- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amit leírtam, az csak egy általános leírás arról, hogy mit szeretnék. Az tény, hogy most osztott memóriát használok a processek közötti kommunikációra. De az osztott memória önmagában még nem hiszem, hogy a válasz lenne a problémára. A kérdés az, hogy ha a main processből lockolom bármely másik processemet, akkor mindenféle pollozás nélkül hogyan lehetnék abba biztos, hogy a lockolt státuszból nem lépett-e ki?
Értem én, hogy az osztott memóriában ő közölheti a státuszát, de mi van akkor ha épp nem tud a memóriába írni egy hiba miatt, de a hibakezelő se kapja el, mert valami végzetes hiba történt? Persze, jöhetne a válasz, hogy értesülnöm kell arról ha egy processem leáll, de ezt is az osztott memóriából? Vagy ezt már valaki teljesen más kezelje?Szóval sok bennem a kérdés és bíztam benne, hogy hátha tudok egy jó patternt, amit ha nem is tudok erre teljesen ráhúzni, de nem kell nulláról mindent kitalálni és ötleteket tudok meríteni.
-
Sziasztok!
Párhuzamos processek kommunikációjára keresek valami bevált patternt.
Van egy "fő" processem aki az összes többi processnek osztogat utasításokat, de közben a többi process is végzi a maga dolgát (kiszolgál egyéb folyamatokat, hibát kezel).
Jelenleg úgy működik, hogy a fő process az utasítás kiosztása előtt 1 bittel requestet küld, majd ha megkapta válaszul a jogot, akkor lefogja a process-t és végrehajtja rajta a feladatot.Minden processnél ez a folyamat játszódik le, de úgy érzem, hogy kell lennie erre egy kifinomultabb módszernek. Ha valaki ismer ilyet, azt szívesen veszem.
-
Sziasztok!
Tudtok ajánlani (ha egyáltalán létezik) egy olyan virtuális soros port emulátort aminek megadhatok válasz értékeket? Így tudnám szimulálni, hogy ez nem csak egy port, de azon egy eszköz is. Egyébként az Eltima által készített emulátort feltettem és szépen végzi a dolgát, szóval ha csak egy eszköz emulátort tudtok ajánlani ami tudja a fentieket, az szuper lenne.
-
Sziasztok!
Felteszem itt is a kérdésem hát ha tud valaki segíteni:
Az 1523-as a kérdés, de nem árt ha tisztázott az előzmény, azért így linkeltem.http://prohardver.hu/tema/visual_basic/hsz_1514-1523.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Egérpad topik
- Xbox Series X|S
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest