Tehát én spec. a konzervatívabb, időtállóbb megoldásokat szeretem. Szóval tankok előnyben vs. kétévente facelift-elt Audik.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
bambano #12034 üzenetére
Egy kicsit gugliztam ejjel a ketto kozott, nem tudom, szuksegem lehet-e kesobb azokra az extrakra, amiket postgre tud, mert bar nem webshopot akarok csinalni, egy sima kkv-s webshop, vagy vallalati hibajegykezelo rendszer sztem siman megalkothato mindkettovel es latvanyosan nem hinnem, hogy ebben a par 10 fos user-webes kornyezetben a lassubb (?) postgre hatrany lenne, viszont ha komplexebb lekerdezeseket tudok benne krealni, az akar elony is. Vagy nem.
Hobbikent tanulnam ki a mufajt, igazabol sajat ceget inditanek es szeretnek az ala egy sajat folyamatkezelo rendszert osszerakni,ahelyett, hogy csilliokat dobnank ki az ablakon valami penzes megoldasra, agyuval love a verebre. Mindig is almom volt egy ilyen belso felulet megalkotasa, nekilatnek az alapoknak. Ido nem surget.
-
mckay
aktív tag
válasz
bambano #12025 üzenetére
jó ötlet, le kéne papírozni, hogy mire figyeljenek oda a programot felhasználó partnereink
és akkor alapvetően maradhat a maradék két évre
köszi a tippet!ezt a verziót is fogom javasolni a céges jogászoknak, programozóknak, vezetőknek, akik kalákában foglalkoznak a gdpr-megfeleléssel
köszi mégegyszer! -
mckay
aktív tag
válasz
bambano #11951 üzenetére
hát igen, beletenyerelt Sztanozs, és valószínűleg te is nagyon jól mondod: új architektúra mellett szól minden, még a GDPR büntik mértéke is
köszi a szempontokat!
és ha már az architektúra szóba került: ha az adatok a kliens program és a mi cégünk között email és csatolt fájl formában közlekednek, önmagában már ez is gond most?
- Sztanozs tényleg beletenyerelt: a kliens progi vastagklienses, saját titkosítatlan adatbázissal, logikákkal.
- a kommunikáció egy titkosítatlan .xml fájl küldése csatolt fájlként
- igen, az .xml igen gyakran személyes adat van, hiszen mi nem csak üzleteknek, hanem természetes személyeknek is visszük, amit tőlünk rendelnek a partnereink
- és igen, ez azt jelenti, hogy a programunknak szüksége van a partnerünk smtp adataira, autentikációjára, ezt a beállításokhoz pötyögik be
- itt a beállítás menüben nem tilos a programunkban SSL nélküli smtp-t megadni, gondolom sok partnerünk használja is a 25-ös/587-es portotönmagukban ezek az ismérvek is olyanok, amit tiltana a korszerű adatvédelem?
ha kikényszerítjük, hogy csak titkosított csatornát használjanak, akkor végülis architektúrálisan meg van oldva, nemde?jah, a lényeget nem mondtam: igen, eldőlt, lesz új programunk, ami böngészőben fut majd, de állítólag csak két év múlva készül el, addig betart a tervezés/kódolás
no addig kell ezt a fenti architektúrát mégis életben tartani valahogy!köszi mégegyszer minden segítséget az eligazodáshoz!
-
mckay
aktív tag
válasz
bambano #12006 üzenetére
háát, abban egyetértünk, hogy a GDPR önmagában nem hoz újdonságot, csak segít, hogy most leessen a tantusz
de a progi sem tökéletes: ha egyszerűen nem létezik benne törlés gomb, és akár 10 évre visszamenően is benne van minden előzmény, az úgy mai szemmel már nem túl döfi
persze mondhatjuk az ügyfeleinknek, hogy adattörlési igény esetén uninstallálják a proginkat, és aztán installáljanak egy tiszta újat, de hát az nem túl elegáns, ezzel kell valamit kezdeni, nem vitás
a kérdés inkább az, hogy a soron következő javításig (amikor bekerülne a törlés gomb) addig is kinek a terhe, hogy megrendelőszoftverünkben ott figyel valami, amire kérés van, hogy legyen kitörölve...
-
mckay
aktív tag
válasz
bambano #12004 üzenetére
oks, köszi mindkettőtöknek
tényleg kell egy megalapozott szakvélemény
és tényleg biztosan nem jó a szoftverünk, mert ha
- mi vagyunk az adatkezelők, akkor gond, hogy nem férünk hozzá
- ha pedig a partnerünk (aki a programunkat használja) az adatkezelő, akkor őt meg nem értesítettük, hogy a program alapból minden előzményt elment, és úgy vigyázzon a saját programjára, vagy esetleg ne is használja ezt a fícsört, ha nem akar adatkezelni -
mckay
aktív tag
válasz
bambano #12000 üzenetére
oksa, keresek neki valami topicot
azért köszi
:-)no persze, igazatok van, én is úgy gondolom, hogy ez meló, spéci pénzért, tanultaknak
de azért az adatvédelem nem tegnap kezdődött, és azt hittem, hogy esetleg itt is van valaki, aki vágja fejből, hogy ki mikor kezelője egy adatnak
én ugyanis nem vagyok programozó, de tényleg azt hittem, hogy bizonyos szakokon ez is része a tematikának
belátom, ez határterület, kopogtatok jogászoknál(ott viszont, már előre látom, azt fogják hajtogatni, hogy ők meg nem programozók, és hogy ők meg olyan szimpla kérdésekhez vannak szokva, hogy xy webshop gyűjti az email címeket a marketingkampányaihoz, és ahhoz képest egy ilyen sztori már nagyon bonyi, mikor ugyanaz a webshop mondjuk már nem kizárólag magának, hanem a velünk kapcsolattartáshoz és ráadásul a mi programunkban gyűjti az adatokat)
-
válasz
bambano #11954 üzenetére
Csak akkor érdekes ez, ha Európából a kontinensen kívülre szolgáltatsz. Arra meg vannak virtualizált megoldások is, pl. a Citrix. Egy vállalatirányítási rendszer ritkán fut böngészőben.
ha webes cuccot csinálsz, akkor az adat maga marad a szerveren, csak a képe jelenik meg az ügyfélnél.
Miben különbözik az, hogy a böngésződbe töltöd be az adatot, vagy az egyéb programodba? -
Ispy
nagyúr
válasz
bambano #11944 üzenetére
pláne nem tudjuk, mekkora meló folyton azon erőlködni az ügyféllel, hogy töltse már le az újabb verziót
Ez böngészőnél is pont így van/lesz, nem azt használja, nem azt a verziót, nem úgy konfigurálva stb., láttam ilyen rendszereket, pont semmivel sem kevesebb vele a szívás ilyen téren.
-
mckay
aktív tag
válasz
bambano #11938 üzenetére
:-)
Igen, a software as service valóban jobb modell, például ha új szolgáltatásunk van, vagy javítani kell valamit a szoftveren.
De hogy egy .net alapokon megírt üzleti logikát hogy lehetne átültetni Azure-ba, az tényleg új nekem...
:-)A lényeg hogy az a véleményetek, hogy nem olyan egyértelműek a böngészőben futó szoftverek előnyei?
Azt gondolnám, hogy azzal stratégiailag messzebbre lehet jutni, mert maholnap elhajtják az embert a potenciális ügyfelek, ha azt mondjuk, hogy hozzánk belépő feltétel a Windows vastagkliens telepítése.. -
ALFA
senior tag
válasz
bambano #11870 üzenetére
Na igen, nekem ez volt a kedvencem:
A természetes személyek összefüggésbe hozhatók az általuk használt készülékek, alkalmazások, eszközök és protokollok által rendelkezésre bocsátott online azonosítókkal, például IP-címekkel és cookie-azonosítókkal, valamint egyéb azonosítókkal, például rádiófrekvenciás azonosító címkékkel. Ezáltal olyan
nyomok keletkezhetnek, amelyek egyedi azonosítókkal és a szerverek által fogadott egyéb információkkal
összekapcsolva felhasználhatók a természetes személyes profiljának létrehozására és az adott személy
azonosítására.Majd erre fel elrendelték a kukik kötelező használatát EU-szerte.
-
Nagytoll
senior tag
válasz
bambano #11833 üzenetére
Megoldottam... Az ékezetekkel volt baj. Leszedtem őket és rögtön jó, de nem értem hogy miért nem ment. Ha ékezetes betűt adok a Format-nak az megy, de ha Name string ékezetes az nem jó.
A [name] tömbindex, de ez a Format így működik, ezt kéri
Amúgy a sulim könyvelő rendszere állít ki összesített txt-t és abból kellett darabolnom.
-
-
válasz
bambano #11758 üzenetére
Adminisztratív okok : ennél a cégnél mindig az a lényeg, hogy 26 féleképpen jóvá legyen hagyatva visszaellenőrizve auditálva adatbázisba elsüllyesztve. Kb. arról is kell lennie valami jóváhagyásodnak, hogy kimentél budira. Mellékesen mondjuk akár a munkádat is csinálhatod
Tehát feltenni fel tudnám én, mert 1 paranccsal felmegy az összes szerveremre, csak magamat szívatom, ha nagyon sokat akarok. Mindenhogyan egyszerűbb a gépemen statikusan linkelni, aztán ha kész, és jó is valamire, akkor engedélyeztetni a komplett forgatott cuccot.
Szerintem a yum is tud ilyet, de pl. a libssh a mi tárolóinkban benne sincs :S Tehát ha szerzek .a -ként leforgatott libet, akkor menni fog a statikus linkelés is. Ettől féltem
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Rövid videón az új Virtua Fighter játék
- Jön az Ashes of the Singularity 2
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Windows 11
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest