- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domonkos
addikt
válasz
Weareus #15532 üzenetére
Nincs notepad++-om, hogy ki tudjam probalni, de a
.*$
csereje az ures stringre meg kell hogy oldja. (igen, az ott egy space a pont elott)Persze itt is jatszik, hogy megnyitod tablazatkezelovel, hogy a space az elvalasztokarakter es torolsz minden oszlopot, ami nem kell...
-
Domonkos
addikt
válasz
Weareus #15527 üzenetére
En innen
grep -o
-val mennek tovabb. - nem tudom, hogy a te OS-eden ennek mi a megfeleloje. Igazabol jo lenne latni is a mostani allapotot, legalabb a relevans resznek egy reszletet.Html-t akarmilyen szovegszerkesztovel meg tudsz nyitni. Ha az sikerul, akkor a<b>
es</b>
tagek kozti reszek lesznek szamodra erdekesek. Ezeket kellene majd kivagnod.
Sry. Ezzel teljesen becsaptalak volna. -
-
Domonkos
addikt
-
Domonkos
addikt
válasz
pmonitor #15112 üzenetére
Ne! Az egyoldalas valtozathoz kepest nagyon megneheziti a keresest es a navigaciot.
A stilust illetoen meg mindegy, mert amugy is reader mode-ban (vagy akarmi is legyen a mostani neve) es/vagy sajat stiluslapot betoltve olvasgatok ilyesmit. Arra viszont figyelj, hogy ne tord annyira szet az oldalt, hogy a bongeszo ne tudja kitalalni, hogy mit mutasson olvasas modban...
-
Domonkos
addikt
markov lanc: prediktiv bevitel errol a billentyuzetrol
-
Domonkos
addikt
válasz
instantwater #14765 üzenetére
Pedig ha valami, akkor az erre valo atszokas az egyik legjobb befektetes, a helyes gepiras megtanulasa utan. Az 1-2 het atszokassal eltoltott ido (ami alatt azert nem teljesen 0 a produktivitasod!) a kovetkezo 10-20 evben, boven megterul azaltal, hogy egyenesen tarthatod a csukloidat es vallszelessegben a kezeidet.
Utana valoban fura lesz a hagyomanyos billentyuzet, de fokepp azert, mert kenyelmetlennek vagy fajdalmasnak fog tunni a hasznalata. Nalam ez volt az egyik ilyen tipikus "miert nem valtottam mar korabban?" felismeres.A normalis szek utan szerintem ez a masodik legfontosabb ergo szempontbol.
-
Domonkos
addikt
válasz
pube111 #14474 üzenetére
bash + coreutils:
find . -iname '*.jpg' | while read a ; do
if [ -e dest/`basename $a` ] ; then
cp $a `mktemp -pdest -u`
else
cp $a dest/`basename $a`
fi
doneNincs most lehetosegem tesztelni, de ranezesre mukodhet.
$dest
-et es.
-ot ertelemszeruen tessek modositani! Ha hibat veltek benne felfedezni, akkor szoljatok!
Koszi! -
Domonkos
addikt
válasz
Akos2110 #14193 üzenetére
>teljesen névtelen
>a link: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fforms.gle%2FGpCy3B7nxcdxLRSk7%3Ffbclid%3DIwAR3E9bILHFR3tGDX8MNVU5ItjbuLPK3EyXt8324aHJTw0fd0O8RmhWFeXmI&h=AT2wu3OPAfLs_1UxFzljMpOCzibEypEkXnxJwpoaua0qQS6aMYVp7KsdR6ApswnpFwdSG8Hub1TgX0McYEVnT6YnETcznP1Ns0Q8gvegaha
-
Domonkos
addikt
válasz
instantwater #13506 üzenetére
>Ha robotok, beágyazott rendszerek akkor inkább C++ al keresnek embereket, de lassan betör oda is a JS
Na az lesz az a nap, amikor en palyat valtok
-
-
Domonkos
addikt
válasz
kezdosql #13216 üzenetére
Itt egy vazlat coreutils-ra.
1: hasheld az osszes filet tartalmuk szerint, konyvtarankent kulonbozo file-okba (sha512sum)
2: rendezd es fesuld ossze (sort + paste), vagy join-old a digest szerint az elozo lepesben kapott sorokat - itt valoszinuleg szukseged lesz arra, hogy a datumokat "2004-02-29 16:21:42" formara hozd. Ez sed-del EZ.
3: az igy kapott file-ban 2 oszlopodnak kellene maradnia; minden soraban a file neve es a "jo" datuma.
4: mondjuk sed-del hozz minden sort ilyen formara: touch -d jo_datum fileneve
5: futtasd az igy kapott scriptet
6: ???
7: profitpro tipp: ha nem vagy biztos valamelyik lepesben, akkor gondoskodj arrol, hogy legyen jo biztonsagi mentesed!
-
Domonkos
addikt
válasz
bandi0000 #13138 üzenetére
De ez a felfogas akkor nem is kulonbozik annyira attol, mint aze, aki ugy gondolja, hogy olyan bongeszot fog hasznalni, amit ismer vagy szeret.
Elvegre az neked is egy teljesen tudatos dontesed, amikor kivalasztod a "szuper modern app"-hoz szukseges framework-oket es egyebeket, majd valami olyan modon rakod ossze az egeszet, hogy az csak bizonyos bongeszokon fog mukodni.
Ez szamomra inkabb tunik lustasagnak / hanyagsagnak a fejlesztoi oldalrol - de az vegkepp bosszanto, hogy emiatt a felhasznalo van leszolva. -
-
Domonkos
addikt
válasz
martonx #12914 üzenetére
Ez a modszer nem fog eredmenyre vezetni, mert mindig lehet majd olyan filepath-t konstrualni amit rosszul fog majd a regexp felismerni. Szoval en nem ilyen megoldast javasolnek, ha tenyleg lehetseges olyan input, mint amit elottem is irogadtak.
Ellenben ha a file irasakar ki tudod eszkepelni az osszes zarojelet, akkor nem jelenthet problemat a regexppel valo felismeres. Csak aztan ne felejtsd el minden beolvasaskor visszaalakitani oket!
Esetleg ha talalsz olyan karaktereket amik biztos nem fognak szerepelni a file neveben, akkor azokkal erdemes korbevenni a filepath reszt. Ez talan meg konnyebb is, ha talalsz ilyen karaktert. -
-
Domonkos
addikt
válasz
Citroware #12769 üzenetére
Sajat ismertsegi koromre alapozva en sem hiszem, hogy ennyi ido alatt akarki ertekes munkaerove kepezheti at magat. Lehet hogy erteni fogja az alap dolgokat, de tapasztalata akkor sem lesz (ertsd: kevesebb, mint egy friss diplomasnak). Aztan gondolhatod, hogy a cegek kit alkalmaznak szivesebben...
-
Domonkos
addikt
Van arrol valakinek infoja, hogy mekkora ero kell mukodtetni egy ilyen kapcsolot?
Vajon az IBM Model F kapcsolojanak kalapacsa meg tudna nyomni, ha az eredeti nyakot kicserelem egy ilyenbol allo matrixra? Egy baratomat erdekli
-
Domonkos
addikt
válasz
s1999xx #12668 üzenetére
Hat mert gondolom nem mindegy az, hogy mennyire konnyu/komplex a nyelv es hogy a kis fricskai mennyire akadalyoznak a tanulasban.
Szerintem nem veletlenul ajanljak tobben valamelyik python-t kezdeshez, mint akarmelyik C-t.
Viszont abban egyetertek, hogy egy uj nyelvet megtanulni konnyu. -
Domonkos
addikt
válasz
DrojDtroll #12665 üzenetére
Izlesek es pofonok kulonboznek; en anno ruhelltem. Haskell, erlang es elixir sokkal jobban tetszettek.
-
Domonkos
addikt
válasz
dabadab #12642 üzenetére
Mert minden hello world-nel bonyolultabb programot OO elvek alapjan kellene irni? Az lenne aztan csak az igazan meses.
En sem azt mondtam, hogy egyik "OO-beutesnek" sincs ertelme, csupan azt, hogy az OOP egeszeben (ha tenyleg szigoruan kovetik), akkor szerintem inkabb hatranyos. Legalabbis en olyan projekten meg nem dolgoztam, ahol ne kellett volna az OO elvekbol adodo akadalyokkal kulon kuzdeni; jo tervezes ide vagy oda.Esetleg filerendszereknel el tudom kepzelni, hogy hasznos, masra inkabb hanyagolom.
-
Domonkos
addikt
válasz
s1999xx #12636 üzenetére
En meg azt javaslom, hogy ne egy programot irj, hanem inkabb harmat. Ebben a peldaban szukseged lesz egyre, ami szurni fogja az inputot, egyre ami a szurt adatokbol kigyujti a szukseges informaciot es egyre ami a kigyujtott informiciokbol keszit reportokat.
Ha ugyesen irod oket meg, akkor konnyu lesz megoldanod az in-memory dolgot (mondjuk pipe-ok hasznalataval) es az utolagos, hasznalat kozbeni konfiguracio is sokkal konnyebb lehet. Meg valoszinuleg az ossz kod mereten es komplexitasan is sporolhatsz egy kicsit.
Amugy ha ez nem konkretan az OOP gyakorlasaert csinalod, akkor szerintem felejtsd el az OOP-t! Nem sok projektet tett eddig konnyebbe -
Domonkos
addikt
-
Domonkos
addikt
válasz
Ereshkigal #12573 üzenetére
tk > gtk2 > gtk3 > qt > tobbi
De ha lehet, akkor inkabb ne kelljen. -
Domonkos
addikt
válasz
I02S3F #12528 üzenetére
Ha az ember egyszer igazan raerez erre a modalitas dologra, akkor minden mas, amibol hianyzik benanak fog hatni. Bar sok IDE, editor stb. (tobbnyire) kiegeszitokkel ad lehetoseget valami korlatozott modalis szerkesztesre, vim-es binding-okra de azok csak nagyon kis reszet tudjak a vim funkcioi kozul.
Tovabba nincs IDE, ami gyorsabban indulna el, vagy nyitna meg egy-egy file-t; de ha meg lenne is, akkor sem lehetne olyan konnyen befogni oket gyors/rovid repetitiv feladatokra. Gondolok itt akar a.
,q/@
, vagy a-w/-s
-re.
Szerintem ebben a 3 dologban van a vim-nek a oriasi elonye.
Persze ezeket nem lehet orak alatt tokeletesen elsajatitani, de hosszabb tavon jovedelmezo lehet.Csak ne essetek abba a hibaba, hogy IDE-kent akarjatok hasznalni, mert nem az, es pluginokkal sem lesz az.
-
Domonkos
addikt
válasz
Norbiiiiiii #12469 üzenetére
Igazabol nincs ez annyira elcseszve, csak nem jo dolgot hasonlitasz ossze. Pontosabban pont nem hasonlitasz ossze semmit. Az alapgondolat jo - en sem csinalnam maskepp, csak a bekert valasszal semmit nem kezdesz.
A kerdesemmel probaltalak ravezetni a hibara. -
Domonkos
addikt
válasz
Norbiiiiiii #12466 üzenetére
Mit szeretnel osszehasonlitani abban az elagazasban?
-
Domonkos
addikt
válasz
#83580928 #12429 üzenetére
text=input().lower()
rep = []
for a in range(len(text)):
for b in range(a+1,len(text)):
ans = ''
i = 0
while (i < len(text) - b):
if text[a+i] == text[b+i] :
ans+= text[b+i]
i+=1
else:
break
rep.append(ans)
m = ''
for i in rep:
if len(i)>len(m):
m = i
if m == '':
print('None')
else:
print(m)Nem optimalis, de szerintem ertheto.
-
Domonkos
addikt
Legvaloszinubb, hogy olyan kerdeseket fognak feltenni, ami alapjan el fogjak tudni donteni, hogy melyik csapatba illesz bele. Vagy ha mar eldontottek, akkor olyat, ami a munkadhoz fog kapcsolodni.
Meg hat ha ez az elso szakmai kor, akkor azokra a dolgokra is ra fognak kerdezni amit beirtal az oneletrajzodba. Ha meg nem szakmai, akkor csak siman megprobaljak kiszurni, hogy szociopata vagy-e.
Gondolom en. -
Domonkos
addikt
válasz
K1nG HuNp #12392 üzenetére
Gondolom valami off-by-one hibad lehet, vagy alignment, vagy padding. Ennyibol en arra gyanakszom, hogy mas meretu darabokat foglalgat a malloc es amikor egyszer rossz helyre hivatkozol, akkor az egyik rendszeren veletlenul az is allokalva van, a masikon nincs.
Amugy, tanulj meg debuggolni! -
Domonkos
addikt
válasz
DrojDtroll #12310 üzenetére
-
Domonkos
addikt
válasz
DrojDtroll #12303 üzenetére
En az osszes ilyet dot-ban irtam. Bar beletanulni nem a legkonnyebb...
-
Domonkos
addikt
válasz
szata.68 #12198 üzenetére
A legtobb esetben egy primitiv, am konnyen hasznalhato/ertheto/ellenorizheto titkositas sokkal hatasosabb tud lenni, mint egy bonyolult, amirol a juzer nem tud meggyozodni, hogy helyesen hasznalja/jo vegeredmenyt kap-e. Ha az interneten azt olvasod, hogy "a 128 bites ssl titkositas a kiralysag", de csak a hited az ami meg tud gyozni hogy tenyleg azt csinalja a szoftver amit iger, akkor inkabb ne hasznald!
Vagy ertsd meg eloszor nagyon jol, vagy atmenetileg hasznalj valami primitivebbet! A security nem a buzzwordokrol szol.
~szerintem -
Domonkos
addikt
válasz
dabadab #12080 üzenetére
igazabol minden muvelet, fuggveny stb. felfoghato ugy, mint egy egy operandusu/argumentumu valami.
Az a:=5*7 muvelet peldaul siman felirhato lenne egy olyan alakban, amiben van egy olyan fuggvenyed, ami az 5-tel vagy 7-tel valo szorzas. pl: a:=ot(7) vagy a:=het(5)
Vizsgavalasznak szerintem pont jo is. Gyakorlati hasznat en sem latom. -
Domonkos
addikt
válasz
Chesterfield #11969 üzenetére
pfff, hat szep.
Bar a pontos kovetelmenyek ismereteben nem biztos hogy jo tanacsot tudok adin, de egy szakdolgozatnal inkabb az az erdekes, es inkabb azt varjak el hogy leirja a hallgato, hogy hogyan jutott el az adott megoldashoz es hogy azt miert epp ugy csinalta.
Szoval szerintem azt kellene leird, hogy milyen dontesek vezettek odaig, hogy epp azokat a modelleket hasznaltad amiket es megindokolnod hogy ez miert tette "foloslegesse"/miert tudta kivaltani a hagyomanyos adatbazis tervezest.
Legalabbis en ezt irnam le. -
Domonkos
addikt
válasz
Chesterfield #11967 üzenetére
Nem kekeckedesbol, de neked nincs temavezetod hogy az ilyenre elso kezbol kapj valaszt?
-
Domonkos
addikt
válasz
smallmer #11901 üzenetére
Ha csak a bejelentes lenne a feladat, akkor egy weblap szerintem bosegesen elegendo, mivel a tobbi szerintem elegge overkill lenne.
Viszont a google terkeperol lebeszelnelek a kedvezotlen TOS es licenszek miatt. Ha teheted, akkor inkabb az openstreetmap-ra csinalj ilyen alkalmazast!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest