- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave Crank
senior tag
Sziasztok!
Korábban írtam/kérdeztem a mérleggel kapcsolatban.
Azóta sikerült pythonban összehozni a programot.
Most a kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám átadni egy helyi szerveren futó php feldolgozó oldalnak az adatot belőle?
Igazából a problémám az, hogy a xampp egy másik gépen fut, mint amelyikre a mérleg van kötve, a mérleges gépről elérem a helyi szervert, meg fordítva is, de amikor megnyitom az oldalt, a script nem fut le, nem éri el.
Az elképzelés az, hogy egy böngészőben futna a feldolgozó oldal a mérleg gépén, ami az egész dolgot vezérli, ez indítaná el a python scriptet is.
-
Dave Crank
senior tag
válasz
bambano #12994 üzenetére
Abszolút nem okoz szerintem problémát a kb 8mp..., legalábbis nekem nem, és szerintem a mérlegnél kint a gyakorlatban sem, ugyanis nem állnak sorba a kamionok mérésre várva....
Szerintem tök mindegy lenne, még ha 4mp-t is lehetne csökkenteni rajta...
A munkafolyamat annyi, hogy a mérlegre megjön a kamion, egy raktáros kimegy, kártyát lecsippantja, (eltelik a csippantástól számítottan ez a kb 8mp, de lehet ennyi sincs...) kiírja a súlyt a gép a monitorra, leolvassa, és megy a kamion tovább, rakodni.
Köszi!
Szerk.: Most láttam csak az első hsz-ed.
Úgy gondolom én is, hogy értelmetlen foglalkozni a dologgal, csak kb 1 hónapja vagyok itt, ezért persze amit csak tudok vállalok... bár eredetileg rendszergazdának vettek fel + marketing asszisztensnek, aztán nem is értem.... persze szívesen foglalkozok vele, mert érdekel, de feleslegesen nem akarom szívatni magam...
Egyébként "csak" annyit kellene a programnak tudnia, hogy az id-t, súlyt, időt letárolja egy adatbázisban.
Az adatbázisból webes alkalmazással pedig meghatározni bruttó, nettó súlyt, szállított termék típusát, km költség... de még teljesen nekem sem áll össze a kép.Egyébként az idővel kapcsolatban annyi jutott még eszembe, hogy a csippantás már mindig akkor történik, ami ugye elindítja a gépén a programban mért súly lekérdezését, amikor a kamion már rég áll rajta stabilan.
-
Dave Crank
senior tag
válasz
sztanozs #12989 üzenetére
Nem gondolnám, hogy maga az eszköz lassú lenne.
Abból gondolom, hogy ahogy kamion érkezik a mérlegre, a saját kijelzőjén szinte késleltetés nélkül megjelenik a súly.
Vagy esetleg azért tűnik lassúnak a program, mert a mérlegnek meg kell állapítania, hogy mikor van már rajta nyugvó súly, amit tovább kell adnia?Köszönöm!
-
Dave Crank
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A következő a helyzet:
Adott egy MS-01 / Mxx típusú hídmérleg, ami most egy linuxos gépre van kötve soros porton keresztül usb átalakítóval. Illetve szintén egy átalakítóval még egy RFID olvasó is van a gépre kötve.
Jelenleg egy cpp program kezeli a mérleget + az olvasót. A program megvalósítja az aktuális dátum, idő megjelenítését a kijelzőn, majd ha jön egy kamion a mérlegre, akkor csippantás után feldolgozza a mérést, megjeleníti a kijelzőn, és egy mysql adatbázisba beírja a dátumot, időt, id-t, súlyt.Ezt a programot szeretnénk lecserélni, mert kicsit lassúnak érzik a felettesek (csippantás után kb 8mp mire megjeleníti a súlyt), illetve az adatbázisban is másképp szeretnék tárolni és kezelni az adatokat.
Programozásban alap szinten (egyetemi tanulmány/1-2 kisebb saját projekt, bár ezek webes témák) vagyok jártas, comporttal még nem foglalkoztam.
Kérdésem az lenne, miben lenne a legcélszerűbb megvalósítani a projektet, esetleg pythonban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell Optiplex 3020 SFF I5 4590
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest