- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Snapdragon 695 és 120 Hz-es kijelző a Motorola G34-ben
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
#57018880 #12651 üzenetére
"Ha értően olvasnátok, akkor látnátok, hogy csak abban nem értek egyet, hogy univerzálisan #1 rangon agyalnak rajta, ahol még se értelmes specifikáció, sem pedig implementáció nincs, de a paradigmák már bele vannak vájva a kőbe."
Ezt meg nem is értem.
Egyrészt nyilván a paradigmák megelőzik az implementációt (mert hogyan máshogyan? megírod funkcionális nyelvben és utána döntöd el, hogy OO legyen-e?...), másrészt meg a specifikációnak azért mindenképpen illene bármit megelőzni, harmadrészt meg a clean code nem paradigmákról szól. -
válasz
#57018880 #12651 üzenetére
De kodrol egyaltalan minek beszelni, ha meg azt se tudjuk, mit akarunk csinalni?
Folyamatban nyilvan nem az az elso, hogy leulok kodot irni, folyamatban az valoban az utolso elso lepes. De fontossagi sorrendben, onnantol, hogy megvan a speci, programozas szempontjabol konkretan nincs fontosabb, mint a szep kod. -
válasz
#57018880 #12643 üzenetére
"Én nem a könyvre értettem, hanem az általános erőlködésre, hogy minden szinten minden esetre a kódminőségről megy az agyzsibbadás, nem lényegtelen csak mellette van pár kvázi sokkal fontosabb szempont. (minimum 3)"
Ne haragudj, de ezzel nagyon nem ertek egyet.
Ha trivialisnak vesszuk, hogy a kod, amit kiadtunk a kezunkbol azt csinalja, amit akartunk, hogy csinaljon, (marpedig ez a trivialitas netovabbja), akkor konkretan semmi nem marad, ami fontosabb, mint a code quality. Ha nem igy gondolod, akkor szerintem valamit nagyon nem ertesz, vagy csak soha nem dolgoztal meg olyan projekten, ami komplex es hosszutavu.Mellekesen megjegyzem, hogy semmi nem garantalja jobban, mint hogy a kod konkretan azt, es csak azt csinalja, amit akarunk, mint ha tartjuk magunkat egy eleg magas code quality szinthez, es ebbol nem engedunk.
A patternek pedig nem azert vannak, hogy ne kelljen gondolkodni, hanem azert, mert adott feladatra trivialis a hasznalatuk, ezzel javitva a kod minoseget, erthetoseget, olvashatosagat. Persze, ha valaki tulhasznalja a patterneket es mindent bele akar eroszakolni, az pont ugyan ugy hulye, mint aki csakazertis alapon nem hasznalja oket.Az OOP vitaba meg mar inkabb be se szallok, annyi furcsasagot sikerult itt osszehordani, hogy inkabb nem mondok ra semmit. Maradjunk annyiban, hogy dabadab kollegaval ertek egyet mind clean code, mind OOP temakorben.
-
válasz
#57018880 #12638 üzenetére
"Szerintem túl van agyalva a clean code"
Szerintem egyáltalán nincs. Alapvetően nincs benne semmi olyasmi, amit érdemes lenne NEM betartani.
(#12639) Domonkos:
"Amugy ha ez nem konkretan az OOP gyakorlasaert csinalod, akkor szerintem felejtsd el az OOP-t! Nem sok projektet tett eddig konnyebbe
"
???
Most ne haragudj, de írtál már hello worldnél bonyolultabbat?
Igazából a rendesen megírt nagy C kódok is erős OO-beütésűek, mert egészen egyszerűen annyira kézenfekvő és praktikus dolog.
-
GreenIT
tag
válasz
#57018880 #12577 üzenetére
Anno volt ilyen, majd amikor gyakorlatta valt evente modositani varosi statuszokat es megyehatarokat, akkor kitalaltak, hogy a polygonos megoldas szerzoi jogi kategoria.
KSH-nal talalsz megyei es regionkenti abrakat is, amiota van ingyenes online terkepuk, de biztosan nem pontos poligonokbol all, hanem csak nagyjabol, hiszen csak tajekoztato jellegu az adat.
A pontos polygonokat, ugye, a "katonai ezresen" kellene bejelolni.
-
PumpkinSeed
addikt
-
Victor Súgó
tag
válasz
#57018880 #12488 üzenetére
Épp az a poén a dologban, hogy egy ismeretlen szöveggel kell boldogulni.
Az említett három millió sor egy ubuntu linux journalctl kimenete, úgy egy évre visszamenőleg.
De lehetne squid, apache, nginx, bármi.
Épp ez a probléma, hogy nincs statikus támpont. Még annyi sem, hogy a változó adatok egyenlőségjel után, zárójelek közt, szóközökkel szeparálva állnak, mert van ahol csak annyi a különbség, hogy /dev/sda1 vagy /dev/sda12. Szóval nem egyszerű. -
Victor Súgó
tag
válasz
#57018880 #12486 üzenetére
Hogy gondolod? Ismeretlen tartalomról van szó, nem tudom előre, hogy hol és hány változó mező van bennük.
Egyébként a vége az lenne, hogy regex-t generáljak az ismétlődő sorokhoz.
Manuálisan estem neki, de rá kellett jönnöm, hogy a hétszázezer bár sokkal kevesebb a három milliónál, de még mindig kezelhetetlenül sok. -
hubai38
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Milyen digitális videókamerát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kés topik
- Formula-1
- TCL LCD és LED TV-k
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Elszívja a vezetőket a big tech, de ez nem tetszik az EU-nak
- További aktív témák...
- Xiaomi Mi9 - 6/128 - szürke
- ThinkPad L15 Gen1 15.6" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP Elitebook 840 G11 Intel Core Ultra 5 135U / 16GB DDR5 / 256GB SSD! Üzleti Laptop!
- 4 Ciklus Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9G4MG/A) Éjfekete -3 év gari
- Xiaomi 11T 8/128 - szürke
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest