Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
GreenIT
tag
Kicsit off:
Emlekszik valaki, mi a neve egy autogyar altal elkezdett rendszernek - en a Bentley-re emlekeztem, de webes kereses nem adott talalatot - amit kesobb Unix alatt az IBM fejlesztett tovabb es repulogepgyartok hasznaltak, illetve hasznalnak a mai napig?
A lenyege az volt, hogy amikor modositottak egy modellen, akkor bizonyos alkatreszeket is modositani kellett, ezert olyan nyimvantartas kellett, ami pontosan megmondta, hogy adott verzioju termekhez milyen alkatreszek illetve elemek kellenek es azoknak mik a parameterei.
-
GreenIT
tag
válasz
dabadab #12632 üzenetére
Szerintem nincs nagyon más UML-en kívül, de azért én se rajongok, mert az UML osztálydiagrammok számomra egyáltalán nem intuitívek.
Hasonlo gondom van, amikor felskiccelek egy folyamatabrat, allandoan vitak jonnek, hogy az altalam rajzolt elem az nincs az UML-ben, csak az enlogikamban letezik.
Ugyanakkor latva a visio es smart es mar programokban levo elemkeszletet, rengetegfele megoldas van, csak nem hasznalatosak.
Letezik egy leiras, hogy milyen tipusu folyamatabraban milyen elemek hasznalhatoak, vay neki kell allnom letrehozni egy sajat rendszert?
-
GreenIT
tag
válasz
pigster #12606 üzenetére
A kacsintas azert szolt, hogy vedd eszre, hogy IT temat jogi kiskapuval akarsz megoldani, ami nem megy.
Azert lett letrehozva az ugyfelkapu, hogy a kormany adjon egy biztonsagosabb megoldast az adotitkok es szemelyes adatok kezelesere - es pont ezt akarod kikerulni, ami jo nehany torvenyt sertene, de nem akarod eszrevenni.
-
GreenIT
tag
válasz
#57018880 #12577 üzenetére
Anno volt ilyen, majd amikor gyakorlatta valt evente modositani varosi statuszokat es megyehatarokat, akkor kitalaltak, hogy a polygonos megoldas szerzoi jogi kategoria.
KSH-nal talalsz megyei es regionkenti abrakat is, amiota van ingyenes online terkepuk, de biztosan nem pontos poligonokbol all, hanem csak nagyjabol, hiszen csak tajekoztato jellegu az adat.
A pontos polygonokat, ugye, a "katonai ezresen" kellene bejelolni.
-
GreenIT
tag
Inkabb kuln irom, talan onallo tema lehet, ha mar a programozok jovoje is felmerult:
Meg egy dolog, amit furcsallok, hogy vannak "boldog" nyelvek, mint pl. java vagy javascript, amik korabban marginalisnak szamitottak, de most valahogy rengetegen megelnek belole, mikozben a korabbi html vagy php programozoktol mar elvarjak, hogy elgalabb feltucatnyi mas, kapcsolodo programozasi nyelvhez is ertsenek.
Tehat egyik oldalrol a "programozo" az egyszer egy egyszeru automata, amelyik megtanult egy programozasi nyelvet, es a kapott feladatokat abban kepes kodolni, a masik oldalrol egy univerzalis eszleny, aki kepes kulonbozo programozasi nyelvek, logikak es szabelyok szerint univerzalisan gondolkodni.
-
GreenIT
tag
Igazabol tegnap akartam megkerdezni, csak nem tudtam belepni valamiert:
Tudna valaki segiteni, hogy mitol fugg egy programozasi nyelv sorsa?
Jo paran gondolom ravagjak, hogy vannak "tradicionalis" nyelvek, na de azok korul is jo par az enyeszete lett, alig nehany maradt meg, sot nemelyik mar a sokadik atvaltozasan van tul, igy kerdeses, hogy lehet-e az indulo nyelvenek tekinteni. (Allitolag a python is egy nagy megujulast/valtast el at a 3-as verziotol, van, aki szerint szakadni fog, mert tulsagosan sokoldalu)
Ami szamomra igazan meglepo, olyan nyelvek,mint pl. Prolog vagy Lisp szinte eltuntek, mikozben a mesterseges intelligencia fontossaganak es jovobeni kizarolagos szerepenek hangsulyozasa allandoan teriteken van.
Vagy gondolok a sgml es hasonlok megjelenesere, amiket ugy aposztrofaltak, mint a modern kori lexikonok es szotarak nyelve, ehhez kepest szinte pillanatok alatt marginalissa valt a hasznalatuk.
-
GreenIT
tag
válasz
Jim Tonic #12379 üzenetére
Igen, egy volt evfolyamtarsam is orjongott ket evtizede, hogy szinte egyik evrol a masikra a szabolcsi almait csak 8 Ft-ert akartak megvenni, hogy az csak lenek valo - azutan rajott, hogy a le az almabort jelent, amit nyugat-europai orszagokban jobb aron lehet eladni, mint itt a sort es bort.
-
GreenIT
tag
De van, uj regisztraltak egy ideig csak akkor irhatnak a forumba, ha mas is irt.
Azaz le van tiltva, hogy egymas utan egynel tobb beirasa legyen.
En is szenvedtem vele, amikor regisztralas utan harom kerdesem lett volna es szepen harom kerdeskent akartam feltenni, de varnom kellett masnapig, amig voltak reagalasok.
Volt egy forum, hogy talan ket hetig kellett varnom, mert senkinek se volt kedve irni semmit.
Ha jol emlekszem, az elso 30 vagy 50 hozzaszolasig el ez a korlat.
-
GreenIT
tag
Furcsa kerdest kaptam, tovabbitom:
Letezik olyan program, ami adott konyvtarban levo php fajlokrol csinal egy hierarchia listat, hogy melyik melyiket hivja meg?
-
GreenIT
tag
válasz
Jim Tonic #12246 üzenetére
A szerverrel (NAS) egyébként ugyanott vagy, nem értem a logikát.
Csak most olvastam, eleg lazas vagyok, igy csak asszocialok:
Valoszinuleg arra gondolt, hogyha NAS-ra telepiti, akkor ott nincs kozvetlen merevlemezhez kotes, tehat barmelyiket lehet cserelni, es akkor nem szamit, ha egy merevlemez meghal.
Ebbol kovetkezik, hogy szamara a "gep meghal" kifejezes azt jelenti, hogy a merevlemez meghal, hiszen a NAS es a gep is orok eletu, csak a merevlemezek hullanak korulottuk.
-
GreenIT
tag
Adatok csv falba mentesenek ellenorzesere nemzetkozi kornyezetben milyen bevalt megoldasotok van?
Angol, amerikai es magyar nyelvu excel fajloknal idonkent a . a ; es a , osszekutyulodik, ami csak utolag derul ki.
Anno en inkabb a tabulalast hasznaltam cellavalaszto karakternek, de az csak akkor mukodik, ha mindenki igy menti el, es ugye, az emberi tenyezo az veletlen faktor.
-
GreenIT
tag
Bocs, ha off lenne:
SOS szuksegem lenne egy gyakorlott statisztikusra, aki otthon van autoregressziv modellezesben. (ARMA, ARIMA, ARDL)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
- Formula-1
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest