- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
nagyúr
válasz
Citroware #15809 üzenetére
Hát akkor ez a megoldás: fogj egy feladatot, ami kell nektek, azt járd körbe és kezdj el ezen dolgozni. Nyilván lassan fogsz haladni, sok időt elvesz és hát szar is lesz az 1.0, meg a 2.0, meg a többi is, de a tudást és tapasztalatot csak így fogod tudni megszerezni. Max keresel egy oktatót, aki segít, ha kérdésed van. De ehhez sok idő és sok energia kell, ezt nem tudod megúszni.
A programozásnak nem a kódolás a nehéz része, a tervezés, algoritmizálás, a folyamatok végigjátszása sokkal fontosabb, aztán persze ezt le kell kódolni.
Egy oktató max abban fog tudni segíteni, hogy hogyan kell megírni a kódokat, de a gondokodásmódot neked kell elsajátítani, az meg csak sok-sok gyakorlással fog menni.
-
Livius
őstag
válasz
Citroware #15809 üzenetére
Ha már valaki programozott valamilyen nyelven valaha kezdő szinten akár, akkor kb 6 hónap alatt magától is képes a haladó szintű Python tudást megszerezni. Az baj hogy nekem az jön le, hogy úgy akarsz megtanulni valamit, hogy ne kelljen sok időt neked rászánni. Kb hogy helyetted valaki majd szájba rágja. A programozásban a szájbarágás semmit sem ér, vagy Te leülsz és heti szinten 16 órát minimum eltöltesz benne valami saját kitalált projektekkel, vagy az életben nem fogod megtanulni.
-
axioma
veterán
válasz
Citroware #15794 üzenetére
Most nem azert, de ehhez eleg egy online tanfolyamot (tanf. sorozat elemeket) megvenned amihez jar szemelyes konzultacio. Angolul azert ez nem olyan lehetetlen dolog. A felvett anyaggal ugy haladsz ahogy neked kijon, a konzultaciot meg hasznalod ha nem megy valami.
En ugyan programozok hetvegen is sot gyerekek most mennek emelt infora nekik segitek, de penzert az alapokat tanitani egy nem is kimondottan elkotelezett embernek, hat azt biztos nem vallalnam be (plane hogy vallalkozasom sincs hozza es nekem aztan nem eri meg feketezni).
Most latom idokozben jo nagyot belerugtal az egyetemi oktatokba is, gratulalok -
válasz
Citroware #15807 üzenetére
Az mukodhet is, csak legyel tisztaban azzal, hogy finoman szolva nem szentiras, amit mond, mert meg valoszinu neki sincs annyi rutinja, hogy ne csinaljon hulyeseget. Mert egyetem + egyeni szorgalom az, akibol junior lesz, es onnantol meg minimum 5-10 ev, mire igazan jo szakember lesz belole, ha folyamatosan tanul es fejlodik.
Amugy ha junior szintre eljutsz, onnan ket ut van:
1) Elkezdesz vele foallasban foglalkozni egy normalis cegnel, ahol a seniorok ugyis felugyelnek, review-znak, mentoralnak.
2) Maradsz (maximum) junior.De amugy maga a tipp az jo, sok sikert!
-
válasz
Citroware #15803 üzenetére
Ha érdekel, privátban át tudok dobni egy nyelvfüggetlen feladatsort, amit direkt öntanuláshoz csinált az egyik haverom. Szerintem arra, amit Te akarsz, ennyi induló tudással ez is elég.
Amúgy szerintem igaza lesz a többieknek, nem hiszem, hogy sikerrel fogsz járni, mert aki már senior, az nagyon sokra értékeli a szabadidejét, nem igazán akar akkor is programozni, legalábbis a saját projektjén kívül.
Hirtelen példa, erre amit írtál én pl havi £1000-nél kezdeném el a gondolkodást, hogy megéri-e. És még ilyen számok mellett se vagyok benne biztos, hogy elvállalnám. -
Ispy
nagyúr
válasz
Citroware #15801 üzenetére
Ha jól értem te 0-ról indulsz...akkor nem tök mindegy mi megy a "versenyszférában"?
Tanuld meg az alapokat, ez a lényeg, ahhoz meg egy jó tanár, tanterv és tananyag kell. Különben is ahány cég annyi féle, ahány pozíció annyi féle, szerintem első körben nem ezzel kell foglalkozni, arra ráérsz még. Meg egyébként sem számít, hogy mit várnak el a cégek, ha még az alapokkal sem vagy tisztában, sőt igazából majd úgy is ott tanulod meg a szakmát igazából, ahová először/másodszor/harmadszor elmész majd dolgozni, mert tapasztalatot heti pár óra tanulgatással nem lehet szerezni, ahhoz el kell tölteni egy adott területen éveket napi 8-10-12 órában.
-
Livius
őstag
válasz
Citroware #15798 üzenetére
Ajánlom kezdj el válogatni itt, és kezdj el spórolni is, mert hiába a magyar munkabér, ami a Te igényeidnek kellene arra egy srác saját tananyaggal és minden más fullos felkészültséggel 20000 Ft/órát kér el. A többi pedig átlagban 7000-10000 Ft/óra de nem is lesz olyan fullos.
-
bambano
titán
válasz
Citroware #15794 üzenetére
"Csak miheztartás végett: külföldön vagyok mérnök, emiatt az én időm drágább, mint a magyarországi programozók többségének.": csak a miheztartás végett: ezt te nem tudhatod.
max. annyit jelenthetsz ki, hogy a te órabéred magasabb, mint az itteni programozóké, arról meg majd kiderül, hogy vagy igaz, vagy nem, de arról kizárt, hogy infód legyen, hogy kinek mennyire drága a szabadideje.de hajrá, legyen szerencséd, hátha valamelyik lenézett rabszolga kötélnek áll.
-
bambano
titán
válasz
Citroware #15789 üzenetére
ezzel a hirdetéssel három baj van:
1. nem ebbe a topicba való
2. aki az it területek VALAMELYIKÉN rendelkezik tapasztalattal, az nem biztos, hogy programozás területén rendelkezik
3. aki elég jó szakember, az olyan áron fogja mérni azt az időt, amit hétvégén elrabolsz a családjától, hogy azt nem akarod kifizetni. -
emvy
félisten
válasz
Citroware #12800 üzenetére
> Gondolom a program ideje alatt nem igazán jár fizetés
De.
> Mi a véleményetek az egyetemet frissen végzett emberek számára kialakított "Graduation Program"-okról?
Legjobbak.
> az ilyen programokhoz való bekerüléshez inkább a soft skilleket nézik
Nem.
> Valakinek van ilyesmivel tapasztalata?
Van
> tehát a felvételhez a megkövetelt szakmai ismeretek szintje talán alacsonyabb, mint bármilyen más junior pozíciónál, ahol már az elején dolgozni kell, fizetésért
Nem igazan, inkabb kevesbe specifikus. Amikor en interjuztattam ilyen programokra, altalaban az erdekelt, hogy mennyire jo abban, amiben elvarhato, hogy jo legyen. Ergo ha frissen esett ki egy info MSc-rol, akkor azert elvarhato, hogy alapveto elmeleti dolgokra emlekezzen, stb.
-
kezdosql
tag
válasz
Citroware #12790 üzenetére
USA es UK gyakorlat az, hogy a megrendelonek gyors megoldas kell, es a ceg vezetoi nem szakemberek.
Ezert nem programozokat keresnek, hanem megmondjak, hogy mi a feladat, es olyat vesznek fel, aki mar csinalt olyat, es akkor tudjak, hogy korabban mennyi ideig tartott, es az az idolimit less a hatarido.
Erre epul a github es tarsai, egyfajta cv, hogy "ilyet csinaltam, ha kell hasonlo, alkalmazz" es erre startoltak ra olyan kepzo cegek, akik akarkibol kikepeznek par honap alatt olyan szakertot, aki az adott terulethez ert. Ezeket utaztatjak orszagokban egyik cegtol a masikig, amig hasonlo feladatot kell megoldani es mindenki jol jar.
Azt se erdemes elfelejteni, hogy ott nem az erettsegi, hanem a 15-16 eves korban letett GCSE-nek nevezett altalanos teszt a lenyeg, az alapjan megy tovabb az illeto es akar egyetemet is ugy vegzi el, hogy csak ket targybol kell vizsgat tennie. Rengeteg olyan diplomas van ott, akinek matematika, fizika, kemia es mas "nehez" targyakat egyaltalan nem kellett tanulnia. -
-
cattus
addikt
válasz
Citroware #12785 üzenetére
Tisztában vagyok vele, elég mélyen benne vagyok.
Viszont bármennyire is szomorúan tekintek a jelenlegi egyetemi képzés helyzetére, és látom, hogy hány helyen lehetne még javítani, még így is többre tartom, mint a fent említett párhónapos intenzív képzéseket. Kicsit olyan érzésem van tőlük, mint a "Kigyúrta magát 4 hét! Nézd meg hogy" felirattal operáló guglifordítóval magyarnak álcázott hirdetések. "Programozóvá válsz x hónap alatt!", szól ma a mondás, de a kétségeim ugyanúgy fennálnak ezzel szemben, mint a gyors izomnövekedést ígérő csodareceptekkel szemben.
Én a szakkollégiumnak vagyok nagyon hálás, anélkül most sokkal hátrébb lennék. És ezt nem nagyon tudja semmi helyettesíteni.
-
cattus
addikt
válasz
Citroware #12775 üzenetére
Az ilyen programozó bootcampek egy valamire jók: a szerződött cégeknek olcsó, gyorsan betanítható embereket adnak, akik el tudják végezni azt a feladatot, amire megtanították őket. A frissdiplomás általában nem azért értékesebb egy cég számára, mert ott a papír a kezében, hanem mert ha eléraknak egy számára addig ismeretlen / kevésbé ismert problémát, akkor gyorsabban tudja azt megoldani, mint aki három hónap alatt megtanult összerakni egy zenelejátszót JavaScriptben. Ha valaki meg egy ilyen kurzus után nettó 1.6M JMF-et keres, az vagy olyan pro eleve, hogy nincs is szüksége ilyen bootcamp-re, vagy hazudik.
Vagy csókosnál dolgozik. -
martonx
veterán
válasz
Citroware #12769 üzenetére
No, és ez az ami nettó baromság
Illetve nyilván azon múlik, hogy ki honnan indul. Ha mondjuk emberünk egyébként elméleti matematikus, akkor simán el tudom képzelni, hogy 2 hónap, napi 8 órás kurzusok sorba tolásával, el tud jutni egy junior szintre.
Ha asztalos, és onnan kezd, hogy meg kellene angolul tanulni a tutorialok megértéséhez, meg bakker mi is az a százalék számítás, nem hogy halmazelmélet, akkor ez szimplán baromság, amit mond.De tessék, előtted a lehetőség, bizonyítsd be nekünk, hogy az embernek a videóban igaza van, és utána tudod csinálni. Legyünk megengedőek, hét végétől indul az óra, és 3 hónapod van először bemutatni az SQL szakértőként megkeresett első havi 6000 dollárodat.
-
Domonkos
addikt
válasz
Citroware #12769 üzenetére
Sajat ismertsegi koromre alapozva en sem hiszem, hogy ennyi ido alatt akarki ertekes munkaerove kepezheti at magat. Lehet hogy erteni fogja az alap dolgokat, de tapasztalata akkor sem lesz (ertsd: kevesebb, mint egy friss diplomasnak). Aztan gondolhatod, hogy a cegek kit alkalmaznak szivesebben...
-
bambano
titán
válasz
Citroware #12766 üzenetére
amikor én egyetemre jártam, a progmat még osztott szak volt, mint azóta megint.
első három évben főiskolai végzettséget bizonyító oklevelet állított ki az egyetem, következő két évben egyetemi diplomát kaptunk. tehát két záróvizsga, két diplomamunka. erősen hasonlított a bsc/msc felosztásra, bár nem volt az.aki azt hiszi, hogy két hónap alatt informatikából megfelelő szintre képzi magát, az ezzel azt is állítja, hogy az egyetemi képzés nem ért többet két hónapnyi otthontanulásnál, vagyis az egyetemi képzés nullát ér.
ez nyilvánvaló marhaság, ez a mostani hr-es hype következménye is.
-
bambano
titán
válasz
Citroware #12764 üzenetére
pontosítsunk: egyetemi tanulmányok nélkül 2 hónap alatt nem sajátítod el még az sql-t sem, pláne az adatbáziskezelést. halmazelmélet, fonya nélkül ez nem megy.
persze nyilván beszámít a színvonal, van, akinek a trabant meg a lada granta autó, van, akinek vesék nélkül nem az.
-
kezdosql
tag
válasz
Citroware #11220 üzenetére
Vannak ilyen programok, használok is a munkám során, de az lenne menő, ha tudnék ilyet csinálni magamnak
Ezt a hozaallast vegkepp nem ertem, hiszen mar regen a 3. evezredben vagyunk es mar az elozo, 2. evezredben megjelent a mesterseges intelligencia.
Egyszeruen beteszel egy megfelelo modult a mesterseges intelligencia csomagbol es kiadod neki az utasitast, hogy mire visszajossz ebedidobol, legyen kesz a progam es reszedrol le van tudva a feladat.
Vagy meg megsem tartunk itt? -
válasz
Citroware #11209 üzenetére
Akkor tamadjunk masik oldalrol.
Biztos van valami, amit meg szeretnel csinalni, akar csak ugy magadnak, akar otlet szintjen. Az milyen terulet?
Kis vilaguralo halal-robotok, intelligens "nagymama receptjei" applikacio, inverz szponzor website (ahol a fiatal lanyok fizetnek azert, hogy dagadt oregemberek olebe ulhessenek), stb. -
bandi0000
nagyúr
válasz
Citroware #11204 üzenetére
azért mondom, nézd meg ezt az tanulj meg programozni 24 óra alatt, a legtöbb alap, amit pl én tanultam egyetemen benne van,csak ki kell találnod, hogy melyik terület érdekel jobban, és utána már lehet udemi-s oktató videókat nézni, vagy komplett kódokat, bár utóbbi se biztos hogy a legjobb
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Házimozi haladó szinten
- Milyen okostelefont vegyek?
- Facebook és Messenger
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen videókártyát?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Bluering Libra irodai forgószék
- HP ProDesk 400 G5 DM Mini PC, Intel Core i5-9500T Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD Win 11, Számla, 2
- HP Z240 PC, Intel Core i7-6700 Processor, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, 2 év garancia
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V51 - i5-14400F - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD - www.olcsogamerpc.hu
- Dell Precision 5540, Workstation, mobil munkaállomás, 15,6" FHD IPS , Xeon E-2276M , 16GB DDR4, 256G
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / QHD 2K / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest