- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
-
Mobilarena
Overwatch 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sirandrish
legenda
-
-
válasz
wjbhbdux #15169 üzenetére
Meglátásom-töprengésem ezennel diskurzusra bocsátanám.
Az OW dead game EU-ban, mert úgy általában a Blizzard szarik az EU-ra OW-téren, akár merchandiseról, akár OWL meccs schedule-ről, akár bármi másról legyen szó. A hazai OW szcéna meg olyan amilyen, lehet "szokásosmagyarmentalitás"-ozni, de attól még az van, hogy nincs 20-30 kompetitív csapat (stabil csapat, mondjuk akik 200 napnál tovább is együtt bírnak maradni, lol), ami húzna-inspirálna magával egy jó közösséget.
Továbbá azért az OW egyik legfontosabb törzsközönsége még mindig 12-16 év körüli, ahol nem teng túl a tenniakarás vagy a tolerancia, noha idejük lenne bőven értelmes dolgokat csinálni (ez nem beszólás részemről, egy kamasz akkor is egészséges ha ilyen). Aki meg idősebb már és netán van benne szervezőkészség meg szándék, annak meg ideje nincs.
A csapatokkal is ez a gond, meg a színvonallal is: vannak itthon jó playerek, de ha meg is bírnának maradni hosszabb ideig csapatban, van egy treshold, ami fölé nem tudnak menni skillben, és nem azért mert bénák. A huszonpárévesek, akiknél már előfordulhatnak olyan agyberendezések, amik csapatérdek miatt el tudnak tekinteni személyes problémáktól, na ők meg munka mellett játszanak (egy munkahely hamar tud ám csapatmunkára nevelni), mert itthon jelenleg senki sem ad azért fizetést 6 hülyének hogy játsszon egész nap (ezt lentebb kifejtem). Így viszont nincs (elég idő munka mellett gyakorolni) kiemelkedő eredmény sem (amit ugye nemzetközi mezőnyben kéne felmutatni), ami nélkül nem lesz szponzor, ami nélkül nem lesz fizu a gyakorlásért, ami nélkül kell a 8 órás meló a playernek, hogy legyen mit enni, ami nem teszi lehetővé, hogy annyit gyakoroljanak, hogy felmutatható eredmények szülessenek. És így tovább. A kígyó a farkába harapott.
A tizenpárévesek megsosemigen ritkán fognak tartós csapatot alkotni, akik képesek lennének hónapokig is együtt gyakorolni, mert ha nem az első, akkor a harmadik személyes konfliktus szétbontja a groupot.(igen, az okfejtésem során számos helyen ÖNHATALMÚLAG ÁLTALÁNOSÍTOTTAM, hogy a mondandómat illusztráljam, igen, nekem is van az flistemen olyan 15 éves, aki toleráns és türelmes magával is meg másokkal is, meg van olyan 4x éves is, aki alkalmatlan a csapatjátékra)
Szóval, az OW EU-ban (és itthon is) amúgy is alulreprezentált (LoL meg CS:GO ellenében), tehát kevesebb az emberanyag. Nehéz a csapatolás is, vagy fiatalok és kamaszodnak, vagy idősebbek de dolgoznak mellette. Az is sokat elmondd, hogy KÉT magyar OW FB group van, és ez vélhetően így is marad.
De ha ennyit rinyálok, akkor javasolhatnék is valami értelmeset nem? De. Íme: szükség lenne egy vastag bukszára. Vagy kettőre. Lehetne itthon egy vagy két olyan haladó agyműködésű/bátrabb marketinges csapat (vagy atomgazdag OW fan), aki lát az online gamingben fantáziát annyira, hogy beálljon egy kupa vagy pár csapat mögé, pénzzel. 6-7 fő havi fizetéséről lenne szó, meg néha ugyanennyi retúr vonatjegyről. Indulásnak ennyi is nagyon nagy segítség lenne. 4-5 ilyen csapat már elég lenne ahhoz, hogy megindulhasson a ciklus.
És még mielőtt valaki beszólna, hogy ha ekkora a pofám, akkor akár tehetnék is valamit, mondanám, hogy a tehetségemből mindössze annyira futja, hogy mindenféle (nagyobbnak mondható) konferenciákon próbálom a nem csekély résztvevőnek magyarázni gusztusos(nak szánt) prezentációkkal, hogy a gaming business milyen ütős. Sajnos a résztvevők többsége (van kivétel is!) nem nagyon érzi a bugit abban, hogy fiatalok kattintgatnak a gép előtt és hogy hol van ebben a lóvé (mert amúgy van benne, de akinek ma még a reklám az továbbegyenlő tévé, azzal nehéz ezt megértetni). Ez egy mély terület, röviden az az érvelés, hogy 10 millió ember(ből ahányan néznék is a médiumokban a játszásokat), azok nem tudnak eltartani nézettséggel fizetett magyar csapatokat. Kábé egyet sem. Maradna az, hogy meglévő sportklubok csinálnak e-sport divíziót (hogy a jó esetben sikeres klubtól jöhessen a finanszírozáshoz szükséges della), de ők meg nyilván inkább olyan játékra mennek rá, aminek nagyobb közönsége van.
Asszem kísérletként kipostolom ezt valamelyik FB groupba is, szerintem tanulságos lesz
-
torik
senior tag
válasz
wjbhbdux #11953 üzenetére
Nem pont hogy magasabbra kéne tennie a playert ahhoz hogy jól érezze magát?
ha jól értem a lényeg az lenne hogy könnyen megmássza majd azt az sr-t amivel lejjebb tette a game, de ha így is van, 3 hónapon belül olyan jelentéktelen időtartam alatt lehet azt megtenni hogy ez egy fölösleges húzás.
-
leviske
veterán
válasz
wjbhbdux #6257 üzenetére
Rákényszeríti? Pont, hogy egy ultrakocka ember nem tudja elviselni, ha valamit nem kap meg a játékból. Ismerek ilyen embereket, nem ők adják a többségét a OW játékosbázisának. Az időlimites event lényege pedig pont az, hogy nincs mindenkinek meg minden. Másként megfogalmazva ajándék, hogy "ott voltál". Ugyanaz, mint a Noir skin, vagy épp az OE-höz csomagolt 5 legendary.
Nyilván akinek ez nem tetszik, az költ pluszban pénzt.
(#6259) P00By: Üdv a klubban.
-
leviske
veterán
válasz
wjbhbdux #6253 üzenetére
Na, akkor bele kell húznom, hogy elérjem a következő kerek rankot, hogy dobálja a loot boxokat.
Jó lenne tudni, hogy Okt. 10-11. környékén indul-e vagy később. Elvégre a nyári játékok 3 hétig (?) tartottak, gondolom ez is addig fog.
mod: Amúgy ezt azért így ("pénztárcákat elő") írtad be, mert azt hiszed csak venni lehet majd a loot boxokat, vagy csak én vagyok túl érzékeny a múltkori Paladins-os sziporkád után? Csak mert a fikamikára szerintem itt senki nem vevő. A Paladinsnak van gondolom saját topikja, ott lehet örömködni az OW vásárlás valós/vélt hátrányainak.
-
sirszevenap
addikt
válasz
wjbhbdux #6125 üzenetére
Nem tudok mit mondani. Ha azt mondanám rossz játék, akkor gyakorlatilag az Overwatchra is ezt mondanám. Egyszerű a dolog egyébként... Olcsó hatást kelt (nem, nem azért mert ingyenes
) , hanem azért, mert nagyon sok dolog lett egy az egyben átemelve az OW-ből ami szerintem nem túl megnyerő. Csak azért próbáltam ki, mert haverok nem adnak pénzt játékért, de erre egy lan keretei között rátudtam beszélni őket.
10 értékelésből 9 = "Szegény ember Overwatch-a "
-
törölt tag
válasz
wjbhbdux #6125 üzenetére
Szerintem nem kell kínosan éreznie magát annak, aki megvette, mint ahogy az sem érzi magát kínosan, aki Nike cipőt vesz drágábban az olcsóbb Nika cipő helyett.
(remélem érthető az összehasonlítás) Néhány karaktercopy már rendesen kínos benne. Vicces pl. a Mccree képességeivel rendelkező, Spawn-fejű, Darksiders Death-jére is hajazó Androxus.
Kíváncsi vagyok, 1-2 hónap múlva mennyien fognak vele játszani. -
válasz
wjbhbdux #1147 üzenetére
Egy kört mentem vele, korábban nem nagyon néztem ismertető videókat sem, szóval nekem minden új volt. Egyelőre nagyon tetszik, technikailag is jól van megcsinálva. Kicsit szerintem túl sok lövés kell egy killhez, legalábbis tracerrel. Meg talán túl sok a random faktor, mert annyi fajta fegyver van. Nekem mondjuk jobban bejön a Battlefield Hardline féle realisztikusabb megközelítés, de azt meg már egyre kevesebben tolják.
-
.LnB
titán
válasz
wjbhbdux #953 üzenetére
Mellé úgy értettem, hogy mögé természetesen. És a célközönség nem feltétlenül ugyan az. De az Overwatch is szipkázhat el embereket a CS-ből. Úgy gondolom a cs mellett lesz még egy competitive fps. Nem olyan mint ma a BF, COD, Halo. Amiknek van közönsége de nem jelentős competitive szinten.
És azért mert Blizzard játék, attől még nem a WoW-osokat meg a Diablósokat akarják áttéríteni erre, nem házon belül csinál magának konkurenciát a Blizzard.
(#954) k-adi
"simán kialakulhat új közösség is a korábbi hasonló játékok táborából. "Pontosan ez történik, csak sokan ezt még nem látják.
-
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
wjbhbdux #800 üzenetére
S hogy méred egy multi játék nehézségét? Reálisan csak az alapján lehet, hogy milyen ellenfelekkel rak össze, az meg nem játékfüggő, tehát így objektíve kijelenteni, hogy A játék nehezebb mint B elég merész. Egy átlag játékosnál mindig vannak nagyobb prok és noobok is, akármivel játszol. Persze a "meghaladja a képességeit" és "életképtelen lenne" állításaid vica versa is igazak: attól, hogy valaki piszok jól céloz Csében, még lehet (sőt, valószínű), hogy Starcraftban hosszas gyakorlás után sem tudna labdába rúgni, mert teljesen más gondolkodást igényel a kettő (először sakkot akartam írni, de az sport).
A WoW-ot meg szerintem butaság idekeverni, mert az MMO- után még mindig az áll, hogy -RPG, s az előfizetők jelentős részét nem kompetitív farokméregetéssel vonzzák be (az már csak max. 1-2000 guildet érdekel világszerte), hanem azzal, hogy óriási energiákat fektetnek (vagy fektettek...) a művészeti részbe (szöveg, zene, történet, stb.). -
DaveNo1
veterán
válasz
wjbhbdux #800 üzenetére
"A CS most népszerűbb mint a WoW valaha volt, egyszerűen lehetetlen, hogy azt a szintet meg tudja ütni a Blizzard."
Azért gondold már végig mit írsz, a WoW havi előfizetéses játék + mellé még dobozos termék is, CS:GO meg kvázi ingyenes.
Ezzel az erővel a Farmville népszerűbb volt fénykorában mint bármi más.
-
-conrad-
addikt
válasz
wjbhbdux #800 üzenetére
Nem azzal van a bajom CS:GO-ban sem, hogy nem ismerem a pályákat vagy a fegyvereket, az elméleti tudásom megvan, de a reakcióidőm olyan szinten rosszabb lett az évek alatt, hogy egy 20éves srác kenterbever
Erre céloztam amikor azt mondtam, hogy a 30-35 éves korosztálynak nem ez lesz sztem a várt játék, hanem inkább a fiatalabb korosztályt kell becsábítani valahogyan.
-
-
F-ECT$
titán
válasz
wjbhbdux #623 üzenetére
Januárban jön vissza, és hogy jó hír is legyen:
Q. Will any more players be added to the Closed Beta after it comes back online?
A. Yes, we do plan to invite more players to the Closed Beta after it comes back online. The exact timing and how many players are invited will be determined by our testing needs. -
zola09
aktív tag
válasz
wjbhbdux #613 üzenetére
Én casual szinten hetente pár alkalommal játszok mióta behívtak a bétába és össze tudom rakni bármelyik paklit.(De már 1 éve is össze tudtam) Meg kell nézni 1-2 videót aztán le kell futni 3naponta 1 arénát, elég gyorsan össze lehet szedni a lapkészletet.
Heroesban meg ha csak és kizárólag a napi küldetéseket tolod le, ami legyen mondjuk 3 naponta 5-6 játék(ritkán több), meg fogod tudni venni mindig a legújabb hőst.
-
wjbhbdux
veterán
-
-conrad-
addikt
-
F-ECT$
titán
válasz
wjbhbdux #498 üzenetére
Mennyit tudsz játszani jelenleg egy átlagos single player játékkal? 10-20 órát? Ennek valószínűleg a többszörösére lesz jó az OW, szóval én nem keveslem, de ha kilóra mérjük, akkor az SC2 valóban többet ad. (Bár ott kell az első 2 rész is a harmadikhoz, tehát nem 40 euró a teljes ára, ha utána számolsz.)
-
Viktor77
titán
válasz
wjbhbdux #368 üzenetére
Ami a WoD megjelenése vitt fel 7.5-ről 10-re. Így, ha az új kieg miatti hypetól eltekintünk, akkor 7.5-ről lett 5.5.
De, minden kiegkor ennyire elégedtelenek voltak az előfizetők.
Ha nem vagyok indiszkrét, mutatsz magadról valamit? Kiváncsi vagyok, hogy egy veterán WoW-ossal vitatkozom, vagy lelkes amatőrrel, akinek vannak elképzelései.
Ha lehet, akkor a WoW topicban folytassuk, ez itt már eléggé OFF. -
Viktor77
titán
válasz
wjbhbdux #339 üzenetére
Mi bukott? Ne beszélj már hülyeségeket! Egy 10 éves játék esetében hogy tartasz meg 12milla előfizetőt? (Amúgy milyen előfizetők felét? Most tartunk 5.5 milliónál, WoD kezdéskor nem volt 11 millió.) Megsúgom, sehogy.
Ha a fene fenét eszik is, ez a szám csökkenni fog. Nagyjából olyan 500K ember kell, hogy életben tartsa a játékot, így 101%, hogy lesz WoW 2020-ban is.
Az előfizetéses modell ideje lejárt, a Blizz sokkal többet keres a shopból mint az előfizetésekből. -
JSaN
addikt
válasz
wjbhbdux #364 üzenetére
Szerintem PC-n is tarolni fog nem kicsit, bar mivel alapban fizetos az egy kicsit ovatossagra int.
De nem mindig ezen mullik minden, ott pl a storm, free es ingame goldal is meglehet mindened idoraforditassal. Ennek ellenere valahogy nagyon nem akar beindulni az egesz, twitchen is alig nezik stb. Meg nekem a dizajn sem tetszik igy omlesztve minden vilag karaktere, meg az ilyen ponis garden mapok.
Heartstone ellenben nagyon sokan nyomjak, de amugy nagyon megy a panasz a deck balanszokra.
Ellenben az Overwatch egesz atgondolt lestisztult sajat vilag, a karaktereket vegig nezve mindegyik egyedi jol atgondolt es hamar megszerethetoek. itt is sokan ra vannak izgulva Amélie bor rucijara.
En mar nagyon varom hogy toljam egy jo kis csapatba, tokeletes lesz, estenkent hosszu vagy rovid par koros menetekre. -
-
Ch0b
tag
válasz
wjbhbdux #357 üzenetére
Pedig van ami sikeres MMO régóta, pl. az EVE, és az nem egy alacsony minőségű játék. Viszont én nem akarok ennyire eltérni a témától ebben a topikban, szóval részemről ennyi.
Ez az Orgins Edition kell, bár van olyan bónusz ami nem érdekel belőle, viszont a Tracer és Pharah skin nagyon tetszik ( a többi szerintem nagyon rossz ) . A diablos szárny is igen jól sikerült, bár valami OW portrét is adhattak volna. A másik meg ugye Widowmaker előrendelői skin, az is nagyon jó. De azért még várok vele 1-2 hónapot, vagy legalább addig, ameddig nem jár hozzá béta hozzáférés.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
wjbhbdux #340 üzenetére
21 még gombócból is sok, nem hogy roleból. Egyszerűen nehezen tudom elképzelni, hogy egy multi FPS-be ennél több egyedi karakterre legyen szükség, ez nem MOBA. Gyártsanak szépen pályákat meg skineket, de ha egyszer kihozzák az összes kasztot, ahhoz már nagyon nem kéne hozzányúlni.
-
warcat
veterán
válasz
wjbhbdux #322 üzenetére
Kb borítékolható,hogy nem lesz olcsóbb,már a WoD sem kapott különösebb kedvezményt ,ez már megszűnt.
Kulcsboltban még van,nem tudom melyik régióból szerzik persze,de ahogy írtam legacy of void ~ 25€,nekem a WoD meg még 22€ volt,bár azon buktak,mert alábecsülték a megjelenési árat (34.99 volt addig a szokásos,ugyebár) most már nincs ilyen,alapból 38.99ről indult de most hogy van fix ár,szerintem lesz olcsóbb is.
Szóval ami battle.neten 39.90,az kulcsboltban eléggé könnyen 27-28€ lesz,mivel nincs béta hozzáférés ezért ráér a kulcs érkezése a megjelenési nap előtt kicsivel és azt tartani szokták.
Cdgalaxis árat 11990-re jósolomSzerk.: az Origins már van becsült árral 15990.Bár ez ugye bizonytalan,ennek tükrében talán engednek egy ezrest a simából,viszont arra rámegy a szállítás,illetve várni kell rá,nem nyűgöz le opcióként
-
-
nonsen5e
veterán
válasz
wjbhbdux #248 üzenetére
Hát amennyiben ez tényleg nem valami HotS szerű cuccos lesz, akkor nekem offos lesz ez.
Olyan játékért ÉN nem fizetek teljes árat, amiben nincs kampány / bármiféle story mód.mégOFFabb: Ez a roh4dt gameinformer miért van letiltva Magyarisztánban? Bármi valamire való fejlesztő tudhatná, hogy ezzel csak plusz fél perc birizgálást ad nekem, az oldalt akkor is meg fogom nézni ha akarom.
-
whitezo88
nagyúr
válasz
wjbhbdux #251 üzenetére
Nekem is ez a sejtésem. HOTS-ban is van ilyen boltos pack pénzért. Azért hiába AAA cím, full price egy only-multi játékért necces. SC2 is hiába szinte csak multira való pro szinten, van benne egy elég masszív Campaign is. Dio csak kiegészítésként multi, csak hogy házon belül maradjunk.
Mikro tranz mondjuk fizetős skinekért simán jó, mondjuk free-ben sokszor több ember jut be akiknek elég fejenként pár skint venni max, mondjuk tíz euróért és ugyanott vannak. Hatvan dolcsi egy ilyen játékért nagy bukta lenne f2p lehetőség nélkül. Make it 60$ and it will have the same exact fate as Titanfall and Evolve, a huge mistake if its true. ill többiek is így látják [link]
redditről, gamestopba ilyet kaptak: [link]
-
Razzul
őstag
válasz
wjbhbdux #131 üzenetére
Mekkora szemetek, hogy a zárt bétateszt fázist arra használják amire való. A játék tesztelésére, nem pedig a promótálására.
Amúgy meg lesznek nagyobb közönségű teszthétvégék, amikor a szerverek terhelését fogják vizsgálni, és sokkal több embert fognak felengedni mint amúgy.NA pedig azért kapja hamarabb, hogy az esetleges fel nem fedezett, kijavítandó hibák nélkül indulhasson majd az EU meg az Asia szerver.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest