Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple iPhone 17 - alap
- CES 2026: Nyomás utána! Konkurenciát kapott a Watch D2
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loha
veterán
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Sima Youtube linkek, le is ellenőriztem mindet...
-
Loha
veterán
Gondoltam linkelek pár kedvcsináló vidit:
Planetside 2 - Hossin promo (Prometheus Trailer)
Planetside 2 - Lights out
Planetside 2 - Irreversible
Planetside 2 - Diplopia
Planetside 2 - TRIDENT revisited -
vaakuum
addikt
Az ok, hogy mellé lövök, de ami nekem fura, hogy sokszor nincs meg a homályos képe sem, pedig tuti, hogy mozog, és nagyjából az is biztos, hogy a közeli bozót, fa vagy kőrakás irányába. DE nem látszik belőle semmi...vagy legalább is én nem látom még így sem, hogy nagyjából tudom (vagy azt hiszem, hogy tudom
), hol kellene keresni.szerk: a Vanu lebegő tankoknak és MAX-oknak a lövedékének nincs ballisztikája?
-
hipó
tag
válasz
vaakuum
üzenetére
Ez úgy lehetett, hogy te amíg össze vissza lövöldöztél a semmibe, addig a másik pontosan oda lőtt, ahol te voltál. Nincs benne semmi trükk, csak nehezebb kivitelezni, mert úgy kell kompenzálni a fegyver félrehúzását, hogy a láthatatlan célon kell maradnod, miközben az ellenség feltételezett mozgását is figyelembe kell venned.
Más: végre sikerült jól használható szintre feltuningolni a lightningomat. A proximity radarra és a stealth-re gyúrtam, a löveg fejlesztését a végére hagytam. Hiba volt, most már fordítva csinálnám, hatékonyság szempontjából a legnagyobbat a c75 viper lecserélése jelentette. l100 python HEAT-et vettem, 1,5x-ös zoommal, tegnap este aratás volt : )))
-
vaakuum
addikt
Újabb kérdésem lenne:
Nem egyszer jártam úgy, hogy infiltrátort észrevettem, és elkezdtem lőni, miközben szaladt előttem. Egy darabig látszott a homályos sziluettje, villogott is rajta néhány kapott találat, de utána teljesen eltűnt, gyakorlatilag teljesen láthatatlan lett sík terepen, én meg csak össze-vissza lövöldöztem a semmibe. Hogy működik pontosan ez a cloak, mert engem viszont mindig meglátnak, ha sík terepen mozgok vele, vagy közel megyek vele az ellenséghez. -
vaakuum
addikt
Technikai kérdés: jól értelmezem, hogy a lézercélzó akkor hasznos, ha főleg csípőből lövöldöz az ember? Ilyenkor kisebb lesz a lövések szórása?
-
vaakuum
addikt
Tegnap elég jó kis csata alakult ki Indaron a Rashnu Biolabért... Mikor beléptem olyan fél hat körül, akkor a Biolab és a két szomszédja a pirosak birtokában volt, messze az ellenséges vonalak mögött, elszakadva a saját területektől. Aztán mikor tíz körül kiléptem, a Biolab még mindig ...
Ami kellemetlen viszont, hogy ahányszor kifagyott a játék, utána soha nem lehetett visszamenni, csak repülővel, meg motorral átszelve az ellenséges területeket. És elég sűrűn kifagyott. Úgy veszem észre, azt nem szereti, ha ha az ember olyan járműben vagy bázison akar Deployolni, ami a töltési folyamat közben tulajdonost cserél/megsemmisül/mozogni kezd
Kellene még faragni a kódon kicsikét.Mondjuk tegnap nem a certfarmolásra mentem, ezért volt időm bőven játszani minden karival
Tetszik a T2 Striker, ha éppen élve eléri az ember azt a részt, ahonnan már tudja használni. Úgy tűnik, eléggé tudja zavarni a légierőt, ha befogják őket, és utánuk eresztenek egyet. Aki nem nyomja a csalirakétát, abba lehet tolni a teljes tárat 
Meg a light is szimpatikus, hogy elérhetetlen helyekre fel tud menni, hogy onnan lődözzön. De hogy sniperek hogy a frnacba kerülnek fel olyan sűrűn a tornyok tetejére, az nekem felfoghatatlan. Engem sniperként soha nem dobott ilyen magaslatokra... Meg SMG-vel lőnek le olyan távolságból ahonnan én a félautomata mesterlövészpuskával is mellé lövök, ha nem tartom vissza a lélegzetet...
Lassan tényleg kell hozzá egy csapat, mert magányosan viszont tényleg más az élmény.Egyébként létezik f2p-ben olyan fps, ami nem ennyire épül rá a csapatjátékra?
-
vaakuum
addikt
Na mondjuk hasonlóval én is sokszor találkoztam... mivel rendszerint megnézem , hogy mivel lőttek ki, és azt látom, hogy lvl 1-2 karik 1000 certes EM4 longshottal meg Siriussal gyilkoltak meg ... De ezt eddig betudtam a korral járó rozsdásodásomnak, meg a külföldiek nagyobb fizetési hajlandóságának

Kíváncsi vagyok, tényleg van-e mögötte valami ármány, mert jelenleg nem nagyon tudok másik lövöldözős játékot, ami le tudna kötni legalább ennyire.
-
Amantius
senior tag
Az utóbbi időben kicsit sűrűn osztanak -most épp a vörösök oldaláról- 1 és 8 közötti karakterek. Véletlen, vagy megint (még mindig) trükköznek? Tudtok valamit?
-
hipó
tag
válasz
vaakuum
üzenetére
Nem olyan rossz dolog az instant action, a billenytűzettel kis mértékben befolyásolhatod, hogy hova esel, ami nagymértékben javítja a túlélési esélyt. Pl ellenséges biolab tetejét így meg lehet tisztítani a sniperektől.
De volt már olyan szerencsés landolásom is, hogy lentről nem tudtak elérni, én meg sorban szedtem le a vonuló csapatból a tagokat, amíg ki nem fogyott a lőszerem.Szóval helyzete válogatja, én időnként el szoktam sütni egy-egy instant actiont a móka kedvéért : )
-
crey
addikt
válasz
vaakuum
üzenetére
ezt azért találták ki, hogy megnehezítsék a csapatmozgásokat. - így csak lépésben tudsz átspawnolni, vagy használni kell az eszed, csapatban gondolkodni, és mondjuk a Warpgaten gyülekezni a squaddal és galaxykkal útnak indulni.
Az oka amúgy piszok egyszerű, egy jól irányított platoonnal ne lehessen pillanatok alatt egy mondjuk aktuálisan megvédett területről átdeployolni a kontinens másik oldalára (power rush, vagy technological advancement alarmoknál kifejezetten idegesítő lehetne, hogy jön a zerg, lenyomnak a francba, kipucolnak az adott facilityből, majd amikor nagy nehezen átvergődsz egy másikba - közben átverekedve magatokat X másik területen, mire odaértek, ugyanaz a platoon fogad csak most épp defenzív pozicíóban, aki egyszer kipicsázott - mert két kattintással át tud deployolni máshova.
Az Instant action elvileg azt is figyelembe veszi (vagy régebben figyelembe vette), ha valakinek volt jogosultsága a teljes szerveren segítséget kérni, hogy adott területre érkezzenek a többi kontinensről is játékosok, hogy az ott tapasztalható ellenséges erőfölényt egyensúlyozzák.
Te pedig azért vagy 17. a sorban, mert minden member eléd kerül, aki ugyanúgy IA-t nyom, plusz még azok, akik előtted is bekerültek nem member-ként a sorba, mert hamarabb nyomtak. -
vaakuum
addikt
válasz
Blade_W
üzenetére
Első belépéskor ideális, mert hamar oda dob, és utána elvileg lehet spawnolni a környéken.
Engem a K/D ratio nem igazán érdekel, fontosabb, hogy hamar a frontvonalban legyek
, és néha egész jó helyre dob le... volt már, hogy a mediccel meg tudtam C4-ezni egy tankot, mert pont a dombon fölé dobott. De az esetek 50%-ában tényleg instant halál, mielőtt mozdulni tudna az ember.Egyébként azt nem értem, hogy amikor a fél térkép a miénk, és rányomok a redeploy gombra, akkor hogyhogy összesen 3 (igen, HÁROM) pontot ad a teljes területünkön respawn lehetőségként? Elvileg minden területen van egy éledőpont, amit lehetne használni, ha az SCU rendben van, és nincs rajta visszaszámlálás.
És egy újabb érdekes tapasztalat a tegnapi 2 óra játékból: 5 vagy 6 alkalommal sikerült 1 v 1 ben mindkettőnknek eldőlni úgy, hogy kézifegyvert használtunk. Azért ez nem kicsit vicces. Azért lehetséges, mert túl nagy az időintervallum, még a közelharcban is, amíg a lövedék a kilövéstől eléri a célt. Simán emelniük kellene minden lövedék sebességén egy jó 50%-ot. Egyrészt reálisabb lenne, másrészt ezeket a nevetségesen hülye helyzeteket is csökkentené.
-
vaakuum
addikt
Ez a játék programozástechnikailag egyre gagyibb...
most már a lövegtornyok sem hűlnek vissza... -
vaakuum
addikt
Ezt a bugos szutykot.
Esamirról nem enged át, merthogy tele van Indar, 17-iknek rak be várakozók közé.
Instant actiont nem enged, mert bár esamiron is villog a térkép rendesen, mindenáron az indarra rakna, de kiírja, hogy 17-ik vagyok a sorban, ezért oda nem mehetek... szóval instant action gomb FAIL
-
hipó
tag
Múltkor az egyik generátort akartam stabilizálni. Bejön egy tag, megáll mellettem, majd rám lő. Megkezdődik a futkározás, lövöldözés, persze ő nyert. Megjegyeztem az ürge nevét. Szerencsére a közelben volt respawn, és még nem ment messzire. Utánaeresztettem pár golyót, leszedtem. Utána újraélesztés, majd megint lelőttem. Remélem, hogy tanult a leckéből. : )
Ezen kívül fél év alatt kb három alkalommal találkoztam szándékos teamkillel.
Úgy tudom, a jövőben tervezik, hogy lehet majd jelenteni az ilyen eseteket a játékon belül. -
vaakuum
addikt
válasz
vaakuum
üzenetére
mondjuk esetemben az ff-et nagyban csökkentené, ha a javító és gyógypisztoly is olyan lenne, mint a melee, hogy gombnyomásra előveszi és használja, majd elengedésre visszaadja az előzőleg használt fegyvert.
Van hogy a tűz gomb miatt megsorozom a beteget, vagy tankot, mert gyorsabban lövök, mint fegyvert váltok.
Persze ezért is simán agyonlőnek azonnal, hiába az eredendően jó szándék. -
vaakuum
addikt
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Moskitó:
Ott a kérdésem igazából az akart lenni, hogy ha jól rémlik, volt egy 1 certes távcső, ami elvileg ad 1.25-ös nagyítást. (Azt megvettem minden járműre, amit egyszer is használtam). ezen elvileg van még néhány szint, amit lehet fejleszteni.
A mellette lévő ikon azt hiszem most így fejből, hogy 1.5-ös nagyítás, és 50 certbe kerül. De az első, (eredetileg 1.25-ös) ikonnak a második lépcsője is mintha 1.5-ös lenne, ugyan úgy 50 certért. Szóval akkor melyiket érdemes kinyitni? Vagy bármelyiket nyitom, adja mindkettőt?
Vagy az egyiknek nagyobb nagyítás lesz a végén? -
vaakuum
addikt
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Nem magam miatt kérdezem... nem fogok leállni saját frakciót lövöldözni szándékosan, mert nem akarok bizonyos emberek szintjére süllyedni. Pláne, ha ráadásul valami jóképességű csapatjátékos az illető, aminek ugye szintén én szívom meg a végét. Viszont megnyugtató lenne az a gondolat, hogy az ilyen emberkék előbb-utóbb kapnak valami retorziót. Segít elviselni őket hosszabb távon is.
Nem azt mondom, hogy a nagy káoszban elkövetett géppuskaropogás és ugrálás közben nem csúszik be néha egy-két FF, vagy olyan gránátdobás, aminek esetleg saját frakciós halál a vége, de azt nem sorolom ide, egyszerű véletlen. Mint az is, amikor hosszasan sasolom a terepet a mesterlövészpityuval cloak nélkül, és mikor meglátok egy lőhető célt, ráfókuszálok, levegő visszatart és egy profi tarkólövést kivitelezek az elém abban a pillanatban belépő saját heavynek...
De a C4-et is szemrebbenés nélkül használom, ha MAX van a hatósugarában, és inkább feltámasztom utána a saját frakciósakat.
És ilyenkor arja, hogy ejnye-bejnye, nem tolerált, csak nem tudom, mennyi a nem tolerált, és mit is jelent a "NEMTOLERANCIA". Szándékosan kipróbálni meg nincs indíttatásom. -
zolee0307
őstag
válasz
vaakuum
üzenetére
Vannak ilyen gyökerek. Múltkor a "csapattárs" azért lött majdnem ki, mert nem engedtem át a halberdet a harraseremen. Mondjuk egy két talpalá lövés megtette a hatását

Múltkor lelőttek egymás után nem tudom hányszor, mire megelégeltem lelőttem a csávót, erre mindenki engem lőtt, nem érdekelt senkit, hogy mit írtam.
Milleren is van bőven ilyen sajna.
-
vaakuum
addikt
Ott tartunk, hogya saját sunderert is kilövik, csak mert 3 perccel előttük lerakta a tappancsot...mindezt egy gagyi távcső nélküli, és tankokat sem töltő sundererrel ...
Ceres, pirosak... -
vaakuum
addikt
-
RichieTri
senior tag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
azt elfelejtetted, hogy a fust es a sima granatveto ket kulonbozo dolog mindkettot kulon-kulon kell certelni.
lehet, hogy a kollega a granatvetot kicertelte es abbol probal fustot varazsolni...
-
PeeterssoN
őstag
válasz
vaakuum
üzenetére
Akkor menjünk sorban.
Az insta action; amikor először vezették be, mindig csatába dobott le bármelyik kontinensre.
Azután normalizálódott; csak azon dobott le ahol éppen voltál. Ez így jó!
Most én is meglepődve tapasztaltam hogy összevissza és ráadásul elhagyatott bázisra is.Azt csak sorban lehet megvenni. (mosquito) Hiába mutatja külön is. Bug vagy nem bug nem tudom.
Ebben engem az zavar, hogy a fegyvereknél nem mutatja az advanced laser lehetőséget, csak ha már megvetted a sima lézert. (vagy pl forvard grip.)Az FPS-eddel ne törődj! Nem lesz jobb!
Csak ha csúcs géped van.
Még mindig optimalizálatlan laggos fos a játék tele buggal.Sok a tékás gyökér.
Füstgránátot az 1 es gombbal tudod aktiválni és vissza konzolnál tudod újratölteni illetve enginer ammo pack.
Én engim most: TRAC 5 S + NV scope + hangtompító + füstgránát. folyton újra tudom tölteni és a kutya nem lát (kivéve ha neki is nv scope-ja van). De addigra már halott!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
vaakuum
addikt
A cső alatti gránátvetőbe hogyan lehet füstgránátot tenni? Sehogy nem bírok rájönni...

-
vaakuum
addikt
Sikerült összeakadni az első TK figurával is, egy lvl 5-ös infiltrator. Azt élvezte, hogy szándékosan kilőtte, aki közel ért az ellenséghez.
-
vaakuum
addikt
Felraktam a legújabb VGA drivert, hátha nem jön elő többet ez a hiba...
-
vaakuum
addikt
ALakul...menet közben leesett az FPS 16-ra ... a logout nem segít, meglátom, az újraindítás mit csinál.
-
vaakuum
addikt
Ha Indaron nyom az ember egy instant actiont, amikor megy ott a csata ezerrel, akkor miért rak át ez a szutyok Amerisre, ahol egy lélek sincs?
Ha Moskitónál ki van nyitva az 1.25-ös optika, akkor a következő fokozata a leírás szerint 1.5-ös. De 1.5-ös optika van külön is. Ez hogy van?
-
vaakuum
addikt
Nyilván jó, ha az ember csapatban játszik, de az azért az dönbbenet, hogy a tűzvonal mögött, saját területen, fedezékben kidőlt MAXet 5 percig nem támaszt fel senki.
-
vaakuum
addikt
A 24 órás tesztelésre kölcsönvett fegyverrel is lehet gyűjteni a cert pontokat, ha megvannak a különböző kill mennyiségek (medálok)? Tegnap nem figyeltem, ma meg nagyon későn érek haza
. -
vaakuum
addikt
Érdeklődni szeretnék, hogy a heavy esetében érdemes-e a lock-on típusú rakétavetőket megvenni?
Mennyire használhatóak? Terranoknál célszerű külön-külön venni a a légi és földi típust, mert nagyobbat sebez egy találattal, vagy az univerzálisat érdemesebb választani? Esetleg az Annihilator?
De az elég lassan tölt, és papírforma szerint a T2 Striker nagyobbat zúz egy tárral.Apropó, hogyan adja ki a Wikia szerinti 200 RPM-et egy olyan fegyver, ami egyesével lő, és a lövések között 5.2 másodpercig tölt?
-
FischiPiSti
csendes tag
Elvileg nem, az első hotfix tárgya pont az AOE sebzés volt, hogy ne lehessen spawnterembe sebezni.
Csakhát az lett a hatása, hogy semmilyen AOE nem működött utána... Na ez volt a tárgya az új hotfixeknek, mostmár van AOE, de lehet hogy megint lehet pajzson átsebezni is -
vaakuum
addikt
Az normális, hogy a fémlapokon keresztül agyonlőnek smg-vel, meg a pajzzsal védett szobát szétlövik a tankok ágyújával, és a szoba közepén mindenki fekszik?
-
FischiPiSti
csendes tag
válasz
vaakuum
üzenetére
Nem felejtős, csak mindennek megvan a maga szituációja.
Ha egy fedezék nélküli terepen kell átrohanni, vagy ha kevesen vannak és sok az 1v1, akkor nanoweave.
Ha ki tudod használni a fedezéket, advanced capacitor mióta buffolták elég hasznos light assaulttal pláne. Grenade bandolier a spec gránátos kasztoknál(medic revive, heavy conc) hasznos. Flak ha engineer vagy és max közelében kuksolsz javítva azt. Heavyként extra rakéták is hasznosak ha nincs közelben engineer. Egyedül ammo bandoliert nem tartom hasznosnak, sok a terminál, sok az engineer(segítőkész engi annál kevesebb mondjuk), sok a busz, meg amúgyis hamarabb meg szokás halni.Jah, a gránátvetőbe csak füst és repesz megy
-
vaakuum
addikt
válasz
FischiPiSti
üzenetére
Engem az esetek nagyobbik részében kézifegyverrel lőnek agyon... persze néha a tankok pirítínak oda, nyilván az az 1hit/die sem szokott jól esni.
Ezek szerint akkor a nanowave felejtős? Most 4-es szintű. Eddig úgy tűnt, hogy kicsit megnőtt volna azon esetek száma, amikor egy-két csík élettel sikerült megúsznom, ha tűzpárbajba keveredtem és megsoroztak. Ha oldalról vagy hátulról kaptak el, és nem tudok visszalőni, akkor gyakorlatilag mindig borulok. Ha jól értem, a flak viszont csak a repeszek és a gránátvető ellen véd, így akkor az 1 vs 1 meccsekben semmit nem számít. Értem, hogy ez csapatjáték, de még nincs csapatom, egyedül gürizek, hogy ne legyek teljesen láma, mire jelentkeznék valahová.
A gránátvetős puskán már agyaltam, annál is inkább, mert szerintem fegyver lesz a következő, amit venni kell. A füstben eddig nem voltam biztos, abban reménykedtem, hogy talán abba a gránátvetőbe is lehet revive gránátot tenni, és akkor van páncél is, meg 3 revive gránát.
Ezek szerint ezt sem jól gondoltam
-
FischiPiSti
csendes tag
Nanoweave túl van becsülve, 1 golyó nem oszt nem szoroz. Ha az ember platoonos csatában van meg tudja oldani, hogy elkerülje a közvetlen csatát, és ekkor egy grenade bandolier + 3 revive grenade és xp eső. Be kell rakni egy S-es assault riflet(amire lehet rakni underbarrel cuccot) füst gránátvetővel, és a legjobb squad support, ha pl kint egy csoport felrobban, odalősz egy füstöt hog az ellenfél ne lássa őket aztán revive gránát.
Meg merem kockáztatni, hogy advanced capacitor jobban megéri ilyen helyzetekben, csakúgy mint flak armor.
Tervezik ráadásul, hogy flak armorok védjenek a rakéták direct sebzése ellen, ennek csak akkor lenne értelme, ha túl lehetne vele élni egy közvetlen heat találatot ill dumbfire rakétát, ebben az esetben pedig egyértelműen a flak lesz a legjobb választás. Pláne, hogy a nanoweave már nem véd az aknák ellen(eddig 4es nanoweavevel túl lehetett élni egy aknát) mióta buffolták őket -
hipó
tag
válasz
vaakuum
üzenetére
"Mondjuk az elég gáz, hogy csak egyet tud vinni magával, és az ammopakkból azt nem tölti."
Mindent nem lehet egyszerre : ) Ennyiből lehetne végtelen töltényt mindenkinek, mert az engineernek van lőszer utánpótlása. Szerintem jól ki van ez a rendszer találva. Lehet, hogy a játékegyensúly nem tökéletes (pl NC-vel nehezebb játszani, elég megnézni a legjobb játékosokat, NC-ből jóval kevesebb van), meg időnként egy-egy változtatással a korábbi jól bevált stratégiák nem fognak működni, de legalább él a játék, folyamatosan csiszolják, új taktikákat kell kidolgozni, mindig van min agyalni : )
-
vaakuum
addikt
Tegnap ami nekem nagyon látványos volt, azok a roncsok, amik ott maradtak a levegőben, meg a földfelszín fölött nem sokkal, és nem lehetett tőlük elmenni, minden felakadt bennük. Egy idő után úgy nézett ki az ég, mintha egy aszteroida mező közepén lenne az ember. A tankkal meg nem lehetett elmenni az úton, mert oda esett le egy kis darab valami.
Ettől függetlenül rágyúrtam a medicre, már van revive gránátom. Mondjuk az elég gáz, hogy csak egyet tud vinni magával, és az ammopakkból azt nem tölti.
-
FischiPiSti
csendes tag
válasz
vaakuum
üzenetére
Patch napon nem érdemes játszani...

Én mondjuk szeretek, ilyenkor szoktak a legviccesebb bugok előfordulni, mint a "crazylegs" bug, a hátracsavart karok bug, a flashen álló bug(ez nálam úgy jelent meg hogy ott feküdt rajta holtan), a bug mikor nem lehetett tankkal lövöldözni(mondjuk ez nem volt olyan vicces), a "sunderer" exploit amikor mindenkit dcztetni lehetett a hexen belül(ez se volt olyan vicces), a jármű cloakolás, a transformer galaxyk még bétából(bár ez nem patchnapon volt) én verzióm ebből, meg amiket elfelejtettem most hirtelen..
Mostani patch sem rossz, a PPA már teszt szerveren szar volt, erre képesek voltak berakni így

-
vaakuum
addikt
Nagy nehezen elindult, és a korábbi 70-80 fps-ből van kemény 14

-
vaakuum
addikt
Amit ugyan letölt, de a játék indítása látványosan lelassult, és a betöltés 98%-nál nem is megy tovább
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Valamit nagyon eltak a fijjúk. -
vaakuum
addikt
463 Megás patch...
-
vaakuum
addikt
A harmadlagos tüzelés hol használható? A cső alatti gránátvetőnél és shotinál?
-
vaakuum
addikt
válasz
Wannabeapro
üzenetére
Akkor így nem sok értelme van ennek a távcsőnek a 2-es nagyítással, maximum tényleg csak éjszaka, de ott is ritkán...

-
vaakuum
addikt
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy az NV/IR távcsővel nem lehet látni a cloaked infiltratort

Többször lőttek le úgy közvetlen közelről, hogy előtte végigpásztáztam a terepet, és mégsem láttam, hogy ott állt előttem. -
RichieTri
senior tag
válasz
Blade_W
üzenetére
a +50HP az pont meg egy tavolabbrol leadott lovessel tobb.
mivel ugy lesz osszesen +250HP.-d. a legtobb fegyo min. damage-e 125-112.igy mar nem csak plusz egy lovest birsz el hanem kettot.
hangsulyozom nem speci fegyverekrol (BASR-rol meg SAW-rol) beszelek.es ez a plusz ket loves is csak teli HP-nel ervenyes. persze aha az ember normalis csapatban jatszik akkor alap, hogy a medic-k mindig feltolt...
-
vaakuum
addikt
válasz
PeeterssoN
üzenetére
A gyógypityu asszem hármas szintű, meg a skill is már. Fegyver tetszik a távcsővel, sokkal jobban tudom használni, mint a sima irányzékkal, úgyhogy most nem izgat a cseréje.
Medic ha visz revive gránátot, akkor ugye repesz és villanó már nem lehet nála?
-
Blade_W
tag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Na ebbe kicsit jobban belemehetnénk, szerintem nem feltétlen éri meg 1000 certért(csak ha már tényleg nem tudod mire költeni), a +50HP. Miről is beszélek?
- 150certért lesz +200 HP-d, ezzel már biztosan túlélsz +1 lövést a legtöbb fegyverből. (NC-nél jellemzőek a 167 damage fegyverek, Terrannál 143 az átlag, Vanu passz.) Kezdetben 500HP, 500 pajzs van egy átlagos infantry karakternek, ebből lesz 700/500.
- sniperek ellen ez nem ennyire kiélezett, elég változatosak a sniperpuskák sebzései. Nagyon kevés az a lövés (és minimum távolságból kell kapnod), amit nem élsz túl 4es Nanoweave-el, de 5-el már igen.
- shotgunok, submachine gunok: háát tegnap pl rendszeresen ledaráltak submachine gunnal hátam mögé lopózó infik, max 1 mp alatt kinyírtak. Ezen megintcsak nem hiszem, hogy a +50 hp sokat segítene. Shotgunnal is sztem egy közelről kapott fejlövés simán 1hitel (bár erre jöhet valami megerősítés ennyire nem mélyedtem bele.)Szóval nekem ezek a tapasztalataim, meg kicsit utánaszámoltam a dolgoknak, kíváncsian várom mások véleményét!
-
vaakuum
addikt
Az este indítottam a második karimat, de most a Miller szerveren és a pirosaknál. Rágyúrtam a medikre, párhuzamosan húztam a gyógypisztolyt, a healing skilljét meg a nano-armort. Ja, és vettem egy nv/ir scopot is abban a reményben, hogy a cloaked infiltratort is látja. Kipróbálni nem tudtam ezt a feltételezést, mert amikor ilyennel találkoztam, és mire ezen keresztül néztem, akkorra már szabad szemmel is látható volt éppen, csapattársat lődözött. De a medic ebben a formában nagyon tetszik, csak az a gáz, hogy a gyogyópisztolyt soxszor odafogtam a füstölő turretra meg tankra, meg kukáskocsira is, hogy most jól meggyógyítom, és beleülök

(szerk: a játék hangulatához szerintem nagyon illett volna, hogy a mediknek és mérnöknek ne legyen külön oldalfegyvere, hanem a célhardvere legyen használható pisztolyként az enemyvel szemben. És ahogy fejleszti, úgy erősödjön is folyamatosan, hogy a végén szinte ne is nagyon legyen értelme mást használni.)A resu is jó móka, és a gyógyításnál is hamar ráállt a kezem, hogy a pisztolyt és a skillt egyszerre nyomom. Bár a skill lassan töltődik, de úgy éreztem együtt hatékonyabban gyógyít, illetve engem is véd picit, amikor a tűzvonalban kell healelni. A resu gránátot is tudtam volna néhányszor használni, de arra még spórolni kell kicsit, lehet előtte még húzok egy-egy szintet a többi cuccon.
Viszont nagy kérdés, hogy az ir scope akkor csak a füstön keresztül használható a normál emberek felfedezésére, vagy a láthatatlanságba burkolózó infit is ki lehet vele szúrni

-
hipó
tag
válasz
PeeterssoN
üzenetére
"De az téves gondolat, hogy megállsz a fejlesztésben mert vagy már elég ügyes!"
Ezt már te gondoltad tovább, én azt írtam, nem fogja olyan fontosnak érezni a fejlesztést! : )"A nanowave armor utolsó igaz marhadrága (1000) certje szembetűnően javítja a túlélési esélyeidet 1v1 ben, de 1v2 is akár."
Látod, itt még nem tartok! : ) De kösz a tippet, ha kimaxoltam a tankot, teszek egy próbát a medic-el. -
vaakuum
addikt
Közben érdeklődöm arról is, hogy a repcsiket általában mivel irányítják? Tankot gondolom főleg billentyűzettel.
Sokszor láttam, hogy egy helyben lebegve, orral előre bukva lődöznek lefelé a gépek... na én ezt nem tudom megcsinálni, hogy a vízszintestől eltérő helyzetben egy helyben lebegjen, mindig beleáll a földbe. Mondjuk még nem is sokat próbálkoztam a repülőkkel, csak a kíváncsiság, ha már trainingben ott vannak. Még ezt is gyakorolnom kell.
-
PeeterssoN
őstag
válasz
vaakuum
üzenetére

Hasonló lett volna a mondandóm az előttem szólóhoz.
De az téves gondolat, hogy megállsz a fejlesztésben mert vagy már elég ügyes!"Ha már jó vagy bennük, akkor nem is fogod annyira fontosnak érezni a fejlesztéseket."
pl.: A nanowave armor utolsó igaz marhadrága (1000) certje szembetűnően javítja a túlélési esélyeidet 1v1 ben, de 1v2 is akár.
Ez mindenre általánosan igaz; kimaxolva lehet igazán észrevenni a jelentős változást pozitív irányban. -
vaakuum
addikt
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Multitaszkban elkezdtem regelni, meg gyakorlat-videót nézek/hallgatok, meg szabályzatot olvasok ...
eddig nagyon meggyőző, tényleg szervezett a dolog. -
hipó
tag
válasz
vaakuum
üzenetére
Nem csináltál rossz vételt, csak korai volt még. Szerintem a különböző kasztok speciális képességeire gyúrj rá első körben, mert csak így lesznek igazán hasznosak. Ezzel párhuzamosan amit szerintem érdemes fejleszteni, az a nanowave armor, legalább utolsó előtti szintig. A drága cuccokat meg ráérsz később megvenni, amikor már elég jó vagy a célzásban, és a taktikában.
És ne akarj mindent egyszerre. Kezdj el egy kaszttal játszani és azt fejleszd. Persze ha megunod, akkor lehet váltani. A kezdő elsődleges fegyverek mindegyik kasztnál jók, ha tudod őket használni. Egyedül a snipernél érdemes smg-t venni, ha nem távolról akarsz lövészkedni.
Én pl HA-val kezdtem, az jó volt kitapasztalni a távcsöveket, meg hogy hogyan maradjak minél tovább életben. Aztán elkezdtem engineer-el menni, de csak lövöldöztem, lőszert adtam, meg mások cuccait javítottam. Amikor meguntam, elkezdtem medic-el játszani. A legújabb móka, hogy a c4-el lightning tankokra vadászok. Ki a franc gondolná, hogy a medic fogja lenyomni a tankot? Persze ritka alkalom, de ha összejön, az mindig emlékezetes. Tegnap 4 vagy 5 tankot nyírtam ki így. Ja, és az utóbbi napokban elkezdtem fejleszteni a lightning-omat, a radart, meg a lopakodást akarom kimaxolni, aztán majd kipróbálom egy erősebb löveggel is.
Szóval először csak egy kaszttal nyomulj, azt maxold ki, specializáld és ennek megfelelően használd. Aztán lehet ismerkedni a többivel is, és helyzetnek megfelelően használni.
Pl én alapból medic-el megyek, helyzettől függően vagy hátul gyógyítok és az elfoglalt területet biztosítom vagy segítem az előretörést. Aztán átülök engineer-el a tankba és a többiektől elszakadt egységekre vadászok. Ha sunderer-t látok, HA-val megyek rá.
És ne számíts arra, hogy ha felfejleszted valamelyik kasztot, akkor dőlni fog a cert. Sok múlik a felszerelésen, de az ügyesség, meg a taktika még fontosabb. Ha már jó vagy bennük, akkor nem is fogod annyira fontosnak érezni a fejlesztéseket.
Amiket írtál, hogy gondolkodsz rajtuk jók, de mindegyiknek megvan a hátránya is, ahogy írod. De ha ismered a hátrányt, akkor kerüld azokat a helyzeteket, ahol emiatt fűbe harapsz.
Én a helyedben elkezdeném az engineert fejleszteni, ha már van AV turreted. Ráadásul lehet tankosat vagy repülőst játszani is, tudsz javítani és lőszert osztani. Fejleszteném a javító pisztolyt, meg a lőszer adást és vagy a nanoweave armort, vagy a flak armort. Meg a medical kit-et, azt mindegyik kaszt megkapja. Én hármas szintig fejlesztettem, háromnál többre nem nagyon volt szükségem.
Ezzel az egy kaszttal nagyon sokféleképpen lehet játszani, nem lesz unalmas. -
vaakuum
addikt
válasz
vaakuum
üzenetére
Természetesen, de mivel a játékban fellelhető cuccokkal kapcsolatban az az egyetlen biztos pont, hogy mindenkinek más jön be, kénytelen voltam meglépni ezt. Most már tudom, hogy nekem sem
.Viszont akkor most tényleg nem tudom, mi lenne a célszerűbb: az infiltrator (ami a távlövő puskával soha nem akkor hagyja abba a levegővételt, amikor szeretném, de a smg-vel lehet jól lehetne vele nyomulni), a heavy, aminek viszont tuti kell majd valami lockolós rakétavető, mert a mozgó céloknál sokat lövök mellé, esetleg a light, de még szokni kell a röpködést, illetve utána nézni, mennyi c4-et bír vinni.
Végső soron maradna a MAX? de ugye ahhoz meg kell nyersanyag, ha kilőnek.Az tuti, hogy nekem sundererrel sem nagyon éri meg görcsölni, mert nemegyszer a védett helyekről is eltűnt néhány perc alatt, miközben elmentem harcolni a teleporton keresztül. Lehet csapattársak lőtték ki, hogy beállíthassák a magukét a helyére. Maximum az 1 certes fejlesztéseket érdemes rajta megcsinálni.
Tehát ha másik szerveren/kasztnál is nekikezdek, tudom, hogy ezekre nem érdemes már nagyon költeni. -
vaakuum
addikt
Hááát, tényleg kár volt az 1000 certpointot a turretra költeni...
-
vaakuum
addikt
válasz
PeeterssoN
üzenetére
kiderült, meg is találtam, a tűzváltó gombbal váltja. Viszont egyszerre már a két turretet nem lehet vinni? MErt a youtubon még valami videóban arról volt szó, hogy mindkettőt lehet használni egyszerre. Vagy azóta valami patchhel kivették ezt a lehetőséget?
-
PeeterssoN
őstag
-
vaakuum
addikt
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Szerintem én elállítottam azt a gombot. A nevét esetleg meg tudnád írni? Akkor meg tudom keresni az optionsban.
Mondjuk most nyomkodok mindent, de csak a taposóaknát szorongatja a markában, meg a turretet akarja lerakni. -
PeeterssoN
őstag
válasz
vaakuum
üzenetére
Tud vinni ammot is az akna mellet. Váltod a turetre nyomsz egy B-t és már dobhatod is.
Sundidat vidd egy másik ammo-s szundi mellé és már tölti is.Ui.: Az leszel, csak hosszútávon éri meg a beruházás és akkor is jobb felhúzni az újratöltési idő csökkentésére.
Speciális helyzetekben jó illetve érdemes használni nagy távolságú célpontokra. -
vaakuum
addikt
válasz
PeeterssoN
üzenetére
A javítópisztoly már 4-es szintű, a következő lépcső 150 cert, ezért azon gondolkodom, hogy elköltsem-e most rá, vagy ráér még kicsit. De még így sem tudja két körből megjavítani a lövegtornyokat. A lőszertatyó 2-es szintű, ezt nem tudom, érdemes-e tovább húzni. Akkor lenne jó, ha nemcsak egyet tudna ledobni, hanem ahogy rohangálok, a kisebb csoportoknál el lehetne szórni több darabot, amik 1-2 percig ott maradnak. Ráadásul nem tudja eldobni, ha állnak mellette, vagy lépcsőn is szerencsétlenkedik. Sokszor halok meg azért, mert ott nyomorgok a tömegben, és nem tudja eldobni a táskát, közben meg jól legéppuskázzák az egész csapatot. Bár ha nagyobbra húzom, akkor a növekvő rádiusz miatt lehet egy adott csoportnál mindenki feltölti magát, mire a következő csoporthoz odaérek, de ez a ledobási balfaszságra nem megoldás
A taposóaknát nem fejlesztettem, mert akkor ugye nincs lőszerosztás, az meg jobban hozza xp-t. Ráadásul ez mintha nem jól lenne a wikia oldalán, mert ott a leírás szerint mintha mindkettőt is lehetne vinni egyszerre.Sunderert feloptikáztam az 1.25-ös gagyioptikával, már spawnpointnak is jó, és lőszert is tölt a járművekbe alap szinten...csak saját magába nem tud lőszert pakolni a nyomorult

Nanoweave páncélon is megcsináltam az első két fejlesztést asszem. Fegyóra semmit nem költöttem még, de abból úgyis majd másikat akarok venni, bár még nem tudom, melyiket.
Most van valami 970 certpointom, és kezd aktuális lenni a mire költsem kérdés. Esetleg egy bolt-action vagy SMG puskára az infiltratornak?
A rakétás turrettel egy egészen univerzális karakter lehetne a mérnök, de mégis tartok tőle, hogy béna leszek vele, amikor élesben kell használni. -
Creever
csendes tag
válasz
vaakuum
üzenetére
ha nagyon költeni akarsz, akkor első körben szerintem defend-re költs. Nanite shield, repcsinél composite armor, stb. Van egy VR training a warp gatenél, bal alsó sarokban jelenik majd meg, amikor warpolni akarsz a kontinensek között. Ott kitudod próbálni az összes fegyvert, páncélt, mindent. Igaz ott nem kapsz XP-t, de sokminden kiderülhet.
-
vaakuum
addikt
Ezek a lila/rózsaszín jelzőfények (földbe szúrt, fölfelé világító elemlámpa) mire valók?
-
vaakuum
addikt
Nem is tudom, hanyadszor nézem meg EZTa videót, de még mindig nem tudom eldönteni, hogy érdemes-e a nehezen összekuporgatott certpointokat erre a turretra költeni. Élesben ugye teljesen más, mint a training felületen. Mondjuk még nincs is meg az ára, még kell vagy 250, de bizonytalan vagyok, hogy nem jobb lenne-e másra költeni inkább (mondjuk másik fegyver, első markolat, távcső, stb.)
Mellette szól, hogy nem érezném magam tehetetlennek, ha közel-távol feltűnik egy jármű, mert géppuskázni a tankot ugye nem az igazi. -
Viper26
nagyúr
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Sajnos nálam a linux elég kicsi partíción garázdálkodik, így talán el sem férne.

-
Viper26
nagyúr
válasz
PeeterssoN
üzenetére
Sorry ha félreérthető volt, csak jeleztem, hogy a Steam gond nélkül működik linux alatt, ha ez lett volna az akadály, hogy kipróbáld.

Új hozzászólás Aktív témák

- Call of Duty: Black Ops 7
- Autós topik
- OpenMediaVault
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motoros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- HP 250 G7 Notebook, 15,6" HD, Celeron N4020 CPU, 4GB DDR4, 128GB M.2 SSD, W11, Számla, 1 év garanc
- Lenovo V110 Notebook, 15,6" HD, i5-6200U CPU, 8GB DDR4, 500GB HDD, W11, Számla, 1 év garancia ( olv
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 15 Retina - Mid 2014 - 2.5GHz i7, 16GB, 500GB SSD, GT 750M - ÚJ AKKU!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB LIAN LI LANCOOL 207 Digital 650W
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 1TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Èrkezett Kingston NV3 1TB SSD! Vigyètek, vegyètek használjátok!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
), hol kellene keresni.
Kellene még faragni a kódon kicsikét.
Tetszik a T2 Striker, ha éppen élve eléri az ember azt a részt, ahonnan már tudja használni. Úgy tűnik, eléggé tudja zavarni a légierőt, ha befogják őket, és utánuk eresztenek egyet. Aki nem nyomja a csalirakétát, abba lehet tolni a teljes tárat

Csak ha csúcs géped van.

grat