Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dave Crank

senior tag

Sziasztok!

Korábban írtam/kérdeztem a mérleggel kapcsolatban.

Azóta sikerült pythonban összehozni a programot.

Most a kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám átadni egy helyi szerveren futó php feldolgozó oldalnak az adatot belőle?

Igazából a problémám az, hogy a xampp egy másik gépen fut, mint amelyikre a mérleg van kötve, a mérleges gépről elérem a helyi szervert, meg fordítva is, de amikor megnyitom az oldalt, a script nem fut le, nem éri el.

Az elképzelés az, hogy egy böngészőben futna a feldolgozó oldal a mérleg gépén, ami az egész dolgot vezérli, ez indítaná el a python scriptet is.

• Dave Crank

senior tag

válasz bambano #12994 üzenetére

Abszolút nem okoz szerintem problémát a kb 8mp..., legalábbis nekem nem, és szerintem a mérlegnél kint a gyakorlatban sem, ugyanis nem állnak sorba a kamionok mérésre várva....

Szerintem tök mindegy lenne, még ha 4mp-t is lehetne csökkenteni rajta...

A munkafolyamat annyi, hogy a mérlegre megjön a kamion, egy raktáros kimegy, kártyát lecsippantja, (eltelik a csippantástól számítottan ez a kb 8mp, de lehet ennyi sincs...) kiírja a súlyt a gép a monitorra, leolvassa, és megy a kamion tovább, rakodni.

Köszi!

Szerk.: Most láttam csak az első hsz-ed.

Úgy gondolom én is, hogy értelmetlen foglalkozni a dologgal, csak kb 1 hónapja vagyok itt, ezért persze amit csak tudok vállalok... bár eredetileg rendszergazdának vettek fel + marketing asszisztensnek, aztán nem is értem.... persze szívesen foglalkozok vele, mert érdekel, de feleslegesen nem akarom szívatni magam...

Egyébként "csak" annyit kellene a programnak tudnia, hogy az id-t, súlyt, időt letárolja egy adatbázisban.
    Az adatbázisból webes alkalmazással pedig meghatározni bruttó, nettó súlyt, szállított termék típusát, km költség... de még teljesen nekem sem áll össze a kép.

Egyébként az idővel kapcsolatban annyi jutott még eszembe, hogy a csippantás már mindig akkor történik, ami ugye elindítja a gépén a programban mért súly lekérdezését, amikor a kamion már rég áll rajta stabilan.

• Dave Crank

senior tag

válasz sztanozs #12989 üzenetére

Nem gondolnám, hogy maga az eszköz lassú lenne.
    Abból gondolom, hogy ahogy kamion érkezik a mérlegre, a saját kijelzőjén szinte késleltetés nélkül megjelenik a súly.
    Vagy esetleg azért tűnik lassúnak a program, mert a mérlegnek meg kell állapítania, hogy mikor van már rajta nyugvó súly, amit tovább kell adnia?

Köszönöm!

• Dave Crank

senior tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.

A következő a helyzet:

Adott egy MS-01 / Mxx típusú hídmérleg, ami most egy linuxos gépre van kötve soros porton keresztül usb átalakítóval. Illetve szintén egy átalakítóval még egy RFID olvasó is van a gépre kötve.
    Jelenleg egy cpp program kezeli a mérleget + az olvasót. A program megvalósítja az aktuális dátum, idő megjelenítését a kijelzőn, majd ha jön egy kamion a mérlegre, akkor csippantás után feldolgozza a mérést, megjeleníti a kijelzőn, és egy mysql adatbázisba beírja a dátumot, időt, id-t, súlyt.

Ezt a programot szeretnénk lecserélni, mert kicsit lassúnak érzik a felettesek (csippantás után kb 8mp mire megjeleníti a súlyt), illetve az adatbázisban is másképp szeretnék tárolni és kezelni az adatokat.

Programozásban alap szinten (egyetemi tanulmány/1-2 kisebb saját projekt, bár ezek webes témák) vagyok jártas, comporttal még nem foglalkoztam.

Kérdésem az lenne, miben lenne a legcélszerűbb megvalósítani a projektet, esetleg pythonban?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés