- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
Overwatch 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rigormortiis
veterán
válasz
nonsen5e #14887 üzenetére
De pont ez a lényege a qp-nek, hogy azt csinálsz, amit akarsz. Ott én sem váltogatok el. Az sem érdekel, hogy nyerünk-e vagy sem. Qp-be marhulni vagy gyakorolni jár az ember. Nem azért, hogy váltson, ha bebasz a gebasz.
Komolyan, platiban meg mindig ott tartok, hogy egyszerűen muszáj Mercyznem, mert ha van más support is vagy balf.sz, vagy én vagyok az más karakterrel, de ha nem Mercyzek, akkor ritka vendég a győzelem.
És nincs az az Isten, hogy en qp-ben vagy Arcade-ben Mercyvel menjek, pedig messze vele vagyok a legjobb. De ha bukok qp-ben mi történik? Semmi. Inkább ökörködök és gyakorlok.
-
Pocok256
veterán
válasz
nonsen5e #14885 üzenetére
Lehetetlen tenni ellene mint ahogy fentebb írták QP arra jó, hogy ökörködj most engem összeraknak 2-3k játékosokkal mikor nekem funolni van kedvem hanzoval akivel kb 5 perc game time om van ergo így kb egy 1k playerrel vagyok egyenértékű, ha meg éppen abálni van kedvem hozok egy roadhogot amivel 200+ game órám van és szénné alázom a 2k rankon lévőket. Akkor mégis, hogy balanszoljon a rendszer ? Vagy ha hőst váltok, akkor azonnal tegyen át másik SR ü játékba ? XD
-
TBT
Topikgazda
válasz
nonsen5e #14878 üzenetére
Ezzel mi a baj? Attól, hogy 4200-as rangon van valaki még nem fogod azonnal elveszíteni a meccset. Quickplay-ben nem számít, hogy ki milyen rangon van (ezért nem is mutatja).
Tegnap is volt velem egy Grandmaster játékos QP-ben, a szezonban Zarya main 4025 rankon volt, QP-be Tracerezett, mert ahhoz volt kedve (alig volt vele órája). Néhányan azt hitték, hogy carryzni fog, de miért is? Olyan karaktert hozott, akivel nem sokat rankedezett, ellenben most épp ezzel akart játszani. Nettó butaság azt gondolni, hogy a magas rangú játékos minden karaktert tökéletesen ismer és minden karakterrel jó. Ettől függetlenül élvezetes, szoros meccs volt. Diamond társam is volt (3200 rang), aki lőtte a reflectelő Genjit (kinyírva ezzel az Anánkat) és a Zarya bubit, hogy az enemy Zarya még táposabb legyen. Ezek alapján a game sense 0, csapatjáték szintén, karakterismeret szintén hiányos, mégis Diamond, mert az adott szezonban ügyesen játszott egy karakterrel és valamilyen szinten jól összedolgozott a csapatával (vagy csak boostolt, láttam már erre is példát). De majd jönnek a megmondóemberek és elmondják, hogy ez nem így van.
-
Swinegod
őstag
válasz
nonsen5e #12689 üzenetére
Mentem még 1 meccset: Ilioson a Hanzo instapicker szidott mindenkit a csapatban, miközben semmit nem csinált. De semmit. Aztán a 3. körben átváltott Meire és folyamatosan falazott mindenkit be a spawnra
Szánalmas meccs, ha még Bastionnal se tudom lehozniGod, i wish that was me
-
brumi1024
veterán
válasz
nonsen5e #12686 üzenetére
Nincs. Azt lehet tudni, hogy az első besorolásnál számít a QP MMR, de hogy utána mi a korreláció az nem ismert (így azt sem lehet mondani, hogy nincs korreláció - a csak ennek fényében nagyon merész állítás, és szvsz valószínű, hogy helytelen).
Azzal elég nagy volatilitást tudtál szerezni a besorolókra, ha Arcade-ban fejlődtél az első 25 szinten, mert ott nem volt statisztika vezetve, már van, így az is kérdés, hogy ott mi történik.
Amit ki lehet valamilyen szinten olvasni a sorok közül az az, hogy a fejlesztők mindig egy dologként emlegetik az MMR-t, és nem mint comp és qp MMR. Persze lehet, hogy ez szándékos. Mindenesetre a matchmaking algoritmus elég komoly business logic, kötve hiszem, hogy erről a közeljövőben hivatalos tájékoztatást kapnánk.
-
oxox
addikt
válasz
nonsen5e #12683 üzenetére
én forditva vagyok igy...TV-n fotelből, vezeték nélküli cuccokkal már rég rájöttem, hogy igy nem megy a célzás oly mértékben mint kéne....de lucio csak a második/harmadik karakterem (mondjuk igy is 2500-2800 között van a helyem valahol, ill. szeirntem lucioval közelebb lennék gyémánthoz, csak az nem szórakoztat egy csomó mappon).
hagyd a rankedet, játsz azzal ami tetszik, s, ha tényleg jól megy a support, úgy is visszaverekeded magad...vagy arcade-olj
-
f3rdzs0
senior tag
válasz
nonsen5e #10029 üzenetére
igen, ugyanaz mint S3. hogy kicsit a régi alá rak.
engem mondjuk nem nagyon akart lejjebb rakni, és losing streak után már az első győzelmem után 50 rankot adott, szóval nem nagyon szeretné a rendszer hogy itt legyek.
kb az egész a hidden MMR-odon múlik. ha előző seasonban valahova magasra grindoltál, de amúgy a hidden mmr szerint nem tartozol oda, akkor akár jóval lejjebb is végezhetszszerk.: a grafikát azért veszik le, mert elég sok elemet nem jelenít meg a játék ilyenkor, könnyebb látni mindent. Vsync élsimítás meg társait meg off, mert input delayt okoznak
-
oxox
addikt
válasz
nonsen5e #9403 üzenetére
olvass vissza diablo totyikban, hogy mennyire volt balanszolva a játék...sértő a csotányokra, hogy egy szintre degradálod őket
ow-ban elmegy a balansz azon a szinten amit itt a játékosok jó része képvisel, de csak azért mert van miből választani. Saen véleményét osztom...ugyan több healt kitudok tolni mercyvel, de mégis anát szerertem jobban, mert a splash dmg/heal-vel megmenthetek 2-3 tankot egyszerre, lehet nem lesznek félig sem, de állva maradnak, addig mercyvel lehet 1-et életben tartok, a többi viszont elhullik, mert nincs idő, hogy ideoda nyomjam...mondom, úgy, hogy a main healerem lucio (és nem is vagyok kutyaütő vele)
arról nem is beszélve, hogy két löves pharába, és lemászik az égről, mert fél, hogy a harmadik a spawnra dobja vissza....de starcraftban is nemegyszer volt, hogy úgy elbillent a mérleg nyelve, hogy minden ligában érezni lehetett, és ment az anyázás...
persze itt toldozzák a dolgot mert folyamatosan hozza a pénzt, és megéri nem hagyni az egészet.(#9431) kicsako csak ne bizd el magad, igazi hullámvasut 2000-2600 között a csapattársak miatt.
-
saen
veterán
válasz
nonsen5e #9398 üzenetére
Ha gyenge a csapatodban a DPS játékos, a damage boosttal semmire se mész. Tegyük oda Mercy pisztolyát Ana puskája mellé, melyik a jobb?
A resurrect egy erős képesség de én jobban szeretek nem meghalni, emellett Anával a nano boost is iszonyat erős és akkor még ott a sleep dart.
Részemről befejeztem a témát, ismételni nem akarom magam. -
-
f3rdzs0
senior tag
-
brumi1024
veterán
-
válasz
nonsen5e #8418 üzenetére
A twitch vagy flick shootert nagyon szeretik az emberek, pláne ha egy lövés - egy halál működik.
Quick Guide: How to play & improve your aim as Widowmaker || Overwatch Ep #8
Egyszerűen ha felépül az izommemória, amikor már reflex szintjére süllyed a célzás, akkor az egy nagyon gyors pozitív visszacsatolást eredményez. A Call of Duty, CS:GO és más alacsony TTK (time to kill)-s játékokban is a nagyon gyors pozitív visszacsatolás a vonzó nagyon sokaknak. Egyszerűen kimarad a véletlen szerepe a legtöbb esetben.
Magas TTK esetén, amikor sok idő kell valaki lelövéséhez, szóval ilyen tunkolós játéknál a kezdeti lövés és a kimenetel közé beékelődik a bizonytalanság. Szóval meglátsz valakit, elkezded lőni, majd elkezdődik egy véletlen kimenetelű esemény. A fegyvered kiszámíthatatlanul szór, az ellen össze vissza ugrál, mindenféle zavaró vizuális effekteket kapsz a monitorodra és a végén lesz egy bizonytalan kimenetel, több másodperc múlva.
Sniper esetén ez nincs. Pillanatok alatt kell reagálni és nagyon gyors a visszacsatolás. Fejlövés - kill, ennyi. Teljesen más idegpályák jönnek működésbe, mint tudatos gondolkodást igénylő helyezkedés, stratégia kialakítása, újratöltés időzítése, szóval "lassan ható" hősök használata esetén.
-
Pocok256
veterán
válasz
nonsen5e #6420 üzenetére
Egyik sem vagyok és igen én is béna vagyok legalábbis Seagulhoz képest tuti
Mindenkinek belövi a rendszer az mmr szintjét én most 2800 körül vagyok de a vége kb 3k lenne ha megszakadnék, de a fölé sehogy sem tudnék menni mert nincsenek olyan fizikai adottságaim, hogy jobb játékos legyek. Te is be fogsz állni arra a szintre ahova való vagy ha 1k az a szint és ott tudod hozni a meccseket akkor az a te szinted nincs ezen mit szégyelni legalább látod, hogy van hova fejlődni. Engem a rendszer ugyancsak besorolás után 10 game 9 lose 2200 körülre rakott majd 2 hét alatt elértem a 2500 és és onnan még 1 hónap volt a 2700 és utána kis szenvedéssel most a 2800 környéke. Minél többet játszol annál pontosabban tud besorolni a rendszer. (100+ game után már többségére beállsz egy +-150 mmr re, plusz ugye a fejlődés vagy butulás
) Sok ismerősöm van akit bedobott 2500 vagy 2600 ra és most 50+ game után 2200 körül vannak mert egyszerűen ténylegesen oda valók és ott tudnak szoros meccset játszani.
Az pedig a legrosszabb ha nem tudod felismerni, hoyg béna vagy ezzel mindenkinek tisztában kell lennie, hogy BÉNA, hogy vannak nála jobbak és, hogy egy meccs alatt számtalant hibázik.. nem azt kell nézni, hogy a csapattársad mennyire rossz hanem azt, hoyg te mit rontottál el miért nem 100% a tüzelési pontosságod miért haltál meg 1 sec alatt miért nemtél 1v6 ba és miért nem vártad meg a csapattársaid, vagy éppen mit hozhattál volna counterbe ami sokkal nagyobb impact lehetett volna. Soha ne azt nézd és soha ne azon gyötörd magad amin nem tudsz változtatni... a csapattársak adottak egyetlen változó van a csapatba amin tudsz változtatni az pedig te magad vagy.
-
törölt tag
válasz
nonsen5e #6417 üzenetére
Variancia, nem kell ezt túlmisztifikálni. Majd lesz 10-es winstreaked is. És lehet carry-elni, iszonyatosan, még egyedül is, ha sokkal jobb vagy, mint a szinteden lévő játékosok.
Régen játszottam quickplay-t, össze-vissza próbálgattam a hősöket, nem figyeltem role-okra, nem ismertem a pályákat, kb. 40% lehetett a winrate. Megtanultam Mccree-t, Zenyattát úgy ahogy, játszottam öcsémékkel rankedeket, de ők 2800 pont környékén voltak, mert régebb óta játszottak. Engem bedobott 2200-ra, 5W-5L után. Most is kb. ugyanitt vagyunk, de sok ranked ment le viszonylag, és lementünk 400 pontot, azt hoztuk most fel. Kb. 2500 pont a team átlag így, szóval ilyenekkel játszottam folyamatosan. Na ezután visszamentem quickplayre egyedül szórakozni, és gyanítom, hogy itt külön rejtett pontot használ a rendszer, mert minden game 30 feletti elimination és 3-5 halállal végződik, és 90%-ban nyerek, olyan, mintha botok ellen tolnám. -
saen
veterán
válasz
nonsen5e #6011 üzenetére
Rengeteg gond van a statisztikákkal. Ma reggel játszottam Tracerrel, KOTH-n és jól ment, 60% kill participation, jó damage és csak 2x haltam meg. Gondoltam megnézem az átlagaimat, hát totál hülyeség van bennt. Ha az igaz lenne akkor top csapatok környékeznének az tuti
Szóval egyelőre sajnos túl sok okosat nem lehet kivenni a statokból, sok a bug. -
zola09
aktív tag
válasz
nonsen5e #3862 üzenetére
A 79-es szint is a semmi kategória, és az 580 órától baromi messze van. Ugyan akkora barmok azok, akik most 100-150 között szórakoznak, annyi tudás beli különbséget hős és pályaismeret tekintetében ki lehet váltani 2 óra videózással. Engem is berak 130as szintem ellenére lvl5ös mellé. Na most akkor mivan? Ez ranked? Nem. Szóval kit érdekel? Az számít, hogy te fejlődj, vagy az hogy szebbek legyenek a számok a profilodban? Mert fejlődni akkor lehet a legjobban, ha nálad jobbakkal játszol. A trükköket is azoktól fogod el lesni. Ha meg fél óra esti puffogtatásban kimerül a lendület, menni kell botozni, az megadja az e-hátbaveregetést.
Nem feltétlen csak neked szól, sajnos elég sokan pörögnek itt a szinteken teljesen feleslegesen. A játékosok 95%-a ugyan akkora vakvágányon fog járni 1000 óra után, mint most.
-
BandiHUN
veterán
válasz
nonsen5e #3857 üzenetére
Nekem is ilyen van most...ráadásul csupa 25+ ellenfeleket és társakat ad be,hát piszok nehéz lvl14-el,1napos gémmel érvényesülni.Nem tudom,mi alapján sorsolja ezt ki,de fura,az biztos.Örülök,ha tankkal vagy mediccel megvan az 1 gold,bár az a blokkra/gyógyításra mindig megvan.Több goldom van sokkal,mint ezüst és bronz összesen.Lehet ezért van,hogy durvák közé sorol?Olyan mozgásokat tolnak be mindkét oldalon,mintha valami tyúb oktatóvideóban lennék
-
prokxy
veterán
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
nonsen5e #871 üzenetére
Szerintem nem azon volt a hangsúly, hogy szexista/nem szexista (szerintem sem az), hanem azon, hogy megy-e a karakterhez. Kaplan 10+ éve RPG-ken dolgozik, ő tökéletesen tisztában van azzal, hogy egy Uthert nem lehet favágó ruciban, egy Anub'arakot pedig katicabogárként ábrázolni, mert elveszti a hitelességét a szereplő (kivéve ha pont az a cél, hogy parodizálják). Persze lehetne valósághűbb, összetettebb jellemeket is kreálni, de ez egy agyatlan online lövölde lesz. Még ha úgy is néz ki, hogy a háttérsztoriból nincs hiány, azért igyekeznek olyan kőegyszerű, tipizált arcokkal feltölteni a világot, akiket pár szóban össze lehet foglalni (falábú robbantásmániás pszichopata, mesterlövész Mata-hari, vadnyugati cowboy, nasi-függő tudós gorilla, stb.). Tracer ráfaragott, mert neki az a szerep jutott, hogy szexuálisan semleges legyen. Aranyos fiatal brit lány idő manipulációs képességgel és ennyi - se több, se kevesebb. Nem szántak neki más tulajdonságot. Szóval ha többektől azt a feedbacket kapja a dev, hogy milyen jó a segge, akkor elrontottak valamit (vagy a tesztelőknek van olyan hormontúltengése, hogy már egy tál almáspitétől is beindulnak).
Másrészt az "Over the Shoulder" egy olyan előre beállított póz, amit egy rakat hős megkapott - modellezték a saját kis programjukban egy minta hősre, aztán copy-paste-el átrakták a többire - nincs benne sok fantázia, kis rosszindulattal akár placeholdernek is mondhatnánk, amit így legalább kiszórtak.Ettől még persze 1st world problem ilyenek miatt írogatni (én is szégyellem magam, hogy már ennyi leütésnél tartok), de aki floodolja a fórumokat miatta meg visszamondja az előrendelést az már betegség szintjén van. Na mindegy, legalább kaptunk egy pár mémet amin lehet egyet kacagni, de amúgy fel lett ez fújva nagyon.
-
zola09
aktív tag
válasz
nonsen5e #615 üzenetére
Nem vitatom, viszont ha azt veszed, hogy a HS és a HotS nem rendelkezik alapárral, ha beleölöd azt a pénzt, máris van egy elég szép kezdésed. Plusz az 5-6 játékot 3 naponta írtam, nem naponta.
Itt pedig tartalomról volt szó, a kozmetika meg nem az, így azt nem hiszem hogy ide kéne most keverni.
-
warcat
veterán
válasz
nonsen5e #327 üzenetére
Nem 10 az,hanem 10990 még most is,bár aláírom,hogy nem tudom volt-e valahol akció megjelenéskor,továbbra is tartom viszont,hogy ez csak azoknak spórolási opció,akik helyben át is tudják venni - rádobod az ezrest és 12k
(bár kétlem,hogy a helyi közlekedésnek ne lenne pénz és időigény vonzata)
Az Origin kiadás is 51.25€ +szállítás ha tartják az árat,ezt nem nevezném best buynak (vs kattintasz 3at a shopban) -
Ch0b
tag
válasz
nonsen5e #219 üzenetére
Ez azért nem ilyen egyszerű. A WoW-nál az aktív játékosok száma nagyon ingadozó lett. Új kiegészítő érkezésénél egyértelműen sokan visszatérnek, de azért a Blizzard azt nem tudhatja, hogy mégis mennyien fognak. Nem lehet végtelen számú szervert csatasorba állítani csak úgy, hogy kitudja mi lesz, ez sok pénz.
Ugyanez volt a helyzet a Diablo-nál is. -
Ch0b
tag
válasz
nonsen5e #206 üzenetére
Igen , amikor ma láttam a tweetet, csak lestem. Nagyon tetszik ez az ötlet, főleg hogy Code S ligás játékosként be is rakták WCS játékosok közé.
Ahogy elolvastam a rövid történetét, egyből megkedveltem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest