- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
-
Mobilarena
Overwatch 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Sirandrish #8166 üzenetére
Ez szerintem pusztán attól függ, mennyire fogja fel valaki szerepjátéknak a dolgot. Nyílván egy lövöldözésben, ahol 25-ször meghal a karakter egy meccs alatt, elég nehéz. De mégis mindenkinek van kedvenc hőse, amit tudatosan vagy tudat alatt szívesebben választ a többinél (ha lenne magyar Overwatch szereplő, nyílván az itthoni játékosok körében népszerűbb lenne). Én tudom magamról, hogy max. eleinte és akkor is abszolút minimálisan befolyásolna (amúgyis elsődlegesen a csapatérdek szerint pickelek, meg semmi bajom a melegekkel még mielőtt valaki rosszra gondolna), de EU matchmakingben van még pármillió orosz meg egyéb vadkeleti játékos, akiktől simán kitellik, hogy tüntetőleg nem fognak meleg férfi karakterrel nyomulni még a többiek kérésére sem, mert az nekik derogál. Tehát ebből a szempontból nem mindegy, s fogalmam sincs, hogy Blizzardnál gondoltak-e ilyen eshetőségre.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Sirandrish #8163 üzenetére
Ha mindegy lenne, akkor csinálnának ilyen képregényeket a háttértörténetről?
Akit csak annyiból érdekel a játék, hogy daráljon, annak nyílván nem oszt nem szoroz, de a Sombrához tartozó felvezetővel is sikerült felkelteniük az emberek kíváncsiságát, ez is csak ugyanolyan lore találgatás. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
#75376384 #8123 üzenetére
Azt is megerősítették, hogy több LGBT karakter is van az Overwatchban - s valahogy logikusnak tűnne, hogy ha hölgy már akad, akkor a következő férfi lesz (vagy megkapják a szexista jelzőt). Azért Lúciot macsó latin lemezlovasként remélem meghagyják - vele sokat játszok, az eleinte picit bökné a csőrömet, ha ő meleg lenne, de ha McCree egy ilyen Túl a Barátságon-szerű cowboyá avanzsálna az annyira nem szerepidegen. Persze lehet új hős is...
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Németh Péter #8116 üzenetére
Hát, most nem tudom eldönteni, hogy vicces vagy merész - annyira engem sem érdekel, de kicsit azt jelzi, hogy nem a komoly háttértörténet irányába akarnak elindulni az Overwatchal. Azért a nem hivatalos verzióban hátha magyar művésznők játszák majd őket.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Jinxb1rd #8047 üzenetére
No, azért a repülés nem elhanyagolható előny túlélés szempontjából - ha van Pharah a csapatban szerintem még mindig Mercy a legjobb support pick mellé (már ha az a Pharah tud is játszani), de ott is jó, ahol a magaslati pontokkal tud normálisan operálni a csapat (Numbani első pont, Hanamura második pont, Eichenwalden meg Pharahval tud kerülni). Tankok nagy health poolját is seperc alatt feltölti (elég ha csak egy kicsit tud kiszakadni a csatából egy sarok mögé menekülve), s ezáltal az ulti is villámgyorsan jön. Az viszont idegesítő, mikor áll valaki egy teraszon - látja, hogy repülnél hozzá-, de cseszik kintebb menni 50 centivel, hogy be tudd célozni a Guardian Angellel.
-
Feketelaszlo
senior tag
Inkább úgy fogalmaznék, hogy a teleport rizikósabb, a pajzs meg biztonságosabb húzás. A shield generatorhoz pl. nem is tartozik voice line meg sokan nem fogják fel, hogy azt is ugyanolyan prioritás elpusztítani, mint a tp-t mert +75 hp (ami ráadásul shield is, tehát visszatölt) baromi erős dolog, pláne glasscanon herokon (egy Symm+Torbjörn kombóval 300hp-s Tracerek meg 400hp-s Mei-ek rohangálhatnak, más kérdés, hogy egy ilyen kombó elég haszontalan tud lenni, tehát kell is). Persze ez így banálisnak hangzik, de gyakran látni, hogy egy-egy flanker hős csak azután kezdi el keresni a teleportot, miután a hang bemondja, hogy van az ellenségnek. De én is inkább mindig írom a csapatnak, hogy menjen valaki és keress meg, mert csőlátású "dps only" játékosok inkább megpróbálnák 6-szor leölni az ellent ahelyett, hogy a supportot szabotálnák. Azért lvl2-300 után már a legtöbb embernek nem okoz gondot eligazodni a pályákon, így Symmetra sem tudja túl meglepő helyekre rakni az építményeit.
-
Feketelaszlo
senior tag
WoW-ban pl. ilyenek vannak:
-Újév
-Kínai újév
-Valentin nap
-Húsvét
-Gyereknap
-Szent Iván éj (nyár közép)
-Hálaadás/Halloween
-Októberfeszt
-KarácsonySzerintem OW-ba csak a hosszabbakat rakják be, itt azért nem lenne olyan egyszerű megoldani pár napos eseményekre külön nagyfelbontású skinek, külön pálya, stb.
-
Feketelaszlo
senior tag
Nagyon hajaz játékstílusban Tracerre, s őt sem szeretik annyira - inkább control pointra jó, nem túl nagy a sebzése, de jó a túlélőképessége. A hack/EMP teszi egyedivé, azt tudni kell, hogy kire érdemes ellőni. Nekem egyébként bejönne, mert az, hogy látom a low hp ellenfeleket igen nagy előny. Ha van két erős tank meg egy kevésbé jól fókuszáló damage, gyakorlatilag más dolga nincs is, mint a pirosan világító sziluetteket kergetni. Egyelőre azonban gyakrabban kapom a "no sombra plz" üzeneteket, mint azt a javaslatot, hogy most őt kéne behozni. Még nem ismerik az emberek, majd kialakul, hogy hova jó.
Viszont látva, hogy Ana is csak mostanra vált széleskörben elfogadottá és Sombra karrierje is ilyen döcögősen indul, szerintem jövő május-június előtt nem biztos, hogy kiadnak új hőst. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Németh Péter #7049 üzenetére
Reflink: referal link, olyan link amely tartalmilag olyan egyedi oldalra vezet, melynek használata valakinek az érdekéhez fűződik. Itt nemes egyszerűséggel arról van szó, hogy mindenki beszúrhatná a saját kis recruit-a-friend linkjét (amit a Blizzard generál számára), hogy alá regisztráljanak be a HotS-ba és ha összejött 3/5/10 ember akit ő "hívott" meg, akkor azért kap valami kis jutalmat a játékban.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
nepszter1 #6834 üzenetére
Igen, PC-n nincs régió limit, sőt - egy accounttal játszhatsz akár amerikai/európai/ázsiai lobbyban is, ha kiválasztod a launcherben (a network lag értelemszerűen nagyobb lesz, de koreai és kínai játékosok rendszeresen átjárnak pl. EU szerverekre). Az átváltási költségeknek azért nézz utána - GBP-en lehet, hogy olcsóbb, mint USD-ben.
Az akcióhoz: nem valószínű, hogy félárazás vagy hasonló lesz - inkább termékkapcsolást szokott csinálni a kiadó - pl. 1 évre előfizetsz WoW-ra akkor ingyen megkapod az Overwatcht vagy hasonló. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
rumos XIII #6738 üzenetére
Egyszer ingyenes (vagy évente egyszer, ez még nem világos, mert új a névváltoztatási rendszer), utána alkalmanként ~3000 HUF körüli összegért.
-
Feketelaszlo
senior tag
Nagyjából kiderült, hogy mi volt ez a Sombrás őrület. Az új időpont, amire várhatunk: jövőhét eleje, ill. nov. 1.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Adam_Shepard #6514 üzenetére
15-20 perc még
-
Feketelaszlo
senior tag
97,2%, hétfőn/kedden valószínűleg már többet fogunk tudni Sombráról (vagy nem).
-
Feketelaszlo
senior tag
Klasszikus FPS-ben nem férne el, de mivel az Overwatch (és amúgy a TF2 is) inkább akciójáték vagy akció-FPS, ha ügyesen csinálják, talán. De az a baj, hogy én nem igazán látom, hogy lehetne egy ilyen karakter úgy megoldani, hogy ne borítsa fel a metát és a noobok meg prok között ne legyen óriási szakadék. Meg amúgy TF2-ben is rüheltem a spyt, szóval jobban örülnék annak, ha nem lenne. Vagy ha lesz, akkor sem ilyen backstabbelős pillangókéses genya, mert az Overwatch világábá az valahogy szerintem kevésbé passzol - inkább valami midrange S76-szerű hős, aki defenzív módon használja a láthatatlanságot.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
batai15 #4855 üzenetére
Bocs hogy csak most reagálok, de ritkán látogatom a topikot - egy hete én is ilyen kártyával játszok, medium-low közötti beállításokkal fullHD 100% render scalen. A kártya erőből bírna többet is, csak az 1GB RAM-ot megeszik a textúrák nagyon hamar (ezért van kikapcsolva pár effekt), így ha VGA-t cserélnél mindenképp 2 GB GDDR5-s modellt keress! Amúgy van pár benchmark a neten, 750Ti/260X kategóriás kártya már elég szép látványt varázsol röccenésmentesen high/ultra beállításokkal is, de szerintem a nagy különbség low-medium között van, onnan felfelé már nem olyan szembeötlők a plusz beállítások (epic meg kb. tényleg csak e-peen méregetésre jó, de a local reflections, dynamic ambient lighting, ambient occlusion meg egyéb dolgok sem nagyon adnak hozzá sokat az összképhez).
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
leviske #4520 üzenetére
Genji olyan mint Tigris a Micimackóból: folyamatosan ugrálni kell vele, ulti alatt meg pláne (de nyílván úgy, hogy kardsuhintásnyi távolságon belül tudj lenni, ha kell). Legalábbis én úgy látom, hogy minnél több az airtimeja valakinek, annál jobb vele (meg persze kell ismerni a menekülőútvonalakat, reflectelni, stb., de az ugrabugra a karakter kulcsképessége)
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
pachito #4273 üzenetére
+ : Volskaya Industries (azok az óriásrobotok mekkora flash már
pedig először azt hittem, hogy utálni fogom az orosz pályát meg orosz hősnőt is, de jók!), Watchpoint: Gibraltar (szeretem, mert talán ez a leghosszabb és az utolsó része a legnagyobb kihívás támadó csapatnak), Ilios (control point mapok közül nehéz választani, de ez talán egy paraszthajszálnyival szimpibb)
- : Numbani (valahogy nem jött át ennek a pályának a hangulata, se a zenék, se a környezet)
A többivel többé-kevésbé ki vagyok békülve, talán még Temple of Anubis egy kicsit unalmas néha (nagyobb pályát lehetett volna építeni az egyiptomi téma köré) meg Lijiangon a Control Center is elég genyó tud lenni, de más kifejezetten "utált" pálya nincs. Viszont mindegyiknek megvan a maga "egyénisége", King's Row pl. búskomor és sötét, ami persze néha nyomasztó is tud lenni - Numbani épp ezért nem tetszik, mert olyan erőltetetten happy meg színes.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
#14955008 #3800 üzenetére
Elvileg valamelyik ISP traceroutejával van a gond, mert USA-n keresztül akarja elérni az EU szervereket, sajnos ahogy nézem ez már elég sokszor előjött (én Telekomos vagyok - ha mindenki más az, akinél probléma van, akkor valószínűleg ők a ludasak). Egy router újraindítást érdemes megpróbálni, mert az megújítja az IP-t, (ha nem fix IP-s kapcsolat), bár nálam nem lett foganatja. Elvileg VPN is segíthet. Szerintem holnapra vagy legkésőbb hétfőre elmúlik magától.
-
Feketelaszlo
senior tag
Feltehetőleg ugyanúgy, ahogy a legtöbb ranked rendszer működik: azonos rangúakkal kerülsz össze és győz a jobbik. Vagyis annyiban különbözik a qm-től, hogy nem egy nagy játékos pool van, amiből össze-vissza csemegéz a matchmaking, hanem bekerülsz egy bracketbe és csak olyanokkal rak össze, akik ugyanabban vannak. Mondjuk ezt a ranked dolgot én szólóban inkább hanyagolnám - az első hónapokban legalábbis mindenképp, mert a hatodik érzékem azt súgja, hogy sok Vér István fog erre rákattanni. Csapatoknak móka lehet, de egyedül várhatóan inkább pszichés megterhelés.
-
Feketelaszlo
senior tag
Nem hiszem, hogy buffolják - winrate alapján az 50%+-os hősök között van (mondjuk McCree meg a gyengébbek között volt és mégis nerfelték, tehát ez nem jelent semmit). Az biztos, hogy nem olyan értelemben véve tank, mint a többi, tényleg inkább kicsit hibrid, pl. flankelni is lehet vele - azért eléggé össze tud zavarodni az ellen, mikor megjelenik a hátában egy nagy rózsaszín golyószóró lufi. De a karakter kulcs képessége szerintem a második élet (s nem azért, meg ez +1 esély a nuboknak). Bizonyos szituációkban célszerű beáldozni a mechet a csapat védelmére (nem az ultira gondolok) és pisztollyal lövöldözni - egyrészt mivel írták, cingár koreai tiniként nehezebb eltalálni, másrészt egyáltalán nem olyan rossz a fegyver sebzése és nagyon gyorsan visszatölti a Mechet.
Puggal mondjuk kaptunk control pointon (Nepal) egy 6x D.Va fun ellenfelet, kicsit nehéz volt elmagyarázni a srácoknak, hogy S76 meg Hanzo nem fogja counterelniVégül valakit sikerült rávenni, hogy hozzon egy Reinhardtot, azzal lehetett őket aprítani, én meg Zenyattával szórtam rájuk a discordot, így végül összejött a győzelem, de mivel csak egyessével tudtuk leszedni őket, úgy nézett ki a meccs, hogy folyamatosan respawnoltak és egy D.Va mindig tudott jönni a cp-re - kemény dió volt elvenni tőlük, ha megszerezték, másfél-2 percet követően meg menetrendszerűen elkezdték nyomatni az ultijaikat (nekünk ki kellett rohanni, de ők egy csapattársat bent tudtak tartani).
-
Feketelaszlo
senior tag
-
Feketelaszlo
senior tag
Van max szint,
ha jól tudom 2000: 1890-ig mennek a keretek, tehát 1900-ig biztos el lehet menni. Talán december környékére a legkockábbak elérhetik, de szerintem nekünk józanabb 2-3 éves távlatokban gondolkozni.Masteroverwatch-féle toplista, EU-ban level 317-el vezetnek magasan (max. pár tucat fiók van 200 fölött PC-n, konzolokon még annyi se), ha jól tudom törökök viszik azt az accountot 0-24-ben. Meg van az oldalon még egy rakat érdekesség, érdemes bogarászni.
(#3367) Telda: Igen, ez a bevételi oldal. Kiadásin meg a legdrágább amerikai gazdasági környezetben fejlesztett 2007 óta egy csomó 100.000+ USD/év fizetésű szaki 1+1 játékot, meg valószínűleg elment egy csomó pénz szerverekre, PR-ra, thai prostikra is. Muszáj volt most már felmutatniuk valamit, hogy megnyugodjanak a részvényesek, egy ekkora cégóriás nem vegetálhat örökké in-game shop bevételeken.
-
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Raysen623 #3290 üzenetére
Arra az esély, hogy full-premade ellen pug induljon 0.59%. Legalábbis ez volt bétában, illetve 5 vs pug-nál is hasonló a statisztika (ezzel nem azt akarom mondani, hogy elképzelhetetlen, hogy valóban 6 fős csapat ellen mentetek, de korántsem biztos). Mostanra szerintem jobb az arány, de a lényeg, hogy többnyire ugyanolyan pug-ok fenekelik el a pug-okat, mert az egyikben senki nem akar kommunikálni. A kommunikáció kezdeményezésének egyik remek módja a "Hello" emote elsütése. Ehhez nem kell semmit gépelni, de már kiderül, hogy van-e legalább minimális hajlam a csapattársakban az eggyüttműködésre, vagy teljesen antiszociálisak. Aztán a chat segítségével még inkább kitárulkozik a lehetőségek tárháza a csapat összehangolására - pl. fel lehet ajánlani, hogy én hozok supportot, ha valaki hoz tankot, vagy le lehet írni, hogy mit kéne változtatni a csapaton, hogy ne rohanjanak ötödjére is a halálba. Nyílván a stílus sokat javíthat a társalgás minőségén, tehát nem árt, ha az általunk ismert angol nyelvű káromkodásokat (azt a 2-t) mellőzzük a szövegből, illetve az sem biztos hogy jó, ha a match chaten megjegyezzük, hogy mekkora kretének a csapattársaink, megint mi visszük a hátunkon őket. Ideális esetben van egy kellő mértékű emberbaráti tisztelet a társaink iránt. Szóval a taktika megbeszélése hasznos, de nem feltétlen szükséges hozzá a bejáratott csapat.
Egy kő-papír-olló játékban nem lehet arra hivatkozni, hogy azért kapsz ki, mert a szemét ellenfél mindig kővel üti az ollódat. Oké, a match-making rendszer valóban elég genyó tud lenni néha, de ha ezek a hero stackelések annyira működnének, akkor nyílván mindenki alkalmazná. Max. 2-3 azonos heroig tartható még balanszban a csapat, de 4-el általában már nagyon profi kell hogy legyen a maradék, hogy meglegyen a damage-support-tank egyensúly.
Bocs, ha esetleg nagyon kioktató stílusúra sikeredett, de inkább jótanácsnak szántam. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Raysen623 #3282 üzenetére
Én is voltam ma egy ilyen Anubison, de csak a végén vettem észre, hogy mi ellen mentünk, olyan gyorsan nyertünk
Sok múlik a jó helyezkedésen - ha bénán rakja le valaki a turretet, könnyű találni olyan szöget, amiből úgy lehet rá lőni, hogy téged nem tud célkeresztbe fogni. Így akár még Mercyvel vagy Lúcioval is seperc alatt kiszedhető - ha legalább 4-5 másodpercig nincs ott a törp, már nem tudja megmenteni a level 2 lőtornyot. Amíg meg visszafele battyog a spawn pointról kb. be is fejezetik a meccset, hiszen mozgást gyosító képességük sincs.
De azt is lehet csinálni, hogy valaki decoynak előrerohan (Winston, D.Va), s amíg őt lövik, a többiek intézik a turreteket. Még ultira sem kell építeni, ráadásul egy ilyen ellenség akkor sem jelent nagy veszélyt, ha meghalt a tankotok, mert támadásban elég szánalmasak a Torbik. Persze szituációfüggő, hogy a hőst vagy az építményét kell priorizálni, de nagyon sokat elmolyolnak a Torbjörnök azzal, hogy jó helyet keressenek a turretnek és megépítsék, e közben tök védtelenek. Persze a profik már biztos reflexből tolják a bejáratott helyekre a turretet, de ha ott maradnak javítani is, akkor megintcsak veszélynek teszik ki magukat.
Az persze szent igaz, hogy egy ilyen felállás elég szélsőséges helyzeteket is tud szülni, de ha meg tudjátok beszélni a csapattal, hogy legyen valami taktika-szerűség, vagy legalább várjátok be egymást - ne csak össze-vissza rohangáljatok, akkor már jobbak az esélyeitek. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
whitezo88 #3131 üzenetére
Valószínűleg igen, legalábbis eddigi tapasztalatok alapján eléggé úgy néz ki, hogy a játék törekszik arra, hogy mindenkinek 50% körüli győzelem/vereség aránya legyen. Ha kell, ezt úgy éri el, hogy melléd gyengébbeket rak és az ellenség erősebb lesz (én tegnap kaptam 2 troll Symmetrát akik environmentantel deathbe teleportáltak minket). MasterOverwatchon egyébként érdemes nézegetni a toplistákat, nagyon kevés játékosnak van 60% fölötti winrateje, s azok közül is sokan még csak pár órát töltöttek el a játékban - kezdők szerencséje (kis mintaszám nem mérvadó). Akik e fölött vannak azok vagy nagyon profik vagy feltehetően csak csapatban játszanak. Mondjuk a szint szerinti rendezésben egyáltalán nem is találni 60% fölötti játékost, de 50% alatti is akad pár, ez azért elég sokmindent elárul.
-
Feketelaszlo
senior tag
Én sem így értettem, de ettől függetlenül szerintem Bastion inkább late-game hero - pugok ellen aláz mindenhogy, de ha van egy kicsi összhang az ellenfélnél, már nem tud olyan sokáig élni. A másik ilyen hős szerintem Reinhardt - sokan elbízzák magukat vele, mert hogy előttem van a pajzs = hallhatatlan vagyok, de olyan jó nézni amikor Symmetrával (akiről ugye mindenkinek az él a fejében, hogy ratyi a fegyvere) megtolja az ember gömbökkel, mikor apad az élete bepánikol, chargeol és aztán jól meghal
Vicces, de 10-ből 7 Reinhardt tényleg ezt csinálja (nekem is ez volt a reakcióm eleinte). Chargeolás közben lőni kell rá, ilyenkor a legvédtelenebb, s a healertől is gyakran elszakad. Illetve pajzs mögött a hátulról jövő támadásokat is az egész csapat megszívhatja. Igazából nekem a Bastion-t védjük be a Reinhardt shielddel is azért tűnik felemás megoldásnak, mert 1 immobilis herot még általában eltűr a csapatösszeállítás, de ha már 2-en cövekelnek le egy helyre akkor 2-en válnak könnyű célponttá.
Szumma szummárum valóban nincs rossz hero vagy összeállítás, de amelyik karakter a mozgékonyságát áldozza fel plusz sebzésért vagy életért cserébe, azzal szerintem nehezebb jól játszani egy ilyen fedezék és kerülőút orientált játékban (McCree is milyen szánalmas halálokat tud már produkálni, mikor mondja, hogy It's High N...blöööö). Legalábbis szerintem jobban díjazza a játék azt a taktikát, ha a csapat homogénen próbálja lefedni az arcvonalat, mint azt, mikor több játékos tömörül kis helyre (support hero range meghatározó). A pályák kialakítása is olyan, hogy a végéhez közeledve a védekező fél egyre több fedezéket kap, a támadók által használható kerülők minősége és mennyisége pedig egyre alacsonyabb lesz - én ezért tartom jobb ötletnek, ha csak a végén vált valaki Bastionra. Nem mondom, hogy nem működhet már az A pontnál, de így talán érthetőbb, miért fogalmaztam úgy, ahogy. -
Feketelaszlo
senior tag
Támadásra: Supportra Lúcio vagy Zenyatta, Mercynek nem kedvez a sikátoros környezet - ezért amúgy Pharah sem feltétlen jó ide, de rajta kívűl talán az összes attack karatkerrel lehet érvényesülni, ha körbe tudnak menni. Néha lehet rajta Reinhardtal támadni, de ha sok távollövő karaktere van az ellennek, akkor inkább Winston, Díva esetleg Zarya - Roadhog inkább védekezésre. Sniper elvileg lövöldözhetne a felső kijáratból vagy az erkélyről, de én nem találtam eddig túl sikeresnek. Mei vagy Junkrat is jól jöhet.
Védekezésre: Mivel sok kapu és beálló van, valamint messze van a spawn point feltétlen ajánlott egy Symmetra (a végén már nem kell), healernek szintén Lúcio vagy Zenyatta. Bastion az A pontig felesleges, de tán még a második részen is, de a végén jól jöhet. Hanzo ezerrel tolhatja az ultiját, itt érdemes választani, de Widowmaker is kiválthatja, ha jól játszanak vele. Torbjörnnek talán nem ez a pálya fekszik legjobban, nehéz meglepő helyekre rakni a turretet. Tanknak Winston kivételével szerintem mindegyik működhet. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
wanted5 #2791 üzenetére
HD 5750
(talán ez közel van hozzá)low-on 30-40 fps-t tud fullHD-ben 100% render scale mellett - felhúztam pár dolgot (elsősorban textúrát) mediumra, de akkor néha beesett 20-25 fps körülre (főleg menüben). Proci nem okoz gondokat, inkább csak GPU kell neki.Szerk.: most nézem, csak ez mobil-GPU, akkor visszavonva minden, azon a téren nem akarok okoskodni.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Raysen623 #2681 üzenetére
Összesen 6 lehet lent, bal alsó sarokban mutatja is, x/y mennyi van lent a maxból. Mondjuk ha egy helyre sűríti össze és oda berobbant egy Junkrat vagy Pharah akkor időbe telik még újra telepíti mindet, mert a cd. max. 3-ig tölti vissza, ezért különböző taktikák léteznek az elhelyezésükre. Én pl. jobb szeretem szétszórni őket, mert úgy ugyan nem olyan halálosak, de nem mutatják iránytűként az utat a teleporthoz az ellen számára.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
headhunter86 #2611 üzenetére
Idővel aktiválni fogják a játékon belül a custom chatek lehetőségét és akkor nem kell majd ilyen 3rd party programokkal vacakolni meg felvenni félszáz embert battle.net-en. A szükséges parancsok már most is bent vannak, de még nem lehet létrehozni "hun" vagy "prohardver" csatornákat.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
whitezo88 #2546 üzenetére
Ha végig 0 support van, az azt jelenti, hogy te magad sem váltottál supportra, nem?
Ezért aztán kár szidni a csapattársakat...
Egyébként Symmetra teleportja áttételesen felfogható healnek, hiszen a haláltól ugyan nem ment meg, de utána gyorsan vissza tudsz jutni a frontvonalba, na jó, ez így bonyolult (biztos ki van matekozva valami Excel táblában, hogy egyenlő tud lenni a valódi healerekkel a megfelelő teleport uptimenál), lényeg, hogy nem véletlen hívják ezt a karakterosztályt supportnak healer helyett. Nekem amúgy Mercy és Lúció is nagyon tetszik - ebben a 2 hősben van a legtöbb játékidőm (részben kényszerűségből), de az elég zavaró, hogy pont ebbe a kategóriába csak 4 hero jutott - pedig szerintem pont ide kéne minimum 6 a változatosság miatt. Hiába jó móka mindegyik, ha quick playben sorozatban őket kell pickelnie valakinek akkor hamar unalmassá válnak. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
vegitossj7 #2483 üzenetére
Talán már volt róla szó, de ezen anomáliák oka a netcode tick ratejében (kliens és szerver oldal közötti szinkronizáció frekvenciája) keresendőek (pontosabban ott is, meg máshol is). Itt olvashatsz róla bővebben, de a lényeg, hogy quick match módban ez a szokásos 60 Hz-nél alacsonyabb, 20 Hz-re van korlátozva. Custom modeban és a tervezett rankedben ez ugyanúgy visszamegy ~60 Hz-re, mint CS-nél vagy BF-nél (de moba játékoknál és talán COD-nál is 20-30 Hz körüli ez az érték). Bár idegesítő, hogy néha úgy hal meg az ember, hogy nem kéne, de hogy őszinte legyek, nem ez fogja befolyásolni, hogy valaki tud játszani vagy csak kifogásokat keres
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
tepenzed #1046 üzenetére
Hogy lesz-e új hős, azt még ők sem tudják. Szándékukban áll egyenlő számú supportot, tankot, defense és offense herot szerepeltetni, de minden attól függ, hogy be tudják-e passzírozni a balanszba. De ha lesz, az ingyen lesz.
Skin meg mikrotranzakciós in-game shop dolgok ellenben lesznek dögivel, amiatt nem aggódnék. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Németh Péter #999 üzenetére
Elég szétszortan hevernek az információfoszlányok, úgyhogy összefoglalva:
-Május 3.-ig nincs béta, csak azoknak, akik kapnak meghívót. Mivel akiknek a véleményére kiváncsiak már úgyis tesztelik fél/egy éve, így a többiek bekerülése lottó alapon megy. Ha kapsz hozzáférést, aktívvá válik a battle.net Launcherben az Install gomb és jön e-mail is. A béta jelentkezést a battle.net webes felületén, az Account management->Games&Codes->Beta Profile Settings fül alatt találod.
-
Május 3.-tól 9.-ig nyílt béta teszt, azoknak, akik már április 29. előtt előrendelték a játékot (minden platformon). A különbözöő kulcsvásárló oldalakon vett licenszek nem biztos, hogy élhetnek a lehetőséggel.
-
Május 5.-tól 9.-ig azok is csatlakozhatnak, akik eddig nem kötelezték el magukat pénzügyileg (minden platformon). Ehhez nem kell béta jelentkezés.
-
Béta végén minden addig elért eredményt törölnek.
-
Megjelenés: május 24.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
nonsen5e #871 üzenetére
Szerintem nem azon volt a hangsúly, hogy szexista/nem szexista (szerintem sem az), hanem azon, hogy megy-e a karakterhez. Kaplan 10+ éve RPG-ken dolgozik, ő tökéletesen tisztában van azzal, hogy egy Uthert nem lehet favágó ruciban, egy Anub'arakot pedig katicabogárként ábrázolni, mert elveszti a hitelességét a szereplő (kivéve ha pont az a cél, hogy parodizálják). Persze lehetne valósághűbb, összetettebb jellemeket is kreálni, de ez egy agyatlan online lövölde lesz. Még ha úgy is néz ki, hogy a háttérsztoriból nincs hiány, azért igyekeznek olyan kőegyszerű, tipizált arcokkal feltölteni a világot, akiket pár szóban össze lehet foglalni (falábú robbantásmániás pszichopata, mesterlövész Mata-hari, vadnyugati cowboy, nasi-függő tudós gorilla, stb.). Tracer ráfaragott, mert neki az a szerep jutott, hogy szexuálisan semleges legyen. Aranyos fiatal brit lány idő manipulációs képességgel és ennyi - se több, se kevesebb. Nem szántak neki más tulajdonságot. Szóval ha többektől azt a feedbacket kapja a dev, hogy milyen jó a segge, akkor elrontottak valamit (vagy a tesztelőknek van olyan hormontúltengése, hogy már egy tál almáspitétől is beindulnak).
Másrészt az "Over the Shoulder" egy olyan előre beállított póz, amit egy rakat hős megkapott - modellezték a saját kis programjukban egy minta hősre, aztán copy-paste-el átrakták a többire - nincs benne sok fantázia, kis rosszindulattal akár placeholdernek is mondhatnánk, amit így legalább kiszórtak.Ettől még persze 1st world problem ilyenek miatt írogatni (én is szégyellem magam, hogy már ennyi leütésnél tartok), de aki floodolja a fórumokat miatta meg visszamondja az előrendelést az már betegség szintjén van. Na mindegy, legalább kaptunk egy pár mémet amin lehet egyet kacagni, de amúgy fel lett ez fújva nagyon.
-
Feketelaszlo
senior tag
A Blizzard kivette az "Over the Shoulder" Tracer győzelmi pózt - részben egy hölgy tesztelő javaslatára, mondván nem igazán illik a karakter bohókás jelleméhez, hogy középpontba kerül a feneke.
Az érdekesség nem is ez, hanem az, hogy a közösség a döntés hatására valósággal felrobbant, s akkora felhördülést okozott a változás, mint eddig még egyik sem [1],[2]. Van, aki egyenesen cenzúrát kiáltott, s természetesen a szavazóoldalak is tele vannak a póz meghagyásáról szóló kérdőívekkel, hogy Tracernek legyen szexi póza.Off-ba raktam, mert mondjuk érdekes ha valaki most nézegeti a redditet vagy a többi fórumot és nem tudja mi van, de igazából bulvár.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
[Prolixus] #833 üzenetére
Kaplan azt mondta, hogy ha lesz új karakter, akkor ingyenes lesz, de szerintem a mostani 21 hőssel is piszok nehéz lesz egyensúlyban tartani a játékot, hát még ha újakat adnának hozzá. A Blizzard nem titkoltan univerzumokban gondolkodik, szerintem megtartják a videó végén látható arcokat egy másik Overwatch játékra, filmre vagy másra. Legalábbis ez tűnik logikusnak - egy hagyományos b2p játék nem akkora árbevétel az ő szintjükön, hogy megérje ellőni az összes puskaporukat (3 hó WoW előfizetés).
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
-conrad- #804 üzenetére
Részben én is egyetértek, de nem értem ez miért lenne baj, s hogy a casual-barát játék miért ne lehetne egyben jó is, vagy hogy a régi motoros miért ne lehetne ma már casual. Én is inkább csak a heti adag szórakozást keresem benne, nem hiszem, hogy bármikor is helyem lesz a legjobbak között, s nagy jó indulattal is csak erős közepes vagyok a többi említett játékban is (már amelyikkel játszottam). Trackmaniaban pl. jó vagyok, ha lenne aktív közösség körülötte, egyértelmű, hogy az lenne a prioritás, mert ott tudom, hogy reális esélyem van ladder top10.000 ellenfelekkel szemben is. De mivel hogy a feltételek nem adottak és még csak alternatíva sincs rá, maradnak az olyan típusú játékok, amikkel elprüntyöghetek egy kicsit.
Ha van rá lehetőség, hogy fejlődjek, azt persze nem utasítom vissza, de eszem ágában sincs órákat tölteni azzal, hogy mások taktikáit olvasgassam és streameket lessek. Egyrészt időm se lenne rá, másrészt jobb szeretem ha magam tapasztalom ki a játékot, mert akkor az általam hozzáadott érték tükröződik, nem pedig az, hogy X fórumon milyen összeállítást írt le valaki.
Ui.: TF2 is ugyanez a felállás volt, ott is szinte mindig csak én hoztam medicet, nem azt a bizonyos 90%-ot képviselem. -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
wjbhbdux #800 üzenetére
S hogy méred egy multi játék nehézségét? Reálisan csak az alapján lehet, hogy milyen ellenfelekkel rak össze, az meg nem játékfüggő, tehát így objektíve kijelenteni, hogy A játék nehezebb mint B elég merész. Egy átlag játékosnál mindig vannak nagyobb prok és noobok is, akármivel játszol. Persze a "meghaladja a képességeit" és "életképtelen lenne" állításaid vica versa is igazak: attól, hogy valaki piszok jól céloz Csében, még lehet (sőt, valószínű), hogy Starcraftban hosszas gyakorlás után sem tudna labdába rúgni, mert teljesen más gondolkodást igényel a kettő (először sakkot akartam írni, de az sport).
A WoW-ot meg szerintem butaság idekeverni, mert az MMO- után még mindig az áll, hogy -RPG, s az előfizetők jelentős részét nem kompetitív farokméregetéssel vonzzák be (az már csak max. 1-2000 guildet érdekel világszerte), hanem azzal, hogy óriási energiákat fektetnek (vagy fektettek...) a művészeti részbe (szöveg, zene, történet, stb.). -
Feketelaszlo
senior tag
Reddit find: Amerika kapitányba oltott Deadpool
Soldier 76: Metzen '98
A szignó ellenére a képet végül valamiért 2005-re datálták - igazából részletkérdés.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Wolverine #383 üzenetére
Igen, ez is elképzelhető. Azonban már a Titanba is azért kezdtek bele, mert a WoW-ból egyszerűen akkora pénzmennyiség folyt be (és folyik be még ma is), hogy muszáj visszaforgatni, hogy nézne már ki, hogy csak dobálják a kiegészítőket és ülnek karbatett kézzel a lóvén, mint aki jól végezte dolgát (rövidéletű üzleti modell volna). 10 év alatt sikerült összehozniuk 4 címet: SC2-t, Dio3-at, egy brawlert meg minimál költségvetésből egy kártyás arcade játékot - ez még kiegészítőkkel eggyütt sem túl nagy játékáradat. Ja, s amúgy mind szintén vastagon nyereséges volt, tehát még több pénzük van, amiből megint játékot kell gyártani (bár ha a Warcaft film bejön, lehet, hogy terjeszkednek majd a szórakoztató ipar más területeire, de ez már nagyon off).
Azt szinte biztosra venném, hogy most is fő 1-2 teljesen új világon alapuló játék a boszorkánykonyhájukban, amiknek jó esélye van arra, hogy eljusson a kiadási fázisig (jó komótos Blizzard tempóban). Titanból, vagy nem Titanból, de erős koncepciót tudtak összehozni - nem lehet azzal vádolni őket, hogy egy az egyben koppintottak volna valahonnan. -
Feketelaszlo
senior tag
Bocsánat, jogos, rosszul fogalmaztam. A role az valóban egy tágabb fogalom, mindenesetre csak azt akartam mondani, hogy bár a Blizzard is hősként hivatkozik rájuk, ez a kifejezés minden játákban valami részben/egészben egyénre szabható, customizálható valamit jelent (talent/itemek/stb.). Egy FPS-nél meg nincs ilyen, akármennyire is vett át MOBA-s elemeket, én pontosabbnak találom a kaszt/karakterosztály és hasonló megnevezéseket, mint amiket TF2-ben használnak rájuk, megszemélyesítés ide vagy oda.
(#366) TBT: Amélie LaCroix, alias Widowmaker. Háttérsztorikat el lehet olvasgatni - vannak annyira jók, hogy kárpótoljanak a single player hiányáért. Blizzardnál sok kreatív arcnak tele lehett a töke azzal, hogy mindig csak Warcraft/Starcraft világhoz kell szövegeket írni, aztán a sok "ölj meg nekem 10 disznót" quest kerettörténetének megalkotása után eldurranhatott az agyuk és ennek lehetett az eredménye az Overwatch popkulturális utalásokkal teli világa.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
wjbhbdux #340 üzenetére
21 még gombócból is sok, nem hogy roleból. Egyszerűen nehezen tudom elképzelni, hogy egy multi FPS-be ennél több egyedi karakterre legyen szükség, ez nem MOBA. Gyártsanak szépen pályákat meg skineket, de ha egyszer kihozzák az összes kasztot, ahhoz már nagyon nem kéne hozzányúlni.
-
Feketelaszlo
senior tag
Minden f2p játékban azon megy a sírás, hogy tele van oroszokkal, trollokkal, komolytalan alakokkal. Részemről üdvözlöm a döntést, hogy fizetős lesz és nem is a legolcsóbb kategória, távoltartja a nemkívánatos embereket. Én is voltam csóró tizenéves, aki nem engedhetett meg magának akármit, de azt is be kellett látnom, hogy ha valamiért pénzt kell adni, messze jobb közösség fog kialakulni (ez sokmindenre vonatkozik, nem csak játékokra). 60 euró az egyébként egészen pontosan 4 hónap WoW előfizetés, szerintem lófütty, ha azt nézzük 4-5 év biztos játékidővel kecsegtet az Overwatch (ennek ellenére szerintem nekem a 40 eurós verzió is bőven megteszi).
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Wolverine #44 üzenetére
Már az Age of Empires, a Wolfenstein, sőt - a Pac-man is MOBA volt.
(#35) thomeef: A 16 honnan jött? Mindenestre ha igaz, akkor még mindig van egy hiányzó láncszem. Még szerencse, hogy ilyen beszédes a külsejük - a western-hős a pisztolytáskából ítélve valószínűleg mid-range offense karakter, a pupák nyílván tank, s a gázmaszkból kiindulva valami fertőző AoE fegyvere is lehet (s ha már találgatunk valami tipikus redneck sztorit tudok elképzelni neki). Az óriáskatanás egység kilétére kicsit nehezebb tippelni, de szerintem valamiféle stealth képességgel defense szerep jut neki. Mondjuk a különböző láthatatlanságon alapuló abilityket remélem nem viszik túlzásba, mert FPS-ekben szerintem elég nehezen kezelhető, TF2-ben sem jött be soha a spy
-
Feketelaszlo
senior tag
A devek mindenütt 12 kasztot említenek, de a kiadott wallpaperen 15 karakter látható, bal oldalt a 3 extra: Clint Eastwood, nagydarab poszt-akoliptikus túlélő meg valami high-tech ninja. Kiváncsi vagyok, velük mi a helyzet.
Kép: lásd előző hsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest