Hirdetés
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Október 14-től kapható a Telekom T Phone 3 Pro
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
wallace 234
üzenetére
"Logó fényességet alap esetben, alacsony beállításon kell lennie! Ha logó fényessége nagy akkor kell magasra állítani!"
Ezek szerint ha tvcsatornát váltok és ott épp magas a logó fényereje, akkor majd a menüben hozzáállítom ezt a paramétert? Ez mennyire reális szerinted?
Minden nemzetközi fórumon a HIGH beállítást javasolják ahhoz, hogy a szoftver jobban visszavegye a statikus elem fényességét. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
GX nem egyenlő BX, CX.
GX-ről volt szó.
A GX 2 cm vastag a falon mindenhol, a BX-CX pedig lesz vagy 5-6 cm, és a felső része pedig eláll.
Tényleg ugyanaz, csak egy képernyő.

Baromság (szerinted) kiadni érte + pénzt. Így a helyes a megfogalmazás.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Attila2019
üzenetére
A híres nanocell:
Link
Gyerekszobába esetleg. -
hadar
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Biztosan volt már róla szó, de minden fórumon mást és mást írnak.
"Logó fényességének beállítása"
Alacsony vagy magas?
Logikusan az "alacsony" lenne, de sok helyen, köztük itt is olvastam már, hogy a "magas" a megfelelő beállítás.
(CX)
Köszönöm!
-
Fisha
őstag
Hasonló cipőben jártam. Pillants rá az Amlogic procis topikra. 10-20 között elég jó CE rendszert lehet összerakni. DV nem lesz, illetve Netflix se. Ezeket én továbbra is belső lejátszóval tolom, mert ehhez tényleg az általad említett összeg kéne.
De amúgy szerintem nincs különösebb baj a belső lejátszóval se, pláne, ha vinyóról tolod bele az infót.
-
Bear16
csendes tag
válasz
kisbalazs83
üzenetére
Ha sporolni szeretnél a Mamut MM ma 229ért van kitéve a Philips 55 os 754 oled.
-
scavy
tag
válasz
rothfb
üzenetére
Igen, én is erre gondoltam rögtön, de most rámásoltam őket külső vinyóra, és arról pedig viszi hiba nélkül. Szóval így eldőlt a dolog hogy a DLNA a hibás.
Fisha-nak és Multibitnek lesz igaza így, mondjuk egyelőre amiket nézek az Netflix, és a bizonyos megkérdőjelezhető forrásból származó filmek
, így nem költenék el egy 100-ast egy külső lejátszóra. Szóval marad a jelenlegi helyzet, de azért köszönöm a válaszokat mindenkinek! -
Multibit
nagyúr
... egy kis gondom a beépített videólejátszóval. DLNA-n keresztül...
Csak két dolgot kell elengedned, a beépített lejátszót és a DLNA-t
Persze itt (is) jönnek majd a gagyi védelmezői, velük nem óhajtok vitába szállni . Mindössze egy valamire lenne szükséged, kipróbálni egy korrekt külső mediaplayert net share-rel
-
-
Fisha
őstag
Más eszköz látja ezeket? A megfigyelésem szerint inkább a dlna server oldalon szokott a gond lenni, hogy sehogyse akar frissülni a directory.
Illetve még fontos, hogy iso-t vagy más bluray struktúrát nem fog lejátszani belső lejátszó sajnos. Bár szerintem látni azért kéne. -
scavy
tag
Sziasztok!
LG Oled 65 C9 - Ezen az eszközön van egy kis gondom a beépített videólejátszóval. DLNA-n keresztül a notebookomról valamiért néhány .mkv fájlt nem játszik le (vagyis nem is mutatja a könyvtárban), a többit viszont igen. Nem találtam érdemi különbséget a filmek között, talán a kódolásukkal lesz valami? (Ilyen szinten sajnos nem értek a dolgokhoz.)
Példának okáért:
Drakulics.elvtars.2019.1080p.BluRay.DDP.5.1.x264.HUN-Legacy
A.tizedes.meg.a.tobbiek.1965.1080i.HDTV.H.264.HUN-KuNgZi
Ezeket nem mutatja a könyvtárban, tehát nem tudom lejátszani.Midsommar.2019.1080p.BluRay.x264-GECKOS
Parasite.2019.1080p.Bluray.Remux.AVC.TrueHD.Atmos.7.1.Hunsub-69
Marriage.Story.2019.1080p.NF.WEB-DL.DDP5.1.x264-CMRG
Ezeket pedig mutatja, és simán viszi minden gond nélkül.Bárminemű segítséget szívesen fogadnék, van esetleg más opció a beépített lejátszón kívül?
-
AL
addikt
válasz
blakey
üzenetére
Szia. Ott szinte mindig a Tévék sokszínűségében elvesző kérdezők vannak, ha nagyon szakmailag (szakmai szavakkal) válaszolnak, minden apró részletre kiterjedve, akkor talán megsem értik ( Én sem). Nekik elég a konkrét válasz, hogy ez és ez a TV a jó. Ők nem igényelnek ilyen szakmai részleteket, mint itt. Az az igazság, hogy a vevők 99 százaléka csak bemegy az üzletbe és megveszi a tévét, nem is tudja, hogy milyen óriási különbség van TV és TV között. Aztán nézi, ami van. Üdv
-
allein
addikt
Sziasztok. Lg oledre milyen módon tudom átvinni az iPhone képernyőjét? Kettő oled van és egyikre sem csatlakozik.
A TV lanon van, a telefon wifin. Wifin kell lennie a TV-nek is?
Képernyő tükrözése, semmi nem történik.Ja, hogy a tükrözés csak apple tv-re lehetséges.
-
AL
addikt
válasz
kisbalazs83
üzenetére
Szia. Látom a másik topickban válaszoltál Neki. Köszi. Remélhetőleg jó döntést hoz. Üdv.
-
-
Fisha
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Úgy látom te vagy a legnagyobb guruja itt ennek a mozgásfelbontás témának. Szeretnék okosodni ezügyben, mivel úgy érzem, hogy számomra ez egy nagyon fontos paraméter, de közben meg szinte sehol senki és semmi nem foglalkozik vele. Tudsz linket dobni? Azt jól értem, hogy ez nem egy technikai, hanem egy érzékelési paraméter? Ha igen, akkor hogy mérik hitelesen? Ha nem akkor, miben vagyok buta?

-
kisbalazs83
aktív tag
Szia! A Milyen TV-t topicban rainman72 csak viccelődött, miután írtam, hogy oled vs lcd, nanocell ár/érték arányra inkább ott kaphatna kielégítő választ. Itt az OLED az isten.
A beégés napi téma, ahhoz tényleg nem kell sokat keresgélni.
Sok hozzászólást olvastam Tőled. Tisztelet a kitartásért
-
AL
addikt
válasz
Attila2019
üzenetére
Szia. Képminősége az oled a legjobb. Az LG Nano más, nem ad olyan betekintési szöget, sokkal gyengébb a fekete szín és a kontrasztjuk. Szerintem a B8 át ne vedd meg, mert régi. Ha új, nem hasznát, nem bemutató darab C9 et tudsz venni az jó választás. Nálunk már kifogyott. Ebben a topickban LG tulaj van a legtöbb. Philips talán 2- 3 tulaj van itt. Nekem Panasonic GZ950 van aminek nagyon szép a képe és a hangja is mindenféle állítgatás nélkül is. Játékra tudtommal jobb a c9, de biztosan lesz itt hozzáértőbb, aki segít Neked. Az oled képe a legjobb. Üdv.
-
Segal
veterán
válasz
Northlorien
üzenetére
Az az igazság hogy az nvidia témájában még a témát is átnevezték találgatósról mert napi szinten érkeztek olyan hozzászólások amik már meglévő kártyákkal lévő problémák voltak.
Pedig maga a téma a még bejelentetlen videókártyák találgatásáról szólt.
A legnaagyobb vicc az egészben hogy ott is volt összefoglaló csak a kutya sem olvasta, de még csak 5 hozzászólást sem visszafele hogy egyértelmű legyen számára hogy rossz helyen jár.
Szóval tök értelmetlen dolog bármit is csinálni még a héten is be fognak futni a szokásos kérdések.... -
AL
addikt
válasz
kisbalazs83
üzenetére
Szia. A milyen tévét vegyek topickból küldték ide, innen még küldtek vissza. Aki tapasztalatlan, nem olvassa mindennap ezeket, az nem igazodik el itt. Mindannyian voltunk kezdők. Mi is kérdeztünk ilyeneket. Üdv.
-
TRobi86
csendes tag
Beégés ellen mi a jobb SDR-nél? Magasabb oled fény és alacsonyabb fényerő, vagy alacsonyabb oled fény és magasabb fényerő?
-
Northlorien
tag
Lehet nem lenne hülyeség frissíteni az összefoglalót, q&a-al a végén.
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Attila2019
üzenetére
Üdv! Minden nap megkérdezi ezt valaki, csak írd be a keresőbe és rengeteg vélemény lesz beégéssel kapcsolatba. Vagy csak lapozz vissza 1oldalt. :) 2napja ezt írtam valakinek: link
Milyen TV-t vegyek topicba kellene írnod, ha még Oled és Lcd között vacillálsz. OLED a csúcs képminőségben. LG cserél garanciában a legkissebb kijelző hibára is. Nekem Philips 55OLED754 van és nagyon meg vagyok vele elégedve. -
Attila2019
tag
Üdv. Oled tv vásárlásán gondolkodok de előtte azt szeretném kérdezni hogy mi a különbség vagy mik a tapasztalatok. Mennyire nagy az esély arra hogy beég a kép,illetve ezt garanciával csereleik/javítják?
Kiszemeltek .
1200-1300euro
Lg C9LA
Lg B8LLA
Philips 55oled754
Philip's 55pus9435Esetleg nanocellás fele annyiért
Lg 49nano867na 750€ -
KTTech
veterán
válasz
kenuba01
üzenetére
A HZ1500 és 2000 mozgásmegjelenítése azonos, viszont a 2000-ben egyedi panel van extra hűtéssel, magasabb fényerővel és kisebb eséllyel a beégésre (illetve gyárilag szinte tökéletesre van kalibrálva).
Az LG-knél jobbak a Panák mozgásmegjelenítésben, fekete közeli megjelenítésben viszont, ha szükséged van a 4K/120Hz-re és a VRR-re (mert játszol rajta), akkor az LG lesz a nyerő.
-
brucezly
csendes tag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Már bocs de szerintem k. jól néz ki a falon. Ha nem oled lenne éjjel nappal festmények mehetnének rajt...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Ennél mindenesetre sokkal szebb.
Elhiszem, hogy valakit az se izgat ha egy tárgy szarul néz ki kikapcsolt állapotban, csak a funkcióját töltse be. Pl. egy vezetéken lógó villanykörte a nappaliban.
Az viszont tényleg röhejes ha valaki azt nem tudja felfogni, hogy ahány ember annyiféle ízlés.
Nekem fontos, hogy ne nézzen ki szarul. Mint alább.
-
kenuba01
tag
Jelen pillanatban az Lg 170K-val olcsóbb , vajon megér-e a panasonic ennyi felárat.
Viszont még meggondolandó a Panasonic VIERA TX-65HZ1500E ami nagyjából egyárban lenne az Lg vel....Szóval még megy a filózás.. -
válasz
Kleroo
üzenetére
Én is ezen agyaltam, hogy BF meg kéne várni, de féltem, hogy ki fog fogyni addigra a készlet. 65-nek akkora a felára, hogy az nem fért már bele nekem. Maradtam az 55 B9-nél 340K-ért (Euronics) + 3 év biztosítással (+27K). Jelenleg nagyon jól elvagyok ezzel a mérettel, de ha bekerülne egy nappaliba oda már jobb lenne a 65.
-
kenuba01
tag
https://www.youtube.com/watch?v=5sOnFduMwbo
ezen a videón van hozzá talp de a falon néz ki igazán jól szerintem. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
"A GX csak falra tehető, nincs talpa! A design meg ennél = a semmivel, mivel csak egy képernyőd lesz."
Ez akkor igaz ha a tévékészüléket "beszorítod" egy szekrénysor lyukba és oldalról nincs esélyed látni.
Nálunk nem ez a szitu jelenleg, tehát számít a design minden irányból.
Ezt már többször írtad, és valószínű egy bizonyos helyzetre érted, de nem mindenki jár ebben a cipőben.
-
kenuba01
tag
Sajnos nem tudom mi az a BFI. És mit "okoz".
-
kenuba01
tag
Sziasztok.
Az LG 65E7V Lg oldem eladásra kerül a közeljövőben és szintén oled tvben gondolkodom. A tanácsotokat szeretném kérni két kiszemelt tv-vel kapcsolatban.
- LG OLED65GX3LA
- Panasonic 65hz2000
Szerintetek melyik lenne jobb választás, csak filmezésre használom a tvmet, játékra nem és tv adás is ritkán fog rajta menni.
Sony nem érdekel mert a "képernyőrezegtető" hangzást én nem támogatom.
Köszönettel -
válasz
Kleroo
üzenetére
Olednél nem fognak lemenni az árak, előbb tűnik el az adott típus, minthogy olcsóbb legyen. Óriási szerencsével 450-500 között ki lehet fogni 65-öst, 300-350 között 55-öst. 300 alatt még nem láttam oledet. Talán kiállított 55-ös volt olcsóbban, de azt nem szabad megvenni.
Ahogy írták előttem, nincs konkurencia és ez még egy db-ig így is marad. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
+1
-
goldb
tag
válasz
rainman72
üzenetére
Szóval 10. napja van itt a TV, nem végeztem semmi komolyabb tesztet rajta, az világosan látszott, hogy sosem volt használva, mert a kijelzőjén és hátul is gyári fólia volt, távja, csavarok és minden más bontatlan zacsiban, a dobozon pedig körbe gyári szalagokkal tekerve érkezett hozzám.
Még 3 napom lenne visszaküldeni, de eszem ágában sincs, ezért a pénzért jelenleg nem kapnék jobb TV-t. Mivel második TV-ként funkcionál jelenleg, és lehet marad is így a jövőben, heti max 8-10 órát lesz használva, aminek a fele játék lesz reményeim szerint. Szörnyen restellem, de nagyon kevés időm volt vele foglalkozni (talán 2 óra), így nem tudok szolgálni technikai részletekkel azzal kapcsolatban, hogyan teljesít azokon a területeken, melyek ingoványosak az oled technológia számára. Nem kerestem rajta hibákat, így nem is találtam, az én szememet gyönyörködtetni fogja az bizonyos, feltéve hogy lesz alkalmam többet legeltetni rajta a tekintetemet. Egyelőre 30-as oled fénnyel használom, más beállításhoz nem nyúltam, és figyelek, hogy ne legyen túl sokáig statikus tartalom megjelenítve rajta.Nagyon hálás vagyok rainman72 - nek
és a Media Marktnak ezért a szuper lehetőségért ("MM Outlet 408e 65C9" - hogy ne kelljen keresgélni). -
-
válasz
Kleroo
üzenetére
A 65BX, ahol kapni külföldön, nagyjából 650 ezer forintnak megfelelő áron vihető haza. Amire itt kapható lesz, ennél több lesz a nyitóára. 65 colos oledet fogni 450 körül... Hát sok szerencsét hozzá. Ráadásul minél újabb legyen... Tavalyit sem könnyű ennyiért. Sőt.
Jelenleg 550 körülről indulnak a 65-ösök. Ezek már tavalyiak, tehát lassan kifutnak majd, mielőtt lemehetnének bárhová is. Talán BF-kor lesz 500 körül 65-ös pár db kb 10 percig.
-
Kleroo
veterán
válasz
MarceeKa
üzenetére
Wow, már csak 540? Ez eléggé bestbuynak tűnik. B10-ről lehet tudni valamit?
Nekem az lenne a cél, hogy 450 körül ki kéne fogni egy 65ös belépő, minél újabb Oled TV-t.
Jó kérdés, hogy vajon BF-ig marad-e raktáron amit kiszórnak. Vagy egyáltalán olcsóbb lesz-e. (499 talán még lehet...
) -
KTTech
veterán
válasz
Archttila
üzenetére
Minél magasabb a freki, annál jobb (olyan 320Hz körül már igen jó lenne, de ebben az esetben 70% alá csökkenne a jelenlegi panel fényereje). Ez a különbség az idei LG és Pana közt megvalósításban: az LG engedi a 120Hz-et, gyengébb BFI implementációval, a Pana nem, viszont hozza a 1080p+ -t mozgásfelbontásban.
-
-
KTTech
veterán
SDR-ben nem gond a fényerőcsökkenés, HDR-ben olyan 30% körüli, ami fájdalmas(abb). De még mindig jobb, mint bármilyen interpoláció (nincs artifact), bár maximumon vibrálhat, van akit ez zavar. Aki plazmához szokott, nem igazán fogja zavarni, aki LCD-hez, azt hamarabb. Persze az is igaz, hogy az LG idei megoldása még fejlődhet.
-
-
Archttila
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Az csak meg jobb
egyebkent nem tudtam, annyira nem erdekeltek (eddig) a BF akciok. (most is csak a TV miatt várom) -
szabiii07
csendes tag
MM 65BX 950k vicc
-
Fisha
őstag
válasz
Citroware
üzenetére
Ez csak azért nem a legjobb ötlet, mert az egyik nagy erénye az oleden játéknak a minimális input lag. Ezt az előnyt így teljesen elveszted, mert az interpoláció miatt egy csomó képkockát kell előre pufferelnie a TV-nek, illetve nyilván időigényes a számolgatás is. De ha neked így tetszik, akkor persze hajrá, de nem ez a tipikus gémer felhasználás.

(#49919) MarceeKa
A filmezés, sorozatozás miatt megfontolandó a C. Mindenképp próbáld megnézni őket élőben. Mondjuk az umbrella academy s01/e01 (UHD-HDR ajánlott) elején lévő babakocsis jelenet jó próba. Annál rosszabb semmi nem lesz.
Mindkettőn érdemes megnézni interpoláció nélkül, és mondjuk 2-es dejudderrel is. Ha nem zavar a barátokközt hatás, akkor kicsit feljebbivel is pillants rá. -
Lehet, hogy csak én vagyok ilyen vadhuszár, de én játéknál is beállítottam az interpolációt. Tök jó, hogy egy játék, amit a limitált hardver (pl PS4) csak 30fps-sel visz, az felgyorsul 60fps-re vagy még többre, mintha egy nagyobb teljesítményű PC-n játszanék.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak a menüben hülyeségeket csinál, amikor navigálok és kijelölök valamit, átlépek egy másikra, és közötte is kiszámol képkockákat.
Nem tudom, a CX ezt hogy oldja meg, de szerintem sem éri meg a felárat ezért.
-
MarceeKa
tag
Én pont ebben a cipőben járok, B9- 65 = 540e Ft vagy CX65 - 740, 200e Ft iszonyú nagy különbség, kérdés megéri e a felárat vagy sem. Főleg úgy, hogy előtte nem volt Oled Tv-m és egy 81 cm-es led tv-t váltana le :D Játék pc-n keresztül menne rajta, illetve film, netflix :)
-
Fisha
őstag
Néha tényleg nem teljesen értem már, hogy miről beszélünk. Mi az, hogy mozgásmegjelenítés?
- Interpoláció: ok, jobb a C-ben, talán én nyomoztam a legtöbbet az ügyben, bár örülnék, ha élőben láthatnám egyszer egymás mellett a kettőt, hogy az emberi tényezőt minimálisra szorítsam. De erre kevés az esély.
- Bármi más mozgás: mégis miben lenne jobb? Hol van erre bármi teszt? Nehezen tudom elképzelni.
- Bármi más nagy frame rate-es mozgás: elképzelhetetlennek tartom, hogy bármi különbség lenne 60+ frame felett. Bárhol erről infó?Biztos, hogy egy forint pluszt nem adnék egy CX-ért a B9-hez képest, ha játékra kellene. Pedig szidtam itt eleget a B9-et úgy, hogy itt áll a szobában, nem elméletek meg tesztek alapján. Pláne nem adnék a korlátozott sávszél miatt, ami pont játéknál lehet szopó. Nem biztos, hogy az lesz, de lehet.
-
GalaHU
addikt
Banális kérdés a pixelfrissítésről: amikor ezt csinálja automatikusan magától a C9 akkor látni kellene valamit? Mert én még nem vettem észre semmit...
-
Deck
titán
Mi a különbség a B9, C9, CX között?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
kisbalazs83
üzenetére
Nyilván a manuális 40perc - 1 órást keveri a "sima" 4 órás üzemidőssel. Mert az utóbbit nem lehet állítani, az lefut 4 óránként kikapcsoláskor, a manuális meg mindig visszaáll alapra, ezért nem is értem, hogy mi ez a hülyeség, hogy be lehet ütemezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Hyundai, Kia topik
- Subaru topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Horgász topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Pánik a memóriapiacon
- Xbox Series X|S
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem is kell.
Vhiktor