- Mindenki Z Fold7-et akar
- Yettel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Kikristályosodik a Razr 60
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RudiLicenc #15449 üzenetére
Mindket nyelv alkalmas arra ma Magyarországon, hogy konnyen elhelyejkedj vele. Ha az egyikbe belejossz, konnyen meg lehet tanulni a masikat is. En elobb javaztam, aztan vegul c#-nal kotottem ki, mert jobban bejott.
Van egy 10%-os különbség kb a fizetesekben a java javára, dr ne ez alapján dönts.
-
Most attol jobb lesz, hogy ha azt mondom, hogy a fejlesztők jelentős resze soha az eletben nem foglalkozott ilyesmivel a munkaja során? :)
Persze vannak kivételek, pl 3D jatekmotor fejlesztesenel nem art ha kepben vagy azzal mik a matrixok meg a vektorok es mire jo a gauss eliminacio.
Ha erzel magadban affinitast hogy megcsinald az egyetemet, akkor ugyis besajtolod amit kernek, ha meg nem akkor lelepsz a piacra 2x annyi alapfizuert mint amit az az oktato kap aki ezt tanitja epp neked.
-
Ez már azért kicsit sznobság
Mecha billet max akkor tudsz használni ha remoteban otthon egyedül dolgozol. Egy irodában a 3. sor kódod után vágnak fejbe a többiek. Szvsz programozásra egy olcsó belépő led ips is bőven jó, de inkább kettő. Mindjárt nem 100k. Minek színhelyes megjelenítés kódoláshoz? Amit fura hogy senki nem említ, de nálam 100x előrébb való, a megfelelő szék.
-
Python fasza meg minden, nagyon sok mindenre jo, de közvetlen ra irányuló kereslet az kevés. Általában nem pythonost keresnek, hanem csak egy plusz, ha az is megy...
-
válasz
instantwater #13547 üzenetére
+1
-
válasz
Bigmasterl #13505 üzenetére
A legelső nyelv amiben fejlesztőként otthon kell lenned, az az angol.
-
-
válasz
Victor Súgó #12461 üzenetére
Néhol még nagyobb felelősség is hárulhat egy programozóra
Pl. Knorr Bremse, ahol vasúti fékek szoftvereit fejlesztik, ott egy bug, oszt nem áll meg a párszáz tonnás szerelvény időben
-
válasz
aviator #12412 üzenetére
Fentebb írtam. MQTT. PC-n futtatsz egy mqtt brókert, az esp32-n (ami egy arduino wifi-vel) meg a szenzor adatokat publikálod az mqtt bróker egy topicjába. PC-n egy app vagy akármi olvassa azt a topikot amibe az esp-d írja az adatokat és voilá. Maga a bróker telepítése 2 perc. Az esp-re letöltesz egy lib-et, meg 3 sorból konfigurálod és örülsz
-
-
válasz
misirulez #12251 üzenetére
Python 3
Van hozzá rengeteg online kurzus, pl. Udemy, Coursera, Udacity etc., vannak jópofa gyakorló appok is pl. androidra (SoloLearn), aztán ha már megyeget akkor nézz rá a Tkinter python lib-re.
Én is .net-et használok a hétköznapokban, de dobtam már össze anno ugyan olyan mini appot c#-ban wpf-el, uwp-vel, aztán tkinterrel és kb tized annyi kód volt pythonban.
-
válasz
kurion #11824 üzenetére
Szia!
Első körben az angol menjen rendesen. Utána kezdőknek szerintem nagyon jópofa app a SoloLearn android-ra, aztán mehetnek az Udemy, Pluralsight, Lynda kurzusok is, a téged érdeklő témákban. Én a Codewars-t is szeretem, lehet rajta gyakorolni, egyre nehezebb feladatokat megoldani.
Pascalt szerintem hanyagold. Milyen irányba szeretnél elindulni? Web? Desktop? Mobil?
-
-
válasz
Chesterfield #11438 üzenetére
lol
-
válasz
K1nG HuNp #11341 üzenetére
Attol fugg melyik egyetem. Pl az ELTE-nek nulla matek tudassal semmi ertelme nekiallni, kidobott penz. Gyengebb egyetemen talan van eselyed, de kerdes mit kezdesz utana azzal a papirral. A helyedben inkabb valami OKJ coder tanfolyamot neznek, plusz nekiesnek otthon kodolni tanulni.
-
köszönöm szépen
-
Sziasztok! El tudná nekem valaki magyarázni mi is pontosan a "maszkolt input", akár egy gyors példán keresztül? C#-ban kéne példát mutatnom rá.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest